A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Halihó Kismamekok!

Timicihez nem merek bemenni ilyen göthösen... azt üzenem neki, hogy KITARTÁS, TÜRELEMKépKépKépKépKép és fogadjon szót!

Megtudtam a cukoreredményemKép tökéletes, sõt irodalmiKép éhgyomorra 4,7 cukroslötyi után 2 órával 4,6Kép. Nagyon jól bontom most a cukrot, nemhiába kívánomKépKép

Orsoly, nem elkeseríteni akarlak, de nekem szülés alatt is szinte végig alig érték el a méhszájamat, mégis eltünt a végéreKép

Kakukkfu, remélem pikkpakk meggyógyul a szülésznõd...

Na pussz!
Zsófi (24+1)
Csucsuka

Gomboc!
Köszi a receptet, illetve a tippet, hogy hol található. Hamarosan megveszem, aztán meg is fogom csinálni.

Timicinek én is csak az üdvözletemet és a drukkomat tudom elküldeni, sajnálom. Majd írjátok meg, hogy mi volt.

Finiselõknek hajrá!

Sziasztok
buksicica
21+2
buksicica

Buksicica,
meg egy dolog. A teszta, ha van egy keverogeped, kb. 3 perc alatt kesz, nem is lehet elrontani (nekem, mint ketbalkezesnek is sikerult! Kép ). De arra tenyleg szamits, hogy min. 1 hetig femdobozban allnia kell lezarva a sutinek, mert kulonben nem puhul meg!
Disziteni pedig ugy lehet, hogy porcukrot keversz ossze pici citromlevel, es ezt a suru masszat valami kinyomoval ranyomod a mar kisult sutikre es hagyd egy fel orat megszaradni, aztan irany a femdoboz...
Jo sutogetest! Kép
Gombóc
gombóc

Sziasztok lanyok!

Nagyon szukszavu a tarsasag mostanaban. Mi van Veletek?Kép

Nnna felbatorodtam egy kicsit. Szombaton megyunk valoszinuleg kismamaruhat nezni nekem (csak 1, max. 2 uzlet megnezeset tervezem), aztan hetfon kozmetikus, szerdan fodrasz (mindketto kb. 5 percnyire van tolunk, es ott mar csak ulni-fekudni kell), csutortokon doktorbacsi, pentek este egy karacsonyi buli az egyetemen (en kb. fel orat szandekozom ott lenni, szolid beszelgetos uzemmodban, ne izguljatok, nem fogok egesz ejjel pogozniKép), utana levo hetfon 3D UH, aztan meg karacsony!Kép Remelem, minden rendben lesz, es el fogok tudni mindenhova menni... Ennyitol csak nem lesz bajom, nem?

Orsoly,
Szep nagy lehet a babad, 99 mm-es BPD, huhhh!Kép De a lenyeg, hogy minden rendben!Kép

Norkini,
Nagyon edes a babatok, es szep a neve!Kép

Csucsuka,
Gratula a cukorhoz!Kép

Kangi,
Ugye csak a sok melo miatt nem irsz???

Myssnia, Franyo,
Ti is eltuntetek. Vagy most vagytok Timicinel?

Puszi:

Leszter
23+1
leszter

Sziasztok!

Leszter Kép

Nem tüntem el, csak mingyááá indulok a dokimhoz.
Utána Zsuzsi és én benézünk Timicihez. Átadok minden üdvözletet. És ki fogom neki nyomtatni a termést, csak lehet, hogy hétfõn tudom már. Kép Egyébként nagyon jó ötlet. Kép

myssnia
31+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!
Tenyleg nagy a csond ma! En meg semmi ertelmeset nem csinaltam, most indulok fozni!

Leszter
Micsoda szervezett programod van! Kép Nagyon szuper es nem hangzik tul zsufoltnak! Szoval siman birni fogod! Kép

Lanyok
Kicsit off. Ha valakinek van jo so-liszt gyurma "receptje" legyen oly kedves dobjon meg egy emillel. A neten van 10 fele, de mindegyik ,as es nem szeretnek kiserletezgetessel kezdeni... KOSZI

Na megyek fozni!
Addig hatha benepesulunk?!?!?!

Norkini
29+6
norkini

Sziasztok Lányok Kép

Ma kiengedtek egy pár órára a kórházból (egy-két dolgot el kellett intéznem), de nemsokára megyek vissza. Kicsit türelmetlen vagyok, igazán jöhetnének már azok a fájások. Amúgy minden OK-nak tûnik, sokat lustálkodok, meg imádom nézegetni mások babáit...persze a sajátomat sokkal jobb lenne végre magamhoz ölelni...
Sajna hatnak rám a negatív dolgok is...ha valakinek besárgul a babája, vagy valami apró gond merül fel, akkor én is megijedek...szóval szorítsatok továbbra is. Lassan megyek is vissza.

pusz,

gömb
39
gombolyu

Myssnia,
Akkor jo utat!Kép Timicinek, Zsuzsinak, Gyurinak puszi!

Norkini,
Tudod, hatha igy megszepulok karacsonyra!Kép Meggyogyultal?

Lanyok, az elobb elolvastam a Kismama magazinnal egyutt kapott Dani es Veronika mesefuzetet, hat tisztara elerzekenyultem rajta... Olyan hulye vagyok.Kép

Puszi:

Leszter
23+1
leszter

Sziasztok!
De jó, hogy most már a hétvége jön!Kép

Andy, Pálma, Janka, Leszter,
Köszi a hozzászólást.

Gumicukor,
Köszi az infót!
Legalább most már tudom, hogyan lehet kivitelezni a dolgot. Már csak azt kellene eldöntenem, hogy mennyi idõt mondjak a fõnökömnek. Talán megoldható lenne, hogy otthonról dolgozzak. Na, majd töprengek még rajta.

Manócska,
Gondolom már teljesen lázban vagytok, ezért nem jársz erre. Ez természetes ilyenkor. Sok boldogságot kívánok és hogy minden úgy sikerüljön, ahogy elterveztétek.Kép
Aztán várjuk a beszámolót!

Leszter,
Minden napra más program? Biztosan nem unatkozol.

Myssnia,
Üdvözlöm Timicit. Kb. meddig lesz bent?

Maci_2
22+3
maci_2

Gömb,
De jó hogy kimozdulhattál egy kicsit a kórházból.Kép De azért vigyázz magatokra!
Megy a drukk is!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Maci_2
maci_2

Gomb! Kép Kép
DE joooo, hogy kicsit kint jartal! Es megjobb,hogy beneztel! Kép Nagyon szoritunk am! Kép

Leszter
Koszi,teljesen rendben vagyok. Persze a mezes teat nyomom ezerrel! Kép
Meg szep,hogy szep leszel karacsonyra! Kép

Fozes helyett, eddig a reggeliig jutottam....most jottem ra,hogy ma meg nem ettem!Kép Hogy lesz ebbol kaja?

Norka
norkini

Sziasztok!

Hála Istennek, elmúlt minden kezdeti gond, már 8 hetes és 2 naposak vagyunk és minden okés! Kép)

Örülök ezerrellll

Saci
charlottee

Sziasztok Kismamik! és Kispapik!

Ma voltunk uh-n, nagyon szép volt. Kép A kis pofikáját is megmutatta, nagyon aranyos. Mindent rendben találtak, placenta lenött a méhszájról. El is fáradtam, ma moziba akartunk menni, de ez most nem biztos, hogy összejön.

Saci Kép
ugye megmondtuk mi, hogy rendben lesztek. Kép Nagyon örülök én is nektek.

Tüni, Andy, Kakukkfü, Gömb,
drukk megy ezerrel!! Remélem, nem felejtettem ki senkit.

Leszter,
jó programot állítottál össze. Kép

Közben sül a vacsi Kép rohanok
puszi
Pálma
20
pálma

Sziasztok!
Én is megvagyok még, nem tuntem el, csak délutános vagyok a munkahelyemen... Timici látogatásáról már lemaradtam, de így utólag azért tovább drukkolok neki, és Gömbnek is!!!
Norkini!
A fotókat nekem küldheted, szívesen felrakom neked! Egyébként gyönyöru a kis Jázmin!

Pusz
Franyo
29
franyo

Sziasztok lanyok! Kép

Koszi mindenkinek a reakciot es a drukkolast.
Ugy nez ki, a festok ma befejeztek, holnaptol rajtunk a sor. Vagyis hat nem rajtam, mert en mar nem tul sokat birok.
Egyszer utcara menni egy nap boven sok. Nemtom ti hogy vagytok vele. Csak attol felek, egyszer pont akkor folyik el a magzatviz es akkor megfagyok. Kép Kép

Orsoly, Andy! Kép

Egyutt szulunk mondjuk Szilveszterkor. Hogy tetszik az otlet? Kép Bulizunk egyet a korhazban.

Lanyok!
Reg nem szuletett mar uj baba, vagy mit gondoltok, most mar mi jovunk? En nem tudom elkepzelni.

Puszi
Kakukkfu
38+2
(Talan mar meguszom a pentek 13. at szules nelkul. Kép
kakukkfu

Orsoly:
köszi a megnyugtatást, valóban így jártunk. Este még benn voltunk a kórházban újabb NST-n, meg vizsgálgatták Hayimmamát, és persze kiderült, hogy semmi baja Márknak, csak aludt a reggeli vizsgálaton Kép. Gondoltuk, hogy semmi baj, de azért megrisztott minket a gondolat, hogy lehet valami gubanc. Most már Neked sincsen sok hátra a szülésig. Meg nekünk sincsen. Persze én, mint kispapa könnyen dumálok Kép.

Üdv: Hayimpapa (37+6)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!

Kakukkfu: Én nem hinném, hogy kihúznám szilveszterig, ma elég sokszor be-be görcsölt a hasam. De remélem nem ma fogok megszülniKépKépKépKép

Hayimmamának is megy a drukk.

Egyébként már szerintem mi következünk lányok egyre jobban izgulok már. Na majd meglátjuk mi lesz. Mindenkinek aki a finisbe van nagyon drukkolok én is.

Egyébként én is attól félek, hogy nehogy az utcán folyon el a magzatviz mert megfagynék én is.

Na most ennyi
sziasztok
Andy
38+3
andy78

Andy:
mi is drukkolunk Neked Kép.
Hayimmama és Hayimpapa (37+6)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!

Voltunk Timicinél ma, szép gömbölyû a pocija, nagyon aranyos volt. Még lesz egy pár hét benn, ami igencsak unalmasnak bizonyul. Nem adtam át név szerint mindenki üzenetét, de megigértem, hogy kinyomtatva beviszem neki. Kép

Voltunk ma UH-n, a tökmak egy héttel fejletebb, kb 2150 grammnak saccolták,
BPD:84 mm
THQ:86 mm
Femurhossz (ez mi?):59 mm

Van valakinek a 31. hétrõl adatai?

A másik. Tegnap óta úgy megyek, mint akinek csipõficama van. A bal hátsó felem-derekam annyira fáj, hogy majd leszakad. Remélem mihamarabb elmúlik. Kép Az elmúlt héten megint sokat nõtt a pocakom, lehet, hogy ennek köszönhetõ?

myssnia
31+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Pocok, én nem tudom, hogy eddig hogy volt írva, de szerintem nekem nem 29 + 5, hanem 29/5, vagyis 28 hetet töltöttem be eddig, és most töltöm a 29.-et. De ôszintén szólva annyira nem is fontos, egy hét ide vagy oda, szóval nem muszáj javítani... Úgyis akkor jön a baba, amikor ô akarja. Pl. legutóbb február 27-re "jósolták", de hát majd meglátjuk, én ezért is nem szeretem kiírkálni a napot mindig, mert ennyire pontosan nem tudom kiszámítani, hiszen a ciklusom sem 28 napos volt sosem...
Na mindegy, szóval csak akkor javíts, ha nem túl bonyolult, egyébként nem fontos. És köszi Gábornak a fáradozást!!!
Pussz
Franyo
29
franyo

Myssnia!
Köszönjük a híreket Timicirôl, és szuper, hogy láthattad a babádat, meg hogy ekkorát nôtt!!! Én is a jövô héten megyek UH-ra, bár az nekem még csak a harmincadik lesz, de majd megírom az adataimat.

Kangi, te merre jársz?

Pocok,
még valami eszembe jutott a táblázattal kapcsolatban, lehet, hogy hülyeség, csak egy ötlet, nem tudom, meg lehet-e csinálni: aki már tudja, hogy a babája kisfiú vagy kislány lesz, oda lehetne valahogy írni azt is, nem? Meg esetleg azt is, hogy hogy fogják hívni, ha már megvan a név. Tényleg csak egy ötlet, nem tudom, mennyire bonyolult megcsinálni.

Pussz
Franyo
franyo

Sziasztok!

Myssina!

A femurhossz a combcsont hosszúságát jelenti.

Pocok!

Egy kicsit tévesek az adataim. Ma 36+5 vagyok, Utolsó mens dátuma: 03.31, és nem tudom milyen "csodanaptár" szerint vegyok 01.07-re kiírva, amikor minden kalkulátor szerint 01.05. De ugye már meséltem az én okos védõnõmrõl, akitõl sikeresen megszabadultam.

Ma voltam dokinál, aki azt mondta, már akármi lehet,tehát nem gond, ha megszületik (mi már nagyon szeretnénk), de a méhszáj még mindig 3100. Holnap CTG + UH.

El kell kezdenem megtanítani a kispapinak a babanetet, mert ha minden igaz, talán tud feltenni majd képet az újszülött babóról, hogy ti is láthassátok. Azt már tudja, hogy nyomtatni házi feladat lesz.

Timicinek kitartás!!!!!!!!

Majd holnap még jelentkezem, hogy mi volt UH-n.

Az összes finiselõ kismaminak megy a drukk ezerrel

Heni
36+5
heni1979

sziasztok

egy kicsit eltuntem (nem is tudtam mindent elolvasni) de megy a lakasvasarlasi laz, ugyvedek , szerzodes, eleg komplikalt a dolog, egy kicsit felek is a lakasmaffiatol, de eleg jo kis lakas viszonylag olcson. Utana jon a hitel intezes apukam nevere, mert neki van hatarozatlan ideju szerzodese az egesz csaladban, meg jo hogy 70 eves korig adjak.
Itt van a baratom egesz csaladja apa, anya, hugi s megy a nagy dongetes. Raadasul szerdan allamvizsgazom Kép de hogy fogok igy tanulni a hetvegen ha hostesskedni kell????Kép
A tetelek is rosszul vannak kidolgozva Kép

Leszter
nem a parazitologian dolgozom, hanem a konyvtarban, de uj vagyok, igy lehet hogy nem ismersz. Haat az en kemiai ismereteimmel elegge nehezen vettem volna a lecet az allatorvosin, a biologia meg elmenne talan, de hat eleg nehez egyetem ez

Pocok
voltam ultrahangon es az a doktorbacsi csinalta az UH-t akihez jarunk, igy jol megnezte a gyermeket, meg az apu is bent lehetett es megallapitotta, hogy 27. hetnek felel meg a gyerek. Neki inkabb hiszek, meg hat meg sem 29. het!!!
Ezzel a datummal lehet javitani a tablazatot.

Norkini

nekem is lanyom lesz!!!! Hat fiut szerettunk volna, de most mar jobban orulok annak hogy kislany, csak ne legyen semmi betegsege...
Mindket csaladban, nalunk es baratomeknal is noi vonalon vannak orokletes betegsegek, ezert szerettunk volna fiut.

na megint jo sokat irtam, meg olvasok hatra is es remelem mindenki jol van, ha minden igaz es lenne butorunk mar a jovo heten koltozhetnenk

mindenkinek jo hetveget Kép

Zsurlo
27
Zsurlo

Hello KépKépKép

Norka, Leszter Kép
Nem tüntem el, csak suliban voltam szerdától máig, és estére úgy kipurcantam, hogy hütlenkutya lettem Kép
Bocsibocsibocsi Kép

Jaj, Norka, gratulálok a lányotokhoz! Kép Különben én is 60kg vagyok, 12 kiló ugrott már fel Kép

Brokoli Kép
örülök, hogy simán ment, és minden jót neked és Zsófinak!!! Kép

Myssnia Kép
femur az a combcsont.

Ma voltam UH-n. A doki megtapizta elötte a hasam, és azt mondta, kicsit kisebbnek érzi, mint kellene lennie. Aztán meglestük és megméregette. Feje fent van, és a gerincem felé van fordulva, hogy ne láthassuk, mi van a lába közt Kép de már múltkor láttuk ám, hogy lányka Kép
Szóval méretei alapján rendben van, illetve a pocija szerint csak 27 hetes, de a feje bezzeg 31 hetes Kép Egyedül a combja 30 hetes Kép Hogy tudtuk igy összerakni Kép

Na, viszont egy dolog, hogy pocija kisebb, viszont a magzatviz is a normális alsó határán van!!! Kép Eléggé elszontyolodtam, és csak nagyon reménykedem, hogy nincs veseprobléma KépKépKép Igy már mindjárt más fényben tünik fel, hogy még a pocikája is kisebb, mint az átlag Kép

Ti tudtok erröl valamit? Mennyire lehet az valószinü, hogy nem az ö veséje, hanem a lepény túl gyors elszivó funkciója lehet a ludas?
Lécciléccilécci KépKépKép

Ja, és utódjelöltjeim ma mind elbuktak a végsö interjún ... Még mindig senki a láthatáron, pedig januárban vizsgaidöszak, és a férjem is nagyon harapós már Kép

Na, szóval viz ügyben légyszi valamit Kép

Köszpussz
Kangi
30+0
(jaj! hármassal kezdödik!!!)
kangi

Franyo Kép
itt vagyok Kép

Pocok Kép
én elég bizonytalan vagyok a napjaimat illetöen. Uccsó mensi is olyan fura volt, hogy mikor is volt, szóval egy nap ide vagy oda nem számit, de inkább maradnék a 30+0-nál, már megszoktam igy péntekenként töltögetni a heteket Kép

Pussz
Kangi
30+0 Kép
kangi

Pocok:
na, elmondtam Hayimmamának a szõlõcukros tippet, hátha bejön neki Kép. Mindenesetre aranyos volt, ahogy leírtad, hogy miket mûvel a babátok a pocakban KépKépKép.
Közben nekünkegy-két adatunk megváltozott, illetve kiegészült. Szóval:
Már nem Pomázon lakunk, hanem Tatán.
12.26-ra lettünk kiírva (azaz amikor a 40+0 van), nem 25-re.
dr. Fülöp Tamás lesz elméletileg a szülésznõ, ha éppen ráér.
Elõre is köszi, és kitartás, már Nektek sincsen hátra sok a szülésig Kép.

Üdv: Hayimpapa (37+6 vagy 38+1, mindegy Kép)

Hayim Apuka
hayimpapa

Hayimpapa Kép
szép neve van a szülésznönek KépKépKép

A mi babánk is nagyokat szökdel Kép

Pussz
Kangi
30+0
kangi

Kangi, de jó, hogy elôkerültél!!!!!!!!!! KépKépKép

Nem tudok sajna semmi okosat mondani a magzatvíz-kérdésedre, abszolút kezdô vagyok, de azért próbálj meg nem aggódni!!!

Puszi
Franyo
29
franyo

Hayimpapa, ez tényleg jó! KépKépKép
Franyo
franyo

Kangi Kép

Hát szedje már össze valaki magát, hogy tudjon pótolni! Kép Bár egy fontos embert biztos nem könnyû. Kép Ráadásul évvége van, amikor mindenki minden mással van elfoglalva.

Hayimpapa Kép
szülésznõ Kép

Pocok Kép

Nagyon szuper a táblázat, csak egy nap eltérés van, de nem olyan lényeges: Ma vagyok 31+1

Zsurlo Kép
Kitartas lakasugyben.

Heni, Kangi Kép
Köszi a femurhossz jelentését!

myssnia
31+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia Kép
nem én vagyok fontos, hanem aki keres, az a béna Kép De most komolyan! Nem vagyok még csak egy egész kicsi vezetö se, volt nekem elödöm, aki jól bevált, csak áthelyezték, három éve se vagyok itt, és máris nélkülözhetetlen lennék?! Na, neeee!!! Bár hizelgö lenne rám nézve, de ebböl az etetésböl már kinöttem Kép Mármint nem úgy értem, hogy te akarnál etetni, hanem hogy ezzel akarjanak odabent kábitani Kép
Tudod: majd ha az ujjam nyoma ott marad egy vödör vizben, akkor hiszem el, hogy pótolhatatlan vagyok Kép
Szóval bénák és kész! És holt mák, hogy karácsony jön, mert kicsit pihizhetek, aztán még kicsikicsi munka januárban, de februárban SEMMI! Az hóttziher! Kép

Nnna. Most jól kipuffogtam magam.

Pussz
Kangi
30+0
kangi

Sziasztok!!
De jo,hogy ilyen sokat irtatok!! Kép

Kangi! Kép
Szuperjo,hogy megvagy!! Magzatvizre en sem tudok semmit...de ha nagy gaz lenne,biztosan visszahivtak volna pl. hetfore,nem?! Szoval feleslegesen ne gorcsolj !!

Pocok!+Gabor
Nagyon jo lett a tablazat!!! Van 1 par elteres, de nem lenyeg. Csak persze a Kangi igy elem kerult... :0/....Kép Kép

Franyo!
Akkor kuldom a kepeket (este v. holnap reggel). Es koszi,hogy felteszed!

Zsurlo! Kép
1 az 1ben ugyanigy voltunk vele mi is! Nem tudom miert, de teljesen fiut vartunk es mikor mondta a doki,hogy rozsaszin...hat hirtelen kopni-nyelni nem tudtunk. De most mar teljes a boldogsag! Kép

Finishesek!
HAJRA!

Holnap megyunk Kaposvarra a noveremekhet. Nem art egy kis utazgatas.Mar pont hianyzott...Kép Szoval nem leszek, ez a lenyeg.
Jok legyetek, jo ejt!

Norkini
29+6
norkini

Franyo!
Elkuldtem a mailt a profilos cimedre! Kép
KOSZI

Norka
norkini

Kangi Kép

Sajnos én sem találtam semmit víz ügyben, de ahogy Norka is írta, ne aggódj, mert biztos visszarendeltek volna. Megértem, engem is bosszantana, hogy ennyit bénáznának a munkahelyemen. Nálam mondjuk spec. eset van, mert a fõnökömmel együtt alakítottunk ki a feladatkörünket, és az elmúlt 2 év alatt nagyon összedolgoztunk, és összecsiszolódtunk (webgrafikai munka). Valamint együtt hoztunk létre valamit, amin a mai napig dolgozunk. Neki biztos nem lesz könnyû egy új emberrel, de szerencsére nem követelõdzött, hogy maradjak még januárban. Ennek örülötem is. bevallom, kicsit féltékeny is vagyok az utódómra...
Egyébként ma odajött hozzám a fõszerkesztõ, és kérdezte, hogy mire lenne szükségem, hátha tud segíteni. Neki két lánya van, egyikük 1.5 éves. Annyira jól esett! Teljesen levett a lábamról.

Többet nem írok "a villamoson" témáról, de képzeljétek mi történt ma: Tumultus, no szabad hely, én állok egy fiatal lány mellett, aki ül. Egy nõ, aki kicsit alkoholos volt, mikor száll le, ráförmedt a csajszira, hogy: "hülye picsa, nem adnád át a helyet? Nem sül le..." Ordított vele, az egész villamos minket nézett. Hát nem semmi. Kép

myssnia
31+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Norka, Myssnia Kép
igazából én azt találtam, hogy lepény ox.ellátása miatt lehet. Viszont akkor kevesebbet is mocorkálna, meg kisebb is lenne a koránál. Igaz, a pocija kisebb is Kép
De mocorkálni mocorkál KépKépKép Hálistennek.

A doki azt mondta, január 2-án hivjam fel, és akkor már látja, hogy mikor lesz UH-közelben, és amint lehet, ellenörzi. Mert ha romlik a tendencia, igazából akkor van csak gond, én azt tudom jól ...
Meg védönénizek is majd a jövö héten. Remélem, tényleg nincs semmi gond, csak átmenetileg alakult igy, és a baba pedig rendesen fejlödik ... (eddig azért még úgy néz ni, ez vigasztal)

Mindenkinek jó éjt!

Pussz
Kangi
30+0
kangi

Jééé, Norka Kép
tényleg elötted vagyok!
De ne aggódj, ha minden rendben lesz velem, akkor nálunk standard ügy a túlhordás, szóval simán beelözhetsz Kép

csak legyen minden rendben ...

na télleg jóéjt!
Kangi
30+0
kangi

AU! Most látom, hogy szegény tendenciát akarom itt megromlasztani, pedig az legfeljebb romló lehet ... bocsi Kép

Kangi
kangi

Pocok Kép

Bocsi, még most vettem észre, hogy az utolsó mensi helyesen: 05.10 és értelemszerûen a 40+0 így 02.14. Egyébként tényleg mindegy, mert nem hiszem, hogy ezen múlna Kép
Ami jó, hogy egyre fentebb kerülök. Már közelebb a 1-hez, mint a 54-hez. Éljen!

myssnia
31+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Pocok!

Teljesen lényegtelen ugyan, de nekem az utolsó menszeszem még valamikor 1999-ben volt, azóta ugyanis sorra jönnek a gyerekek, és hol terhes vagyok, hol szoptatokKép

Lányok?

Nektek mikortól keményedett a pocitok? Tudom, nekem már a 3. baba, de egyszerûen nem emlékszem, az elõzõ ketõnél hogy volt.
Most a 21. héten vagyunk, nemsokára a 22.-en, és elég gyakran keményedik a hasam. Fõleg este.

Anyakati
21
Anyakati

Sziasztok!

Pocok a táblázat nagyon jó lett. Valaki már felhozzta a témát, hogy jó lenne ha meglehetne csinálni, hogy aki tudja milye lesz azt is belehetne venni a táblázatba.

Myssina: Nekem a 33.ik hétrõl van adatom de azt leírom neked: BPD: 8,71. FL: 5,96. AC: 29,26. HC: 30,21. SÚLY: 2056g. mOST MÁR A 38.IK hétben vagyok most is voltam UH-gon és már a fejecskéje 9,6cm volt. Ja és a kis hasacskája nagyobb 3 héttel. Ugyhogy szerintem szép nagy baba lesz.

Anyakati: Pihenj sokat nekem is elkezdet keményedni a hasam a 20.ik hét felé mert akkor még dolgoztam, de a 26.ik héttõl otthon maradtam és el is múlt a keményedés szerintem a pihenés segít a legtöbbet.

Na most ennyi
Sziasztok
Andy
38+4
andy78

Ja Pocok az utolsó mensim 03.11. de nem számít, hogy a táblázatba mi van. Szerintem jó ez igy.

Andy
38+4
andy78

Kangi, ezt talaltam Neked a magzatvizrol, remlett, hogy mar ki lett vesezve /az AFPs topicban van rola bovebben/.

dr.Csákány válaszai:

"1. A magzatviz mennyisége. A magzatvizet a 12.hét után már csak a magzat termeli, ez ugyanis nem más mint a magzati vizelet. Mennyisége attól függ, hogy mennyit termel a magzat és mennyit nyel el. Ugyanis a forgalom ugy néz ki, hogy a magzatvizet a magzat lenyeli, a gyomrából és beleibõl felszívódik, és a köldözsinóron keresztül a felesleges viz az anya keringésébe szûrõdik át. Ha tehát a termelés valami miatt intenzívebb, mint a nyelés, akkor a magzatviz felszaporodik (tul sok magzatviz), ha a nyelés-felszivódás gyorsabb, mint a termelés (lehet ugy is, hogy a termelés csökken) akkor kevés magzatviz van. Ennek okai igen számosak:
Túl sok magzatviz: anyai cukorbetegség (túltermelés), nyelõcsõ-bél elzáródás (nem tudja lenyelni) és még igen sok kép, melynek egy része felderíthetõ, de az esetek mintegy felében soha sem derül ki az ok.
Túl kevés magzatviz: oka a magzati vese és hugyutak rendellenessége (kevés termelés), lehet fejlõdési rendellenesség vagy a magzat kezdõdõ oxygénhiánya, de a leggyakoribb ok az, hogy a terminus közelben a magzatviz (ez normális jelenség) megkevesbedik. És itt is van egy bizonyos százalék, ahol nem derül ki semmi.
Tennivaló: kivizsgálni, és ha nem találunk semmit, akkor általában nincs is semmi.
Az elmondottakból az is következik, hogy tök mindegy, hogy a terhes mennyit iszik, a magzatviz mennyiségét nem tudja érdemben befolyásolni. "
"A magzatvíz mennyisége naponta is változhat, ha az eltérések csak igen kisfokúak, az ált. nem jelent semmit, különösen, ha az egyébként kötelezõ és szükséges vizsgálatokat (cukor, RH) elvégezték és rendben vannak. "
Névtelen

Sziasztok!

Pocok!
Szuper a tábla! Nagyon ügyi vagy! Gratula! (Gábornak isKép)

Anyakati!
Hogy is volt ez az utolsó mensivel? Tudod én most 9 hete szültem meg a fiamat, de úgy gondoltam, hogy már márciusban élesben akciózunk a kistestvér miatt. A kis korkülömbség hive vagyok. Viszont még nem jött meg a mensim. Ahogy látom neked sem '99 óta. Ezek szerint a gyerekek között nem menstruáltál és mégis...???Kép Szóval elvileg teherbe lehet esni igy is? Nálad hogy volt?

Lányok!
Ha mentek Timicihez a kórházba átadnátok neki hogy nagyon szoritok érte!?Kép

Puszi
sasha és a 9 hetes Gábor

Kép
sasha

Sziasztok!

PocokKép
A táblához: utolsó mensi: 06.09., így a 40+0 is 03.16. A napok nincsenek elírva véletlenül egy nappal? Én ma vagyok 26+6. De egyébként szupi nagyon a táblázat.

Panka
26+6

panka

Pocok!

Klassz a tabla, nekem egyebkent utolso mensi 03.31, es igy asszem januar 4-re jönne ki a 40+0, de szerintem hagyjuk ahogy van. Mar en is megszoktamKép

Kiprobalom en is a szolocukrot ctg elott, hatha az jobban bejon, mint a Mars szelet kolaval kombinalvaKép

Kakukk! En benne vagyok a szilveszteri szulesben, de akkor mar csusszon at a mano kijovetele januar 1-reKép Addig meg bulizhatunkKép

Pusza: orsoly 37+0
orsoly

Halihó Kismamekok!

Pocok, nagyon ügyik vagytok Gáborral, váll veregetés, dics, dicsKépKépKépKép
De ha már úgy is a tökéletességre törekszelKép: utsó mensi 06.27., ennek ellenére 2003.03.28.-ra vagyok kiírva. De vigasztaljon az a tudat, hogy a babós táblicskut nem kell javítgatniKépKép Ezer köszike a melóértKép

Hayimpapa, sokat kellett keresni a szülésznõtöket? Vagy könnyen felismerhetõ? Esetleg van neki bajsza is?KépKépKép

Na pussz, nem gonoszkodok továbbKép
Zsófi (24+2)

Ui.: Kicsifiamat felraktam a profilomba, de találhattok róla még képet itt is: [url=http://kep.tar.hu/danomano" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/danomano[/url]
Csucsuka

Sziasztok!
A hétvégém nem indult jól Kép, nagyon nyomasztó álmom volt, aztán mikor vécére mentem, láttam, hogy kis barnás izé van a papíron (bocsi). Nagyon szar érzés volt, különösen, hogy a mai nap ment Kispapi a babakocsiért és a kiságyért... ennyit a babonáról Kép. Úgyhogy reggel ajándékvásárlás helyett a kórházba mentem ügyeletre, ahol egy nagyon kedves kis ázsiai doki megvizsgált (sajna a nevét nem tudom), és megnyugtatott, hogy valószínûleg semmi baj. Hogy pontosan mi is volt ez, nem tudja, lehet, hogy a lepény, de az csak a keddi UH-n derül majd ki, eddig minden rendben volt vele, nem nõtt túl mélyen, szóval nem tudom, hirtelen mi lehet. Még azt mondta, van egy kis méhszájsebem is, de az csak akkor okozhatna vérzést, ha éltem volna házaséletet az elmúlt napokban, de mondtam, hogy ez sem volt... Mindenesetre, a lényeg, hogy a baba jól van, meghallgatta a kis szívét, és zakatolt ám rendesen! Kép No meg azóta is mocorog, úgyhogy talán nincs nagy gáz. Azért jól megijedtem... Még azt mondta a doki, pihenjek, feküdjek... na persze, amennyit lehet, úgyse tudok egész nap.

A babakocsi meg a kiságy azért hazakerült Kép. Majd teszek fel képet a profilomba a kocsiról. Norkini, mindjárt a te képedet is felteszem.

Pocok, még egy javítás nekem is lenne, az utolsó mensi idõpontja május 13. volt, ami nálam nem jelent semmit, mert a ciklusaim 34-35 naposak voltak. És köszi a fáradozásodat, csúcs lesz ez a táblázat!!! Kép

No megyek pihizni
Pusz mindenkinek
Franyo
29
franyo

Norkini!
Jázmin tényleg gyönyörû, felraktam a képtárba!

Csucsuka!
Dani is nagyon jóképû legényke! KépKépKép

Puszi
Franyo
franyo

Sziasztok!

Pocok! Nagyon jó a tábla, Gábornak is köszönet jár. Kép Pocok, az a Barbi (tatabányai), aki kb. félidös a táblában, szerintem teljesen biztosan nem az a Barbi, akinek a profilja be van linkelve, lehetne ezen lécci javítani? Esetleg szólhatok neki, hogy ö is megerösítse, de 100%. Az én adataimban júl. 26 utsó m., pénteken 20+0. Köszi elöre is.

Még nem olvastam vissza a tegnap esti termést, máshoz nem szólok hozzá. Mi nagyon jól vagyunk, egy nagyot úsztam barátnömmel, nagyon jól esett, utána beültünk kajálni, nyami-nyami. Megyek párocskámat ápolni, szegény beteg. Kép

Pussz
Pálma
20+1
pálma

Sziasztok!

Sasha!
Akciózzatok nyugodtan akkor is, ha nem jön meg. Nekem az elsõ két baba között 19 hónap van, 10 hónapos volt a kisfiam , amikor teherbe estem. Mivel sokáig és gyakran szoptattam, nem jött vissza a mensim. Most a harmadik babával is ugyanígy volt. Ezúttal 16 hónap lesz a korkülönbség.
Ha nem védekeztek sehogy, akkor mint példám is mutatja, simán teherbe lehet esni akkor is, ha nincs vérzésed. Ráadásul ezúttal éjjel-nappal 2-3 óránként szoptattam még, mikor teherbe estem..
Szóval csak hajrá, sok sikert!!!

Andy78!

Pihennék én, de egy két és fél éves meg egy egyéves mellett?! Azért remélem minden rendben lesz.

Anyakati
21
Anyakati

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: