[quote="nők"]H írta:nőka valakinek ilyen jellegű problémája van, akkor rögtön lombikkal kezdenek? Nincs inszemináció? Tőled kértek vizsgálatokat?
A lombikot megelőzi valamilyen injekciós, vagy gyógyszeres kezelés? Körülbelül mire számítsak anyagilag, amikorra az első lombikra sor kerülhet?
Egyenlőre ennyi, lehet, hogy még kérdezek, ha nem baj?![]()
nem baj
az, hogy inszem, vagy lombik attól függ mennyi a hímivarsejtek száma, nagy általánosságban 10 mió/ml alatt lombik, felett inszem... de ha pl. a 10 mió/ml ből csak 10% a jól mozgó, akkor az is lombikot jelent.
nekem egy petevezető-átjárhatósági vizsgálat kellett. Bár nálam nem volt gond, de Krizsa doktor azt mondta, hogy nem mind1, hogy milyen a méh és a petevezetők alakja, ezért jobb megnézni lombik előtt.
Inszemnél és lombiknál is van gyógyszeres kezelés. Inszemnél sokkal kisebb hormonmenyiséggel, ott a cél 2-3 tüsző növesztése, lombiknál több a hormon, akár 10 feletti tüszőszám is lehet.
A gyógyszerköltség az szervezettől függ, inszemnél szerintem olyan 10e Ft alatt meg lehet úszni, viszont a kaáliban nem tudom, hogy most mennyibe kerül egy inszem (mert azt nem TBre csinálják).
A lombik költsége már nagyságrendekkel magasabb. Függ a gyógyszertől -mert itt is vannak drágább és olcsóbb szerek - a minimum szerintem 100e Ft, a nagy átlag szerintem 150e Ft körül van, viszont ha valaki nehezen stimulálható a határ a csillagos ég.

[/url