A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!
Annyira örülök, hogy így pörögtök.
Alig bírom követni.
Holnap megyek dokihoz. Rettenetesen szereném hallani a szívhangot. Arra gondoltam, hogy ha minden rendben lesz, jelzem a főnökömnek, hogy babám lesz. Azért nem szeretném cserben hagyni őket, és kell idő, hogy valakit találjanak helyettem. Ti meddig terveztek dolgozni?
A tüneteimről annyit, hogy feszül a cicim, és enyhe émelygést érzek délután. De nem vagyok benne biztos, hogy ez a terhességtől van. Alapvetően szorulásos típus vagyok, de az elmúlt hetek ezt még fokozták...
Nem tudtok valami hashajtót, amit várandósan is lehet szedni???

A betegek pedig gyorsan gyógyljanak meg!
Valószínűleg én is híztam, de én is a karácsonyra fogtam. Nem vagyok vékony alkat, de pocim nem volt. Eddig. :D Na de ki bánja!?

Üdv mindenkinek:
sense

Sziasztok !

Mindenki figyelmébe ajánlom a Cora honlapját mert most baba-mama hetek vannak.
Elég jó áron vannak a kismama ruhák.
Én azt hiszem kimegyek majd mert nadrágot szeretnék venni.

Képzeljétek ma véletlen a Váci úton jártam és beugrottam a Brendonba.

Kaptam egy törzsvásárlói kártyát igaz lehet, hogy sokat nem fogok ott vásárolni mert nem valami olcsó de sikerült utána kérdezzek 4D ultrahangnak.
Ott kb 20 perc egy ilyen vizsgálat és 9000 ft-be kerül és azt felveszik vhs kazettára amit persze magadnak kell vinni nyomtatnak ki ajándékba képet is.
Ha dvd-re szeretnéd a felvételt akkor azért külön kell fizetni de te nem vihetsz dvd-t csak arra veszik fel amit ott veszel.

Közbe a kollegámék is babát várnak ő meg a Balázs utcai Praxis klinikát ajánlotta mert ott nagyon kedvesek és addig keresgélnek amíg nem tudnak rendes képet felvenni és kinyomtatni.

Mindenkinek sok pihit kívánok.
20200310173350

Timi

www.ultrahang.com

#

Szolgáltatások:

# A képernyõn látott kép videokazettára kerül
# Színes, nyomtatott kép
# A képek CD-re írása
# Mozgó képet DVD-re vesszük
Vendég

annyira klassz, h mindig ir vki, es ilyen nyuzsis a forumunk!

Kedves Ancsi!

nagyon edes a kislanyod, es aranyosak vagytok a kepen. en is hasonlo cipoben jarok, az elso terhessegemet me kellett szakitani es hihetetlenul parazok! te mit teszel? tobbszor mesz uh-ra, vizsgalatra? hova jarsz korhazba? en a SOTE I.-re, ugyanis ide kerultem a multkor es gondoltam jobb, ha itt maradok!
en azt csinalom, h semmit nem teszek, stb., amit akar egy icipicit is nem ajanlanak.
jah es ami meg egy kis plussz: megyek a 12. heten egy maganklinikara, verveteles genetikai szures (olyanokra szurnek, amire alt. a magzatvizbol szoktak szurni)

hizas: mivel nekem az orvosom azt mondta nem sokat hizhatok, es bmit eszem, tok rosszul vagyok tole, igy kihasznalva (jah es mostanaban megy a hasam ad.) mindezt fogytam 3 het alatt 1,5 kg-t. (nekem van is mibol, sajnos).

pussz mindenkinek, egyetek sok gyumit, es ne kapjatok el a influenzat!

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok Lányok (és titokban olvasó kispapák !) :lol:
Remek, hogy ennyit írtatok!
Ancsa, gratulálok a gyönyörű családodhoz!!! :D
Mindenkinek köszi a tippet ruhaügyben, hamarosan elzarándokolok a megadott helyekre. Emléxem, amikor kijöttem az első uh-ról, rögtön vettem/túrtam 4 olyan ruhadarabot, amit nagy pocakkal is lehet viselni. ;-) Pl. a tunikaszerűséget, oké, hogy nagy hasnál már felkap az elején, de kit érdekel? Úgyis mindenki a szép hasunkat fogja nézni, nem azt, hogy a ruha hol rövidebb egy-két centivel...
Mióma-ügyben: én is azt hallottam, hogy vagy magától felszívódik, kipukkad vagy leszívják. Elhiszem, hogy nagyon nyugtalanító így a terhesség, de tartsatok ki! Csak optimistán (bár amilyen hülye hetem volt, ezt magamnak is mondogatni kellene)!!!
Hízás, pocak: csak puffadok, mint a kisgömböc. Reggelente, amikor még nem fújódtam fel, megszemlélem a hasam a tükörben, a jellegzetes terhesdomborulat még nem látszik, de bizony az én hasam már meg van vastagodva. Állítólag még pár hétig nem lehet eldönteni, hogy az ember meghízott-e vagy terhes. De kit izgat, tudjuk, amit tudunk! :lol:
Hányás este: lányok, nem lehet összefüggésben azzal, hogy vízszintes helyzetbe rakjátok magatokat? Nem tudom. Az ágyban rám is jobban rámjön az émelygés, ezért kicsit felpolcolom a fejem.
Munkahely: ne is mondjátok, kinevezés előtt állnék, de attól tartok, ha megmondom, hogy elmegyek szülni, ejtik a dolgot, pedig nem mindegy, hogy nyár végéig az új fizut kapom vagy a régit. És papír miatt járna is a kinevezés. Ez Magyarország, hogy a nők ezen paráznak :cry: .
Mindenkinek a legszebbeket, és csodás hétvégét!
De úgyis mindenki itt fog lógni, remélem! ;-)

Kép
Kép
irina

Bocs, ez lemaradt: az influenzásoknak mielőbbi gyors gyógyulást!!! Nekem a doki a homeopátiát javasolta. :D Sose éltem vele, de ha elkapnám az influenzát, valószínűleg kipróbálnám.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

A zoknis dolgot holnapig el kellene intézni, ugyanis holnap jönnek szüleim és utána meglátogatjuk anyóst is. :D Még nem gondolkodtam, hogyan mondjuk el, de biztos kitalálunk valamit! Ez a micimaskós zokni nagyon édes lehet! :D

Mérlegre nem álltam mostanában, a múlt héten -1 kg voltam, de azóta tuti történt valami, mert az emésztésem lelassult és minden nadrágom feszül. Szóval most éljen a melegítő!!! :lol: :lol:

Az esti émelygés tényleg lehet, hogy a vízszintes helyzettől van.... Erre nem gondoltam! Még nem tudom, hogy alszom majd akkor nagyobb párnával, mert pillanatnyilag szinte semmi nincs a fejem alatt...

Ancsi nagyon szép családod van! Meli egy kis édes csaj! :D

Eszter akkor tényleg keress másik orvost, ha ez a mostani nem volt szimpatikus. Tudod, legalább a szabad orvosválasztás megmaradt! :lol:

Szomorúan olvasom, hogy ennyien betegek vagytok! Egyetek sok gyümölcsöt és vitamint!
Apa nálunk minden este kb fél kg mandarint pucol nekem, hgoy a napi vitamin adag meglegyen! :lol: :lol: LAssan mandarin-mérgezésem lesz! :lol:

A székrekedésre a dokim a sok zöldséget-gyümölcsöt ajánlotta, meg mondott valami kapszulát (korpa, talán?)... De nem emlékszem pontosan. Gondolom ha elmész egy patikába, vag ybio boltba akkor ott jobban tudják. Én egyelőre a természetes módon próbálkozom, de ha nem megy, akkor kénytelen leszek valamit erre is szedni!
Sense, eddig tőlem is irigyelték a kocka hasamat. Most már lehet, hogy annyira nem fogják! :lol: :lol: De engem sem zavar egy cseppet sem! :lol:
Irina, ez a munkahely egy elég kényes kérdés! Nem tudom, mit tanácsolhatnék ... Engem még így is kérdőre vont a főnököm, hogy miért nem szóltam hamarabb, mert akkor máshogy szervezte volna a dolgokat. Amikor közöltem vele, hogy csak most voltam orvosnál és nyugtatott meg, hogy minden rendben, akkor nem tudom, mikor és miről kellett volna szólnom? (Hogy terhességi tüneteim vannak, vagy pozitív lett a tesztem????) Ennyit a munkaadók lojalitásáról! :o
Irina, bocsi, elkanyarodtam a témától. Nem tudsz valakitől tanácsot kérni? Nincs valaki, aki ismeri a helyi viszonyokat és megbízhatsz benne???

Üdv,
Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Szia, Manófalvi!
Jó az a mandarin, ne hagyd abba, csak váltogasd valamivel! :wink:
Köszi a vigasztalást, azt gondolom, ha eldurvul a dolog, a "munkaügyi per" c. kifejezést fogom meglobogtatni, bár az már tényleg a végső érv lesz. Az a baj, hogy ez magániskola, amikor úgy tetszik nekik, eltekintenek egyes dolgoktól (ami mondjuk az államiakban nem így van). Mindig lehet arra hivatkozni, hogy "erre most nincs pénz", míg a kinevezés az államiakban a papír megszerzésekor automatikusan jár. Elég harcias és öntudatos vagyok, csak azon idegeskedem, ne a babának ártsak az ezeken a hülyeségeken való idegelésen. Viszont beletörődni sem fogok, mert ezt várják el a nőktől évszázadok óta. Hát nem! :D

Eszter, rossz orvost tényleg ott kell hagyni, annyi van, mint égen a csillag, ajánlunk Neked szívesen!

Kép
Kép
irina

Sziasztok,

úgy látom meg vagyunk áldva jó kis munkahelyekkel :lol: Ami nyugtasson minket, hogy védve vagyunk, már nem bánthat a kedves főnökünk.
Irina,
próbálj a legkevesebbet idegeskedni, végül is a babád most a legfontosabb. Nálunk is új helyzet van, új a juttatási rendszer és én is szeretek kiállni az igazamért. Mégis most próbálok a lehető legkevesebbet idegeskedni, nem felhúzni magam az igazságtalanságokon, mert az egészség a legfontosabb. A mi vezérünkről csak annyit, hogy mikor megmondtam neki a hírt, azt mondta, hogy azért annyira ne essek depibe, ha elmegy az első 3 hónap alatt a baba. Kedves hozzáállás...

silka
silka

Manófalvi,

akkor te is kényeztetve vagy :lol: Én minden felkelés előtt 3 dl frissen facsart narancslevet kapok az ágyban :lol:
Nagyon jó érzés, hogy így törődnek velünk :D

Tényleg Lányok, Ti apás szülést terveztek?

silka
silka

Sziasztok!

Riti!
A XIII. kerületbe járok, Mannah dr-hoz.

Az esti émelygés nálam már akkor kezdődik, amikor hazaérek a munkahelyről, de ma reggel is volt. Úgy látszik ilyen furcsán működöm.
Én már elmondtam itt bent a munkahelyen is a kollégáknak és a közvetlen főnökömnek. Nagyon örültek, de a főnököm azt mondta, hogy feljebb még ne mondjuk el, mert nálunk most leépítések vannak, és lehet, hogy akkor engem is elküldenének. :x De akkor én is tutira perelni fogok.
Én nem nagyon bírok gyümölcsöt enni, mert utána kezdődik az émelygés. Pedig többet kéne ennem.
Mindenkinek szép hétvégét! Betegeknek jobbulást!
Puszi!

Kati

Kép
Kép
Kép
katicico

Sziasztok!!

Köszönjük szépen a dicséreteket!!
Bezsebeltem mindet!! :D :D :wink:

Na engem elkapott valami nátha féle!! :evil:
Kapar a torkom,meg szétmegy a fejem!!
Valaki valamilyen jó homeós gyógyszert nem tudna ajánlani???

Marica.
Irtam pü-t!!

Nekünk tuti apás szülés lesz....Melivel is az volt!!! :D :D
És csak ajánlani tudom mindenkinek!!
Jó,hogy van melletted valaki aki szórakoztat!!
A doki ugye csak a tolásnál jött oda a szülésznő jött-ment,úgyhogy nem is tudom mit csináltam volna ott egyedül!!
És azt látni,mikor megszületett Meli az apukájának folytak a könnyei....... :D :D :wink:

ancsi26

Kati,

aggodalomra nincs okod, a törvény melletted áll a terhesség első pillanatától kezdve :wink: És remélhetőleg ezt a nagyvezéred is tudja és nem akar rosszat saját magának.

Ancsi,

biztos tök jó érzés lehetett látni, amint a férjed a boldogságtól pityereg. Apropó, a szülésznővel találkoztál előtte, vagy ott láttad először?

silka
silka

sziasztok,

szülés? oh az még olyan messze, van, bár már alig bírom kivárni hogy végre láthassam, kezembe foghassam a csöpségem. Remélem nálunk is papás szülés lesz, bár a kedvesem a vérvételnél is elsáppad, rosszul lesz, nem tudom hogy fogja bírni :-) De hát addig még ....... addig is el vagyok teljesen kényeztetve. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de rám sűrübben és hirtelen jön az éhség és éhen akarok halni. reggel még ki sem nyitom a szemem már úgy korog a gyomrom, hogy a férjem azonnal száguld reggelit csinálni. Van valami ami megváltozott nállatok a terhességgel? nekem az orrom eddig is érzékeny volt de most!!!!! Ja és eddig éltem-haltam a sütikért, ma meg szinte rágondolni sem bírok:-( Sebaj legalább nem hízok sokat! Marad a sok gyümölcs.
Lassan kilábalok a megfázásból. Nekem a bioptron lámpa színterpiája segített. folyton lámpáztam. Ja és néha egy strepsils, ha már a köhögési ingert nem bírtam.
Jobbulást a betegeknek!!!
Poci? Hát az még nincs, csak egy kisebb fajta kidudorodás, de én már ennek is örülök. Olyan jó simizni.
Mindenki Budapesti? van valaki vidéki?

Jó hétvégét mindenkinek!
sziasztok

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!
Abszolút apás szülésben gondolkodunk, a férjem is, nemcsak én hál' Istennek! :lol: Azt még nem gondoltuk ki, a fejemhez álljon, vagy a lényegi rész felé, de majd ahol hely lesz. ;-)
A munkahelyek és a főnökök, lányok, úgy látom (kevés kivétellel) minden létező emberi, erkölcsi és munkatörvénykönyvi szabályt áthágnak. Ilyen mondatok, mint amiket fent mondtatok, jobb nyugati országokban el sem hangozhatnak (gondolni persze ettől még a főnök gondolhat akármit, de amit nem hallok, nem érdekel).
Ma a sok heti izé miatt elég stresszesen ébredtem, de sürgősen leállítottam magam, és azóta sokkal jobb. :D Igen, a baba az első.
Amúgy én sem tudom, mi várható, ha majd (majdmajd) bejelentem a hírt a főnöknek. Örülni fog mint többgyerekes apa vagy káromkodni? Próbálnék én ennyi szubjektivitást bevinni az órákra, már rég repültem volna...
kaqk, én bp-i vagyok, de emlékeim szerint a régi hozzászólók közül többen is vidékiek!

Kép
Kép
irina

De jó, hogy így el vagyunk kényeztetve! Tök jó terhesnek lenni :lol: :lol: :lol: Azért majd az augusztusi kánikulában kérdezzetek meg, hogy még mindig így gondolom-e :wink:
Én is bp-i vagyok, de sokan különböző vidéki helyekről irogatnak. Mintha Kecskemétről többen is...

silka
silka

Irina: maganiskola ugyben tudok segiteni, ha leirod mi a helyzet, nekem is maganiskolam van, es mi betartjuk a szabalyokat!

nekem is nagyon edes a ferjem, pucolja a mandarint, minden nap figyeli, h kiamradjona gyumi, jah es foz!!!!!!!!!!!!!! na jo ugy, h ott allok es diktalok, de sajna annyira rosszul vagyok a latvanytol, szagtol stb, h ez a 2. a 9 het alatt. huuuuuuuuuu ez rosszul hangzik, de sajna igaz. egyszeriuen mindentol annyira emelygek es furcsa a gyomrom, h nem nagyon mertem fozesre vallalkozni. na meg persze a nyers hus!!!!!!!! tudjatok nagyon ovatosan es figyelmesen a nyers husokkal! nalunk mar a mosogatonal is van folyekonyszappan, es ad mosom a kezem! lassan elkopik! :roll:

Manofalvi irta "eljen a melegito", haat annyira klassz a kimamnaci, h versenybe szall a melegitovel! en ugy tudom, fontos, h ne nyomodjon a hasunk a baba miatt is, meghat kenyelmetlen is!

jah a munkaltatokkal ne torodjetek, elkuldeni nem kuldhetnek el, mert (en mindig azt mondom) benne lesznek a fokuszban, akkora botrany lesz belole! :lol: :lol:
az meg h mit mondanak, haaaat nem hiszem h komolyan kell venni. tudjatok a magyar ember nem orul masok boldogsaganak - de en ugy vagyok vele, ha vmelyik munkatarsamnak nekem nem tetszo megnyilvanulasa van a maganeleti dolgokrol, h munkatarsat nem szimpatiabol vagy baratsagbol valasztunk, vagy kapunk. nem kell mindenkivel baratkozni. sot! na jo, nagyon kezdek belemenni a temaba ... :shock:

ancsi: nezem!

Kép

Kép
mmarica

némileg offtopik (MUNKAHELY)
szia, mmarica!
nagyon aranyos vagy, de nem szeretnék nagyon bővebben írni a suliról vagy a dologról, mert még beazonosítható elsz, és azt nem szeretném. a munkaüggyel, munkavállalói jogaimmal tisztában vagyok, és élek is velük, ha rákényszerítenek (bizony, én is úgy, hogy a fókuszig elhallatszik! ;-)).
amennyit mondhatok: ahol tanítok, ott megszorítások vannak a jelenlegi gazdasági stb. helyzetre hivatkozva; mivel nem állami intézmény, így saját szabályokat hoz a munkavállalóira vonatkozóan, nem közalkalmazottiakat (illetve azoknak csak egy része él). szó sincs arról, hogy kiraknának vagy bármi.
a gond az, hogy az a papír, ami alapján egy közintézményben azonnal kineveznének egy magasabb pozícióba, itt is érvényes, de csak pár hónap múlva kapom meg.
de nálunk mindig minden a felsővezetők döntésén múlik, akik eddig látatlanba támogatták a kinevezésemet, de esetleg ha megtudják, hogy terhes vagyok, dönthetnek úgy, hogy akkor minek az egész, anyagilag jobban járnak, ha maradok a szülésig az, aki. márpedig az a magasabb beosztás és pénz nekem járna, egy közalkalmazotti intézményben automatikusan (!) megadnák (kötelező lenne), ezt tudom.
úgyhogy abszurd módon most azon parázom, hogy vajon addigra, mire megkapom végre a papírt, mennyire látszik a terhességem, és a bejelentés előtt el tudom-e intézni a kinevezést. mely két dolog nem mellesleg TÖKÉLETESEN FÜGGETLEN EGYMÁSTÓL! Csak Magyarországon nem az, ahol a kismamákat rendszerint hülyének nézik és visszaélnek a munkáltatói jogokkal.
A védettségről is annyit, hogy igen, nem rúghatják ki az embert, ha visszamegy a gyedről vagy a gyesről. de meddig is? kb. fél évig.
na köszi!

egyébként szép estét mindeninek! :D

Kép
Kép
irina

a lényeg lemaradt: a dilemmám az, hogy a fent vázolt helyzet miatt a főnökség simán mondhatja, hogy "most az iskola anyagi helyzete miatt nem adunk kinevezést", aztán találjam ki, hogy tényleg amiatt nem, vagy mert terhes vagyok... hogy nyomozzam ki? hát ez a gáz, mmarica.

Kép
Kép
irina

Sziasztok !

Én is budapesti vagyok.
Nekem hála istennek a munkahelyemmel nincs gond mert a tesóm a fönököm és ő nagyon örül a hírnek.

Megprobálok egy két képet feltenni amit vettem a kis jövevénynek. Kép a zokini amiről már meséltem [img]

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 754.31.jpg[/img] még egy zoknis kép

Kép és egy kis cipőcske

Ennyit vettem igaz a párom közölte, hogy többet ne vásároljak még.

Mindenkinek jobbulást és kellemes hétvégét.
20200310173350

Bocsi az egyik kép lemaradt megprobálom újra feltenni.

Kép még egy zoknis kép
20200310173350

Sziasztok!

Azért látom senki nem megy a szomszédba egy kis bátorításért, ha az igazáért kell kiállni! :D
Tényleg nem szabad semmin idegeskedni, mert az most árthat és nem ér annyit, hogy egy buta megjegyzésen vagy ijesztő fenyegetésen felhúzzuk magunkat! Annyit mindnyájan tudunk, hogy a terhesség első napjától védve vagyunk a munkahelyünkön! Szóval nem tehetnek semmit, max némán végignézik, hogy éppen dolgozol-e vagy táppénzen vagy?

Mi is apás szülést tervezünk. Remélem, Apa jobban bírja a vér és injekciós tű látványát, mint én. Ugyanis krónikus ájuló vagyok. Eddig vért is mindig úgy vettek, hogy vagy előre lefeküdtem, vagy lefordultam a székről és felfektettek! :lol: Izgi lesz itt a sok vizsgálat közepette... :lol: :lol:

Kaqk
Az orrom nekem is érzékenyebb és ami előtte jó illatú volt az most egyszerre borzalmas szagú... Meg már észrevettem, hogy nagyon hullámzik a hangulatom. Szegény környezetemet szerintem ki fogom készíteni. Apa néha nehezen viseli. :wink: Ti nem vettetek ilyet észre?

Jelentem, vidéki volnék, afféle: Kecskemét

Mmarica, ha már ennyiren mondjátok, tényleg beszerzek egy kismamanacit. Csak hogy az utcára ne melegítőben kelljen kimenni. :lol: De itthonra ez nagyon bejött! :lol:

Jó pihit mindenkinek!

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok !

Tegnap elfelejtettem írni, hogy voltam a Cora-ba és hát szerintem egy kalap kaki.
Két fajta nadrág volt az egyik rövid a másik hosszú .
Nekem nem igazán jött be.

mindenkinek kellemes hétvégét és sok pihit.
20200310173350

Sziasztok!

Tegnap éjjel hazaértünk.

Megpróbálok visszaolvasni és javítani a táblát. :)
Vendég

Sziasztok!

Sajnos el kezdtem görcsölni és barnázgatni. :cry: Nem is tudok most többet írni. :cry:

Eszter

Kép

Kép
anubias

Kedves Eszter!
Nagyon szorítok Neked! Szívből remélem, hogy a doki ágynyugalmat rendel el és minden rendben lesz!!!

Kép
Kép
irina

Eszter, pihenj minél többet és érdemes felkeresni a dokit! Ja és engedd, hogy a család kényeztessen! :lol:

Mi tegnap beavattuk a szűk családot. Nagyon örültek!!!! :lol: Egy kicsit megnyugodtam, hogy akkor most már nem kell tovább titkolni és felhőtlenül lehet örülni!
A sógornőm már jelezte, hogy küldi a több zsák gyerekruhát és kismamanadrágot! :lol: Még jó, hogy hasonló alkatúak vagyunk. Remélem, jó lesz! :lol: :lol:

Puszi
Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Tábla:
Kép
Kép
Vendég

Üdv az újaknak!
A tábláhaoz majd még kérek adatokat. :)

Vera:
nagyon sajnálom. :(

Eszter:
pihenj sokat. Drukkkk
Vendég

Hajni!

Köszi,hogy engem is betettél a táblába.Sajnos jelenleg nincs is több adatom,mert most fogok dokit váltani,de ha meglesz,akkor megírom.

Eszter

Kép

Kép
anubias

Hajni!

De ari vagy, hogy engem is betettél a táblázatba! Én a kistarcsai Flór Ferenc kórházban fogok szülni.
Majd jövök ám, nem tűntem el!

Remélem mindenki jól van!
Puszi mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!
Hajni! Köszi, hogy bekerülhettem a táblába! :D

Little Ildy!
Én is Kistartcsán fogok majd szülni! Egy hét van közöttünk. :D :D
Ki az orvosod? Mi a véleményed a kórházról?

Hát lányok! Ez valami fantasztikus érzés. Pénteken láttam a csöppet, és hallottam a szívét. Elsírtam magam, bevallom. :oops: Aztán megkértem a dokit, hogy hívja be a párom. Ő is nagyon meghatódott. Szerencsére minden rendben van. Három hét múlva kell visszamennünk. Bár mondta a doki, hogy ez nem kötelező, ránk bízza. gondolkodtunk rajta, de azt hiszem elmegyünk. Bár nem szeretnék "betegségtudatot", azért ártani biztosan nem árt.

Üdv mindenkinek!
Pihenjetek sokat! Ránk fér. :lol:
sense

Szia Eszter!

Csak nyugi, nekem is voltam ilyen problémáim és a doki pihenést és ágynyugalmat javasolt, meg persze 3*2 Magne B6-ot. A dokimnak szót fogadtam és azóta hála istennek nem volt semmi "barnázás". Ajánlom Neked is. Azért dokinál voltál már? Szorítok Nektek!

A táblához még több adat: Én úgy néz ki, a Bajcsy kórházban fogok szülni. Első gyermek. és most vagyok 6 hetes. Ari vagy, hogy csináltál egy tálblát.

Ne feledd, sok pihenés, és minden rendben lesz!

Riti
riti6

Sense! Nekem Erdélyi a dokim. Még csak a héten voltam nála először, de nagyon örülök, hogy őt választottam, mert egy nagyon nyugodt, és kedves doki. Sajnos az előző terhességmenél nem voltam megelégedve a dokinővel, nem a szakmai tudásával volt a bajom, csak pénzéhesnek tartottam, ezért váltottam most dokit. Azért a kistarcsai kórházba keresgéltem, mert azóta vidékre költöztünk, és az közel is van hozzánk, és láttam a szülészetről képet és nagyon tetszik. Mivel az elsőt császárral szültem, azt mondta a doki, ha csak nem pottyan ki belőlem most a baba, és nem leszek 3 újnyira nyitva, akkor megint császárral szülök, így a vajúdással kapcsolatban annyira nem foglalkoztat, hogy melyik kórházban mik a lehetőségek. Bár erről a kórházról ezzel kapcsolatban is csak jókat hallottam. Neked ki a dokid?
Vendég

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Csak gyorsba szólok,hogy Melivel kórházban vagyok,kiszáradás és krupp gyanujával!!
Tegnap mentünk be.Tegnap nagyon maga alatt volt nem evett és nem ivott semmit,úgyhogy infúziót kapott amitől mára egész jól lett!!
Ma már evett is meg ivott is,bár nem eleget,úgyhogy még tuti kap infúziót!!!
Na rohanok is vissza csak jöttem fürödni-enni....

Puszi-vigyázzatok magatokra-babókra!!!

ancsi26

Sziasztok !

Ancsi jobbulást a kicsinek.

Hajni köszi, hogy engem is feltettél a táblázatra küldök egy két adatot.
Elvileg az utolsó mensim alapján szeptember 27-én szülök és a Jahn Ferenc kórházba mert ott van a dokim.

Holnap reggel megyek a dokihoz majd ha végeztem akkor rögtön írok.

Üdv mindenkinek és sok pihit.
20200310173350

Riti!

Nagyon köszönöm a bizatatást,ma rengeteget pihentem és nem is volt semmi tünet.Remélem így is marad.Igen,voltam dokinál,csütörtökön is és pénteken is berohantam a Bajcsy-ba,mert oda tartozok(de nem szeretnék ott szülni)Mindent rendben találtak,baba a helyén volt és dobogott a kis szíve.Jelenleg napi 2-szer 500 Mg magnéziumot tolok be,remélem segít is.Örülök,hogy ez nálad is megoldódott.

Ancsi!

Jajj szegénykém.Nagyon sajnálom a kis Melit.Mielőbbi gyógyulást kivánok neki.Szerencsére az ilyen aprók nagyon gyorsan tudnak regenerálódni,bízom benne,hogy ő is hamar jobban lesz.Te azért a körülményekhez mérten próbálj nagyon vigyázni magadra is.

Ildi!

Én is hívom holnap Erdélyit és nagyon bízom benne,hogy hamar fopga és nekem is szimpi lesz,velem is kedves lesz,ja és a lényeg,hogy a babával is mindent rendben talál majd.Ha minden így lesz én is nála szülök . :wink:

Sense!

Ezt már Ildinek írtam egy másik topicban,ahonnan mi jövünk ide is,hogy a dokinak ajánlhatunk alkut a szülésnél.Így meg 3-an nagyobb kedvezmény is járhat,mondjuk csoportos szülés kedvezmény? :lol:

Mindenkinek szép estét

Eszter

Kép

Kép
anubias

hello mindenkinek.
Na ná, hogy nekem is Erdélyi a dokim. :lol: :lol:
Kicsi a világ.
Én nagyon normálisnak találtam. Minden infot jól elmondott. Kedves, de azért nem túlságosan.
Akkor ha minden jól megy tényleg hárman szülünk majdnem egyszerre. :D
sense

Ancsi! Szegény Meli, reméljük hamar túl lesztek a dolgon. Vigyázz magatokra, és gyógyuljatok meg minnél hamarabb!!!!!!!

Sense! Tök jó, hogy neked is ő a dokid!
Egyébként amikor szerdán nála voltam volt ott egy anyuka a babájával, és ne tudjátok meg, hogy a doki hogy dajkálta a babát! Annyira édesek voltak..... Amikor én a régi dokinőmnek bevittem Bencét a 6 hetes kontrolon olyan közömbös volt vele........

Eszter! Remélem neked is szimpi lesz majd és őt választod majd! ztán tényleg alkut kötünk nála, 1-et fizet 3-at kap! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Anubias!

Drukkolok, hogy minden rendben legyen továbbra is!

Ancsi!

Melinek jobbulást kívánok én is, gyógyuljon meg minél hamarabb!

Hajni!

Köszi, hogy engem is felvettél a táblába!!!
Számítások szerint szeptember 13. a szülés várható időpontja. Ez egyébként nagyon érdekes, mert 1999. szeptember 13-ától vagyunk együtt a férjemmel. :)
Ha minden jól megy és nem szűnik meg addig, akkor én az OGYK-ban fogok szülni a Szabolcs utcában.
Puszi Mindenkinek!

Kati

Kép
Kép
Kép
katicico

ancsi: jobbulast melinek!!!!

hajni: adatok: szept 3 a szules, febr 21 uh

irina: inkabb nem reagalok, bocsi,h folajanlottam a segitsegem, nem kellett volna beleszolnom!

(anubias) Eszter: mennyire barnazol, na ez eleg hulyen hangzik igy? cak azert mert kicsi nekem is van, de azt mondta az oros, h annyi lehet! de mennyi? izgulok!

ruhaugyben: voltam a promodban tok klassz kismamafolsok vannak - olyanok amiket most is lehet mar viselni, de kesobb is jo lesz! vettem

:shock:

mennem kell pussz mindenkinek, es remelem mar mindenki meggyogyult a nathabol!
Marica

Kép

Kép
mmarica

Mmarica!

Nagyon picit.Ez azt jeleni,hogy napi 1-szer a törlésnél használt papíron vettem észre.Amúgy inkább sárgás,talán nagyon-nagyon enyhény barnás árnyalatú enyhe folyásom van. :oops: Mindenkitől elnézést a testnedveim részletes leírásáért. :wink: Neked is van? Neked mennyi és mióta? És neked mit mond a doki,mitől van? :roll:

Én is vettem egy nacit a babaházban Europarkban.Már most hordható,csini.Promod hol van? És drága? Az enyém nem volt olcsó sajna.

Jelentem legalább a náthán már túl vagyok.

Mindenkinek köszi a drukkokat és szép napot. :D

Eszter

Kép

Kép
anubias

Eszter!

Olvastam, hogy a Bajcsy kórházhoz tartozol, de azt írtad, hogy nem ott akarsz szülni. Miért? Az én orvosom is ott dolgozik, és én eddig csak jókat hallottam a Bajcsy-ról. Ki az orvosod? Az orvosod mondta, hogy írasd ki magad betegállományba?

Ancsi26!

Melinek jobbulást kívánom, remélem, minél előbb elhagyhatja a kórházat.

Mmarcia!
A Promod az hol van? És mennyiért vannak ott kismamacuccok?

Mindenkinek szép hétfői napot!
riti6

Riti!

Nekem nincs orvosom a Bajcsiban ,csak lakhelyem szerint tartozok oda.Azért nem szeretnék ott szülni,mert a kórház annyira nyomasztó,ráadásul még a kisfiammal feküdtem ott pár napot,igaz az 10 éve volt,de nem volt jó.Persze semmi konkrét tapasztalatom nincs,hiszen nem jártam a szülészetén és ha volna ott egy jó orvosom biztos a véleményem is változna.Mikor barnázgatással sírva mentem be a folyosón kellett bekiabálva elmondanom mi a bajom,majd 40 percig ültem a folyosón,miközben az ügyeletes doki többször elsétált előttem,hol nővérkének udvarolva,hol kávéautómatához igyekezve.Mikor behívtak rendes volt,de valahogy én máshogy képzelném. :oops: Szerdától múlt héten betegácsiban voltam,a náthámmal.Most nem indokolt.Nincs bevérzés,méhszáj zárt,baba él,én meg ülőmunkát végzek.Ha el akarna menni a baba sajnos nem ezen múlna.Az más,ha volna valami látható sérülés,vagy tudom is én.Így eszem a magnéziumot és bizakodok ezerrel. :? :oops: :wink:

Nked ki az orvosod? Elégedett vagy vele?

Eszter

Kép

Kép
anubias

Eszter!

Sajnálom, hogy így viselkedtek veled a Bajcsyban. Ezt tényleg nagyon rossz lehetett elviselni. Ki volt az ügyeletes orvos?
Én is ülőmunkát végzek (de azért árt az idegeskedés is), de az orvosom azt mondta, hogy most nem árt, ha pihenek, és a nap legnagyobb részében alszom vagy legalábbis fekszem. Így több esély van arra, hogy a baba megmaradjon. Vannak olyan orvosok, akik rögtön gyógyszert írnak fel, (ilyen volt a barátnőmé is) amivel a sárgatest hormont megtámogatják, de azt mondta az én orvosom, hogy elsőre felesleges ilyen erős és drága gyógyszert szedni, először a pihenéssel próbálkozzunk. Így én is eszem a magnéziumot és én is bizakodom.
Az én orvosom Dr. Sulyok Csaba, és szerintem nagoyn rendes doki. Igaz, én a magánrendelőjébe járok.

Riti
riti6

Sziasztok !

Ma voltam a dokinál és láttam is meg hallottam is a kicsinek a szivét nagyon jó volt halani.
El sem tudom mondani mennyira jó érzés.

Mindenkinek sok pihit és szép napot.
20200310173350

Kedves Eszter!
Szerintem ha úgy érzed, írasd ki magad. Én is ülőmunkát végzek (általában), de ahhoz utaznom is kell, mászkálnom, felállni stb., az nem ugyanaz, mintha egész nap feküdnék (l. riti hozzászólását is).
megdöbbentő amúgy, amit írtál, ha tudod az orvos nevét, írd meg, hadd tudjuk, kihez ne menjünk.

Kép
Kép
irina

Ancsi, írd meg, hogy van a lányod!

Kép
Kép
irina

Sziasztok Lányok,

nem tudjátok, lehet vmilyen lázcsillapítót szedni? Kicsit hőemelkedésem van (37,4) a dokimat nem tudtam utolérni, a háziorvos meg csak holnap du rendel.
Igazából nem nagyon szoktam a 38 fok alatti hővel foglalkozni , de ez most más szitu. De feleslegesen nem akarok betegszabira menni.

Köszi előre is:
silka
silka

Sziasztok!
Hú,látom pörög az oldal.Végre kihevertem a megfázást!Remélem már itt is jól van mindenki!Kibírtam gyógyszer nélkül,csak homeos bogyót szedtem,hűtőfürdőztem.
Köszönöm,hogy bekerültem a táblázatba!Egyéb adataim:Szolnokon fogok szülni,ha kislány lesz Léna,ha fiú akkor Zétény.
Képzeljétek,kezd látszani a pocim!Alul megjelent egy nagy ránc,alatta pedig érezni ha simizem és domborodik kicsit.A nacik is kezdenek szorítani,a fogyás ellenére is.
A reggeli rosszullét elmúlt,helyette szagokra szörnyen reagálok.Étvágyam nem nagyon van,de ha van.akkor olyat ennék amit nem is szeretek.
Valaki kérdezte a hashajtót:én rengeteg tejtermékkel és gyümilével oldom meg.Mázli,mert a tejestől mindig ment a hasam,most nem.A két dolog biztos kiegyenlíti egymást.
A hajatokon észrevettetek valamit?Az enyém elkezdett iszonyú iramban nőni,a festéket pedig ledobta.Azzal vigyázni fogok terhesség alatt.El is döntöttem,hogy hagyom nőni.
Van pár gondom:eddig rengeteget aludtam,most alig pár órát.
A vérnyomásom néha az egekben van,jó sok gyógyszert kaptam rá.Remélem másnak nincs ilyen baja!

Egyébként sokat pihenek és nagyon várom pocaklakót!!!

Mindenkit üdvözlök!

Miléna

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: