Az ígért részletek: az uh-os orvos már vizsgálat előtt azt mondta, h kell mintavétel, mert az életkori esélyemhez képest a hormonok alapján magasabb az esély. Kb. 1:800-hoz az életkori, az afp és béta-hcg alapján együtt 1:301-hez. Múltkor más számot mondtak, 1:258-hoz. Mindez azért érdekes, mert először 250-et mondtak, h ha afölött van, akkor rendben, aztán a telefonban 300 fölöttet. No, most kiderült, h fölötte vagyok...
Látta a doki az uh-n a cisztákat, kicsit növekedtek 2 nap alatt, mint ahogy a baba is. Pl. 100 gr-mal többet saccoltak.
De minden egyéb rendben. (Sajnos nemet nem nézett.
Aztán a gen. tanácsadás. Kaptam időpontot korionboholy-mintavételre, de miután megtudta az orvos, h nemigen vetetnénk el úgysem, már ő is a vetélési rizikót mondta, h akkor meg minek?! Meg h a ciszták esetén javasolják a mintavételt, de az összefüggés korántsem meggyőző a ciszták és a kromoszómarendellenességek között. Szóval eléggé függetlenek egymástól. Inkább az a fontos, h kövessük a ciszták alakulását, és szükség esetén szülés után műtik, h ne legyen hidrokefál (vízfejű). (Kedves dolog, h az ember h tud örülni a kisebbik rossznak. Ha vki korábban mondja, h ilyesmi fenyegeti a gyerekemet, biztos megijedek. Most, h mondta, h annak semmi következménye nem lesz sem a külsejére, sem az értelmére, a vízfejűség lehetősége kifejezetten megnyugtató volt - amiatt, h nem vmi rosszabb.
Edwards-kórt ne mtartotta vszínűnek, h semmi nem utal rá, és szépen fejlődik a baba.
Jól megnyugodtunk a férjemmel. (Ő is ott volt.) No persze most akkor esünk hasra, én meg kétségbe is, ha a holnap délelőtt meg pozitív vagy betegségre utaló tesztet hoz...!
Majd mesélek!