Curse,
Én is kendőben cuccoltam Petit. Általában bírják - Peti is csak az első pár próbálkozásom elejét unta nagyon (ordított, na) aztán már a kendő látványát is imádta. És én még olyan kényelmes kengurut nem próbáltam, mint a kendő. + kendőt kisebb kortól lehet használni és én is úgy tudom, hogy egészségesebb, mint a hordozók nagy (általában olcsóbb) része.
És
www.mamatoto.org - itt is láthatsz kendő kötési fortélyokat, de persze a személyes mutogatásnál nincs jobb. Én fél perc alatt megtanultam egy barátnőmtől, pedig a füzet alapján nem ment.
Indi,
Micimackót köszi, megnézem.
Én néha úgy érzem túl keveset tiltok meg a gyereknek. Tényleg csak ami életveszélyes v. súlyos sérülést okozhat. A 8 napon belül gyógyulok még elmennek. A vendégek csak lesnek, hogy Peti minden fiókban 'rendet rakhat', lepakolhat, átpakolhat... A döbbent arcukat nézve néha elgondolkozom, de csak azt a következtetést tudom levonni, hogy milyen hülye voltam (még gyerektelenül), mikor úgy gondoltam majd szigorúbb leszek a gyerekeimmel, mint az akkor már gyerekes barátnőim.
Viszont az úton fogja a kezemet (hosszú harcunk eredménye)

.
Zuzmo,
Nekem is sokat KELL porszívóznom. Meg söpörnöm. De legjobban a sütést utálom (már Petivel együtt), mert akkor utána jön még a porszívózás - annyira szétszór mindent. Nem tudom miért nem kell olvasnom vagy számítógépeznem... És mint Indinek írtam én is néha úgy érzem túl sokat engedtem meg. De az is lehet, hogy ez egy ilyen korszak és legalább Peti vidám és gondtalan (miközben anyja vérét szívja - terhesség alatt úgyis több van).
Neet,
A Suttogó című könyvben olvastam, amit azért nem tartok rossz könyvnek. Vannak benne jó dolgok is. Persze én egyre kevesebbet tartok be - de meg is írta a nő, hogy magamra vessek.
Fibi,
Peti akkor is (általában) 5 óra 8-kor ébred, ha 6-kor teszem le aludni és akkor is, ha 7-kor. Meg akkor is ha 6.15-kor, szóval nála tök mindegy.
Az ő esetében lenne értelme annak, amit párod javasolt (elkapni az első fáradtságát). De ugye ő nem átlagos alvás téren (mert nem alszik fényes nappal az elvetemültje).
Ancsi,
tévé- igen direkt nincs. Én nem bírom és ez az idő haladtával csak fokozódik. Ha vki sokáig nem néz tévét még durvábbnak találja (nem csak az én véleményem, sok ismerősömnek nincs tévéje - persze soknak van - nem vmi tévéellenes szekta tagja vagyok). Nálunk a családban mindig ment a tévé - háttérként és én is szerettem. Aztán az elején részben pénz miatt nem volt (inkább mindig másra költöttük, pl. internetre), másrészt elegem lett a folyamatos híradóból és étkezések alatti tévézésből... És aztán rájöttünk, hogy tök jó.
Nekünk is álom volt a kád+zuhanyzó. Teljesült és tök jó!!!
Mi a panel élet kényelme??? (Én huszonakárhány éves koromig laktam panelben - kicsit sem utáltam, de azért nem mennék vissza. Pedig vannak előnyei még a modern lakóparkokkal szemben is...)
Tinu,
Gratulálok!!!
Ancsi,
Bár engem nem kérdezték (és jól tetted) sajna csak hasonlókat mondhatnék mint te. Nem gondoltam volna, hogy majd kiabálok a gyerekemmel. Viszont a jó benne, hogy - úgy érzem - egyre kevesebbet. (Azért ne gondolj egy agresszív rémanyának, csak ahhoz képest vagyok az, amit magamról hittem és reméltem.)
Én igazán nem akkor vagyok sárkány, ha a gyerek rossz, hanem ha velem van vmi gond. Úgyhogy ha érzem már reggel, hogy ez egy necces nap az idegeim szempontjából kitalálok vmit meglepit
magamnak. (Pl. mit veszek majd, elmegyek vmi új helyre, veszek vmi finomat vagy vmi teljesen új és ezért nekem is izgalmas játékot játszom a fiammal.)
Manoka,
A cukrot még otthon oldd fel vízben. Én a helyszínen próbáltam és túl sok vizet öntöttem rá - úgyhogy ropogtathattam a cukor darabokat a fogam között. Borzalmas volt.
Vica,
Máténak jobbulást és klassz lehetett a nyaralás!!!