A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Halihó Kép

Lassan de végre elkészült a szüléstörténet. Bocs, ha hosszúra sikerült...

Ádám születése – 2002 november 18 - Programozott császármetszés

Miután kisbabánk már a 32 héttõl farfekvéses helyzetben volt a pocakomban , igy többször meg kellett látogatnom a választott kórházat ultrahang ellenõrzés miatt. A 37. héten az orvosok megpróbálták megforditani, hogy a szülés szempontjából kedvezõbb fejjel lefelé poziciót vegye fel, ám ez nem sikerült. Igy az orvosok elmondák milyen lehetõségeink vannak. Mivel Ádám elsõ baba volt igy a faros szülést meg lehetett volna ugyan próbálni de meglehetõsen veszélyes lett volna. Ismerve a statisztikákat és a lehetséges komplikációkat úgy döntöttünk nem kockáztatunk és a programozott császármetszést választottuk. A klinika november 18-ra adott nekünk idõpontot.
Furcsa és egyben nagyon izgalmas dolog volt ennyire biztosan tudni mikor fog megszületni kicsi fiunk.
Aznap reggel 9.30-ra kellett megjelennünk a klinikán. Itt csináltak egy ultrahangot megnézni, hogy még most is farfekvéses-e a baba. Ezután egy CTG következett, ahol mindent a legnagyobb rendben találtak. Mindketten átöltöztünk a párommal Robival és vártunk. A mûtétet délután 2 órára irták ki. A percek csigalassúsággal teltek. Nehéz lenne megmondani ki izgult jobban én vagy Robi, aki fel s alá járkált pici kórtermünkben.

Végre elérkezett az idõ és jöttek értünk a mûtõbõl. Átsétáltunk a másik emeletre a szülésznõvel. A mûtõben már akcióra készen várt a csapat : két orvos (szülész-nõgyógyász), az aneszteziológus, a csecsemõs és a nõvérek. Nagyon kedvesen bemutatkozott mindenki és sok szerencsét kivántak. Ezután felültettek a mûtõasztalra és Robi egy az asztal melletti széken, a fejem mellett kapott helyet. Igazából ekkor tudatosult bennem, hogy ez mégiscsak egy komoly mûtét és volt bennem egy olyan érzés, hogy legszivesebben felpattantam volna és elszaladok jó messzire Kép.
Bekötötték az infúziót, majd az aneszteziológus fertõtlenités és helyi érzestelenités után elkezdte bevezetni a Spinális érzestelenitõt. Ez kicsit sokáig tartott mert ferde a gerincem és nehéz volt eltalálni a helyes pontot. De végül ez is megvolt és felfektettek az asztalra. Ekkor már kezdett hatni az érzéstelenitõ és zsibbadtak a lábaim. A pocakom lefertõtlenitése volt a következõ lépés, majd kifeszitették az arcom elõtt a takaró paravánt. Ekkor már tesztelték, hogy elég e az érzéstelenités, s mire észrevettem már régen dolgoztak a szülészek a hasamon. Idõm sem volt félni vajon tényleg hat-e a spinalis. Furcsa érzés volt, mert a fájdalmat egyáltalán nem, viszont minden mást tökéletesen éreztem. A szülésznõ és az anesztezológus mindeközben végig ott áltak a fejem mellett és közvetitették az eseményeket. Robi pedig a másik oldalon ülve biztatott. Egy furcsa feszitõ érzés után - mint elmondták, ekkor szabaditották ki a kis fejét a hasüregbõl - kinnt is volt a mi kisbabánk. Abban a pillanatban megszûnt az a nyomás amit a baba miatt éreztem a pocakomban és már hallottuk is felsirni õt. Azonnal megmutatták, átemelve a paraván felett oldalt, hogy láthassuk mindketten. Majd elvágták a köldökzsinórt és egy gyors vizsgálat után az elõmelegitett törölközõbe csavarva odatették a mellkasomra. Én egyszerre sirtam és nevettem , nagyon jó érzés volt végre találkozni vele. Ahogy odatették rögtön abbahagyta a sirást és hatalmas szemekkel nézelõdni kezdett. Egy pár percig barátkoztunk egymással aztán elvitték a csecsemõsztályra ahová Robi vele mehetett. Itt lemérték és megvizsgálták , 3035 gramm és 49 centi , 9-es apgar lett az eredmény. Az egészet Robi felvehette videóra és a felvételt késõbb lehozta nekem az õrzõbe. Eközben engem összevarrtak, de a szülésznõ végig velem maradt még az intenziv õrzõbe is õ kisért le. Itt várnom kellett két órát amig az érzéstelenitõ hatása múlni kezdett és utánna áttoltak a kétágyas kórterembe, ahol szerencsére egyedül voltunk. Ekkor kihozták a kisfiunkat is és segitettek mellre tenni. Néhány próbálkozás után végül a szoptatás is sikerült és békésen aludt el a karjaimban. Robi velem maradhatott egész nap csak éjszakára kellett hazamennie, de másnap reggel mire felébredtem újra ott volt velünk.
Ahogy múlni kezdett az érzéstelenitõ, kezdtem érezni a mûtét helyét...Nagyon fájt, még a legkisebb mozdulatra is. Másnap reggel megpróbáltam felkelni, de elájultam a fájdalomtól. Következõ nap azért ez is sikerült és innentõl már rohamosan javult az állapotom. De azért, ha valaki nekem mégegyszer azt mondja, hogy a császáros anyukáknak könnyû dolga van , hát lehet, hogy megverem Kép
A szülésznõk és csecsemõs nõvérek nagyon segitõkészek voltak, nagyon hálás vagyok nekik. A kórházban töltött 5 nap alatt (pénteken engedtek haza minket) csak pozitiv élményeket szereztem és nagyon tetszett az orvosok, nõvérek hozzáállása.
Azt kell mondjam, hogy összességében nagyon pozitiv emlékként maradt meg bennem a szülés (császármetszés). Nagyon jó volt, hogy végig ébren voltam, láthattam a kisfiam rögtön és végig elmondták mi miért történik velem, velünk. A metszés maga bikinivonalon van, elég kicsi és ha a seb meggyógyul nem is fog látszani. A varratokat a hetedik napon vették ki és egyáltalán nem fájt. Az elsõ hét volt a legnehezebb de nagyon gyorsan gyógyultam. Két héttel a mûtét után szinte már mindent tudtam csinálni, igaz a babánál nehezebb dolgok emelgetését nem ajanlják még egy darabig. Külön meg kell emlitsem, hogy bár én eredetileg nem terveztem segitséget kérni, de a császár miatt végül mégis megkértük édesanyám legyen itt velünk az elsõ héten és õ rengeteget segitett !!!

Azért is irtam le ilyen részletesen a dolgokat, mert én nagyon örültem volna ha a mûtét elõtt a száraz tényeken kivül hallom valakinek a személyes élményeit is. Talán segit, hogy ha egyszer úgy alakul, a császárt ne annyira negativan fogadjátok. Arra fel kell készülni, hogy a mûtét utáni elsõ napokban nagyon fáj, de ez ugyebár hozzátartozik a szüléshez, és a végeredmény mindenképpen megéri Kép !
Én nem érzeztem egyáltalán úgy, hogy „ csak kivették belõlem a gyerekem” vagy lemaradtam volna valamirõl. Hála a spinális érzéstelenitésnek nagyon is aktiv részese voltam a dolgoknak, és biztosan örök élmény marad nekem is és férjemnek is.

Azóta Ádám baba szépen gyarapodik, a legutóbbi mérésen egy hete 3290 gramm volt.
Nagyon aranyos élénk kisbaba, csak akkor sir ha éhes, egyébkent hatalmas szemekkel nézelõdik KépKépKép

Puszi mindenkinek
kamelia

Azt hiszem lassan átköltözünk az "elsõ napokba" - már ha lesz idõm netezni- de néha bekukkantok majd hozzátok ! Sok szerencsét és nagyon boldog babavárást kivánok nektek !!!
kamelia

Sziasztok lanyok!Kép

Kepzeljetek, tegnap delutan volt nalunk vendegsegben egy 3 honapos picibaba, hat annyira edes volt! Olyan kis kifejezo pofija van, pl. megsimogattam a hajacskajat, es olyan szemeket meresztett ram, tisztara az volt a tekinteteben, hogy hogy kepzelem, hogy csak ugy megsimizem a fejet, talan tessek elobb engedelyt kerni, vagy egy kicsit ismerkedni legalabb.Kép Szoval nagyon draga volt!Kép

Viszont ma a hajnali pisituran megint asszem trutyiztam egy kicsitKép Nem is biztos, hogy az volt, olyan halvany volt, tenyleg majdnem feher (bocsi), de emiatt megint nem mertem elmenni kismamaruhat venni.Kép Valamiert ez a baba a hasamban nagyon nem akarja, hogy szep kismamacuccaim legyenek, pedig mar csak egy nadragomat meg egy felsomet tudom hordani, meg persze treningruha + polo itthonra...Kép Valahogy meg kene gyoznom, hogy attol, hogy veszek magamnak ruhat, meg neki is foguk venni mindenfelet, lehet, hogy ettol fel a baba?Kép

7 ho - 8 ho temahoz: en is hallottam mar ezt, de biztos hogy igy van? Nem csak valami nepi bolcsesseg? Valahogy nehezen tudom elkepzelni, hogy lenne alapja...

NorkiniKép
Gratulalok a kisagyhoz, milyet vettetek?

Zulu,
Nagyon drukkolok Annanak, hogy a kis nyilas bezarodjon!Kép Biztos nem lesz semmi gond, DRUKKKKKK!++++++++++++++++KépKépKép

Docika,
Szivesen!Kép

ZsuzsiKép
Aranyos nagyon a kep, jobbulast a pici dokibacsinak!Kép
Azert csak ovatosan a 25 kilos borondokkel!Kép

Kangi,
Mi finomat fozott a kispapa?Kép

KVikiKép
Megkerdezhetem, hogy hany kilos volt a babad, mikor megszuletett? Es meddig kellett meg benn maradnia a korhazban? Ne haragudj, hogy ilyeneket kerdezgetek, csak neha en is annyira aggodom a koraszules miatt...

ZsurloKép
Bocsi, OFF: Gyogyszertan?Kép Vagy korbi? Jaa, visszakerestem, ha legyek, akkor inkabb parazitogia?Kép Ez alapjan meg nemtom biztosan... Mota dolgozol ott? Lehet, hogy ismerjuk is egymast???Kép Es milyen allamvizsgara keszulsz? Csak nem te is allatorvos leszel?

KameliaKép
Gratulalok Adamhoz, es nagyon sok boldogsagot kivanok Nektek!Kép En nagyon orulok, hogy reszletesen leirtad a csaszart, kosziKép

Kepzeljetek el, szegeny kispapam ma nekiallt leolvasztani a fagyasztot, mert "megemlitettem" neki, hogy en azt nem merem bevallalni. Egy igazi hos ez az ember, hogy vasarnap delutan kepes volt nekiallni, nem?KépKépKép

Timici, Gomb:
Drukkdrukkdrukk!++++++++++++++++++++++++KépKépKép

Sziasztok, tovabbi jo vasarnapot mindekinek:

Leszter
22+3
Leszter

Orsoly, csak a betöltött 37 után nem számít koraszülésnek, ne feledd!
Névtelen

Sziasztok Csondes KIsmamakok! Kép

Kamelia! Kép
Koszi nagyon a tortenetet! CSaszaros szulesrol meg tenyleg nem olvastam ilyen reszleteset. Sok boldogsagot nektek! De jo,hogy tul vagy rajta, es mar olelgetheted Adamot!!!!

Leszter
Tettem fel kepet a profilomba a kisagyrol. Hasznaltan vettuk, de ahogy meglattuk beleszerettunk. Pedig ugy indultunk,hogy "Na, csak megnezzuk milyen...) Kép
A ferjed tenyleg nagyon draga! Dicserd meg nagyon! Kép Kép

Zsuzsi!
Hogy allsz a kilok szortirozasaval?

Kangi!
Mi ujsag?

Hat nalunk semmi kulonos nem tortent. Tegnap megismerettem a pocaklakot a chilis babbal....Kép Nem volt ellene kifogasa, pedig kicsit tartottam tole! Sutottem tegnap makos-meggyes racsos sutit. Nagyon fini lett, csak teljesen lefaradtam. Mi lesz itt karacsonykor???

Kedden doki, szerdan (3D-s )UH! Mar alig birok a fenekemen ulni.... Kép

Sziasztok
Norka
29+1
norkini

Ja! Lanyok, koszonom a sok iromanyt a 7-8 honaprol. Ezexerint csak hablaty az egesz! Kép Olyan hihetetlen,hogy azt irjak a konyvek, hogy ha most megszuletne (MEG NEEE!!! Kép ) szoval mar siman tulelne! Olyan hihetetlen!

Leszter Kép
Elfelejtettem irni,hogy szerintem nyugodtan vegyel kismama rucit! Legalabb a lelked megnyugtatod, es a baba is orul majd, hogy milyen csini anyucija van! Kép Kép

Norka
norkini

Szia Leszter!
Levente 1560 grammal született a 31. hét legvégén, és 38 cm volt. Szóval elég picike volt... Június 4-én született, július 11-én jöttünk haza. A súlya gyönyörûen gyarapodott, a kórházban sem akarták elhinni, de van egy olyan szabály, hogy meg kellett várni a terhesség idejét számítva a nemistudomhányadik hetet ahhoz, hogy hazajöhessünk. Én csak augusztus 2-re voltam kiírva. Az idõ nagyon gyorsan szaladt, szerencsére én is bent lehettem a kórházban, és kb. 3 hetes korától már baba-mama szobában voltunk. Mára az orvosok szerint teljesen behozta a lemaradását, de ez állítólag annak is köszönhetõ, hogy még mindig csak anyatejet kap.
Ne is gondolj a koraszülésre, miért is fordulna elõ. Egyébként is, ha idõben mész, az esetek döntõ többségében le tudják állítani a szülést. Én nem szeretnék többet a SOTE-n szülni, de ha újra babát várnék és ne adj'Isten korábban beindulna a szülés, habozás nélkül oda mennék. Sok kismamát, aki korábban szül, a fogadott orvosa küldi oda, mert ha a baba állapota a szülés után szükségessé teszi, úgyis oda viszik, és méhen belül sokkal jobb "szállítani", mint inkubátorban. Szegények nagyon kis védtelenek tudnak ám lenni, aki nem látta, el sem tudja képzelni, hogy néz ki egy 8-900 grammos baba, mégis gyönyörûen felnõnek idekint. Láttam egy kisfiút, akit akkor vittek haza, amikor mi ott voltunk, akkor volt 2 kilós (Levihez képest óriási), és 750 grammal született (azt hiszem, 2 hónapig volt bent).
Ja, még annyit, Levi csak másfél hetet volt a Klinikán, utána (mivel semmi baja nem volt szerencsére, "csak" kicsi volt), átvitték a Margit Kórházba. Ott fekhettem be én is, és a látogatás,...stb miatt jobb volt (a Klinikán sokszor egy-másfél órát álltunk kint frissen vágott hassal/gáttal hogy bejussunk a babáinkhoz. Hiába volt látogatási idõ, ha új babát hoztak, nem lehetett bemenni.)
Szóval ne aggódj, biztosan nem lesz semmi baj.
További jó pocaknövesztést és kellemes vasárnap estét mindenkinek:
Viki
vikici

Kamelia Kép
köszi a történetet! Kép Jó egészséget Nektek!

Norka Kép
megvagyunk, elmentünk az Iparmüvészetibe a karácsonyi vásárra - szép és drága dolgok vannak -, meg az Oktogonhoz közeli árudasorra, ahol csúf és drága dolgokat is lehet kapni Kép

Leszter Kép
végül elmentünk ebédelni egy közeli étterembe Kép NAGYON jól esett!
Kispapád pedig valódi hös Kép
Mi tegnap voltunk cimboráknál, ahol 20-án lesz 1 éves a manó Kép Irtó édes volt, imbolyogva jár, mindent ért, megmutatja, "milyen nagy a Mókus", meg "ogy csinál a hal". Már vagy 10 centis a szöke hajacskája (lassan vágni kell, kisfiú a drága), és a hintán úgy lengett a haja, hogy megszakadtunk rajta Kép

Most összeirkálom, melyik esküvöi fotóból kinek szeretnék adni, mert a család már örjöng (júli 20-án volt a nagy esemény ...).

Pussz
Kangi
29+2
kangi

Sziasztok!

Most értem vissza, és gyorsan be is nézek hozzátok.
Még nem olvastam vissza, de láttam, hogy vannak a szurkálásos témához hozzászolások, és megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül. Szerencsére estére elmúlt, és azóta sem volt. Elképzelhetõnek tartom, hogy valóban a rekeszizmokkal van összefüggésben.
Visszaolvasok, és reagálok mindenre. Kép

Ja és még annyi azért gyorsan:
Kangi Kép

Nekem is szokott néha hirtelen rángatózós mozgást csinálni a pici, olyankor úgy megsajnálom... De nem gondolom, hogy bármi baja lenne, inkább még nem annyira tudja koordinálni a mozgást. Nem? De biztos írtak már a témával kapcsolatban.

Leszter Kép

Nagyon csini vagy az esküvõdõn, és szépe a pocid is. Kép

myssnia
30+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia Kép
igen, most már én is úgy gondolom, hogy olyan önkéntelen összerándulás lehet Kép Kicsi bogaram ...

Norka Kép
végül behevertél a kádba tegnap?

Pussz
Kangi
29+2
kangi

Kangi!
Csak termeszetes! Nem am mosogattam, mint 1esek! Kép Kép
norkini

Sziasztok!

Kakukk: Azt nem írtad, hogy mikor kell legközelebb menned.
Létszi írd meg. Mikorra várod a kicsit?

Orsoly: Jó azért, hogy nem indultatok utnak igaz elég szép idõ volt, de biztos ami biztos.

Brokkoli: Már biztos otthon vagy a kicsivel, várjuk a beszámolód. Hogy viseli a kicsilány magát otthon?

Na most csak ennyi
sziasztok
Andy
37+5
andy78

Szila:
Gratulálunk a babádhoz, neves alkalomkor született Kép. Nálunk dec. 26 a számolt idõpont, bár a legutóbbi ultrahang már december 5-öt mondott (ami nem jött be tippnek, hiszen még egyben van a baba és a mama Kép).
Budakalász közel volt hozzánk, de mi Pomázról most költöztünk el (Tatára). Sok boldogságot kívánunk a családodhoz!

Üdv: Hayimmama és Hayimpapa

Hayim Apuka
hayimpapa

Tehát:

Köszi a hozzászólásokat! Kép

Csucsuka Kép
Köszi a tippet. Ha lesz megint ilyen, akkor iszom egy kicsit. De lehet, hogy csa vizet.

Norka Kép
Mit mondott a védõnõ a szurkálásra? Azért érdekelne nagyon.
Nagyon szép az ágyikó!

Leszter Kép
Biztos, hogy csuklott a babád, az enyém is csuklott, már elég korán. A 20 heti UH láthattam is. Egyébként nálam akkor csuklik inkább, ha fekszem vagy éjszaka forgolódom. Kép

Franyo Kép
Húúú de szép kerek pocid van. Kép

Timici Kép
Nagyon drukkolok, hogy mielõbb hazajöhess!

myssnia
30+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia!

Vegul nem jutottam el hozza, csak kedden megyek doki elott, de mindenkepp megkerdezem!! Remelem nem a mehszaj...

Norka
29+1
norkini

Norka Kép
ma én is befeküdtem Kép Akkorákat szökkent, hogy csak na!

Hanem azt nem tudom, hogy fogom birni a karácsonyi bevásárlást: ma délután jártunk-keltünk kicsit, derekam eléggé elfáradt (amúgy is össze van csúszva 2 csigolyám), és még most este TESCO-ztunk egyet, és hát bizony fáradt a poci! Ti hogy vagytok ezzel?

Apropó, TESCO! Nem véletlenül gyalázom mindig oly lelkesen! A halálosan zsúfolt akváriumból kiugrott egy ponty, és ott vergödött a padlón. A halas pultban senki. Kb 8-10 perc telhetett el igy, addig mentünk egy kis kört, senki sem jött, hogy visszategye KépKépKép Annyira sajnáltam!!!
Úgyhogy szegény kispapa lett a halmentö, aki visszatette végül Kép nagyon szerettem érte Kép

Na pussz, mert holnap is van nap.
Kangi
29+2
kangi

Jó reggelt! Kép

Mi történt, Kismamik? Én itten dolgozni jöttem hétfö reggel, ti meg sehol??! Kép

Egyébként az égvilágon semmi nem történt az éjjel, kicsit fájdogált a pocim + szeméremcsontom a sok talponléttöl, de ennyi.

Pussz
Kangi
kangi

Halihó Kismamekok!

Kamelia, nagyon jó, hogy leirtad a tapasztalataidat, legalább is nekem jólesettKép, jó babázást NektekKépKép!

Nekünk nagyonjó hétvégénk voltKép. Kezdõdõtt azzal, hogy apóca találkozott a télapóval, aki adott neki egy dig. fényképezõtKép (készüljetek a képdömpingreKép). aztán fojtatódott egykis vásárlással (kimamabugyi, kismamanadrág, a "nagyfiamnak" "nagyágy", amiben már benne is alukált az éjjel)KépKép. Egyetlen dolog van ami egy kicsit ront a dolgon, hogy nem látok a takonykórtól, dehát minden nem lehet tökéletes, még én semKép

Myssnia, én is vízzel kezdtem, mert az állítólag hat a rekeszizomra, de mikor már egy órája nem tudtam helyet változtatni, azt mondta apóca, hogy ha ennyire hiányzik a pia, nincs mit tenni, inni kell!KépKép Persze azért mer így szemtelenkedni, mert tudja, hogy imádomKép

Franyo, nagyon jó a kép, na meg a pocád se kicsiKépKép

Pusszantás!
Zsófi (23+4)
Csucsuka

Sziasztok!
Kispici, Leszter, Csilla, Borsi!
Köszönöm, hogy nyugtattok. Szerintem se kell túlzásba vinni, amíg jó a cukrom, de nagyon sikerült rámijesztenie. Egyébként azóta (3 nap alatt) fogytam 1kg-ot. Nem ez volt a szándékom, de nem bánom. Egyébként én nem vagyok igazán magas, sõt: 155 cm vagyok.
Ezek után Csilla szerintem neked is érdemes odafigyelned.

Ti hogy bírjátok ezt a nagyon hideget? Én elég rosszul.

Sziasztok
buksicica
20+5
buksicica

Sziasztok Lanyok!
Bucsuzni jottem, legalabbis atmenetileg!
Megyunk haza, es otthon se telefonvonal, se szamitogep, se UPC elofizetes! Szoval nem nagyon foglak tudni olvasni titeket, es biztos, hogy hianyozni fogtok!
Rengeteg elintezni valonk lesz otthon, az anyakonyveinket le kell fordittatni, hogy a babocat majd tudjak mi alapjan beirni a nagykonyvbe itt Nemetorszagban!
Ferjem ugy nez ki meg a baba szuletese elott elvesziti az allasat, sot meg az is lehet, hogy az unnepek elott! Szar helyzet, de bizom benne, hogy ahova Isten baranykat ad, ott a legelorol sem feledkezik meg!
Mindenkinek boldog unnepeket kivanok, es problemamentes babavarast, szulest!
Legyetek jok!

Zsuzsi
32

Ui.: Es legyszi drukkoljatok, hogy 1.legyen hely a gepen, 2.ne szoljanak a sulytobblet miatt, 3.ne vegyek eszre, hogy Gyuri idokozben ket eves lett, es hagy repuljon meg egy utolsot ingyenjeggyel, 4.ne hisztizzen utkozben (baromi rossz ejszakank volt, biztos faradt lesz, kerdes, hogy milyen formaban adja ki magabol!), 5.altalaban veve ne huzzanak fel, ne cicizzenek sokat, ne emeljem meg magam, es erkezzunk haza epsegben fizikailag es idegileg egyarant!
Koszi Kép
zsuzsi74

Zsuzsi Kép

Jó utat, drukkolok, hogy minden rendben menjen.

myssnia
30+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Zsuzsi
Jó utat, kérj segítséget, ne emelgess!!! Kép

Norka Kép
Csütörtök óta most olvastam vissza. Régebben úgy hallottam, hogy azért "jobb" a 7. hónap, mert akkor még be tudnak adni tüdõérlelõ steroidokat, míg a 8. hónapban már nem, hiszen akkor már a tüdõ fejlõdése majdnem befejezõdött és nem szurizhatnak már. Lehet, hogy ez hülyeség, de nekem a kérdésemre ez volt a válasz. Persze az a jó, ha a baba idõben jön, és miért is sietné el Kép ?

Gomb, Timici
Drukk ezerrel megy, hogy minden rendben legyen Veletek!

Ma megyek dokihoz, várom már nagyon, mert nem igazán érzem, hogy mozogna a babó. Lehet, hogy mikor alszom, akkor mocorog? Van aki ilyet érez, vagyis nem érez szinte semmit?

Ányez
21
Anyez

Sziasztok,

Múlt héten nem tudtam feljönni hozzátok, mert a meló elöntött. A hozzászolások feldolgozása folyamatban van, de addigis MINDEN MAMÁNAK ÉS BABÁNAK HATALMAS GRATRULA!!!!!!

Hétvégén mi is megvettük a kiságyat. Van egy nagyon hülye kérdésem, de még nagyon gyakorlatlan vagyok:

Egy kombi kiságyat vettünk és a matrac mérete 70*113. MÉg nem raktuk össze kiságyat, de a matracot nézve óriásinak tünik, de ha a számokat nézem, nem tudom, hogy mennyi ideig lesz jó a kiságy méret. Meddig használja egy baba a kiságyat? És mikorra éri el a kb 110 cm?Szóval ilyen hülyeségeken töröm a fejem. Egyébként az ágy nagyon tuti. A soroksári Megatoysban vettük.

puszi
Omnia (28)
Omû

Az hiszem a nevemnél egy kicsit mellényomtam a billentyüt.

Omnia
Névtelen

Kangi Kép

Én is dolgozom már, de valahogy ma nagyon rossza a hangulatom.
A hétvégén is totál depi voltam, és még ma is tart. Persze van azért oka is. Részben az is bántott, hogy mindenki tömi a fejemet mindenféle tanácssal, és én már kezdem nyomoréknak érzeni magam, akit állandóan irányítani kell. Anyúkám ha nem eszem, akkor az a baj, ha meg jóízűen eszem, akkor rámszól, hogy meg ne ártson, és nem kéne töltött káposztát enni....Meg is fogadtam, hogy nem hallom meg az "okosak" véleményét... Már nagyon unom. No meg nekem a kispapival sem a klasszikus családi modell áll fenn. Kép

Bocsi, hogy ide panaszkodtam, és pont hétkezdésként, de most tényleg nem vagyok csúcsformában. Ha benézek hozzátok, mindig jobb kedvem van, és itt tényleg jótanácsokat kapunk csak. Kép

myssnia
30+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Szisztok!

Most jöttem a dokitól, azt mondta, hogy egyenlõre nem nyílt tovább a méhszáj, persze pihenek. de a babucit nem nézte meg majd 28-án. De azért örülök neki, hogy nem rosszabodott a helyzet.Kép
Elég nehéz megállni, hogy ne csináljak semmit, hiszen most költözünk be az új lakásunkba, de szerencsére a férjem és a hugom segít nekem.

Bocsi, hogy nem olvastalak Titeket végig de csak beugrottam a férjem munkahelyén a gépére.
Mindenkinek sok puszi, és nagyon vigyázztaok magatokra és a babócátokra.

lolla
26

ui: most jöttema vérvételrõl majd holnap lesz eredménye. drukkoljatok nekem.
lolla

Lolla,
ez nagyon jó!! Kép

Zsuzsi,
jó utat és kellemes ünnepeket. Kép

Myssnia,
ne szomizz. Hétfö reggel lehet kicsit depizni, de most már aztán jobb kedvet!! Kép Mondd meg a "tanácsadóknak", hogy ne avatkozzanak annyit! Te tudod, mi a jó neked, nemde? Kép

Még vissza kell olvasnom a hétvégéböl, nagyon sürü volt a programunk szerencsére, itt 3 napos hétvége volt. Úsztunk, koncerten voltunk, hajnalig kártyáztunk, sokat kutyiztam kint is, naszóval nagyon jó volt. Kép

Jó hétkezdést Lányok,
ha visszaolvastam, még jövök,
Pálma
19+3
pálma

OmniaKép
Az ágy akkor fog majd kicsinek tûnni, amikor a Babád pár hónaposan keresztbefordul majd benne, beszorul a lába a rácsok közé és ezért hajnali 3-kor sírni kezdKép
Katus
Katus

Sziasztok mamekok!

Húúú,mi mindent termeltetek a hétvégén!

Franyo
Köszi a segítséget!Nem tudom miért,de valahogy úgy mentödött a kedvencekben a babanet oldalam,hogy nem hozott nekem ilyen felsorolást a képernyõ oldalán.Újra jelentkeztem stb és megvan!Remélem látható is lesz!
A málnalevelet is köszi!

Kamelia
Szép történet a tiétek!Tényleg marha furcsa lehet tudni azt,hogy ma kettökor szülünk,háromkor lehet érdeklödni! Kép

Nem olvastam ugyan totál végig a hozzászólásokat,ezért bocsi,ha már született "tudományos" válasz is,de a 7vagy 8hónapra szülésrõl én azt hallottam anno,hogy ebben az idõszakban olyan szervei fejlõdnek/tökéletesednek a babának,hogy azt "megszakítani" a szüléssel nem igazán jó dolog.De ha koraszülés miatt itt kinn tökéletesedik egy bizonyos folyamat,azt nyomon tudják követni és kellõen segíteni a dokik.Valami ilyesmi...

Zsuzsi
Hát nem egyszerû utatok lesz!Remélem megtudjuk majd,hogy minden OK volt e!Nekd is köszi a málnalevél infot!

Buksicica
Nekem úgy mászkál ez az 1kg fel le,hogy már azon gondolkodtam,ez normális e.De ezek szerint igen!Próbálj teázni,ha gondolod!

A mi hétvégénk mondhatni húzós volt:
Apóca szüleinél +a hugicánál voltunk,ahol két kisfiú szedi darabokra a lakást.Hát izé......nem mondom,hogy totál elvette a kedvem az egésztõl,de én úgy jöttem haza,mint a rongy.Próbálom nyugtatni magam,hogy nevelés kérdése az egész...ha-ha...

Kangi
Ha nevet nem írtál volna is tudhatnám ki lehet:Házifeladatnak megkaptam,hogy összeírjam kinek milyen esküvõs képet hivassunk elõ...Kép
Ha már itt tarunk:készülj a csütörtök estére!(Karácsonyi party)

Borsi
borsi1

Sziasztok!

Huh, ez a ronda hideg! Tegnap este rohammunkában szedtük be a muskátlikat és leandereket! A férjem meg végre csinált kutyaházat a 2 kutyának. Nagyon szépek lettek.

Ányez!Kép

Én kb. a múlt hét közepén kezdtem igazán érezni, hogy mozog. Mármint addig csak akkor éreztem, ha csend volt, koncentráltam, és a hasamra tettem a kezemet. A múlt héttõl meg már akkor is érzem, hogy mozog, ha nem figyelek rá. Az elsõ kettõt hamarabb éreztem, vsz. a lepény helyzetétõl is függ. Meg attól, hogy a fiamnál még szuper hasim volt, a lányomnál már volt rajta egy kis hájacska, utána meg egy kicsivel többKép Kép.

Urszila
21
urszila

Zsuzsi Kép
nagyon szoritok, hogy minden rendben menjen!!! Kép Ügyes legyél, de ne emelj, nyugodtan kérj segitséget, ha bájvigyorogsz, a pasik nem szokták visszautasitani a kérést! Hajrá! Kép

Myssnia Kép
micsoda hülyeség, hogy nem kéne töltöttkáposztát enni?! Hogyne kéne! Nyami káposzta! Különben is, a te gyomrod fog égni utána, és akkor?! Majd elmúlik, ha meg nem, akkor is legalább ettél egy jót. Ne hagyd, hogy bárki nyaggasson! Kép A stressz meg a hülyeségek miatti büntudat jobban árt, mint egy jó adag káposzta (vagy chips vagy füstölt szalonna Kép). Különben is, a töltött kápi tényleg legfeljebb neked okozhat problémát, a babának nem, te meg már nagylány vagy, ugye, és nem szorulsz védelemre, ha bajod lesz töle, majd megoldod Kép
Inkább képzeld magad elé, ahogy Zsuzsi Gyurikája a zokniját hajigálja a kocsiban KépKépKép

Pussz
Kangi
29+3
kangi

Borsi Kép
karácsonyi party csütörtök este??? Neeee ... kééérem széépeeen ... Kép
Szerda este megyünk kétgyermekes haverokhoz, de ott két lány van, és az egyik még csak pár hónapos Kép Úgyhogy nem fogják a berendezést darabolni Kép

Pussz
Kangi
29+3
kangi

Katus,

ha keresztbe fordul a 70 cm széles hely elég nekimég az elején. Mert ha jól tudom van 70*120 és 70*140 cm széles ágy. Ha jól értem, akkor a hossza tök mindegy (113 vagy 120 cm). A 70 cm-nél meg nincsen szélesebb. De szerinted a hosszát mikorra növi ki?Tudom, hogy a kombiknak ez az átka (helyhiány miatt kellett ilyet venni, de a 120 cm-nél nem sokkal rövidebb.Igy ránézére nagynak néz ki.

puszi
Omnia (28)
Névtelen

Omnia, nekünk 60x120-as van, mostanra nõtte ki, 17 hónapos 11 kiló és 82 centi.

Pussz!
Zsófi (23+4)
Csucsuka

Myssina

Vessetek meg,de multhéten én kértem az Anyukámat,hogy marhanagyadag töltöttkápit fõzzön nekem.Elfogyott....
Szóval nem hinném,hogy ilyeneken kellene pánikolnod!Én jobb esetben havonta találkozom Anyósomékkal+ugye a kétgyermekes hugicával,gondolhatod milyen tanács áradattal jövök haza (többek közt a "ne igyál szénsavas ásványvizet",jóformán csak azt iszom,semmi gondom eddig...)Szépen köszönöm õket és mosolygok!Ha bajod van valamitõl,nem csinálod!Ennyi
Apócák meghát férfibõl vannak,annyit is várjunk tõlük...Kép
No fel a fejjel!

Borsi
borsi1

Kangi, Borsi, Pálma Kép

Teljesen igazatok van. Szerintem ilyenkor a kismami tudja legjobban, hogy mire van szüksége. Soha nem ennék olyat, amivel árthatnék a tökmagnak.
Egyébként én is a szénsavasat részesítem elõnyben. Attól jobb lesz a gyomrom is, a rostosaktól inkább jobban ég. És a kápitól sem lett semmi bajom. Azt hiszem az lesz amit Borsi írt. Megköszönöm én is, de elengedem a fülem mellett...

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok lanyok!

Kepzeljetek, az elobb Anyukam tanacsara elokerestem egy regi bluzomat, amit meg gimis koromban hordtam, es teljesen jo ram, tisztara kismamis lettem benne!Kép Ez egy feher "paraszting", olyasmi, mint amit a csikosok szoktak hordani, mell alatt huzott, es olyan szepen kiall benne a hasam!Kép A mell reszen meg feher himzes van rajta, es felprobaltam hozza egy zold kordbarsony mellenyt is, es az is jo! Ugy orulok!Kép

Na megyek visszaolvasni, aztan meg jovok, pusssz:

Leszter
22+4
leszter

Halihó,
mindjárt megyek enni, ezután a sok töltöttkápi után, titeket olvasva csoda, ha éhes lesz az ember?:o)

Zsuzsi, jó utat! Remélem tényleg zökkenõmentes lesz:o)

Kamélia,
olyan arin írtad le a történetet:o)
nekem nagyon tetszett:o)

Borsi,
én is néha arra gondolok, hogy tuti nevelés kérdése, hogy milyen a gyerek, bár a rólam szóló sztorikat hallgatva, néha kétségeim vannak:o) remélem a hisztizés nem örökletes, mert én állítólag nagyon hisztis voltam:o)))))

Urszila,
a muskátli semmi képpen nem bírja ki a telet?
sajna nem tudom hova betenni:o(

Na megyegyek ebédelni, mindenkinek jó étvágyat!
Manócska
10+5
Manócska

Manócska!

Sajnos a fagyokat nem bírja a muskátli. Nem túl jó az sem, ha a meleg szobában van, de túléli,csak tavasszal vissza kell vágni.
Gyerek tuti nem csak nevelés kérdése! Az enyémekkel nem példálózom, mert fiú-lány, 2 év korkülönbség, de itt vannak a kolleganõm kétpetéjû fiúikrei, ég és föld a két gyerek.

Leszter!
Nincs indiai ruhád? Valamikor az is divat volt, az is ilyen mell alatt húzott. Nekem a kedvenc terhesruháim.Fõleg, mert pamutból vannak.

Urszila
urszila

Sziasztok lanyok!

Norkini,
Tenyleg nagyon aranyos a kisagy, mar csak egy baba hianyzik belole, teljesen ertheto, hogy beleszerettetek!
Makos-meggyes suti, az nagyon finom lehet!Kép
Akkor kedden es szerdan kivancsian varjuk a beszamolot!
En szivesen vennek kismamarucit, csak ahhoz el kell menni vasarolni. En meg nyul vagyok, mult szombaton meg tegnap is ugy volt, hogy megyunk, aztan jott ez a rohadt trutyi.Kép

KViki,
Koszi szepen az infokat. Megneztem a profilodban Levit, gyonyoru baba, es olyan kis kiegyensulyozott, vidam pofija van!Kép
Megnyugtato volt olvasni, amiket irtal, es nagyon jo, hogy a legelso hetek kivetelevel Te is benn lehettel vele, ez biztos, hogy nagyon sokat szamitott!Kép
Meg egy kerdesem lenne: ha valaki nem a SOTE-re jar orvoshoz, de valami nagy gondja tamad, akkor bemehet oda csak ugy, ha ugy erzi, hogy a sajat korhazaban nem biztos, hogy felkeszultek a baba fogadasara vagy benntartasara?

Kangi,
Nekunk az eskuvoi fotok egy resze meg mindig itt figyel egy dobozban, szepen csaladonkent beboritekolva. Pedig szeptemberben mar az egyeves evfordulonkat unnepeltuk...Kép
En is uuugy elmennek mar valahova ebedelni, vagy vacsizni! Ugyhogy most irigykedem, meg jo, hogy sarga a szmajli, igy kifejezobb.KépKépKép
A bevasarlas egy reszet szerintem hagyd a kispapara (azaz a Nagy HalmentoreKép), en mar teljesen lemondtam rola, hogy bevasarolgassak. Tegnap pl. osszeirtam, hogy a karacsonyi kajakhoz milyen hozzavalokat kell venni, es az ajandekokat is sajna ugy nez ki, O fogja megvenni...Kép Amugy egy ismeros kisgyereknek meg tavaly a fejere ugrott egy hal, asszem a Coraban!Kép

Csucsuka,
A kispapad azert mer igy szemtelenkedni, mert tudja, hogy imadod a piat?Kép Vagy felreolvastam?Kép
Varjuk a fotokat, es jobbulast!Kép

MyssniaKép
Teljesen normalis, hogy neha depis vagy, ezt Te is tudod!Kép Fel a fejjel, a tanacsok kozul meg csak az jusson el a tudatodig, amit erdemesnek tartasz ra! A multkor en is kiborultam Anyukam aggodasa miatt, ugy ereztem, hogy eppen elegge aggodom en is, nem kell, hogy meg O is paraztasson. De az anyukak mar csak ilyenek, valoszinuleg mi sem leszunk kivetelek...Kép
Koszi a dicseretet!Kép
Aranyos lehetett a babad, ahogy csuklott, mikozben lestetek az UH-n.

ZsuzsiKép
Biztos vagyok benne, hogy a ferjed talal maganak uj allast, sot jobbat is, mint az elozo volt. Lesz legeloje a baranykanak!Kép
Kellemes karacsonyt nektek is, jo utat, es mind az ot temaban megy a drukk!Kép+++++++++++KépKépKép

Anyez,
Szerintem nem mindenki erzi a 20-21. heten meg a baba mozgasat olyan egyertelmuen, a dokinal biztos minden rendben lesz!Kép

Lolla,
Orulok, hogy a mehszaj rendben. Azert csak pihizz, rend lesz abban a lakasban, maximum kicsit kesobb.Kép

Puszi:

Leszter
22+4
leszter

Leszter,
En is a nagyapam parasztingeben erettsegiztem szules elott ket hettel! Es epp tegnap akadt a kezembe, csak ki kene vasalni! Be is csomagoltam, csak azert is felveszem! Annak idejen, hogy kicsit "modernebb" legyen, pici fekete gombokat varrtam a feher ingre, ami mellesleg szuper lenne "szopatos bluznak" is, mert jo melyen gombolt.

Koszonom az utravalo jokivansagokat, mindjart indulunk is!

Szuleszno mindent rendben talalt, szinte hihetetlen! Baba buksija meg nincs rajta a mehszajon, egy picit mellette van, de igy legalabb nem nyomja. Majd ha visszajottunk legfeljebb behastancoljuk a helyere!

Na, Lanyok, mindenkinek a legjobbakat!

Zsuzsi
32
zsuzsi74

Szia Leszter!
Szerintem bemehet bárki oda szülni, maximum az ügyeletes orvos vezeti le a szülést. Én sem ott szültem volna, de mivel gondok adódtak, az orvosom javaslatára befeküdtem a SOTE-ra, ahol (bár elméletileg "átvett" egy doki) éjszaka beindult a szülés és az ügyeletes orvosok (merthogy ketten voltak bennt) és a szülésznõk olyan kedvesek voltak, hogy egyáltalán nem éreztem, hogy akkor találkozom velük elõször.
De azért továbbra is azt mondom, ne is gondolj a koraszülésre! Minden jót Neked:
Viki (van egy új kép a profilomban, ha esetleg érdekel)
vikici

Sziasztok!

Hat itt is iszonyatos hideg van. Reggel levittem a kutyat, es szinte azonnal fordultunk is vissza, mert lefagyott a fulem! Kép

Toltottkaposzta
Epp legutobb dokinal beszelgettunk errol! Azt mondta,mindenkinek maskepp viseli a gyomra. Szepen ki kell tapasztalni, mit bir es mit nem. Ha birod akkor johet akar a kapi is! Szoval hajra! Kép

Bevasarlas
En is feladtam mar,hogy en is csatlakozzak a nagy bevasarlasokhoz. Persze,hogy apa egyedul ment, meg is lett az eredmenye. 2 jegkrem, 3 fele budos sajt (amit ki nem allhatok)Kép

Leszter!
Ne legy nyul! Kép Szedd ossze magad, majd meglatod, ugy fogsz neki orulni,hogy meg a trutyizas is abbamarad!!!!!

Kangi!
Nem kellene ennyit dolgozni mar megint..Kép

Na megyek a gyerkocoknek koncert elotti foprobat tartani. Meglatjuk mit ert az eddigi munkank...:0/

Norkini
29+2
norkini

Csucsuka,

a szélességét vagy a hosszát nötte ki?

Omnia
Névtelen

óóóóóóóóóó, akkor a muskátlimnak annyi:o(

Tényleg kutyahideg van, szegény kutyáim vize reggelre teljesen befagyott, jó lehet ilyenkor jeget szopogatni:o(
kéne egy merülõforraló?:o)))))))

jó kis zsíroskenyeret ettem lilahagymával:o) jó, a töltöttkápival nem vetekszik, de azért nyami:o)
szegény kollégák:o)))))))) már a hagyma miatt:o))))))))

Ja , egy kérdés, a repülést mennyi idõs korig engedélyezik?
( hátha elvisz a párom nászútra:o)))))))))
Manócska
10+5
Manócska

Zsuszi Kép

Írtam mailt. Lehet már nem olvasod el, mert útrakelltél...

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Csilla1,
látom a táblában, hogy majdnem egyidösek vagyunk. Hol voltál eddig, soha nem láttam a hozzászólásod (múlt heti üzenetedig), gyere gyakrabban! Azért a fogyókúrát remélem nem viszed túlzásba.

Fodbetti, Zulu, Kamelia,
Köszi a szüléstörténeteket, mégegyszer gratula a babákhoz. Fodbetti, höstett volt amit véghezvittél, könnyebb folytatást kívánok.

Leszter,
nekem is van egy nagy fehér parasztingem, köszi a tippet. Kép

Nem tudja valaki, mi lett Cinedittel és Kamillával? Kamilla kórházban volt, azt olvastam egy másik topicban, de még mindig ott tartják? Kép

Pénteken a baba ébresztett engem. KépKép Na nem a szomszédék, hanem a pocakban. Félálomban feküdtem, mikor sokszor egymás után ugyanott mocorgott. Olyan jó volt. Kép Nem elöször éreztem, de ez volt eddig a legjobban kivehetö.

Pálma
19+3
pálma

SZiasztok!

Manócska! Az én muskátliaimnak (és egyebeimnek is) Kép SZerintem az utolsó 1-2 hónap lehet gáz, társaságtól függõen, de talán ZSuzsi jobban tudja - igaz, õ írta, hogy most hazarepül, aztán nem lesz netje. Szóval, szerintem most még nyugodtan nászutazhattok! Kép

Norkini! De jó lehet a babádnak, hogy ennyi szép zenét hall! A koncert sikeréhez szurkolok! Kép

Anyez! Szerintem sem baj ennyi idõsen, ha még nem érzed mindennap a babát! Nekem Árminnal az jött be (de lehet, hogy csak késõbbtõl, már nem tudom pontosan - pedig csak egy éve volt!), ha ettem-ittam vmit, akkor nagyon hamar lehetett érezni, hogy felébredt a kis habzsolháp! Kép

Leszter! Nincs valami nagyon közeli bolt, vagy ahová egyszerû eljutni tõletek kocsival, hogy ne legyen megerõltetõ, csak a vásárlás élménye adassék meg? Én tegnap vettem egy meleg kismamanadrágot (sztreccs kord), kicsit még nagy, de hózentrógerrel már tudom használni! Kép És nem is volt túl drága! Ami nagyon kéne: egy kabát, de azt nem találtunk, ráadásul úgy érzem, meg is fáztam tegnap a dzsekimben Kép

Borsi! Hát, én Nagggggyon megvetlek a kápi miatt! KépKépKép Annyira eltérõ, hogy ki mit kíván/a terhessége alatt! Még ugyanannak az embernek a két/több terhessége is lehet teljesen más, nemhogy más embereké! Én Árminnal (telefonszámot küldök, de választani nem tudok helyette! KépKépKép) még a hideg víz szagától is rosszul voltam, gondolni sem tudtam kajákra, fogytam is az elsõ 6 hónapban 6 kg-t, most meg többnyire tök jól vagyok - viszont már híztam 1-t Kép

Kéretlen jótanácsok: Ebbõl a baba megszületésével csak egyre több lesz! Kép Én sajnos nem mindig tudom megköszönni és elfelejteni, van, hogy tiszta depi leszek tõle, meg dühös, meg minden, meg fõleg ahelyett, hogy rájuk hagynám, elmondom, miért csinálom úgy, ahogy szerintem jó - hát, errõl le kéne szokni! Kép

Na, megyek olvasni is, ne csak írjak! Kép

Márti
13+6
márti

Köszi Márti,
de nem most mennénk, hanem februárban vagy márciusban.
kb 20-25 hetes leszek akkor.
remélem akkor még nem gáz a dolog.

Pusz:
Manócska
10+5
Manócska

Palma!
3 hetig korhazban voltam es csak penteken johettem haza. Vesekovem van sajnos, amivel nem lehet mit kezdeni amig terhes vagyok. Irto jo hely az I Szul. es Nogy. Klinika!!! Nagyon leesett az allam az orvosok es noverek jo szakmai felkeszultsegen es a betegekhez valo hozzaallasan. A kaja is tok jo volt, minden nap bejottek, es megkerdeztek, hogy 2 fogas kozul melyiket valasztod holnapra. Valasztottam szulesznot es dokinenit, mind a ketto tok jo fej, elvittek megmutattak a szuloszobakat, elmondtak mi fog velunk tortenni, igy most vegre eloszor ugy erzem sinen vagyunk a baba es en is Kép

kamilla (35+4)
kamilla

Végre elolvastam kb. 6 nap termését.

Kedden úgy felhúztam magam. A munkehelyemen tudták, hogy 3 napig nem leszek ezért az utolsó napon az egész heti munkát meg akarták csináltatni velem. Ráadásul 3/4 4-kor szóltak egy nem kicsi munkáról (1/2 5-ig tart a munkaidõ).

Urszila, Leszter, Márti!
Az amniot ki lehetett bírni. Inkább az izgalom volt nagy. Elõzõ éjszaka nem sokat aludtam. Az "jó" volt, amikor tûvel a hasmban a doki mondta, hogy lazítsak. Mondani könnyû, mondtam is neki. Fiatal, jó fej doki volt, nem vette zokon. Reméltem, hogy a két ünnep között elkészül az eredmény, de január 2.-án mehetek csak.

Zulu, Nyulika, Brokkoli!
Gratulálok a picúrokhoz! Jó egészséget és sok örömet!

Betti!
Minden tiszteletem a tiéd. Nem egy leányálom amit végigcsináltál.

Pocok!
A táblázatból eltûnt, a korom és a babák száma (29 év/1. baba).

Nadine, Ányez!
Kispapával azzt hittük, hogy azért már van pocakom, de az amnionál mindenkinek nagyobb pocija volt mint nekem!

Ányez!
Megvettem életem elsõ kismamanaciját. A sokat emlegetett Check Point Farmer Diszkontban. Sajnos pocakban még bõ, pedig raktak még rá gombot. Nincsen A vonalú kabátod (vagy valamelyik rokonodnak, aki kölcsönadná)?

Gömb, Timici!
Drukkolok nektek, hogy minden renben legyen.

Gombóc!
Jó a kép!

Buksicica!
6 kg szerintem sem sok. Csak óvatosan a diétával!

Zsuzsi!
Drukk nektek az utazáshoz, és a munkahelyi problémákhoz.

Maci_2
21+6
maci_2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: