Zuzi, Votiv!
az én orvosom szerint is a nő úgy viselkedik szülés alatt, mint amilyen ő valójában. azaz, ahogy egyéb stresszhelyzetekben viselkedik. én pl. féltem, de nem a műtéttől, hanem, hogy behányok és ezzel kellemetlenséget okozok. na meg, hogy nem tudnak felemelni, meg ilyesmik. totál, mint az életben.
szóval, Zuzi, te sem vagy balf.., és tutti biztos vagyok benne, hogy én szülés közben is tök olyannak láttalak volna, mint ahogy megismertelek. az, hogy gyámoltalan voltál, a stressznek tudható be, meg a hosszú vajúdásnak!
JÁTSZÓ SZÉK litánia:
naná, hogy kényelemből használja az anya, mikor már az órák óta tartó bömbölés elcsigázza az embert, képes mindent kipróbálni.
az orvostudomány meg sok mindenben csak találgat, mert semmi sem biztos, de ahogy Votiv írta, ne adjuk meg az esélyt, ha nem muszáj, ill tartsuk be a szabályokat (rövid ideig lehet benne a gyerek, nem egy napig).... viszont semmiképp sem venném készpénznek egy orvos ilyetén kijelentését (azaz nem mennék a falnak, nem érezném szemétnek magam miatta), hacsak nem tudományos statisztikákkal is alátámasztja azt. elegem van az állandó ijesztgetésből, megfélemlítésből, össze-vissza hezitálásból. (nem csak e termékkel, hanem nagyon sok mindennel kapcsolatban!)
a háziorvosom pl. azt mondta, hogy nem szabad, csak max. 3-4x szívni egy nap a gyerek orrát, mert ártok vele. ő is orvos, ő is régen van a szakmában, akkor sem fogadtam meg a tanácsát. pedig lehet, hogy tényleg ártalmas a nyakló nélküli orrszívás.
mindemellett már fix, hogy nem lesz ilyen székem, elment a kedvem tőle, így is kecseg anya vagyok

, nem kell, hogy még ez is rátegyen egy lapáttal. (na, meg azért nekem is voltak fenntartásaim vele, mivel kerek perec kijelentették, hogy csak 1-2 órát lehet benne a gyerek...szóval azért nyilván nem százas a dolog. és ez az autós bébihordóra szerintem duplán áll, mert más a kiképzése. de mi van, ha valakinek rendszeresen úton kell lennie a bébivel?)
lehet, hogy anyáinknak volt jó, akik nem azon törték a fejüket, hogy milyen pelust, meg bébiőrt, meg játszószéket és orrszívót használjanak, mert akkor még semmi ilyesmi nem állt rendelkezésükre? boldog tudatlanság?
Tinu!
a mérleg sem lehet pontos, attól is függ a mérés, hogy kakilt-e, pisilt-e mérés előtt. ha nyugodt, alszik, eszik, kakil, akkor FIX, HOGY MINDEN OKÉ!!!
Votiv!
hogy műxik az altatás projekt a nagytesónál? csak mert akkor lassan, a kis bébibaba érkezésére, át is költözhet egy heverőre, és marad a rácsos az újszülöttnek.
különben a csövezéshez, fűtésrendszer kiegészítéshez kitartást, tény, hogy nem jó, hogy most megbuherálják, de nyilván úgy érzik, hogy nem kielégítő (elszámolták magukat) a hőmennyiség és ezért penészedik a fal.
Neet!
te nem vagy egy félős ember, ezért nem izgatnak téged ezek a biztonsági dolgok. én féltem, hogy mi lesz a kórházban, ha nincs dokim, féltem, hogy elkapja a gyereket a bölcsőhalál, meg most félek, hogy kiugrik az úttestre, ezért gyerekhámon viszem

. remélem ettől még lehetünk barátok