A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

tiszta dinnye vagyok. 8) Már írni se tudok. Szóval: "én úgyan így érzem magam."

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ildi!
Én - szégyen, nem szégyen - néha leraktam Pankát a TV elé a földre egy takaróra - és megnéztem ezt-azt. És: nem lett TV függő!!! És néha ne főzz!!! Én mondjuk fejés közben olvastam..., de hát hét hónap alatt belejön az ember. De panaszkodj mnekünk nygodtan, legalább amíg írsz, beszélgetsz valakivel... :D

Tünde!
Mondjuk én nagyjából sejtem, miért nem akart szopni (nekem nem volt előtejem sem, és Panka 2,25 kg volt, és a kórházi doki azt mondta, hogy muszáj tápszert adni neki), de már első alkalommal nem akart, amikor tápszert még csak egyszer kapott. És cumizni sem akart a cicimen. :(

Ja, inkubátor: Pankának 10/10 Apgarja volt, de inkubátorba tették, valószínűleg mert picike volt, és azt mondták, fázik.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Ildi,

szerintem ez tök normális.... én egyszer elszaladtam itthonról, amikor megjött Apuci, hogy na most egy kis levegőre van szükségem. Hova menetem? bababoltba... de EGYEDÜL! és húúú de jó volt.....

Györgyi,

nagyon aranyos vagy, köszönöm.

sok minden kavarog mosta fejemben... szeretek szoptatni nagyon, és eddig annyira simán ment (az első hónapot leszámítva) hogy az hihetetlen.

emlékesztek, Molvarec doki azt mondta, hogy a mellproblémáim (rák-kockázat) miatt el kell választanom Pannit december végén, és meg kell csináltatnom a mammográfiát, de nem volt szivem hozzá, mert ő is zseretett szopizni, és nekem is jó...

Most nem az a baj, Györgyi, hogy kevés a tej, hanem hogy Panni este nem nagyon akar szopizni.
Fejtem 3-4 hónapig minden egyes szopi után, hogy legyen vésztartaléknak fagyasztott anyatej. Na kb 20 litert fejtem le összesen... :shock: azért, hogy aztán ne igya meg. :shock: :shock: Odaadtam Orsinak és Masninak, de Masni Mátéja sem issza meg.

tehát gyakorlatilag a WCnek fejtem.... :(

és most itt vagyunk, ha fejek, és több lesz, csak begyullad, mert Panni iszik kicsit, elfordul.... most hajnalra jól be volt durranva, mert ugye kimaradt az esti szopi, fájt mint a fene, de legalább akkor elfogadta.

azt hiszem, Panni unt rá, és ha újraszopizna, több lenne megint. de ha ő nem akar, nem segít a fejés.

beszélek a dokinénivel és a védőnőmmel. aztán felívom a kontaktodat, köszi.

Panni 5 nap múlva 7 hónapos.... azt gondoltam, jó lenne, ha legalább télen, az influenzás időszakban kapnámég az anyatejet... de úgy indultam, hogy minimum 6 hétig muszáj szoptatni, aztán a 3 hónapért drukkoltam hoyg menjen, utána a 6-ért, most a tavaszért.... telhetetlen vagyok...

na megint kisregényt írtam, bocs... :oops:

DÓRI???

Kép

Kép
jube

Ildi! Nincs mit tenni, ezt be kell látni és valahogy majdcsak túl leszel ezen az időszakon is. Azért valahogy a fiúkat (vagy rokonokat, nagyszülőket) vond be a gyereknevelésbe és csinálj magadnak programot, vagy a férjeddel közös programot.
Én még nem tartok ezen a szinten, pláne amióta Kolos egészen jól alszik éjjel...de szerintem Nekem is jól fog esni egy kis egyetemre járás ebben a félévben....

Vica! Kipróbáltátok már az altatást?

Képek a kisördögömről:

Kép Kép

Kép
marcsim

Györgyi
Ne már, ha a plusz napokat (nekem is 31 napos a ciklusom) is hozzáadom és Bebe is később jön Tóth doki épp a havas lejtőkön nyomul majd és végem lesz itthon más dokinál! Különben Tóth nem szereti az ilyen találgatásokat és jósolgatásokat, emlékszem egyszer csinált Vida UH-t nekem Olicskánál a végefelé (Tóth doki akkor is síelni volt, mert már 5 nappal túl voltunk a kiírt időponton) és meg is jósolta mekkora lesz a baba. Tóth meg később a fejét rázta és azt mondta nem szeret találgatni és ne törődjek vele (na akkor még a hulladék UH volt). Olicska 12 nappal később jött, szóval ott sem jött be. Remélem nem lesz igazad, mert akkor végem!

Jube
Ha van tejed miért adsz neki tápszert? Nem elég a tejed? Olicskával mi a szilárd kaja bevezetése után is csak ciciztünk. Esténként is csak ciciztünk. Előfordul hogy néha kevesebb a tejed, de ha növelni szeretnéd, tedd gyakrabban cicire vagy fejjél! Sokan azért adnak tápszert, mert hogy attól állítólag jobban alszik a gyerek, sztem meg csak megterheli a hasukat éjszakára a sokkal nehezebben emésztődő táppal (benne a sok szintetikus vitaminnal és hízlaló adalélokkal) hülyéket álmodik persze hízik tőle. Már bocsánat de én is anyatejpárti vagyok és amíg csak van, sztem azt kell adni. A tápszeres babák ugyan jobban híznak és gyorsabban nőnek, de fejlődésük ezzel nincs arányban. Az anyatejes babák 2 éves korukban hozzák be a tápszereseket fizikailag (méretekben értem), viszont általában gyorsabban fejlődnek fizikailag és szellemileg, érzelmileg is. ÁLTALÁBAN. Persze vannak kivételek és bizts sok mindenkinek van más tapasztalata, de hidd el bhova mentek ezentúl sokkal egyszerűbb lesz a cicidet előkapni, ha éhes/szomjas a baba, mint tápszert kutyulni. Olívia 2 évig szopizott és bár engem mindig a hülye tápszer receptjeivel fárasztott a védőnő, hogy el ne induljak nélküle vidékre, külföldre, stb.. Szerencsére soha nem fogadtam el. Olicska bár csak 10 kilós (lassan 3 évesen) még sosem volt lázas és néhány orrfolyós náthán kívül nem volt baja! Szerencsére a dokink nem is nyaggat súlyproblémákkal. És van olyan barátnőm, akinek a kisfia 20 kilós 3 évesen (én első osztályban voltam annyi), Kruppos, állandóan beteg, befelé fordultak a lábfejei a nagy súlytól és beszédjéről ne is beszéljünk, tulképpen beszél valamilyen berregő nyelven, de az ugye nem hasonlítható Olíviához, aki kívülről, szó szerint meséli a Bogyó és Babócát. Persze ezek nem feltétlenül függnek össze, és nem is akarok neked kis előadást tartani, de ez két véglet a táplálásban/fejlődésben is. A barátnőm szerintem kényelmes volt (azt hitte ez a kényelem) és sokat hallgattam tőle, hogy 2 gyerekkel majd én is meggondolom. Ehhez képest a gyerek másféléves korától nem fért bele semmilyen babakocsiba, szóval nem is mentek sehova így két gyerekkel. Persze lehet a tápszert is adni normálisan, de óhatatlanul le fog szokni a cicizésről. Hát nemtóm’ Bebe is cicizni fog min 1 éves koráig ha lehet, mert annál nincs kényelmesebb! Olívia mikor már nem cicizett akkor sem kapott semmit lefekvéshez se tápszert, se tejet, semmit, mert szerintem nincs is rá szükség! Csak az esti szertartás része ez sokfelé. Cserébe viszont reggelizik rendesen (akkor sem csak tejet kap). Eleinte rizstejjel adtam neki gyerekmüzlit (rendes müzli csak össze van törve), később tejjel gabonapelyhet és utána mézes/vajas kenyeret, sajtot, stb… Szóval azt ette, amit én. Ha még csak egy hete adsz neki tápot szerintem nincs késő leállítani! Persze tégy úgy ahogy neked kényelmes és jó, az a lényeg, hogy te ne legyél tiszta ideg emiatt. Hallgass meg különféle véleményeket. Biztos lesz aki lehurrog, mer ennyire tápszerellenes vagyok!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Köszi az APGAR-ral kapcsolatos hozzászólásokat! Megnéztem Rékának 9/10-es volt. Egyébként Őt is betették az inkubátorba és csak reggel 6-kor hozták ki nekem. :(

Cukorfalat,
Igen, Ancsának is megszületett a kislánya Lara Anna!!!

Nálunk érdekes módon Réka a tápszert nem akarta elfogadni. Sajna nekünk is elő jött ez a szopisztrájk de még 2 hónaposan és teljesen be voltam szarva, hogy éhen marad a gyerek mert egyik tápszer sem kellett neki. Aztán valahogy annyira rákapott megint a cicire, hogy még mindig szopizik. :D :D Meglásd Jube, hamarosan Te is azt fogod írni,hogy Panni 1 éves és még mindig szopizik!!!!!!!!!!!!! :D
Fel a fejjel!!!

Ildi,
Nálunk is van este műsor: fürdés, kaja aztán alvás és már egyedül!!!!!!!!!! :D :D De ezalatt a procedura alatt végig síkit. (1 hete csinálja)
Viszont RÉka is 1/2 10 fele felébred, megy a sírás ezerrel és csak cicin nyugszik meg. Viszont nekünk szerencsénk van mert kb. 5 perc múlva már alszik is tovább.

Eni,
Nem akarlak elkeseríteni de nálunk süt a nap!!!!! 8)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Köszi csajok, hogy felráztok! Igazság szerint Apa mindig mindenben segít, komolyan mondom kívánni sem lehetne ebből a szempontból jobb pasit!!!!! De mégis...... Mint már írtam, nincs senki akivel beszélhetnék pár szót, mármint nőnemű lény, mert hát tudjátok, mi nők bizonyos dolgokat jobban megtudnánk beszélni egymás között. A gyerekkori barátnőm akivel tényleg olyanok voltunk, mint a testvérek (itt lakik tőlunk pár méterre) másfél évvel ezelőtt egyik pillanatról a másikra kilépett az életemből, mert valamiben nagyon eltérő volt a véleményünk és ezt bátorkodtam a szemébe mondani, azóta nincs akivel ötyézhetnék, vagy éppen ha lelki nyomorom van elmondhatnám. Nekem szószerint nincs más rajtatok kívül! Tehát Apa itt van, segít, igazából az ajtócsapkodás után elrohanhatnék, de hova? Bolyongjak egyedül? Ehhh mit tudom én már, hogy mi lenne a jó megoldás?

Kép
ildi35

Merci,

Panni egy kis Gombóc Artúr volt, mióta megszületett, és mint írtam, kb 1 hete kap tápot. Azért adok neki, mert apad a tej, azért apad a tej, mert nem szívja olyan lendülettel, mint eddig. Azért buktam ki, mert tegnap egyáltalán nem volt hajlandó szívni, csak 2 korty erejéig, és volt benne egy csomó. Csak sírt, sírt, aztán egy idő után odaadtam neki a tápot, mert nem akartam bőgni hagyni.

Az, hogy melyik gyerek dundi, és melyik nem, ma már nem függ a táptól, mert a maiak már nem hízlalnak úgy, mint régen. Panni anyatejtől kerekedett félelmetesen, most 8700 gramm körül jár. sokat evett mindig is, 300 körül szopizott alkalmanként. A max amit mértem 370 volt, ebből is látszik, hogy nem a tejmennyiséggel van a gond...

Volt már, hogy nem akart szopni 5 hónapos korában, de akkor az ínye fájhatott, mert mohón rábukott, aztán sírva elengedte. De akkor nem adtam neki mást, próbálkoztunk, és egy idő után megint ment. De ez most más, nem bukik rá, egyszerűen nem kell neki.

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Eddig nem volt internet a hülye fibernet miatt :evil: , meg hát vissza is olvastam! :)

Vica!
Még fáj a pocija :( , bár mintha az éjjel jobb lett volna.
Most két napja Martin is cirkuszol este és csak cicivel tudom elaltatni, pedig 3 nappal ezelőtt betettem a kiságyba és mint a kisangyal aludt. Mondjuk ki is esett a ritmusból, mert apa sokat túlórázik és későn ér haza és mindkétszer az ölemben elaludt szegény :?
Majd teszek fel erről képet, nagyon cuki volt, csak ugye utána nagyon nem ment az alvás 8-kor.

Inkubátor: Martint is betették, de Marcsihoz hasonlóan én is rogyadoztam, de azért du. 5körül betolták. Sőt 1x mikor éjjel is betették amikor semmivel sem tudtam megnyugtatni.

Ildi!
Majd írok anyósról, egyenlőre nincsenek fejlemények!
A mama rabszolga dolgot megértem és tényleg igazad van! Számomra az is olyan rosszul esik mikor jönnek a barátok, rokonok, ismerősök Martint elhalmozzák ajándékkal nekem meg oda vetnek egy sziát :? Most nem azért, de legalább a gesztust látná az ember, hogy igen értékeljük a munkád, nem csak : Hát biztos nem lehet könnyű! De azért ott van a hangjában, hogy ne nyavalyogj már!

Marcsi!
De édes ez a baba!!! Jó nagyot nőtt! Hány kiló, centi?

Jube!
:cry: Én nem tudok tanácsot adni, de nagyjából érzem milyen nagyon rossz lehet Neked!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi, nagyon szépek vagytok!!

Lányok,

beszéltem a védőnővel, azt mondta, nem baj... kínáljam meg mindig, hátha szopik, de ne izguljak, ha nem. sok gyerek leválasztja magát egy éves kor előtt. adjak neki helyette tápszert. felhívom azért a dokinénit is, de vele csak 3 után tudok majd beszélni. :? :? :? hát ha tényelg nem szopik tovább, legalább megcsináltathatom a mammográfiát, és megnyugszik a Molvi...

na jó, majd délután írok, mit modtott a doki, meg Györgyi védőnénije, addig meg békén hagylak titeket, biztos uncsi már....

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Jube! Nem uncsi.. sőőőt, Veled izgulok.. mert én is ki lennék kattanva, ha hipp-hopp vége lenne a jólétnek.. Egyébként nem lehet, hogy a foga jön, és azért? Mert azt mondják, hgoy akkor a cicit ahogy szívják, irtóra fáj az ínyük tőle.. Egyébként az unokahúgom kisfia 8 hónapos volt pontban, mikor aszonta, neki nem kell cici.. Ennyi..
Csajok, a Budai Skálában már 70%os a leértékelés.. mindenre.. A párom most van ott.. Az 50 %osnál már vettünk pár dolgot- blogban bent van, de most elm. még 19es szép bőrcipőt is kap Olivér.. Talán erre vár, hogy elinduljon.. :D
Merci.. Az elhízás nem csak a tápszertől lehet.. Az unokatesómék kisfia 6 hónapos korig csak anyatejes volt.. és hogy is mondjam.. vannak tartalékai.. :D Egy korty tápit nem evett.. és ennyi..
Tünde! Betettem blogotkat a linkek közé.. Annyira gyönyörű Benedek!!!
Steffi! Martin nem semmi, ahogy elaludt.. :D Olivér bezzeg annyira kényelmes, hogy neki min. egy ágy, vagy babakocsi kell az alváshoz.. hmmm.
Marcsi! Kolos tök jó kisördög.. Naggyon szép baba Ő is.. Ja.. hogy én mennyit számolgatom a vonalzóból, hogy mennyi idős.. Még jó, hogy matekot tanítok.. :D Szerencsém, hogy feltalálták a számológépet!! :lol:
Gabbóka! Én is kislányt szeretnék!! És ilyen szépet!! Gratula mégegyszer!!

Ja, és anyarabszolga??? Hááát csajok.. tényleg mi választottuk.. De, ha valami nagy gáz van, mikor felrobbannék, eszembe jut, ahogy felkacag.. ahogy hozzámbújik.. amikor megsimogat.. szóval minden, amit csak mi érezhetünk.. szóval inkább ez marad meg bennem.. :D

DURCA! Tudom, hogy ez nem segít, de sokat gondolok Rátok, és lélekben veletek vagyok..

Puszi mindenkinek!

satuk

Marcsi, Steffi! Nagyon helyesek a krapekok! Nem akartok háztűz nézőbe jönni? :lol: :lol:

Tápszer: A mai tápszerek szerintem sem fújják fel a gyerekeket, mint mondjuk 14 évvel ezelőtt a fiamnál. Sajnos tapasztalatból beszélek, mert a Norbit 4 a Hannát 6 hétig tudtam szoptatni és azóta csak tápszer van. A tápszer mellett a fiam kifejezetten nyüzüge kis gyerek volt, 4 évesen szinte a bordái látszottak. A Hanna ugyan arcra pufi, de a dokinénik szerint egyáltalán nem kövér, teljesen arányos testalkatú.
Megaztán, ha nincs tej, ha akarom, ha nem kénytelen vagyok tápszert adni. Pontosan ezért is kezdtem mindkét gyereknél aránylag hamar a hozzátáplálást is.

Kép
ildi35

Satuk,

igazad van nagyon, elég nevetni hallani, és elszáll minden rossz... :) nem a foga miatt, olyan is volt már, de akkor lázba jött a cicitől, csak elengedte, mert fájt, most elfordul tőle...

Ildi,

hozzátáplálás kolbásszal... :D beírtad magad az emlékezetünkbe egy életre! :lol: :lol: :lol:

Csajok,

nem lesz találkozó???

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Erre felénk egy szem hó se esett, sőt hétágra süt a nap. :)
Igaz az, hogy a fiúk végig bent maradnak, teljesen a kiírt napig? :?:
MAjd később vissza nézek.
V

valentina

Sziasztok!

Nagyon igyekszem a visszaolvasással, de bocs, ha kihagyok valakit-valamit, de rengeteget kell pótolni.

Eni? Tökig ér már a hó nálatok? :lol:

Merci, még nem írtam, de nagyon köszönöm, hogy bejöttél hozzánk, tényleg jól esett! ...és a csokikát is, amit sikerült még a hazaúton begyűrni a fiacskámmal. :wink:...hja, férjem munkahelye...most pl. 2hétig nem dolgozik (no comment) itt ül, és kínjában az én Nők Lapjámat böngészgeti.

Valentina, már én is nagyon kíváncsi vagyok, mikor következel! Hajrá neked!

Steffi, ez a baba óriási! Szinte még csak most született! És persze nagyon helyes kis hapsi, te meg hogy lehetsz ilyen szép vékony? Hihetetlen. Nálunk is fibernet van, :twisted: , és órák óta azt figyelgettem, mikor jön már vissza a netünk.

Györgyi, ágynemű: én nem csak Vida, de Ikea-fan is vagyok. :wink:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Valentina, hogy a fiúk meddig maradnak benn, nemsokára megtudjuk! :wink:

Csajok! Itt is hétágra süt a nap, gyönyörű! :? Férjem ma itthon van velem tekintettel arra, hogy nemsokára megyünk ctg-re. Most már ő is szülne nagyon. Kijelentette, hogy holnap sem akar dolgozni menni, és ezt csak egyféleképpen úszhatja meg. :lol:

Marcsi, Steffi, annyira szépek vagytok, TÉNYLEG! :roll:
vbea

Gabbó Drága! Mi is ikea fanok... :lol: Férj nálunk is kínlódik, Nők Lapja szintén. :shock:
vbea

Sziasztok!
Merci! Azt gondolom, az ember addig anyatejpárti, amíg van neki!!!
És ezek aátpok nem hízlalnak. Bene alig hízta meg, amit kellett, és nagyon jó az immunrendszere is. A hízás nem a tej/táp kérdése, hanem alkati kérdés, ahogyan az immunrendszer is. Arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy valaki szoptat, és közben gumikaján él, akkor a gyerek anyi vitaminhoz sem jut, mint táppal...

Ildi! Szerintem mindenki máshogyan éli meg az anyaságot. Én alig vártam, de közben tudtam, hogy eljöhet az idő, amikor bekattanok itthon. Előtte tanítottam, állandóan emberek között voltam, annyi impulzus ért, mint most 1 hónapban. Szerencsére valamennyit lassultam Benedek mellett, de nem bújhatunk ki a bőrünkből! Ötyézhetünk is! Merre laksz? Hozzánk is lehet jönni, sőt ezt preferálom, mert nekünk nincs autónk :)

mtunde

Jube, Ildi, Gabi, Eni, Satuk!
Köszi! :oops: :D
Szerintem olyan édes alvás közben (is)!

Ildi a te lánykád is megnézzük, naná! :lol:

Gabi!
Tudom, hogy nálatok is fibernet van, azért gondoltam,hogy nálatok sincs!
Szép nem vagyok, de vékony az igen, sajnos :(

Barbi!
Minden rendben?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Látjátok szemetekkel új vonalzóm? :lol: Olyan büszke vagyok!

Marcsi! Kolos is nnyira szép gyerkőc! Hogyan fog az én lánykám ennyi jó pasi közül választani? :wink: :wink: :wink:

Tünde, szülés utáni kattanástól én is tartok, mert azért nem olyan egyszerű feldolgozni a hirtelen jött új időszámítást. Talán, mivel már egyszer megvolt a katt az első gyerek után, most másképp fogom rendezgetni az életünket, és nem leszek annyira pánikhangulatban, ha valami percre pontosan nem úgy történik Sárival, ahogy azt én elképzeltem. Most mintha nyugodtabb lennék, nem fosok annyira, hogy mi lesz, ha nem úgy lesz.
Holnap el is viszem Zsombit táncházba szopiböfi után, aztán, ha riadó van, futok haza 5percre van tőlünk...Zsombinál ezt nem mertem volna megtenni.

Egyébként Sári egyelőre,-és kopogom is le- nagyon jó bébi. Éjszaka is rendre visszaalszik könnyen evés után, és nappal is engedi, hogy többször feldomestosozzam a lakást oda-vissza :lol: (ugyanis most pánikszerű tisztaságmánia kapott el, na és a fiúk rendesen leamortizálták a kérót, amíg nem voltam-tunk itthon.)
Úgyhogy annyira boldog vagyok, lányok!!!!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok,mindannyian!:-)

Gabboka!
Odáig oké,hogy Sáribaba egy tünemény,de (bár lehet hogy írtad csak annyit visszakell olv...)a báttyuskája mit szól hozzá?Most hogy már ott van minden percben,nem csak a kórházban?:-)

Tisztaságmánia...ismerős...de halljátok,minnél nagyobb a gyerek annál többet kell pakolni,és mire a az emeleten a végére érek már kezdhetem lent elölről :twisted:

Mindenki jól van? Vbea mikor lesz a ctg?:-)
Vendég

Vica Köszönöm hogy beírtál! :)
Vendég

Tünde!

Köszi a felajánlott privi panasz lehetőséget, lehet, hogy egyszer élni fogok vele!!!! Szívesen találkoznék én is, de a kimozdulás számomra is nehézkes, mert én nem vezetek, tehát marad a BKV. Budaörsön lakom és természetesen hozzánk is lehet jönni.
Valszeg az is a baj, hogy én is egy pörgős típus vagyok, a melómat is nagyon szeretem (megrendelni, telefonálni, ügyfelezni, elintézni, megoldani, számlázni), ami szintén egy elég sokrétű, pörgős feladat, és mindez nagyon hiányzik. Itthon pedig levagyok lassulva, néha úgy érzem, hogy agyam is kezd elsorvadni. Vannak nők, akik kimondottan "anya típusok", akiket maximálisan kielégít a gyereknevelés, a család terelgetése (minden tiszteletem az övék), de én nem vagyok ez a kategória. Lehet, hogy szégyenletes dolog, de engem fusztrál, hogy "csak" anya legyek. Ugyanakkor emiatt meg sokszor lelkiismeretfurdalás gyötör: lehet, hogy éppen ezért nem is vagyok jó anya?

Kép
ildi35

Gabbó!
neked aztán van energiád!!! felmosás 6 naposan???

Szerintem, ha most már tudod, mit kéne másképpen csinálni, nem is fogsz bekattanni. Pláne, ha már most kimozdulsz! persze hangulatváltozások mindig is lehetnke....
Én annyira féltem a bekattanástól, hogy inkább mindenhova cipeltem magammal Benét, és mentem mint a meszes :) (na ekkor rájöttem ám, hogy mennyivel kényelmesebb lenne szoptatni...)

T

mtunde

Andrea, ne haragudj, elfelejtettelek üdvözölni közöttünk! Sorry.
...hogy Zsombi mit szól? Egy szavam nem lehet. Imádja! Ha hazajön az oviból, odahúz egy széket az ágyához, és nézegeti, simogatja. Ha szopizik, akkor odafekszik mellénk, és a hátát simizi. Nagyon kedvesen fogadta, és valahogy nem hinném, hogy ez megváltozik.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabbo semmi baj!Köszi!:-)
Aranyos lehet Zsombi hogy így fogadta!:-)Hát,igen Ő már "nagyfiú"!:-)

Lányok,megyek kávézni,ki kér?mtunde már tod hova kell jönni.... :lol:
Vendég

Ildi,

ha mehetnéked van, menj Hannával együtt! ha te jól vagy, ő is jól van! nekem is hiányzik a munka, de Panni még jobban hiányozna, ha visszamennék, így maradok... mindenki más, biztos szuper mami vagy, ne parázz!

Tünde is BKVzott Benével már pici kora óta, ugye? és lám, semmi baja!

Ha jön a jó idő, csinálhatunk pikniket egy parkban, avgy a Margitszigeten. Hidegben nem tudom, hol férnénk el ennyien....

Gabbó,

dögös a vonalzód! :D

Kép

Kép
jube

Ildi!
Én is az a típus vagyok, aki nem tud CSAK anya lenni. Sőt, nekem a NŐ fuinkció előbbre van, aztán jön az anya-feleség egy szinten, és persze tanár, barát stb...
Nem hiszem (vagy legalábbis szeretném azt hinni) hogy van jobb vagy rosszabb. Ki ilyen, ki olyan, és azon belül kell kialakítani az egyensúlyt, mert a gyerek is úgy érzi jól magát. Ha itthon vgyunk egész nap, Bene sokkal türelmetlenebb, és unatkozik, mert tőlem is ezt látja, hogy nem kötöm le maga értelmesen (nála a net, olvasás nyilván nem értelmes foglalkozás, és játszani naphosszat nem bírok vele).

T

mtunde

Steffi!
Gyönyörű Martin. Milyen nagy fiú. :)

Jube!
Én is a fogára tippelnék. Remélem tényleg csak átmeneti a sztrájk!

Marcsim!
Hogy rohan az idő. Nemrég még egy nagy pocakos képet láttam, most meg ... nagyon édes. :D

Ildi!
Ha rohannál akkor a Galambóc utca 18.-ban (XI.ker.) szívesen látlak. :lol: :lol: :lol: De most komolyan mondom. :)

Gabbó!
csak óvatosan, mert én 5 naposan elájultam a felmosáskor. Megyek segíteni inkább ha kell. :)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

nagyon készültem a hóra (még a defektes kereket is elvittem gumishoz, hogy vissza lehessen tenni és ne a pótkerék legyen fenn!!!), de itt sincs sehol semmi, csak gyönyörű napsütés. (amit annyira azért nem bánok)

Margit kórházra visszatérve: a szülészet tuti, meg a szülésznők is, de a csecsemőosztály mindennek mondható csak bababarátnak nem.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Veronikusz!

Az ugye Gazdagrét? Juhhé, akkor jóformán szomszédok vagyunk! Ha tévedek és nem Gazdagrét, akkor is csak egy "köpés" hozzánk a XI. ker. :lol: :lol:

Kép
ildi35

Köszi a dícséreteket lányok! Aranyosak vagytok!!!

Steffi!
Martin is nagyon nagyfiú és milyen édesdeden alszik az öledben. Kolos csak újszülöttként tudott ölben aludni....
Nem tudom mekkora, mert nincs mérlegünk de olyan 7,5 kg körül mocorog és 74-es ruhákat hord!

Megszületett az unokanővérem kisfia! Több mint 4 kilóval! Úgy örülünk!!!
marcsim

Veronika!
Köszi!:P

Marcsi!!
Hú akkor Kolos is vasgyuró :lol:
Gratulálok az unokanővérednek!!! :P
Én ma mértem a 11órai szopinál Martint -rámjött, egyébként nem szoktam - 220grammot nyomott. Most ez jó?
Ti milyen időközönként szopiztok??
Kb. 3 hét van a két fiú között, ugyi? (Martin okt. 1-jén született)

Ja és képzeljétek az ölemben úgy aludt el, hogy közben rácuppant a karomra, elég brutálul nézz ki a karom, Nimi mondta is, hogy ne nagyon mutogassam, nehogy azt legyen a látszat, hogy ver... Tiszta dinka :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Mármint 220 grammot evett...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Köszi!
Mi kb. 3 óránként, de este 6-kor és 8-kor, hogy éjjel nehogy megéhezzen... és ugye éjjel már nincs szopi, amióta átaludja az éjszakákat.
Szerintem jó a 220, de egyébként meg tökmindegy, mert ha szépen fejlődik Martin, akkor nincs miért aggódni!
Egyébként pontosan 17 nap van közöttük :lol:
marcsim

Huh, nem semmit termeltek, csajok!!!!

Először is nagy gratula Gabbónak és Ancsának!!! Ügyi mamik és ügyi babák!! Gabbó, Sári egy tünemény, én is akarok egy kislányt!!! MOST! (na jó, ráér 2-3 éven belül.. :lol: ) Zsombival nagyon cukik lehetnek együtt, remélem Dani is ilyen jó bátyó lesz!

Steffi
Köszi, hogy hiányoltál, itt minden oké, csak tegnapelőtt, meg tegnap is vendégeink voltak (tegnap barátnőimmel nálunk volt a szokásos Született feleségek-őrület), így nem jutott időm írni, de azért olvasgattalak titeket!!
Martin rettentő cuki a képeken, meg kell zabálni!!! Hasfájással hogy álltok? Én úgy látom, a Chamomilla használ nekünk!!
Amúgy én úgy tudom, hogy a gramm szinte mindegy, mivel minden attól függ, mennyire zsíros a tejed, valakinek nagyon, így kevés is elég a babának...

Györgyi
Képzeld, Dani új rekordot állított fel, tegnap este 190-et evett!!! Persze utána lenyomott 6 óra alvást!! :D Ti hogy álltok az éjszakai élettel?? Mi egész jól, Dani most már 5 napja minden éjjel min. 5 órát alszik egy huzamban!!! Tea kiürült már belőled? Homeopátiás cuccokat beszereztem, de egyelőre a Chamomilla hatni látszik, így a másikat még nem adtam neki...

Marcsi
Huh, 4 kiló? Az nem semmi! és természetes úton?
Kolosnak édibédi vonalzója van!

Jube
Nálunk is elég gyötrelem a tejci-ügy, mivel mindig úgy érzem, hogy apadófélben vagyok, azaz nagyon ingadozik a tejállomány, hol feszül a mellem a sok tejtől és Dani egy mellből 25 perc alatt eszik 140-et, hol meg 40 perc alatt eszik 100-at a kettőből :( Szóval én is úgy vagyok vele, hogy az a lényeg, hogy legalább féléves koráig kihúzzuk valahogy... lehet, hogy kihagytam valamit, de cumiból a tejedet nem fogadja el? miért kell a tápszer? én amit lefejek, odaszoktam neki adni este szopi után (általában estére nincs már elég tejcsim) A "felesleges" fejésre pedig ne úgy gondolj, jól tetted, hogy fejtél, így legalább jó sok tejed lett!!!

Ildi
Én úgy tekintek danira, mint uralkodóra, én vagyok az alattvaló, aki lesi minden kívánságát :D Persze azért néha lepasszolom apának vagy nagyinak és akkor végre jut idő magamra is, de ha egyedül vagyok itthon vele, már én is megfigyeltem, hogy rajta kivül másra nem nagyon tudok időt szakítani, csak minimálisat... De idővel azért remélem keményebb leszek és nem hagyom magam elnyomni :D

Merci
Valami újságban azt olvastam, hogy a vödröt azért ajánlják 4 hetes kortól, mert a köldökcsonknak nem jó, ha ázik a vízban ( az nem számít, ha ráfolyik a víz, csak ne lepje el). De persze lehet, hogy ez hülyeség...

Holnap megyünk két hónapos oltásra, remélem nem fogunk nagyon belázasodni... most valaki azt mondta nekem, hogy automatikusan este adjam be a fél kúpot és akkor nem lehet baj!? szerintetek? ti hogy csináltátok anno?

Na, még gyorsan lekicsinyítek néhány új képet és felrakom, hogy megmutassam, Dani már mekkora nagy fiú!!

Puszi:
Barimami

KépKép
barimami

Huh, bocsi a sok képért, de teljesen belelendültem!!! :?
Most egy darabig ígérem nem töltök fel képet!! :oops:

Kép 5 kg 33 dkg!!!

Kép Bepancsolok egyet!

Kép Már most körüldongnak a csajok!

Kép Anyával beszélgetek

Kép Így játszom!!

Kép Pihi apával

KépKép
barimami

Brimami!
nekem is azt mondta a doki,este adjak nyugodtan egy fél kúpot, akár lázas, akár nem.
Én adtam, jót is aludt a gyerek :)

mtunde

Marcsi
Most láttam csak a képeid, pólón a felirat nagyon találó, szerintem ez biztos a legjobban menő terméke a cégnek! :lol:

Steffi, te meg tiszta hülye vagy, miért ne tartanád magad szépnek? sok anyuka egy ilyen idős kisfiúval irigyelne az alakod miatt is, szóval...több önbecsülést kérek!! :wink:

(most olvasgatom vissza nagyobb részletességgel a dolgokat, Dani végre alszik, apa meg főz nekem, hogy legyen jó sok tejcsi :lol:, naggggyon jó dolgom van!)

Gabbó, Vbea
Mi is nagy ikea rajongók vagyunk ,egy nyuszis ágyneműhuzatért képes voltam 3x kicipelni apát, de persze mindig kárpótoltam magam helyette mással... :wink:

KépKép
barimami

Barbi! Baromi jól néz ki ez a srác!
Marcsi! Gratula az unokanővérednek. Szép nagy baba, huh.

Én itthon ctg-ről, hurrá, már produkáltam nem kevés hullámot a papírra. Továbbra is lényeg, hogy Beni jól van. :wink: És belőttük a terminus napját, azaz szombatot. Már tényleg csak két nap... :shock: Aztán végül ő úgyis eldönti...

Megyek, van egy kis találka-intéznivalóm. :lol:
vbea

Valentina, méghogy a fiúk végig bent maradnak! Na persze! Zsombi nekem még 3 nappal hamarabb jött mint Sári, tehát 36hét+6napos voltam, mikor kibújt, és 57cm volt 3500g, szóval abszolút egészséges újszülött méretei voltak. Meg voltam győződve, hogy el lett számolva, de mivel Sárinál ugyanezt tapasztaltuk, ez kizárt.

Barbi! Annyira szép a fiad, ilyen szemeket!!! Ikea yesyesyes!

Eni, most már csak produkáltok valamit! Bentmaradni nem fog, az tuti. Hajrá szombat!

Steffi! Szép vagy és kész. pont.

Jaj lányok, a kilókról jutott eszembe, mikor szültem, másnap szült Vidánál egy lány, és kapaszkodjatok meg: 5kiló25deka :!: 68cm :!: ...ilyen méretekkel bújt ki a baba, gátvédelemmel ! Láttam a bébit, elképesztő volt a többi gyerkőc mellett. Elképzelem szegény anyukáját, hogy jól bevásárolt az 56-os rucikból... :? Egyébként egy helyes, vékony lányról van szó, hihetetlen a természet, de komolyan!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Ja, Heni, elolvastam ám, köszönöm, nagyon kedves vagy!!!Tudod, a pirosbetűset. :cry: :cry: :cry: :wink:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Helló Csajok!!

Megvagyok nem vesztem el,sőt tikos rendevút sem szervezünk Dórival,csak nem tudtam jönni!De köszi hogy hiányoltatok!!

Dórika pihenget!!(fene a jódógát!) :lol:

Jó sok minden történt veletek,vissza sem tudtam mindent olvasni!!!!

Jube!!!
Gondolom mennyire rosszul esik,de hátha csak átmeneti a dolog!
Rebeka is csinált ilyet már,hogy elfordult a cicitől és csak visított,szerencsére felhagyott ezzel a szokásával,de akkor én is meg voltam győződve róla,hogy kész ennyi volt......aztán minha misem történt volna,másnap úgyanúgy rákattant a cicire mint régen!!Szeretnek minket így megtréfálni!
Drukkolok,és kiváncsi vagyok a fejleményekre!!

Durca!!!
Nem is tudok mit írni......nagyon sajnálom Borókát.
Mandula pedig tünemény-kérlek mond el neki-,hogy mennyire csodáljuk és nagyon buszkék vagyunk Rá!!!! Kitartást Nektek!

Tök jók a képek! Mindenki nagyon csini és szépek a babák!!

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!
Eni, hajrá!!! Jó volt a tikos találka! Kár, hogy rövid volt! Majd legközelebb, már 4-esben :)

mtunde

Ahan, találkoztam Tündével és Bene1-gyel. Óh csajok, ez a srác élőben még jobb! :lol: Tünde, gratula. És nagyon köszönöm. :roll:
vbea

Eni,

ma visszaolvastam, nézd meg a 150. oldal körül az írásokat! Azt írtad Nekem akkor, hogy ha én is megszülök, Te vagy a következő! :D ez akkor enyhe túlzás volt, na de most!!! Akkor született Dóri Lucája, Hurcia Balázsa, Eszti Rebekája és végül Pannim.... tisztára elfogott a nosztalgia lányok.... :D szipszip

Kép

Kép
jube

Barbi! Olyan édes Dani és milyen nagyfiú Ő is!!!!!!
Most beszéltem éppen uncsitesómmal 4,10 kg a kisfia és császározták, de neki ez már a 3. gyermeke és mindhárom császárral jöhetett csak a világra. De most megindult neki a szülés magától és 2 perces fájásokkal vitték a műtőbe. Jajj olyan jó érzés volt Vele beszélni és hallani a hangján azt a boldogságot!!!!
A védőnő nekem is azt mondta, hogy adjak nyugodtan kúpot, ha úgy gondolom, én nem adtam, mert szerencsére nem volt semmi mellékhatása a szurinak. Biztos Nektek sem lesz, nyugi!

Gabboka! Hihetetlen vagy, hogy szinte ennyi erőd van, hogy itt fórumozol velünk és még takarítasz is!!!! komolyan mondom Neked szobrot kéne állítani!!!! Meg a kislányodnak is, hogy ennyire jó kisbaba!!!!! Biztosan nincs annál nagyobb boldogság, hogy a kisfiad ott ül a hugicája mellett és simogatja....olyan megható lehet, nem sírsz olyankor a boldogságtól?
marcsim

Eni!
Pedig a cumit elfelejtettem kivenni a szájából, így nem vigyorgott rád :) De előtte épp hiszti volt, és azzal tömtem be a száját :)

mtunde

Eni
Hű Eni, szombat délelőtt megyek CTG-re, nagyon izgis, ha tényleg szombat lesz! A hó nem esik, de délelőtt azt hittem már jóslóim voltak úgy rúgott a drágám! Oh, szegény anyós, nekem a nagynéném kérdezi, hogy miért kell nekem ellenkeznem a Kútvölgyiben (természetes szülés, vödör, stb…),pedig ő nagyon felvilágosult csaj, sajnos ezek a rossz szüléseik berögződései „Jobb azon túlleni, te is megszülettél valahogy fiam….” Típusú dumák, ki vagyok tőle. Sztem vele foglalkozz a legkevesebbet!

Gabbó
De vidám az a vonalzó alul, az is szép hogy egyáltalán benézel, aztán majd írjál, milyen a 2 gyerekes mamarabszolga sorsa! :D

Ancsa
Küldj valahogy némi infót, szétizguljuk magunkat! :roll:

Jube
Ne keseredj el, ha tényleg nem akar szopizni tovább, ez is sokkal több, mint amennyit mi kaptunk anno! Hát jelentkezz akkor h mit mondott a doki, meg a védőnéni.

Kriszta36
Küldtem privit, szólja ha átment! Nekem nem jött át semmi! Ez a fázik duma a Kútvölgyiben, tényleg röhejes!!!!! Biztos meg kellett valahogy indokolni az inkubátor beszerzést anno és ezért találták ki!

Mtünde
elküldtem a mailcímedre az infót

Ildi35
Sztem már ez is sokat használ, hogy nekünk elmondod. Olyan rohadt frontok jönnek-mennek, h sztem ezt nem bírják a gyerkőcök. Én egyik este ráordítottam már az édes a kislányomra: Tünj innen, anya dolgozik (disznó vagyok, netezni akartam) és 5 percig hagyjatok békén, menj apádhoz!!!! Egész nap velem vagy, mej mist apádhoz. Használt! 5 percig. Ez egyre inkább így lesz, ha otthon maradsz vele. Ha visszamész dolgozni és ő bölcsibe azért akkor jobb lesz picit, apa is jó lesz neki néha :wink: . Nem szeretsz tornázni véletlenül? B.örsről jár min 3 csaj a Kondorosi Tornacsarnokba tornázni. Délelőttönként 10 órától mindig lehet hozni a gyereket, lerakod a földre egy pokrócra magad mellé (van polifoam) és először persze csak mímeled a tornát (inkább dumcsi) de aztán még használhat is. A Keddi-Csütörtöki órák végén Petős éneklős gyerektorna van. A gyerkőcök is imádják. AMiót aideköltöztünk én „minden” kedd-csüt járok, de most már nem merek hogy ilyne kis verébszívű Bebém. Menj el nyugodtan egyszer (az uzsoda mögött az Érem utcáról van a bejárat) megnézni, óra közben is lehet. Az is jó kis pletyó hely és még sportolsz is. Kell vmi más is, mint otthon lenni.

Marcsi
Ment a privi. És azt akartam kérdezni, hogy a nagymamád (a Móricz a lánykori neved?), vagy vmelyik nagymama korú rokonod nem lehet a férjem nagymamája, aki már sok éve meghalt (a Jászkarajenői temetőben van eltemetve) és azt hiszem Karán is élt vagy Cegléden? Édes akisfiad, és sztem jobb minél előbb megszoktatni a családot, hogy néha vegyék át a feladatokat, persze Olicskával én is elég későn kezdtem, de csak azért mert én nem fejtem, nem volt tejci a hűtőben és persze féltem hogy éhenhal a kis drága, míg mama odavan :lol: Gratula a rokonnak, 4 kiló felett, akárcsak Olicska, az szép súly!

Steffi
Mamarabszolga netezik, ölében a kis uralkodóval? :lol:

Barimami
Jó régen nem olvastak, sztem ne adj kúpot előre, nem mindenki lázasodik be. Olicska egyszer sem lázasodott az oltásoktól. Vödörrel már megbékéltek talán, a tanfolyamon a csecsemősnővér azt mondta, hozzam, legalább kipróbáljuk még sosem használták, akár elsőre rögtön születés után is lehet abban fürdetni. Áztatni így sem fogjuk. Ha elfertőzödik azt folyóvízzel is elkövethetik, ezt ő mondta! De vidám a bepancsolóskép!!!! Gyönyörű a kisfiad!

Ja lányok, és egy ötlet: Mi kb egy éve költöztünk a XI. kerületbe!!!! (egy lakópark plusz a közelben egy kis panel lakótelep), és egy csomó gyerekes anyuka van! Tavaly nyáron klasszul összehaverkodtunk és minden hónap utsó péntek estéje anyanap. Mindig valaki küldi a körSMS-t és lemegyünk fürdetés/vacsi után egy közeli étterembe: evés/ivás/dumcsi. Hajnal 1-2-nél előbb sosem megyünk haza! 5-6-an mindig vagyunk. Szóval ez a panaszkodós nap nálunk, ha éppen arra van szükség. Pasik már megszokták, a heti 1 focijuk/sörözésük mellett ez ugye semmiség. Tanulják meg egyedül letenni a gyereket aludni! (Olicska 2 éves koráig szopizott, de a csajbulit hamar megszokta, esti cicizés után futás és éjszakaira hazaérés.)

Ha Bebével túl vagyunk az első nehézségen én szívesen összejönnék veletek is. Talán kereshetnénk egy olyan helyet, ahova a legtöbben el tudnánk menni! A többiekhez pedig ellátogatunk!

Ja és mis is IKEA fun-ok vagyunk, sajnos én hetente legalább 1szer ott ebédelek, amíg Olicska játszóházban van. Sajnos közel van, jó a kaja és mindig van valami filléres, visszautasíthatatlan ajánlat. Különben pedig nagyon sok jó ötletet loptam már onnan. Sok mindent lehet mondani, de sztem a tervezők sokszor nagyon ötletesek, ha a kivitelezés nem is 100-as néha.
Talizhatnánk egyszer-egyszer délelőtt ott is, ha már kúsznak másznak a kicsik!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: