A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Köszönöm Mindenkinek az infókat! :) Én is mindenhol 2,5-öt látok megjelölve felső határként. De akkor miért mondta a védőnőm hogy magas??? :? Lehet azért mert pont a 16 hét betöltésekor vették le? Na, úgy felidegeltem magam hogy folyamatosan görcsölök. És a medence csontom is fáj megint. Sokszor lábra sem tudok állni, annyira. :cry: :cry: :cry:
Ez olyan érzés mint amikor épp szülsz, és a baba feje fesziti szét a medence csontot... :cry: :cry: :cry:
Lehet hogy ebből este kórházba menetel lesz.... :cry: :cry:
Vendég

Sziasztok!!

Én is tegnap voltam Afp-s vérvételen, nekem ráírták a papíromra, h éhgyomor, meg h jan. 30. meg a kg. Még jó,hogy az sem változott! Ma reggel kacsingatot a mérleg nyelve az egyel nagyobb számhoz,de nekem még nem volt elég meggyőző!! :lol: :oops:
MA megint visszaindult a kakaó,lehet h ez a gyerek se szereti... :wink:
AFP nekem a dokim megmondta,hogy fölösleges,mert nem mutat ki annyi mindent,mint amit elvártak tőle még akkor,amikor "föltalálták". Ezért ajánlotta nekem az Istenhegyit, ahova nem mentem el...
Csak nincs baj :wink:
Cipő felvételen gondolkoztam itt agép elött ülve,hogy miért nem érzem problémánk,aztán mikor elmentem itthonról rájöttem,hogy állva veszem föl,mert "gyerekcipő" /cipzáras :lol:
Vendég

Ja és pocinövekededést kezdek észlelni mostanában, meg a cickóim is feszülnek! Vicces volt tegnap,pont erről beszéltünk a férjemmel közben ment a tv: fókusz:" Orsinak vannak Mo-n a legnagyobb mellei" Fölkaptuk a fejünket és jót röhögtünk, hogy már a tv is bemondja! :lol:

Annee: Ne izgulj, próbálj meg feküdni,tedd föl a lábad! Tudom könnyű mondani.. de Vigyázz magadra!
Vendég

haha, nekem fűzfős, de tavasszal már csak belebújósat fogok hordani :)

kata, irigyellek, hogy neked nem baj, ha jön, sőt, talán még jól is jön, nem fúj el ez az óriási szél :wink:

én még mindig tartom a súlyom, talán a -2 jött cska vissza

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Még jó, hogy közben újra vissza-vissza olvasok!

Esztora nevet megtaláltam http://www.tarsoly-revesz.hu/solyom-hl/ ... _ajanl.htm itt! Tök sok magyar név van még! Nálunk sokáig befutó volt a Kende és a Koppány is! És ha nem találtok névnapot hozzá máj.24 Eszter szerintem belefér :wink:
Vendég

Annee magnéziumot vegyél be ha van otthon.nekem mindig hat jó a pezsgőtabletta is.
ne izgulj ez még semmit nem jelent. sikerült időpontot kérned?

Bridzsi

Kép
esztora

Annee magnéziumot vegyél be ha van otthon.nekem mindig hat jó a pezsgőtabletta is.
ne izgulj ez még semmit nem jelent. sikerült időpontot kérned?

Bridzsi

Kép
esztora

ezt kétszer is betette hurrá!
nálunk is van még név rendesen már nagyjából sikerült dönteni,aztán lehet lesz változás addig!

Bridzsi

Kép
esztora

Annee!!
Ne idegeskedj kérlek, nem tesz jót neked és babucinak sem..
Dehogy lesz itt kórházba menetel drága!!!
Pihenj, próbálj meg picit lefeküdni, lazítani..relaxálni..

Orsi!
Akkor neked modern orvosod van. Amikor én azt mondtam a dokinak az AFP-re, hogy csak a kismamák riogatására jó, láttam rajta, hogy meglepődik és nem tetszett neki amit mondtam.. :oops:
Ez van, akkor is ez a véleményem!
Na koncenrtáljunk másra..
torolve_20131003125716

Szedem a Magne B6-ot napi 3x2-vel. Ma már 4-et bevettem. Reggel és dében 2-2-öt. Időpontot még nem kértem. Ha hazaér a párom akkor telcsizek. Ő hozza a feltöltőkártyát.
Vendég

Addig ledőlök picit. Sziasztok!
Vendég

Gurgula! Igen modern... fiatal.... és még csak szakorvosjelölt! Vizsgaidőszaka van neki is :lol: Na jó azért szerintem 30eleje, meg őszül is! A nővéremnek nagyon tetszett, szerintem annyira nem jó pasi,de nagyon aranyos! Remélem legközelebb is az lesz! Most nézetm már csak 3hét! :?
Vendég

Jovi, Neked melyik osztályon dolgozik Anyud a Margitban?

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok :)

Blur: szerintem a Szt. Imrében is tartanak kismami foglalkozást (szülésfelkészítő), ahol ált. szülésznői rész is van. Vagy a dokidtól érdeklődj!

Gurgula: az e-mail ablakban ott a címem, nekem is elküldenéd? (bár gőzöm nincs, mikor jutok hozzá, még nenoke meséit sem olvastam) :oops:

Brigi: én csak attól tartanék egy Luciferrel, hogy valóban a nevére „üt” majd…Bnőm Bendegúza van mindig előttem :roll:

Bori: majd elunja az embered…az enyém már ott tart, hogy kiakad, amikor „kijön belőlem az állat” :?
A kórháznak csak akkor kell(ene) fizetned, ha szülésig behozzák a rendeletet. A dokid ügyel is a kh.-ban? Mert az egy dolog, hogy magánba jársz hozzá, de simán lehet, h a bejelentett munkahelye a kórházban van, így miért is kéne fizetned a szülőszoba igénybevételéért?

Andrea: te csak ne akarj gyorsvonatot! :lol: Egyébként, meg 2 hét ide, vagy oda…még szülhetünk egyszerre :wink:

Mary: igen, nagyon jó volt! A férjem azt mondta, amikor mentünk, hogy max. alszik egyet…hát nem! Aktívan részt vett ő is a „darabban”. Ha érdekel Benneteket, nézzétek meg a www.momentantarsulat.hu oldalt.
Jajj, ha itthon is lenne ilyen hely, de jó is lenne! Én mindenképpen utánaérdeklődnék, hogy mi van komplikáció esetén, és ha megnyugtató a válaszuk, akkor simán odamennék.

Kispiskóta: én ismerek pár Koppányt…miért is kéne csúfolni őket? :roll:

Anne: nekem is ennyi volt Bercivel, ne aggódj.

Babdorka: írok privit!

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

4D Uh-ra javaslom a Praxist, mert az nem csak babamozi, hanem profi szonográfusuk van (Győrfi Mátyás) és jó alaposan megviszgálja a babát 2D-ben is.

Mi is voltunk Emivel a 28. héten, most is megyünk, csak kicsit hamarabb, mert akkor már túl nagy volt, leginkább az arcát láttuk.

http://gribedli.eblap.hu/4duh.htm

KépKépKépKépKép
uxi

Lányok!

letölthető igénylőlapok, pontos összegek, idei adatok!
Puszi! köszönöm a szorítást! :wink:

http://velvet.hu/poronty/2007/01/24/gye ... _anyagi_ju
baba24

megviszgálja=megvizsgálja

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi
Én is megyek a Praxisba, csak én Hajdú drnőhöz - ő is nagyon profi (állítólag). Febr. 18.ára kaptam csak helyet, de azért jó, mert 16.án tudom meg az AFP-t, ha ott megpróbálnak ijesztgetni, bízom benne, hogy a drnő majd csupa jót mond.

Kép
Kép
emma1976

Fú, ez a magyar névajánló...Vannak érdekes nevek. :D :wink:

Pl. Csiperke, Csillavér, Csögle, Méhike,Obi, Öllőke,Szivölő
Árva, Buzád, Füleg, Hövej, Hülek, Jutalom (ezt a férfi és a női nevek között is említi),Örkönd,Pösze, Pötölön,Pungúr,Söjtör, Ug, Vizibor...

Képzeljétek el ezeket a Tóth vezetéknévvel. :wink:
Mondjuk Tóth Örkönd Hövej, ha fiú, és Tóth Csögle Öllőke, ha lány... :wink: :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Anee: nyugi, pihizz, semmi gond nem lesz! :wink:

Jovi: Már van két ördögfiókám, nehezen lehetne őket felülmúlni mégha a nevére "ütne" is :roll: Edzve vagyok :lol:

Győrfi Mátyás nál én is voltam Marcival is és Mátéval is. Most lehet, hogy kimarad anyagi okokból :cry: De addig még lehet, hogy összespórolom valahogy :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Szia Jovika!Mél ment!

Uxi & Emma!
Én is a Praxisba fogok bejelentkezni Győrfyhez, a barátnőm őt ajánlotta, állítólag nagyon profi és kedves.
(ez fontos) :lol:

Baba!
Köszi, hogy feltetted ezt a linket.

Édessssségre vágyommmm.. Kép
torolve_20131003125716

UXI!!!

Jót nevettem a neveken.. Kép

PÖTÖLÖN...dömdödön :lol:
torolve_20131003125716

Gurgula, én is, mit együnk? :lol: Én leginkább nutellát ennék, dehát itt bent nincs. :lol: :( Egyre rózsaszínebbnek néz ki ez a gyerek (márha hihetünk a népi bölcsességnek, hogy a lányos mamák édesszájúak lesznek a terhesség alatt). :lol: De hátha ma negyed 6-kor megmutatja magát.

Kép
nenoke

Uxi: ez nagyon jó válogatás :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Szerintetek, ha depressziós vagyok, az milyen hatással van a babára konkrétan?

kétfiús anyuka
babdorka

Na, én is "agymentem" egy kicsit :lol:
Rajkai Ajbars Bars vagy Böngér Buzár vagy Nyakas Fajsz :oops: Pösze Öcsöd vagy Torhos Zsögön...beszarok! Bocsi :P
Lánynak: Árvácska Baba (ez elég morbid), Fürge Galamb (pukk)
Szűdeli: ez mi a bánatot jelent??? deli fiúnak Szű(l) egy gyereket?

Na, tényleg elment az eszem :P

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Nenoke!!

Én rákozci túróst ennék..kettőt mondjuk..vagy mignon-t. nyammi..
Ma mentek UH-ra??
Huha akkor lehet, hogy ma már tudni fogjátok, hogy fiúcska vagy lányocska... :lol:

Babdorka!
Szerintem nem lehet túl jó hatással a depi a babára, őrzi ő nagyon amit te is érzel.
A lelkiköldökzsinór c. könyv pont erről szól, hogy a babák mindent éreznek..úgyhogy ne legyél depis plíz!!
Egyél egy kis sütit, endorfint termel! vagy banánt!
torolve_20131003125716

rákóczi túrós
torolve_20131003125716

Kép
torolve_20131003125716

Jovika!!!

Látom jól elmókázol magadban.. :lol:
Fő a vidámság!
Torhos Zsögön..kész
torolve_20131003125716

Hát, mivel a(z igazi, orvosilag diagnosztizál) depi kimutatható a véredből (ha jól emlékszem a szerotonin szint nő), ezért vsz Bébbe is átmenek ezek az anyagok, nemtom mit okozva. Agyi hírvivő szerepe van, és neurológus legyen a talpán, aki megmondja, mennyi hatása van. És ebből mi érvényesül egy magzaton...
De az orvosi depi elég messze van a hétköznapilag depinek hívott állapottól!!!!
Sztem ha csak be vagy uncsizva, lehet, h Béb végigalussza, és holnap, ha már mosolyogsz, akkor veled örül.

Az endorfin az tudom, hogy átmegy, és neki is boldogságot okoz. (endorfin = "boldogsághormon": a sportolásnál a holtpont utáni öröm, orgazmus, egyéb boldog pillanatok során temrelődik).
Vendég

Gurgula: én is :lol: Vagy fagyit! De egy kis csokika is jó :lol:

brigi73

Dorka: mi a baj?

brigi73

Dorka, a csoki is endorfint termel asszem. Javaslok Neked is egy nagy tábla csokit. lehetőleg minél magasabb kakaótartalmút, mert abban rádaásul még cukor sincs olyan sok. Lehet, hoyg mindjárt lemegyek a cég melletti kisboltba, és én is veszek valamit. Gurgula, én nem vagyok az a nagy túrós, nekem továbbra is csoki vagy nutella az álmom. :lol:

Kép
nenoke

Banánt ettem, de nem segít. Úgy kell visszatartanom, hogy ne potyogjanak a könnyeim, és világvége hangulatom van, olyan minden mindegy. Már nem érdekel semmi. Az egész világ sz*r úgy, ahogy van. Pedig most nekem kéne a legboldogabbnak lennem. Bocsi csajszik. Nem tudom, babó mit érez ebből, és milyen hatással van rá.

kétfiús anyuka
babdorka

tényleg marha viccesek ezek a nevek, de én jót is találtam közöttük, igaz nem sok van, ami a mai fülnek ismerős lehet

szóval nálam bejön: Bendegúz, Zsombor
lányoknál pedig érdekes az Édua, igaz nem hiszem, hogy ha lányom lesz, ez lesz a nyerő

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

ó, ilyen nekem is volt. teljesen értelmetlenül. Szerintem ettől nem kell tartanod, hamar elmúlik. Csak ne tartson napokon, heteken át. Esetleg ha tudsz, járkálj kicsit a szabad levegőn, és igyekezz minél többet felfelé nézni (aludni, ne aludj, mert az többnyire csak rátesz egy lapáttal a rosszkedvre). Ez viccesen hangzik, de ha felfelé néz az ember, egyszerűen nehezebb szomorúnak lenni.

Kép
nenoke

Oké Nenoke, akkor javaslatom egy mogyorókrémes milka lenne.. :lol:

Babdorkaaaaa!!
Tényleg, miért vagy ma nyomi hangulatban?
torolve_20131003125716

Gurgula, neeeee, muszáj lesz lemennem a boltba. :cry: Bár inkább az előttem mosolygó almát kéne megennem, az mégiscsak egészségesebb. túlléptem a mai napra magamnak engedélyezett 5 hozzászólást. :oops: Most aztán, Nenőke, csönd és munka!!!

Kép
nenoke

Dorka: ilyen valam is szokott lenni :cry: Ez még nem depi, csak a hormonok! Tudod, terhesek vagyunk :wink: Egyél egy kis csokit, vagy bármit amit szeretnél, sétálj egy nagyot, és máris jobb lesz!

brigi73

Dorka!!
Valami oka csak van, történt valami, nem szeretnék indiszkrét lenni csak segíteni szeretnénk amiben tudunk..
torolve_20131003125716

Hát, eddig aludtam... úgy látszik visszatér az álmos idööszak. :oops:

Nenoke! Èn is nagyon kívánom a nutellát. Nekem még van itthon, de már egyre kevesebb :shock:

Ezek a nevek!!! :lol:

Dorka! Ne legyél depressziós!!! Mi a gond?

Brigi! Egyszer volt nálam egy anyuka a kisfia miatt tanácsadáson. Elmondta, h nagyon szerettek volna gyereket és mindenképpen fiút. Ceizel dr tanácsa szerint jártak el, de azt nem gondolták, hogy ennyire fiú lesz..... :D Képzeld el Lucifer-ben. :wink:
Egyébként, a név jelentése: fénycsináló.

Annee! A görcsök a növekedéstööl lehetnek, nekem is az volt tegnap. Sokat pihizz. Ja, én a helyedben megkérdezném telefonon az orvost az eredményrööl. Lehet, hogy megnyugtat. Csak a védöönöö nem jelent semmit. Sokszor riogatják a kismamákat.
molkata

Na, tessék irigykedni! Én ma puding hegyeket ettem...Berci meg épp az előbb üvöltött, amikor elfogyott a kübliből :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

csokicsokicsokicsoki huááá

egyébként ha hiszed ha nem, most ettem meg almát és iszom egy laza kávét, aztán asszem kimegyek túrórudolfért.
torolve_20131003125716

Talán közrejátszik az, hogy tavaly januárban halt meg Anyum, és még azt sem emésztettem meg. De nem történt most éppen semmi nagy tragédia, babó gondolom, jól van (bár tudni, ezt sem tudom, majd pénteken megyünk uh-ra, akkor azt is megtudom). Meg az egész világgal nem vagyok kibékülve, de biztos bennem van a hiba, ezzel most nem fárasztalak Titeket, nem veszem el legalább a Ti jó hangulatotokat.
Csoki sajnos nincs nálam, de ha hazamegyek, lehet, hogy az az egy tábla fehér csoki áldozatul fog esni... bár annak sem szabadna, mert már 3 kilónál tartok.

kétfiús anyuka
babdorka

GURGULA!!!

Te szadista! :wink:
Nem szégyenled magad??! :twisted: :twisted: :twisted:
Ilyen képet feltenni?! Azonnal rohannom kell a cukrászdába!

KépKépKépKépKép
uxi

Dorka!!
Sajnálom és megértelek de vígasztaljon, hogy egy pici új élet fejlődik a pocakodban..sírj ha jól esik, nem baj az..jól tud esni..
Mi veled vagyunk!!
Puszillak!

UXI!
Kisördög vagyok..hehe :twisted:
torolve_20131003125716

Na, felhívtam az Istvánban kiszemelt dokinőt... Már nem vállal több szülést a nyárra. :?

Még megpróbálok valakit, ha nem megy, maradok a dokimnál, aztán lesz ami lesz, legfeljebb megyek utána, hacsak nem valamelyik meddőségi centrumba igazol...

KépKépKépKépKép
uxi

Dorka! Annyira sajnálom. Próbálj meg kimozdulni, esetleg barátokkal találkozni. De, ha nem megy, mi itt vagyunk neked.

Látom, mindenki kívánja az édeset...
Jovi! A puding nagyon jól hangzik, máris megkívántam.
molkata

Hahó lányok,

Én nem az édességekért hanem a husikért vagyok oda...
Nasizgatnék egy féldisznót :)
/mondjk lecsúszna egy rákóci túrós is

Ma azt derítettem ki, hogy Dimenzió egészségpénztár tagoknak van hotelszolgálat a Szt Imrében.. Vajon az mi lehet?
Minibár meg minden?

Lidikóka,

Küldesz nekem infot a terhesoktatásról?
Ott biztos meg lehetne ismerni a szülésznőket is..

Kép
gabi
blur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: