A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Most jó, csak frissíteni kellett....

Köszönöm :)

Kép
zsuzsi**

Olyan jó, hogy végre valahova be lehet kapcsolódni, és kedvesen fogadnak. Volt, ahol hozzám sem szóltak.

Kép
zsuzsi**

Jó helyen vagy itt Zsuzsi, én még a táblázatunkba is beraklak, ha megadod, hogy mit rakhatok be Rólatok.

kétfiús anyuka
babdorka

Drukkoljatok, nemsokára vizsgázom... ÁÁÁÁááááá :shock:
Kicsit izgulok. Szerdán meg megyek UH-ra, akkor lesz a tarkóredő-mérés is. Remélem, minden normális lesz.

Kép
zsuzsi**

Ez tök jó. Miket lehet oda berakni?

Kép
zsuzsi**

brigi, biztos forrásból tudom (mivel én is ott dolgozom), hogy állandó lakhely vagy tartózkodási hely szerint vagyunk illetékesek, ha voltál már valamelyik kirendeltségen régebben regisztrálva akkor szólnod kell a mostaninál

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

szia zsuzsi gratula!!!
milyen vizsgád lesz? hol tanulsz?

lynia-

Megnéztem. Mindent berakhatsz rólunk is. Priviben írjam meg neked?

Kép
zsuzsi**

Lynia, ingatlanosnak tanulok most jelenleg, mert ezt majd bébi mellett is tudom csinálni. Ma lesz egy vizsgám, ami nem nagy durranás, de azért izgulok egy kicsit.

Kép
zsuzsi**

Indulnom kell :(
Holnap még jövök, és mindent köszönök!

Puszi nektek! :)

Kép
zsuzsi**

jajjj, mindig elfelejtem, hívjatok eminek oksa? mert ez a lynia már "idegesít", csak azért jött, mert minden foglalt volt, és csak pötyögtem

kösszike

lynia-

Oké Emi:)

Kép
zsuzsi**

kéz és lábtörést

lynia-

Sziasztok!

Megjöttünk. Babócával, minden a legnagyobb rendben. Szép nagy és csak úgy kalimpált keze-lába. Képet sajna nem kaptunk, mert ezen a gépen nem lehet. A doki is sajnálta, hogy nem tud adni. Jan. 29-én megyünk Afp-s vérvételre és ott adnak majd időpontot a genetikai uhra.

Viszont a vérnyomásom nekem is 140/90 lett. Ettől elszomorodtam, bár a doki nem szólt semmit. Előtte mindig 108-125 között mértek. Szerintetek csak az uh előtti izgalmaktól mehetett fel? Szilvi neked mennyi lett? Úgyhogy elkérem apum vérnyomás mérőjét és mérni fogom. Nektek, milyen csajok?

Remélem Veletek minden rendben van!

kispiskóta

Ja és valaki kérdezte (mr nem emlékszem :oops: ). A nyakiredőt nekem 10+4-nél megcsinálták. Az is ok (2mm) volt.

kispiskóta

oké EMI! :lol:

Kispiskóta!
Gratula az UH-hoz, babócához! :lol:
140/90? hm..az még éppen jóóó, asszem..
nekem meg alacsonyabb mostanában..a pulzusom viszont gyorsabb olykor-olykor..
torolve_20131003125716

nekm aszonták azért magasabb a pulzusszám, ha alacsony a vérnyomás, hogy azért elég oxigén menjen a sejtekhez.
Vendég

ühüm..menjen is az oxigén a sejtekhez :lol:

lányok!
én este nagyon sok folyadékot iszom (ásványvíz+csapvízet is)
szerintem napi 3 litert.
az nem sok????? :roll:
torolve_20131003125716

Sziasztok!
Boldog szülinapot Máténak, üdv Zsuzsinak! Zsuzsi, ne priviben írd meg az adatokat, hiszen mindnyájunkat érdekel, hogy hol laksz, mennyi idős van, hogy hívják majd Kovács Pöttyöt stb.
Kispiskóta, gratula a kis kalimpálóshoz!

LÁnyok, akik még nem raktak fel képet magukról, nem akartok felrakni? Olyan jó pl., hogy amikor mondta Kispiskóta, hogy megjött, akkor rögtön tudtam kötni egy hosszú hajú mosolygós lányhoz az adatokat. :D Legalábbis bízom benne, hogy jó képzhez kötöttem. :oops:

Gurgula, szerintem baj nem lehet a sok ivásból, de a csapvízzel vigyázz! Férjem tengeri akváriumot kezd, és emiatt elkezdte vizsgálni a vizet, döbbenetesen magas a nitrát és nitrit-tartalma. Az ásványvizeket meg folyamatosan cseréld, ne csak egyet igyál. A lényeg ebőbl is ugyanaz, mint az evésnél: változatosság. :wink:

Amúgy engem is elkapott a kór, szétrobban a fejem, annyira fáj, állandóan tüsszögök, de szerencsére sem a torkom nem fáj, se lázam nincs, remélem, csak megfázás. Viszont hazakéredzkedtem.

Kép
nenoke

Kovács Pötty= nekem ez nagyon tetszik Kép

Köszi Nenoke az infot az ívásról..hát igen a csapvíz nem a legtutibb de sajnos azt is iszom néha..szal cserélgessem az ásványvízet, pedig pont most kattantam rá a sztkirályi sárga kupakosára :roll:

Vigyázz magadra Nenoke. pihizzél!
torolve_20131003125716

Kispiskóta: nekem is a tiéd körül lett... 137/95. Ezelőtt 120/85 volt. És amikor mérem otthon, akkor is teljesen normális. Kicsit én is megijedtem, de kérdezte a védőnő, hogy izgulok? Mondtam, hogy valószínű az lehet, mert amúgy is izgulós típus vagyok ....
Talán még nem olyan nagy baj ez a vérnyomás. Szerdán majd megmondja a doki.
Gurgula: szerintem egyáltalán nem baj, ha sok folyadékot iszol. Én pont az ellentétje vagyok. Alig tudok magamba beleerőltetni valami folyadékot. Jó, ha egy litert megiszok naponta. És! Ráadásul utálok mindenféle vizet.... legyen az ásvány vagy akár csap. Úgyhogy azt szoktam csinálni, hogy vízbe teszek citrom levet és folyékony édesítőt egy keveset és ezt még úgyahogy meg tudom inni. Ti egyáltalán nem isztok már üdítőket, szénsavasat?
Nenoke: Gyógyulj meg! :wink:
szilvi1980

Vállig ér, de mosolyogtam a képen! :lol: :lol: :lol:

A pulzusról tudtam, hogy az alapjáratoin nő a terhes kismamáknál. Mondjuk az nekem családilag gyorsabb. De ez a vérnyomás kérdés izgat.

kispiskóta

Bori!

Bocsánat, bocsánat, bocsánat!!!!!!! :oops:
Tényleg ne haragudj!
És te sem Dorka.

De úgy elszállt az agyam.Amiatt harcolok, teperek, küzdök, hogy minél jobban tudjunk majd élni a babával, és kiderül, hogy otthon fekhetnék ezzel az erővel. Jó, szeretek dolgozni, de akkor is...

Mindegy. Ebédszünetben vettem két nacit, úgyhogy megvígasztaltam magam :wink: picit.

Amint tudok beszélek a könyvelőmmel. A munkahelyemre meg visszavárnának és manapság nagy dolog is, hogy az ember dolgozhat, pláne pályakezdőként, állapotosan, tehát szeretném megbecsülni. Szuper... Valahogyan majd lesz.

Mo.hu-n olvastam valami ilyesmit: a minimálbér kétszeresének a 30-ad része az összeg, de lehet hogy nem jól értelmeztem. Én is ott szoktam böngészni, de sajna az én spéci problémámra még konkrétan nem tettek fel megoldást :)
baba24

Szilvi!

Néha iszom szénsavas üdítőt de max egy fél literes kisüveggel..
Múlthéten pl. megkívántam a cola-t..ez van..aztán még gyümileveket szoktam néha (narancslé, őszi, multivitamin) de főleg vízet
torolve_20131003125716

Oké Emi! És köszi! Viszont ha már benfentes vagy hátha tudsz segíteni. Még soha nem voltam, és most azért is vagyok gondban :oops: Hétfőn kell jelentkeznem és én a 17.ker-ben vagyok bejelentve de a 14.ben lakom. Erről viszont nincs sehol bejegyzés. Most akkor a 17.be kell mennem? Meg kb 1-2hónap múlva költözünk a 18.ba, de egyenlőre oda sem leszek bejelentve, csak hogy bonyolítsam a dolgomat :lol: Meg hogy működik ez az egész? Szóljak nekik, hogy terhes vagyok?

Kispiskóta! Gratula a jó eredményekhez. Elfelejtettem írni, de azért gondoltam rátok :wink: A vérnyomásom nekem is magas volt mikor a doki mérte, most naponta mérem és olyan135/75körül szokott lernni+-

Nenoke! Köszi!

Gurgula! Nekem a dokim 2.5l folyadékot mondott.

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

heti egyszer-kétszer=szénsavas üdítő
torolve_20131003125716

Köszi Brigi!
Akkor megnyugodtam folyadék ügyileg. :lol:
torolve_20131003125716

Akkor megnyugodtam, hogy ti sem éltek teljesen üdítő és szénsav mentesen. :D
szilvi1980

basszus, nem látom a vonalzókat csak a helyét :shock:
torolve_20131003125716

Sziasztok,

Micsoda történések voltak itt ma... én meg inkább aludtam az iskolában....

A vérnyomással kapcsolatosan: nekem meg alacsony 110/70, nem is értem pedig mindig 1000-rel pörgök, bár mostanában folyton aludnék....

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az én pocakom olyan nagy (13 hetes vagyok) , hogy sokan azt hiszik már az 5. hónapban járok.... bár az orvos azt mondja ez is egyénfüggő, meg ugye a hormonkezelések.... ja és a háj! :lol:

Ne haragudjatok még a nevekkel kicsit bajban vagyok...

Most akkor milyen tesztet (vérvétel + UH) ajánlanak a 13. hétnél genetikai szűrésre? Megcsinálják az Istenhegyi Klinikán? Mennyire gyorsan kapok időpontot? Már én is teljes kavalkád vagyok! :?

Nekem eddig nyaki redő volt (1 mm), vérvétel, UH, EKG, meg vizelet. Azt mondta az orvosom, hogy a 16. héten (jan. végén) kell visszamennem akkor megint UH, meg kapok AFP-re beutalót, na meg kierőszakoltam a toxoplazma meg társait. (Bár gondoltam benézek Jovika tanácsára a meddőségre, hátha megvan...)

Ezt a Canesten kúpot elkezdtem használni, de elég kellemetlen.... Nem lehetne szólni az orvosnak, hogy adjon inkább gyógyszert... Vagy a gyógyszer erősebb szernek számít, azért írnak fel kúpot?

Fogytam 3 kg-t (bár nem ártott) étvágyam nincs, különösebben semmit nem kívánok igazán, kivéve a fagyit!!!!!!! :P
kindernay

Nenoke, köszi az infót, prűbálkozom a babavonalzó felrakásával, a saját gépemen már megvan, majd ide is valahogy feltuszkolom.

köszi neked és mindenkinek a segítséget.
kindernay

Üdvözlöm az újakat!

Szuper, hogy ennyien vagyunk.
A Canesten kúp az nagyon gáz. Útáltam. Azt mondják, az nagyon gyenge egyébként. Csak kellemetlen... Én soha nem találtam el a picit nedvesítse be... Az milyen????? :shock:
baba24

Köszi Baba, majd megpróbálom "bekenyni"....
Kérdés: mindenkinek volt toxoplazma vizsgálata?
kindernay

Nekem nem volt!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

kindenay!

nekem még nem volt toxoplazma vizsgálatom..de sztem én védett vagyok, azaz anno túleshettem rajta mert volt macsekunk..a tesóm pl. védett..neki kimutatták 2 éve a vérében..
állandóan puszilgatta a cicát..bár szobacica volt..
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Van itt valaki?
Végeztem a vizsgával, nagyon jó lett 101% :lol:

Szóval...
Kovács Pöttyöt ha fiú lesz, Gergőnek fogják hívni, ha lány lesz, akkor pedig Pannának. Budapesten lakom a férjemmel, májusban volt az esküvőnk. Ja, és Pötty az első babánk. Nagyon boldogok vagyunk, már nagyon vártuk őt.
Nagyon jól érzem magam, a szénsavas üdítőket néha én is megkívánom, és a csokitortát (sajna) :) Amúgy minden oké, csak az ellenanyagszűrésem pozitív lett, bár én RH + vagyok.... ééérdekes mi? Majd a 16. héten megismétlik. Szerdán megyek UH-ra, már nagyon várom, eddig két képem van Kiskovácsról, most remélem, gyarapszik a fotótár:).

Kép
zsuzsi**

Most látom, hogy vagytok...bocsi, de nekem sokkal előbbre írta ki az utsó hsz-t.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!!

Gratula a vizsgádhoz!
Ez jó, nálunk is Gergő lesz! :lol: eddig úgy néz ki..
torolve_20131003125716

Kispiskóta!
Jó, hogy minden OK. De nem láttam, hogy írtál méretet...

Gurgula
Ha 4-5 liter vizet innál, az sem ártana :D

Kép
Kép
emma1976

Zsuzsi! Gratula a vizsgához!
Hát mi nevekkel eléggé hadilábon állunk. Ezért is reménykedem, hátha mégis kislány, azt talán könyebben találunk olyat ami mindkettőnknek tetszik. A fiúneveket már kimerítettük :lol:

toxoplazmán szerintem én is átestem már, mivel gyerekkoromban több macsekom is volt akik ugye velem aludtak, és mivel kertes házban laktunk nem igazán voltak szobacicusok :roll: :lol:

brigi73

Sziasztok,
én is gratulálok a vizsgához....

Én most kicsit ideges vagyok, bár nekem is van cicám 2, meg egész életemben volt... mégis .. betojtam

Andrea
Kép
kindernay

Jaj ezt a babavonalzót nem sikerül feltenni... :(

Andrea
Kép
kindernay

Kindernay!

Szerintem ne parázz..lehet, hogy már rég védett vagy ha meg nem akkor az ürülékükre figyelj..mármint, hogy ne érintkezz vele..és ne is te pucold ill. kizárólag gumikesztyűben!! na meg ne nyalogassanak..a kis érdes nyelvükkel :lol:
jajj de szerettem a kis cicánkat már 3 éve, hogy nincsen :cry:
a kis pepi :twisted:

Brigi!
és ha lány lesz akkor hogy fogják hívni????
torolve_20131003125716

Én úgy olvastam a 2007 januári Anyák Lapjában, hogy mindenkinek megcsinálják a toxo-t. Vagy nem voltam figyelmes? A lényeg az hogy van egy egészen hosszú cikk az említett újságban róla. :roll:
baba24

Gurgula! Nem tudom :oops: Fiúneveken vívunk egyenlőre :lol:

brigi73

Köszike Gurgula, megpróbálok nem idegeskedni... egyébként gumikesztyűbe történik, ha meg nagyon mamásak dögönyzés után alapos kézmosás.... :wink:
Ja! Kutya is van... :wink:

A toxoplazmát nekem kellett az orvostól megkérdezni, mert az ismerősömnek azonnal megcsinálták, nekem meg se kép se hang, aztán most úgy néz ki a 16. héten (3 hét múlva) csinálják meg, de nem tudom kibírom-e addig....

Andrea
Kép
kindernay

Baba!

Persze mindenkinek megcsinálják a toxo-t, az kötelező..

Brigi!
Ühüm, értem..
torolve_20131003125716

Gurgula, nem tudom, hogy kötelező lenne, mert az orvos elég furán nézett rám, hogy minek akarom én megcsináltatni.... és több helyen hallottam, hogy egyáltalán nem csináltatják meg az orvosok csak ha kéred + a vérvételen mondta az ápolónő, hogyha meg akarom csináltatni kérjem az orvostól a beutalót.... no komment!

Andrea
Kép
kindernay

Hogy kell a babavonalzót feltenni??? Sehogysem sikerült! :cry:

Andrea
Kép
kindernay

Ja és Gurgula,
az én cicám Pöpi.....

Andrea
Kép
kindernay