A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

aqua-natal:
szülésre felkészítő vízi mozgásforma. Állítólag bálna hangot hallgatnak közben. Nekem minden esetre felkeltette az érdeklődésemet!

ancsi: és milyen volt, érdemes menni?

Ikea:
Még nem csömörlöttünk meg, aki oda kerül és komolyan gondolja, az egy életre fanatikus lesz. Persze a bútoraink is onnan vannak, de nekünk megéri (15%kedv.), meg nekem nagyon tetszik a stílus. Amennyiből a babaszobát be fogom rendezni, annyiból a Brendonban egy fél kiságyat sem kapnék...
Ráadásul jó a társaság, sok barátot szereztem ott. És persze a Férjemet!!! :D :D :D :D

zuzmo:
gyönyörű eredmény: 2(?) gyerkőc, 2 diploma, Gratulálok

Örömmel konstatálom, hogy sok olyan anyuka van itt, akiről példát lehet venni és én is példát vehetek, köszönöm!
nukada

Fíbsz,
:mrgreen: mondom én, hogy jó vagyok ;) :lol: végülis úszik az a gyerek bent eleget,nem? ;) :lol:

Macs,
drukkolás, hogy gyógyuljatok meg Pocak is jól legyen; suli itt detto, de azért igyekszem :roll:
én abban elég élhetetlen vagyok, hogy ösztöndíjat stb szerezzek és a munkahellyel fizettetett papír is ilyen; remélem, ha odakerülök, majd sikerül mindent elintézni - ha odakerülök
de ez így okés - mármint h első a fránya kölke az embernek ;) :lol:

Zuz,
tök jókat írtál! :D

ded ül és tépeget vmit - nem akarom tudni, hogy mit.... :roll: addig van nyugalom

Kép

Kép

:D
szrekuc

Votiv!

Olvasom, hogy Istid belekóstolt az ablaktisztítóba... Én nem írok semmit apafejedről, mert olyan rossz, ha azt bántják, akit az ember lánya szeret, még ha küzd is kihívásokkal........De ki nem?
Szóval a lényeg: múltkor beírtam ide a toxológia forródrót számát. Egy barátnőm kisfiával járt hasonlóképpen, felhívta őkeet, és ott azt mondták, hogy mindenképpen hozzájuk kell fordulni ilyen esetben, mert lehet, hogy kivülről semmi nem látszik a gyereken, mégis károsodhat, ere az esetre nem érvényes az, hogy csak figyelni kell a gyereket, ha jól van akkor nincs gáz! SZám:333-50-79. Hívd föl őket, és diktáld be, ami a flakonon volt, tudnak segíteni.......
zuzmo1

Indi :) Csuklóidnak bulást!! Tényleg, ínhüvelyed hogy van mostanság? És kibontva hordod most már a hajad? (hű, de kíváncsi lettem az új frizkóra :wink: )

Votiv :) Pedig Isti olyan profi szerelő, azt hittem, ő nyitotta ki a zárat! De drukkolok, hogy ne legyen baja a létől!

Ancsi :) Lencsi miket tud már! :shock: :D És egy utánkérdezést mindenképp megér a dolog, ill. diploma :wink:

Fibi :) B. nem beteg (remélem így is marad) :) Sógornőd figyelmetlenségére pedig sztem nem mentség a 3 gyerek :? Bálintod hogy van? Nem nagyon kimerült az éjszaka után?

Nukada :) Nálunk 2 kutya van, de ők főleg kertlakók és még igyekszem távoltartani őket a fiamtól. Nálatok miért lakik bent a kutyus? Ez a kandalló jól hangzik, lehet hogy nekünk is kéne? 8)

Szrek :) Tesódnak mennek a drukkok!! Kefír: látod Ábel mégiscsak eszik! :wink:

Macs :) Bulást Nektek!! Remélem nincs baj a pocaklakóval és megnyugtatnak holnap az uh-on!!
denizsa

Zuz :) Hű, jól értem, hogy egyszerre alszanak a gyerkőcök? Ez igen! :D És Campis talit elnapoltuk jövőhétre :wink: Párod mikor is megy vissza dolgozni?

Nukada :) Mi keltette fel az érdklődésed, a bálnahang vagy a vízi mozgás? :lol:
denizsa

denizsa:
Nálunk 1000% demokrácia, egyenjoguság van, a kutya is családtag! A párom először nem akarta, hogy bent legyen, de mivel az éjszakák 90%-át egyedül töltöm, nekem sokkal megnyugtatóbb, hogy bent szuszog a kis dög. :)
Persze sok a bosszúság, de nagyon ért hozzá, hogy engeszteljen ki.

Képzeljétek, azt szokta, hogy amikor a nappaliban fekszem odajön és a pocakomra teszi a fejét. És volt, hogy a bébi "megrugdosta", tehát őt is elfogadta. (csak nekem, apának, meg a kutyának válaszol, ha idegen tapizza a hasam, nyugton marad). Tudom, akinek nincs kutty, annak ez kicsit bizarr, de nálunk ez a természetes!
nukada

denizsa:
a kettő együtt, mert bálnahangot tudok szerezni...
különben minden vágyam, hogy egyszer delfinekkel úszhassak terhesen. Állítólag megérzik az emberben a gyereket és tök máshogy viselkednek. De ez szép álom marad...
nukada

Fibi :) tényleg mindig kussolunk? Én nem ezt tapasztalom, szeritnem pont, hogy 24 órában nyavalygunk össznépien - és ez nem májusban kezdődött... legalábbis nem ebben az évszázadban :lol:

Sajnálom, hogy megszüntették ezt a rendszert, mert én is örültem, hogy így ösztönzik a kismamákat. De nem gondolom, hogy ok nélkül volt - persze ahhoz, hgoy kiderüljön az ok, beszélni is kéne róla - a média nyilvánosságában.

És te egy nagyon klassz ember vagy, tudod, szépen csinálod a dolgokat, ügyesen, csak hajlamos vagy a szomorkodásra (én is néha, azrét tudok erről beszélni ).

indianyo

Deni,
Bálintnak 2 percenként törlöm ill. szivom az orrát, picit még meleg a feje :( most elaludt, de 10 percenként hallom hogy nyöszörög meg sirdogál és szörcsög :( ettöl függetlenül jokedvüen játszott délelött a dolgaival, szoval talán nem olyan nagy a baj.

Szrek,
akkor tényleg Rádfér még pár év tanulás :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
fibi

Köszönjük a bókokat :oops:

Fibi,
Bálintodnak jobbulást!!!Sógornőd :evil:

Macs,
Jobbulást!

Tandíjmentesség kapcsolatban egyetértek h nem az államot kell hibáztatni, de én is úgy gondoltam h nagyobb eséllyel vesznek vissza majd a munkába, ha gyed/gyes alatt nem csak a pelenkázással foglalkoztam, hanem tanultam is. Bár lehet, hogy naiv vagyok. Mindenki maga választja az útat, amin végigmegy, de ettől függetlenül a nők igenis hátrányosan indulnak mindenhol. Most jön a feminin szöveg :lol: Csak azért, mert gyereket szülsz, ergó gondoskodsz az utánpótlásról ebben a nyamvadt országban, akkor már nem kaphatsz akkora fizetést, mint egy férfi, állásinterjún, ha közlőd h neked van gyereked, akkor már esélytelenül indulsz, pláne ha még nagyon kicsik stb. Szóval én ezért tartom undorító dolognak ezt a megvonást.
Azt, hogy ezt meg nem is közölték a jó néppel, az meg teljesen mértékben vérlázító.
Ráadásul az állami finanszírozást már vhol az adódból kifizetted. De lehet h tényleg naiv vagyok és csak nyavalygok :D
Mondjuk a dologban az is benne lehet h most csak olyan intézkedéseket hoztak, amik minket különösen érintenek és ezért megy a lázadozás? :? Jobban érezzük a dolgokat, mint előtte.

Kép Kép
curse

Macs ésFibi család, jobbulást :cry:

Indi!
Új frizkód nagyon kiváncsivá tett!!!!!!!!!!! foto fiúk foto!!!!!!!!!!!!! :D

Macs!
I.J.nálunk is alap duma :lol:

Nukada!
Azt hittem a 27 óra és a 2 és fél nap fog megfogni :lol:
és én nem mennék aquamicsodára. Most született decemberben a kislányom, és kiderült szülés után 1 héttel, hogy chlamydiafertőzést kapott tőlem :shock: :evil: :cry: Azt és minden más fincsiséget tudsz ott elkapni. És csinálnak terhesség alatt egy általános szűrést, ami akár ki is mutathatja, de nekem nem mutatta. Dokim szerint valószínűleg az immunrendzerem tök jól kordában tudja tartani ezeket a bacikat, a kislányom szeme viszont nem tudott ezzel megbírkózni :cry:
zuzmo1

Indi,
a kussolást ugy értettem, hogy én pl nyilvánosan nem szolalok fel ellene, mert beszari vagyok :P . Itt a forumon meg mindenki jol leirhatja a véleményét, azért (is) jo 8) :lol:
Persze, biztos nem ok nélkül tették, de a VALODI okokat ugyis csak a Joisten tudhatja.... az igazság odaát van, tudod :mrgreen: (na, de sok marhaságot birok összehordani)
És Te is nagyon klassz ember vagy, stramm csajszi, aki az élet kihivásaival küzd keményen! de azért néha szomorkodhatunk, ha nem ugy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk, nem? Persze attol függetlenül, hogy természetesen igyekszünk (Te is, én is szerintem) optimistán látni a jövöt, és pozitivan hozzáállni a dolgokhoz.
fibi

Ildi,
Közös képviseletet ellátó cégeket ismerek - kettőt. (Ismerek többet is, de azokat nem ajánlanám.) Ők biztos tudnak könyvelést is végezni vagy ismernek olyan céget, amelyik végez társasház részére. Érdekel az elérhetőségük?
És sima könyvelő címét is tudom - ismerősünk kis cégének ők intézik a könyvelését.

Zuzmo,
Megint felvidítottál - elképzeltem fiadat, amint a porszívót ordítja éjjel félálomban. Az a baj, hogy nincs rá bizonyítékotok és 13 évesen simán letagadja majd és behazudja, hogy porallergiás. (Egyik barátnőm bújt ki ezzel a szöveggel éveken át a hétvégi porszívózásból.)
Csípőszűrés - teljesen hihetetlen a sztori.

Vica,
Volt, volt. Peti 2-3 x játszotta le, hogy egyik szoptatásról a másikra nem kért. Először egyszerűen nem volt éhes, én persze erre nem jöttem rá, hanem zokogtam. Aztán fejtem és a huncut kanállal megette. Utólag kitaláltam, hogy azért, mert tetszett neki az új módi.
Után következő alkalmakkor fogalmam sincs miért sztrájkolt, de nagyon durva volt. Nem vettem észre, hogy a foga v. bármi más fájna neki - egyszerűen az evés helyett ordított. (Petit egyszerűen nem érdekelte a fognövesztés - észrevétlenül kinőtt már mind.) 1-2 nap telt el így majd hónapokon keresztül rendületlenül szopizott tovább.

Indi,
Veszedelmes viszonyok - tényleg a legjobb!!!!
35 centi haj???

Lindi, Rylie
Nagylányok nagyon szépek!!

Ancsi,
Bőrgyógyász elérhetőségét elküldöd nekem is? Köszönöm szépen.

Móni
Kép
Kép
monisa

zuzmo:
igazándiból nem fog meg semmi, ha már bennem van, valahogy muszáj kijönnie... :lol: :lol: :lol: :lol:

Ez olyan, mint a repülés: repülő sem marad az égben előbb-utóbb, így, vagy úgy leszáll/zuhan. Ha a szülés nagyon fog fájni, kérek fájdalom csillapítót, ha még mindig, kérek EDA-t (ha lesz rá lehetőség :shock: ), és "legrosszabb" esetben jön a császár. Én ősanya típus vagyok, a nőknek ezt muszáj át- és túlélniük!
nukada

És még durrogok egy kicsit, pont arról jutott eszembe, amit Nukada te írtál.
Gázártámogatás. Sajnos a párom túlságosan jó fizetést kap (bár relatív), ezért nem vagyunk jogosultak mi sem a támogatásra. Azt ugyan senki nem vizsgálja hogy bevételeink fele a ház törlesztésére megy el. Tehát nekünk, ami eddig 30e ft-os számla volt, most 60e ft-os számla lesz. És a házat sem azért akartunk, mert nagyzolni szeretnék. Ez mind azért, mert azt akartuk/akarjuk h gyerekeink igenis jó helyen nőljenek fel. De most sajnos el kell azon gondolkoznom hogy visszamenjek-e dolgozni a félév leteltét követően azért h ki tudjuk fizetni a számlákat, meg a hitelt.
És akkor itt van egy másik pl. Egyik barátunk 40 millás házában ücsörög Budán, két vadiúj autóval (egy neki, egy a feleségének), most csináltattak 2 millióért légkondit a házba, és mivel apukának saját cége van, gondolhatjátok mennyivel van bejelentve, plusz 3 gyerek és ők már mindjárt jogosultak a gázártámogatásra. Ennyit az igazságos elosztásról. :evil:
Ez persze nem az irigységről szól, csak a becsületességről :( Lehet h tényleg gátlástalannak kéne lennünk és rögtön jól élnénk.

Kép Kép
curse

Nukada!
Mostanában az a felfogás, hogy nem túlélni, hanem megélni. Én ezt hívom ősanyaságnak. Én örültem az elsőnél, hogy túléltem. De így sikerült megélnem a másodikat........

Deni!
Tomi még ezen a héten itthon van, azért is szerettem volna legalább egy talira beesni, de erre már nem lesz sanszunk.....

Curse!
képetek klassz!!!!!
zuzmo1

CAMPONÁS TALI JÖVŐ HÉT KEDD ESETLEG??? Nekünk 3-ig biztos jó lenne, illetve lehet a KUSZA is nekem mindegy. :wink:

Kép Kép
curse

Szerintetek lehet venni sangenic utántöltöt cora, auchan meg ilyenekbe? :? Eddig csak bababoltba vettük.

Kép Kép
curse

Zuzmo:
persze-persze igazad van, én itt most "csak" a fájdalom résszel foglalkoztam. A szó legszorosabb értelmében megélni és nem túlélni szeretném. Azért is kérdezősködök minden féle lökött dolgokról (bálnahangra uszikálás stb), hogy a kis porontyom minél kiegyensúlyozottabban, nyugodtan jöhessen a világra. Ha ehhez történetesen bálnák kellenek, akkor ide veled Moby Dick :D :D
nukada

Te jó ég, ha ott nekem vki bálnahangokat rakott volna be, biztos hogy megharapom! ;) :lol:
csak viccelek, hajrá Nukada :D szerintem minden jó, ami neked jó és örömmel tölt el és a bébidre készülsz vele; ha ez bálnahangokra való úszás, akkor az, ha meg krumplikapálás, akkor meg az ;)
tényleg, egyszer itt már volt arról szó, hogy ki mit hallgatott bent, de már nem emlékszem, hogy mik voltak (talán jarrett?)én semmit sem; mi a búbánatot csinálta én annyi ideig? már nem is emlékszem :shock:

Kép

Kép

szrekuc

bent= szülőszoba

Kép

Kép

szrekuc

Fibi :) jaj, szegény Bálint :( Bulást neki továbbra is, küldöm a gyógypuszikat!

Curse :) Feminista szöveg jóóó :lol: sok igazság van benne, ez a támogatásmegvonás csak egy része a dolgoknak :roll: Kedd nekünk rulez, lehet délelőtt?

Zuz :) de kár :( akkor kénytelen leszel látogatókat fogadni :wink: :lol:
denizsa

Szrek :) Én sem hallgattam semmit, de bevallom nem is hiányzott a vajúdás alatt, aztán meg amikor a kezemben tarottam a fiam, úgyis zengtek a harangok :lol: :lol:
denizsa

Egy kis program vasárnapra:
http://www.mupa.hu/programreszletes.jsp ... agiProgram

MAcs: JOBBULÁST! Épp akartalak kérdezni a suliról :( sajnálom, hogy igy alakult...

Barbi: te hogy állsz a vizsgákkal???

Indi: én tudok fonni, de csak a sima variációt, kombinálni nem tudom és az afrofonást se tudom - bár az engem is érdkelne, ja és a parkettafonást se tudom. Szal ha érdekel a sima fonás akkor azt szívesen megtanítom. Sőt még géppel is tanultam fonni - de ahhoz fonoda kellene és már meg se tudnám tanítani ;)

Nukada: delfinekkel én is akarok úszni!!! Bálnákat kihagynám ;)

Rylie
rylie

Nukada!
a bálnahangot nem hallgatjátok, hanem hallatjátok közben. azaz -habár az ember elég hülyén érzi magát - de bálna és delfin hangot kell a foglalkozás kb. 5 percében adni, és úgy relaxálni. nekem a mozgósabb aqua natalok jöttek be, de a bálnahangos, relaxos is tetszett. hol ilyenre, hol olyanra mentem.
ancsipancsi

Jajjj, de sokat írtatok!

Nukada!
Üdv itt!

Indi!
Kíváncsi vagyok az új frizurádra!

Fibi!
Bálintnak jobbulást!

Megvolt ma a cukorterhelés, este lesz eredmény.
Emma viszont már második napja irtó nehezen alszik el délután, pedig eddig úgy ment a dolog, mint a karikacsapás. Lehet, hogy az a baj, hogy keveset mozdulunk ki, és nem fárad le eléggé, de én most nem bírok elmászkálni sehova, és kaka idő is van :cry:

Kép
Kép
manoka11

Rylie :) tündér vagy :) de én gyapjúból szeretnék fonalat fonni :lol:

Nekem jár a LUMU hírlevél, abban állandóan vannak szuper programok hétvégére, csak nem bírom bemásolni, mert képként küldik. ha esetleg érdekli a népeket, szíesen felrakom, amikor jön.

És vasárnap én is tervezem már a MUPÁT, Dominóval is már jól lehet mászkálni - ha nem nagy a kosz, akkor csak lecsapom a földre és menjen a dolgára :lol: esetleg tali ott?

Azt el tudom képzelni, hgoy a csöndesebb, kezdeti vajúdás alatt eznét hallgassak, de amikor Albinoni Adagioja szól szép halkan, én meg káromkodva üvöltöka pasimnak, hogy utálom, amiért ezt a kis harapó-rúgó szörnyeteget belém rakta és vegye vissza azonnal :shock:

Nem tudom, hogy mi mindent szoktak még kiabálni, mert én ettől a szégyenteljes sokktól megkíméltettem, de a fenti szöveget konkrétan hallottam :lol:

indianyo

Mi jártunk párszor a MUPA-ban, eleinte nagyon jó volt, mert akkortájt iindult, és még kint is jó idő volt, és nem volt tömeg. De aztán egyre többen lettek, a gyerekek nem fértek oda a játékokhoz (persze ez mind a játszóházas részre vonatkozik, a kézműves foglalkozások még nem érdeklik Emmát), a nagyobbak félrelökték a kicsiket, és Emma rendszeresen bezizzent a tömegtől. Mert ugye a sok gyerek mellett még ott vannak a szülők is+a felügyelők, szóval jó kis tömegnyomor. Mondjuk utoljára nov. környékén voltunk, azóta nem tudom, mi a helyzet.
manoka11

Deni, Manoka,
köszi!
fibi

Indike :mrgreen:
ez a szöveg naggyon jó!!! nekem valahogy semmi olyas nem jutott eszembe a szülőszobán, hogy Apát, vagy bárki mást okoljak és az sem, hogy "neeeeem, mégsem akarooooom". Én csak ordítottam, aztán két fájás közt bocsánatot kértem az ordításért :mrgreen:

Nukada,
ez a fájdalom jókora, de egészen másmilyen, mint egy bármely más nagy fájdalom. Ez "jó" fájdalom, és minden fájással érzed, tudod, hogy özelebb kerülsz a személyes találkához a Babáddal. Persze vannak esetek, amikor nagyon hosszan elhúzódik a szülés valamiért és kimerül a kismama, vagy valami nem a várt módon alakul, de normális esetben ez tényleg jó fájás. Én szerencsés voltam, mert az igazán fájós rész, csak másfél óráig tartott.

A ++++-okat meg köszönjük mindenkinek :)
macskanyu

anyukám engem egy olyan nő mellett szült (roma volt, ami csak azért érdekes, hogy a hanghordozást el tudjátok képzelni), aki végig ordított, hogy miket csinálna a kedves ura nemes részével, persze ezt nem ilyen burkoltan. A lényeg, hogy szegény anyu nem tudott koncentrálni, mert állandóan röhögnie kellett... Mondjuk én gyorsan ki is jöttem, lehet hogy x óra után már nem röhögött volna...
nukada

átnéztem a felvit, köszi nektek az infot, hogy csak febr. 15-ig lehet jelentkezni!!!

az esélyeimet latolgatom, és valójában nem találok olyan táblázatot, hogy az én pontjaimmal érdemes-e jelentkeznem ide vagy oda. szerintetek egy kb. 110-116 ponttal lehet valamit kezdeni? abszolút lövésem sincs az egészről :(. napokban átnézem és jelentkezem pár helyre, persze tudom, hogy darabja X. ezer forint, de lépnem kell, nincs mese.
ancsipancsi

Deni,
Persze jó a délelőtt is, csak vki írta h nekik a délután jobban feküdne? :?

Szerintetek egy bowling terem hangos lenne Adélnak?

Vajúdás alatt én semmit sem mondtam apának, csak karmoltam :twisted: Szépen nézett ki utána :lol: Érdekes módon nekem a tágulás volt baromi fájdalmas, a tolás abszolút nem volt gáz, mondjuk lehet h azért, mert gyorsan ment :?

Kép Kép
curse

Ancsi,
Linken nézted meg a felvételi tájékoztatót?

Kép Kép
curse

[quote="curse"]V írta:curseajúdás alatt én semmit sem mondtam apának, csak karmoltam :twisted: Szépen nézett ki utána :lol:

Mint aki találkozott egy karmolós cicával?? :lol: :lol:

Én meg tök kuka voltam végig, és utólag hallottam, hogy jobb lett volna ha ordítok, mert az segít a tágulásban :roll: A szomszéd szülőszobából én is hallottam rémes hangokat, de nekem vhogy nem ment :?
denizsa

Ancsi :) Sztem ez a pontszám nem kevés, pláne ha még pluszpontokat is kapsz, mint kismami! :wink: drukk!
denizsa

Sziasztok!

Köszi lányok a drukkokat, én már javulgatok, egyelőre a család nem kapta el, szerencsére. :) Remélem ez így is marad.

Nekem az volt a mélypont amikor éjszaka elájultam a nappaliban, kicsit kimerített ez a nyavaja...elég furi volt, még sosem ájultam el, de úgy látszik mindent ki kell próbálni egyszer. :wink:

Szerencsére miután a doki megvizsgált azt mondta, hogy ez vírusfertőzés, így nem kell gyógyszert szednem. 8)

Bendinek meg már nem fáj a lába. Úgyhogy egész jó már a kedvem. :)

Én erről a gyedes dologról nem hallottam és nem találok róla semmit. És ez mikortól érvényes, vagy csak az új jelentkezőkre, aki eddig kapott az fog eztán is? Nincs valakinek egy linkje amit betehetne erről?

Mondjuk én nem azért kezdtem el az egyetemet, mert kaptam kedvezményt, akkor még tervben sem volt a gyerkőc. de ezt jó dolognak tartottam, mert akinek volt rá energiája meg akarata az jobban motiválva volt, hogy tanuljon. Bár nem könnyű gyermek mellett az biztos. És lehet, hogy a nappali tagozat ingyen van (vagyis inkább volt eddig, tudtommal ott is lesz tandíj), de kisbaba mellett, nem igazán életszerű nappali tagozatra járni.

Igaz Neet-nek ez is sikerült, de ő szerintem nem is ember, hanem Ufó. :lol: :lol: :lol:

ÓÓ akartam még írni, de felébredt Bendi, amikor lett volna időm, akkor meg sz@rakodott a net. :evil:

ruz
ruzicsky

Szrek,
Jarrett-et én hallgattam vajudás alatt :D ideális hátteret adott a viszonylag békés kádban eltöltött orákhoz :) aztán meg, amikor bedurvultak az események, tényleg mindegy mi szol, mert én pl üvöltöttem rendesen :oops:
fibi

Ruz,
Jó hír h javulgatsz :D de ez az ájulásos dolog :shock:

Deni,
Vhogy az ordítás nekem se ment, nem vagyok az a típus. A tolásnál meg kifejezetten kérték h ne ordítsak, mert akkor arra megy el az energiám, nem pedig a tolásra. A szomszédba lévő kismamának ezért tartott órákon keresztül a tolás. Én előbb megszültem, mint ő, pedig én is 12 órát szenvedtem, ráadásul ő előbb is kezdte. Már mindenki kivolt a nőcitől.

Kép Kép
curse

HELP!
tud valaki segiteni? kaptam egy 12 oldalas doksit, de ez a fránya régi gép nem tudja megnyitni, tul nagy neki. Segitene valaki, hogy átküldöm mélben, és 2-3 oldalanként visszaküldi (bekopizva), hátha ugy meg tudom nyitni :?
fibi

Curse,
én dokim támogatta a kiabálást, szerinte segiti a tágulást, és nem szabad visszafojtani semmit. Olvastam is, hogy a száj laza, nyitott állapota összefüggésben van a méhszáj nyitottságával. Mondjuk én nem káromkodtam meg ilyenek, csak ááááá, meg uuuuu hangokat adtam, meg a Jositent hivtam segitségül :lol:
fibi

Fibi :) Ha gondolod, szívesen segítek, csak küldd mielőbb, B. épp nagypapánál van, van egy pici időm!
denizsa

Ruz :) Ájulás :( még jó, hogy nem ütötted be magad... és klassz, hogy javulsz meg hogy Bendi lába is okés :D
denizsa

Deni,
átküldtem, kösziiiii :D

Ruz,
uristen, ájulás :o de azért jo, hogy javultok.

Ancsi,
ez szerintem jo sok pont, hajrááááá!!! én drukkolok!!
fibi

Deni,
Az előbb még elfelejtettem írni h apa még kért is h vágjam le a körmeimet mielőtt bemegyünk majd szülni :D Azt hiszem sejtette mi vár rá :lol:

Fibi,
Lehet h van abban vmi h segíti a tágulást a kiabálás. Sajnos engem a jósló fájások már szerdától kínoztak, aludni nem tudtam, ugyhogy mire szombaton bementünk este a kórházba már szó szerint hullafáradt voltam. Egyszerűen az egész vajúdás alatt befelé voltam fordulva, senkihez sem szóltam, mintha egy külön világban lettem volna akkor. Hallottam h beszélnek hozzám, de nem reagáltam rá. Szóval még ha kértek volna h ordítsak, akkor sem ment volna.

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok! Csak ezt az oldalt volt most időm átfutni!:(

Monisa!

Igen, kérném a címeket társasház könyvelés ügyben! Köszönöm! :)

Szüléstéma: Az ordítás szerintem nem csak típus kérdése, hanem attól is függ milyen gyorsan tágul az ember lánya! Pl. ha valaki 1 óra alatt tágul ki 3-4 ujjnyit, nem sokat fog gondolkodni az illemen! :D

Betegeknek jobbulást!:(
Én, ha lehet még vacakabbul vagyok! Nincs olyan fél perc, hogy ne az orromat törölném! :evil: Már nagyon unom!

Megyek, mert Timi idehordta a gép köré nekem a fél gyerekszobát! :)

ILdi
ildi76

[quote="curse"] írta:curse

Vhogy az ordítás nekem se ment, nem vagyok az a típus. A tolásnál meg kifejezetten kérték h ne ordítsak, mert akkor arra megy el az energiám, nem pedig a tolásra. A szomszédba lévő kismamának ezért tartott órákon keresztül a tolás. Én előbb megszültem, mint ő, pedig én is 12 órát szenvedtem, ráadásul ő előbb is kezdte. Már mindenki kivolt a nőcitől.

na, akkor tőlem is jól kilehettek! Szerintem nem ugyanolyan fájdalmat érez minden nő! Én sokat beszélgettem erről másokkal. Nekem olyan fájásaim voltak (az uccsó 14 órában), hogy éreztem, hogy a gyerek feje a medencecsontomhoz nyomódik, amin később át kellett jönnie, és konkrétan "csontfájdalmam" volt. Valószínűleg szűkebb lehetek ott, mert aztán órák kérdése volt, amíg Panna elindult, pedig már ki voltam tágulva. Ahogy a feje átért ezen a csonton, már más jellegű fájásaim voltak. A kitolás alatt persze nem ordítottam, úgy tényleg nem lehet tolni, de Deni írta, hogy ha akart volna se tudott volna ordítani, pedig mondták, hogy az segíti a tágulást. Na, hát én minden erőmmelé azon voltam, hogy visszatartsam a kiabálást, annyira szégyenkeztem. Ezt csak az tudja, aki hasonlóan "viselkedett". Azóta fogadtam el ezt, amióta itt a topicon megismertem hasonló kiabálósakat :lol: És most másodjára már nem zavart annyira. A szülésznővel is beszélgettünk erről, azt mondta, ez teljesen normális. Senki nem tudhatja, hogy a kismama mit érez. Az, hogy a rövidebb szülés fájdalmasabb :lol: (Ildi írta), na, nekem 12 órán át váltakoztak az 1-2-3 perces fájások, nagy néha volt 5 perc szünet, de utána sorba megállás nélkül jött több.....
De érdekes, soha eszembe sem jutott, hogy Tomit okoljam érte. Mondjuk össze-vissza harapdáltam, és letéptem róla az ezer forintos rucit... Inkább azt nem értettem, hogy miért ez a sorsom! Miért nem lehetek olyan szerencsér, mint mások! A mostani szülésem is annnniyra elhúzódott! 2 és fél nap szinte alvás nélkül............ezek után le se sazrom, ki mit gondolt arról, hogy kiabálok. Egyszerűen büszke akarok lenni, hogy megcsináltam! És én is fasza csaj vagyok, mint az, aki csak kipottyantotta a gyereket magából.......Az más kérdés, hogy szülés után kb fél év kellett, és szerintem most oóis kell majd a regenerálódáshoz.... A szeméremcsontom-izületem most is isszonyúan fáj. BAzsinál is fél év volt, mire elmúlt........

Ruz!
Ájulás :shock: :shock: :shock: Gyógyulj meg mihamarabb!!!!!
zuzmo1

ja, leraboltuk a Skálát, már ne menjetek :lol: :lol: :lol:
zuzmo1

Zuzi,
A kivolt mindenkit arra írtam, hogy én tök kellemetlenül éreztem magam, amikor a szomszéd szobából átjöttek röhögni és kibeszélni a másik kismamát a személyzet. Engem abszolút nem zavart h milyen hangokat adott ki, engem inkább rémísztett a dolog, féltem h nekem is ennyire fog fájni. Bár mondom a fáradtságtól én totálisan le voltam nullázva. Azt hitték h meg sem fogok szülni, cukros infuzióra kötöttek h felerősödjek a végére.

Kép Kép
curse

Állítólag a Bétexben is nagy leárazások vannak, ha vkit érdekel. Ágynemű, törölköző stb.

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: