A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ja, és mondtuk neki, h olyan rövid lesz, mint Dócié, jó? És azt mondta, jó, és aztán egész este azt kiabálta, hogy DÓCI DÓCI DÓCI! :D

ma reggel meg honnan, honnét nem, de elkezdte magát dícsérni (ügyesen betette a maciját a babakocsijába, be is csatolta), emígyen: fasza, fasza, fasza és ezt ismételte kb 34345234x. A könnyeim csorogtak, egymást harapdáltuk a Zurammal, hogy ő ne vegye észre, mennyire vicces, na és amikor azt mondta: Fasza Pipci és ezt 3x... :mrgreen: :mrgreen: kirohantam a fürdőbe... :lol:
(Gondoltam, kicsillagozom a moderátornak, de így sokkal élethűbb, bocsi mindenkitől.)
neet
neet

Ja, és látom félre olvastam Zuzit, igen a most a gyed miatt kéne visszamennem, de Levi már lehűtött, h mégsem kéne, igy valszeg nem... :lol:
és igen, RR nekem se adjon tanácsot, max annyiban,h hogy kell "jól" férjhez menni...
Szandi meg...khmmmm....

Neet,
lányod nagyon csinos lett!!!

Gabi,
a te lányod hajáért ölni tudnék!!!!! :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Neet,
hát ez fasza!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
ne csigázz, mi ez? :lol:
neet
neet

Indi, Akata, Deni,
Köszi a tippeket. Én is ettől tartottam h különösebben most nem lehet velük mit kezdeni, csak kézbe tartani :D Ma meg még esélyem se lesz altatni napközben, lévén h ilyen szeles idő van kint. Ki nem viszem szegényként.
Has dolgot azért kérdeztem, mert mindig attól félek h esetleg az neki nem kényelmes vagy esetleg vmiféle kárt okozhatok a fejlődésében, ha hasra teszem. Aludni nem szeret rajta, csak amikor rajtam van. Csak úgy gondoltam h amikor fent van legyen egy kicsit hason h erősödjön. Na ez már biztos nem volt értelemes :? Megyek is, mert már szenved Adél.

Kép Kép
curse

Votiv!
2 órás volt a masszázs? ha nem vagyok indiszkrét, mennyibe került?
Isti tetőablakának penészesedését semmiképp se hagyjátok annyiban, lehet, hogy legjobb lenne - hiszen ott a jogász az ágyadban -, ha hivatalos felszólítást tennétek az azonnal orvoslásra, mert ez valamiféle technológiai probléma!!!
remélem azóta apafejjel kibékültetek!

Vica, Macs!
Máté már ekkora, hogy kinőtte a babaülést?????????????

Manóka!
milyen árat kell fixálni? felárat? vagy nincs benne az árban a bútor? mert akkor fix, hogy nem tőlük rendelném.
és tudod, ajánlottam korábban a Mercure F-et, amivel le tudod mosni a penészt és a Mercure-F festékkel mindenképp lefesteni a foltokat, mielőtt jön a vevő. a kamuflázsolásban nagy vagyok! :) ha tudod, hogy megy a vevő, előző nap fessétek le, egyéb esetben, ha észre veszi, kifogásolhatja. ja, most látom, hogy sárgák a falak! :/ nem maradt javító festéketek?

Curse!
szerintem annyit lehet hason, amennyit akar! én éjjel nem engedtem elejében hason aludni, a bölcső halál kockázata miatt.

Zuz!
Lencsi meg múltkor azt csinálta, hogy mint egy vad ló, ugrált a kiságyban négykézláb, és direkt verte be a fejét mindenhova, meg fúrta a matracba és közben üvöltött. férjem már le akarta fröcskölni vízzel :)

Gabi!
ez Goka haja??? hihetetlen sok!

Neet!
a Vigantol a dokim szerint nagyjából 8-10 hónapig biztosan kitart. tehát fix, hogy nem 30 csepp.
fasza csajod van!

ancsipancsi

Neet,
hát a fasza, h ilyen csajod van!!!! :wink: mi más???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Gabi :) Csajszid haja meseszép! :D

Zuzi :) Lakáscsere?? Remélem nem akartok messzire költözni! Nagyon drukkolok, bár tudom, hogy klassz csaj vagy és megbirkózol a 2 gyerkőccel!

Neet :) Eszti nagyon csini lett! :D és király a szókincse :lol:

Hírességekhez inkább egy szót sem szólok, mert csak füstölögni fogok, mint Macs...
denizsa

Neet,
mivel igen lassú vagyok mostanság, azért csak leesett,h mire kérdeztél rá.... :lol:
szóval, a játék egy olyan izébigyó, az a tapadó korongos csillag, amit az ablakra lehet dobálni, és rajta marad...
gondoltad volna?? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Neet,
és ki az a KT?????????????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci,
Kép

vagyis most inkább ilyen
Kép
votiv

Macs: miben tudott a pszichológus helyeselni RR-nak? :shock: El sem tudok képzelni olyan érvet, amely arra vonatkozik, hogy a bölcsi megszünteti a testvérféltékenységet. Legutóbbi pszichológusi tudásom szerint a testvérféltékenység vele jár a testvérviszonylatokkal, vagyis nem is lehet kiiktatni, max. az erőssége, vagy megnyilvánulási formája a változó. Vagy az a gondolat mögötte, hogy a gyerek nem látja a testvérét, akkor nincs is? Esküszöm nem értem. :oops:

Kép
Kép
tinu

Votivia,
YOU MADE MY DAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tinu,
neked is angolul: out of sight, out of mind... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Még nem vagyunk otthon, de ezt muszáj:
Én is csupa fius anyuka leszek :lol: :lol: :lol:

Zsanci,
rögtön Te jutottál eszembe :D ujabb hasonloság :wink: de én már rájöttem, miért nem lesz lányom :lol:

az elsö megdöbbenés után már boldogan jöttem ki a rendelöböl :D :D

KépKép
fibi

Gabi, az tök jó adagolás, ahogy a dokid mondta, csináljátok így! én csak azért kotyogtam bele, mert egy ilyen szépséges nagylánynak már nem muszáj feloldani, simán lehet adni szájba is a golyócskákat :)

Rövidhajú Eszti nagyon édi :D és a szövegétől behalok :mrgreen:
Neet, a szomszéd vagy a kutyája harapta meg Marci fülét?

Zuzi, nem is biztos, hogy Bazsónál ez a testvérféltékenység, a "kezelhetetlenség" ezzel az életkorral jár - bár ez engem se vígasztal, mi is már vagy egy fél éve benne vagyunk a dackorszakban. és hát még azért elég friss neki az új családtag, de ahogy telik az idő, biztos sokat fog ez még változni. csak Te tarts ki addig!

Macsek, szerintem nyugodtan igyál kávét, ha arra vágysz! én se szívesen élek nélküle, úgyhogy most kompromisszumosan sokkal gyengébbre csinálom a nescafét, és felöntöm sok tejjel, így tovább is tart, meg nekem se kell lemondanom róla :wink:

Ancsi, nem békültünk ki, de tipikus pasidolog, hogy ő azóta úgy tesz, mintha mise történt volna :?
és a masszírozás 7e volt a 2 óra. de mivel tényleg soha nem költök magamra, ezt most nem sajnáltam.
valószínű a Velux tetőablak is hibás, mert a két üveg közt is áll a penész, szóval lehet hogy egy ablakcsere már lendítene a dolgon. jövő szerdán jönnek vizitálni, aztán majd meglátjuk.

Curse, nyugodtan rakd hasra Adélt! tényleg így erősödik a nyak, a gerinc, a hát, és ha kitornássza magát, könnyebb letenni is :wink: és nyugodtan játsszál vele, adjál a kezébe csörgőt, énekelgess neki, ha már ilyen kis érdeklődő és nyitott a világra, akkor meg kell próbálni elszórakoztatni :D ilyen ifjú korban a sok érdekes figyelnivaló jól ki is tudja ám fárasztani a csöppséget.
babamasszázst nem próbálod ki? én fél évig csináltam Istinek, és mindketten imádtuk, nagyon meghitt volt, és utána olyan jókat aludt!! na és a pocakmanók ellen is bevált :wink:

Zsanci, honnan gondolod, hogy RR olyan jól választ férjet? :twisted: én nem örülnék, hogyha a férjem ilyen félrekefélős kis vakarcs lenne, hiába milliárdos :? és az se tetszene, ha a gyerekünket beállítaná a hidegzuhany alá (gyereknevelés a Norbi módszer szerint)
szerintem van elég baja ennek a szerencsétlen nőnek, már csak ha azt nézed, hogy próbálja javítani az önértékelését (új cicik, kóros diétázás és aerobikozás stb) :roll:

különben is, a Te férjed tízezerszer jobb fej és jobb pasi, mint az a nyikhaj!!

votiv 8)
votiv

Fibi :D :D :D :D :D :D
gratula Bálint dzsuniorhoz :D
és mondd, miért nem lesz neked lányod?

votiv 8)
votiv

Bálint Junior egyenlöre Levente névre hallgat :lol:
hát ezen sokat gondolkoztam ma. és beugrottak olyanok, hogy a nevem jelentése is pl: férfias. és bár külsöre nem vagyok fius alkat, de azon kivül hogy szeretem a romantikus filmeket meg a lelkizést, háát... :lol: nem vagyok egy konyhatündér, sem egy kreativkodos tipus, nem tudok kötni, stb, mire tanitanám a lányom? :lol: és biztos sokmindent kell majd tanulnom a fiaimtol, hogy erösebb és határozottabb jellem legyek a jövöben :D
és a személyisége ugyis tök más lesz, mint Bálinté, tényleg nem azon mulik, hogy mi a neme. és régen ugy képzeltem, hogy majd a lányommal bensöséges lesz a kapcsolatunk, mert majd mindent elmond az anyjának, de ez sosem biztos ugyebár... és ezektöl a gondolatoktol megnyugodtam :)
fibi

Fibi: gratulálok az újabb fiúhoz! Szerintem annyira sok önismeretet ad, ha az ember elgondolkodik azon, hogy milyen nemű gyereket akar, nem akar. Én pl. sokáig el sem tudtam volna képzelni, hogy fiam legyen, mert hogy mi közöm nekem egy kisfiúhoz? :shock: A pasik különben is mind hülyék stb. :lol: Aztán mire terhes lettem, ez odáig szelidült, hogy azt mondtam: egy lánynak jobban örülnék, de egy kisfiú is jöhet - már tudnék vele mit kezdeni (mármint érzelmileg). Aztán kislány jött. Bár amíg nincs a kezemben, sose lehessen tudni. :wink:

Kép
Kép
tinu

Fibi,
én is gratula!!!!!!!!!!!!!! de nagyon!!!!!!!!!!!!!!
és hiszed vagy nem, én is arra jutottam, h OKA van annak, h nem lesz lányom.
Az okok igen erőteljesen HASONLÓAK! Kicsit még megspékelve ezzel azzal... :roll:
és ez igy JÓ!!!!!!! :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Cak picit olvastam vissza, a hét a vendégeké :lol: Azért ugrottam be, hogy

Zuz,
megnyugodhatsz, nálunk Dóci és Marci is hason nyomja születéstől fogva! Sőt: Marcit már a kórházban is hasra fektettem :lol: Egyszer szívesen átnéznék hozzátok Marcival jövő héten, ha nem zavarok, majd emilen lebeszéljük, csak mondd meg, mikor jó!
Agresszivitás :( Ez szerintem idővel rendeződni fog, addig kitartás!!!

Neet,
:mrgreen: Ennyit arról, hogy nem ismétel :mrgreen: És Dócinak átadom, hogy Esztinek ő lett a hajszobrászati példaképe :D Ja, Dóci mostanság olyan hosszú hajat szeretne, mint Csenge (aki tegnapelőtt járt nálunk, vállig érő haja van és fél évvel idősebb), tehát most növesztünk :D

ennyi fért bele, remélem, holnap nem írtok és akkor jobban vissza tudok olvasni...
kisün

Fibi,
éljenek a fijúk! :D
kisün

Fibi,
bocs, de az alapján, amiket írsz, nekem jelenleg már kb. 5 fiam lenne... azt mégsem! Szerintem ne agyalj ezen, minden úgy jó, ahogy van, és kész :D
kisün

Deni, mostantól a Te pocakodon a világ szeme, hogy megtudjuk, ki lakozik benne :D

Kisün, olvasás helyett mesélj még magatokról :D hányfogú Marci? és Dóci miket mond? tudnak már együtt játszani?

ma voltunk fejleszteni, talán a sok kihagyás miatt, meg mert nagyon megdolgoztatták, most iszonyatosan kifáradt Isti, lassan 2,5 órája alszik! és nagyon dícsérték, hogy milyen szépen produkál beszédkezdeményeket :D jó lesz ez :D

votiv 8)
votiv

Szép jó estét :) és akkor most sorban:

Zsána,
jajjajajj ne érsé' félre mán!!! Nem az volt a bajom, hogy van aki bölcsibe adja ilyenkor a dedet, hanem az, hogy RR úgy adta elő az egészet, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy bárki bármikor megtehetné, hogy bölcsibe adja a 'kőcöt, ha szeretné. Tök jó, ha szükséged van rá és megteheted, de én jelenleg csak államiba tudnám adni (ha erre szükség lenne), ha meg kiderül, hogy otthon van egy kisebb és én is otthon lenék vele gyeden akkor körberöhögnének a bölcsibe, de nem vennék fel Fülest. Jelzem, nem akarom bölcsiztetni, de ha vmi miatt kéne, akkor sem tudnám kivitelezni. És sokan nem tudnák még. Ez a ..ööö..hölgy pedig belebazsalyog a képembe és kijelenti, hogy a szuper anyukák így kell hogy tegyenek... nos a stílustól ment fel a pumpám, de már lehiggadtam :)

Tinu,
a pszichológus hölgy azt mondta, hogy a nagyobbik tesó figyelme így elterelődik, met a bölcsis élmények lekötik és ha hazajön akkor meg vele foglalkoznak, így nem érzi annyira hátrányát a kistesónak. Persze ehhez kell, hogy előbb add be a bölcsibe, mint a kistesó születése. Ez, a p.szerint nagyban csökkenti a tesóféltékenység kialakulását...... :roll:

Votivia,
ihatnám én kv-t, ha nem jönne azonnal a ravaszdi róka... :( ma is egész nap rémesen hasogatott a fejem, a tea segített kicsit ugyan, de hát a kv lenne az igazi segítség...
És Isti fejlődése tök jó!!! :D hajrá a szavakért :D

Fibi,
gratula a kisfiadhoz :D Zsoló mit szólt hozzá? :D
macskanyu

Votiv,
a szomszédom állatorvos, ő nem harapja, hanem gyógyítja a kutyusokat :D (rendszeres hazahozza a munkáját, ha valakit el akarnak altatni, (mert nem kell vagy beteges vagy öreg vagy mert szimplán genyó a gazdája) az nála tölti el az utolsó hónapokat, éveket.. :) )
Jelentem, kutyus füle javulgat, bár a hirtelen mozdulatoknál még vérzik,ezért nagyjából egész nap csak alszik és nyalogatja a kezem, h köszöni a hamikákat, és ha most terhes lennék, egész nap bőgnék... :cry:
Istihez gratula!! Csak így tovább, ha egyszer behozza az "átlag" gyerekeket, bőven túl is fogja szárnyalni őket, majd meglátod (annyira benne lesz ebben a fejlődés dologban, h le se tud majd állni vele :) )

A 2.5 óra du-i alvás egész éjjeli bulit jelent vajon? :)
neet
neet

Ancsi,
vigantolt kösz, ezek szerint nem én voltam a hülye, hanem a felírat az üvegen vicces.
neet
neet

Fibi és a többiek,
A Sugárban levő játszóházban én is többször voltam. Sajnos legutoljára csúfosan távoztunk (fiam ordított mert autózni akart MÉG MÉG...). Ha mentek és épp rossz idő lesz szóljatok majd. Eddig akárhányszor mentünk elég kevés gyerek volt, ami egyrészt nagy előny, másrészt Peti mostanában szereti figyelni a többieket. Volt már hogy játszott is más gyerekekkel.
És egyébként én is azt vettem észre, hogy már hiányolja a társaságot. Csak így terhesen nem olyan könnyű ilyen-olyan foglalkozásokra cipelni. Amikor még tudtam volna, akkor nem érdekelték annyira a gyerekek és nyár volt, ott volt a játszótér. Most meg max. az Örsig tudnék elmenni vagy a belvárosig (ott laknak a szüleim és alkalmanként átteszem a főhadiszállást hozzájuk). Viszont jó lenne ugyanazokkal a gyerekekkel találkozni - Peti már megjegyzi őket, itthon beszél róluk...

Zuzmó,
Hogy agresszív? Csapkod?
Nálunk pár hónapja volt egy olyan korszak, hogy minden ok nélkül (már számomra látható ok nélkül) a földre vetette magát és ordította, hogy anya-anya-anya... Baromi sokáig. Az volt a legrosszabb, hogy teljesen kiszámíthatatlan volt, soha nem jöttem rá mi váltotta ki a ''rohamot'. Nálunk a nagy türelem segített, de nekem akkor könnyű dolgom volt, megtehettem, hogy csak rá figyelek. Aztán jött az angyali korszaka most pár napja pedig mindenért nyavalyog. De legalább van rá oka (pl. zsarnok anyja nem engedi az úttesten rohangálni csak azért, mert a kezében egy matchbox van). Nem tudom mi lesz, ha megszületik a kistestvére, mondjuk úgy is festem már a hajam, lényegtelen mennyivel lesz több ősz hajszálam.
Ezt csak azért írtam, mert lehet hogy testvér nélkül is hasonló lenne a helyzet. Bár valszeg beleszámít.

Macskanyu,
Nincs tévém, örülök hogy megosztottad velem RR tanácsát. Szerinted a 33. hétben még érdemes bölcsit keresnem? És arról nem beszéltek, hogy akkor pl. muzikálisabb lesz a gyerekem, ha nem lesz féltékeny? És akkor már sose lesz féltékeny? Szóval RR és a dr nem tért ki a későbbiekre?

Sztem is jobb egy kiegyensúlyozott anya és a bölcsi (mint Zsanci mondja), mint... Én viszont most bébiszittert keresek. Nem tudtok vkit ajánlani? Úgy vettem ki, hogy egyikőtöknek sincs. Nekem volt régebben - általában akkor vigyázott Petire, mikor aludt. Így eljutottunk vacsizni...
Nehezen vettem rá magam, hogy ébren is lepasszoljam a kölköt egész addig amíg rá nem jöttem, hogy milyen jól megvannak. Utána meg sajnos elutazott a szitter. Úgyhogy most keresek, de annyira nehéz, mert irodát nem merek felhívni (mégis csak az egyszer fiam én meg az ő egyszem szerencsétlen agyonparázó anyja)...

Indi,
Petinek eddig 3x vágta fodrász a haját, az első kettőt imádta. (1.5 éves volt az első vágásnál.) Az utolsónál 2 és nehéz volt rádumálni, majdnem beletörődtem, hogy kócos marad. Biztos gyerekfüggő, meg a gyerek aktuális hangulatától is függ de nekem sokan mondták, hogy érdemes viszonylag korán megismertetni a szituval. (Már ha van kedved, mert igazából elég mindegy, bankárnak és katonának meg még évekig nem vennék fel őket.)

Neet,
Eszti bővíthetné Peti szókincsét.

Fibi,
Gratula a fiúhoz!!! Nálatok se lesz Barbie. (Egy szintén fiús bnőm szerint ez előny, bár a hajnali hatkor szirénázó tűzoltóautó-játék hallatán nem vagyok biztos benne.)
És én se tudok se kötni, se varrni. Mondjuk mióta Peti 1.5 éves lett főzni megtanultam és csinálom is.
Én nem is a határozottságot és erős jellemet hiányolom magamban, hanem az alapismereteket. Ezért már vettem több autós újságot és olvasgatom őket, ráadásul ha az öcsémmel találkozom mindig megkérdezek pár szakkifejezést (felni, fékagy meg ilyenek...) De még így se tudtam neki ma megmagyarázni mi a kupé autó.

Votiv,
Beszédhez gratulálok.

Curse,
Kendőben nem szoktad vinni a gyerkőcöt? Nekem ott mindig megnyugodott. Persze igazából a tavasz volt klassz, mikor szundított, nem volt még nagyon nehéz én meg a padon ülve olvasgattam.
És akkor még arra sétáltam és olyan gyorsan, ahogy én akartam. Félelmetes visszagondolni, hogy irigyeltem a játszóterező csajokat. Mondjuk szeretek homokozni, na de hetente 7x több órán át - akkor már jobb a sétálás a szuszogó nehezékkel. Én otthon is néha kendőbe tettem és mikor elaludt leültem olvasgatni. (De ki is lehet venni a kendőből és ágyba tenni. Ha nem aludt el, akkor is tök jól elvolt.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Aki febr 1 után szül, annak jóhír, nekünk Eszterrel kevésbé: elmegy a legjobb fej dadusunk a bölcsiből. :cry: :cry: :cry: A Szt Imrében lesz csecsemős, úgyhogy ha találkoztok egy Klárival, aki magas, barna hajú, örülhettek! Szuper csajszi!
neet
neet

Macs: hát lehet, hogy van ilyen gyerek, amilyenről a pszichó beszélt... :? De azt nem hiszem, hogy mindegyik gyerekre vonatkozna. Én mindenesetre azt tanácsoltam a tesóméknak, akik kb. 3 év korkülönbséget terveznek a két gyerek között (az első gyerek már megvan :D ), hogy lehetőleg ne adják akkor oviba Flórát, mikor a 2. születik. Adják inkább egy évvel később mondjuk.

Kép
Kép
tinu

Bölcsibe adás mindenkinek jó lehet, ha jön ketteske, de sztem jóval azelőtt be kell adni, mintsemhogy 2eske jönne, mert átlátnak ezek a szitán nagyon hamar! (Ha csak pár hét telik el a beszoktatás és a kitolás között.) Mondjuk sztem eleve ideálisabb pár évet kihagyni a 2 baba között (mondom ezt most, mikor Eszter 2 hós volt és már szülni akartam a másodikat...), de komolyan, el sem tudom képzelni, hogy bírnám Eszter mellett még a picit is felpakolni a buszra, villamosra, tescos kosárba, stb.
A bölcsi egyébként egyáltalán nem akkora mumus, mint sokan hiszik-hiszitek. Csomó mindent tanul a gyerek és társaságban van, és barátai lesznek, és a korai szocializáció, meg hogy megtanulja megosztani a játékokat, máshol is simán eszik, alszik, elvan, ezek tökjó dolgok, na pláne így, h 6 órát van bent és ebből 4et ébren :) Ha este 6ig bent kéne lennie, a szívem szakadna meg.
neet
neet

Tinu,
és mit tanácsolnál egy olyannak, akinek a lánya kb. 19 hónapos lesz, mikor a tesója születik? :wink: :D
Egyébként én sem gondolom, hogy a tesóféltékenységet a bölcsivel/ovival lehetne mérsékelni....

Neet,
majd figyelek :D és Marci fülének gyógyulást! Fasza csajod :mrgreen:

Monisa,
sajnos nem tudok bébisintért. És fogalmam sincs, hogyan, mikor tudnád Petit bölcsiztetni.. :( szívesen segítenék, ha tudnék....
macskanyu

Neet,
egyet értek, a bölcsi nem feltétlen mumus, sőt Füles is tuti élvezné, mert annyira igényli és szereti a gyerektársaságot. Nevet, kacag, rohangál, rögvest barátkozik számára idegen gyerekekkel. Nekem is biztos jól jönne, ha legalább fél napokra beadhatnám, amikor születik a Legkisebb, hiszen nekem sincs Apán kívül semmi segedelmem, ő meg ugye dolgozik reggel 7-este 7 ig. De csak fizetősbe lehetne beadni, az meg nem megy. És különben is élvezem az egész napos tevés-vevését, meg a közös csavargákat. :) /azért majd meglátom, mit nyilatkozom augusztusban a témáról/ Tehát maradunk 3-masban, ami nehéz és szép kihívás és tuti meg is oldom valahogy :D
De azért megjegyezném, hogy nem minden gyereknek való a bölcsi.. Láttam olyan babát én is, aki reggeltől délutánig hüppögve várta az anyukáját... :( ilyenkor a szívem szakad meg :(
macskanyu

Fibi! nekem tetszik az eszmefuttatás :lol:

Votív! akkor mi is lett a csajszi neve?

Ma ötöst kaptam. Mákom volt.
Johi! A fenti az eredmény a tudodmilyennevűreferenstárgyból :wink: Hiába dolgoztam a beadandón, nem számított bele a jegybe.

Zuz! ++++++++++++++++++++

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Fibi :) Gratula a kisöcsihez!! Éljenek a srácok! :D :D :D Levente klassz név! Tök gyorsan találtatok fiú nevet, vagy már tervben volt?

Votiv :) Istinek nagy gratula a szép fejlődéshez! :D :D 2,5 óra alvás, hűha! És már én is nagyon kíváncsi vagyok, ki lakik a pocakomban, de ha egyszer ilyen szemérmes a szentem... :lol:

Na mennem kell, ma este nagyon nyüfi Bálintom, pedig épp ma másfél éves 8)
denizsa

Barbi :) Gratula az ötöshöz!! ügyes vagy! :D :D
denizsa

Macs: mihez kéne a tanács? :wink: Nem szoktam soha tanácsot adni egyébként. Bármilyen helyzetet lehet jól és rosszul is megoldani. De azt nagyon el tudom képzelni (talán azért is, mert nekem is öcsém van, vagyis én vagyok az elsőszülött :) ), hogy milyen rossz érzés lehet annak a gyerkőcnek, aki nem elég, hogy az otthonát meg kell ossza egy anyabitorlóval, de még el is távolítják otthonról napközben x időre, míg a bitorló otthon maradhat. Persze lehet, hogy rossz emlékeim vannak (amikre nem is emlékszem) a szituról, mert anyukám engem is bölcsibe adott. Igaz, mikor megszületett a tesóm, aztán mégis kivett. Szóval ez elvileg az ellenkezője, de biztos nem domboltam, hogy én már pedig bölcsibe akarok menni. :lol:

Kép
Kép
tinu

Fibi,
a fiú azért is jó, mert így jó testvérpárost alkotnak (már gyerekként legalábbis) tudnak együtt játszani, a vegyespárosok csak nagyon ritkán. Janikovszky Éva könyve jut eszembe: Örülj, hogy fiú címmel. (van ám olyan is, hogy Örülj, hogy lány :D )

Curse,
Szerintem a 2 hónapssal a legnehezebb. Még nem játszik, "nem köti le magát" viszont már sokszor ébren van és foglalkoztat. Ezek az emlékeim ( 5 hónappal ezelőttről) Nekünk hatalmas szerencsénk volt, hogy akkor nyár volt, folyton kint voltunk az udvaron és ott elnézelődött és gyorsan elnyomta a buzgóság. ( Ja meg ültünk a kádban napszámban mert 35 volt árnyékban 1 hónapig :) Alig vártam a 3. hó betöltését, hogy elmúljon a hasfájás mumus, és enyhüljön az idő :) Kitartás, mindjárt itt a tavasz. A kendő remek ötlet, ha nem főttünk volna össze, én is magamon hordtam volna egész nap, így csak este de az működik!

Kép
akata

Tinu,
:) igazából csak azt nem tudom, hogyan lehet, egy most egy éves babát felkészíteni arra, hogy tesója születik nem is sokára.
macskanyu

sziasztok,
MACS,
hogy is tudnék rád haragudni?????????????????????????? :lol: :lol:
de én tényleg hiszek a bölcsiben, és abban is igazad van, h nem minden gyereknek való...
egyszer vki mondott vmi érdekeset...h igaz, h Mo-on 3 évig van otthon az anya a gyerekkel, de ez lehet, h mégsem a "tökéletes megoldás", mert mégis elég sok a lelkileg sérült ember...azaz, semmivel sem kevesebb, mint mondjuk USÁban, ahol meg fél évesen már bölcsibe adják... :roll:
vaaaaaaaaagy nem is????? :? :roll:
és ,ha te úgy érzed, h menni fog kettővel, akkor sztem semmi gond, mert akkor menni is fog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! és ez a lényeg!!!!
mostani babánál én is ezt érzem, tudnám a kettővel TALÁN...de uakkor dög dolognak érezném Bvel szemben, h őt bezzeg beadtam...

Votiv,
okés, neked is igazad van. Egy kis pöcs...viszont jól neveli a kölkeit... :evil:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

a csaj a lostban az al bundy felesége???????????????????????????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

totál kész a babanyet...egy ősrégi oldalt hoz fel uccsónak... :?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci :lol: :lol:

Macs, én sem tudom, hogy lehet egy kétévest felkészíteni a tesóságra, de asszem nem is nagyon lehet még ebben a korban ilyesmire előre felkészíteni. ha a Jézuskát se tudtam neki elmagyarázni, akkor a szeplőtelen fogantatást hogyan? a gólyás duma elég béna, a méhecskéshez meg még túl zöldfülű... :wink:

anyám szokott mesélni, milyen volt a mi gyerekkorunk. az első hetekben nem lehetett az öcsémmel egyedül hagyni, mert kiborítottam a bölcsőből, meg neki nem való táplálékokat gyömöszöltem a szájába. aztán egy év múlva sülve-főve együtt voltunk, újabb egy év múlva már egyesült erővel szivattuk hármaskát, akivel végül jobba lettem, mint a középső tesóval, de minden külső ellenséggel szemben egyesült erővel léptünk fel, kamaszkorunkig együtt fürödtünk és még felnőtt korunkban is együtt játszottunk, társasoztunk, számítógépeztünk stb.
ezen a héten is mindkét tesóm felugrott egy-egy órára, az egyik ebédre, a másik kicsit netezni - szóval ahhoz képest, hogy az összecsiszolódás nehezen és néha fájdalmasan ment, és horrorsztorik is voltak, azért csak megszerettük egymást, és összetartók lettünk. végülis jó dolog ez a testvérség, még akkor is, ha az ember csak idővel tanulja meg értékelni... :)

votiv 8)
votiv

Votiv!

De jó volt ezt olvasni!!!!! Igazad van, ezt kell szem előtt tartani, és akkor talán könnyebb elviselni a nehéz dolgokat. Én is abban bízom, hogy idővel imádni fogják egymást!
Ugye jobban vagy????

Fibi!
Akkor Te is igazi fiús anyuka leszel!!! Szívből gratulálok Hozzá!!! És látoma név kérdésetek is megoldódott! :wink: Bevallom, ez az egyik kedvenc fiú nevem!!!!

Vera!
Tök jó, Várunk Titeket! Végre visszaadom a terhes rövid gatyót :oops: :D

Ma volt nálunk a szülésznő látogatóban! Hihetetlen, hogy mennyit tudok dumálni erről a szülés témáról! :lol: És mondta, hogy van egy új orvos, aki valamelyik másik kórházból jött át, és jónak tartja!
zuzmo1

Macs!
Nálunk is 19 hónap a korkülönbség..... felkészítés: szerintem sehogy. B meg tudta mutatni, hogy hol van Panna,de szerintem semmit sem fogott fel belőle.
zuzmo1

Vera!
Honapra nagyon boldog névnapot!!!!!!!! Én nem leszek a hétvégén, de fel akartalak köszönteni!!! :D
zuzmo1

Macs: nem hiszem, hogy lenne rá recept, és azt sem, hogy ne tudnád megoldani! Te ismered a legjobban a gyereked és azt is, hogy mire van ahhoz szüksége, hogy érezze, szereted. Szerintem ennél jobb felkészítés nem is kell. :) Saját tapasztalatból meg nem tudom, mert még egyelőre egy gyerekem sincs, nemhogy kettő. :wink: Bizonyos dolgokra meg nem is tudom, hogy lehet felkészülni. Pl. nekem hiába magyarázza bárki, hogy milyen lesz majd szülni, ha még sose éltem át. A testvérség is ilyesmi szerintem, hogy a nagyobbnak hiába magyarázzák, hogy majd lesz kistesó, más az, mikor már tényleg ott van.
A sógornőm próbálta a másfél éves unokahúgomnak magyarázni, hogy kisbaba van a pocakomba, de Flóra nem úgy nézett ki, mintha képben lenne. :lol: Végülis ő csak egy nagy hasat látott, de babát egy darabot sem. :wink: Szóval nem kötöttem le igazán...

Kép
Kép
tinu

Andi: nálam semmi jel. Nálad? Lehet, hogy mégsem pénteken szülünk? :D

Kép
Kép
tinu

Upszi, lehet, hogy én ugyan nem szülök, de Andi már bent van?! :shock:

Kép
Kép
tinu

Neet, végül hatkor felkeltettem, aztán evett, játszott, tesózott, fürdött, elvolt fél 9-ig, és akkor lefeküdt, még így is tök fáradt volt szegényke.
de volt már ilyen, hogy nagyon aluszékony volt a foglalkozás után. holnap meg megyünk lovacskázni, úgyhogy az se baj, ha korán kel :)
viszont nekem tök jó volt ez a nap, alig fáradtam el.

egyébként ezt bárkinek tudom javasolni, ha nem akarja vagy nem is tudná bölcsibe adni a gyerkőcét, akkor keressen egy játszóházat. itt megvan a gyerektársaság, a szórakozás, a szocializáció, az anyuka is kikapcsolódhat, ráadásul együtt lehet a család, még a pici tesót is el lehet vinni.
persze tudom, hogy nekünk nagy mázlink van, hogy itt van két saroknyira egy játszóház, jó foglalkozásokkal, aranyos pedagógusokkal, baráti áron.

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Mennyi minden történt itt ma :-)
Mi érzetileg ugyanúgy, az NST azért hegyesedett, és már 1 ujjnyival kevesebbet kell ledolgoznunk a méhszájon. Keddig kimenőt kaptam :-) és megbeszéltük a doktorral addig úgyis.

Fibi! Gratulálok a kisfiúhoz, és hogy már nevetek is van :-) nem tudom hogy csinálod! :-)
Nekünk még most se, Feco becsomagolta a szakirodalmat hozzá, és ejtettük a témát...

A fiú-lánykérdésre pont az ellenkezője is bejön, nekem azt mondta az asztroszaki, hogy semmi Vénuszom nincs, biztos lesz egy csattos, öltözködös lányom, hogy fejlődjek :-) ettől azért tartok.
Én próbálkoztam anno öltözni, halovány kosztüm, kicsicipő, tuti 40 pasival kellett felmászni egy rácsos olajos gőzös alulépcsőn megtekinteni egy hőcserélőt, azaz igazság a hőcserélő jobban érdekelt mint a kicsicipő így minden a helyére került :-)

Homeo kérdés:
eddig boiron bogyót szedtem, de elfogyott és most remedia van, az első 4g, ez meg 10g de sokkal kisebb, és hamarabb eltűnik (nem tudom mi a 10 g rajta) ismeritek? ugyanannyi kell?

Tv: hááát nem minden műsor hasonló mostanában? két lényeges szempont celeb legyen, de min. metroszexuális - imádom :-) a tartalom tartson a 0-hoz, de azt is elkiabálják az előzetesekben.

Amúgy a pasim most Mónikafüggő, nem tudtok vmi orvost, terápiát?
Mindez azért mert itthon egyedül dolgozik, régen a munkhelyén hülyültek, és ezért kikéri magának, néha hátrafordul (amúgy rendesen ugye monitornak van) és harsányan röhög.
Mióta itthon vagyok meg akarja velem beszélni, jajjjj, és azóta legjobb mióta feliratozzák alá a hozzászólásokat, hangosan olvassa bármit is csinálok, le ne maradjak a legjobb részekről. Egy ideje a hiradón is képes harsányan hahotázni...kiegyensúlyozott a lelkem, lehet tőle hozzállást tanulni, bénázik előttünk egy autós fél órája, legszívesebben nyomnám a dudát...erre azt mondja biztosan tortát visz :-) és természetesen mostanában mindenki aki ledúr 5 autót az előzésével a 4-en az szülni siet, az cseppet sem kizáró ok nála, hogy vmi céges transzportert vagy kamiont vezet az illető.

Bölcsi, RR: én értékelem N. munkásságát, sokkal könnyebb eldöntenem a boltban miből maradt ki az anyag. Amúgy nem irigylem a gyerekeiket, sanyarú gyerekkor ez is.

A bölcsire is van pl. és ellenpélda mint mindenre, szerintem ded és helyzetfüggő a dolog. Nem vagyunk egyformák- aminek nagyon kell örülni!- és amíg az egyik gyereket táplálja a társaság, a másik otthon gyarapszik jól a mamival, és totál össze tudja kapcsolni a tesóérkezést az ő bölcsibetávolításával, ha erre érzékeny.
Az a gáz ebben az ügyben, hogy a legtöbben nem úgy tehetünk, ahogy az nekünk kellene. Hiába akarsz Te bölcsibe menni, ha nincs hely, ha rossz ami a szomszédban van, ha az igényeidhez magánbölcsi kellene, de nem tudod kifizetni...
MO-on a családok nagy része (a kivétel elhanyagolható, attól, hogy nyomja a média) sajna ritkán az igényei szerint dönt a családi kérdésekben, ez egy kényszerdöntős ország. Ennek egyetlen sírnivaló oka van, hogy a család, gyerek, anya, nő érdeke mint olyan prioritásban valahol legesleghátul kullog. Megkockáztatom fel sem merül, hogy ilyen akár létezhetne.

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: