A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Akkor felteszem Molkata képeit: baba és ő maga. Kép
Kép

Kép
nenoke

Molkata :lol:
Jó képek :lol: :lol:

Magzatvédő
Szedek multivitamint, de nem elevitet. Tök jó az emésztésem.
Szerintem végig fogok szedni, ártani biztosan nem árt.

Jovika
Összekevertél Zsuzsival. Tudom, hogy tök jó méret, csak a tarkóredő kicsit több, mint szeretném

Az a gáz, hogy most hétvégén újságoljuk el csomó mindenkinek, jobban tudnék lelkesedni, ha nem kellene jövő héten még vizsgálatokra mennem :?

Kép
Kép
emma1976

Cukiii a bébed Molkata!!!!

Lányok, lassan megyek, úgyhogy búcsúzom. Jó hétvégét nektek és a bébiknek is.

Csóóók!!! :P :D

Kép
zsuzsi**

Lányok!

Holnap megint magammal beszélgetek majd, vagy lesz itt vki. én dolgozom 9-től 4-ig. Ugyi nem leszek egyedül???

Molkata Nagyon édi a bébi... És jó már látni, mondom én, aki még nem tett fel képet :oops:
baba24

Szijja Zsu! Jó hétvégét
baba24

Emma: nem kevertelek össze! azért írtam, hogy szvsz nincs gáz, mert a babád 1 centivel nagyobb, mint az enyém, nyilván a tarkóredője is vastagabb vmivel. :)

Zsuzsi: a www-mre klatty, ott van egy fotóalbum, nézegesd őket (és örülj, hogy nincs hangjuk, hihi).

Kata: nagyon cuki a te babód is :) É shasonlítasz egy barátnőm lányára (16 éves) :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Baba, én majd igyekszem benézni, hogy ne kelljen magadban beszélned, de még nem tudom, hogy alakul a programunk. Valószínű, főzés lesz a vége, mert a férjemnek annyira ízlett a tegnapi főztöm, amit két napra szántam, hogy megette az egészet. :D

Kép
nenoke

baba, én elvileg vagyok, de gyakorlatilag...láttad, tegnap pl. nem is tudtam még olvasni sem...na, nem panaszkodom :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovika
Ja értem. De sajnos ahogy nő, úgy kellene ennek eltűnnie.
De találtam egy bíztatót:
A nyaki redő mérése általában a 10-12. héten történik. Természetesen ez is egy szűrő módszer, tehát 100%-os biztonsággal nem tud kiszűrni semmilyen genetikai rendellenességet. Mérésének az adja a jelentőségét, hogy az NT érték pl. Down szindrómás, vagy más kromoszóma rendellenességgel fejlődő magzat esetén magasabb. Pontos értéket azért nehéz most megadnom, mert ebben még nem egységes a nemzetközi szakirodalom álláspontja, és a legkorrektebb nem is milliméterben, hanem MoM-ben megadni ezt az értéket is, mint az AFP-t. Általában 4-5 mm felett már mindenképpen fel kell vetni a rendellenesség fokozott kockázatának esélyét, és a megfelelő további vizsgálatokat el kell végezni.

És hol vagyunk mi a 4-5 mmtől? :D

Kép
Kép
emma1976

Megnyugodtam, majd jövök akkor :lol:
baba24

Megnyugodtam, majd jövök akkor :lol:
baba24

Blur!

Be lehet vinni Apát az istenhegyis uh-ra? Jó lenne, ha már Ő is találkozhatna Vele. Eddig csak én mesélek a vizsgálatokról, meg látta az egyetlen uh-s képet, meg mesélek Rólatok is, de szerintem még fel sem fogta. :cry:

Kép
nap12

Jovika
Kössz a tippet!! Már beszereztem egy nagyobb párnát, lassan beizzítom :lol:

Kata
Milyen szép kerek a kis felecskéje!!

Emma
Bízz benne, hogy nem lesz semmi baj! Tudod, csak pozitívan!! Szorítok nagyon!

KépKép

KépKép
szivvi

Nap, be lehet vinni, és vidd is be! Mi is együtt voltunk, nálunk is akkor látta először élőben (ez volt az első hasi, és elég szégyenlős), és óriási élmény volt neki. És az ő kezébe nyomátk a fényképet is. Főleg, ugye ott időnként átvált 4d-re is.

Kép
nenoke

Jovika

Nagyon szépek vagytok!!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Köszönöm Nenoke, nagyon várom már!!! Legszivesebb átaludnám addig az összes napot!!!! :lol:

Kép
nap12

:)

Tök jó lesz , nekünk is nagy élmény volt!
Kaptunk DVD-t is :) A jövő héten behozom az istenhegyis 3d-s képet, azon már nagyon komolyam baba formájú Pötty!

Kép
gabi
blur

Sziasztok!!

Bori grautú a fütyihez! -jó ilyen biztosan tudni! Én annyira kiváncsi vagyok és még egy hónap!!
Tegnap átgondoltam ezt az Enikő nevet és elég messziről közelítve, újra elértem oda,hogy jó lesz nekünk az! Meg nincs jobb! :wink:

Emma,az jó,ha a doki jövőhéten is meg akar nézni,legalább te is többször látod és ne aggódj! Biztos nem lesz semmi baj!!
Mary! Nagyon csini kis pocid van!
Jaj! Nem is emlékszem miket írtatok még...
Baba és holnap délig dolgozom,de utána jöök,remélem nem megyünk apóst köszönteni,mert akkor még sütnöm is kell....
No jók legyünk...
:wink:
Vendég

Hát igen, Zsuzsi és Blur, egyre kevésbé illik a vonalzóba, hogy Pötty. Hiszen már nem pöttyök, hanem igazi, nagy babák!!!! :lol:

Kép
nenoke

Igaz..
csak még nincs neve :(
Most inkább egy kis gumimacira hasonlít :)

Kép
gabi
blur

Nenoke! Köszi szépen! Nemtom mi van a gépemmel. :?

Köszönöm mindenkinek a gratulákat! Sztem is nagyon édi és már úgy várom, hogy jövő héten is lássam.

Orsi! Megérzésed van? Nekem bevált. :P

Emma! Örülök, hogy megnyugodtál. Minden ok nálatok! Én tudom :D

Jovika! Nagyon szorítok majd a vizsgálatra. Minden rendben lesz.

Baba! Én is próbálok majd felnézni. Holnap érkezik apa, de csak este. Már úgy várom/várjuk. :P
molkata

Molkata: Én tökre fiút éreztem eddig. Mondjuk elég nagy a családi nyomás a dédszülők részéről,már nagyon fiút akarnak. Főleg a nagypapik és az egyiknek tényleg nagyon szeretném,hogy teljesüljön a kívánsága,sőt az is jó lenne ha még láthatná,de nagyon beteg szegény. Pedig én őt szeretem a legeslegjobban!! És nagyon fontos nekem és fel sem tudodm fogni,hogy elveszíthetem. Pedig az orvosok fél évet mondtak neki decembreben...
Szóval eddig fiú!
A lányt pedig Gurgula számította ki.
De nem merem egyiket se gondolni igazán,mert van egy családi masszőrünk,aki tökre vajákos. És ő amikor aput dialízisezte a lábujjából kiolvasta a tényt,amit ő nem tudhatott,hogy apu becsúszott gyerek és apapa tökre haragudott a nagymamámra,hogy nem vigyázott! Ez nem az előbb említett nagypapám. Ő 92 éves és csak süket és nem lát jól,de tök jól elvan! :o Az én lábamból azt olvasta ki, hogy anyai oldalon ( beteg papáék) akartak fiút és ezért vagyok én ilyen rosszcsont! :lol: :lol:
Jó persze vagy elhiszem vagy nem de, Gurgula számításainak is hasonló szintű alapjai vannak.... :lol:
Vendég

Ezt most pontosan nem értem, Orsi, Apukád tudta, hogy véletlen lett, vagy a masszőrtől tudta meg?

Kép
nenoke

Apu tudta, de a masszőr nem tudhatta!
Kiolvasta a lábujjából! 8)
Vendég

Bocs,hogy nem volt érthető!
Meghogy ennyi mindent leírtam. :oops:
Vendég

Szerintem meg tök jó, hogy ezeket leírtad, ezek annyira érdekes dolgok szerintem.

Kép
nenoke

Azt mondta, hogy érdemes lenne elmennem mostanában diázni,mert az a Babának is jót tesz. Mert után kapcsolatba tud lépni vele is. Vizsga elött általában őt is megkérem,hogy segítsen :lol: és a múltkorinál is mondta,hogy volt kapcsolat és vettem az energiáit,de most nem sikerült... De volt,hogy mondta,hogy a nővérem babája is vette az energiáit,mondtam,hogy adjon csak neki ne unatkozzon a nővérem se... :lol: 8) Csak mert jófej vagyok!! 8)
Vendég

Orsi! Ez tök érdekes. Én valahol belül mindig kislányt képzeltem el magamnak, de már a fogantatástól úgy éreztem, hogy kisfiú. Bejött. :D Annyira örülök neki.
molkata

Nekem meg egy csomó ismerős is mondja,hogy ők nekem csak fiút tudnak elképzelni.. Mondjuk nálunk a családban nem divat fiúnak lenni,mert mióta én vagyok csak 1 fiú született és nem igazán követtem nyomon a fejlődését. Anyu nem is tudott a múltkor megpisiltetni egy kisfiút :lol: :lol: Nem is tudom mit kezdenék a kis fütyissel :lol: Bár oylan édesek azok is! Nekem már tényleg mindegy,de tudni akarom biztosra! Nem bírom a bizonytalanságot! :lol:
Vendég

Mi az, hogy diázni?

Kép
nenoke

Az a dialízises "kezelés" . Lefekszel az ágyra, mezítláb. Ő odaül a lábadhoz és teljesen csöndben kell feküdnöd,akár csukott szemmel. Ő csak rád figyel és a kezével a lábujjaidat és a talpéledet "simogatja" huzogatja rajta a kezét. És közben figyel téged,hogy mire hogy reagálsz. Érdekes dolog!
Vendég

És gyógyít, vagy csak diagnosztizál?

Kép
nenoke

Sziasztok,
húúúúú a mindenit, jól kifáradtam, mire a végére értem....

Orsi megadod ennek a nőcinek a számát? Engem is nagyon érdekelne, bár most megyek majd egy masszőrhöz, aki kismama masszázst csinál, már alig várom, mert szétesem.

A barátnőm dokija (tök profi hapsi) már a 12. héttől megmondta, hogy fia lesz, megmérte később a kis kukit, aztán a 16-17. héten közölte, hogy bocsesz de ez csak egy kislány, dundi puncival. Aztán most a 20. héten kiderül, hogy jajaj mégiscsak fiúcska. Szegény barátnőm meg azért aggódik, hogy a kisfia ne legyen "zavaros" :D .

Jovika: megértelek, én jan. 30-án megyek 4x vérvételi tesztre, ami állítólag 80-90%-os, aztán febr. elején meg 4D-re ami szintén genetikai szűrés + újabb vérvétel. Én nem merem szúratni, csak ha nem jók az eredmények, bár a barátnőm megcsináltatta (35 éves) és Ő azt mondta neki kellett a lelki nyugalmához, megértem.

Bori: Nagyon gratulálok a csodaszép kisfiadhoz, annyira aranyos és tényleg nagyon szép az UH felvételen. Ja és tuti kifér.... ki kell férnie. :lol:

A vitaminokról: én a 12. hétig szedtem vasat, meg folsavat, azóta pihizek. Most kezdtem el egy multivitamint (az elevitről én is rosszakat hallottam) a BIONET-től. Bár nekem is azt mondta az orvos, ha jó a vérkép felesleges túlzásba vinni.

Brigi: ha tudnád, hogy mennyire irigyellek, hogy 2002 óta folyamatosan szülsz, én is erre vágyom már 2002 óta, de most majd bepótolom 3 babáig meg sem állok, ha minden jól megy. :roll:

Marykiskacsa: köszi édes vagy, bár inkább cserélnék veled, a cuki hasadra, meg a vékony alakodra...

Zsuzsi: ne ijedj meg nekem 5,5 cm volt. Azt mondta az orvos, hogy még az UH-ban is lehet pár nap eltérés.

Andrea
Kép
kindernay

Marykiskacsa, a te tejeskávéd semmi az én bűnbeesésemhez képest: benyomtam egy fél tábla mogyorós csokit. :oops: Pedig mostanában annyira nem is kívánom az édeset.

Kép
nenoke

Über: én most nyomtam le 4 babanetes-minifánkot (kb. 4-5 cm átmérős), túrókrémmel, és szándékomban áll továbbiakat is magamévá tenni! 8)
Vendég

Helló mindenkinek! Már egy ideje olvasgatlak titeket, de eddig még nem mertem regisztrálni. Végre rászántam magam! Olyan jó olvasni titeket, eddig nem nagyon tudtam kivel beszélgetni a kis manómról, de majd most! Remélem nem vagyok tolakodó, ha igen bocsi! :)

Kép
edit.erdei

Most jól rámijesztettetek, én is elevitet szedek és még nem hallottam senkitől,hogy nem túl jó. Megkérdeztem a dokimat is, hogy még meddig szedjem, és szerinte még ne hadjam abba. Hát mostmár nem tudom! Jövő héten megyek vérvételre, majd meglátjuk, hogy mi lesz az eredmény! :roll:

Kép
edit.erdei

Holnap ismét benézek! Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
edit.erdei

Üdv közöttünk Edit!

Ne higyj el mindent, amit itt olvasol! (Bocs csajok!) Mindannyian hallunk mindenfélét a dokiktól. Ártani nem fog semmilyen vitamin! Mindannyiunk orvosa a túlzásoktól fél, és szeretné a legapróbb kockázatot is kizárni. Ha kétségeid vannak, a saját orvosodat kérdezd! Itt csak az irányelveket tudjuk megadni egymásnak. Keresd csak vissza a tarkóredőmérés UH-król írt bejegyzéseket. Én voltam az egyik szélsőség, betöltött 13. hetet kértek tőlem, így én 13+1-en csináltam meg, valakinek pedig simán megmérték 10+5-ön. Szóval ebből azért szentirást nem gondolnék!!!!

Inkább a félelmeinket és az érzéseinket osztjuk itt meg. És azt viszont a doki nem tudja nyújtani :)
Vendég

Sziasztok!

Üdv. Edit kismami!

Köszi lányok, arik vagytok, de a vékonyság nem minden. Majd meglátjuk milyen leszek a szülés után, pedig ez még csak az első lesz... :lol:

Emma és Zsuzsi, szerintem is minden rendben, minden baba más és más méretű, pár centin biztos nem múlik semmi. S a doki is biztos azért hív csak vissza, hogy megnyugtassa mind önmagát, mind pedig a kismamát!

Bori, gratula Ádámhoz, leírásod követve megtaláltam a kukit is :D

Molkata, a Te babád is nagyon szép, tényleg formás fejecskéje van!

Én multivitamint szedek naponta, de azt a terhesség előtt is szedtem. A vérképemre két hete azt mondta az orvos, hogy minden ok, csak itthon láttam, hogy a vasam a határ alsó részénél van. Mondjuk mindig is kevés volt a vasam. Vastablettát azért nem akarok szedni, mert végre normális a székletem, nem akarom, hogy megint ne tudjak naponta wcre menni.

Ami a fiú-lány kérdést illeti, az biztos, hogy pelenkázásnál könnyebb rendberakni a kislányokat :D A kisfiúk fütyijénél annyit kell babrálni, míg tényleg tiszta lesz... (au-pairkedtem Belgiumban egy négy gyermekes családnál (1-2-4-5 évesek), innen a "tapasztalat" 8)

Túrógombóc, mogyorós csoki, fánk, nyamm, nyamm :P
Vendég

Edit!
Üdvözöllek köreinkben! Gratula a kisbabához!

Édesség
Mostanában nem vagyok édesszájú. Az egyetlen amit a héten kifejezetten megkívántam: tejbegríz sok kakaóval

Rosszul aludtam. Azt hittem, mér tök nyugodt vagyok, de éjszaka rámtörtek a rossz érzések :cry: Miért nem mehet 3 év várakozás után tök simán a terhességem :?: :?: :?:

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Csak gyorsan átfutottam, megyek is tanulni...

Emma!
Ha van orrcsontja, akkor ne aggódj!

A Down egyik jellegzetessége, hogy az orrcsont csak később fejlődik, mint a normál eseteknél.
Ha a 12. héten van orrcsont, az normál fejlődés, a Downosoknál csak jóval később jelenik meg.

(Most tanulom ezeket a fejl. rendellenességeket... jókor :shock: ...)

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok Lányok!
Üdv közöttünk Edit! Én is szedem az Elevitet és nem is fogom abbahagyni. Tök jó lett a vérképem, pedig a vasammal mindig gond volt.

Emma! Nekünk is nehezen jött össze és mostmár azzal nyugtatom magam, hogy már annyi rossz történt, hogy most, amikor Picurka velem van, már nem történhet semmi baj. Persze, én is szoktam aggódni, de úgy érzem, nem történhet baj.
És, ami a tarkóredőt illeti: én ismerek olyat, akinek 3 mm felett volt, elment amnióra és semmi rendellenesség nem volt. Felejsd el, teljesen benne vagytok a határban, van orra és csak élvezd a babavárást, mert nagyon megérdemled. :D

Marykiskacsa! Nekem nem okozott gondot az elevit sem, pedig abban van bőven vas.

Hát, ezek a fánkok, csokik, teljesen felizgattak :D
Mostanában nutellás-kenyeret eszem tejjel. Nagyon odavagyok érte. :oops:
molkata

Jóreggelt kismamik!

Edit: üdv közöttünk! Mesélj egy kicsit magadról :wink: Elevitet, vagy bármilyen más vitamint szedjél nyugottan, ha úgy érzed . Ártani biztosan nem fog :wink: Én eleve gyógyszer és vitaminellenes vagyok, de az nem jelenti azt, hogy ártana, csak én nem szeretem a pirulákat inkább a természetes dolgokat :lol:

Kata: nagyon édi a babód, és téged is jó végre látni!

Mary: szerintem meg a kislányokat nehezebb tisztába tenni :lol: Valahogy el sem tudom képzelni, hogy lehet, hogy ne kerüljön be semmi trutyi :roll: Egy kisfiút viszont tök egyszerű, már csukott szemmel is meg :lol:

Emma: nyugi! Természetes, hogy félsz. Olyan sokat vártatok erre a babára, hogy most mindenen izgulsz, ami természetes. De nyugi, minden rendben lesz! Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Jó reggelt, mindenkinek!

Edit, üdv a csapatban!

Baba, tömegek nyüzsögnek, hogy ne unatkozz, és nem vagy sehol???!!! :lol:

Kép
nenoke

Jó reggelt!

Edit üdv köztünk!

Emma
Ne parázz, azt érzi a baba!!

Most elmegyek shoppingolni, kellene egy normál cicifix, amibe beleférek :oops: , majd jövök! Írjatok sokat!

KépKép

KépKép
szivvi

Nahát nahát lányok!!!

Tényleg volt mit olvasnom! :lol: De jó, hogy itt vagytok...
Bár már nem most írtatok.. Már lehet hogy megint egyedül vagyok? :?

Igen Nenoke, jól esett a végszóra, hogy keresel. :) Valóban tömegek vannak.

Üdv. Edit! Miért csak most mertél írni?
baba24

Jó shoppingolást Szivvi! jó idő van kint, csak el van borulva. Mennék én is. remélem kapsz cicifixet :D
baba24

Ja igen, Nenoke!
Mi volt az a fini amit főztél két napra és elfogyott?

Minden nap szoktatok főzni lányok?
baba24

Baba, én például itt vagyok, bár mindjárt elkezdek főzni.

Képzeljétek, ebben a szent minutumban fejeztem be a legújabb mesémet. Ez most már a kilencedik. Már csak egy kiadót kéne találni, aki kiadja. Csak gőzöm nincs, ezt hogy kell intézni. :cry: Olyan jó lenne majd a kis Töpörtyűnek saját mesekönyvből mesélni. Bár igaz, hogy nem éppen gyerekmesék. :?

Kép
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: