A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Hát, ma nincs valami jó napom. Valahogy olyan .... ááá. Legszívesebben csak aludnék. Kép

Kép
zsuzsi**

Nenoke: nagyon szépek vagytok, és nagyon szép a kert is :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Zsuzsi: akkor tessék aludni! :lol: Én is ilyen vagyok egyébbként :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Zsuzsi, ez a ronda esős idő lehet az oka, nem? Én reggel pl. alig tudtam felkelni az ágyból, és most is majdnem elalszom.

Brigi, köszi. :oops:

Kép
nenoke

De dolgozooooom!!! Nem tudom, mi van velem, de már reggel se tetszett semmise. Mindegy, majdcsak elmúlik.

Kávé: Én max 2 kávét iszom egy nap, de az nagyon-nagyon tejeskávé... szerintem rendben van.

Kép
zsuzsi**

Nenoke! Annyira szép voltál! És a kert is nagyon szép. Olyan jóóóó! Tegyek fel én is esküvős képet?

Kép
zsuzsi**

Kép

Kép
zsuzsi**

Huhh, ez jó nagy lett...

Kép
zsuzsi**

Nem nagyon értem ezt a tejes, habos kávé dolgot. Szerintem ha egy liter tejjel iszod a kávét, akkoris ugyanannyi koffein van benne. De szerintem is nyugodtan meg lehet inni azt a kávét amit előte is megittál. Én nem ittam és most sem iszok.

Ancsa
Kép
ancsa00

Hú Nenoke!

Kedvet is kaptam a férjhezmenéshez. Eddig egy formaságnak tartottam, de ha már csináljuk...
Úgyis olyan ritkán jutok fodrászhoz, meg smink meg minden. Jó lesz :lol:

Csakhát ugye a hideg miatt kicsit korlátozott a lehetőség. Valamit majd kitalálunk.

Szép voltál. Olyan csajszis. Tetszik nagyon. A kert is nagyon szép. És a sebed nem látszik ne izgulj. Bár nem vagyok sasszemű... :wink:
baba24

Plusz van olyan, hogy az autóba való bébihordozót rá lehet rakni egy babakocsira is, és attól lesz 2-3 funkciós a kocsi. Ezt a fajta bébihordozót mindenki dícséri, abban altatják Bébet, ha idegen helyen vannak, plusz etetőszéknek is jó. Szóval azt érdemes venni. Ellenőrizni kell, hogy érted-e, hogyan kell berakni a kocsiba, hány kilós gyerek fér bele, hány kiló az önsúlya, jól megáll-e a lábán, legyen hozzá fejtámasz az újszülöttnek!

Használt cuccok: kismama, internet, védőnő várója, plusz a boltok, amiket jól összegyűjtünk.
Én vállalom a boltok összegyűjtését, írjátok meg priviben, amit tudtok. Ki vállalja az internet címeket? És a szükséges felszereléseket magyarázattal?

Mi nem vagyunk házasok. Max a hitel miatt lehet, hogy lesz idén egy polgári. Mivel vallásosak nem vagyunk, és elég szabadon neveltek minket, a családnak nem fontos. Én akarok természetközeli, barátunk által összeadós, kicsit misztikus esküvőt, az lesz a lagzis. De nem pocakkal. Nekem meg az nem fér bele... Milyen mások vagyunk :) Meg az ideje sincs itt. Nem érezzük, hogy kellene. Csak furi mindenkinek elmagyarázni, hogy kössz, de nekünk most nem lesz esküvő.
Tulajdonképpen már nem is tudom, mit jelent nekem. Párom nem rajongott érte, aztán átvettem én is. Plusz a lagzi, amit szeretnék valahol 800e-1,5M között lenne a büdzsé (kb. 200 vendéget szeretnénk, hogy ott legyen, 70 csak a "kötelező"), és most ugyabár minden forint kell.
Vendég

Na Zsuzsi! Te is. :wink: Teljesen lázban fogok égni mire hazaérek. Ti is szépek vagytok :lol: Úgy bezsongattok itt, hogy meg is gondolja magát a párom olyan heves leszek a szervezkedésben, meg várakozásban... :roll:
baba24

Még valaki??? :D
baba24

Nekem életem egyik legszebb időszaka volt, amikor az esküvőre szervezkedtünk. Annyira jó volt. És utána a nászút... húúúú. :D

Kép
zsuzsi**

na, sokáig írtam, és közben elterelődött a téma a babkocsikról...

Ma voltam a bankban. Jár fél szocpol (450e) házasoknak (vagy ha élettársi, akkor csak az egyik nevén lehet a lakás), használt lakásra, megszületett gyerek után! Utánanézek, milyen feltételek.
Plusz van valami lakástakarék, ahol a törlesztésbe besegít az állam a kamatok megfizetésével, ha jól értettem, de ennek is utána nézek. Van érdeklődő, ha már kitanultam az egészet?
Vendég

Sziasztok!!!!

Nenoke: mi tobb babat szeretnenk, ugyhogy elvileg mindegy, hogy milyen nemu lesz, de en mondtam apanak, hogy egy lany feltetlenul kell majd a repertoarba. Ti hany babat terveztek?

Brigi: mi nem koltozunk el, es nem tudom, hogy hogyan szabadulhatnek meg a vedonotol..... :? :? :? Hogy fogom vele kibirni.........

Gurgula: nagyon edi a pocakod, szerintem egyaltalan nem hajas!!!!

Babdorka: Neked is cuki a poci!!!!!en is jegyzetelgettem, mert nem akarok senkit kifelejteni........... Persze en is szivesen bekerulnek a tablazatba, kell kuldenem hozza valamilyen adatot? Irj ha kell valami info, es kuldom!!!! :D :D :D

Furdoszobatukor: Nekem a dokim dr. Raboczki Marietta, nagyon birom....Te kinel fogsz szulni? Szulesznot valasztaszt, vagy a dokival valasztatsz? Van a korhaznak egy-ket erdekes szulessel es kisbabaval kapcsolatos eloadasuk, amit tavasszal szerintem majd meglatogatok!!!!!!Ultrahangra is oda jarsz a Rendelobe?

Baba: Nagyon gratula az eskuvohoz!!!!!!!!!Nekunk is kulon volt a polgari, csak csaladdal, es a templomi 3 honappal kesobb a baratokkal, de ha ketszer van meg jobb, mert akkora elmeny!!!!! :D

Bocsi, de a melohelyen csak angol billentyuzet van, es nincsenek ekezetek!!!!!! :evil: :evil: :evil: [/b]

Kép
barbuli

Zsuzsi: persze :wink:

Itt a mienk: Kép
ennek már közel 14éve :roll: :lol:

brigi73

Baba, itt voltunk nászúton... Görögország - Kefalonia Kép

Kép
zsuzsi**

Beelőztél :lol:

brigi73

Brigi! Tök jó, hogy már ennyi ideje házasok vagytok! Mi 9 éve vagyunk együtt és 8 hónapja vagyunk házasok! :D

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi, imádom az ilyen romantikus, szerelmes esküvői képeket!! Hmmmm.... Olyan szépek vagytok!

Mi is csak formaságnak tartottuk, mi sem akartunk eredetileg esküvőt, csak mivel férjem időnként Amerikában dolgozik egy-egy időre, ha pont olyankor születik a baba, marha macerás ott a nagykövetségen tenni apasági nyilatkozatot, pláne, Miamiban nincs is nagykövetség, csak talán konzulátus, szóval mi is csak a papírok miatt tettük. Szerintem az esküt az ember úgyis a szívében teszi. Na persze, mindenki másképp gondolja.

Baba, nálunk minden házi volt, a hajamat nővérem kreálta, barátnőm anyukája simnkelt, a menyasszonyi tortát anyósom csinálta. Szóval semmi komoly, "hagyományos" készülődés. De talán pont ezért lett nagyon-nagyon bensőséges.

Kép
nenoke

Bori!

Van ismerősötök aki összead? Ez jó lehet.

Valójában én nagy lagzit nem szeretnék, de elkerülhetetlen lesz majd egyszercsak, amiatt lesz külön az egyházi. És ha már nagyobb, akkor teljesen nagy. Tehát nálunk is hasonló paraméterekkel :wink:

Hiszen a barátok, családjaink többi tagja ugyanúgy szeretne velünk ünnepelni, és ez nagy hassal nekem sem fér bele. Emiatt leszünk most 10-en. Egy kis vacsi és kész.
baba24

Mindenki nagyon szep menyasszony volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nenoke: a kert tenyleg szupi, olyan szep!!!!!!!
A ket eskuvoben a ket naszut volt meg tok jo!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
barbuli

Brigi, Nektek is szuper ez a kép!!! Az ott a nap mögöttetek? Vagy valami fotós trükk? Vagy szerelmetek heve? :wink:

Kép
nenoke

Nenoke: Köszi! Életem egyik legszebb napja volt... ha érdekel, majd teszek fel még képet.

Nekünk volt egyházi esküvőnk, mert mindketten olyan nevelést kaptunk. Két pap volt, mert a férjem katolikus, én evangélikus vagyok. A budavári evangélikus templomban volt az eski. Nagyon szép volt...

Kép
zsuzsi**

Ancsa, Annee, bocsi, de elfelejtettem, kinek volt olyan szemét a főnöke, hogy kemény fizikai munkát végeztetett vele, és nem kímélte akkor sem, amikor megtudta, hogy várandós. Az a probléma megoldódott? Ez az új műhely esetleg ehhez a témához kapcsolódik?

Kép
nenoke

Brigi!!!

Ez a huszonvalahány hét????? Nagyon szépek vagytok!!

Én attól tartanék a nagy lagzival, hogy úgysem úgy élvezném pocival. Meghát igen. Most éppen van mire költeni a pénzt!

Hát nászút az a végtelen éjszakába lesz egy törpével a cicimen szerintem. :lol:
baba24

Nenoke: köszi! A fényképező vakuja :lol: Nincs szkennelem és a fényképet fotóztam le :lol:

brigi73

Jó sok tippet, trükköt kaptam. Van min gondolkodni. Mindenféleképpen egybekelünk idén, (meghát a szemétdíjat sem kell befizetni még :roll: :lol: :lol: )
baba24

Baba: hát igen, én sem igazán élveztem :cry: sajnos. Előtte 1hétig kórházban is voltam mert Dani meg akart születni, de visszatartották :wink: Nekünk muszáj volt az esküvő vallás miatt is meg szülők is igy szerették volna. Én szivesen kihagytam volna akkor :roll:

brigi73

Brigi: Tök szép csokrod volt...

Kép
zsuzsi**

Baba! Igen, egy jóbarátunk fog minket összeadni. Nincs semmi papírja hozzá, de hát nem is a törvény, hanem a "csillagok" nevében ad minket össze. Nem is tudom, hogy hívják az ilyen gondolkodást, amit ő és a családja követ, és mi is hajlunk rá: asztrológia, homeopátia, waldorf ovi, aura, reformkonyha, SZERETET stb. Szóval nekünk ő a Táltos a gondolkodásunkban. De ő biztos elkezdeni szivatni, ha ezeket olvasná... Ők az ideális család számunkra, imádunk náluk lenni.
A hétvégén látott először várandósan: "Szia anyuka! Milyen szép mama-aurád van..." :D
Vendég

Megyek ebédezni! Fél óra, és itt vagyok megint!

Csóóók

Kép
zsuzsi**

Bpri, nekem is olyan élmény volt, amikor az auralátó rokonom mondta, hogy mekkora a Kicsi aurája. :lol:

Kép
nenoke

Zsuzsi: köszi! :lol:

Bori: azt nem tudod véletlenül, ha már felvettük a szocpolt utólag esetleg fel lehet venni a 4. babára is? A bank még nem fizette ki az egész hitelt az épitőnek!

brigi73

Fúú, Brigi, még nem értek a szocpolhoz, mert eddig azt hittem, hogy csak új lakásra lehet. Ma merült fel, déután utánanézek.
Vendég

Bori: Köszi! annyira nem fontos, csak kérdezted, hogy érdekel e valakit szocpol, hát jelentkeztem :lol: :wink:

brigi73

Igen Bori, ez tök jó. Mi még az a papírokhozragaszkodó típus vagyunk, de az biztos, hogy az igazi eskü a szívünkben köttetik meg. Bármit is ír alá az ember, ha a lelkében nem érzi, hogy örök hűséget fogad, meg igaz szerelmet, akkor minden mindegy.
baba24

Zsuzsi!

megebédeltél már? Fél órát ígértél :lol:

Én már ebédeltem.
baba24

SZiasztok,
milyen sok szép menyasszony! Brigi nem is látszik nagyon a pocakod, olyan szép.

NEkünk az esküvőnk már meg volt tervezve meg minden, és képzeljétek előtte csődbe mentünk, így lemondtuk a lagzit. Így volt polgári, de akkor kezdtem el a hormoninjekciókat, úgyhogy tiszta idegbeteg, felfújt csajszi voltam, jól bedühödtem, és lemondtam az előre lefoglalt csiri-viri ruhákat, és vettem egy egyszerű szatén kisruhát. EGyébként nem is a körítés volt a legszebb, hanem hogy 8 év után egybekeltünk, szülőkkel vacsora, és kész. Úgyis a legfontosabb, hogy szeretjük egymást.
Na de azért ha a baba megszületik, szeretnék egy keresztelővel egybekötött lagzit, majd jól lefogyok addig. :wink:

EGyébként én sem iszom kávét a terhességem eleje óta, de kb. 2 napja napi egy lityi-lötyi legúrítok, mert folyamatosan alszom különben.

Andrea
Kép
kindernay

Megjöttem! Ebédeltem, meg egy kicsit pihiztem. Kerestem újabb ingatlanokat, hátha lesz megbízás, de ez reménytelen. Egyre jobban elmegy a kedvem mindentől! :cry:

Kép
zsuzsi**

Szia Zsuzsi, jó volt az ebéd?
Melyik ingatlanirodánál dolgozol?

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Ma is túléltem a fogdokit! :lol:

Házasság: Nekünk is idén lett volna június 2-án az eskink, de Manóvári úgy döntött nem most lesz. Így május 5-én tartjuk a polgárinkat és 2008-ban keresztelővel egybekötött lagzis egházi esküvőnk lesz. Igazából a nagy pocakos lagzis eski nálam sem fért be. Én azt pocak nélkül szeretném élvezni, szép, hófehér menyasszonyi ruhában. Én viszont nagyon szeretnék feleség lenni. Mielőtt apáromat megismertem úgy gondoltam senkihez nem fogok hozzámenni. De, mivel én biztosan csak egyszer fogok férjhez menni, így ő lesz az!

Szocpol: Január elsejétől nem törölték el? A teljes szocpol az új ingatlanokra vonatkozott, a félszocpol a használt lakásokra és a tetőtér beépítésekre lehetett felvenni. És utólag is meg lehet igényelni. Tehát, ha még ennek a kormánynak nem sikerült ezt is eltörölnie, akkor igényeld meg Brigi.

Gurgula, nagyon csini pocakod van!!!

Ja és a menyasszonyok is nagyon szépek voltak. Nenoke, én ugyanilyen menyecskeruhát akartam, csak vörösszínben.

kispiskóta

Sziasztok!
De jó, hogy az esküvőről beszélgettek. Nekünk is nagyon jól sikerült. És gyönyörű nap volt... az egyik legszebb az életünkben. Igaz sok utánajárással és dologgal járt az előkészület, de megéri. Szerettük volna, ha mielőtt érkezik a baba össze vagyunk házasodva. Persze ezt mindenki maga dönti el. Nem vetem meg azokat sem, akik úgy gondolják, hogy nem szükséges a babához a házasság.
Mindegyikőtök nagyon szép menyasszony volt!!! :-)

Hiába próbálkozom... nem tudok feltenni képet. De a nevem mellett úgyis láthattok egyet. :wink:
szilvi1980

Sziasztok Kismamik!!!

Cuppantás mindenkinek!

Köszönöm mindenkinek a pocakos dícséreteket...jól esik nagyon :lol:

Emi!
Én reggel mindig iszom egy laza tejeskávét és olykor délután is.

Borii!
Nagyon jó ötlet a listás táblázat..

Moniá!
Örülök, hogy benéztél és szorítok neked, irány majd az őszi topik!

Baba!
Édes a férjed..könnyes lett a szemem is..

Nenoke!
Nagyon csini voltál, jó a ruhád nagyon..na persz mindenki nagyon szépecske!!!!!!!!!!!!

Akkor én is teszek fel esküvős képet..nálunk szűk családi körben 26-an voltunk..elegáns vacsi volt..aztán rá 2 hétre tartottunk a barátoknak egy bulit..
Nekem egy ismerős divattervező tervezte a ruhát de együtt talátuk ki..együtt választottuk az anyagot is..
Kép Kép
torolve_20131003125716

Andrea: Az IngatlanBank Újbuda irodájánál dolgozom...

Gurgula: Gyönyörű voltál!!!!

Szilvi: Próbáld meg a képet melléklet feltöltésével újra. Annyira szeretnélek nagyobban is látni, mert ez így olyan kicsike kép...

Kép
zsuzsi**

Nagyon szép voltál Gurgula! Csini a ruhád! Hogy-hogy nem hófehér ruhád volt? Nem mintha ez nem lenne gyöngyörű.... :D
Zsuzsi: sajna nem tudok feltenni képet, DE! aki nagyon kíváncsi ránk van egy csomó kép a következő oldalon az esküvőnkről:

http://kep.tar.hu/kkasper
szilvi1980

Zsuzsi!
Köszönöm a bókot.. :oops:

Megnézem az Ingatlanbank weboldalát..
Mi most lakáseladás-vásárlás alatt vagyunk..
Hátha látok vmi. jót..
torolve_20131003125716

Jaj, nagyon szépek vagytok mindannyian!

Azt hiszem én beülök fürcsizni, meg olvasni egy kicsit. Jobb mint az alvás...

Andrea
Kép
kindernay

Szilvi!
Köszii a dícséretet.
Nem szerettem volna fehéret..(hagyományos ruhát) ennyi csak az oka..neeem voltam még felesééég :lol:
2004 szeptember elején volt az esküvőnk..
Szeretek eltértni a hagyományoktól..sok mindenben :P
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: