A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zsanci, Maugli az én fiam is... vagy néha kis Esőember :wink:

Ancsi, honnan veszed, hogy nem vagyok/lehetek kövér? bár hízelgő, de én már nem vagyok olyan biztos benne. A női felmenőim mind "asszonyosak", lehet, hogy csak a folyamatos mozgás meg a cigi meg a koplalós diákélet miatt volt olyan gebe alakom :wink: sokáig az volt a probléma, hogy hiába akartam, nem tudtam hízni egy dekát se, és ha ezt el merészeltem mondani valahol, irtó csúnyán néztek rám :D most már én is csúnyán néznék :lol:

Móni, nappali altatásra nem tudok receptet :( perpill semmilyen alatatásra :? még reménykedek, hogy a hátralévő két pocakhónap alatt rendeződik a helyzet, ha nem, akkor nem is tudom :roll:

votiv 8)
votiv

bocs, ez már tényleg a legeslegutolsó, de friss mai hír:

A kevés kávé nem káros a magzatnak

London, 2007. január 27., szombat (MTI/Reuters) - A terhesség alatti mérsékelt koffeinfogyasztás nem vezet koraszüléshez, vagy kis súlyú babák születéséhez - állítja ugyanaz a dán kutatócsoport, amely korábban már kimutatta, hogy a túlzott kávézás, a napi 8, vagy több csésze fokozza a halvaszületések veszélyét.
A tudósok 1207 kávékedvelő várandós asszonyt vizsgáltak, s egyik részükkel koffeintartalmú, másik részükkel koffeinmentes főzetet itattak terhességük második felében. Kiderült, hogy napi három csésze kávé nincs káros hatással a születés időpontjára, vagy a baba súlyára.
(A dán tudósok bizonyára a Nyugat-Európa túlnyomó részén elterjedt gyenge, híg kávéval, nem pedig a Magyarországon ismert presszókávéval végezték vizsgálataikat.)
A korábbi vizsgálatok, amelyek során a mérsékelt kávézás hatását elemezték, vegyes eredményeket hoztak, ám a dánok leszögezték, hogy az ő vizsgálatuk egyértelműen nem mutatott ki semmiféle negatív hatást: a két csoport között csak igen csekély, statisztikailag nem értékelhető eltérés mutatkozott.
Dr. Bodil Hammer Bech elmondta: némelyik erős kávés kismama dohányzik és esetleg alkoholt is fogyaszt várandóssága idején, s ez már inkább magyarázhatja a babák kisebb súllyal való születését.
"Napi három kávé a terhesség alatt még rendben van, de ennél több esetén indokolt az óvatosság" - összegezte Dr. Bech az eredményt.
(MTI-Panoráma)
votiv

Móni :) Én három dolgot tartok fontosnak: 1. megbízható legyen, tehát biztos lehessek abban, hgoy azt csinálja, amit kérek. 2. intelligenci - minden helyzetben legyen képes feltalálni magát, ha baj van, tudjon intézkedni 3. értelmes legyen Tudjon méslni, verselni, focizni - más szóval tudjon a gyerkőccel együtt lenni hasznos tevékenység közben és ne csak a tévét bámulják.
Ha 3 napi próbára veszed fel, ezeket borzasztó gyorsan ellenőrizni tudod - a megbízhatóság is kiderül, ha az első nap elmondod a szabályokat, betegségeket, fontos dolgokat, a második alkalommal tudod ellenőrizni, mennyire figyelt oda rád előzőlg. Ha nem eléggé - az bizony rossz jel! Próba alatt te csináld a dolgodat, amihez épp kedved van vagy amit meg kell tenned - akár le is pihenhetsz - és közben figyeld, hgoy ők ketten hogyan boldogulnak. Ha nem jól, az hamar kiderül.

Dominó tuti biztosan mondja a nemet és a mamát (előbbi valóban tiltakozáés, utóbbi meg panaszkodás), ezen kívül mondatokban beszél helyesen - köbüki nyelven. Én születése óta ugyanúgy beszélek vele, mint a többi gyerekhez de eszembe se jutna, hgoy ezt számonkáérjem rajta.. Majd 2, 2 és fél éves kor körül, akkor már jön a nagy szókincs és mondatokban beszéd. Szóval én se értek egyet az illető könyvvel, viszont az értelmes beszéd az fontos. De ennyi.

Curse :) egy kendő minimum 4,2 méter hosszú és kb. 65-70 centi széles. Nekem legalább 5,20 kell , neked szerintem elég a kisméret - maximum 4,5 méter és akkor minden kötést meg tudsz csinálni. HA sikerül végre ezzel a boltos lánnyal beszélnem, akkor tőlem is vehetsz majd kendőt - NANDU félét. Van belőle téli, nyári, sokféle. Ha nem sikerül, akkor pedig adok majd címet, hogy hol árulnak. Nem mindegy, hgoy milyen anyag, egy russz anyagtól nehéz a hordás, vág a vállnál (mint a Kismamában kapható) és gyűrődik.

indianyo

Curse :) Ha Votiv jön kedden, akkor elhozom a klassz kendőjét, amit vissza készülök neki adni egyébként is, mert közeleg az idő :wink: és azon meg tudjuk a kötéseket tanulni. Ha nem, az gondolom hétfőn kiderül, akkor majd te - kocsival jössz, ugye? - hozol két lepedőt, azt összekötjük, tanulni jó lesz :)

indianyo

Monisa!
nekem anyu mondta, hogy ő sosem gügyögött nekünk és nagyon gyorsan megtanultunk beszélni. én is ezt tartottam szem előtt és sokat dumáltam, így Lencsi 8,5 hósan mondta első szavát: TEJ. viszont az furcsa, hogy már 1 évesen mondatokat kellene mondania :). most az egyszerű mondatoknál tart (1,5 éves): "elment a apa autóbusz" meg "ez is lámpa" és "adide babát".

Votiv!
te sudár vagy!
én meg nem tudom mennyit kéne, hogy fizessenek, hogy 3 kávét vedeljek/nap, terhesen. még így teher nélkül se.

HELP:
hol az a link, ahol a felsőoktatási tandíjmentesség megszüntetéséről írnak? hol tudnék utána nézni, hogy nekem, mint első diplit akarónak, van-e esélye tandíjmentesen tanulni?
ancsipancsi

Sziasztok!

Fülben mért hőből mennyit kell levonni? Ábelnél 38,5 fokot mértem, de nem emlékszem, hogy ez igazából mennyi :?

Kép

Kép

:D
szrekuc

és szerintetek lehet köze ahhoz h suttyomban ivott a kávémból? :? és kicsit hányt is éljen...

Kép

Kép

szrekuc

az meg kávészagú....ikeában voltunk és ott beszlopált egy kis kávés tejhabot :?

Kép

Kép

szrekuc

Rek,
mi mindig 0,5-öt vonunk le belőle...
hogy kávétól lehet e??? nem tom...de mostanában annyi hülye virus van, inkább arra fognám...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Szrekuc!
sosem vonok le a fülben mértről, de esetleg a popóban ellenőrizheted, abból 0,5-öt le kell vonni.
ancsipancsi

Indi,
Köszi szépen. Annyira tetszett, hogy intelligens legyen címszó alatt felsoroltad a focizást :P Egyébként igazad van...
Azért izgulok rendesen...

Curse,
Én mindig a Nandu-s kendőt hordtam (és egy méregdrága de gyönyörű darabot is próbáltam, ami nem kismamás és nem nandus) és teljesen elégedett voltam mindkettővel. Nekem azért kellett 2 különböző méretű, mert az elején bőven elég volt a kisebb, viszont később (1 éves kor után, ami ráadásul télre esett) egyes megkötési módokhoz ez már kicsi volt.
Jó kendő-tanulást - én úgy szerettem kendőben hurcibálni Petit....

Szrekuc,
Kávézó Ábel :P (baja tuti nem lesz tőle; a fülhőmérőkhöz sajnos nem értek).

Móni
Kép
Kép
monisa

ok, megtaláltam
175/2006.(VIII.14.) Korm. rendelet
ezek szerint első diplomásna sem jár a gyed/gyes miatti támogatás.

viszont lenne egy költői kérdésem:nem úgy volt, hogy minden szakon megszűnik az ingyenes oktatás? jól emlékszem? nehogy az legyen, hogy választok egy egyszerűbb ingyenes szakot, és kiderül, hogy szeptembertől az is fizetős lesz, mint a többi... :(

bocs, hogy ennyit offolok, csak gondoltam hátha tudtok segíteni, mutterék nem értenek ehhez. (másoknak gondolom a szülei segítenek :) )
ancsipancsi

Köszi a segítséget, csekkoltam, sajna fülből nem kell levonni
panadol és hűtőfürdő volt

éjjel kell nézni a hőt? ha nagyon magas akkor mi? vizes izé a csuklóra vagy mi?

Ancsi,
nálunk nem tudta szülők annyir asegíteni, mivel mi vagyunk első (leendő) diplomás (remélem) generáció; az egyetem eléggé homályos folt volt nekik (amiben tudtak, maximálisan segítettek persze) :)

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!

Nem tudok veletek lépést tartani, délelőtt kicsit olvasgattam, de már lila gőzöm nincs mit akartam írni és kinek! :? Plusz most kezdem el újra az irományomat, mert megint elszállt minden, hiába mentettem! :evil:

Szrek!

Én fél fokot szoktam levonni fülben mérve! Jobbulást! :(

Fibi!

Remélem jobban van párod és Ti is!

Kókusz!

Jó, hogy jelentkeztél és örülök, hogy jól vagytok! :)

Zsan!

Én inkább leszoktatni próbáltam Timit az önálló peluscseréről! 2X rántotta ki eddig maga alól a kakis pelenkát! :D Azóta jobban figyelek, hogy csak én pelenkázzak!
Párod munkahelye! :( :( :( De az jó, hogy megmondta nekik! :evil: :)

Köszönöm a válaszokat, akkor remélem, hogy Timinél a fogzás miatt vannak a székletgondok!

Olyan jó volt délelőtt! Egy kisfiú megengedte, hogy Timi kipróbálja a szánkóját és még húzta is egy kört! Úgy élvezte!

Egyébként délután szokás szerint nem aludt Timi és eljátszotta velem, amit eddig már 3X!
Letettem aludni, sűrű anyázás, bemegyek és két marék kakit tart a kezében! Már nem tudom mit tegyek! Elmagyaráztam neki, hogy nem szabad, látta rajtam, hogy nem vagyok boldog, és legutóbb már a popsijára is ráütöttem, de hatástalan!
Azthiszem tényleg aktuális lesz a gyerekágy mostmár! De nagyon félek, hogy fog alakulni így az altatás nálunk is, hogy Timi ilyen nehezen szokott elaludni! :?

Melóhelyemen is jár az agyam rendesen! Lehet, hogy lesz egy kis kellemetlen helyzetem!
Írtam múltkor nektek, hogy nem a régi helyemet kaptam vissza, hanem másik óviban és suliban leszek! Viszont az a lány, aki ott volt, Ő is visszajön (Ő szeptembertől) és a fülébe jutott, hogy én megyek a helyére, erre teljesen kiborult! Hát kiváncsi leszek mi fog kisülni ebből! Azthittem a főnököm vele is megbeszélte a dolgokat, ezek szerint nem! Így viszont tök ciki, hogy tőlem tudta meg!

Párom kidőlt, most Ő kapta el a torokgyuszit! :?

Bocs a sok panaszkodásért! Megpróbálok mostmár olvasni és reagálni is időnként! :)

ILdi
ildi76

Szrek!

Én összehasonlítottam a fülhőmérőt és a rendeset párszor és kb fél fok volt a különbség Timinél! De állítólag mindenkinél más! Elvileg akkor kell megmérni a normál hőt, amikor egészséges a gyerek és ahhoz kell viszonyítani!
Én azt szoktam csinálni, hogy ha 38 fokot eléri este lefektetés előtt a láza, akkor adok neki kúpot éjszakára! Ha csak 37,5 körüli akkor nem adok, de egész éjjel figyelgetem! :(
Timi ha kap kúpot este, akkor olyan éjjel 2-3-ig biztos nem megy fel a láza!
Remélem nem komoly a dolog! :(

ILdi
ildi76

nem evett, leraktam aludni, még szopizza az ujját, de jó kis fáradt :(
nem kell izzasztani meg semmi ilyen ugye? a kh-ban rota miatt volt csak magas láza, de ott más volt, igazából ő még így veteg soha nem volt (mondjuk a rota más volt :evil: ne is legyen senkinek)

Zsan,
férjed munkaadóját tudod mijénél fogva kéne fellógatni... :evil:

Kép

Kép

szrekuc

Rek,
a mi fülhőmérőnk használati utasitásában benne van,h fél fokot le kell vonni, de valszeg mindegyik más...
én lázat 38,5 alatt nem csillapitok (jöhetnek a mókusok)
éjjel csak annyira nézd, h a kezednek nagyon meleg e. Egyébként ha nagyon lázas, fel fog kelni magától.
Én Nurofennel csillapitok, plusz mindkét kezére szobahőmérsékletű zsepit kötök...
ettől mindig lemegy...hűtőfürdő nálunk csak legvégső esetben van, a srácok nagyon utálják, Igi ráadásul apnoés, és eléggé ki tud akadni egy ilyentől, a francnak hiányzik, h jobban belemelegedjen... :?

JOBBULÁST!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
köszi! panadolt/nurofent hány óránként lehet?most alszik, nem akarom túlaggódni, dokinéni aszont, hogy 38 felett már csilapítsunk,úgyh csillapítok... :? de egyébként nagyon melegnek tűnt meg olyan kis elesett :(
de remélem, csak láz és semmi egyéb nem lesz

tesómék viszont ma hazamentek, egyelőre teccik az új gyerek az unokahúgomnak aztán majd meglátjuk ;)

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!
Üdv mindenkinek itthonról... Kedden jöttünk haza, ma egy hetes a ded. Idő az nincs semmire, a szopi körül forog minden, próbálom magam összekaparni és hízlalni Védát, ami egyenlőre nehéz ügy. Ma először alakult ki az itthoni rendszer, eddig szokta a csendet, apát, ágyat...
Most már elég sok tej lett, de belealszik az evésekbe, és felébreszthetetlen. A fejések miatt nekem sincs erőm másra.
Stresszejük magunkat egy hülye mérleggel orvosi utasításra, de majd csak minden nap hosszabb lesz egy kicsit...

Andi
kisherczeg

gondoltam megmutatom nektek milyen hatalmasra nőtt a pocakom, és lefényképeztem...
a képen SEMMI nem látszik... :(
pedig tök érdekes volt, a Hban teljesen visszalapult, a 13 hetes kismaminak nagyobb pocija volt mint nekem, hazajöttem, és egy nap alatt a kétszeresére nőtt...biztos otthon érzi magát... :lol:
de nem olyan látványos... Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Rek,
én úgy tudom 6 óránként kaphat. És persze, ha doki mondja, csináld úgy!!!!
Jobbulást mégeccer!!!!

Andi,
Isten hozott ismét!!!! :lol:
ne sresszeld magad fölöslegesen!!!! :lol: ha van sok tej, baj nem lehet...

úgy látszik 2 napig együtt voltunk kórházban...gondoltam megnézlek titeket, de nem nagyon mertem nekiindulni felfedezni...
és valszeg a csecsemősrészlegre be sem engedtek volna... :lol: merthogy nem volt pocim... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Gyerkőcképek nagyon jók, szépséges rajta minden gyermek!

Zsanci, azért ez már pocak! :wink:

Indi, akkor holnap? :wink:

Kisherceg, szia! Ne stresszeld magad! :wink:

Öööö, biztos kihagytam vmit! :roll:
zanza

Büdöskölök még mindig fent rontbont :evil: Mondjuk 8 körül meg üvöltött, mert fájt a foga, úgyhgoy kapott egy adag Nurofent, fél óra múlva rájött a röhögcsélés, azóra itt ügyintéz, már varrógépet is szerelt :lol:

Zanza :) mi se megyünk oda a 10-es kezdésre, ha így halad a kölök, hát hogy fogok reggel lelket verni bele? Na sebaj, ebédidőre mindenképp ott leszünk :lol: Na jó, 11 körül azért már várhattok, megyünk utat törni :) Illetve ha szélvihar lesz, mint most van itt nálunk, akkro nem merek elindulni, de minden más esetben oké.

Kisherczeg :) Szija! Gyere, panaszkodj, attól mindig javulás áll be :) Véda lány meg majd ügyesedik szépen :)

Zsanci :) semmilyen mókus, vagy akkor ide is! Én se csillapítom 38,5 alatt a lázat, csak akkor adok Nurofent, ha fáj is valami. Nálunk szerencsére hűtőfürdő - sőt, bármiylen fürdő - jól működik. Én a priznicet utálom.

Szrek :) Kávétól láz nem valószínű.. Dominger többször lenyalta már a kávéskanalamat - ellopást követően azonnal - és semmi baja. Ha nyugodtan alszik és nem kapkodja a levegőt, akkor én nem ébreszteném.

indianyo

Votiv :) a takarékos tanfolyamról: az ötlet maga tetszik nekem, de a megvalósítás boáááfff. Az ilyen aggresszív marketing nem az én asztalom. Egyébként nekem is küldött az illető levelet "kedves ismerősöm" megszólítással. Én meg visszaírtam neki, nem vagyok az ismerőse. Azóta rájöttem, hogy is van ez. Jártam annó Enüdhöz párkapcsolati tréningre, ott volt egy jó vaskos levelezőlista, no onnan vagyok én is kedves ismerős :lol: Hát nekem ez nem menne így.

indianyo

Utolsókból lesznek az elsők :lol:

Akkor mi megkíséreljük a MÜPÁt.

Szép napot!

indianyo

jo reggelt,

nekem este több mint egy órán át görcsölt a hasam, már azt hittem, én is megyek a H-ba..... minden lepergett a szemeim elött, hogy hány hetes kortol maradna meg a bébi, meg hogy nagymamám elvesztett egy kisfiut 5 hos korban.... meg mindenféle... mozdulni nem birtam, mert hasogatott az oldalam, meg a hátam is :? :( És eszembe jutott, hogy szegény kis Leventével nem is foglalkozunk, csak Bálinttal, meg hogy hogyan maradjon idönk egymásra/magunkra, és azon aggodunk a füle hallatára, hogy hogy fogunk megbirkozni 2 gyerekkel.... aztán elkezdtem beszélni hozzá, és válaszolt, majd szép lassan elaludtam fél orára, és jobban lettem.

Ma reggel meg eret vágtam a kezemen.... mosogatás közben eltörtem egy poharat, aminek a darabja pont a csuklomra esett... jofej vagyok....

amugy a Bünös viszonyok c. filmet mindenkinek tudom ajánlani, állati joooo!!!!!! Én Robin W. Pennel teljes mértékben tudtam azonosulni, a lánya és párja közötti vivodások meg a hangulatingadozások, a szerelem megtartása, meg minden. (Zsan, sztem Neked is tetszene :wink: ).

na, ennyi voltam, vár a konyha....

KépKép
fibi

Jó reg!
Köhögés még tart kissé, de már nem vészes, hálég. Viszont kedden csak akkor megyek kuszába, ha 100as leszek, nem kívánok senkit fertőzni, na milyen jófej vagyok? :D

Indi,
én rengeteg embernek vagyok a buddy-ja, egyfolytában viagrával üldöznek, meg úgy általában mindennel, ált.ban angolul. :? Egyébként ezért az emberek pénzt kapnak, vagy csak hobbiból zaklatják a szegény felhasználót???

ÉS: Nem tudna esni egy olyan emberes hó, mondjuk 20 centi? Ebben a fél miliben nem tudunk semmit se csinálni. Vagy a mi gyerkőceink már nem fogják tudni, mi is az az igazi hócsata?

És... füstölögjek még, vagy elég volt ez vas reggelre? :wink:
neet
neet

Sziasztok!

Az ember kihagy két napot és teljesen elveszti a fonalat... :)

Ami velünk történt és említésre méltó:
Mevettük a babakocsit a bébikénknek! Sztem tök jó vásárt csináltunk: Bergon, bolygó kerekes, állítható tolókar, téli lábzsák, esővédő, pel.táska, szúnyogháló, minez 49e-ért, két év garival. Amit a Brendonban "néztem" ki (inkább a nyálam csorgattam), az kompletten 250e körül lett vola, extrák nélkül... Szóval büszke vagyok magamra.
Most felállítottuk a babaszobában és fél óránként bemegyek megcsodálni, meg kicsit tologatni... :D

Amúgy minden fogacskához, új teljesítményhez gratula!

Aki beteg, annak jobbulást!

Kép
nukada

Nem tudok képet feltenni...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
nukada

Sziasztok!

Minden betegeskedőnek gyors gyógyulást!

Akkor jövő kedden KUSZÁ-s tali? Megpróbálunk mi is lemenni, bár Grétivel má elég nehezen indulok el kettesben, olyan rosszcsont. Apát megpróbálom megfűzni, hogy taxiskodjon kicsit. Mi olyan fél 3 körül tudunk csak odaérni, Gréti 2-ig alszik.

Zsanci! Alakul a pocakod! :D

Ancsi! Itt a pihenőszékünk :lol: :
Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi,
de jol néz ki :D végül hol szerezted és mennyiért?
fibi

sziasztok,
a hormonjaim totál hülyének néznek!!!
még csak fél 12, de már kétszer bőgtem, mi lesz velem igy?????,,
először találtam egy fórumot az nlc-n, emlékkönyv cimmel, és elolvastam, eszembe jutott az enyém, és már potyogtak is a könnyeim... :cry:

aztán jött a madarász utcai gyerekkórház reklámja, nnna, attól is kész lettem, egyébként felirtam a telszámot, amit hivni lehet, ha támogatni akarjátok őket: 06 91 22 22 24 brutto 196 ft a hivás dija...
asszem azért megy ilyen jól ezeknek a karitativ szervezeteknek, mert mindig vannak állapotos anyukák...

ennyire durva még sosem voltam...sirás volt eddig is, de most már attól is, ha elkezd esni a hó... :shock:

Lindi,
nekem is tetszik!!! de én ezeket is már mind külföldről fogom beszerezni...
érdekel, h nekem mik tetszenek????
olyan szivesen megmutatnám...viszont valszeg nem fogom mindent megvenni,szerencsére a férjem nem állapotos!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Nukada,
le kell kicsinyiteni a képet 600pixelre.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ildi,
köszi. Te párodnak is jobbulást!!++

Moni,
azt hiszem, én is ezt fogom érezni a 30. hét után. és nem biztos hogy pofára esel majd, sztem minden a kisöcsi személyiségén mulik (az elején plána, h mennyit alszik, hogyan eszik, stb), meg hogy hogyan fogja Peti fogadni öt.

Zsan,
lehet hogy nekem sem ez lesz az utso gyerekem, az asztrologus szerint a 3-nak nagy esélye lenne lánynak lennie :wink:

Ancsi,
a bnöm a minisztérium honlapján találta meg az infot a tandijmentesség megszünéséröl. vagy azota meglelted már?

Szrek,
Ábelnek lement a láza????

Indi,
Nandu kendö engem is érdekelni fog :)
fibi

Kép

Köszi!

Így néztem ki Karácsonykor, épp az unokahúgom táncszőnyegét próbálgatom... :D

Zsanci:
A sírás tényleg gáz, én akkor sírtam mindig, amikor a Sláger rádion mentek a Sláger-angyal hírdetések (10 éves gyerek áramot kér a Jézuskától, hogy ne gyertyafénynél kelljen tanulnia stb...) Meg persze minden romantikus, babaás, kisállatos filmen..
nukada

Íme a mostani gyerekünk:

Kép
nukada

Nukada!!!
Szépek vagytok! :D Na és a kandalló is csúcsszupr, Éééééééééés, ha jól látom, az ott egy üveg jéger? :wink:
Imádom a vizslákat!!!
gratula a babakocsihoz! De szerintem neked sem az uccsó lesz :lol:
Én a mostani eszemmel a legdrágább pegperegot venném (nem tom mi a neve). Igaz, hogy horror ár, de ha figyelembe veszem, hogy rákattintható a hordozó, mózeskosár(amit aztán tök jól el lehet passzolni használtan!), átalakítható sportosabbá is, és van rajta testvérfellépő, akkor már megéri! most Ariánk van, arra is felkattintható a kocsiülés, csak ugye már első alkalommal vettünk egyet (ami szerintem szar, férjem szerint viszont nem veszünk másikat, mert jó ez még!), és ami hiányzik, az a testvérfellépő! Külön meg az is vagy 20 ezer!

Én éppen halálomon vagyok, tegnap előtt este, amikor B-t raktam be a kocsiba, meghúzódott az oldalam. Azóta itt agonizálok! Hihetetlenül fáj, alig bírok aludni, de még a kiegyenesedés is maga a pokol! Tegnap voltam ügyeleten, de már előre borítékolhattam volna a választ: sok mindent tudnánk rá adni, ha nem szoptatna. Érdemes elgondolkozni a tápszeren......... Úgyhogy most valami sportkrémmal kenjük, Naturlandos, patikárius véleménye alapján. Nagyon kivagyok, mert ugye holnaptól leszek egyedül e két deddel, és még fel sem bírom emelni őket :(

Indi!
Csipkés főkötő :D De aranyos vagy!!!!!! Ha felébred, lemérem!!!! És fogadóképesek vagyunk, Rajtatok áll a dolog!
Fogak :twisted: :cry:

Zsanci!
Én úgy emlékszem, hogy végigbőgtem a második terhességemet 8) És mekkora pocakod van már!!!! :lol:

Fibi!
Túl nagy igényeitek vannak 8) Zenekar, olvasás, főzés, kikapcsolódás :roll: 8)
második ded nagggyon rendes lesz, hidd el!!! Nekem néha lelkifurim van, annyira hálás, ha végre tudunk Vele foglalkozni, egyből vigyorog, mint a tejbetök! És a nagyobb hirtelen ollllyan nagy lesz! Most látom, milyen kisfiúnak kezeltük eddig (illetve babának).
És én annyira örülök, hogy szülés előtt 3 nappal voltunk moziban, olyan jó élmény, és így most nme is hiányzik!
Mi úgy szoktuk megoldani ezeket, hogy tesóm itt alszik. Nálatok erre nincs mód???? Szerintem B simán ellene Vele, és estére már otthon is vagytok. Bazsó simán elaludt a nővéremmel, amikor szülni mentünk. Abszolut nem volt gond belőle, meg is lepődtem :shock:
zuzmo1

gügyögés: én azt olvastam erről, hogy igenis gyereknyelven kell beszélni a babákhoz (ez persze nem azt jelenti, hogy atyalapatyala, gyülümbülüm stb.), és a korai idegennyelvoktatás is azért szar, mert csak egy anyanyelvi szinten beszélő ismeri az adott nyelv babanyelvét......Sokszor látom, hogy B rátapad a tekintetével a számra, hogyan artikulálok, olyankor el szoktam mondani többször ugyanazt, és ő utánoz! Persze nem mindig sikerül, de ő naggggyon büszke magára. A barátnőmet Maricának hivják, én mondom Marica, ő meg erre Masinya :lol: :lol: :lol: És elkezde használni a birtokos szerkezeteket. Múltkor teregetünk, adogatja a ruhákat, és mondja, hogy anyaé, Pannaé, Bazsaé (persze nem mindig találta el :wink: ) De azért szerintem a legrosszab, ha életkorhoz kötjük a beszédfejlődést!!!
zuzmo1

Indi :) Kitartást Nektek a fogakhoz!! és persze grtaula a 4. recéhez!

Szrek :) Ábelnek bulást!! Mi is 38,5-től csillapítunk lázat, de ha este már van 38, akkor adhatsz neki, mert éjjel valszeg még feljebb megy :roll: Hogy van Ábel?

Ildi :) Párodnak bulást! De Te és Timi már jól vagytok, ugye? Kaki a kézben :shock: nem semmi! Drukk, hogy jobban menjen az altatás! Lehet hogy hülye kérdés, mert amúgy is így van Nálatok, de van vmi "rituálé" a napközbeni altatáshoz? (pl. u.abban az időben, zene, behúzott függöny, mese, vagy akármi) Nálunk ez sokat segít. És a mhelyed miatt ne aggódj, nem Te tehetsz róla, hogy a másik csajszinak megmondták-e vagy sem, lehet hogy őt meg máshova helyezik.. ki tudja... de nem a Te hibád!

Kisherczeg :) Üdv itthon! De jó, hogy jelentkeztél! :D Az a jó, ha van tejcsi, majd Véda is gyarapodni fog, ne félj! (Ha orvosi utasításra van, az más, de legszívesebben azt mondanám, hogy tedd félre azt a mérleget... )

Zsan :) Szép poci! Otthon érzi magát- ez olllyan édes volt :D :D Én meg a Dumbó-n bőgtem el magam az első 5 percben, nem is bírtam tovább nézni, kicsit meg is rémültem, hogy már egy rajzfilmtől is?! :oops:

Neet :) Örülök, hogy már jobban! Ezek a viagrások meg egyéb reklámozók engem is áll. üldöznek :evil: de gondolom ezellen nem lehet mit tenni, vagy igen?

Lindi :) Nagyon szép a pihenőszéketek!

Fibi :) Érvágás :( görcsölés :( de jó, hogy legalább a mozi klasszul sikerült! A 3.lány lesz?! Hűha! És még miket mondott az asztrológus? (már ha publikus...)

Nukada :) van 250 ezerért is babakocsi?! :shock: le vagyok maradva... Kutyus éééédes! :D Király a táncszőnyeg, Bálintom is kapott karácsonyra "beszélő" szőnyeget, csak az állathangokat ad ki :lol:

És engem is utolért a takonykór, úgyhogy részemről sajnos a keddi tali ugrott :( nem tudom hány napos egy ilyen kórság, de inkább nem viszek bacit.
denizsa

Zuz :) Hű, oldaladnak bulást! :( :( :( meg gondolom még a sok pihenést is ajánlották rá az ügyeleten... Bazsónak gratula a birtokos szerkezethez! :D Bálint legújabb szava a "keksz" :lol: És nekem néha már most is lelkifurim van, hogy kevesebbet tudok a pocaklakóval foglalkozni, mint anno B-vel, bele sem merek gondolni, hogy mi lesz később... :roll:
denizsa

Deni,
jobbulást!!!!++++
Már ha lesz harmadik.... ez csak egy lehetöség....
Az asztrologusi elemzést Te segitettél bemásolni nekem a gépbe :D elolvashatod nyugodtan :wink:

Zuzi,
jaaaaajjjj, oldalad remélem hamar megjavul a krémtöl!!!!!++++

de van rá mod idönként, irtam is, hogy hugom vigyázott tegnaop du. Bálintra, és öt nagyon szereti, és teljesen otthon érzi magát nála. és mult héten elöször (!!) sikerült huginak elaltatni B-t ebéd után (amikor tanfolyamon voltam). Nagy élmény volt mindenkinek :D

És lehet hogy tényleg nagyok az igényeink.... :roll: csak sajna Zsolo is és én is tök egyformák vagyunk ebben (Vizöntö ascendens miatt föleg), hogy szükségünk van a hobbira és az egyedüllétre is, hogy töltödjünk/"fejlödjünk". neki ezt a zenélés jelenti, nekem meg a tanulás (olvasás). nem tudom érthetöbben leirni, de nem is akarom feszegetni a témát, mert gondolom sokan itt már kiakadtak rajtam..... :?
fibi

Sziasztok!

Köszi, Ábel már jobban, bár reggelre feljebb ment a láza; estére biztos megint felkúszik

azóta már eltüntetett egy hsz-t, lelopta apja söröskorsóját
:shock: :lol:

Zsanci,
tök jó a pocak!!!!!!!!!!!!!!! :D

Nukada,
aranyosak a képek, hogy hívják kutyt?

Fíbsz,
ilyen pihenőszéket meg chicco etetőszéket is meg vmilyen sportkocsit most az interspar árul elég jó áron pl chicco nagy etetőszék 19 900 de a piheőt nemtom
pihizz ha tudsz!!!!!!!!!!!!!!

mindenki buljon! és akkor kedd 1 Kusza?

tulkepp mi van ma Mupában? (mi volt..)

Kép

Kép

szrekuc

Fibi!
A nagy igényeket persze viccből írtam :lol:
tesódra úgy gondoltam, hogy tudnátok esetleg esti programot csinálni, ha ott aludna nálatok: étterem, kocsikázás, csillagnézés, stb :oops: :lol:
Szerintem nem baj, ha kell a feltöltődés. Én meg olyan hülye vagyok, hogy nem tudom azt megoldani, hogy ha férjem itthon van, akkor én elmenjek. Pedig sokaknál ez működik, de én nem szeretek nélküle programot csinálni. Nem is tudom, mit csinálnék? Ergo nem csinálok semmit :?
Remélem, az érvágás nem volt komoly :shock:
Pocakodra nagyon vigyázz!!! Szerintem ilyenkor megoldás az, ha szigorúan tartod azt, hogy ahogy B elaludt, Te is gyorsan lefekszel egy könnyvel, újsággal! Tudom, nehéz ezt betartani, mert iylenkor jönnek a halaszthatatlan dolgok: mosogatás, főzés, vasalás, netezés, és ezel mind kikapcsolják az embert, de neked most fizikai pihanés is kell! Puszi

Szrekuc!
Ábel-Bábelnek gyógypuszik! Ugye jobban van!

Deni!
Kekszhez gratula :D

Ildi!
Párod gyógyuljon, munkahelyen ne rágódj! Kaki :shock: :shock: :shock: :shock:

Kisherczeg!
Azért jelentkezz majd, kiváncsiak vagyunk Rátok Naggggyon!!!
zuzmo1

Zuz,
:cry:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
ha jol emlékszem, vasárnaponként ingyenes kreativ játszoház van MUPA-ban.
és köszi :) megyek is pihizni, B alszik már, apa meg pincében zenél :)
fibi

Fíbsz,
nézegettem a képeket a házról - azon a lépcsőn nagypocakkal közlekedtél? :shock: :shock: nekünk is volt és mindig annyira féltem rajta...

Zuz,
köszi, aranyos vagy, most ront-bont, enni csak tápszert van kedve meg vmi kekszet; remélem, neked is hamar gyógyul az oldalad :(

Kép

Kép

szrekuc

Zuz,
jaaa, esti programra még nem gondoltunk, az végülis nem hiányzik annyira (kocsmáztam én eleget fiatalkoromban :lol: :lol: ). mozit meg megoldjuk délután. szinházba meg majd 10 év mulva elmegyünk :wink: amugy pont tegnap felvetödött bennem, hogy kiprobáljuk, hogy egyszer ottalszik B hugomnál. mert nem akart hazajönni tegnap este, és mondtam neki, hogy "akkor mész Zitával fürdeni?", erre hugom mondja neki, hogy Ja, csinál neki jo sok habot :) erre lett nagy röhögés, mert B-nek nem szoktunk habfürdöt rakni, és a habrol ö a tejszinhabra asszociált, amit legutobb gesztenyepürével evett. ugyhogy felcsillant a szeme, hogy jooo, és indult a konyhába :lol: Különben legszivesebben vele hagynám majd B-t szülés idejére, de neki 1 honappal elöre megadják a beosztását, én meg nem tudhatom, h mikor fogunk szülni :) igy marad anyos....

Én is férjemmel szeretek leginkább programokat szervezni, föleg amiota kevesebb idö jut egymásra. ezen kivül nagy ritkán becsempészünk egy szombati találkát a györi barátnömmel, és ennyi :) Te meg elmehetsz fodrászhoz is akár Tomi nélkül, (ha felajánlja) kozmetikába vagy uszni, mit tudom én :D

most tényleg megyek vizszintbe. szot fogadok :)
fibi

Szrek,
johogy! nagy pocakkal, plusz most már pocakkal ÉS Bálinttal együtt!!!! jo, mi? :wink:
fibi

Zuz,
vagy szerelmi drámára gyere Te velem legközelebb moziba :lol:
fibi

és tegnap este 11-kor görcsölés közben kérdeztem a párom, hogy mi lesz, ha igy indul majd be a szülés..... erre azt mondta, hogy felnyláboljuk alvo B-t :shock: , be a kocsiba, engem kirak a H-ban, ö meg viszi a gyereket Gárdonyba.... :shock: nagy mutatvány lenne....

na, sz.gép kikapcs, fibi eldugul :oops:
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: