A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Komolyan? Hát igen nagyon gáz, az biztos.
Ági28

Nézzétek mit találtam!
Milyen szemléletes! Mindenki a sárga köves úton akar menni, nem a piroson :lol:
Kép
grillázs

Grillázs thogy te miket találsz!! :P
Ági28

Most felrakok már én is ide egy útépítőt :D

Kép

Biztos nem keres sokat, mert elég lassú ez a kis drága. :D
l.andi

Cukiiiiii!!!!!
grillázs

Köszönöm az elismerést. :D
l.andi

Grillázs!

Azért a te talált képed is megér sok dicséretet. Nagyon jó tényleg.
Kép
l.andi

:) Köszike
A piros utat senkinek se kívánom, betétek a padlásra, tamponok a pincébe mindenkinek kilenc hónapra!! És Follow the yellow brick road!!!
grillázs

Grillázs láttam a TV2-s honlapon a hozzászólásod, már ha te voltál!! :-)
Ez az anonim milyen egy paraszt!!
Ági28

Ági

melyik anonimra gondolsz? Hányas számú?
l.andi

Hát azt nem tudom most megmondani, de az, aki azt mondta, hogy mindenkinek a maga baja fáj!
Ági28

Naná hogy én voltam!

Én azon akadtam ki, aki ezt a természet-dolgot hozta fel. Még jó, hogy valaki lealázta azzal, akkor rovarirtót se használ, mert azzal is beavatkozik a természet dolgába :mrgreen:

A szakmabelis hülyére is kiakadtam. Tuti nem szakmabeli és biztos jól esett neki rosszindulatúskodni. Még jó, hogy a mi bajunk orvosolható, aki velejéig romlott, az már ilyen is marad
grillázs

sziasztok
Ezt Harcimokus írta a Kaálisok fórumán:
a tb támogatásban még mindig nincs semmi változás!!!!
a kettő csak tervezet /volt/ egyelőre!!!
Már az sem, mert dec. 21én visszadobták átdolgozásra.
Ha lesz módosítás, akkor az életbelépés napjától jár MÉG további annyi lehetőség mindenkinek, amennyi a törvényben meg lesz határozva, függetlenül attól, addig mennyi volt neki !! még akkor is ha esetleg már 5 !!!!!!! Az, hogy ki , mikor kezdte, mindegy.
Hogy mikor lesz változás, egyáltalán nem tudni.
Jövő héten viszik be az aláírásokat. Reméljük, megakadályoztunk vele minden próbálkozást. Több , mint 10 ezer gyűlt össze.
A múltheti Nők Lapjában és Maximában hasznos cikkek voltak erről.
A Házon kívülben is ez lesz.

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Kagyló
Én is így tudom.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy mindegy az, hogy ki mikor kezdte. Mert az jogilag sincs rendben.
Már bocs, de nem tudom nem jogilag megközelíteni a dolgot.
Mondok egy példát: (tegyük fel, hogy július 1-jétől lép életbe az újszabályozás - ez csak pl)
1. Ha valaki június 30-án kezdett bele a harmadik lombikjába, akkor neki még jár a támogatott! Ha azt mondják hogy nem, akkor perrel kell fenyegetőzni, mert ezekben az esetekben a jogilag kedvezőbb szabályozásnak kell érvényesülnie - vagyis a támogatásnak
2. Ha valaki végigcsinált két lombikot, akkor viszont július 1-el már fizetnie kell érte.

Az öt támogatás nem egyben értendő. Tehát nincs olyan, hogy valaki nekiállt a lombiknak és akkor mind az öttel élhet. A szabályozás beavatkozásonként értendő
grillázs

Sziasztok !

Kagyló
Örülök, hogy jó (biztató) hírt hoztál.

Ez a Házon kívül című műsor olyan későn kezdődik.
Addigra én már szerintem mgamon kívül leszek.
Remélem, hogy holnap visszatudom nézni a neten. Vagy jobb talán ha felveszem? Na még kitalálom.

Hol vagytok Lányok?

Haaahóóó!

Pörögjünk má!

Kép
l.andi

L. Andi
Szerintem vedd fel, én ma egész nap rágtam a kefét, mert pl a Dévais telefonos beszélgetést hiába töltötték fel a tv2 honlapjára - nem lehet letölteni a Tények Estét, pedig már több progival is próbáltam :(

pörögjünk-pörögjünk :)
grillázs

Uppsz - azt már láttam eddig is, hogy meg van kettyenve a babanet időérzékelője egy órával, de L. Andi, te hogy írtál pénteki napon ha még csüti van?
grillázs

Érdekes - frissítésnél már nem pénteket mutat! De az előbb eskü azt írta ki, hogy febr 2 7:15
???
Ki érti ezt...
grillázs

Grillázs!

Én megmondom őszintén, hogy nem csak a lombikkal, hanem több mindennel kapcsolatban úgy döntöttem, hogy le...arom, hogy mit dumálnak itt előre. Majd meglátom, hogy mi a vége. (Szerintem még ők sem tudják, hogy hogyan is legyen.)
Így csak ismételni tudom magam: Kapják be. (Bocsánat).
l.andi

Most meg ne is beszéljünk róla.
l.andi

Lányok mi újsi?

Grillázs
Javulsz?

Voltam a TUSKÓ áruházban. Van ott egy biotéka, azt jól bementem az emberemmel. Megkérdeztem, hogy van méhpempő? Úgy kikerekedett a macának a szeme, hogy csak na. Mondta aztán, hogy nincs.
Hát lehet, hogy ez nem volt magyar? Vagy mit csodálkozik?
l.andi

:) Melyik tuskóban voltál?
Szerintem próbáld meg a Lehel piacot, amit Ági ajánlott :)
grillázs

Grillázs
Na ebben igazad van!!! De ezt szerintem Harcimókusnak kellene feltenned. Mert én is csak olvasom amiket írnak, nincsen olyan kapcsolatom ami álltal én biztosat tudnék!!!
Ezen már én is gondolkoztam.... :roll:
Most nem akarok senkit sem megbántani, mert én is azt szeretném ha maradna minden úgy ahogyan van!!!!
De 4 éve csinálom, és kicsit meglepödnék ha mindenkire vonatkozna, a régi törvény...
De az is lehet, hogy innentől fogva, majd fizetnünk kell (a régebbieknek), és azoknak is akik a második lesznek.
Sajnos sehogyan nem jó!!!!
Tudod nem vagyok rossz indulatú, de azoknak akik ebbe bele köpnek, ( támogatás)azt kívánom, hogy ha nem velük de legalább a gyermekeik álltal tapasztalják meg azt mi mindenen kell keresztül menni, és milyen fájdalommal jár a gyermek utáni vágy!!!!!

kagyló

Grillázs
Meg is írtam Harcimokusnak. Na erre nagyon kiváncsi leszek!!!!

kagyló

Grillázs!

Hát a "Madaras Tuskóba" :lol:
l.andi

Értem én, de abból van annyi mint égen a csillag!
grillázs

Budaörsi Tuskó
l.andi

:) próbálkozz másikkal - de szerintem ne Tuskóban...

na, kezdődik mindjárt az Inforádióban a műsor
grillázs

Sziasztok!:-)

Annyira jó képeket raktok fel! Öröm viszaolvasni benneteket!:-)

Mi volt az inforádióban?
modrooka

Aki nem tudta hallgatni, annak kijegyzeteltem:
Inforádió, Fórum című műsor zanzásított tartalma

Gurabi Attila, a Budai Lombikbébi Közhasznú Egyesület elnöke:
A jövő tönkretétele a támogatás megvonása. Kidobott pénz csak két beavatkozás, mert általában a harmadik sikerül. Egy-két év mire erre rájön a kormányzat.

Kaáli Géza, Kaáli Intézet alapítója
Ez nem egészségügyi, hanem népesedéspolitikai kérdés. Évente 6500 beavatkozást végeznek, és mintegy 2000 gyerek születik. A beavatkozások 2500 párt takarnak nagyjából, mert egy párnál egy évben több beavatkozást is végeznek.
Olcsóbb, ha gyerekenként egymillió forintot költ az állam a lombikprogramra, mintha adócsökkentéssel vagy más módon ösztönöznék a gyermekvállalást.

Laborczy Éva, Támogatás Születendő Gyermekeinkért Lombikbaba Közhasznú Alapítvány kuratóriumi alelnöke
Az eddigi 75-80 százalékos sikerráta öt beavatkozás mellett, a támogatás megvonásával 40 százalékra csökkenne le kettő beavatkozásnál.
Drágábbak a gyógyszerek, még így is sokaknak hónapokig spórolhatnak, hogy ki tudják fizetni. A támogatás megvonásával egy falunyi, 1200 gyermek nem születne meg.
Ma már a gazdagok új szeszélye a lombik. Sokan eladósodtak, kölcsönt vettek fel hogy fizetni tudják.
Horváth Ágnes nem tudott mit mondani neki a minisztériumban a csökkentésről. Újabb egyeztetések kezdődtek – remélhetőleg a szakma bevonásával, mert eddig mi úgy tudjuk, hogy ez nem történt meg.
Egy kilométer autópálya ára a csökkentés.
Elszánt a tárca, mindenképp hozzá akar nyúlni a tárca. Valamennyit finanszírozna a tárca. Fizetne kettőt, de ha utána sikerülne a beavatkozás később, akkor visszatérítenék az árát.

Koncz János, a Budai Meddőségi Centrum vezetője
Világszerte hárommillió gyerek születik lombikbébi programból. A beavatkozások 60 százaléka ICSI, 40 százaléka IVF.
Európában a sikerráta átlagosan 25 százalék, nálunk 30. 2004-ben 1850 lombikbébi-szülés volt, köztük sok iker volt, a megszületett gyerekek száma mintegy 2000.
A lombikcentrumhoz fordulók átlagéletkora 33,2 év. Nálunk átlagosan három és egyharmad beavatkozás kellene – vagyis négy.
A gyógyszerárváltozások miatt 60 ezer forint pluszkiadás nehezedik a párokra beavatkozásonként. Egy beavatkozás 600 ezer forint körül van.
Cseh példa: három ciklust támogatnak, de a gyógyszereket is. Ha sikeres terhesség jön létre, akkor a nő kap egy bónuszlehetőséget. Csehországban 10500 program volt, nálunk 6500. Ott 3600 gyerek született, nálunk 2000 körüli.
A MART-ot, személy szerint őt, mint elnök nem keresték meg egyeztetésre és a társaság vezetőit se.

Falus Ferenc – Nyírő Gyula Kórház távozó főorvosa, ő lesz az új tiszti főorvos
Akinek három nem sikerül, annak kevesebb az esélye. Három fölött nem kellene támogatás, a pénzt a gyógyszerre kellene fordítani. – őt nem érték el, csak a műsorvezető ismertette az álláspontját.

Bencsik Andrea, pszichológus
15 százaléka érintett a házaspároknak. Nehéz szembesülni vele. Két beavatkozásnál nagy a pszichikai nyomás, amely még inkább hátraveti a sikert.

Horváth Ágnes, Egészségügyi Minisztérium
Végignézték a centrumokat, nagyok a különbségek köztük. Nem született döntés, egyeztetések zajlanak, de mindenképpen készülünk az átalakításra.
Több verzió, olyan is, amelyben többletforrással jutalmazzák a sikerrel járt programokat – ez alatt a megszületett babákat értik.
Az eredményességet sokminden befolyásolja, ezt mi is látjuk.
Németek kevésbé támogatják – van olyan ország, ahol egyáltalán nem támogatják, pl Hollandiában.
Cél, hogy több újszülött szülessen. Célja az átalakításnak, hogy sikeres, ösztönző legyen – ilyen például a pluszforrással jutalmazás.
Jelenleg az eddig érvényes szabályok vannak érvényben – egyedülálló módon öt beavatkozást támogatnak.
Az egyeztetésekről: eddig nem volt miről egyeztetni, mert a minisztériumban sem született végleges döntés. Adatokat gyűjtenek és most mással foglalkoznak – pl a vizitdíjjal. Tervekről nincs értelme beszélni.
Nem tudta megmondani mikor léphet életbe az új szabályozás, de reméli hogy még ebben a félévben megszülethet a döntés.

Műsorvezető az MDF véleményéről:
Pusztai Erzsébet szerint az teszi lehetővé a támogatás csökkentését, hogy javult az eredményesség. Ő elképzelhetőnek tartja, hogy 35 év alatt 3, a fölött 4 támogatás járjon, de ő is alapos felmérést hangsúlyozott.
grillázs

Grillázs!

Köszi!!!
modrooka

modrooka - ez természetes

egyébként nem igazán találtam benne újdonságot.
egyedül ez a visszafizetés volt nekem újdonság.
Hogy pl kifizeted a harmadik beavatkozást és ha az sikeres, akkor visszafizetnék...
nekem ez eddig kimaradt, de a párom szerint nem újdonság.
mindenesetre az államtitkár nem akarta megerősíteni
grillázs

sziasztok csajok!

van még itt valaki? Nézitek a házon kivült???

cseka

Kép
cseka

Sziasztok!! :-)

Én nem láttam a házon kívült, de felvettem, úgyhogy megsasolm!! :-)

De megnéztem a TV2 honlapon a 31.-i tényeket, és apánkat, ahogy nyilatkozott!! :-)

Ma reggel elkezdtem a szúrást!! 4x szúrtam, és csípett! Teljesen elszoktam tőle!!
Ági28

Sziasztok!

Szia Ági. Én is ma kezdtem, nekem csak kettőt kellett, de nem lett valami profi, mindkettő vérzett kicsit. Én is elszoktam tőle ezek szerint...no nem baj, megy ez majd jobban is.

:lol:

Kép
cseka

Hétfőn úgyis a nővérkével adatom be! :-)
Ági28

Én meg elkezdtem tömni magamba sok sok husit.
Ági28

Sziasztok.
Hát a házon kívül egy nagy kaki volt. Legalábbis nekem nem tetszett. Akiket odacitáltak a minisztériumba, nem tudtak kérdezni úgy meg voltak illetődve.
:(
De legalább foglalkoztak vele.
grillázs

Tényleg az hallottátok, hogy a minszter pica avval érvelt, hogy külföldön miért tudnak kettő támogatott lobikból sikeres beavatkozásokat végezi, és itt miért nem?
Ági28

Valami ilyesmit motyogott! De azért nem ilyen egyértelműen.
Azon gondolkodtam, hogy vajon ennek a nőnek van gyereke?
grillázs

Ja, bocs hogy ilyen tudatlan vagyok, de hoza szűrtok? Popsiba? Karba?
grillázs

Én meg arra, hogy kívánom neki, hogy kerüljön ilyen helyzetbe!! :-)
Ági28

én hasba.
Ági28

De bőr alá, nem?
grillázs

igen a bőr alá kell. Bár nekem a hájba is jut belőlle!!
Ági28

Ági!
Nem tudod? Minden szurit oda kell adni? Mert akkor már nem is tűnik gázosnak a dolog...

Bocs, hogy ennyit kérdezek, de hát rám is ez fog várni és nem rossz ezeket előre tudni... 8)
grillázs

Sziasztok!
Bocsi,hogy csak így becsöppentem,de kérdésem lenne,Egyébként én is Dévais vagyok,3.lombiknál tartunk.Beültetés egy hete volt.Kérdésem a progi szurival kapcsolatos.Tudtok valami mellékhatásról?Én elég labilis érzelmiállapotban vagyok.Erre fogom,mert örültem még a lehetőségnek,meg pihengetek,de legszívesebben sírnék,semmi nem tetszik.
Valakinek volt hasonló érése,vagy bekattantam, :lol:
Előre is köszi.
capuccino

capuccino
Én nem tudok neked tanácsot adni, de nem szeretnél bekerülni a táblázatba?
Ha igen, kérlek írd meg a korod meg a lakhelyed :)
grillázs

Szia capuccino! Én ebben nem tudok segíteni, mert nem vagyok lombikos, de biztos mindjárt jönnek a tudorok:)

Reggel megint jelenésem volt apánknál uh-ra és nem volt a topon kedvileg. :( Azt mondta, hogy iszonyatosan megy a háború, de már ő sem tudja, hogy Lajosék mit fognak ebből kiötleni, de bízik benne, hogy most legalább őket is megkérdezik majd.

Ági! Cseka! Hétfőn reggel megyek uh-ra!!! Valszeg akkor lesz az inszem, úgyhogy akkor állhat a poros-narancs randi!!!! :lol:
Mondtam a férjemnek tegnap, hogy mire készülünk és erre ma reggel rám szólt, hogy hé, ma pirosban kell menned!!! Mondtam, hogy nem ma, majd hétfőn:)
Egyébként ne tudjátok meg mi volt ma a váróban. Én a féléves pályafutásom alatt még nem láttam ennyi embert Dévainál. Már szinte állóhely sem volt reggel 8kor!!!
cyprus

Grillázs! te meg csak nem jogász vagy? :lol:
cyprus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: