A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Igen ám..de a hszn utasítás egy másik sora szerint: túadagolás esetén a túlzott mennyiségben lévő folsav művesekezeléssel (hemodialízissel)távolítható el.

babaimádó
Kép
babaimado

Ha jol emlekszem Zoldi irta egyszer hogy az a 0,8 valami mas mertekegysegben van!

Kép
Kép
ancsa81

Nahhh..most döntse el valaki..... :(

Várjuk meg vitaminszakértőnket, dr. Zöldcocit?

babaimádó
Kép
babaimado

Én már 3-4 hónapja szedem egyfolytában! És még élek, ahogy Szezso is írta (vagy már csak a testem) :lol: :lol: :lol: ?

Kép
bettike
Eger

Ancsa! Az enyémre ez van írva: 800 mcg ez szerintem 0,8 mg...

Majd Zöldi megmondja, hogy 3 mg sok-e...

SzezsoKép
KépKép
szezso

Babaimádó,
a 3mg-osból szedjél nyugodtan napi 1et, én is annyit szedek+még Elevitet is, és abban is van folsav, és semmi bajom. Túladagolni csak hónapokon át tartó extrém nagy dózisokkal lehet, lévén vízben oldódó vitamin, és egyszerűen kipisiled a felesleget.
Vendég

Bettike, Ancsa, Szezso, köszönöm a kedvességeteket!
Párom is azt mondja a bébiről, hogy csak lusta! Meg tényleg bebújt nagyon a méhlepénybe, lehet, hogy ezért nem érzem. De már annyira várom! És aggódom érte, de szerintem ez normális.

Szezso, épp most kaptunk megint picit össze a párommal, mert szerettem volna, ha pár hét múlva megpróbáltuk volna újra a 4D-s ultrahangot. De közölte, hogy erre neki sem ideje, sem pénze nincs! Persze megértem, de még 10 hetet várni arra, hogy újra lássam a gyerekemet, hogy jól van-e, fejlődik-e rendesen, nincs-e baja, stb., tisztára megőrjít! És ezt nem érti meg!

Totál lelkibeteg vagyok! Bocsi érte tényleg!
Vendég

Athiz! És ha megbeszélnéd a dokiddal, hogy legyen még egy sima UH, mert nem érzed a mozgást?

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szezso, az a helyzet, hogy csak magánba járok a dokimhoz is, meg UH-ra is, ez egy helyen van. Tehát ha sima UH-ra megyek, akkor is 6 ropi az ára. De ha netán elmennék a sima rendelőbe UH-ra, akkor az is csak délelőtt lenne, az meg szintén nem tetszik uramnak, mert jövő héten pl. délelőttre van időpontunk Szili hasi UH-jára. Szóval érthető valahol, hogy ennyit nem tud áldozni az idejéből ránk, hiszen az idő pénz, főleg, hogy vállalkozó. :?
Vendég

Katica se jelentkezett, hogy mi a baj? Miért mondta a párja? :shock:

Kép
bettike
Eger

Gyermekkorban kortól függően 25-200 mikrogramm, felnőttkorban 200 mikrogramm a napi szükséglet. Terhességben az eddigi adatok szerint 400-800 mikrogramm folsav napi bevitele ajánlott.

Mi lehet a túlzott folsavbevitel következménye?
Bár a folsav nagy dózisban sem toxikus, kiegészítésképpen legfeljebb napi 1000 mikrogramm (1 mg) fogyasztása ajánlható, mert e fölött dózis zavarhatja egyes gyógyszerek hatását és elfedheti pl. a B12-vitamin-hiány tüneteit.

babaimádó
Kép
babaimado

Folsav

A folsav vízben oldódó vitamin. Régebbi szóhasználattal folátként is szokták emlegetni. Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, és kiemelten várandós édesanyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét (a velőcsövet) lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul. Ezért várandós édesanyáknak mindenképpen ajánlott a folsav pótlása.

Mihez szükséges?

* A fehérvérsejtek képzéséhez
* A vörösvértestek képzéséhez
* A vérlemezkék képzéséhez
* Az aminosavak anyagcseréjéhez
* A nukleinsavak anyagcseréjéhez
* A gyomor-bélrendszer épségéhez
* A szájnyálkahártya épségéhez

Mennyi szükséges belőle?

Érdekes módon a mesterséges készítményekből felszívódása jobb, mint a természetes forrásokból. Ha valakinek jó a folsav-ellátottsága, akkor az elfedheti a B12 vitamin hiányában kialakuló tüneteket. Ez különösen vegetáriánus táplálkozást folytatóknál lehet veszélyes. A túl nagy folsavbevitel csökkentheti a cink hasznosulását.

Miben található meg?

Legjobb folsav forrásaink a máj, a leveles zöldségek (különösen a paraj), a gyümölcsök, és az élesztő.

Napi szükséglet/adagolás
életkor szükséglet
(milligramm)

nő férfi
Félévesnél fiatalabb 0,025
7-12 hónap 0,035
1-3 év 0,05
4-6 év 0,075
7-10 év 0,1
11-14 év 0,15
15-18 év 0,2
19-30 év 0,2
31-60 év 0,2
60 év felett 0,2

szükséglet
(milligramm)

nő férfi
Várandósság 0,4 -
Szoptatás 0,3 -
Nehéz fizikai munka - 0,2
Stressz 0,2
Dohányzás 0,2
Alkohol fogyasztás 0,25
Menopauza 0,2 -

A hiány és többlet hatása

Hiányállapotok

Folsav hiányában a vérsejtek minden típusának száma csökken (ez a pancytopenia nevű betegség), a vérképben abnormálisan nagy vörösvértesteket látunk, nyelvgyulladás lép fel, gyomor-bélrendszeri tünetek jelentkeznek. Fejlődő szervezeteknél fejlődési rendellenességek léphetnek fel.

Túladagolás

Vízoldható vitamin lévén nem lehet túladagolni.

Kép
bettike
Eger

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A FOLSAV 3 MG TABLETTÁT?

Ha az orvos másképp nem rendeli, szokásos adagja:

- Felnőtteknek 4,5-6 mg/nap (1,5 - 2 tabletta) terhességi előzményben szereplő velőcsőzáródási rendellenesség megelőzésére.
1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A FOLSAV 3 MG TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Hatását úgy fejti ki, hogy a nukleinsav szintézisre hatva résztvesz az osztódó sejtek működésében és a vörösvértestek képzésében.

- Velőcsőzáródási rendellenesség megelőzése, a periconceptionalis időszakban, illetve az első trimeszterben, ha terhességi anamnézisben már szerepelt ilyen rendellenesség

- Folsavhiányos állapotok megelőzése és kezelése.
Vendég

Ha mar kikerestem en is felteszem! :oops: :lol:

FOLSAV 3MG TABL. 50X Hatóanyag: 3 mg acidum folicum tabl.-nként.

Javallat: Különféle okokból kialakult folsavhiány, vérszegénységgel vagy anélkül: terhességi megaloblasztos vérszegénység; folsavhiány okozta megaloblasztos vérképzés esetén hemolitikus betegségekben, leukémiákban, daganatos betegségekben és egyes bőrbajokban (dermatitis exfoliativa, pszoriázis); táplálkozási megaloblasztos anémia csecsemőkorban, idös embereken, idült alkoholizmusban, cirrhosis hepatisben, idült veseelégtelenségben és hemodialízis következtében; glutén enteropátia; antikonvulzív hatású gyógyszerek és (igen ritkán) orális fogamzásgátlók szedése során kialakuló folsavhiány.

Hatástani csoport: I 120 A VÉR- ÉS VÉRKÉPZÖRENDSZER GYóGYSZEREI Antimacrocythaemica

Megjegyzés: +

Kiadhatóság: Vény nélkül. Helyettesítő: EUROVIT FOLSAV 3MG TABL.50X

Gyógyszerforma: Tabletta

Kölcsöhatás:

Csomagolás: 50 tabl.

Gyártó: Alkaloida

Figyelmeztetés: Addison-Biermer-kórban és más B12-vitaminhiányos vérszegénységben B12 vitamin előzetes alkalmazása szükséges.

Ellenjavallat: B12-vitamin-hiány okozta megaloblasztos vérszegénység, normoblasztos vérképzés esetén kialakuló különféle makrocitás anémiák.

Adagolás: Szokásos adagja felnőtteknek naponta 3-6 mg (1-2-szer 1 tabl.), a folsavszükséglet nagyfokú növekedése esetén (pl.a terhesség harmadik trimeszterében és a szoptatási periódusban, valamint hemolitikus anémiában kialakuló megaloblasztos vérképzés esetén) naponta 9 mg (3-szor 1 tabl.). Csecsemőknek és gyermekeknek naponta 1,5-3 mg (1/2-1 tabl.).

Kép
Kép
ancsa81

Gyermekkorban kortól függően 25-200 mikrogramm, felnőttkorban 200 mikrogramm a napi szükséglet. Terhességben az eddigi adatok szerint 400-800 mikrogramm folsav napi bevitele ajánlott.

Mi lehet a túlzott folsavbevitel következménye?
Bár a folsav nagy dózisban sem toxikus, kiegészítésképpen legfeljebb napi 1000 mikrogramm (1 mg) fogyasztása ajánlható, mert e fölött dózis zavarhatja egyes gyógyszerek hatását és elfedheti pl. a B12-vitamin-hiány tüneteit.

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!
Kérdés: mikortól érdemes tesztelni?
Ma vagyok a tizedik napban.
Szerdán az uh-on 11 mm-is volt a ményálkahártya.
A doki azt mondta, hogy ez nem jelent semmit.
Mikor szokott leesni a hő? Reggel 36,8 volt
surmi
kockasfulunyul

:D :D :D :D :D :D :D
Hihetetlen!!MIndannyian bemásoltuk, amit csak találtunk.Pro és kontra.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. a napi 1x1 3 mg-os dózis mellett döntöttem.
Pusszancs mindenkinek, aki segíteni próbált nekem!

babaimádó
Kép
babaimado

Surmi!

Sokak esetebol okulva en azt mondanam hogy vard meg legalabb a 15.napot!Akkor mar elvileg biztos eredmenyt fog mutatni!!A ho leeses meg egyen fuggo!Van akinek mar a 10.DPO-n elindul lefele,de van olyan is akinek a mensi alatt esik csak le!

(latjatok!tanulok en is toletek... :wink: :mrgreen: )

DRUKKOLOK HOGY FENT MARADJON NAGYON-NAGYON SOKAIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D

Kép
Kép
ancsa81

Surmi, attól függ, hány naposak a ciklusaid. A normál (28 nap) ciklusra azt írják, hogy a 9-10. napon már érdemes tesztelni.

Mindenkinek szép hétvégét, jó éjszakát kívánok!
Vendég

Surmi, bocsi, lehet, hogy hülyeséget írtam? Persze attól függ, mert ugye én az LH tesztre gondoltam! :oops:
Vendég

Neked is jo ejszakat Athiz!!!

Kép
Kép
ancsa81

Nekem az LH teszt eszembe sem jutott! :oops:
Bar a 36.8 magas ahhoz hogy PE elott legyen,nem? :?

Zoldikenk ugy latszik macizik megint! :lol:

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!

Beugrottam egy picit nemigen megy a munka. Valszeg inkább lefekszem, és hajnalban felkelek, mint ma is. Köszönöm mindenkinek a vigasztalást, nagyon drágák vagytok :wink:

Lányok, már régóta motoszkál az agyamban, nem lehet, hogy ezek a viszonylag olcsó tesztcsíkok nem okésak? Nekem is mindkettő pozitív sima tesztcsík volt, és azok is mind ilyesmit használtak, akiknek később csalódniuk kellett. Kazettás teszt eredménye az ismeretségi körömben még sosem változott. Szerintetek ez hülyeség?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat, olyan jó, hogy velünk együtt örültök:)
Ha megérkezik a járgány, jövök a képekkel.

Sok sikert mindnekinek a babához!

Zsani
Vendég

Nekem a Gabriellel volt egy nagyon halvany pozitiv tesztem,meg aznap megjott! :cry:

Ha hajnalban kelsz akkor inkabb spuri lefekudni! :wink:

Kép
Kép
ancsa81

Spuri, csak kicsit levegőt szeretnék venni nyugiban :wink: Miksa egész nap, de szó szerint egész nap beszél :lol: Néha rajtakapom magam, hogy már nem tudom, mire bólintok rá, mert már nem tudom követni :oops: :lol:

Kapott tegnap kosárpalánkot, mert a Decathlonban van és ott kipróbálta. Nagyon tetszett neki, vettünk is mini kosárlabdát, de a gyerek azt hitte, hogy a hálót is adják hozzá, és amikor hazaértünk, és fölfogta, hogy ez csak a labda, akkor elsírta magát csalódottságában. Naszóval az apja hozott neki. Tele van energiával a gyerkő :lol: (ha nem haragszotok meg néhány képért)

Kép Kép
Kép Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziromka,
a kazettában pont ugyanaz van mint amit csíkként megveszel, csak drágább. Nézd meg, könnyen szét lehet pattintani a műanyag tokot. Szerintem nem ezen múlik.
Surmi,
nekem a 15. DPOn lett először halvány pozitív. Én azelött nem tesztelnék.
Vendég

Áfi, elhiszem neked. Csak a kisördög motoszkált az agyamban. Máris itt van Ancsa cáfolatként a Gabriellel :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Latszik hogy elvezi!!! :D
Marci is porog mar napok ota! :roll:
Belestem neha a masik topikodba!Te nem talin voltal ma?

Afi!
Hogy vagy?Holnap is tesztelsz?

Kép
Kép
ancsa81

Ancsa! Dede! Csak épp emiatt hajnalban fölkeltem, hogy haladjak. Elkezdtem melózni, közben begyúrtam nekik egy túrós pogit, aztán elmentünk talizni, és délután óta megint itt próbálkozom a gép előtt. Csak Miksa nem nagyon hagyott. Most meg nem nagyon bírok dolgozni. Ha hajnal óta itt ülnék, már azt sem látnám, mit olvasok. A múlt hónapban volt egy olyan szoros határidőm, hogy reggel 6-tól másnap hajnali fél 4-ig csináltam, megszakítva azzal, hogy elmentem a kölyökért az oviba, letettem aludni, majd este megvacsoráztattam. A többit az uram rendezte. Az az igazság, hogy annak a munkának a második feléért nem állok jót... De most holnap délelőtt még van időm.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Godollon voltatok?

Kép
Kép
ancsa81

Igen. Miért? :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Csak mert akkor kozel voltal hozzank! :D
Ha nem az autopalyan mentel akkor athaladtal rajtunk!

Kép
Kép
ancsa81

Sziromka,
eleven kölök! :wink: De nagyon aranyos!
Ancsa,
nem tesztelek, nem adna már plusz információt, amit tudni akartam megtudtam (hogy van és hogy él hiszen sötétedtek a teszteken a csíkok). Hiányzik mi? :wink: Szívem szerint naponta tesztelnék, de drága is, és értelme sincs már.
Vendég

Ancsa! Nem arra mentünk, mert én Dunakeszin jövök ki a komppal, onnét Fót, Veresegyház és úgy Gödöllő. Hátul a kertek alatt :wink:

Köszi Áfi, ja, nagyon eleven :wink: De végülis milyen lenne, a szülei is izgágák :lol:

Tényleg megyek alduni, jó éjt mindenkinek!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Tudnam meg nezegetni! :wink: Azt hittem neked is olyan netrol rendelos sok darabos teszteid vannak!

Kép
Kép
ancsa81

Na mindegy!Akkor is kozel voltal! :wink: :D
Jo ejszakat!

Kép
Kép
ancsa81

Hat egyedul maradtam! :( Akkor megyek en is aludni!

JO EJSZAKAT!

Kép
Kép
ancsa81

Szép estét!

Bocsi, hogy csak így magamról, de menni kéne aludni már...
Itthon vagyok a szülői házban, nem szóltam itthon semmit. A napközbeni hőm is elég alacsony, 36.5 volt most, pedig eddig napközben is 37 és afölött volt egy kicsit.
A hüvelyváladék kicsit barnás, inkább sárgás, de még nem jött meg.A múlt hónapban is így kezdődött... Sztem holnap meg fog jönni.
Már túltettem magam rajta, hogy ez a baba nem marad meg... Biztos oka van, és a következő itt fog maradni velem!!!
És jövő héten húzok a dokihoz, megnyogszom, ha mond valamit...
Jó éjt!
Mindenkinek puszi!
Tontica, éljen! A tegnapi nap volt életem legszebb napja! Csodálatos volt - ha csak egy napig is -, hogy átélhettem ezt a csodát!
szilcsi

Szilcsikém Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jo reggelt!

Szilcsike!
Nagyon sajnalom! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Drukkolok hogy az uj honap szerencset(babat) hozzon!!!!

Szep Kép napot mindenkinek!!

Kép
Kép
ancsa81

Szilcsi,
borzasztóan sajnálom!!! ((((((((((((((((Szilcsi)))))))))))))))))))
Ancsa,
volt olyanom vagy 20db (márhogy USAból rendelős teszt) de eladtam nagyrészét, merthát ugye nekem nem lehet spontán gyerekem, a lombikra tartottam meg 5-öt. Azok meg már elfogytak :D
Vendég

Jó reggelt koránkelők!

Szilcsi ma Te voltál az első! :D Annyira sajnálom ezt a csalódást!!! De erős lány vagy, és ahogy érzem a szavaidból, máris túltetted magad - hacsak félig-meddig is - rajta....Puszi Neked!

Ancsa!
Itt is szakad az eső!!! Nincs is kedvem sehova menni :(

Szirom: Neked jó munkát!

SzezsoKép
KépKép
szezso

Sziasztok Lányok,

gyors bekukkantok, mert ma nagyon pörgős napom lesz. Bevásárlás, vendégjárás, kutyakozmetika, vengéségbe menés, színház és este az öcsikém barátnőjét is haza kell fuvaroznom, mint jótestvér :D .

Nem is tudom ki kérdezte, de igen anyukám nagyon kis fiatalos, 55 éves és van egy bátyóm és egy késői tesókám (az apukánk ugyanaz :D :D ). Igy van az, hogy én 30, ő pedig csak 17 éves, a bátyám meg már 35 :D . Nagyon jó így a család. Ajánlom mindenkinek a késői gyerkőcöket (is és a korait is:o)))

Szezsó, igen a cukrot patikábol kell kiváltani :) , tök izgi, 15 ft-ot fizettem érte, azt hiszem én voltam az egyetlen tegnap aki ennyit fizetett...........nem hiszem, hogy van bármi más a gyógyszertárban ami ennyibe kerül. Nálunk is rossz idő van, pedig tegnap olyan szépen sütött a nap.

Athizka, ne izgulj, nekem is csak a 21.héten kezdett el jeleket adni a baby. Most még rengeteg helye van, elfér, nem kell izgulni:))).
A vezetéssel kapcsolatban meg nem is értem az oktatódat.
A pocak csak a légzsák miatt lehet neccess, de erre kitalálták a terheseknek szolgáló övtartókát ami jó helyre teszi az övet és ha nyilik a légzsák vész esetén (isten ne adja senkinek), akkor úgy nyilik, hogy ne bantsa a babát. Kismama övlehúzónak hivják a brendon honlapon megtaláltam, bár ott nagyon drága, még nekem sincs, de ezzel simán lehet vezetni:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... rdmenu=155

Csajok, tegnap irtátok a Cora-t, tényleg nagyon jó a katalógus. Megtaláltam benne azt a kismama harisnyát 699-ért amit most vettem meg 1990-ért a Ráday-n :cry: :cry: Mi ez ha nem pénzcsalás. Jövő hét hétvégére betevezek egy Cora túrát. Juhéé.

Szilcsi, mennek az ölelések, nagyon sajnálom :cry: :cry:

Szirom, Miksa még mindig nagyon édi. :D , csak ismételni tudom magam. :D

Puszi

Kép
melcsi6

Jó reggelt!

Itt kábacoca. Nem is komoly, hogy felkeltem, csak átmeneti állapot. Bújok vissza.

Szilcsi! Nagyon tetszik, amit írtál. Sok erőt, kitartást kívánok. Jól csinálod.

Tontika! Kép

Kép
zölddisznó

Akit kicsit is érdekel a nyílt örökbefogadás (akár puszta kíváncsiságból, akár mert érintett valamilyen szinten)
A Duna TVn 9.-én pénteken 19 órakor leadják a Gólyamesék című filmet!!! Alig 1 óra, és sokat elárul a nyílt örökbefogadásról, nem hagyomásnyos dokumentumfilm, 1 pár valós története valós időben forgatva! (Majd még szólok pénteken is ha el nem felejtem)
Vendég

Melcsi! Ezt az övlehúzó izét kb 1000.- Ft-ból meg lehet varrni. Felháborító, hogy ennyiért adják!!!

Kép
zölddisznó

Sziasztok, azt hiszem elszállt a hszem.

Szilcsi: nagy ölelés Neked!

Tontica: nagy gratula :) írok Neked egy privit.

Áfonya: a 15. DPO előtt nem is teszteltél?

Coca: hogy vagy?:)

Itt a görbém, ma van a 28-ik nap, szerintetek cisztától fent maradhat a hő? 24-én voltam orvosnál, ő nem látott cisztát akkor, 10 mm volt a nyálkahártya. Csak múlt hónapban is késett és akkor cisztám volt, igaz a hőm nem volt ennyire fent.

Kép

Veramama
veramami4

Vera,
de teszteltem a 15. DPO elött is, a 12. DPOn. Ám mivel az full negatív lett, és elvileg nem is volt esélyem teherbe esni (épp lombikra vártam!) ezért csak bosszankodtam miért nem jön már meg. De a hőm magas maradt, ezért teszteltem a 15. DPOn egy nagyon halvány pozitívat. Szerintem előző nap még nem is látszott volna.
Vendég

Veramama szerintem már lassan tesztelhetnél, egyébként néha a nagyobb tüszőt nézik cisztának ami meg idővel a legtöbb esetben kilökődik, és ha most nem látott olyat a doki tuti nem az miatt van a késés :lol:

Kép
klarissza32

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: