A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Györgyi,

hát igen, ez a sírás nagyon rossz... legszivesebben én jól felpofoznám a gyógytornászt, és elrohannék Pannival... :lol: :lol:
Panni nem azért sír, mert egy idegen kezeli szokatlan helyeken, mert amíg merev volt a nyaka, üvöltött, ha hozzányúltak. Most nem már bánja. De a lába, és a csípője még mindig rossz, és ha azt kezeli.... síkít a fájdalomtól. Ép ésszel én is felfogom, hogy most sírjon, mint hogy később ne tudjon járni, valamit valamiért, de kikészülök minden szerda estére. Mosatntól kéthetente megyünk, így ma nem, és dalol a szívem, hogy itthon alszik, és ma nem sír. Egyáltalán nem sírós, ezért nem is vagyok hozzászokva...

Steffi,

154 centi vagyok... :D melyik képen látod, hogy kicsi vagyok?

Kép

Kép
jube

GyörgyiŰ!
Én most úgy utálom magam!!! Szegény kicsikém!!!! :cry: :cry: Az vigasztal, hogy most már kezd jobb lenni a helyzet. Arról mit tudsz, hogy rostosat lehet inni??

Jube!
Az esküvőin, meg hát a becenévhez az van írva, hogy 'Csepi' :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Lányok, egy technikai kérdésem lenne:
Miben fagyasztjátok le az anyatejet?
marcsim

Györgyi, tök jó, hogy ilyen jól vagytok! :wink: Biztos jót tesz Jázminnak a torna. Az meg, hogy fáj a babáknak, anno én is ordítottam, de felnőttként ennek köszönhetek sok mindent. Meg a szüleimnek, akik kitartóan hurcoltak. Úgyhogy elismerésem neked is, Jubénak is (de jó, hogy itt vagy végre!). Nem nyígok, Györgyi, hős vagy a szememben ezzel a több mint egynapos vajúdással. :roll: :idea:
vbea

Marcsim,

Orsitól tipp:

patikai tégelyt lehet venni, (olyan, mint amiben a popsikrém is van) különböző méretben kapható, párszáz forint (200, azt hiszem), és jobb, mint a zacsi. Én most abban fagyasztok főzeléket is... az anyatejnek kifőztem a tégelyeket, semmi bajuk nem lesz.

Kép

Kép
jube

Kép

Pöttyös Panni :)

Kép

Kép
jube

Marcsim!
A Medelának van anyatejgyűjtő zacskója is. Az is jó.
Vagy, akár kifőzöd a jégkockatartót, abba bele, és utána a kockákat zacskóba. (elvileg ezek a mélyhűtőzacskók is sterilek annyira, amennyire kell.

Azt tudjátok, hogy a felengedett anyatejet nem szabad forralni??? Hűtőben felengedni, aztán fellangyosítani 37-40 fokosra.

mtunde

Marcsi!
A madelás anyatejgyűjtő zacsi tényleg tök jó!

Jube!
nagyon édes ez a kiscsaj!!!!

Képzeljétek anyós témában pozítiv változás van! Az előbb felhívott és Ő javasolta, hogy beszéljük meg a dolgokat, mert nagyon eltávolodtunk egymástól és ez így nem jó!!!! Mit szóltok?? Én örülök, hogy nyitott!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Marcsi

Lehet kapni bababoltokban ilyen anyatejes zacskót. De ha kevebb van akkor jégkockatartóban szokták. Persze kifőzés után. Ja most látom, hogy Tünde is ezt írta.

Jube

Hát igen elég kemény, de szerintem is megéri!!! Hogy hogy itthon alszik? Ő ott szokott aludni?

Steffi

Ne okold magad! Én is fejbe tudtam volna verni magam, dehát jót akartunk. Tanultam belőle, mert tényleg nagy fájdalmat okozott szegénynek. Dehát ebből is tanultunk. :?

Kép
gyorgyi33

Hú Steffi nem semmi az anyós!! Ezek a gyerekek csodára képesek!!! Azért vigyázz!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok lányok!

Nem sok kedvem van írni,mert mindgi csak magamról írok,illetve Boróról!egyszerűen képtelen vagyok visszaolvasni ,amiket írtatok és a szívem szakad meg,hogy nem vagyok veletek naponta és nem tudok reagálni.

Hétfőn átmentünk a Tűzoltó utcai gyerekklinikára,hát mit mondjak a Kardiológiai intézet után kész rémálomnak tűnt az egész,az állapotok meg a dilettantizmus láttán..de aztán megnyugodtam..
Képzeljétek úgy kiborultam,6 hét után először,hogy kiabáltam az orvossal,meg csak bőgtem,bőgtem..meg bőgtem...
aztán elbeszélgetett velem a Szabolcs Judit nevű kardiológus(ország egyik legjobb kardiológus diagnosztája..),nagyon emberien,mint nő a nővel,mint anya a lányával..majd hazaküldött,hogy pihenjem ki magam..
Egyszerűem elérkeztem a végére... mármint az erőmnek..csak azt láttam,hogy van egy 6 hetes gyerekem,akit húznak vonnak,szúrnak,piszkálnak..egy gyerek,aki nem ezt érdemelte a sorstól,hogy idegen kezek között élje le élete első hónapjait.Aki néz rám a nagy kék szemeivel,kéri a segítséget és én nem tudom őt megszabadítani ezektől a kezektől,csak a simogatásommal tudok néha vigaszt nyújtani neki. és csak a jóistent tudom kérni nap mint nap,hogy adjon neki erőt a gyógyuláshoz,legyen hozzá kíméletes és adja őt nekünk,mert nagyon szeretjük.
Csak azt látom,hogy van egy másik gyerekem,aki a maga 3 évével csak várja,várja a kistesót haza,már mindenét neki adta,mert azt hiszi ezzel hamarabb hazajön..és a kis lelke nem tudja mitévő legyen..
LÁNYOK,egyet tudok,nagyon nagyon messze vagyunk még a végétől!!!!!

DURCA

Kép

Kép
durca

Sziasztok!
Nekem 2 barátnőm is szült a margitba, és meg vannak vele elégedve, holott a Kútvölgyi sokkal kulturáltabb... De hát ők nem a Kútvölgyihez hasonlítják :)

Szülés: Eni, én császárra készültem, és ráadásul tudtuk, mikor lesz, mert 2 héttel hamarabb kellett megcsinálni. Azt hittem, nem leszek magamnál, hiszen még a spinált is beteszik, műtét, stb. Bár asszem a szüléstől jobban féltem volna sokkal, örültem kicsit, hogy nem kell félnem a sikertelenségtől (mondjuk nem tudom kitolni, és egyéb hülyeségek :)
Na, szóval képzeld, reggel fé 6-kor halál nyugalombam keltem fel, mentem a szülőszobára az előkészítésre, és vártam a férjem. Aztán őt is én nyugtatgattam, mert ő jobban be volt tojva, mint én. Meghitten vártuk1 órát a szülőszobán kettesben, amíg lefolyt az infúzió, és stb. Szóval akármi van, akkor teljes nyugalom vesz majd erőt rajtad. Ez még velem is így vbolt, pedig nem voltak fájásaim, és várt az ismeretlen műtő, de ez nem olyan, mintha vakbéllel műtenének :)

Gabbó, nagyon édi amit írtál.
Ferenczi Erzsit én is imádom, és Keszegh Évi amikor szültem osztályos szülésznő volt, és minden nap jött, segített szoptatni, kérdezte, mire van szükségünk, stb.

mtunde

Durca!
Most olvastam a hozzászólásodat! Bárcsak tudnék segíteni nektek!

mtunde

Satuk, igen beteheted a bloglistádba.

mtunde

Durca!
Sok doki és kórház megérdemli az ordibálást, van hogy csak az használ, mesélhetnék pár sztorit, és teljesen érthető, hogy így érzel, és az is hogy elfáradtál. Az vigasztaljon, hogy már mindig csak jobb lehet és a mostani hullámvölgyből is csak felfelé visz az út! Ha te ott vagy Boróka mellett azt érzi, hidd el és az elég, hogy meggyógyuljon! Ha már egy orvos van, aki emberi az is elég, és ha ő a legjobb gyermekkardiológus akkor az külön jó!!!! Pihenj amennyit csak tudsz és ne törődj senki érzéseivel, csak a sajátodéval és az édes nagylányoddal. Mennyire édesek a gyerekek igaz, és mennyi jóság és szeretet van bennük? És persze ő is tőled ilyen, meg apától, szóval légy büszke magatokra, hogy ilyen klasszul bírjátok!

Gabó!!!!!
Olyan formás kis feje van, így sapi nélkül még szebb! Köszi, a beszámolót nagyon klassz csaj vagy hogy így megcsináltad és nagyon sajnálom hogy Apa nem lehetett veled, ez azért mégis szemétség, akárhol is dolgozik!

Eni!
Már nekem is nyilalgat a jobb lábam ágyéktájékon pár napja, és annyira fejelgeti a méhszájamat, hogy néha felszisszenek! És elkezdtem fosni én is! De tudom hogy egyszerűn úgy is történik, minden ahogy kell neki, csak most még szétizgulom magam. Ott már minden haladni fog, ha bent leszel és nem lesz időd gondolkodni, félni, ez biztos! Most mesélte a barátnőm , hogy ő arra emlékszik, hogy úgy ordított, hogy szerinte zengett a ház, a párja meg elmondta, hogy egyáltalán nem kiabált. Szóval no para, minden rendben lesz! Én igazából már nagyon várom!!!!!

Veronikusz
Ez a Szofi baba tényleg dundi volt!!!! Édes! Tudod, én ezért sem bánom hogy Oli is nagy volt. Tulképpen mindjárt olyan babaformája volt!

Cancan
Én ugyan nem vele szültem, de K. Évi volt az a szülésznő, aki azt mondta 3 éve a szülőszoba látogatáson, hogy van a Bababarát van a Mamabarát kórház, meg van a Kútvölgyi, az Orvosbarát kórház. Akkor jött át a Margitból és nagyon ki volt, de abszolút a természetes és homeopátiás szülés híve. Most is ő tartotta a szülőszoba látogatást januárban és nekem úgy tűnt és mondta is, hogy sokat változott itt a helyzet és minden orvossal szívesen dolgozik, egyet kivéve. Van erre egy teóriám h ki lehet az (priviben elküldöm ha gondolod). A barátnőd igyekezzen sztem, mert hamar lecsapnak a jó szülésznőkre és ő sztem az első 3-4-ben van!

Andi
Hát a vízeséses képről rögtön gondoltam, hogy Plitvice, bár ott még nem voltam, de sok képet láttam róla! Gyönyörű hely. És a kislányod is édes!!!!

Steffi
Lehet hogy ma reggel rádiózott anyós, a Bocskoréknál vagy a Dénes Tamáséknél ma ez volt a téma! Király!

Hát lányok erre az inkubátor dologra rákérdeztem a tanfolyamon Keszeg Évinél, azt mondta, hogy mindenkit betesznek születés után, mert azzal könnyebben megszokják a kinti „hideget” , persze ezen ő is mosolygott. Ez gondolom a hivatalos válasz, mert hogy életfunkciót figyelő berendezés nincs ezen az inkubátoron, csak „fűtőszál”. Megkérdeztem, hogy miért nem jobb nekik anya netán apa mellett, tegyük fel anya rögtön vállalja (és képes rá), hogy magához veszi a babát. Azt mondta az APGAR-tól függ. Megkérdeztem, hogy a 9/10-es APGAR elég jó lett volna? Azt mondta igen. Ennyi volt Olicskánál, csak persze anya kiütve aludt az altatás után, és Apa szíve majd megszakadt hogy úgy hagyott ott minket éjfélkor, hogy én az Alapítványi szobában a megfigyelőre kapcsolva félrebeszélek, Olicska meg bömböl az inkubátorban!!!! Szóval van még mit fejlődni a Kútvölgyinek. Nincs olyan anya sztem aki nem kel fel a babája sírására, akár az első éjszakán is, szóval az egészet nem értem!!!!

És mi ez a petíció? Valahol lemaradtam! És persze már én is bőgök!!! Valentina merre vagy????

Kép

Képurl]
eszesmerci

Durciii! Én nem tudok mit mondani, csak bőgök... most pláne. Meg kell zabálni ezt az édes 3 éves Mankát, aki egy felnőttre is ritkán jellemző érzelmi intelligenciával közelít a kishugához. Egyem meg! :cry: Így várja haza???
Mit mondjak még? Tudod, hogy itt nagyon sokan nagyon sokat adnánk nektek, de mi legyen az?! :?:
vbea

Merci,
Tulajdonképpen én is várom... mert nem tudom, milyen, de akarom tudni. Meg túllenni, meg végre látni a babánkat... meg tudni, hogy rendben van vele minden. Meg szétizgulom magam. Tök jó, hogy nemcsak én érzek ilyen hülye nyilallásokat, azt hittem, ennyire kész vagyok.... :D

Tünde,
Olyan édi vagy. Mindenkinek köszönöm a vigasztalást.

SZERETNÉK MÁR ABBAN A NŐVÉRPULTBAN LENNI! :lol:

(De azért ma megbeszéltem Benivel, hogy ne foglalkozzon senkivel, akkor jöjjön, amikor akar.)
vbea

Durci! :cry: :cry:
Én nem is értem eddig, hogy bírtad! Nagyon belevaló csaj vagy!
Szegény Manka, nagyon aranyos!!!
Én is úgy segítenék, de hogy??

Györgyi!
Hát jól megszívtuk basszus! Még jó, hogy rájöttél és időben leálltunk! Jó, hogy vagy!! :lol:

Merci!
Nekem is írd már meg légy szives az orvos dolgot!
Nem, tudom mi lelte, de jó, hogy belátja Ő is a dolgokat! :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durca,

jó, hogy tudtál beszélni ezzel az orvossal. Aranyos lehet Manka nagyon... sok sok erőt kívánok Neked!!!

Marcsim,

eleinte én is medelás zacskóban fagyasztottam, de nagyon drága, utána pedig kidobod... a dobozokat meg később is tudod használni. azóta is hálás vagyok Orsinak a tégely-tippért.

Milyen vagány vagy a siklórnyővel!!! én is mindig kacérkodtam vele, de nyúl vagyok... :D

Steffi,

a lánykori nevem csepi. :) és sok judit volt az osztályban, ezért lett ez egyben a becenevem is.

Kép

Kép
jube

Merci, én is kérek egy privit!!!

Nekem a Kútvölgyiben tetzsik az is, hogy kicsi a szülészet. Még ha sokan avgyunk, akkor sem annyian, mint a II.es nőin :)

mtunde

Durca!

Annyira szeretnék segíteni Neked, Nektek, és megszakad a szívem amikor ilyeneket írsz. Én itthon csücsülök a két egészséges gyerekemmel és fel sem bírom fogni, hogy mikem mehetsz át. Ha bármiben tudnánk segíteni, ugye szólsz!????
Addig is imádkozom értetek, hogy Borka minél hamarabb veletek lehessen, de leginkább Veled, hiszen rád van a legnagyobb szüksége. Hidd el, érzi ő, hogy ott vagy vele! Manka meg egy szuper csaj, büszke lehetsz magadra, hogy ilyen érzékeny, jó szívű gyereket neveltél.
Kitartás, szerintem is már csak jobb lehet!!!

Sok pusz,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Durca!
Már megint sikerült elérzékenyülnöm a leveleden. Nagyon édes Manka. Te pedig egy nagyon klassz csaj vagy. Én is szívesen segítek bármiben ha tudok!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok,

Panni nem akar többet szopizni :cry: :cry: :cry:

van valakinek ötlete? cumisüveg nagyon kell, cici egyáltalán nem, csak megy a nagy bömbölés.... abból, amelyikben kevesebb tej van, abból már egy pár napja nem iszik, de a másikból eddig igen... most este az semm kellett, csak a cumisüveg. :(

tudom, Durci problémájához ez mind semmi, ne haragudjatok, hogy ezzel jövök, csak úgy szoptatnék még egy kis ideig.

Kép

Kép
jube

Sziasztok Csajszik!

Iszonyatos napom volt. Be kellett mennem a munkahelyre és annyira örültek nekem, hogy nem akartam haza jönni. :lol:
Aztán mikor hazaértem a férjem közölte velem, hogy rossz az autó és csak holnap tudják megcsinálni. A fogorvosom beteg lett :evil:

Amugy meg fáj mindenem, de fölleg a derekam.
Gabbó örülők, hogy jól vagytok és egy picit irigyelllek is.
Kiváncsi vagyok én mikor fogok bemenni a kórházba. :lol:
Jók legyetek.
V

valentina

Jube, nincs ötletem, mert Bene a kezdetektől nem akarta... Nem lehetett rávenni...
Talán ha nem adod oda neki a cumisüveget, és ha éhes, csak rákap?

mtunde

Durca

Csak arra gondolj, hogy egyszer vége lesz, eljuttok a végére és akkor csak a boldogság lesz!!! Kiborulni pedig néha muszály. Nagy csoda, hogy eddig bírtad, nagyon erős vagy!!! Ha segít valamit akkor leírom neked, hogy én abban hiszek, hogy nincsenek véletlenek, nektek ezt valamiért át kell élnetek. Nektek! Tehát a családnak. Hidd el, hogy Boróka nem sokat fog érezni ebből, neki most ez a feladata. Lehet hogy durván fogalmaztam, nem tudom jobban leírni, de mindennek oka van. De te nagyon jól viseled. Tudod szerintem nincsenek problémák az életben, csak feladatok, amiket meg kell oldani és át kell élni és az nem mindegy hogy hogyan csináljuk. Te nagyon jól csinálod, mert nem adod fel! Persze tudom hogy könnyű ilyeneket írni, de hátha segít egy kicsit. Az pedig 1000 %, hogy Boró pontosan tudja, hogy te mit érzel, hogy vele vagy. Ez biztos.

Merci

Jázmint is betették ebbe az inkubátorba, pedig nagyon nagy baba volt és 10/10-es apgart kapott. Az volt a szerencs, hogy aludt és a nővér nagyon rendes volt, mert ahogy felsírt kihozta nekem. Úgyhogy kb. 1 órát volt bennt. Nem tudom miért teszik ide őket, de a saját szememmel láttam, ahogy megnyugszanak benne a babák. Persze szerintem is jobb az anya mellett.

Steffi

Köszi! :wink: Az is jó, hogy ti vagytok!!!

Jube

Semmiképpen ne add fel!!! Meg fogom kédezni a védőnőmet, mert ő La leche-s szoptatási tanácsadó, zseniálisak a szoptatás terén. AZt mondják, hogy a 3. és a 6. hónapban van egy ilyen időszak, amikor kevesebb a tej ahhoz képest amennyi tejre van szüksége, és alkalmazkodni kell a cicinek a megnőtt igényekhez. A gyereket meg idegesíti, hogy nem jön annyi amennyit szeretne ezért aztán el is utasítja. Valószínű a cumisüvegből nem olyan strapás. Mióta nem akar szopni?

Kép
gyorgyi33

Durca,
Előttem a lányok már mindent leírtak. Csodállom hogy eddig is így bírtad egyszer mindenkinek elfogy az ereje. MOst már tényleg jó uton haladtok és ez a lényeg. Manka meg egy igaz HŐS!!!!!!!!!! Tudom könnyű mondani, hogy kitartás de neked biztos sikerül és tényleg ha bármibe tudunk segíteni csak szólj!!!!!!!!!!!!!!!

Steffi,
Nagyon örülök, hogy anyósod így gondolja a dolgokat és remélem, hogy most már minden okés lesz!!! :D :D :D Martin barátunk hogy van??? Pocija fáj még???

Andrea,
Ne haragudj olvastam az adatokat csak elfelejtettem írni, hogy most már Ti is benne vagytok a táblázatban!!!

Hát igen, én is fejtem sokáig a tejet, de Rékának nem kell a fagyasztott. :cry: :cry: :cry: Persze a főzelékekhez meg nem használom el!! :oops: :oops:

Jube,
Sajnálom hogy Panni nem akar tovább szopizni. Lehet hogy nagyon ízlik neki a sütőtök főzelék!!! Esetleg próbáld ki amit Tünde írt. Nálunk meg pont az ellenkezője van: Réka még mindig szopizik éjjel és napközben is kb. 2-3x. Örülök neki, csak mióta 6 foga van már nem túl kellemes és néha már fáj. De valamit valamiért!!

Dóri, Eszti
Magán randevúkat szerveztek?????????????? Gyertek már!!!!!!!!!! Mert különben irgum- burgum lesz!!! :lol: :lol:

Ez persze Monacsra is igaz!! És még hogy nem hiányoljuk!!!

Valentina,
Örülök hogy még egyben vagy!!

Eni,
Nyugaton már havazik, úgyhogy Beni baba készülődhet!!! :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

jaj elfelejtettem valamit:
Mi az a APGAR????

Légyszi világosítsatok már fel. Nem akarok hülyén meghalni!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Rég jártam felétek, de sokat gondoltam rátok. Túl vagyunk a 12. heti uh-n és a nyaki redőnk 1,2 mm. Nagyon örültem neki. Fel is vettük a trónörököst videóra. A férjem is velem volt és ő is nagyon örült és büszke volt magára.

Gabi: Gratulálok a kicsilányhoz, nagyon-nagyon szép baba. Sajnálom, hogy egyedül voltál a szülés alatt.

Durca: kívánom, hogy Boróka minnél előbb meggyógyuljon!

Ancsának is megvan a babája már?
cukorfalat

Sziasztok!

Panni is bekerült az inkubátorba, neki 9/10es APGARja volt. nagyon sírt, ott meg úgy bealudt, hogy legalább 6 órát aludt bent egyhuzamban.

Tünde, kedves vagy, de próbáltam erőltetni, nem kellett. De hajnalban azonnal elfogadta, úgyhogy nagyon örültem, akkor szopizott, amennyi volt, utána pedig csak 60at ivott a tápból, úgyhogy gondolom nem volt olyan kevés, bár nem mértem.

Györgyi,

pár napja elutasítja esténként a "rossz"cicit, de hajnalban elfogadta. Tegnap este mindkettőt elutasította, aztán hajnalban mindkettőt üresre szívta....

nem tudom, mitől lehet ez..... mindig rengeteg tejem volt eddig, ő meg kis vércse módon falta... most szerintem azért csökken, mert már nem kell neki annyira... olyan szomorú voltam este, alig aludtam, aztán negyed5kor, amikor megszoptattam, megnyugodtam, és aludtam mint a bunda 8ig... :D

Vica,

az APGAR egy teszt, amit megcsinálnak minden babával rögtön születésük után, hogy milyen a szine, milyenek a reflexei, ilyesmi.
az egészségügyi kiskönyv 2. oldalán ott van, hogy mennyi.

puszi

Kép

Kép
jube

cancan: ezúttal úgy döntötem, hogy nem akarom tudni és azt sem akarom, hogy más tudja, hogy lányunk lesz vagy mégegy fiúnk. apa szerette volna tudni, de úgy döntöttem, hogy legyen inkább meglepetés. a szülés miatt már úgysem aggódik anyira apa, mint az elsőnél, de a kíváncsiság miatt nagyon be van sózva. :)
Durca: bár valószínű nem lesz energiád visszaolvasni ezeket, de kitartás, hidd el minden jóra fordul előbb utóbb. bár úgy érzed, hogy erőd végére érkeztél, de biztos vagyok benne, hogy még rengeteg erő van benned, mint minden anyában, aki szereti a gyerekét. Borókának is rengeteg erőt ad, hogy érzi, hogy ott vagy vele.
Vica: ennyit tudok az APGAR-ról, több időpontban nézik

Az Apgar-teszt a szülés után közvetlenül az újszülött fizikai állapotának felmérésére szolgáló módszer. A szívverést, légzést, izomtónus, reflexeket és a bőrszínt vizsgálják. Értéke 0 és 10 közé eshet. Az optimális érték 7-10 közé esik.

Vizsgált dolog Pontszám
0 1 2

Szívverés Hiányzik 100 alatt 100 fölött

Légzés Hiányzik Lassú, szabálytalan Jó, sír

Izomtónus Ernyedt, A végtagoknál Aktív
petyhüdt flexiók mozgás

Reflex Nincs válasz Grimasz Köhögés,
ingerlékenység tüsszentés

Bőrszín Kék, sápadt Test rózsaszín, Teljesen
végtagok kékek rózsaszín

Kép
Kép
Kép
manóka28

bocsi, tök szépen el volt rendezve ez a táblázat, de összekuszálódott :?

Kép
Kép
Kép
manóka28

Halihó!
Köszönöm a hiányolást, jól esik! Megjött anyós azt megy a nyüzsi ezerrel :D .

Jube
Mondom a hasonlóságokat, pontosabban ami nekünk is ugyan olyan : kelj fel kacsa, járóka, tapi-lapi :) . Sajnos etetés ügyileg nem tudok okosat mondani.

Durci
REMÉLEM NEM FELEJTED, AMIT MONDTAM!!! NEM ILLEDELMESSÉGBŐL MONDTAM!!! :!:

Én a Margitról nem sok jót hallottam. Tesóm is ott szült, igaz 10 éve, de Ő baromira rühelte.
Jaj, Ancsának még nem is gratuláltam, nagyon ÖRÜLÖK NEKTEK!

Györgyi
Amit Durcának írtál, bármit ami gondolkodás módot illeti, valahogy én is így gondolom a dolgokat. Vagyis hogy semmi sincs ok nélkül.

Vica
Mivel nem tudtam volna jól megfogalmazni, ezért rákerestem Neked a neten. (Mi az az apgar?)
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=99

Steffi
Örülök, hogy anyós nevelhető, bár ahogy eddig meséltél róla, azért csak óvatosan, nehogy ez csak egy hátulról jövő vmi legyen.

Gabbo
Sári gyönyörű!!! És ügyi vagy, gratula még egyszer! Nem hiába itt csak szupi csajok vannak, nem igaz???

Hát, nálunk mostanában elég pocsékok az éjszakák. Dóri sokszor felébred és mint aki jól végezte dolgát el kezd "játszani". Nem sír, elvan de én ettől nem tudok aludni, úgyhogy fennt vagyunk min. 2 órát éjszaka. Nem tudom mit csináljak. Egyszer vagy kétszer eszik is, pedig kibirná reggelig, csak arra gondolok hátha a teli gyomor elnyomja, hát a nagy lószart. Dani le sem kattan a nagyanyájról, engem tulképpen le se szar szombat óta, mindent csak a nagyi csinálhat (peluscsere, öltöztetés stb.) amit csak nektek bevallok elég szar érzés!

Monacs

Kép
Kép
monacs

Steffi
Iwiwen küldtem az infót az orvosról.

mTünde
küldtem privit, de sztem most sem ment át, nem ad semmilyen visszajelzést, hogy elment. Hova küldjem, ha nem megy át?

Jube
Nekem nem igazán volt ilyen gondom (Olicska a cumisüveget nem fogadta el soha), nem tudok tanácsot adni, de hívj fel valakit a La Leche ligától, lehet velük telefonon is beszélni, adnak tanácsot. Kismama címlistájában vannak, vagy a neten is. Valószínüleg ellustult a cumisüveg miatt, mert már nagyon okos és tudja, hogy abból könnyebben lehet szopizni. Ja és megjött már a menzeszed? Az is lehet az oka, de ez is változó mindenkinél.

Valentina
De jó hogy jöttél! Ilyenkor már miden nap „rossz”, ne izgulj, pihenj amennyit csak lehet. Én tegnap hajnal félkettőig csináltam a lengőbölcsőm tartóköteleit, aztán rájöttem mekkora marha vagyok, mert ha beindulna a szülés és ilyen fáradtan mennék be, biztos nem bírnám ki. Szóval nyugi és sok pihenés!!!! És Bebe még mindig forgolódik a hasamban, lehet hogy képes volt átfordulni (mármint csak hátát fordította át, de mindjárt kilukad a hasfalam!)

Kép

Képurl]
eszesmerci

Essen már a hó!!! :lol: Ezt az éjszakát is átvészeltük. Semmi kórházba indulás... Megyünk ctg-re, most már kíváncsi vagyok. Bár eddig sem láttam semmit rajta, csak azt, hogy Beni jól van. :wink:
vbea

Merci,

nem jött meg.

az a fura, hogy Panni kb 1 hete kapott életében először tápot. pár hete még nem fogadta el ő sem a cumisüveget, aztán elkezdtem vizet, meg szopi után sinlacot adni benne neki... nagyon "cicis" volt Panni, ezért sem értem, mi lelte.... sok tej, jól szopó kisbaba, aztán egyszerre ez.... :shock:

Monacs,

mi az a tapi-lapi? :)

Eni,

Beni fokozza az izgalmakat, hogy nagy legyen a "belépője" :)

Kép

Kép
jube

Hahó!
Tünde! Szerinted miért nem akartak szopizni? (Tudod, már írtam, Panka sem fogadta el a cicit.) Eddig azt hittem neked Bene valamennyire hajlandó volt.

Jube! Ne legyél szomorú, örülj, hogy eddig ment, és add neki cumiból. Az is valami.

Durca! A szívem szakad meg értetek, mikor ennyire szomorúan írsz. Egy kicsit pihenj, mert nem semmi amit eddig végigcsináltatok, és még szükséged lesz az erődre mind a két leányzó miatt.

Eni! Tegnap du. akartam írni, hogy mindjárt esik a hó, de nem bírtam feljönni a babanetre, de látom még egyben vagy :D

Elizebeth-tel mi van? Már volt szemészeten is, úgy emlékszem 16-án? Hol vagy Elizabeth???

Merci! Nekem is küldd el légyszi! Írtam Neked!

Monacs! A múltkor írtam, hogy milyen rosszul esett, hogy Panka elutasított minket, amikor anyósnál volt és felugrottunk valamiért. Lilluska megnyugtatott, és igaza volt. Fogadd el Te is, hogy most nagymamázás van, csinálj olyat amit szeretnél, pihenj, amíg anyós tehermentesít egy kicsit, aztán ha elmegy ugyanolyan lesz Dani, mint volt. Mi is szeretjük a változatosságot, lehet, hogy ők is így vannak vele. :D

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Vica

Az Apgar első értéke az első pillanatokat mutatja, hogy hogyan sír fel, milyen a szína, stb, stb. MAjd 5 perc múlva megint megnézik, ez a másofik érték. A 10/10 a maximum. Hú most látom, hogy Manóka már elég részletesen leírta.

Cukorfalat

Gratulálok a jó eredményhez. Milyen jó érzés is ez, annyira emlékszem ahogy izgultam ezek előtt a vizsgálatok előtt.

Jube

Megkérdezem neked. Nem akarsz fejni? Márcsak azért, hogy legyen elég. Legalább napi kettő és több lesz a tejed. De ha nem lenne elég, akkor igyál Naturland tejelválasztót. Nekem az nagyon durván sok tejet csinált, nem is bírom inni, Jázmin pocija miatt kezdtem el.

Monacs

Pont tegnap este hívott egy barátom és náluk is ugyanez van. 7 hónapos a baba és mostanában felkel minden éjjel 3-kor. Elkezd játszani, meg minden, persze szopizik is. Azt tanácsolták nekik, hogy este iktasson be mégegy etetést és amikor felkel a baba, akkor ne etessen, ne játszanak vele, hanem cumiztassák és majd visszaalszik. Hát bejött nekik. Esetleg próbáld ki hátha segít.

Merci

Tényleg pihenj!!! Nekem is mindig mondták, sosem pihentem, meg is bántam. :lol:

Eni

Emlékszel mit írtál kb. 3 hete? Hogy hogy félsz és hogy ne jöjjön a baba még egy kicsit, meg hogy ezt a napot is átvészelted. Akkor mit írtam? Na mit? Azt hogy eljön majd az idő amikor azt írod, hogy ESSEN MÁR A HÓ!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Annyira átérzem, hogy már nagyon várod. Tudod én a kiírt időpont után 6 nappal szültem, nagyon megértelek. Neked 28 napos a menstruációd? MErt nekem nem. Eléggé össze-vissza és legalább 31 napos. Azt mondta a Vida, hogy akkor azt a kiírt időponthoz kapásból hozzán kell adni. Mármint azt a pár napot.

Barbi

Merre csavarogsz? Hogy vagytok? Dani? Poci? :lol:

Kép
gyorgyi33

Jube

Éppen egyszerre írtunk! Fel ne add! Nagyon sokáig fog még szopizni és biztosan megoldjátok ezt. Tuti, hogy a tápszer miatt, meg a cumisüveg miatt van. Annyi embertől hallottam már ezt, hogy egyszer megkóstolta a tápszert a baba és kész. Édesebb, könnyű kiszopizni. Hívom a védőnőt! Annyira szurkolok Nektek. Én nagyon anyatejpárti vagyok. Remélem nekem is megy majd jó sokáig a szoptatás.

Kép
gyorgyi33

Jube!
Velem is egyszerre írtál! Akkor lehet, hogy a cumisüveges kaja miatt van. Amilyen kis haspók Panni, lehet, hogy rájött, hogy könnyebben meg tudja tölteni a pocakot így. Próbáld a sinlacot kanállal adni, a vizet meg pohárból.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Gyögyi! Sok tápszer keserű!!!! Mondjuk a Sinlac nem, de az anyatej is nagyon édes.

Kriszta! nem tudom. Cumizni jó volt a mellem, de nem szívta, azt is csak az első napokban. Mondjuk eleinte a cumisüveget is alig. Szinte bele kellett önteni a tejet/tápot, kb 1 óra alatt ment le 50 ml.
Aztán a mellem egyre jobban idegesítette, hiszen nem is jött belőle úgy. Hiába fejtem előtte egy kicsit, hogy neki már jöjjön, stb. Aztán kb 8 hetes korában volt egy időszak, amikro a fejés ahtására jobban jött a tejem, és akkor megint próbálkoztunk, akkor, ha pihent volt, és türelmes, pár percig hajlandó volt szopni, de aztán nem.

Sőt, az első hónapokban volt egy olyan idő, amikor utált kézből enni is. Ha betettem a hordozóba, akkor evett, a karomban meg nyűglődött. Nem tudom miért, biztos zavarta a sok inger???

mtunde

Sziasztok Lányok!

Eni, látom te még mindig egyben!

Steffi, anyós pajti béke jobbot nyújt???? Nem hiszem el! A részletekről majd léci számolj be!

Durca, nagyon sajnálom a történteket! Az, hogy kiborultál, teljesen természetes, csoda, hogy eddig bírtad tartani magad. De Te nagyon erős csajszi vagy, kitartás, hidd el minden rendbe jön!!!!

Csajok a porontyom már napok óta oyan műsorokat rendez, hogy azt már ép ésszel nem lehet kibírni. 8-kor fürdés, 1/2 9-kor kaja, ekkor bealszik, DE 1/4 10-1/2 10 körül felébred és onnantól kezdve semmi nem jó. Ráadásul egy idő után akkora hisztit levág (nincsenek könnyek), úgy ordít, mint akit nyúznak és ez megy éjfélig, 1/2 1-ig. Aztán alszik, mintha mi sem történt volna. Napközben nagyon jó, vidám kiscsajszi és éjjel is ha elalszik, már nincs vele baj, de ez az esti ramazuri.........
Tudom, hogy ezt a témát is kiveséztük már, de tegnap este annyira kibuktam már, miután több napja ez megy, hogy azt éreztem, hogy legszivesebben becsapnám magam mögött az ajtót és sikítva elrohannék. Ehelyett jól kibőgtem magam. Hagy ne bizonygassam, hogy mennyire szeretem a gyereket, de néha mégis úgy érzem megfulladok. A nap 24 órájában vele vagyok, egésznap nincs kihez szólnom néha olyan jó lenne pl. pár sort olvasni, megnézni egy filmet, elnyúlni egy kád forró vízben. De nem tudom megtenni, mert azt gondolná az ember, hogy majd este amikor a gyerek elalszik lesz egy kis nyugalom, majd akkor..... de nincs nyugi akkor sem. Néha már úgy érzem magam, mint egy gép: etet, büfiztet, szaros pelenka, főzés, mosás, bla, bla, bla. Mintha én, Lukács Ildi megszűntem volna létezni és helyettem lett egy mama rabszolga. Na, most jól kipanaszkodtam magam, ne haragudjatok!! Lehet, hogy lélebúvárhoz kellen fordulnom?? :cry: :cry:

Kép
ildi35

Sziasztok!

Köszi a tippeket a fagyasztással kapcsolatban! Medelás zacskóm van nekem is, de elég drága és ezért gondoltam, hogy Ti biztos tudtok tippeket adni, és jól is gondoltam!!!!

Steffi!
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az anyós témával kapcsolatban, remélem tényleg konstruktív lesz és megoldódnak a problémák! Szorítok!

Durca!
Jajj Drága Anyuci, biztos nagyon ki lehetsz már fáradva, de a reményt ne adjátok fel egy pillanatra sem és az természetes, hogy kiborultál ennyi nehézség után, de azért az mindenképp jó, hogy ilyen jó szakember van Boróka mellett és mellettek is ezek szerint!
Továbbra is sokat gondolunk Rátok és gyere közénk amilyen gyakran csak energiád van és időd engedi! Puszi

Jube!
Soha nem késő elkezdnei repülni!!!! Én is nyúl voltam és vagyok is, ráadásul még tériszonyom is van, de annyira jó buli mindezeket legyőzni ott az adott pillanatban, és a repülés pedig leírhatatlanul jó érzés!!!! Sajna már régen siklóernyóztem én is, hiszen terhesen nem szabad és most pedig az időm sem engedi és még egy jódarabig nem is fogja....de majd talán egyszer újra....

Van a gyerekeknek olyan, hogy szopisztrájk, nem lehet, hogy Panninál is ez van most és majd később újra rátalál a cicire? Sajnos Én sem tudok okosat mondani és nagyon együtt tudok érezni Veled, mert már Én is azon parázok, hogy milyen rossz lesz ha majd egyszer már nem kell szoptatni Kolost.

Merci!
Nekem is inkubátorba rakták Kolost és 9-es apgarja volt. Mondjuk ezt addig még el is fogadtam amíg kitoltak a szobámba, mert Én elájultam még a szülőszobán a 2 órás pihi után összezuhantam mint egy rongybaba és mondták, hogy utána nem állhatok lábra csak 2 óra múlva....persze próbálkoztam kikecmeregni Koloshoz, de az ágyból sem nagyon bírtam kimászni :cry: Úgyhogy 2 óra után erőt vettem magamon és kitántorogtam Koloshoz, inkubátorban aludt és megígérték a nővérek, hogy kihozzák hozzám, amint felébred. Mondanom sem kell, hogy nem hozták ki...én mentem oda ismét és igenis kivetettem az inkubátorból...a válasz az volt, hogy eddig olyan jól aludt...aha, persze, mikor odamentem ott sírdogált szegényke! Szóval észnél kell lenni a csecsemősökkel!
Nekem is küldesz infót a dokiról? Jöhet IWIW-en is. Köszi.

Eni!
mostmár én is drukkolok a hóesés miatt!!!!hajrá!!!!
marcsim

Szia Ildi!!!
Lélekbúvár atlán még nem kell, de jól panszkodd ki magad. Hiába mutogatjuk magunkról, milyen happy is kismamának lenni, valójában ez is egy monoton munka néha. És bizony a privát idők azok, amik segítenek ezt ép ésszel túlélni, de ha nincs olyan, akkor nem csoda, hogy így érzed magad.
Az esti hisztire nem tudok mit mondani, csak annyit, hogy írj csak a fneti címre privit, és jól kipanaszkodhatod magad!!! Garantáltan megértelek :)

mtunde

Ildi

Nagyon jól tetted, hogy kipanaszkodtad magad!!!! Azt kell. Apa hol van?

Jube

Hívtam a védőnőmet, nagyon sok mindent mondott, főleg hogy a 6 hónap elég sztrájkos időszak, de hívd fel és neked mindent elmond. Tudod írtam, hogy La Leche-s tanácsadó. Krisztinának hívják, hivatkozz rám (SZöllősi Györgyi)! A száma: 70/311-3774 Ja és 4 óra után hívd. Tutira tud segíteni, nekem azt mondta! :lol: Szurkolok és az eredményeket meg leírod majd!

Kép
gyorgyi33

Ildi! Mama rabszolga... :? Elhiszem. Szerintem semmi bajod nincs. Nem saját, de tapasztalat, hogy mindenki átesik ezen, előbb vagy utóbb. Magamat ismerve én is majd, hidd el. És ezt nem lehet tudatosan elkerülni. Apa vagy nagyfiad nem tud egy-egy órára tehermentesíteni, amíg te "elrohansz sikítva"? :oops:

Jube, hallottam már szopisztrájkról... el szokott múlni. Nem mintha most ez vigasztalna. Barátnőmék átestek rajta. És kiscsajosa még utána sokáig szopizott. :D

Kriszta, köszi. :wink: Nem esik senkinél a hó?! :lol:

Györgyi, Ági is kérdezte. Képzeljétek, nekem 27-28 naposak a ciklusaim, vagy annyik voltak, vagy mi. Szóval most már szülhetnék. És Györgyi, milyen igazad van!
vbea

Marcsinak is köszi! :wink:
vbea

Steffi, jó lenne, ha valamennyire rendeződne a kapcsolatod anyósoddal. Elvégre az unokájához vezető úton mindenképpen össze kell találkoznia veled. Hátha belátta... :shock: Én rossz és szenya vagyok, egyelőre nem érdekel, mit mond az enyém, próbálom elkerülni. Elhiszem, hogy ő is várja Beni babát, de kicsit túlzásnak tartom, amikor azt kérdezi a fiától, hogy a doki miért nem tesz valamit... :shock: Könyörgöm, a terminus 27-e :!: :!: :!:
vbea

Ildi!
Én úgyan ezt érzem magam. Ez a "anya rabszolga" ez nagyon találó. Imádom a lányaimat, de néha én is úgy érzem hogy ÉN MINT EMBER (szükségleteimmel együtt) megszüntem létezni. És ha ki merem nyitni a számat (bár újabban már megszólalni se merek), akkor csak azt hallom mindenkitől, hogy te akartál gyereket. Pedig ha egy kicsit tudnék lazítani akkor a gyerekek is jobban éreznék magukat, hisz több türelmem lenne. Ez egy ördögi kör.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: