A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Szia Ná!

Én egész hétvégén ezen gondolkozom. Szerintem én megyek az integrált tesztre.

Szerintetek öröklődhet a nyitott gerinc? Nálunk sajnos volt a családban... Ezért is gondolkozott ennyit a vizsgálaton.

Kép
nap12

Sziasztok!

Ná, én nem voltam semmi különvizsgálaton, és most sem megyek.
Bízom benne, hogy egészséges, a korom még nem indokolja, meg ígyis-úgyis megtartanánk.

Vettem egy könyvet. Az a címe, hogy Útmutató a szüléshez.
Még csak beleolvastam, de nagyon érdekes dolgokat ír, majd ha már rendesen olvasom, kiírom az érdekesebbeket.

Egy bába írta, aki otthonszüléseket vezet az Usában. Érdekességnek annyit jegyeztem meg, hogy vajúdás közben a szkanderozás és a mellbimbó (férj általi :wink: ) ingerlése hatékonyan segíti a folyamatot, meg azt tapasztalta, hogy könnyebb ellazítani a gát izmait, ha az arcizmaink is lazák, nem szorítjuk össze görcsösen a szájunkat.

KépKépKépKépKép
uxi

kindernay

Sziasztok ,
Nem tudja valaki hogyan kell a babavonalzót feltenni? Előre is köszi.... :?

A vizsgálatokkal kapcsolatosan szerintem mindenki hallgasson a saját belső hangjaira. A véleményem az, hogy jobb megcsináltatni a vizsgálatokat, mint 9 hónapig "idegeskedni" meg azon gondolkodni, hogy most kellett volna vagy nem.... Ha a részletesebb vizsgálatok megnyugtatják az embert meg kell csinálni. NEkem is van ismerősöm aki nem csináltatott semmilyen vizsgálatot az AFP-n kívül, valaki meg mindent - beleértve a magzatvízvételt is -.
kindernay

Ezen a honlapon elég sok mindent meg lehet találni, a szüléstől kezdve, a bababarát kórházakig, a gátvételem stb.

http://www.gyonged-szuletes.lap.hu/
kindernay

Sziasztok Lányok!

Kérdésem lenne. Ha megkérem a dokimat hogy adjon egy papirt amivel a főnököm kiméletesebb munkára oszt be, azt lehet?
Nehéz fizikai munkát végzek. Tudja a főnököm hogy babát várok, de nem kimél. Sőt!!! :(
Most betegácsiban vagyok, de nem maradhatok végig.
Kell a pénz.
Vendég

Gondolat:
Uxi, ha a vizsgálatokon kiderülne, hogy valami nincs rendben, az nem csak azoknak lenne infó, akik nem akarják megtartani, hanem akik mindenképpen meg szeretnék tartani, azokat legalább nem a szülésnél éri villámcsapás, hanem fel tudnak készülni a babának egy másfajta életére.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Annee, szerintem erre van jogszabály, megkérdezem a HR-esünket, határozottan emlékszem, hogy ha olyan a munka, akkor át kell (nem lehet, kötelező) tenni a várandós kismamát más munkakörbe. De próbálok konkrét törvénnyel visszajönni.

Kindernay, a babafalva.hu-n lehet pl. csinálni babavonalzót, ahol kapsz többféle kódot, és az egyik kódot kell berakni az aláírásodba(azt hiszem a BBcode a legjobb, de lehet, hoyg a html is működik).

Kép
nenoke

Sziasztok!

Ma megyünk uh-ra. Szorítsatok. :roll:

kispiskóta

Kispiskóta, szorítunk! most lesz tarkóredő is? Most lesz valami spéci, vagy csak sima UH?

Anne: ezt találtam: Munkakör, munkafeltételek módosítása

A terhes nőnek joga van arra, hogy várandóssága megállapításától gyermeke egyéves koráig munkakörülményeinek módosítását kérje, munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi vélemény alapján.

Állapotának megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévő munkakörében a munkafeltételeket kell módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló hozzájárulása szükséges, és munkabére nem lehet kevesebb előző munkakörbeli átlagkereseténél. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor a nőt a munkavégzés alól fel kell menteni, és erre az időre részére az állásidőre járó munkabért kell folyósítani.

http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... nt&sid=147

Kép
nenoke

Nenoke: Köszi, megyek és beszélek a főnökkel.
:roll:
Vendég

Sziasztok!

Üdvözlöm az újakat! :lol:

Nap12!
Én azért mentem el az integrált tesztre, mert most múltam 35 éves és jobb félni, mint megijedni..nem szeretnénk amniocentesisre menni. Előbb inkább teszt + UH-k. Eddig minden oké és bízom benne, hogy ezután is.
(van aki azt mondja, hogy a magzatvízvételben alig van kockázat..nemtom, nekünk 2 ismerősünk vetélt el.) és erre a babára többmint 2 éve várunk, plusz a nyári vetélés 8 hetesen..

Egyébként jól vagyok, mintha kezdene nőni a pocakom nemtom.. :roll:
Szerdán megyünk dokibácsihoz, akkor kapok beutalót az AFP-re is és akkor beszéljük meg, hogy nem vállaljuk az amniot.

Kispiskóta!
Nagyon szorítunk!!!!

Kellemes hetet mindenkinek!! :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok,

Kispiskóta, szorítunk!

Gurgula,

Én mégis az egylépcsős teszt mellett döntöttem, kértem időpontot az Istenhegyin. Hamarabb megvan az eredmény és azt mondták, hogy ez is elég megbízható. A két lépcsős eredménye túl sokára lenne meg.

Hát, kismamaruha ügyben elég tanácstalan vagyok.. szerintem még hónapokig nem tudnám őket hordani, de a nadrágjaimat sem tudom begombolni :?
Lehet hogy varratni fogok.

Vettem kismamaövet, de még az is NAGGYON bő.

Kép
gabi
blur

Sziasztok!
Most jöttem a védőnőtől. Kicsit magas a vérnyomásom. Azt mondta nem örül neki ... hát én se... de szerintem rossz a vérnyomásmérője, mert én otthon szoktam mérni és teljesen normális mindig. Viszont hízni nem híztam semmit, szerencsére.
Nem tudjátok véletlenül, hogy a vizelet és vérvizsgálatra most is kell papír, vagy elég a kiskönyv? Mert az elsőnél kaptam papírt, de a most meg nem kaptam semmit, csak mondta, hogy menjek el a doki előtt vérvételre....

Visszaolvasok ...
szilvi1980

Blur, én egyszerűen vettem egy két számmal nagyobb nadrágot. Mondjuk nekem az a szerencsém, hogy a munkába szoknyában járok, és majdnem mind nagyobb egy-két számmal.
Egyébként a pestieknek tudok ajánlani egy Kálvin téren levő kismama-boltot, ahol nem szólnak, nem néznek ki, ha 8 nadrágot felpróbálsz, fel is hajtják ingyen, és azért nincs mindennek Brendon-ára. Meg a Ráday utcában is van egy, az jó drága, de ott meg egy magyar divattervezőnő tervezi a ruhákat, és nagyon csinosak. Ott vettem még tavaly egy bűbájos fekete alapon fehér pöttyös blúzt, az pl. simán elmegy tárgyalásokra is! És múltkor az Auchanban is láttam kismama-ruhákat, az meg biztos normális áron van.

Kép
nenoke

Hello mindenkinek!

Nekem a védőnőm azt mondta, amikor először voltam nála, hogy az összes vérvétel, vizelet vizsgálatra ő adja a beutalót és hozzá is mennek az eredmények. Mindig ő mondja meg, hogy milyen vizsgálat következik, én ne izguljak, ő mindig előre szól majd.
12 hetesen voltam toxoplazmán és alap vérvételen, már megírta a 16. hétre az AFP-s papírt.
Ezért nem értem, hogy neked Szilvi miért nem ad beutalót?

KépKép

KépKép
szivvi

Nekem a nőgyógyász adott mindenhova beutalót.

Kép
nenoke

Kösz Nenoke!

A szoknya jó ötlet :)
Eddig szinte el is felejtettem őket, legalább kicsit nőiesebb leszek..
Köszi a tippeket is, szétnézek.

Szilvi,

Engem a doki küldött vérvételre és vizeletvizsgálatra is, a 16. hetesre azt mondta, hogy írhat ő is és a védőnő is.
A védőnőt kell majd megkérdeznem, mert állítólag oda érkezik az eredmény, aki a beutalót írja. A védőnő közelebb van.

Kép
gabi
blur

Hát köszike! Akkor holnap megint mehetek .... mert biztos elfelejtette. Teljesen szétszórt. Beírta a kiskönyvembe, hogy 18-án voltam nála, pedig ma csak 15-e van. :(
szilvi1980

MIlyen eredmény érkezik oda? most már teljesen össze vagyok zavarodva. Nekem be kellett mennem az sztk-ba az eredményért, a házirovoshoz is, nem küldték azt sehova, én vittem a nőgyógyászomhoz. Egyedül a hepatitis volt az az előző terhességemnél, amiről a védőnőt értesítették.

Kép
nenoke

sziasztok
nagyon sok a melóm, és nem tudok írni, de 1 kérdésem lenne

írtátok többen is, hogy nem támogatják a felsőoktatást a gyeseseknek
segítsetek nekem! ez hol van leírva, nem találom sehol? mert én meg most szeretnék levelezőre jelentkezni, eddig nem volt rá lehetőségem :( , és költségtérítésesre jelentkeznék ha nem kell fizetni, ezt szüntették meg? mert nekem ez szívás, akkor itt a közelben nincs semmi, ami érdekelne, az ország túlsó felére nem tudnék eljárni, mert ugye utiköltséget sem támogatják, heti konzultáció és van ahol péntek-szombat tehát még szállás is kellene?!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Nálunk úgy van, hogy a védőnő megírja a papírt és mielőtt megyek a vérvételre be kell adnom a dokihoz, hogy aláírja. És az eredményért a védőnő megy el. Igaz az enyém még nem készült el, úgyhogy szerdán el kell kérnem mielőtt megyek a dokihoz.
Szóval azt mondjátok, hogy minden vérvételre kell beutaló....
Most megírta a védőnő az AFP-re a papírt, de majd a doki mondja meg, hogy mikor kell mennem és ő írja alá.
Nem tudom miért kell így megbonyolítani az egészet.... :roll:
szilvi1980

Nekem a nőgyogyi azt mondta a 12. héten, hogy majd a védőnő ad beutalót, a védőnő közölte, hogy ő nem tud adni beutalót, mert nincs pecsétje, és csak az adhat beutalót, akinek pecsétje van, úgyhogy mehettem a körzetihez beutalóért a náthások közé... Kép

Most a héten szabin van a körzetim, úgyhogy kiváncsi vagyok, most ad-e a dokim beutalót az afp-re. Nem tudom, miért fáj neki beutalót adni??? Elvileg nem kerül neki semmibe, nem?

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka, én is hasonló gondokkal küzdök. Ráadásul engem meg a körzeti tovább küldött az sztk-ba, hogy ott tudnak csak vércsoportot meg toxoplazmát nézni. Bennem felmerült, hogy nem a megszorítások miatt van, hoyg lepaszsolnak a körzetihez? Lehet, hogy mégiscsak kerül nekik valamennyibe?

Kép
nenoke

Engem a nőgyógyász küldött vércsoport meghatározásra.
A toxoplazmáról szó se volt.
A körzetihez még eddig semmiért sem kellett mennem, csak belgyógyászati vizsgálatra.
A nőgyógyász az AFP-ről azt mondta, hogy ha ő küld, akkor a kórházba érkezik az eredmény, ha a védőnő lepecsételi, akkor hozzá.

Kép
gabi
blur

Blur!

Nem is tudtam, hogy van egy lépcsős teszt..
(vagy figyelmetlenül olvastam el)
Az mikor van meg, hányadik héten és ugyanannyiba kerül? (25 ezer Ft)
torolve_20131003125716

Szia Mindenki! :lol:

Üdv az újaknak!

Én úgy veszem észre, hogy ahány körzet és ahány orvos annyi féle képen vannak a vizsgálatok! :roll: Engem a dokim küld a kórházban az aszisztense veszi le a vért. Hozzá is időpontra megyek, igy nem kell várnom szinte semmit :P

Ez a fránya émelygés nem akar szünni :cry: Bár mintha kicsit jobb lenne, de még mindig megvan :oops:

Jaj, én olyan sokára megyek még dokihoz, nem is tudom, hogy fogom addig kibírni :roll: AFP feb. 7-én és amikor megvannak az eredmények ami kb2hét, csak utánna kell mennem. Ez még 5hét, és addig nem tudok semmit a kismanómról. Remélem jól van. Egyébbként meg mintha a háj alatt kezdene a pocak is domborodni, de nem vagyok biztos :oops:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Szia Brigi!!

Ja én is úgy látom mintha a háj alatt valami történne :lol:
Bár ha behúzom a hasam akkor alig látsztik valami. A köldök alatt ott domborodik talán... :roll:
torolve_20131003125716

Dorka!

Ne idegesíts!!!

Éppen amiatt kérdeztem rá, hogy most van jó kis fizum. A mb.díj is jó volt. De a fősuli után mi számít minimálbér vagy mi?

Nem volt 30 nap szünet a hallgatói jogviszony és a munka között. Fizettek tb-t, a mb-díj után igen, közszféra.

Nem szeretnék táppénzre menni, csak érdekelt hogy mi lesz velem. Én azt hittem, hogy az idei évem fog számítani.

Akkor most full fölöslegesen dolgozom? Megőrülök.

Van egy vállalkozásunk is a párommal, tehát a bejelentés nem lenne gond, csakhát én a jelenlegi fizummal, illetve a mb.díjammal számoltam a juttatásaimat.És a hülye sulis lesz véve????????

A sírás kerülget...
baba24

Blur!
A Négymarkeres teszt??
torolve_20131003125716

Kép
torolve_20131003125716

Remélem nem baj, hogy felteszek két képet Mátéról :wink:
Ilyen volt kb 10percesen Kép
és ilyen most 2évesen Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok :D
A reggeli hsz-em elszállt Kép

Én is elkezdtem leírni, hogy én mikor, hogyan voltam, nem voltam ilyen-olyan teszteken. A lényeg: nagyon amnioellenes voltam, de a szar AFP döntött minden szuper-arányszámot, így végül megcsináltattam. Bár szövődményeim is voltak, most is meg fogom csináltatni, mert azt az egy hónapot, ami az Afp és az amnio eredménye között eltelt (iszonyú idegeskedésben), senkinek nem kívánom. Mi 3,5 évet vártunk Bercire, inszemek és lombik után jött meglepinek, 35 éves korom után, de akkor sem vállaltam volna be, ha beteg :oops:

Csajok, van köztetek bankárlány? Szocpol, hitel kérdéseim lennének, ha OTP-s az illető, az lenne a főnyeremény
Kép

brigi: Máté nagyon édi! Jó kis husi volt, mennyivel született?

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovi, köszi! 3620gr volt a lelkem :lol: És köszi a köszöntést is! Bocs, az előbb elfelejtettem :oops:

brigi73

Brigi!

Nagyon édes Máté és nagyon hasonlít rád :lol:
Most van a szülinapja?? Jól látom?? Boldog Szülinapot Kívánok neki! Kép

Jovika!
Én nem szeretnék menni csak ha vmi baj lenne..de megértem a te álláspontodat is.
torolve_20131003125716

Gurgula: Köszi! Szombaton volt. Olyan hihetetlen, hogy már 2éves. Mégcsak most született :lol:

brigi73

Sziasztok!

Udv az uj kismamaknak!
Brigi, nagyon edes a kisfiad, s valoban, hatalmas babanak nez ki :D
Mikor a nogyogyasz eloszor mondta, hogy nagyobb a baba a kelletenel kicsit "megijedtem", mert nem nagyon akarok akkora baba szulni, mint csaladomban az ocsem volt... 4200g... :lol:
Babdorka, remelem mar jobban erzed magad! Sajnos en is ilyen vagyok, egesz nap itthon, egyedul, semmihez sincs kedvem... Remelem azert ez megvaltozik. Persze a baba miatt boldog vagyok, meg este, ha hazajon az uram, de mas nem igazan tud mosolyra deriteni.
Jajj, olyan jo Neked Kispiskota, hogy lathatod ujra a babad! :oops: Remelem minden rendben, jo sokat kalinpalt a pici :lol:
Nekem meg kb. harom hetet kell ra varni... Pedig nagyon kivancsi vagyok minden rendben-e odabent :D
(bocsi, de ma vmi miatt nincs ekezetem...)[/b]
Vendég

Tenyleg, Isten eltesse az unnepeltet, jo tortafalast Nektek mara :lol:
Vendég

Gurgula,

Ez az integrált teszt, amit a 12-14. hét között csinálnak. UH+vérvétel, másfél óra alatt megvan az eredmény. Nenoke is ezen volt.
28e ft.

Kép
gabi
blur

Baba én írtam a tb-s hozzászólást. Igen, sajnos nagyon boszantó, hogy az az év számít, amikor még fogalmad sincs, hogy gyereked lesz. A jövőre nézve mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy amikor eldönti, gyereket akar, akkor tegye rendbe a járulékait (ha sajátmaga után fizeti).

Két lehetőséged van:
2006. év számít. Tudd meg, hogy mennyit számolnak a fősulira, és hogy ugye beleszámít-e mb díj. a magyarorszag.hu-n van valahol információs telefonszám, múltkor egész jó idő alatt felvették. de ne hagyd magad lerázni, ne mondd, hogy tgyás, mert akkor elküldenek az oephez, az viszont sosem veszi fel.

2007. év akkor számít, ha most rögtön kirúhatod magad, esetleg januárra visszamenőleg, és 30 nap szünet után felveteted magad minimálbér duplájára. akkor fizeted pár hónapig a járulékot, de 2 évig a max pénzt kapod. csinálj befektetés-megtérülés táblázatot. de azt tényleg fontos tudni, hogy nincs táppénz, így akkor is fizetheted magad után a járulékokat, ha nem is keresel pénzt! Plusz, nem kötelzehetőek arra, hogy visszavegyenek ha megint tudsz már dolgozni.

Tényleg bosszantó, én a karácsonyt paráztam végig, és végül adtam magamnak jutalmat.

keress egy bérszámfejtőt!!!! van a szakbarbár, akit itt ajánlanak, és nagyobb cégeknél vannak alkalmazásban (ha van ilyen helyen ismerősöd).

és a tv-kről nagyon jó infot ad a magyarorszag.hu, én mindig azt nézem meg mindenről. de persze bírni kell a jogi szöveget hozzá ;)

AFP: lehet, hogy a dokinak, aki nem utal be rá, nincsen AFP beutaló formanyomtatványa!!!!

Vércsoportot nem néznek mindenhol. Nálunk az sztk-ban nem, csak a kórházban.

Az én védőnőm sehová nem tud beutalni...

Pocaknövés: jó jel, hogy a köldököd formája változott-e. Nekem elindult a kifordulás felé (még van 1,2 cm, úh ráérünk csúnyulni).
Vendég

Azt nem tudjátok véletlenül. hogy a munkaügyi központba hova kell menni? Mármint a bejelentett lakóhely szerinti kirendeltségbe vagy a tartózkodási helyihez, vagy mindegy?

brigi73

Blur!

Aha..hát én erről nem hallottam.. :shock:
Nekem nem volt UH mert vittem a 12ik heti leleteimet és mondták, hogy az meg van akkor felesleges csinálniuk UH-t.
Amúgy meg legközelebb pont a 16ik héten megyek. Szerintem az AFP-t fogják ott is nézni..(na mindegy két AFP eredményem lesz)
mert amúgy a 13ik heti vérből valami hormont néznek, ezt ott mondták.

A lényeg, hogy egészségesek legyenek a babácskák :lol:

Lányok!
Én már nézegetem a babakocsikat, ruhákat, pelenkázókat, kiságyakat..játékokat.. :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok, hogy világgá kiáltsam a boldogságom! :D[/img][/url]

Kép
zsuzsi**

Lányok! Hogy kell láthatóvá tenni ezt a számlálót?
zsuzsi**

Szia Zsuzsi**!!!!

Üdv. köztünk!
Gratula Kovács Pöttyhöz!! :lol:

A vonalzódat az aláírásba kell tenni a profilodban.
torolve_20131003125716

Szia Zsuzsi! Gratula a pocaklakódhoz!
Az URL kódot kell bemásolni a profilodba az aláíráshoz!
Aztán gyere és mesélj magadról!

brigi73

Zsuzsi! Csinálj a sok honlap közül valahol, másold ki a html kódot, gyere vissza, gördítsd le fent a segédletek feliratot, ott menj az aláírásba, és amelyik engedélyezve van (html vagy bbc), oda másold be a html kódot a honlapról.

nézz meg több honlapot, mert valahol csak 40 hétben tudnak gondolkodni (babafalva), és ha tudod a fogantaást, akkor vhol más jön ki.
Vendég

Asszem most sikerült. Nézzük!

Kép
zsuzsi**

Hát nem. Én ezt nem értem. Mindent úgy csináltam, ahogy mondtátok!
:(

Kép
zsuzsi**

az url kódot másold be, és engedélyezd a html-t a profilodban

Kép
gabi
blur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: