A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Jesszus, Kangi, biztos, hogy nem epilepszia!!! Fogalmam sincs, hogy micsoda, de nem hiszem, hogy nagy gáz lenne! Az enyém is csinált már olyan mozgásokat, hogy azt hittem, mindjárt kiugrik a hasamból, de hogy rángás...?? Nem tudom, szerintem én ilyet nem éreztem, de el tudom képzelni, hogy egy nagyobb mozgását, fordulását érzed rángásnak... Tapasztaltabbak, írjatok, mert lehet, hogy ez mind hülyeség, amit írtam...
Pusz, és nyugi!
Franyo
28
franyo

Kangi,
Nem tudom, hogy egyre gondolunk e, en ahhoz hasonlot szoktam erezni a pocakombol, mint amikor egy kutya alszik, es almaban tobbszor osszerandul a laba...hulye egy hasonlat. Nem emlekszem, hogy ereztem e hasonlot az elozo ket kisfiuval, de szerintem nem koros! Mindenesetre erdekes...

Zsuzsi
31+4
zsuzsi74

Sziasztok Kismamák!
Elég ritkán jövök, de már szervezem, hogy otthon is legyen net és akkor biztos gyakrabban.
Magamról annyit, hogy elsõ baba és a húsvéti nyuszi hozza azaz húsvéthétfõ hetére vagyok kiírva.
Buksicicával egyidõsek vagyunk ill. két nap eltéréssel, de ua. a napon lettünk kétcsíkosak Kép.
Buksicica!
Képzeld én is tejallergiás vagyok, de csak a laktózra, a tejfehérjére nem így rendes tejet nem ihatok, de van un. Magic Milk, abban nincs laktóz, meg kefírt, joghurtot, érlelt sajtot lehet enni Kép, mert azokban sincsen.

Kangi!
Nem válaszolt senki neked "rángás" témában, de ilyet én is éreztem 1-2 napja és nagyon furcsa. A csuklásra gondoltam, de az ennél kisebb, nem? Idõsebb kismamekok, segítsetek!

Minden jót, sziasztok,
Tutuja
tutuja

Mre megírtam, hogy nem írt enki a "rángásról" más ketten is beelõztek!Kép
Tutuja
tutuja

Sziasztok!

Megint én!Kép Ma kaptam egy levelet a Mega Toys-Kenguru Gold Soroksári párosátol. A Kenguru Gold néhány termékére (lányka ruhák, plüss együttes, bolyhos sapkák, kombi drsszek, kocsikabátok, joggingok) 16% kedvezménnyel kaphatók. Azt nem tudom, hogy csak a törzsvásárlóknak jár e a kedvezmény, de szerintem nem!
A Mega Toys "részlegben pedig 20 ezer alatt van pár bébi autósülés igy a képrõl nézve eléggé szimpatikusak. Pelenkázóasztal káddal. A kád a pelenkázóasztal mellett van és nem rajta. ÉÉÉÉs van egy Graco Ultima 2 funkciós babakocsi 51990 helyett 29990-ért! 4 pozicióba fektethetõ téli lábzsák, 5 pontos biztonsági öv... stb.

Gondoltam szólokKép

Ha valaki beszél Timicivel kérem adja át neki, hogy Sasha nagyon drukkol érte!Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Hali kismamekok!

Timici, fel a fejjel, a kórházban szépen vigyáznak rátok, nem lesz semmi bajKépKépKépKép. És hátha kiengednek a betöltött 36. hét után (ahol én nyaraltam ez volt a szokás)KépKép

Leszter, igen a méhszájra vonatkozikKépKép õssejttel kapcsolatban lesd meg a következõ oldalt, hátha okosabb leszel! (én most gazdasági-biztonsági vizsgálatot folytatok, eredmény esetén értesítelek, jó?)
[url=http://www.ossejt.hu/" TARGET="_top]http://www.ossejt.hu/[/url]

pusszantás!
Zsófi (23+1)
Csucsuka

Buksicica!

Nem naponta mérem magam, azt írtam, hogy majdnem mindennap. Szóval, van olyan 2-3 nap is kimarad, van hogy több napon át mindennap ráállok a mérlegre, mikor hogy.
Ez a nem jó a mérlegünk nem rossz kifogás. Kép
Nekem is császár volt, nem is olyan régen, májusban. Nem tudtam, hogy emiatt is vigyázni kellene, én inkább a mûtét utáni állapottól tartok, ha nagy a súlyom.
Ha elfogadsz egy jó tanácsot, ne csak 3x egyél egy nap, hanem próbálj meg 5x enni kevesebbet. Ugyanis ha ritkábban eszel lelassul az anyagcseréd és beindul a raktározás még akkor is ha keveset eszel. És túl keveset enni sem jó, még egy nem terhes fogyózó nõnek is kell(ene) ennie napi 1200 kcal-t, hogy egészséges maradjon és ne izomból fogyjon. Amit te leírtál szvsz nem tartalmaz 1200 kcal-t sem.

Csilla1 (19+6)
Csilla1

Csucsuka, mail ment!
franyo

Zsuzsi Kép
aha, igen! Olyasmi, mint amikor a kutyák álmukban összerándulnak!
Este, éjjel, reggel szoktam csak érezni (tehát csak fekve, oldalt is, szóval vlsz nem a "hanyatt" miatt), napközben sose.
Kedden védönéni meg doki, majd öket is megkérdem ...

Tutuja Kép
ha nálad is van ilyen, akkor talán nem kóros - bocsi, nem akartalak megrémiszteni az epilepsziával, csak hát ugye elsö gyerek meg minden Kép

Franyo Kép
köszi a nyugtatást Kép Remélem, tényleg nincs baj (családban nem jellemzö ez a betegség amúgy).

Na megyek, még egy kicsit dolgozom, de már lassan én is rángatózni kezdek Kép

Pussz
Kangi
29+0
kangi

Franyo, ezer köszikeKépKépKép
Csucsuka

Sziasztok!

Orsoly,
Jo utat!Kép

KangiKép
Igazad van a mulatozassal kapcsolatban. Amugy engem kispapam megvedett, mert felmerult, hogy esetleg ide jonnenek, de O mondta, hogy neeem, hogy itt dohanyozzanak nekem, meg hogy ne tudjak pihenni toluk? Aszonta szo se lehet rola.Kép
A rangassal kapcsolatban nincs tapasztalatom, nekem meg a csuklas is ujdonsag volt ma reggel. De szerintem ne stresszeld magad az epilepsziaval!Kép

Pocok,
Mit szoltal a tablahoz? Ez mar az "uj"?

Csucsuka,
Koszi a linket. Es kerlek ertesits a vizsgalataid eredmenyerol!Kép

Jo hetveget, puszi:

Leszter
22+1
leszter

Sziasztok Kismamik!Kép

Elõször is, köszönöm a gratulákat, nagyon jól esett, apuka kinyomtatta és behozta még a kórházba.
Hát a szüléssztorim szerintem nem túl izgalmas, de azért leíromKép.
Szóval, a vasárnapi kirándulás mégiscsak elindította a Kiscsajt, de igazából semmi különöset nem éreztem, csak néha fájt, rendszertelenül és gyengén a hasam, de hát ez már egy ideje így volt, tehát nem nagyon izgattam magam. Este szépen lefeküdtem aludni, 1 körül ébredtem, kikocogtam wc-re, és visszafeküdtem. Akkor már éreztem vmi fájásfélét, de ez is gyenge volt, ha nem szültem volna már egyet, fel sem ismertem volna. Gondoltam, vagy elmúlik, vagy nem.Kép Mivel 5 percenk;nt j0tt, gondoltam, a biztonság kedvéért bemegyünk, max. hülyének néznek, és visszaküldenek. 5-re értünk be, ügyeletes megvizsgált, közölte, hogy már 5 centi, elsimult méhnyak, és ledöbben, hogy még áll a burok. Rögtön telefonáltak a dokimnak, hogy mi legyen. Aztán megrepesztették a burkot, jött a doki, a fájások meg sûrûsödtek, de nem erõsödtek. Egy óra múlva kaptam egy szurit, ettõl 3 perc alatt tágultam 3 centit, (na ez azért már fájt rendesen...) aztán hirtelen jöttek a tolófájások, és 2. nyomásra kipottyant Anna. Szóval tényleg nagyon könnyû volt, az utolsó 10 perc volt csak gáz, de hát ennyi bõven belefér. Nem tudom, mennyiben segített a málnalevéltea, de az tény, hogy az elõzõ szülésemhz képest óriási volt a különbség, akkor alig tágultam, tele kellett nyomni injekcióval, és persze kínlódtam a végén jó sokáig, totál kifáradtam. Most meg teljesen magamnál voltam végig, és most itthon sem vagyok annyira kikészülve, mint 2 éve.

Ami viszont sajnos nem túl jó, hogy Annababának van egy kis gond a szívévelKép. Szerencsére nem súlyos, ha szerencsénk van, kinövi. Februárban kell visszamennünk kontrollra, remélem nem lesz szükség mûtétre.

Gyorsan átfutottam csak a topicot, hirtelen annyit láttam, hogy Timicinek és Gömbnek kell nagyon szorítani, úgyhogy nekik nagy-nagy drukk megy!!!++++++++++++++++++++++++++++++

De most mindjárt átolvasom a lemaradásomat, ha már a lányom elkényeztet, és alszik mint a bundaKép.

na pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok

Buksicica
Nem probaltal meg emesztest serkento teakat?En tobb eve iszom kisebb nagyobb szunetekkel az AloeVera Herbal teat.Ez emesztest serkento,meregtelenito,verkeringes javito es vercukorszint csokkento sok mas jo tulajdonsag mellett.
Biztos van sok mas tea is,de errol biztosan tudom,hogy csak termeszetes anyagokat tartalmaz,nincs benne szinezek,izesitok.Tehat bajotok nem lesz tole!Ha nem is fogyaszt,talan nem enged tul sokat hizni.
Amugy szerintem a 6kg onmagaban nem sok,bar nem tudom
milyen magas vagy(En most a 19.hetre felszedtem 4-5kg,ami ingadozik,a 173cm-emhez es kispapa nem is latja a hizasomat)Tehat szerintem a dokid tenyleg csak a vagas miatt aggodik ennyire!

Kangi
Rangatozik meg a babad?
Valami lehetett ma a levegoben,mert Mate baba soha nem tapasztalt mozgolodast produkalt egesz nap!
Kispapa azert lehetett volna toleransabb.Remelem a takaritas nagy reszet magara vallalja!Miki nem vitt Neki virgacsot....Kép (Nalunk ejfelkor mar leleptek,ma meg solo vagyok,ugyhogy johet a pihi)

Tudom hogy nem vagyok a helyzet magaslatan,de hogy kell ide regisztralni,hogy ne legyek nevtelen??Nem talalom a fooldalon.

Pussz
Borsi
Névtelen

Zuluval egyutt irtunk Kép

Tudom,hogy valahol volt mar szo a malnalevel tearol,de segitene megis valaki?Mire van kitalalva es mikortol kell inni?
Minden erdekel,ami szulest segito....Kép

Borsi
Névtelen

Brokkoli!Kép
Nagy-nagy gratula, látod, majdnem egyszerre szültünk!KépKépKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok pocakos Lányok!

A múlt héten jelentkeztem itt elõször, de sajnos nem mindig van idõm netelni, ezért nehezen követem ezt a rengeteg hozzászólást!
Amiért most írok az az, hogy pár bíztató szót írjatok nekem, és hátha van köztetek valaki, aki hasonló cipõben jár. Hétfõn voltam a Dokinál, és megállapította, hogy kicsit ki van nyílva a méhszájam ( a 25. hétben vagyunk ), és a méhnyak is meg van rövidülve. ( a kiskönyvbe azt írta c 2100 ). Kaptam gyógyszert ( Spiropent ), és ettõl iszonyú remegés van rajtam. Volt már valakinek hasonló? Mennyire veszélyes ez?
Várom a válaszotokat:

Docika
docika

Zsuzsi,Kép
örülök, hogy minden OK, és haza tudsz jönni karira! A zoknis sztorin jót nevettem, ismerõs!Kép

BorsiKép,
én naponta átlag 3 bögre málnalevélteát ittam, és tágultam, mint a huzatKép.Valami hatása biztos volt. Ja, meg szedtem egy homeopátiás cuccot is, az utolsó 3 héten, Caulophyllum thalictrotides C30, 12 óránként 3 golyócskát.

Orsoly,
a norm. magzati szívfrekvencia tudtommal 120-180, de nem esküdnék meg rá. Ha túl magas, utalhat vmilyen fertõzésre, pl. anyuka meg van fázva. De persze az más, ha akkor magas, mikor mozog a baba, vagy mozgatják az anya hasát, az teljesen normális, sõt, emelkednie kell. Méhösszehúzódás alatt lassul, de utána gyorsabb lesz egy ideig.

Pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Még valami, nem tudtam, hogy hogyan kerülhetek be a táblázatba, de most látom, hogy már ott is vagyok! :-))))) Az adataim pedig: 29 éves vagyok,ez lesz az elsõ babánk. 2003 március 24.-re vagyok kiírva, Szilasligeten lakunk, és a kistarcsai FlórFerenc kórházban fogok szülni, dr. Surányinál.

Docika
docika

Zulu

Nagy nagy gratula Annababahoz!Barcsak mindenkinek ilyen szulese lenne!
Koszi az infot!Ezt a teat is az utso idoszakban ittad csak?
A homeopatias cuccot a doki irta fel,vagy kaphato veny nelkul is?Ez is a megfelelo tagulashoz kell?

Tobb kerdesem nincsen Kép

Borsi
Névtelen

Zulu Kép
nagy gratula Ananbabához! Kép
A szive miatt ne aggódj, bátyám kisebbik fiának is voltak korai szivzürjei, de már teljesen kinötte Kép Mindjárt egy éves, és olyan hurkás lábai meg karjai vannak, hogy csak gyözze nyammogni az ember Kép

Borsi Kép
baba nem ráng most, mert csak nyugiban szokott.

Leszter Kép
nem stresszelem magam, csak úgy eszembe jutott, mert ki tudja, és amig nem tudom biztosan, hogy nem baj, addig azért jár az agyam ...

Docika Kép
itt többen jártak hasonló cipöben, pihenj nagyon sokat!!! A A Spiropen tényleg okoz remegést, nem tudom, mennyit kell szedned, de próbáld meg úgy beosztani, hogy minél távolabb legyen az esti lefekvéstöl, hogy legalább rendesen tudj aludni.

Kispapa elvasvillázta a konyhabéli trágyát, de el már nem mosogatott. Nem baj, végülis nem olyan sok cucc van mosogatnivaló Kép
Leszter, Borsi Kép
hát én is pont valami ilyesmit szeretnék, hogy éjfélkor szépen patázzanak haza a cimborák, vagy együtt menjenek el valahová. Amúgy ez szokott történni, csak most lakásnézö-vacsis este volt, és ezért ök jöttek.
Na nem baj, egyszer ki lehetett birni, csak NAGGYON álmos vagyok, meg napközben is az voltam, de ott egye a fene, azért nem történt tragédia Kép

Pussz
Kangi
29+0
kangi

SZiasztok!Kép

ZuluKép
Meg egyszer hatalmas gratula mindkettotoknek, hogy ilyen ugyesen megoldottatok!Kép Nagyon rendes dolog volt a kislanyodtol, hogy nem kinzott meg tulsagosan, nem? Sok boldogsagot!KépKép
Mi baj van a szivevel a picikenek???

Docika,
Ugyanez volt a problemaja par hete itt valakinek, es ugyanilyen mellekhatasokrol szamolt be o is. Mindjart megprobalom megkeresni Neked. Addig is nyugi, es pihizz minel tobbet!Kép

KangiKép
A ferjed remelem tudataban van annak, hogy milyen draga, megerto, tolerans kis felesege van!KépKépKép

Puszi:

Leszter
22+1
leszter

Kangi!
Remélem, már nem dolgozol, hanem megkezdted a hétvégét! És azt is, hogy elmúlt az a rángásszerûség. Nekem ma volt elõször olyan, amirõl biztos, hogy az a "keményedés" volt, eddig is volt ilyesmi, de erre a mostanira abszolút ráillett a leírásotok... hát tényleg nem túl kellemes.

Csucsuka!
Szívesen! Kép

Zulu, de jó, hogy ilyen hamar írtál! Igazán irigykedünk a könnyû szülésedért, és remélem, Anna baba is kinövi hamar azt a kis rendellenességet. Igazán szép napokat kívánok nektek!!! KépKépKép

Borsi!
Itt a bal oldali hasábban a Segédletekre klikkelsz, azon belül lesz egy olyan, hogy Regisztráció, Profil. Ott tudsz regisztrálni. Ha nem fogadja el a Borsi-t valamiért, tegyél utána mondjuk egy számot, és úgy már bizti jó lesz. Sok sikert!
A málnalevél-teáról itt találsz egy jó kis leírást:
[url=http://www.babapont.hu/babavar/szul/segit.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/szul/segit.html[/url]#anc7

Tettem fel pocis képet a profilomba!

Pusz
Franyo
28
franyo

Sziasztok!

Minden Kismamának nagyon jó pocakosodást kívánok!!!!!!!

Csak bekukkoltam Hozzátok - talán egy kicsit nosztalgiázni - és találtam köztetek 2 "szomszédot"Kép.

Hayimmama,
én Budakalászon lakom, és tavaly pont december 25-n született a kislányomKép.

Manócska,
neked is nagy sziaKép!

És mennyien vagytok kiírva 25-reKépKépKépKép!

Fodbetti,
te egy hõs(nõ) vagy! Nagyon szép a babód, nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!

Sasha,
de igen, a törzsvásárlóknak jár a kedvezmény. Asszem úgy van, hogy egyszer kell 10 000 Ft-ért vásárolni, és megkapod a törzsvásárlói kártyát.

Üdv mindenkinek

Szila és Hanga
szila

Sziasztok!

Franyo, köszi az infót a babakocsiról, a jövõ héten elmegyek és megnézem. Kép

Zulu, ez nagyszerû, hogy ilyen gyorsan túl jutottál a szülésen! Fantasztikus! Kép Még egyszer gratula! A baba meg biztos kinövi, és nem lesz semmi gond! Drukk-drukk!!! Kép
Már régebben is írtad, hogy szoktál homeopátiás szereket használni, ezek engem is nagyon érdekelnek. Melyik gyógyszertárak tartanak ilyesmit? És hol lehet utánanézni, hogy mi mire jó? Gondolom van amit orvos ajánl, meg amiket lehet orvos nélkül is szedni, ezekrõl honnan lehet információhoz jutni?

Köszi elõre is!
Kispici
34
kispici

Zulu,
Sok babanak van szivzoreje, amit altalaban kinonek! Gyurinak is hallottak valamit, kaptunk is rola egy papirt, de allitolag teljesen artalmatlan! Remelem nalatok is ez a helyzet!
Ha hazamegyunk veszek homeopatias bogyokat, otthon allitolag olcsobb! Nekem a szuleszno irt fel most valamit, de vagy 11 Euro volt, es mivel nem ertek hozza, probaltam puhatolozni, hogy mi is ez! Kerdezem a gyogyszertaros, hogy ez mire jo...valasz: mindenkinek masra! Kovetkezo kerdes, megis, mi van benne? Valasz: hat azt nem lehet tudni, energia! Na, fasza! Ossz-vissz ket cseppet vettem be belole, hat rohogni fogtok, azota meg a hasam alja sem nyilall, pedig Gyuri igencsak egesz nap cipelteti magat, meg az ajtotol a kocsiig is! Csak a hipermarketben bir rohangalni, de ott aztan mint egy raketa! Pedig en komolyan oroklotten szkeptikus vagyok minden uj dologgal szemben, amig ki nem probalom, inkabb negativumkent latom! Hat ez bejott! Es gozom nincs mit vettem be!

Borsi,
Malnalevel teat az utolso 3-4 hetben erdemes inni, akkor ugy kb. fel litert naponta, elosztva, kortyonkent! A tagulast hivatott segiteni, illetve a mehszaj felpuhitasaban van szerepe!

Aki gatvedelemmel szeretne szulni, annak ajanlott olajjal perinealis masszazst vegezni! Dr. Theiss Erdok, mezok patikaja c. konyveben olvastam, hogy a kitolasi szakban is orbancfuolajjal locsolgattak a gatat, egyreszt, mert segiti a lubrikaciot, masreszt, mert fajdalomcsillapito hatasu az olaj!

Timicire miota bent van ra sem nezett a dokija! Majd lesz egy kontroll ultrahang, ami alapjan eldontik, hogy hazamehet e meg! Es koszoni a drukkokat, puszil mindenkit, ha tud, jelentkezik!
Ez kesz horror lehet, meghatarozatlan ideig korhazban fekudni! Meg egy jot aludni sem tud az ember lanya!!! Remelem az ELET gondolkodott mar valami karpotlason Timicinek! Mondjuk egy egeszseges kis Bence, aki jol szopik, jol alszik es tunderi?!

Gyuri ma kibirhatatlanul rossz volt! Mindent csak dobalt, allatkodott, nem birtam vele! Lehet, hogy a tuladagolt mikulascsokitol? Holnap nem kap egy falatot sem!

Zsuzsi
31+4
zsuzsi74

Sziasztok!

DocikaKép

Na kikerestem, Lollanak volt ugyanez a gondja, szinten a 25. heten. (2002 November 27 szerda - 11h 04, a nov. 27-ei archivban megtalalod.) Olvasd el, ha van kedved, az utana kovetkezo napokban rengeteg hozzaszolas volt ezzel kapcsolatban, es kiderult, hogy nem is olyan ritkasag ez. Sokan irtak, hogy a mostani vagy a korabbi terhesseguk soran elkezdett nyilni a mehszaj, es gyogyszerekkel es persze pihenessel szepen elmult. En sajnos tapasztalatbol tudom, hogy ez a kenyszerpihi nem kellemes dolog, de a baba egeszsege erdekeben ez a legkevesebb, amit megtehetunk.
A cervikogramod alapjan csak a kulso mehszaj van kicsit megnyilva, ha pihensz, szeded a gyogyszereket, biztos nem lesz baj!Kép Ha komoly gond lenne, ugyis befektetett volna a dokid a korhazba, erre gondolj, es nyugi!Kép Azert persze megy a drukk!KépKépKép

Franyo,
Akkor Te is pihengess a hetvegen!Kép
Megneztem a kepedet, huuuu, mekkora a pocid!Kép En csak sargulok az irigysegtol, annyira varom mar, hogy nekem is ilyenem legyen!Kép Azt azert nem hiszem, hogy pulcsiban nem latszik, maximum az emberek a jarmuveken hitetik el magukkal, hogy aaaa, en ezt nem is latom.

Zsuzsi,
En sem szoktam az ilyen megfoghatatlan dolgokban hinni, de eleg megyozoen irtal a homeopatias cseppjeidrol. A lenyeg, hogy segitett!Kép
Timici nem is kap benn semmilyen kezelest? Remelem, a kontroll alapjan hazaengedik, fekudni otthon is lehet... De ha vasarolgat, babaszobazik meg hasonlok, akkor aztan irgumburgum!KépKép Drukkdrukkdrukk!!!+++++++++++++++KépKépKép

Hat hogy en mennyit irok ma... Hiaba, ha kispapa nelkul toltom az estet...Kép

Pusssz:

Leszter
22+1
leszter

Sziasztok!

Zulu!
Egységesen irigyeljük a viszonylag könnyû és gyors tágulást. Grarulálunk a jó alvókájú Annához!

Timici!
Együttérzünk Veled. Kitartás. Ez a lepényhelyzet sanyarú. Leginkább azért, mert ennyire kell rá vigyázni. Kép
De azért persze küldünk sok mosolyt is KépKépKépKépKépKépKépKép

Orsoly!
Általában a kórházakban Medela Laktina van. Az elektromost ott kipróbálhatod. Az ugyan nagyüzemi, de a szisztéma és az erõ ugyanaz, mint az egyszemélyes.
Aventet lehet kölcsönkérni, hogy kipróbáld. Pl tõlünk is.
Nyilván már a baba születése után. Amikor van tejcsi.

Kangi!
Rosszul viseltem volna én is, ha másnap a romokon kell átkelnem egy jelentõsen rosszul töltött éjszaka után. Nem gondoltad, hogy ilyen lesz?

Docika!
A múltkor én is kaptam hasonló hatású gyógyszert, mint Te. De kaptam mellé másikat is (Verapamil) amit a mellékhatások csökkentésére adtak. Hátha valami ilyesmi Neked is beválna, ha nagyon zavar a remegés. Kérdezd meg a dokidat, hátha.

Hogyan kell képet tenni a profilba? Mindenkinek olyan remek képei vannak fenn, hogy megjött a kedvem, hogy esetleg én is tegyek fel.

Mit szólnátok, ha már tél van, akkor esne egy kis, (sok) hó. Legalább legyen minden fehér, még ha sötét van is.
Boldog telet!

Snoopy
17+5
snoopy

Sziasztok!

Zulu! Hat ez jol hangzik ez a szules sztori! Kép Irigykedem ezerrel es meg1x Gratulalok a babohoz!!! Kép

Timici!
Kitartas! Kép Gondolunk rad sokan. Hatha ez kicsit feldob....Arra gondoltam,hogy most legalabb nem porogsz 1000el! Kép De otthon biztosan jobb lenne!

Snoopy
A Segedleteknel kell belemenni a regisztracio, profilba (ahol a profilod csinaltad) es ott talalsz olyat (lefele kocsikazva),hogy tallozas. Ott kivalasztod, hogy honnan, melyik kepet szeretned nekunk megmutatni es "Kep feltoltese". Ennyi! Kép

Kangi!
Megszunt az ugrandozas, vagy meg erzed??

Lanyok!
Ma megvettuk a kisagyat! Olyan nagyon szep,hogy Kispapaval teljesen oda vagyunk! Kép

Docika!
Sok pihi es remelem hamar, hamar minden ok lesz! Kép En is erzek mostanaban kissebb szurkalasokat. Remelem az en mehszajam nem nyilik....:0/ Jovo7en a doki majd nyilatkozik...

Jok legyetek!!

Norkini
28+6
norkini

Hát, tényleg gyors és unalmas szülésem voltKép, (megállapítás apukától), talán segített a tea is, azt mondta is a szülésznõ, hogy nagyon jól felpuhult a méhszáj, azért tágult ilyen gyorsan.
A homeobogyót egy könyvbõl vadásztam ki, és az újpesti Ave Maria patikában vettem, ez az Árpád úton van, a Váci úthoz közel esõ végén. De van egy jó patika Teréz krt.-Szondi u. sarkon, ott is tartanak homeopátiás szereket, meg a Lajos utca nemtomhányban.

Annának kamrai septum defectusa van, ez a ronda kifejezés azt takarja, hogy van egy kis nyílás a kamrák között. Ha mázlink van, benõ, ahogy nõ a szivecskéje. Remélem mázlink lesz, mint eddig.

Timici,
szorítok,hogy hazamehess a kórházból!!!++++++++++++++++++++

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Lanyooookkk!
Most kaptam emilt a batyomtol (aki UjZelandon van), hogy megy le a tengerpartra furdeni. 2 hete igazi nyar van..AAAAAAAA Kép EENN IISSS!!

Norka
(aki max. a kadban furdik mostanaban....)
norkini

Norkini,
Eleg nagy disznosag tole, hogy ilyenekkel incselkedik!
En beernem egy fulop-szigeteki tengerparttal is, ott mindig nyar van, es sokkal kozelebb van (kb. 5 ora repulouttal kevesebb, mint Uj-Zeland!)
Most en is irigy lettem egy kicsit!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm a bíztatást, megpróbálok nagyon sokat pihizni ( szerencsére a férjem egy angyal, és rengeteget segít ), és ha van idõm benézek ide, nagyon sok érdekességet talál itt az ember!

Docika
docika

Ja , és Leszter: nagyon köszönöm neked, hogy szántál rám ennyi idõt, és megkerested a hozzászólást:-)))))))) !!!
Docika
docika

Jo reggelt!
Mindenki punnyad meg? Kép

Lanok! Apa kerdezte,hogy miert jobb, ha a baba 7 honapra szuletik ,mint a 8?! Hat fogalmam nincs! Kerek egy kis felvilagositast, ha valaki tudja!
Olyan pocsek ido van..Kép

Puszi
Norkini
29
norkini

Norkini,
Ezt mar en is hallottam, de gozom sincs! Ha valaki tudja, gyorsan irja meg, mert most mar nagyon furdalja az oldalamat a kivancsisag!

Zsuzsi
31+5
zsuzsi74

Lehetek egy picit off???

A jovo doktorbacsija (ma reggel keszult kep):

Kép

Zsuzsi
31+5
zsuzsi74

Sziasztok Kép

Zsuzsi Kép
édes a kép Kép És boldogitó a tudat, hogy belgyógyásznak készül, nem sebésznek!!! Kép

Franyo Kép
nagyon szép pocakod van!!! Kép A hétvége tegnap du 3/4 5-kor megkezdödött, volt terhestorna sok hastánccal, meg kicsit kutyáztam a barátnömnél utána, aztán kispapával megbeszéltünk mindent, aztán aludtam, mint akit levertek Kép

Leszter Kép
asszem tudja, mert mikor tegnap este megkérdeztem, kell-e magyaráznom, miért nem szeretnék még egy "kutyabulit" (cicabulikon én voltam régen Kép), akkor azt mondta, nem, mert tudja, és ö sem gondolta, hogy igy fognak örülni egymásnak ... én ennek örülök, söt, még azt is megigérte, hogy esténként nem ül már vissza a gép elé (itthon dolgozik), hanem engemet tutujgat majd Kép NNNNNA, kiváncsi vagyok! Kép

Snoopy Kép
azt tudtam, hogy nem jó a hullákon keresztülgázolni reggel, csak azt nem gondoltam, hogy reggelig maradnak a kutyaütök Kép

Norka Kép
én sem tudom, miért mondják, de nagyon mondják, valaki mondja meg, miért!!!
Ha ilyen ronda az idö Pécsett (Pesten sem szép), miért nem fexel be a füdökádba? Fincsi fürdöhabbal meg egy könyvvel hanyattdölsz, a baba meg bulizik a pociban Kép Az enyém legalábbis nagyon szereti a kádazást, pedig minden orvos nagyon tiltogat a fertözés miatt, de ha nem folyik be viz (márpedig mitöl folyna, ha nem eröltetjük, ugye???), akkor én úgy tudom, nem lehet semmi baj. Már azon az idöszakon is
túlvagyunk, hogy a melegviztöl támadt alhasi vérböség gond legyen, szóval mássz be a kádba, aztán csak óvatosan mássz kifelé!!!

Amúgy tegnap este-ma reggel viszonylatban nem rángott a baba, köszönöm mindenki kérdését. Viszon úgy mocorgott az este, hogy hullámzott a hasam, kispapa nagyon vidámodott rajta Kép

Pussz
Kangi
29+1
kangi

Zsuzsi!
Nagyon edes a kep! Kép

Kangi Kép
Lehet,hogy az lesz! Semmi kedvem mosogatni, meg ilyenek...Kép A furdest ugy tudom, csak forro vizben nem ajanljak. Normal homersekleten lehet!

Lanyok!
Ugy megtudnam,hogy miert jobb a 7 honap,mint a 8!! Valaki leccccci okositcson!!! Kép

Norka
(akinek nincs kedve semmihez!)
norkini

Sziasztok!

Ma nekem is nagyon rossz kedvem van az idõ miatt, egész nap be van borulva és fúj a szél is.

Én csak annyit hallottam a 7.ik ill 8.ik hónapról, hogyha a 8.ik hónapba születik a pici akkor már ki van fejlõdve a tüdeje de mégis veszélyesebb a szülés, hogy miért sajna nem tudom, de megyek kedden a szülésznõmhöz és megkérdezem tõle majd leírom, ha akkor még aktuális lesz.

Kakukk: mikor kell menned UH-ra vagy CTG-re, mi volt csütörtökön a Ctg-n?

Kangi: szerintem nem rángatózik hanem még van helye és ugri-bugrit játszik, nekem is voltak ilyen érzéseim, hogy rángatózik a kicsi mintha valami rohama lenne, de ahogy egyre kevesebb a helye annál inkább csak nagyon finoman érzem a mozgásait is.

Egy kérdésem lenne igaz már beszéltünk múltkor róla, a bordafájásokról. A kérdésem hogy mit lehetne vele csinálni, mert éjszaka 5perc még átfordulok egyik oldalamról a másikra, mert annyira fáj. A viz ivás nem jött be, ha van valakinek más tipje érdekelne a dolog.

Na most csak ennyi
Sziasztok
Andy
37+4
andy78

Norka Kép
nem akarlak frusztrálni, de én épp most fejeztem be a mosogatást ... Kép
Plusz remek krumplifözeléket tettem fel, sütünk rá pipiropogóst, és kész az ebéd!!! Nyami!
Még ez a hétvége erösen a dolgozatokról kéne szóljon, aztán asszem decemberben már nem foglalkozom a sulival, majd januárban vizsgázgatok. Úgyhogy nagy sütés-fözés nemigen lesz, hacsak kispapa nem lendül neki, de szerintem a vasárnapi ebédet magára fogja vállalni - imád fözni és nagyon büszke is magára emiatt Kép És hálistennek nemcsak szeret, hanem tud is fözni Kép
Fiús anyák, ezúton üzenem, hogy ne hagyjátok, hogy a gyermekek a szoknyátok mellöl nösüljenek! Engedjétek a tüzhelyhez a fiúkat is! Éljenek a szakácsok! KépKépKép
Bocs az off-ért Kép

Pussz
Kangi
29+1
kangi

Andy Kép
köszi, ez megnyugtatóan hangzik Kép Akkor nem aggódom tovább Kép

Pussz
Kangi
29+1
kangi

Sziasztok lanyok!

Nagy nagy gratula a babakhoz!!!! Kép

Nalunk all a bal, holnap koltozunk, de csak a cuccokkal, amig a festok dolgoznak, es 1 vagy 2 hetig a szuloknel leszunk... Szoval en egyaltalan nem vagyok kesz semmivel, nem lenne meg nagyon vicces szulni. Ma viszont mar otthon maradtam, es a ferjem es a szuleim vegzik az utolso simitasokat a regi lakasban.
Biztos megbotrankoztok, de en meg dolgozom, igaz, hogy fel allas, csak ket du, tanitok, es a gyerekeket nem akartam lepasszolni a teliszunet elott.

Andy! Kép

A ctg nagyon jo lett, Emme babo nagyon egyuttmukodo.
Viszont a doki megvizsgalt es 1 ujjnyira nyitva vagyok.

Lanyok!

Ugye ez nem olyan veszes igy a vege elott? Azt hiszem Sasha volt igy, ugye? Nyugtassatok meg.
Talan malnalevelteat nem kene most innom, vagy?
Magneziumot erdemes inni?
Erre milyen homeopata bogyot lenne jo szedni?
Estenkent en is rendesen kemenyedek.
Csutortokon megyek legkozelebb, azt mondta a doki, hogyha 2 ujjnyi lesz, benntart. Kép

Na hello
Kakukkfu
37+3
kakukkfu

Kakukkfu,
Egy ujjnyi nem olyan veszes, de jobb, ha a malnalevel teaval meg varsz, es iszod a magneziumot, amig a koltozes lezajlik! Kép Es beszeld meg a babaddal, hogy ha lehet, meg egy picit varjon!

En is nagy csomagolasban vagyok! Ugye 20 kilot vihetek magammal elvileg a repulore, de valahogy a 40 kilot nem tudom osszebb preselni hiaba probalkozom. Ilyenkor jon a kiramolas, es ujra merlegeles, mit vigyek es mit ne! A borond igy is 25 kilos, a sajat cuccainkat meg nem keszitettem ossze, csak az ajandekokat!

Holnap vendegek jonnek ebedre, holnaputan reggel a szuleszno, aztan ha minden jol megy, akkor kimegyunk a repterre, es lestoppolunk egy gepet Budapest fele!

Es meg listat is kell irnom a ferjemnek, hogy mit ne felejtsen el...pl.csokit vinni Dani tanarnoinek, leadni a kulcsot a szomszedneninek, mert vizora leolvasas lesz, stb...de valamit ugyis el fogok felejteni, az tuti!

Bocs a sok offert! Kakukkfu, jo koltozest!

Zsuzsi
31+5
zsuzsi74

Sziasztok!
Én is hallottam, hogy a 7. hónapban jobb szülni, de csak kismamik mondták, az összes doki, akitõl hallottam errõl, azt mondja, nem így van. (Épp a héten mondta egy doki is a tévében.) Minél késõbb születik egy baba, annál jobb. Sokszor mondják, hogy a koraszülött babáknak minden újabb nap ajándék, amit a mamája pocakjában tölthet.

Szegény Timici, remélem, nem lesz semmi baj, bár én is akkortájt szültem, ahol most õ tart, és hát a Soténél jobb helyen nem is lehet egy baba. Az anyukával már más a helyzet. Amíg bent voltam a Klinikán a Terhes Osztályon, az az igazság, nem sok anyukátõl hallottam, hogy odáig lenne a dokijától (már ami a "látogatását" illeti). De az oktató kórházaknál sajnos ez van, fele annyira sem családias a légkör, mint egy kis kórházban. A dokik folyton rohannak, elég nagyüzemi módon mûködik minden.
De ez nem azt jelenti, hogy ne lennének ott jó dokik (sõt!) csak eléggé el tud anyátlanodni ott az ember egymagában (nekem a nõvérek sem voltak túl szimpik, nem is értettem, hogy lehetnek szülésznõl, mikor olyan morcosak mindig). Ezt az egészet nyilván másképp ítéli meg az, aki "csak" szülni megy be, és 3-4 nap múlva hazamegy.

Egy ismerõsünk pont velem egy napon szült, állítólag 3/4 óra alatt (2. baba), és õ is valami homeopátiás bogyókat emlegetett, arra esküszik. Állítása szerint éppenhogycsak beértek a kórházba és a szülésznõ nem akarta elhinni, hogy már tolófájásai vannak.

Nem akarok okoskodni, de a magnéziumot lehet, hogy érdemes lenne megkérdezni inkább a dokitól, mert én úgy tudom, hogy valahányadik hét után már nem szabad szedni. (Kakukkfû)

Sziasztok:

Viki
vikici

Sziasztok Lányok!

Van egy nagyon jó könyvem, amiben ezt írják a koraszülött babákról:
"A 29. hét elõtt világra jött , éretlen újszülött minden veszélynek ki van téve, különösen, ha súly nem éri el az 1000 grammot. A 29. és 31. hét között született csecsemõk súlya általában 1000-1500 gramm között van. Mindenképpen koraszülött intézménybe kell szállítani, mert fejlõdésük fokozott felügyeletet igényel, jóllehet, az ebben az idõszakban született gyermekek nagy része túl nagy megrázkódtatások nélkül kievickél a bajból. A 31. és 35. hét között született gyermekeket régen számos, néha súlyos komplikáció érte. Ma már legtöbbjük normálisan fejlõdik és szerencsésen túljut a nehézségeken.
A 35. és 37. hét között világra jött csecsemõk lényegesen kevesebb kockázatot hordoznak. Általában a szülészeti intézményben látják el õket, gyakran ön mellett maradhatnak és önnel együtt haza is térhetnek."

Igazából ebbõl sem derül ki az ok, lehet, hogy az orvosok sem tudják pontosan.

Docika
docika

Sziasztok

Norkini
en az hallottam egy mentos sractol (kutyasetaltatas kozben), hogy a tudofejlodessel fugg ossze a dolog.
Tobbre nem emlekszem, mert utana ciganyasszonyok koraszuleserol kezdett el meselni. (Azt hittek hogy lóvá fog valtozni a teljesen fejlett gyerek, s a mentovel el kellett menni a paphoz keresztelore a korhaz elott, mindezt ejjel egykor )

Leszter
szerintem konnyen kitalalhatod Kép bar en nem vagyok allatorvos, de az egyetemen dolgozom (allatmentes teruleten)bar vannak csinos voros es fekete macseszek is, es kiserleti beaglek (ok is nagyon szepek) de csak az udvaronKép

Milyen jo is nektek, nalunk allandoan buli van Kép
Bar izgalmasabb mint unalmas allamvizsgateteleket tanulni de azzee neha mar unom

Gondolatok volna, hogy amint kineztek egy lakast, hogy az jo lenne masok mar meg is veszik, vagy a tulaj meggondolja magatKép

Zulu

az nagyon jo, hogy ilyen hamar eszrevettek a nyilast, a baratom testvere sajnos nem volt ilyen szerencses, es komplikacio is vannak, de egy baratnomnel eszrevettek es teljesen rendbejott.

Legyetek jok, en most megyek tanulni...Kép

Sziasztok
Zsurlo
Zsurlo

Haliho Lanyok!

Na vegul nem lett a kanizsai utbol semmi, anyosom influenzas lett, parom meg kijelentette, hogy akkor en maradok. Aztan o is maradt, mert ugye havat, jeget, mindent igertek a hetvegere....Na nem baj, van mit csinalni itthon isKép

Ma betoltottuk a 36 hetetKép Ugyhogy ennek oromere en is veszek homeopatas bogyot es malnalevel teat is (marha kapok)Kép

Pusza: orsoly 36+0
orsoly

Jo reggelt!!!!

Tizkor meg senki sem kukorekol???

Itt sut a nap es van vagy minusz tiz fok!!! Kitettem az erkelyre a bepacolt hust keso este, es reggelre megfagyott!
Kivancsi vagyok milyen indiai kajat tudok kotyvasztani a vendegeknek?!

Gyurikamnak ma reggel mintha hoemelkedese lett volna. Jol erzi magat, de akkor is 37,3-at mert a homero!!! Gozom nincs mi lehet vele!

Orsoly,
Tegnap este en is elkezdtem kutakodni homeopatia ugyben, allitolag van tobbfele "szulesgyorsito" bogyo! A homeopatia.lap.hu oldalon erdemes korulnezni!

Szegeny Timici! Ha hazamegyunk meglatogatom! Pedig hogy varta a karacsonyi unnepseget a parja munkahelyen! Kép Kép Kép

Lanyok, tud valaki babanak, kisgyereknek valo zenet ajanlani Halasz Juditon es a Kalakan kivul?

Zsuzsi
31+6
zsuzsi74

Hello Lányok Kép

Zsuzsi Kép
Pesten is ragyogó napsütés van, és elég hideg. Szegény Gyuri, remélem, nem fordul komolyabbra. Egy doktor bácsi nem lehet csak úgy beteg! Kép
Zene még 100 Folk Celsius. A Kaláka egyébként miért nem tetszik? Van vagy húsz lemezük, mire mindet meghallgatja a gyerek, felnö Kép

Orsoly Kép
nem is baj,hogy nem mentetek sehová!

Pussz
Kangi
29+2
kangi

Kangi,
Van osszesen ket Halasz Juditunk, ket Kalakank, szeretnek valamit beujitani, de eleg keves helyen lehet belehallgatni a cd-be!
Tetszik amugy a Kalaka, Gyuri is szereti, Halasz Jutkat is, foleg a Sehallselat Domotort!!! Kép Kép Kép

Zsuzsi
31+6
zsuzsi74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: