A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

uxi, én is gondoltam az apuka fürdetésre, hááát, majd elválik, lehet ő sem meri majd, aztán bukik a bicúr a vízbe :?

kérdés: nálatok volt/lesz az, vagy van tervben, hogy anyu/anyós segít az első 1-2 hétben? nálam már most felajánlotta anyós, el is fogadnám, mert ugye tuti jól fog jönni, ha pl. nem kell főznöm, de épp mondta b.nőm, hogy nővéréhez az anyja odaköltözött, na ezt nem viselném el!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Babdorka!

:lol: :lol: :lol:
baba24

pecsétek:

nekem a belgyógynál van 1 háziorvosi és a 6.oldalon 1-1 védőnő+doki
az igazolást ki adja ki arról, hogy jártam terhesgondozásra????

lynia-

Szia Emi!

Az igazolást majd a dokid adja a végén, ha kéred.

A segítség igénybevételét illetően én számítok rá, hogy lesznek mellettem az első időkben legalább, hiszen biztos, hogy pl. aludni sem fogok tudni ha kettesben vagyok a babóval a két szopizás között. De ha tudom, hogy valaki ott van vele akkor talán nyudodtabb leszek... gonodolom én... :wink:
baba24

Brrr Babadorka, ez így tényleg nagyon brutálul hangzik! :shock:

Én most arra hajtok, ha lehet, semmiképp ne ne legyen gátmetszés, főleg ne azért, mert ez a szokás! Arról már van tapasztalatom, hogy tudjam, inkább nem kérek még egyszer.

Múltkor nem volt szülésznőm, most mindenkép szeretnénk fogadni, mert ez elsősorban rajta (is) múlik.
Csak derüljön ki végre, hol fogok szülni...

KépKépKépKépKép
uxi

aha, szóval a nődoki

erre az alszok közben mi van a babával dologra én nem is gondoltam még így, vagyis inkább szerintem napközben úgysem alszom, délután pedig apa is ott lesz velünk és tuti sürög-forog majd körülötte

lynia-

Nekem anyukám itt volt az eslő héten, nagyon jó volt.
Anyós is ígérte, hogy jön, aztán kétszer fél óra látogatás lett a dologból, mialatt feszengtünk, vendégül kelett látni. Hozott felpucolt zöldséget, hogy főzzek (szülés után 6 nappal!) húslevest. Anyukám megfőzte, miután elmentek anyósék...

KépKépKépKépKép
uxi

én sem szeretnék gátmetszést, de mindenhonnan azt hallom, hogy először szülőknél nagy valószínűséggel megcsinálják! :cry: de én szívesen kihagynám, majd érdeklődök, hogy áll hozzá a kórház!?

lynia-

Sziasztok!

Nekem van egy ismerősöm, aki nemsokára szülni fog. Ő járt itt Fehérváron valamilyen tornaszerűségre, amivel azt mondták, hogy valószínűleg ki lehet váltani a gátmetszést. De persze az Istenért nem jut eszembe a neve, valami c betűs.. :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Megtaláltam: Cantienica

KépKép

KépKép
szivvi

szia szivvi

a tornákon én is gondolkoztam, de ugye mondják, hogy aki eddig nem tornázott, annak nem most kéne belehúznia, szóval én valami szülésfelkészítő és gátizom tornára gondoltam, remélem találok valami ilyesmit

lynia-

az miii?

lynia-

Sziasztok

Jó régen írtam, de próbállak folyamatosan követni benneteket..

Uxi,

Szülésznőt választai kell? és hol, hogyan? Én azt hittem, automatikusan van a szülésnél..

A keményedésről: kipróbáltam, hogy csak 2 naponta szedem az Elevitet, sőt kihagytam a múlt hétvégét is, és a következő napokban szinte folyamatosan fájt a hasam. Aztán amikor bevettem, a következő napon elmúlt..
Lehet, hogy a benne lévő magnézium miatt.
Jó, hogy felvetettétek ezt a témát, most már figyelni fogok!

Hétvégén csináltunk sztárfotót a hasamról, a férjemnek is feltűnt, hogy növekszik :)

Kép
gabi
blur

Az én dokim azt mondja, mindenképpen csinál gátmetszést, úgyhogy én nem úszom meg. Kép
Azt mondja, látott már olyan eseteket, hogy inkább csinál...
Székletürítési, vizeletürítési probléma és társai, ha szakad egészen a többi lukig (bocs...), eddig ha vágott, sosem volt gond, ezért erre esküszik.
Nem akarok senkit ijesztgetni, de szar lehet egész életedben pelenkában járni, mert nem tudod visszatartani... :(

Persze nagyon félek magától a vágástól, varratszedéstől, lábadozástól, meg aztán nem is beszélve utána hogy alakul a házasélet... de lehet, hogy jobb, ha irányítja, mekkorára vágja, mintha magától szakad, ki tudja, merre...

Remélem, nem rémisztettem meg senkit!

kétfiús anyuka
babdorka

Emi

Ez pont ilyen medence torna, a mélyizmokat erősíti, plusz van valami légzés gyakorlat.

KépKép

KépKép
szivvi

Hát most jól elkeserítettek, Lányok, már szinte mindenki érez mocorgást, csak én nem? Ugye nincs baja a babának? Én mondjuk úgy tudtam, hoyg a 20. hét környékén szokták inkább érezni.

A gátizomtornáról: intimtorna.hu oldalon nézzétek meg, Kriston Andrának vannak tanfolyamai i (pl. egy hétvégés tanfolyam)

Valaki kérdezte a gyerekek nagyságát: nővérem elsője 4,05 kg volt, a második kettő 3,5 körül.

Anyós-anyu-kérdéskör: Anyukám fent lakik az emeleti lakásban, úgyhogy nálunk tuti nem lesz gond az első időkben. Anyós is biztos jön, de mivel imádom, vele sem lesz gond. :lol:

Kép
nenoke

lynia: nekem volt tommytub-om, ajándékba kaptam.. de nekem nagyon nem vált be.. az áztatáson kívül nem igen látom át, hogy mire jó, mert nem férsz hozzá a gyerekhez és nem tudod megmosni... csak úgy pihen a vizben, mint az anyaméhben... szóval én teregetéshez használtam, amigy szét nem tört.. :lol: :lol:

én is bocs, babdorka, nem rémisztésnek szántam, csak tapasztalat megosztás.. és mondom: nekem ez az egyetlen kenőcs vált be(medela 100%pure lanolin) amit nem kellett letörölni sem, egyáltalán nem zavarta a gyereket evésnél..

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok!

Borzalmas reggelem volt! :(

Úgy zokogtam, mint akit megvertek, levegőt alig kaptam. Elharaptam a számat, afta lett ott, kinőtt egy herpesz is, plusz tele vagyok szép nagy pattanásokkal (pedig olyan szép volt a bőröm, hogy mindenki csak irigykedett - hát már nem). Annyira sírtam, hogy nem tudtam elindulni. Nagyon rossz volt...

Kép
zsuzsi**

Viszont visszaolvastam...

Andrea: Remélem, nem kell befeküdnöd, és minden oké!!! Biztos nagyon megijedtél. Küldök egy kis mosolyt, jó? Kép

Mindenki :) : Én eddig kétszer éreztem fura mozgást a pocimban, szerintem Kovács Pötty volt az...

Kép
zsuzsi**

Mi a baj Zsuzsi? Konkrétan van valami baj, vagy így ébredtél?
baba24

Mütyürke, és bárki, aki leírja a tapasztalatát! Nemhogy ne érezzétek magatokat rosszul, hogy leírjátok, pont ellenkezőleg, nagyon köszönöm, hogy leírjátok, hálás vagyok érte, mert nekem nincs tapasztalatom, és jobb, ha megosztjátok, mintha tudatlanul én szembesülök vele. Jobb, felkészülni az ilyesmikre! Így legalább ki tudjuk vesézni ezeket a témákat, ez a fórum ezért van! Kép

kétfiús anyuka
babdorka

te szegény :? , gondolj arra, ennél csak jobb jöhet!

mütyürke, én is pont ezen agyaltam, beleteszem a gyereket és a kezem? hozzás sem tudok nyúlni pl. a popsijához :?

babdorka, én eddig is rettegtem tőle, ez már nem oszt nem szoroz

lynia-

Sziasztok Lányok!

Nagyon sokat aludtam. :oops: A végén már Babóca rugkapált nagyokat, fel akart ébreszteni. :D

Gátmetszés: jó téma :shock: eddig, akiket kérdeztem, mind azt mondták, hogy meg sem érezték, mert akkor a vajúdási fájdalmakkal leszünk elfoglalva. Olyan is volt, aki csak a végén tudta meg, hogy gátmetszése volt, mert szülés után bevarta a doki :D Szóval, én attól nem tartok, de a repedés sokkal rosszabb lehet. :shock:

Nekem tudom, ki lesz majd velem. Az apuka velünk lesz kb 2 hetet, de utána vissza kell mennie dolgozni, mi meg csak 2 hónaposan tervezünk utazást. Akkor újra értünk jön. Addig lesz mit intézni is: tgyás, gyed, apasági (már elintéztük, de csak a születés után kb 1 hónappal lesz normálisan anyakönyvezve) és persze útlevél.
A húgom ígérte, hogy meglátogat. Az jól is jönne.
molkata

Igen egyetértek Dorkával!

Nagyon jó az, hogy dolgokra már fel tudunk készülni és nem akkor élesben kell vele szembesülni. Hiszen nem csak a sok sok babusgatás és szeretgetés vár ránk!
Nem hiába van ez a 9 hónap. és ez a fórum sem!! :roll:
baba24

A pattanások már ott voltak, a herpesz mai "termés"...:(
Az afta tegnapi :(
Azért sírtam, mert ennyire csúnyának még soha nem láttam magam. Ne ítéljetek el légyszi, nem a babára vagyok mérges, hanem arra, hogy ilyen lettem... a hajam korpás, néha zsíros, a bőröm katasztrófa. Csak ma elöntött ez az érzés...

Kép
zsuzsi**

Jaj, Zsuzsi értem!
Ez a mai reggeled! Igen. Értem :oops:
baba24

Hahó
Mindig csodálkozom, hogy mi mindenre gondoltok már most (szoptatás, gátmetszés stb) :lol: Vhogy én 1-2 hónappal gondolkozom csak előre. Még mindig ott tartok, hogy alig várom, hogy megtudjam, hogy fiú vagy lány. AFP-n töröm néha a fejem, meg hogy meddig dolgozzak. Tökre leragadtam itt :)

Kép
Kép
emma1976

Zsuzsi
Tegnap nekem is fájt a szám széle, kicsit berezeltem, mert nekem ugyan még sosem volt, de a férjem herpeszes, drukkoltam, nehogy pont most találjon meg, de - lekopogom - mára elmúlt ez a viszkető, égő érzés. Talán megúszom....
Pattanásaim 2hetente előtörnek az 5. héttől. 3 napig iszonyat a homlokom, aztán egy ideig jó, és kezdődik minden előről.

Kép
Kép
emma1976

Írtál is Zsuzsi. Nem ítélünk el. Egyébként is sokkal érzékenyebbek vagyunk és még ilyen apróságok rátesznek. Én is szoktam magam így érezni.

És utána lelkiismeretfurdalásom van, mert a babó nehogy azt érezze ebből, hogy őrá haragszom :roll: Pedig ő biztosan megérti, hogy anya néha dilis, de tudja hogy nagyon szeretem. Meg is szoktuk beszélni utána. De amikor magam alatt vagyok, akkor képzeljétek el, szokott jelezni. Mocorog. Bizti üzen: Hé, ne csináld már! Hát itt vagyok én neked! :lol:
baba24

kata, az afp eredményt mennyi idő múlva kaptad meg?
mégiscsak az sztkba megyek :?
akkor egyedül lesztek másfél hónapig?

lynia-

Zsuzsi!
Sztem, kérdezz meg egy kozmetikust. Biztos tud ajánlani valamit. Nagyon sajnállak. nekem is egyre csak jönnek a pattanások, próbálok nem foglalkozni velük. Ami rosszabb most nekem, hogy már alíg merem kifújni az orrom, mert abból általában vérzés lesz és tegnap nagyon megkínlódtam vele, a végén el is ájjultam. Velem voltam a párom és segített, meg tudtam, hogy el fogok ájulni, elöötte leültem.... :x
molkata

Két hét múlva kaptam meg, bér én mér egy héttel utána is próbálkoztam. Az afp-t a terhesgondozáson veszik le (az sztk-ban a nöögyogyirendelés mellett).
Eddig úgy néz ki, hogy igen, mert nem kap annyi szabadságot a párom, hogy 2 hónapot csak úgy eljöjjön. :(
molkata

Jajj, Kata hát ez még rosszabb... sose ájultam még el. Ehhez képest az én problémám nem is probléma.

Bár a férjem azt sem tudta, mit kezdjen velem, annyira sírtam...

Köszi nektek a biztatást, nem is tudom, mit csinálnék nélkületek most... :( :cry:

Kép
zsuzsi**

nekem is jött pár patti, de most ahogy nézem, inkább a mellkasomra, az arcomat szerencsére még nem támadta meg!

hú kata, vigyázz magadra, nem ám egyedül vagy és akkor és...na jó belegondolni is rossz

lynia-

Aranyosak vagytok. Vigyázok, ahogy tudok. Annyira szörnyüü, remélem nem lesz többet. Azt hittem nem fog elállni.

Nenoke! Sztem, nyugodj meg! Még ráérsz érezni, idööbe vagytok!
molkata

Sziasztok Kismamik!!!

Megjöttünk az Istenhegyi Klinkáról (második vérvétel) pénteken lesz eredmény.
Holnap meg a Péterfybe megyek AFP-re.

Mütyürke!!
Örülök, hogy minden oké veletek, pihengessél!!!

Babdorka!
Nemtom, én meg fogom beszélni az orvosommal csak a végső esetben csináljon gátmetszést.
Felteszek ide egy kis gátizom tornás leírást+ jó kis olaj van rá!
Edzeni kell a gátizmokat, mindennap..

Nenoke!
Szombaton éreztem valamit de azóta semmi.
Szal sztem, nem a baba volt..
Ne aggódj, biztos minden rendben vele!! velünk :lol:
Van aki csak a 20ik héten érzi..ráadásra nekem még ott a háj is.. :wink:

Zsuzsi!
Gyógyuljon meg minél előbb a szád.
Nekem soxor szokott herpeszem lenni de szerencsére mostanában nem volt..

Kispiskóta!
Szal jó fej az új védőnő..de te azóta voltál???
Én jövő hétfőn megyek legközelebb..
Szoktam nézni a Csak Csajokat..van egy nagyon ari nőci, kicsit mély és rekettes a hangja..lehet, hogy Ő lenne az? :lol:

Orsi!
C&A-ban láttam egy jó kis farmert, egyenes szabású, jó a koptatása, van hátul zsebe..csak éppen a fenekem nem tetszett annyira..és az ára is megfelelő.

UXI!
Sajnos nem nagyon lehet kapni a Bába válaszol-t. de Geréb Ágiéknál van a Battyhány téren..de ezen az oldalon meg lehet rendelni:
http://www.szules.hu/new/konyvideo/index.html

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik a természetesség hívei!!

Egyébként ma nem vagyok a toppon..pici nátha+fogínygyulladás féle..a fél állkapcsom fáj.. :cry:

Mindenkit puszilok!!!!!
[/b]
torolve_20131003125716

Én múlt hét szerdán voltam AFP-n, és ezen a héten pénteken lesz eredmény, akkor megyek uh-ra is.

Úh, Kata, szerintem ezt említsd meg a dokidnak!

kétfiús anyuka
babdorka

Fájdogálás: ha visszaemlékeztek, Katának és nekem is a 16-17. héten volt majdnem egy egészhetes hasfájásunk. Beszéltük itt is. Akkor írta asszem Brigi (bocs, ha nem), hogy ha nem erős görcs, akkor természetes, mert van egy nagyobb ugrás a méh növekedésében. Szóval csak a feszülést érzitek, és 1 hét után nekünk elmúlt (ugye Neked is, Kata?) Attól volt jobb, ha lógattam, ekkor alakult ki az a munkapózom, hogy feltérdelek a székre, és úgy dőlök az asztalra, mert ettől lóg, és sokkal jobb.

Cici: azt honnan tudjátok, hogy mikor szoptattok jól? és nem segítettek a nővérek a szülés után? ijesztő, amiket írtok, de egyetértek, hogy jó tudni róla, mert akkor már most készülhetünk, hogy kitől mit kérdezzünk.

Gátmetszés: az Istvánban nem csinálják reflexből, hanem van egy pont, amíg engedik, és csak akkor vágnak, ha nagyon feszül. Elvileg napi kb. 10-20 szülés lemegy egy kórházban, csak meg lehet tanulni azt, h mikor kell vágni, nem? Ez olyan, mintha én mindenkit előre lebasznék, hogy nehogy elkéssen, holott csak azokat kellene, akik nincsenek ott pontban kezdésre (ez pl. egy fontos szabály a filmszakmában, csak azért írtam, hogy a saját munkámból hozzak egy példát)

Segítség: mindenki azt mondja, hogy kell, és ne szégyeljünk kérni, főleg az elején. NEkem anyós mondta, hogy jön. ami jó lenne, ha nem vidéken laknának, és a jövés nem azt jelentené, hogy nálunk alszik... Az mán sok. Még nem egyeztettem ezt le vele, de párom is mondta, hogy az ottalvás az nem jó.
Páromat 2 hétre kértem haza. Nemtom, meddig fogja bírni ő, és a munkahelye. De ő pl főzni is tud, ami nagyon jó lenne.

Fürdetés: mindketten szeretnénk. Eleinte vsz. közös projekt lesz, aztán ha már rutinosabbak vagyunk, akkor felváltva. Aztán gondolom már csak én, ha visszarendeződik hétköznappá a gyerekellátás.
Vendég

Megjöttem :lol: Hát szörnyű idő nam kint, majdnem elfújt a szél :roll: És lehet, hogy vissza kell mennem. Emi, írok privit!

Nenoke: ne izgulj, tuti minden rendben van. Én eddig mindig a 20.hét után éreztem, meg most sem vagyok biztos benne, hogy ez az :oops:

Zsuzsi
: fel a fejjel! Ennél már csak jobb lehet. Nekem is szörnyen korpás lett a hajam :twisted: az arcom meg ronda száraz, hiába kenek rá bármit :roll:

Kata: ez elég rosszúl hangzik. Csak óvatosan azzal az orrfújással!

A gátmetszést most én is szeretném elkerűlni. Nem tudom sikerülni fog-e :roll: Nagyon nem hiszek benne, mert annyira nem rugalmas a bőröm, hogy az szörnyű, és akkor meg inkább vágjanak, mint repedjen!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Bocsi Lányok, de kicsit sok a meló...:( még ez is...

Mindenkinek köszönöm, hogy mellettem van, nagyon jól esik, pedig ti is tele vagytok gondokkal...

Nemsokára jövök...

Kép
zsuzsi**

AFP -sek! Írjatok majd eredményt! Mik a normál értékek?

Gurgula
Én is megyek az Istenhegyire, és azt mondta a dokim, hogy akkor a kórházba ne menjek, mert nincs értelme, ha eltér a kettő, akkor melyiknek hiszünk? Pedig először én is úgy gondoltam, hogy jobb, ha 2 helyen is megnézik. Dokid tud az Istehegyisről?

Kép
Kép
emma1976

Intimtorna gyakorlat
Jógán így tanítják, remélem nem követek el szentségtörést, hogy leírom.
Keress egy pózt, ahol ellazulnak a lenti izmaid, és figyelni is tudsz rájuk. Nekem az oldalt fekvés jön be, de jó az ülés is, és a térdelőtámasz, leengedett karral.
Amíg tanulod, addig egy relaxációs helyzet legyen. Lazulj el, zárd ki a gondokat, a hétköznapokat, lazítsd el a tagjaidat, és figyelj csak magadra (Erre adj jópát percet, ne csak hűbelebalázs módjára!).
Először a húgycső körüli izmokra figyelj. Fél erővel kezd el szorítani, mintha a pisilést kellene visszatartani, aztán engedd el. Belégzésre megfeszít, kilégzéssel kifújod a feszítést. Ismételd 4-5-ször. Majd 1-2 nyugodt, megfeszítés nélküli légzés után a következő belégzésre teljes erővel feszítsd meg, és kilégzésra fújd ki a feszültséget, a következő 2-3 légzéssel fújj ki minden bent maradt feszültséget, lazítsd el az izmaidat.
Akkor fogod jól csinálni, ha a különböző izomcsoportokat szinte külön-külön tudod mozgatni. A hasizmodat pedig egyáltalán nem kell használnod.
A húgycső után jöhet a végbél. Félerővel 4-5-ször, és teljes erővel egyszer. Mindig belégzésre feszít, és kilégzésre lazít. Kicsi pihi.
Ezután jöhet a hüvelyed. Félerővel 4-5-ször megfeszít, felhúz, majd 1-2 kilégzés után egyszer teljes erőből felhúzod, majd kilégzésre kiengeded.
(Ez szex közben is jól jöhet, de aki még nem próbálta, gondoljon arra, mintha egy ceruzát kellene megtartania.)

Ha profi vagy, már a metrón ülve is fog menni. De eleinte szánj rá 5 perc teljes nyugit.

((én nem vagyok intimtorna oktató, így mindenkit kérek, hogy nézzen utána msáhol is!!!))
Vendég

Lynia
Én szeretném az első 2 hetet hármasban tölteni, kaja nem nagyon izgat, max. rendelünk, de nem tudom elképzelni, hogy míg nekünk annyira új a helyzet, addig odaköltözzön vki hozzánk. Amíg a férjem szabira tud jönni, mások hanyagoljanak, majd ha ő visszamegy dolgozni, akkor jöhetnek a közelebbi családtagok. De odaköltözőnek még akkor sem örülnék...

Kép
Kép
emma1976

Nagyon egyetértek Bori hozzászólásával gátmetszést illetően.
Mi az, hogy előre megmondja a doki, hogy én már pedig vágok és punktum.
A szülésznő azt mondta, hogy előre ezt nem lehet eldönteni..az adott helyzet dönti el..és természetesen ők azon ügyködnek, hogy ne kelljen vágni..
Egyébként meg pici repedés 100x jobb, mint a vágás..a repedés magától gyógyul és nagyon gyorsan..(szinté a bába válaszolban olvastam)
Anno nagymamáinkat sem vágták..elvileg nem lenne indokolt.
Hollandiában 10-20%-ban vágnak első szülő nőknél, Németoban 50%-ban, Magyarországon 80-90%...hm..
Otthon szülésnél szinte sosem, sőt!
(na mindegy, nem vagyunk egyformák de ha nincs rá szükség ne vágjanak kéreeeeeeeeeeeeeem szépen!)
:lol:

Brutális szél van
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Sajna rosszalkodik a munkahelyemen a net, úgyhogy ezért nem tudok gyakran jönni. Hol jó, hol nem! :(

Nenoke és akik még nem érzik a babát!
Még én sem éreztem egyszer sem... habár én is úgy hallottam, hogy a 20. hét körül kellene, hogy érezzük. Tehát még nem vagyunk lekésve semmiről sem. :D A gondom az, hogy fogalmam sincs, hogy mit kellene éreznem. Enyhe fájdalmat? Szúrkálást? Vagy valami kellemes, érdekes érzést?

Gátmetszés:
Én is nagyon félek tőle ... sőt egyre jobban félek a szüléstől... minden reggel úgy ébredek, hogy lejátszódik előttem a szülésem. Tiszta hülye vagyok, hogy már ezzel foglalkozom. De sokszor már ha egyedül vagyok kijönnek a könnyeim, mert nem tudom elképzelni, hogy ezt én végig tudom csinálni. Nem mintha annyira kényes lennék .... félek az ismeretlentől vagy mit tudom én. Ráadásul a férjem azt mondta, hogy lehet, hogy mégsem jön be velem, mert olvasta a neten, hogy nem biztos, hogy jót tesz a kapcsolatunknak ... meg ilyen baromságok.

Azért remélem jól vagytok, és nem foglalkoztok ennyi hülyeséggel, :oops: , mint én. :D
szilvi1980

Köszi Bori a tecnikát!!
:lol:
torolve_20131003125716

Bori! Nekem is elmúltak a fájások, de néha még elööjönnek. A dokim azt mondta, hogy olyankor igyak magnézium pezsgöötablettát.

Zsuzsi! Jó munkát!

Brigi! Te szegény! Itt is fújdogál a szél, de még nem kellett mennem sehova.

Emma! Nekem 1,75 lett a 16. héten és azt mondták, hogy azon a héten 2-ig normális.
molkata

AFP-n a mom értéket kell nézni, és asszem 0,8 fölött kell hogy legyen, és ne nagyon menjen 2 fölé. Ha jól értettem, mert csak hevenyészve mondta el a dokim. Úgy mondta, hogy 1 körül kell lennie. A magzatnak valami anyaga beleürül a vérünkbe, és azt nézik, hogy jó mennyiségben-e.
Vendég

nem érdekel a melóóó :(

Csajok, mi az, hogy "adnexumok eltérés nélkül"? Ez volt a 12. heti uh leleten...

Kép
zsuzsi**

Az AFP vel kapcsolatban:
Amikor az Istenhegyin voltam vérvételen, azt mondta a biológus nő, hogy az AFP önmagában kevés a diagnózishoz.
A nyitott gerincet próbálják kiszűrni, a Down kór vizsgákatára már nem nagyon alkalmas.
Főleg az alacsony (0,7 körüli)eredménytől nem kell megilyedni, ilynekor javasolja a 4es marker vizsgálatot, ahol az AFPn kívül 3 másik hormont(?) is vizsgálnak.

Remélem, pontosan írtam le, a lényeg sztem stimmel :)

Kép
gabi
blur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: