A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Nenoke!

Pályázatokat próbálj böngészni, hátha kapnál rá segítséget, meg valami helyi civil szervezet nem tudna neked segíteni?

Vagy a folyamatára vagy kíváncsi? hogy hogyan kell elindítani?
baba24

Madrasi rakott krumpli volt, Baba. A férjem nem szereti a hagyományos tojásos-kolbászos rakott krumplit, és ehelyett paradicsomos-darált húsos ragut teszek bele, és most madrasi fűszerkeverékkel fűszereztem, meg a tetejére is mustáros-currys-madrasi fűszerkeverékes tejfölt raktam.

Én általában 2-3 naponta főzök. Nekem itthon dolgozik a párom, úgyhogy muszáj etetnem. Én viszont nem, úgyhogy néha elég fárasztó, amikor este 8-kor állok neki, de főleg ilyenkor, amikor bezabálja a két napit, annyira ízlik neki, mindig azt érzem, hogy megéri. :lol:

Kép
nenoke

hát igen, egyáltalán nem tudom, hogy odamegyek egy kiadóhoz? és ő majd szerez grafikust? szóval a folyamat is érdekel. Egyébként adtam már be pályázaton, de nem nyert. Lehet, hogy annyira mégsem jók. :cry: Bár ki tudja, ezek a pályázatok mennyire előre lezsírozottak. Amúgy a főnököm is ígért a szponzorációs büdzsénkből is egy kcisit, ha sikerül elindítani, dehát az nem sok, max 1-200 eFt.

Most visoznt sajnos éni s lelépek, mert elmegyünk a Bricostorbe konyhapultot venni.

Fel a fejjel, Baba, csak előkerülnek mások is! :wink:

Kép
nenoke

Ja igen és a mese témáját illetően meg mi az ami gyerekmese? Milyen megközelítésből nézzük szerintem... Attól függ minden. Az elégetés, megevés, bezárás, megfőzés, széthasított has sem biztos hogy gyermekmese, attól függ hogyan nézzük.
:shock:

De nem hiába alakul így a történelem során ez sem. Csak tündéreken nem biztos hogy tükrözzük a valóságot.
baba24

Szia Baba!
Hát, megvagy! :D

Én közben takaritok, néha kukkantok be.
Sok a munkád?
Te szegény... :(

Nenoke! Egy barátnőm foglalkozik ilyesmivel. Ha akarod priviben elküldöm a mail-címét.
molkata

Van ismerősöm, aki adott már ki könyvet. Megkérdezem majd tőle a folyamatát.
A grafikus kérdés, szerintem lehet a te dolgod is, ha van olyan, aki illusztrálná.
Vagy lehetne a kis bébid majd.. Bár írtad, hogy nem gyermeteg mese.

Mert gyermekrajz is lehetne akkor. Mindegy, majd megbeszéljük. JÓ vásárlást!!

A főzéssel én is úgy állok, hogy a párom a vállalkozásunkban dolgozik, én nem, de szegény otthon tud enni igazán. vagy ha rendel. tehát azért kérdezem, mert nem mindig, sőt ritkán tudok főzni, mivel kb. fél 8-ra érünk haza, akkor meg már nem kimondottan ahhoz van affinitásom.. :? Szegény. Úgy imádom :wink:
baba24

Szia Molkata!

Takarítasz? Én is tenném. Muszály lenne. Nem annyira vészes a munka, csak jönnöm kell többet a hónapban, mivel elcsúsztam időben. Eddig mb-díjas voltam, most lettem véglegesítve egy hónapos "próbaidővel" és az alatt ugye nem illene egyből szabit, betegszabit kivenni (ez a január, és nem a főnököm, inkább a még fentebbi körök nehogy megvétózzák az alkalmazásomat) A előző dokim miatt meg ugye muszály voltam kényszerpihenőre menni, amit szombatonként pótolgatok. Tehát nem vészes, meg csak ez a hónap. De szívesen lennék otthon. Majd holnap.

Te most Veszprémben vagy? És ide jön a párod?
baba24

Befejeztem a takarítást. Végre. :D
Hát, próbaidő alatt bele kell húzni, de azért ne vidd túlzásba. Meddig leszel bent?

Én most Veszprémben vagyok és ide jön a párom. Ma este érkezik és jövő szombaton együtt megyünk vissza.

Lenne egy kérdésem a vérképpel kapcsolatban: mióta van Babóca, magasabb a fehérvérsejt számom. A háziorvosom nem igen mond rá semmit. Nektek is van ilyen?
molkata

Molkata!

De jó neked én holnap takarítok. Négyig vagyok bent.

A pároddal együtt mentetek ki, vagy te mentél ki hozzá, ha megkérdezhetem? :wink: Jó lesz Nektek. Bizti várod már nagyon.

Nekem eddig a vérképemen semmi "eltérő" nem volt, így sajnos nem tudok segíteni.
baba24

Ja, de ha az orvos nem mond rá semmit, akkor nem hiszem hogy bármi gond lenne. De hátha valaki már volt itt így...
baba24

Sziasztok :D

Edit: üdvözöllek én is :) nekem pl. a Gravida okozott problémákat, az Elevit sosem (még székrekedést sem, reggel a kávé előtt egy korty gyümölcslével veszem be)

Emma: tök normális, én is uezt éltem át Bercinél, a környezetemet is kikészítettem a paráimmal :?

Uxi: tényleg jókor tanulsz te is ilyeneket
:roll:
Kata: én, ha édes, akkor mézes kenyér. Se csoki, se semmi, néha fagyi, de csak citromos. Igazából a libazsíros kenyéren kívül semmit nem kívánok :oops: (mondjuk azért eszem mást is :lol: )
Fehérvérsejtszám emelkedés tök normális terhességi jel!

Szerintem tök egyforma fiút-lányt tisztába tenni, mindnél másra kell figyelni :lol:

Nenoke: mesék? Kérem szépen őket, ha lehet! Olvasásra, persze, nem kiadásra. „Házalni” nem próbáltál kiadóknál? Bár szvsz csak összeköttetésen múlik a dolog, a sógorom fordít is, ír is, szerintem tök jól, egyelőre ő is csak „hobbiból”, egy csomó helyről visszadobták. Nem azért, mert sz@r, hanem, mert nem foglalkoznak névtelen emberekkel (csak, ha csókos) :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Szia Jovi!

Csak eljutottál a gyerkőcöktől? És tényleg kérdezni akartam, hogy a nagylányodnak már van barátja meg minden? :wink:
baba24

Jovi! Köszi a megnyugtatást. Igazából nem nagyon foglalkoztam vele, csak most eszembe jutott. A mézes kenyér nekem is bejön, leginkább megprirítva és teszek rá vajat is. Nyammmmi....... Lassan neked is megjön majd az étvágyat. Én már nagyon is birok enni és sokszor alíg bírom abbahagyni. :oops:

Baba! Az esetünk kicsit bonyolult. Már évek óta együtt vagyunk (kisebb-nagyobb szünetekkel) és még Nagyváradon ismertük meg egymást (én onnan származom és ő is). Ő Stuttgártba ment, én meg Veszprémbe. Most meg hol itt, hol ott vagyunk :P Még nyitott a kérdés, hogy hol fogunk végleg maradni, de néhány évet biztosan Stuttgártban leszünk.
Jó sokáig bent leszel, de legalább, addig irogatsz nekünk.

Nenoke! A meséket én is elolvasnám, ha szabad.

Uxi! Jó tanulást!
molkata

Értem Molkata!

Akkor Ti sok sok helyet bejártok és utaztok is eleget. Ez nem rossz dolog. :wink: Jó lehet. Világot látni. És egy kis "internesönel" bébitek lesz. :lol:

Az evéssel én is kezdek változni. Míg eddig nem bírtam a zsíros kajcsikra rá sem nézni csak a sok egészségesre (gyümi, sali, tejtermékek) ahogyan kell, tegnap barátnőmmel ebédeltem és egy akkora nagy adag brassóit megettem, hogy csak na. De isteni volt és annyira jól esett.. :wink: Mostmár mennyiségileg is változtam, sokkal többet tudok enni és ki is használom, mert imádok enni... Igaz azt mondják nem lenne szabad, de ha jól esik... :wink:
baba24

Helló! Végre itt! Délelőtt egy gyönyörű két éves kislányra vigyáztam, aki most tudta meg, hogy babánk lesz. Először megbökte a kis ujjával a pocimat, majd közölte, hogy az ő pocakjában is kisbaba van. Annyira aranyos volt, már alig várom, hogy a mi babánk is megszülessen!

Köszönöm a nyugtatást az elevittel kapcsolatban!

Baba! Úgy láttam berényi vagy te is, miért Hatvanba jársz dokihoz?
Igazából azért nem mertem eddig csatlakozni hozzátok, mert féltem beleélni magam a baba gondolatába. Nem azért, mert nem akartuk, sőt nagyon is, csak nyáron még esküvőnk előtt volt egy vetélésem, amibe azt hittem belehalok :(
Mostmár a picurnak köszönhetően ismét nagyon boldog vagyok, de túlaggódok mindent és minden kis semmiségtől megrémülök.

Kép
edit.erdei

Molkata! Én is Nagyvárad mellől származom, a szüleim még mindig kint élnek, csak én jöttem ide tanulni, aztán megismerkedtünk a férjemmel és ittragadtam :)

Kép
edit.erdei

Szia Edit!

Valójában nem Hatvanban, hanem Cegléden tervezem a szülést. Nem vagyok tősgyökeres Berényi és sajnos senkit nem ismertem a Berényi orvosok közül, így a jó kis bevált doktorbácsit választottam. :lol: Hatalmas tortúrán mentem keresztül egyébként mire megoldódott, mindenki mondott mindent, javasolt orvost, így nem jutottam előbbre.

Akihez jártam ugyanis Berényben, ő nem vállal szülést, nem is a Beérnyi kórházban dolgozik, tehát ő is kiesett... Bár nem csak emiatt... De mindegy... :?
baba24

Sziasztok!

Baba, Te kihez jársz Hatvanban? És megkérdezhetem, hogy kihez jártál Berényben?

És Te Edit, kihez jársz Berényben? Én jártam egy időbe Berénybe is nődokihoz, Hatvanba is, mindenütt volt jó és rossz tapasztalatom, aztán Hatvan mellett döntöttem így hogy itt lakunk.

Kép
nap12

Baba! Én sem ismertem az itteni orvosokat, aztán ismerősöktől kérdezősködtem és Dallos doktort ajánlották többen, úgyhogy nála maradtam!

Kép
edit.erdei

Te Berényben fogsz szülni Edit?
Hogy nem jöttél hamarabb :wink: Bizti sokmindent megbeszéltünk volna :lol:
De örülünk, hogy itt vagy, persze így is nagyon!!! :lol:
baba24

Köszi :D
Úgy néz ki a dolog, hogy mostmár itt szülök, de régebben kizártnak tartottam, hogy én itt maradjak, annyi rosszat hallottam! Dallos dokiban megbízok, így maradunk! :)

Kép
edit.erdei

Igen nekem is őt ajánlották egyébként! De én sajnos egy olyan helyzetbe kerültem, ahol inkább egy ismerős orvos megnyugtató véleménye volt nagyon fontos, így amikor esedékes volt, nem gondolkodtam, hanem felkerestem az általam egyébként eddig nagyon tisztelt, csak a távolság miatt hanyagolt doktorbácsimat... :wink: És végül úgy döntöttünk, hogy ha más nem, akkor a szülői házba hazabútorozom addig amíg nem érkezik a babó, majd a vége felé.
baba24

Elég nehéz volt nekem is megszokni egy új dokit, és főleg megbízni benne!
Ilyenkor meddig dolgozol?

Kép
edit.erdei

De mostmár ha Berénybe kerülök bármiféle okból kifolyólag, sem lesz idegen, hiszen lehet hogy összefutunk :lol:

A bizalom nagyon fontos, a legfontosabb. Nekem ez hiányzott, ezért mentem el. Én is hallottam sokfélét egyébként, sokáig kétségek között is voltam, itt a lányok megmondhatói is :) Végül ezt a döntést hoztam, és azóta jól érzem magam az ügy kapcsán, nem aggódom.

Persze még lehet hogy olyan váratlan helyzetbe kerülök, hogy Berényben kötök ki, na akkor majd neked fogok sikítani, hogy nyugtass meg, navigálj el.... :wink:
baba24

Nap! Kihez jártál Berényben?

Kép
edit.erdei

Az előbb elszállt, amit írtam. Nagyon dühös vagyok. :twisted:

Edit! Nagyvárad mellöl honnan?

Baba! Akár még válthatsz is, most, hogy Edit itt van.
Babóca, emiatt utazik olyan sokat és már 8000km-nél tart. :D

Az előbb ettem pirított szójakockákat mustárral. Nagyon finom volt, csak egyszerűen nem bírok jól lakni. :P
molkata

Egyébként nem önzőségből írom ezeket... :oops: De jó hogy tudunk így beszélni :)

Négyig dolgozom ma.
baba24

Baba! OK! :)

Kép
edit.erdei

Sziasztok Mindenki,
megint alig győztem utánaolvasni.

Nenoke: a mesékkel kapcsolatban nagyon gratulálok neked, én is szívesen elolvasnám, a kiadókkal kapcsolatosan meg ne add fel, ez mindig kicsit tortúra. Én verseket írok, meg több könyvrészletem is van már, még nem próbálkoztam a kiadással csak gondolatban, talán majd egyszer rászánom magam.

Képzeljétek megjött az étvágyam, (-4 kg után) tegnap 4 rántott husit nyomtam le, krumplipürével, meg 4 tál salátával.... Az öcsém meg kigúnyolt, hogy 120 kg leszek mire szülök, úgyhogy fogadtam vele, hogy esténként gyümölcsön kívül semmit nem eszem.

Vettem egy új cicikrémet, MAMMA DONNA (CHICCO)) a neve, állítólag szuper a hatásfoka, hmmm majd elválik, hogy az óriásmelleket hogyan sikerül kordában tartanom.

Andrea
Kép
kindernay

Én meg egyedül vagyok,mert a férjem suliba jár és vagy szombat vagy vasárnap, de egyik nap sosincs itthon :(

Kép
edit.erdei

Molkata!

Na látod! Amennyire aggódtam, hogy majd magamban beszélgetek...

Nem váltok már. Azt a bizalmat érzem amit kell. szerintem :oops: Bár nem tudhatom.
De persze bárhogy is adódhat még... :wink:

Edit!

Szerintem én vagyok csak Berényi, Nap nem.
Én Nagy Emeséhez eddig.
baba24

Lányok ti festetitek a hajatokat?
Azt mondják a mostani hajfestékek már jobbak. Én barnából szőke lettem, és hát elég kiábrándító a lenövésem...

Andrea
Kép
kindernay

Most telefonált anyósom, menjek el hozzájuk :(
De én olyan rendes vagyok, úgyhogy elmegyek :cry:

Kép
edit.erdei

Jaaaaj!

Belekeveredtem! Én... Bocsánat... Nem mindent jelenít meg nekem mindig így nem elég figyelemmel olvastam...
:oops:
Én Hatvanban nem jártam dokihoz, viszon Nagy Emese akihez jártam Berényben, ő Hatvanban dolgozik a kórházban.
baba24

Edit, tényleg nagyon rendes vagy. :D

Andrea
Kép
kindernay

Én is Nagy Emeséhez jártam! Nekem volt egy betegségem amit nem tudott meggyógyítani, teljesen ki voltam. Hatvanban ajánlottak akkor dokit, és onnantól hozzájárok.

Baba, Te kihez jársz?

Kép
nap12

Andrea!

Hajrá, akkor tessék enni jó sokat :D Bizti nem hiába kívánod! A hajfestéssel én most sehogy sem állok, de a kismamában olvastam, hogy lehet, csak a fodrászoknál megszokott szagok, illetve kémiai anyagok nem tesznek jót, tehát szellőztetni kell.

Edit!

Akkor indulás :) Akkor most jól értelmezem hogy a párod sulizik.. Legalább nem leszel egyedül.
baba24

Köszi Baba, akkor hajrázok, már meg is vettem a festéket, úgyis olyan trehány a fejem.. :(

Andrea
Kép
kindernay

Nap!

Akkor egy cipőben járunk! Én ugyanígy voltam. Aztán egy másik helyen egy mezei kezeléssel pikk-pakk meggyógyítottak. Ui. nem az volt a bajom.... :? Erről ennyit. Tudnék mesélni. De inkább priviben.

Én Ceglédre járok, nem Berénybe. ott dr. Kopár Zoltánhoz. Imádom :)
baba24

Andrea! Én még kozmetikushoz sem mertem elmenni mióta van Picurka. Egybe van a fodrász-szalonnal... Persze, lehet, hogy megint csak túl aggódom.
Sztem, este is egyél nyugodtan. Sokszor éjfél körül jön rám farkas-éhség. Én akkor is eszek. :oops:

Edit! Jó anyósozást!

Képzeljétek, az előbb Picurka jól érezhetően mocorgott, mintha rugkapált volna. Olyan jó volt. :P
molkata

Sziasztok!
Benéztem Én ma nem dolgozom, úgyhogy nem tudok egésznapos traccspartner lenni :D

Nekem már párhete megjött a zabálóm. De elkezdtem érezni, hogy kevés a hely. Eddig korlátlan mennyiséget tudtam enni, ha ahhoz volt kedvem. Hát, most a normál adagok után valamitől nem fér belém több! Van tippetek mi lehet az? :wink: 8)
Viszont nem hízom. Még mindig a -4 körül tartok!!!! Ezt a mázlit! Jó, még van 5 egész hónapom, amit nádszálként kéne tartanom...

Köszönjük szépen a gratulációkat Ádámhoz. Azt hiszem nem kéne majd elmesélnem neki, hogy mindenkinek a fütyijét mutogattam 4 hónapos magzat korában... :oops:
Biztos azért ilyen büszke rá, mert én nagyon fiút akartam, és hát összejött, ezért mindig meglengeti nekem: Nézd, Anya! :shock:

Ja, és elkezdődtek az alvási nehézségek, ha oldalra rakom a hasam, akkor húz, ha alátámasztom, akkor nyom, ha háton vagyok, egy idő után nyom, hason pedig már egyáltalán nem megy. De persze azért a 11 óra szundi ma is megvolt! 8)

Plusz rámjött a költözhetnék. 2 lakást eladni, közben az időzítés miatt kb. 10 milliós hitelt felvenni, egy lakást és egy stúdiót (párom hangmérnök) újra összerakni. És mindezt májusig.
Na, innen szép győzni!
Vendég

Igen!

Én is érzem egy ideje, de már nekünk -neked előbb Molkata,- eljön az idő, amikor jegyzetelni is kell majd a mozgásokat :lol:

A kis ugribugrik. :lol:
baba24

Szia Bori!

Akkor a tervekbe húzzatok bele :D
Egyébként meg még csak hogy Te mutogattad, de mennyi csaj nézegette és izgult hogy hogy is van ez? Sok érdeklődő volt a fütyije iránt :lol:
baba24

Igen, Baba, erre gondoltam én is. Biztosan nagyon szeretné tudni kamasz korában, hogy 15 ivarérett nő azt nézte, hogy neki hol van az akkoriban kb. 5 mm-es kukija :?

Miért kell jegyzetelni a mocorgást? Nem elég neki örülni?
Vendég

:lol:

Jegyzetelni azért kell majd, mert ha napi x-nél nem tudom talán 10 vagy 3 :oops: kevesebbszer érzed pár napig, akkor lehet baj is a babóval. Ez egy ellenőrzés lesz, de a védőnéni majd elmondja pontosan.
A lényege az, hogy ha minden rendben akkor szét fog rúgdosni a kis ficánka belül, és érezni is fogjuk, mert ugye kicsi helye lesz. nem úgy mint most.
baba24

Na, már megyek!

Sziasztok lányok!

Jó hétvégét Nektek, a babáknak, a papáknak, és mindenkinek!

Aki nincs együtt a párjával, nekik jó várakozást!! :lol:

Én is várom már, hogy hazaérjek!!!

Jók legyetek, jó volt hogy dumcsiztunk ma sokat!

Hétfőn talizunk!

puszi.
baba24

Molkata bocsi, de nem láttam a kérdésed!
Szóval Nagyvárad mellől pontosabban Nágykágyáról, de ha nem ugrana be a helység neve ne lepődj meg,mert egy kicsi falu. :)

Olyan jó nektek, hogy már érzitek a baba mozgását! Én is annyira figyelem, de még nem igazán vettem észre semmi különöset! :(

Kép
edit.erdei

Hű, ahhoz képest, hogy milyen volt a múlt szombat, nagyon beindultatok. :D
Andrea, nekem azt modnta a dokim, hogy az első 12 hétben kerüljem a hajfestést, és már utáltam magam, és végre két hete elmentem fodrászhoz, és megint szép szőke vagyok. :lol: Igaz, én nem festem, csak melírozom a hajam. Úgyhogy szerintem így a 16. héten csak bátran szépülj! Persze lehet, hogy ire ezt leírom, már meg is szépültél. :D

Köszi, mindenkinek a tippeket a mesékhez, aki kérte, elküldöm priviben. És megköszönném azt az e-mail címet, Kata, meg a folyamatot is, Baba.

Kata, újabb mustáros korszak? :lol:

Kép
nenoke

Sziasztok!

Edit, üdv itt, ha jól látom egyszerre lesz babónk! :lol: Ha megnyugtató én sem érzek még semmit, pedig már nagyon várom.

A mai nap elég nyűgös volt. Babácska, hol itt, hol ott, de mindig nyomta valamimet. Meg nő ez egész tuti, a pocakom csak úgy feszült.
Mondtam is neki csak folytassa nyugodtan, a lényeg, hogy formás kis Baba legyen a 40. hétre. :lol:

Mindenkinek További Kellemes Hétvégét!!!

kispiskóta

Na sziasztok,
Köszi mindenkinek Nenoke már túl a hajfestésen... Persze megint nem olyan lett amilyet akartam. Magamnak festem már legalább 10 éve, és sok a hajam "aranytartalma" így a szőkém mindig sárga lesz... Pedig már minden hajfestéket kipróbáltam, és 2 legjobb barátnőm fodrász is, ők se tudnak mit kezdeni vele. Ez van. Azért nem olyan gáz. Nem annyira.

Jaj Baba nekem már így is van +10 kiló feleslegem a hormonkezelések miatt. Mondta is az orvos, hogy nem baj, ha lemegy előtte. Most -4 kg lement, de már érzem az ajtóban kopogtatnak a kilók. Helló! Jöhetünk? :oops: Kicsit vigyáznom kell, de azért módjával. EGyébként én is mindent jegyzetelek. Meg is vettem a Kismama naplót.

Molkata ne is mondd, olyan trehánynak érzem magam, és lenne is néha időm, de egyszerűen nem bírom rávenni magam. Jövő héten elmegyek kozmetikushoz is, meg masszőrhöz, sőt még pedikürőshöz is. NA. :roll: Ja és shoppingolni is fogok.

Andrea
Kép
kindernay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: