Babakocsi, amit eddig megtudtam róla: a nehéz az jó a rossz utakra, kirándulásra, mert nem pattog benne annyira a gyerek, de ha nincs lift, vagy földszinti tároló, akkor nagy luxus... A könnyű az csak a cipelésnél előny, babának kicsit kellemetlenebb. Bár valamelyik csak úgy tud elaludni, ha nagyon zötykölődik. A könnyű jelenti a 6-10 kg-ot, a nehéz a 10-25 kg-ot. A sok funkciót eddig nekem csak dícsérték. Az áruk viszont nem biztos, hogy megtérül a 3 funkció egyenkénti, időzített (akcióval társított?) megvásárlásához képest... Sógorom szerint fújható gumi kereke legyen, az jó Bébnek.
Fontos: mózeskosárban tilos babát a kocsiban szállítani. Egy dolog, hogy megbűntet a rendőr, de Babót is veszélyezteted. A gyenge nyaka miatt az első hónapokban nagyon kell vigyázni rá, különösen a hirtelen mozdulatokkal (sima fékezés, ha eléd vágnak.....)
Fontos, hogy mielőtt megveszed a kocsit, sokszor próbáld ki, hogy át tudod-e alakítani a funkciókat, mennyire kényelmes belerakni egy iszonyatosan törékeny rugdalozó izét pokrócba csavarva.
Jó a levehető huzat, mert sokat van benne Őkelme, érdemes gyakran mosni (már aki tisztaságmániás, én nem - szegény Ádám

). Ha van kocsitok, érdemes lemérni, abba mi fér bele.
Hordozókendő: tesóm gyereke nem szerette, tesómról nem is beszélve. A kenguru bejött. Vsz ezt csak gyerekkel együtt érdemes kipróbálni és megvenni. Úgyis jobb beosztani a ktsgeket.
Mi lehet, hogy ágyat nem veszünk az első körben. Ez a hétvégén merült fel, még nem végleges. Pont költözés után leszünk, minden fillér számítani fog, amit venni akarok, az túl nagy eleinte, öröklök nehéz babkocsit is, az pont jó lesz neki a legelején (amit írtatok többen, hogy kuckósabb). Ha pár hetesek leszünk, és már van egy kis rutinom, talán ügyesebben választok.
Terveim szerint májusban elrángatom a tesómat a Brendonba, mert ott minden egy helyen össze van gyűjtve. Kikérdezem, mi jött be neki, és mi nem, minek mi az előnye, mi a hátránya. Jobb, ha elmondja az előnyét annak is, ami neki nem jött be, hátha nekem pont az fog kelleni. Aztán ha kész a lista (papíron, nem a bevásárlókocsiban!), hogy miket szeretnék, akkor jön a lázas kutatás használt, vagy olcsó, de jó dolgokért. Csak ami nem megy olcsón, az jön a Brendonból. Plusz ott van a kívánságlista, amit a szeretteim böngészhetnek, ha ajándékot szeretnének venni Ádám érkezésére.
Úgy döntöttem, tudatosan nem fogom a színt és a mintát befolyásoló tényezőnek tekinteni. Szorgos marketing munkások fáradoznak azon, hogy minnél több pénzt adjak az iparágnak, szeretnék ellenállni!
Mottó: "Egy macska akkor is jóízűen tud a tányérjából enni, ha az van ráírva, hogy arzén. A macskák ugyanis nem tudnak olvasni."
Bútor: jókat láttam az RS-nél a bútorkiállításon ősszel, jó kis babrészlegük van. És asszem a Domusnak van olyan, hogy a pelenkázó egy redőny szerűség, ami oldalról felcsúsztatható az ágy tetejére, így nem foglal külön helyet. Ezzel csak az a baj, hogy eleinte első babásként nagyon bénák leszünk, és kelleni fog a több biztonságos hely, ahol el lehet engedni Babót, amíg rendet rakunk a "végleges" helyen.
Babatáska: sokfajta oldaltáskát ajánlanak, gyártanak, amiben sok hely/rekesz van a különböző felszereléseknek, de tesóm ajánlása szerint jobb egy sima hátizsák, mert azzal könnyebb mozogni, mint az állandóan lemászó oldaltáskával.
ÖTLET: a táblázatunkhoz hasonlóan csinálhatnánk alaplistákat, amiben összegyűjtjük 1. a jó ruhaboltokat, 2. internetcímeket: eü., használtcikk, romantika stb., 3. alapkészleteket (minden darab megmagyarázásával: miért jó, mire való, előnyök, hátrányok). Könnyebb benne keresni, és nem ismételjük el ugyanazt többször.