A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Zsuzsi!
Én is remélem, hogy minden rendben van veletek, vigyázz magatokra. Írj, hogy mit mondott a szülésznõ.

Leszter!
Köszönöm, igyekszem pihenni, de egy óvodás, és a munka mellett elég nehéz.

Franyo!
Én is úgy gondolom, ahogy te. Csak mozizásra tartom jónak a 3-4 D uh-ot. Én nem is szándékozom menni. Nem akarok senkit megbántani, ha nem tudnám, hogy ki lakik odabenn valószínûleg én is rászánnám magam, de így minek? Egyébként is elég soknak tartom azt a 8-10 ezer forintot, hogy mozizzak. A szûrést pedig elég jól elvégzik a kórházi 2D-s uh-on is.

Sziasztok
buksicica
19+5
buksicicia

Szuleszno itt volt, "emlekbe" itt is felejtette a meroszalagjat, persze, gondolom Gyurikam lopta ki a taskajabol! Olyan ciki, remelem van neki masik, mert ha most pl. egy masik kismamahoz megy, es meg akarja merni a pocakjat, akkor az nagy szivas! Ha kell este elviszem neki (egy ora kocsival oda vissza, de nem baj...), mindjart fel is hivom! Egyaltalan rendes volt tole, hogy masfel oraval azutan, hogy felhivtam, ki tudott jonni!
Adott valami homeopatias bogyot, nem mondta meg a nevet, azt javasolta, ha lehet ne is nezzek rogton utana, mert arra lenne kivancsi, hogy milyen valtozast tapasztalok! Ket masik homeopatias bogyot meg a gyogyszertarban kell megrendelnem! Mehszaj amugy zart, baba vegre teljesen iranyban, ennek nagyon orulok!
Egy kicsit vissza kell fognom magam, nem emelgetni, nem ugralni sokat, mert lehet, hogy napkozben nem okoz gondot, de ejszaka emiatt jon elo a pocakfajas! Bar nem "igaziak" ezek a fajasok, tehat nem kemenyedek toluk, csak folyamatosan faj, es emiatt jonnek a felelmeim is!
Hogy megnyugtassak mindenkit, azt mondta meg a szuleszno, hogy ez minden tovabbi terhesseggel korabban kezdodik! Hat igen, az elsovel az elso "fajasom" az mar maga a szules volt!
Azert egy kicsit menyugodtam, es tudjatok mit, mostantol majd vezenylek, aztan ha nem csinaljak ugy ahogy mondom, majd jol kupanvagom a fiukat! Kép Elvegre minden gyerekemnek megvan a joga ahhoz, hogy idore szulessen!
Viszont most atmenetileg rend volt a lakasban, de Gyuri unalmaban mar szetramolt, berangatta a kikeszitett karacsonyi ajandekokat a szoba kozepere (amiket hazaviszunk es nem fert e a szekrenybe), telekopte a szuleszno fatolcser hallgatojat, most meg citrommal zsonglorkodik, dobalja oket!

Koszi a sok drukkot, remeljuk hasznal!

Zsuzsi
31
zsuzsi74

Leszter,
egyszerre irtunk. Kép Örülök, hogy tele Kép -vel az üzid. Nekem is csak a "fogalmazásgátló" meg a terhesség alatt volt gombám.

Franyó,
furcsa lehet a baba mozgása. Alig várom, hogy már ott tartsunk.

Pálma
pálma

Zsuzsi Kép
drukkolok, hogy nehogy valami gond legyen, és remélem, csak a pihelést "irja fel" a szülésznö - bár a két fiú mellett ezt a legnehezebb megvalósitani, én tudom!

Leszter Kép
tegnap nem munkát, hanem a sulis dolgozatot irtam.
De már elmúlt, ma megint dolgozom!!! Kép

Márti Kép
az király látvány lehet, ahogy a kicsi hálózsákban mászik a csúszdára KépKépKép

Megyek vissza dolgozni, aztán este megyek a 37. hetes barátnömhöz, és megnézem, mi vár még rám Kép

Pussz
Kangi
28+3
kangi

Szia Omnia,

Dr. Csókási Zsolt, radiológus, 224-9541, 224-9540.

Sok sikert!

Emma
emma

Zsuzsi Kép
most látom, hogy már végeztél a szülésznövel ... Örülök, hogy nincs nagy baj, és igenis állj a sarkadra, hogy minden trehány himnemü vegyen vissza a trehányságból, és tegye a dolgát! Kép
Amig citrommal zsonglörködik Gyuri, addig nincs nagy baj, végülis kutyakakival is dobálózhatna Kép Mondom én, akinek a húga minden áldott nap elkövetett valami disznóságot, hogy aztán ártatlan pofival bámulja, ahogy tajtékzunk a levert csempe, megnyirt pulóver stb. felett Kép

Na pussz
Kangi
28+3
kangi

4D UH-ról csak annyit, hogy engem a 19 hetes 2D UH-n két perc alatt lerendeztek, kérdeztem, hogy minden rendben van-e, erre azt mondta a drnõ, hogy majd kiderül, ha megszületett. A paíromon meg egy csomó dolgot ki sem töltött, de hát hogyan is tudta volna, ha meg sem mérte rendesen amit kellett volna.

Szóval én sem szórakozásból mentem el 4D, hanem a saját magam megnyugtatása érdekében, és azt hiszem, hogy egy kismamának ez a legfontosabb.

Emma
23
emma

Sziasztok Kismamik!
Zsurló: amit én vettem, PH-mérõt, annak a neve: CarePlan VpH. Nem tudom, hány féle létezik, nekem ezt adták. 20 db kesztyû van benne, a mutatóujján van a "kijelzõ", és egy színskálán tudod leolvasni az eredményt. Ha jól emlékszem, 4 ezer körül volt.

4D UH: mi kétszer voltunk a terhességem alatt. Azért azt nem mondanám, hogy csak mozizásra van, bár kétségtelen, hogy mi igazán azt élveztük. Mi mindkétszer a soroksári úti Megatoysban voltunk, Dr. Gyõrfi Mátyásnál. Õ nem orvos, hanem szonográfus. Ha rám hallgattok, nem ragaszkodtok ahhoz, hogy szakorvos csinálja, mert az UH géphez igazából a szonográfus ért. Hallottam, hogy valaki elment olyan 4D-re, ahol valami húúúde nagyon szakorvos csinálta a vizsgálatot, és ott bénázott, mert 10 perc alatt találta meg a gyerek fejét, mert nem tudta használni a gépet... Nálunk az elsõ kb. 7-8 perc vizsgálattal telt. Ezt ugyanúgy 2D-ben csinálják, mint a kórházakban, csak hát a gép sokkal jobb, mi is jobban láttunk mindent. Lemért mindent a szonográfus, megnézte a magzatvizet,...stb, errõl papírt is adott (bár a legtöbb kórházban ezzel nem foglalkoznak). Szóval nekünk óriási élmény volt, elõször a 16. héten mentünk (nem volt türelmem kivárni az AFP-t), utána a 27. héten (ekkor a legjobb, mert ilyenkor még belefér a baba arca egy képbe). Szóval én eddig mindenkinek csak ajánlani tudtam.

Azt SENKI ne gondolja, hogy unatkozni fog otthon a babával. Sasha, erõsíts meg (meg a többiek, akik innen mentek babázni)!!! Én dolgozom itthon a kisfiam mellett (meg suliba is járok), de bár ne tenném... amúgy is nehéz összeegyeztetni, meg hát a lelkiismeret-furdalás, hogy még többet foglalkozhatnék Vele. Egyébként (remélem, nem bántok meg senkit) fogalmam sincs, hogy lehet valakinek depressziója, meg GYES-betegsége... Szerintem az egész azon múlik, hogy hogyan tudjátok a kispapival összeegyeztetni az otthon-létet. Nekünk semmi segítségünk nincs, mégis meg tudjuk oldani, hogy hetente fél napra elmenjek suliba, tudom, hogy nyugodtan itthon hagyhatom a fiúkat, meg addig én is "megszellõztetem" a fejem.
Bocs a litániáért...
Sziasztok:
Viki és Levi-baba
vikici

Sziasztok!

Zsuzsi!
Jo,hogy minden ok! Csak tenyleg picit figyelj oda,hogy lassits a tempon! (Nekem is kellene, de meg nem megy...)

Kangi!
Hogy megy a melo? Nem irigyellek...Kép

Leszter
Hat 7 evestol a 15ig minden belefert! Kép

Lanyok
Voltam haziorvosnal es immar hivatalosan is tappenzen vagyok! Kép Igaz mingyart indulok dolgozni....de ma csak 3 orat tanitok. Sima ugy! Kép

Norkini
28+2
norkini

Franyo, Buksicica,
a 3D-s UH-hoz csak annyit, hogy a korhai 12. heti UH-n pl. nalunk nem mertek meg a tarkoredo vastagsagot (az AFP meg ugye sokszor ad hibas eredmenyt), es ha az AFP rossz lett volna, meg csak nyugtatgatni se tudtam volna magam azzal, hogy legalabb a tarkoredo jo volt...es egy honapnyi vetelesgyanu utan ugy ereztem, hogy talan erdemes lenne elmenni egy fizetos UH-ra, ahol tetejetol a tappancsaig alaposan vegignezik Gombockat. Nem 2.5 perc alatt, hanem alaposan....ezert mentunk a Kutvolgyibe, mert ott biztosan korhazi doki dolgozik. 17 percig tartott a vizsgalat.

Aztan a MArgitban a 28. heti UH-t attettek a 30. hetre, meg a nemet se tudtuk akkor, ezert elmentunk a 27. heten ismet egy 3D-sre a HAttyuhazba. Itt 27 percig nezte a doki a szivkamrakat, a szivverest, a belso szerveit, flowmetriat stb. A korhazi 30. heti UH az kb 2.5 percig tartott ismet. Es Gombockanak lathattuk, hogy milye is van a laba kozott, ez a 2D-n nem latszott volna. De inkabb az volt a lenyeg, hogy alaposan, szinte tenyleg mindenet vegignezte az orvos. Erre a korhazban nem lett volna ido...Kép

Szerintem midnenki maga dontse el, hogy elmegy 3D-re vagy sem, mi a sok problema miatt azt gondoljuk, hogy megerte. Kép

Zsuzsi,
tok jo, hogy nincs nagy gond. NA latod, a babad mar iranyba fordult...KépKépKép

Leszter,
tok jo, hogy jo a kedved! Kép Nem lesz mar semmi gond, meglatod! Kép

Myssnia,
Szep nagyon a kisagy. Tegnap pont voltunk az IKEA-ban, es akkor is szemet szurt. Kép

Sziasztok,
Gombóc
32+2
Gombóc

Sziasztok,

Pálma:
igazad van nem tudok számolni, de ebbõl is látszik milyen hosszúnak tünik ez az idõ.Voltam a 18 hetes UH-on.

Emma:
köszi a doki számát.

Lányok,
nálam tegnap volt a depi napon. Szegény férjemnek minden indok nélkül elkezdtem bõgni. Azt sem tudta, hogy hogy vigasztaljon meg. A végén pedig együtt nevettünk az egészen. Én leginkább azon nevettem, hogy milyen arcot vágott.Azt hiszem ez azután volt, hogy megnéztük a tV-ben a Farkasokkal táncoló c.filmet.Kész röhej.
Egyébként tegnap volt valami a levegõben, mert semmisem volt sehogyansem jó. Alig kaptam levegõt és a pulzusszámom én megközelitette a 100-at is néha, viszont a vérnyomásom az jó volt. Nektek is volt már ilyen? Olyan, mintha levegõért kellett volna kapkodnom.Szóval a tegnapi nap nagyon gázos volt.És akkor eltört a mécses egy idõ után.

Most megyek, mert van egy kis "málenkij robot"

Omnia (27)
Névtelen

Buksicica, Viki, Gombóc!
Köszi a véleményeket! Viki és Gombóc, amiket írtatok, abból számomra csak az derült ki továbbra is, hogy azért mentetek el fizetôs UH-ra, mert a kórházban hanyagul végezték a dolgukat. Viszont nálam kicsit más a helyzet, egyrészt, mert a Szent Imrében nagyon odafigyelô, nagyon gondos szonográfusok vizsgáltak, és nem két percig, hanem legalább tíz perc volt eddig mindhárom vizsgálat (8. hét körül, 12. héten és 18. héten), másrészt pedig, az orvosom, akihez járok terhesgondozásra, a magánrendelôjében minden alkalommal megnézi jó alaposan a babát, sôt, el is magyaráz, meg is mutogat mindent, nem csak nekem, hanem a Kispapának is. Pl. a szívkamrákat mi így is láttuk.
A kérdésem az, hogy többet nyújt-e ennél a 3 ill. 4D UH? (A mozizást leszámítva.) Mondom, ha úgy érezném, hogy nem törôdnek velem eléggé, akkor feltétlenül elmennék, de így még gondolkodom rajta.
Franyo
28
franyo

Kedves Franyo!
Mint írtam, mi a mozizás részét élveztük igazán (én is Margitba jártam amúgy, engem elég sokat UH-ztak, de más miatt, és a dokimmal maximálisan elégedett voltam). Szóval ha erre vagy kíváncsi: szerintem vizsgálati szempontból nem nyújt többet a 4D UH. Itt az élmény az, amit szerintem kár kihagyni, de ezt persze mindenki maga dönti el (pl. a legjobb barátnõm sem akar elmenni, feleslegesnek érzi).
Szia:
Viki
vikici

Franyo,
ha ilyen alaposan vizsgalgatnak Titeket, akkor szerintem nem erdemes...vagy talan meg egy dolog miatt megis... Kép

Nekem eleg jo kepzeloerom van, de amikor 3D-ben meglattuk, leesett mindkettonk alla...valahogy hirtelen olyan erzesunk lett, hogy most aztan tenyleg itt van...es milyen edes. KépKépKép
Hulyen hangzik, tudom, nagyon varjuk mar a babat, tervezett is es sajnos sokat is szenvedtunk erte, de valahogy megis sokkal megfoghatobba es erezhetove valt, hogy tenyleg ott van, buksival, ujjacskakkal, tappancsokkal. Kispapi is bevallotta, hogy azota nem ugy gondol ra, mint egy tavoli kis jovevenyre, akit nagyon var es majd lesz, hanem mint egy hus-ver emberre, aki meg pindurka, es erzelmileg erzi meg kozelebb magahoz. Nem tudom jobban megfogalmazni, de remelem, ertitek. Kép
Kicsit durva osszehasonlitas, de a 2D olyan, mintha latnal egy rendorsegi fantomkepet, a 3D pedig mintha az illetot videora felveve...Kép
Gombóc
gombóc

Ja, kispapi az osszes korhazi UH-n is bent volt, tehat nem a 3D-n latta meg eloszor Gombockat. Kép
Gombóc

sziasztok,
csüti óta nem voltam, és 2 óra volt, mire végigolvastalak titeket:o)

Saci,
jó, hogy nincs seemi gond:o)
ma megyek orvoshoz, remélem nálunk is minden ok!

A Hattyúházi telcsiszámot én is köszi, bár még kicsit arrébb van, hogy megnézzük úgy is.

Valaki segítsen!
Már nincs 2 hét se az esküvõig, és nem találok csak horror áron fehér cipõt. a hétvégén kb 50 cipõboltban voltam, de sehol semmi:o(
tud valaki valami jó helyet?

Brokkolival mi van?

Pusz:
Manócska
9+5
Manócska

Manócska,

nekem csak regebbi infoim vannak cipo ugyben. Az eskuvoi szalonokban biztosan talalsz, de horror aron, esetleg vegszukseg eseten jo lehet.
De szerintem erdemesebb lenne a www.eskuvo.hu cimen a Forumot megkeresned, ott a hasonlo cipoben jaro Kép lanyok biztosan tudnak segiteni. Ott mindenki ilyen dolgokat keres az eskuvojehez, es mindig tudott valaki segiteni...KépKép

Gombóc
Gombóc

Gombóc, nagyon szemléletesen írtad le az élményt! Kép Igen, én is emiatt gondolkodom még mindig a dolgon, lehet, hogy mégis elmegyünk a Praxisba...
Köszi mindkettôtöknek még egyszer!

Franyo
28
franyo

Köszi Pocok,
nagyon szép, csak 38-as a lábam:o( Így is kínszenvedés végig magassarkúban lenni, táncolni, nemhogy, ha kicsi rám!
Azért ari vagy!:o)
Amúgy hol vetted?
ez a te lábad a képen?:o) jó a kép, csak kicsit szûk látókörû:o))))))))))
Manócska
9+5
Manócska

SZiasztok!
Jokat mosolygok magamban ahogy olvasom Myssniat("remelem lesznek idoszakok mikor unatkozni fogok") es Kangin("megbolondulok ha nincs mit tennem")...Egyetertek Vikivel!En orulok,hogy egyenlore nem kell dolgoznom,neha igy is keves a nap 24 oraja...Sok szerencset Mindenkinek!Egy ketgyermekes anyuka
Névtelen

Sziasztok,

Gombóc,eddig valahogy én is ellene voltam a 3ill.4D UH-nak, mert csupán csak "jó business"-nek tartottam, de ez a szilveszteri idõpont valamhogy egy kicsit engem is elszomoritott. "Addig nem tudjak semmit DorkaBalázsról?" Gondolkodoba estem és ezért kértem el a telefonszámot Emmától. Még azért beszélek a férjemmel és átgondolom, de ahogy irtál a saját tapasztalatodról, nekem meggyözõ volt. Egyébként én is a Margitba járok és amit irtam, tartok tõle, hogy a szilveszteri UH az kb. 2 perc lesz és már jó ideje várom ez az újabb UH-ot.
Franyo,Viki,Gombóc:Nektek ki a dokitok? Lehet, hogy már irtátok, de még új vagyok köztetek. Bocsi.Nekem dr.Tombor.

Omnia (27)
Névtelen

Viki, Gombóc!
Úgy látszik a mi kórházunk (Szt.Imre) tényleg elég jó. Én is abba járok uh-ra, mint Franyo. Köszi a leírásotokat egyébként elég szemléletes volt.

Brokkoli!
Hogy vagytok?

Sziasztok
buksicica
19+5
buksicica

Omnia!
A táblázatban mindenkiét megtalálod! Én a Szent Imre kórházban fogok szülni, a dokim dr. Urbán Márta.

Pussz
Franyo
28
franyo

sziasztok!

Itt vagyok ámKépKép
Tegnap bementem CTG-re, sikerült 1 fájást produkálnom, aztán otthon este jöttek a 20 percesek, hajnalban pedig a 10percesek, és kezdtem nagyon örülni, aztán elaludtam, és azóta semmi, hiába hagytam el a nyákdugómat?!
Holnap viszont jön a NAGY NAP, reggel be kell mennem a kórházba, és a doki megindítja a szülést. Csak annyit tudok, hogy oxitocyn infúziót fogok kapni.

Lányok, mindenkinek nagyon köszi a drukkotKépKép, még tartogassátok a holnapi napra!!!!!! Aztán Zulu, neked meg átadom a héten az 1. helyet a táblában. OK? Bár lassan neked is kibújik a "kis mikulásod".

KangiKép
Nahát, de ismerõs ez a szociometria, tavaly én is csináltam, hát nagyon nagy meló, viszont az eredménye elég szép és jó, aztán kitartás hozzá!

MomoKép
Ez a vezeték nélküli egér a 19-es tappancsokkal, nagyon jó, jót derültem rajta.Kép

ZsuzsiKép
Ez nagyon jó hír, hogy a babád megfordult, látod, mégiscsak már most hallgat az anyjára.Kép Nem úgy mint Gyurika és Dani, igaz?

ManoKép
Ne izgulj a hízás miatt. Én kb. 18 kg-t híztam,és szerintem ( na meg mások szerint is ) nem látszik rajtam, mert igazán csak a hasam nõtt, de hatalmasat, és persze mindenhol van most már egy kis víz is bennem, de ez ellen nem lehet és nem is akartam semmit tenni, majd lemegy úgyis.

BuksicicaKép
Vigyázz magadra, és ne izgulj a pocaklakód biztos jól érzi magát, látod, némelyik ki sem akar bújni.

4D UH:
Igazat megvallva én egy kicsit csalódtam benne. A Soroksári úton voltunk, és a 28. héten csinálták. A babó végig aludt, sehogy sem lehetett felébreszteni, aztán a doki szinte csak a fejét mutatta, semmi mást, ja, és nem látszott, hogy fiú-v. lány, mert a köldökzsinórt a lába közé kapta. És ezért 8000 Ft-ot fizettünk. A 2D UH is teljesen jó szerintem, hogy az esetleges elváltozásokat kimutassa. A dokim magánrendelõjében is van 2D, minden alkalommal meg is nézte a picurt, és ott látszott, hogy kislány, a lepény és a magzatvíz állapotát is meg tudta állapítani. De ha valaki kiváncsi, rá tud szánni ennyi pénzt, és megnyugszik tõle, menjen. Elvégre nem akármilyen mozizás ez!

Na megyek.
HOLNAPRA KÉREK SOK-SOK DRUKKOT, ÉS GONDOLJATOK RÁM!!!!!

pusz
Brokkoli
40+4
brokkoli

Brokkoli,
DRUKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK:o)
Manócska
9+5
Manócska

Brokkoli, én is drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Holnap gondolok rád!
Puszi
Franyo
28
franyo

VikiKép

Hát az biztos, hogy nins idõm unatkozniKép Gabi ma csak és kizárólag az ölemben hajlandó aludni! Ha leteszem ordit! Most is itt van én meg fél kézzel pötyögökKép A lakás romokban a konyhában bombát robbantott valakiKép Vár a vasalnivaló és mosnom kéne... most reggeliztem végre, de fél kézzel ámKép Egy mázlim van, hogy kinõtte a hasfájósságotKép

Drukk ezerrel Brokkoli holnapraKép
Zulu, neked is drukkolok ámKép

puszi minden kismaminak, tessék gömbölyödniKép a hizás miatt nem aggódni! én 20-at szedtem fel, de már nagyjából leadtamKép a régi cuccokból minden rámjönKép
sasha és a 7 hetes Gábor

Kép
sasha

Brokkoli!
A drukkolás természetesen megy hozzátok holnapra! Aztán kérjük az adatokat.

buksicica
buksicica

Szia Lányok!

Kissé eltûntem, de ennek is meg volt a maga oka: november 9-én 55 cm-rel, 2850 grammal császárral megszületett Balázs fiam. Most már második hete itthon vagyunk, eszünk, alszunk és persze sírunk is.

Minden kismaminak további kellemes babavárást kívánunk!

PUszi
Nyulika és KisBalázs (aki 3 hetes és 2 napos)
nyulika

Sasha,
Azt hiszem Gabi baba kelloleppen gondoskodott a 6 hetes fogyokura programodrol! En is csak arra emlekszem az elso idokbol, hogy akkor tudtam legfeljebb enni fel kezzel, ha valaki megcsinalta es elem tette, de volt, hogy en is este reggeliztem!

Brokkoli!
Drukkolok, hogy elobb meginduljon a kislany kifele magatol, mint ahogy "elinditanak"! Amugy szivesen kolcsonadom erositeskepp az ejszakai fajasaimat, nekem meg nincs rajuk szuksegem!

A Gyes-betegseg szerintem pont attol van, hogy az ember lanyanak nincs ideje a regi lenni, nem jar felnottek koze, ugy ahogy Pocok is irta, nem attol, hogy nincs mit tennie. Es ezen tenyleg csak a kimozdulas segithet, nem a jatszoteri babakocsitologatas, ahol csak arrol van szo, hogy az en gyerekem mar ennyi es ennyi kilo, forog, es mar fozeleket is eszik, atalussza az ejszakat, stb...
En most mar kezdem ertekelni eletemnek ezt a szakaszat is, mert mar belatom, hogy rovid, es visszafordithatatlan, de 18 evesen meg mas velemenyen voltam, es emiatt igencsak elkapott a "Gyes-betegseg", vagy depi, nevezzuk akarhogy....

Zsuzsi
31
zsuzsi74

Anyuka, Viki, Zsuzsi Kép
"megbolondulok, ha nincs mit tennem": természetesen nem gondoltam, hogy a baba MELLETT ne lenne mit tennem! Azt nagyon jól tudom, mennyi idöt és energiát köt le egy baba (mindig emlegetem a tesómat, 15 év a korkülönbség köztünk, szóval voltam vele eleget).
Az én félelmem pontosan arról szól, amit Zsuzsi ír, hogy KIMOZDULNI, mást csinálni nem lesz módom. Attól bolondulok meg! Szóval ideje erre is felkészülnöm, egyelöre lelkileg ... persze csak akkor lehet kimozdulni, ha azt nyugodtan megteheti az ember, mert a baba ép és egészséges, nem nagyon sírós, és van kire hagyni, akiben megbízunk...
Még az is lehet, hogy nem is lesz kedvem kimozdulni, csak mindig a kis pofiját bámulnám Kép

Brokkoli Kép
DRUKKDRUKKDRUKK KépKépKépKépKépKép

Norka Kép
már megint megtalált ma két stresszfaktor kolléga, de egyszer úgyis felaprítom öket baltával Kép

Mingyár hazamegyek, és elviszem a húgomat a HarryPotter díszbemutatóra, hadd örüljön Kép Utána meg barátnöööö! Hurráááá! Kép

Pussz
Kangi
28+3
kangi

Nyulika! Kép Kép Kép
Gratulalok a babahoz! Remelem minden ok veletek! Azert ha lesz idod, meg nezz be kozenk!

Kangi!
Csak hatarozottan! Ne kimeld oket! Kép

Lanyok, hazajottem melobol es benyomtam egy egesz csomag gofrit.....Kép Asszem ennyit nem kellett volna...ennyit a "vigyazzunk a cukorral" onmegtartoztatasrol! Kép Kép

Norka
28+2
norkini

Sziasztok!

Hát Én ilyen türelmetlen vagyok...
Ma felhívtam a BARTÓK B. uti praxis rendelõt, hogy hogy is van ez a 4d, elmondtam, hogy farfekvéses a babóca, és érdekelne, hogy kisfiú, vagy kislány...
Mondta a csjszi aki nagyon szimpi volt, hogy lehetõség van csak szürõvizsgálatra ami 4 ezer ft, és ha netán megfordult csütörtök óta a babó, akkor lehet 4 d is csináltatni, ami 8 ezer ft.
Hát 11 re volt idõpont nagy izgalommal elmentem, hát a babó, még mindig a popsiját mutogatta, és a méhlepény pegig a fejecskéjét is takarta, így ajánlotta a doki, hogy szerinte felesleges 4 d csinálni, de a 2d vel is látta azaz azt mondta 150% kislány...
Na az a helyzet nem is tudom mit hidjek, a fodrászom, és a kozmetikusom augusztusban szult a máv korházban, mind a kettönek állították, hogy kislány lesz, és mind a kettõjüknek kisfiú lett!!!!

De azért hazafelé a munkahelyrõl vettem egy narancssárga rugit....
Eddig csak drapp. és lila a "sláger". A corába nagyon ari ágynemû van kék és sárga, tegnap azt is vettem sárgát...
De azért maradok a semlegesebb szineknél, az a biztos mikor a kezembe fogom...

Van egy kérdésem az tanácsolta a barátnöm, hogy jobb elõre megvenni a cumisüvegeket, és a melszívót, mert a korházba is nagy hasznát veszem..
Egyáltalán milyet érdemes venni? Mennyi cumisüveget, müanyagot, vagy üveget?
AVENT tipusút nézegettem ott a melszívó + 4 db üveg, fagyasztó zacsi, 13e be került, vagy nem kell flancolni???
Segítsetek, mert nagyon tanácstalan vagyok...

Sziasztok
Mano2
27+1 tegnap elírtam...

Ui: az ultrahangon, kaptam képet, és egy adattábláztatot is, hogy milye mekkora..kg 15 perc volt...
Soroksári úton most ajándékba pelust adnak, és ott is 8 ezer, ha jól tudom...
manó2

Sziasztok!

Palma,
Koszi az erdeklodest, jol vagyok, a babam ugral sokat... Haaat, lelkiero az johetne meg!Kép Sajna minden alkalommal kiborulok, de aztan igyekszem osszeszedni magam, altalaban sikerul... Elobb vagy utobb...Kép

Marti,
Koszi, hasonlo jokat Neked is!Kép

ZsuzsiKép
Na, ez csupa jo hir!Kép Mehszaj ok, baba iranyban, szoval tessek megnyugodni!Kép

Kangi,
Nagyon ugyi vagy, hogy birod?Kép

Pocok,
A tablazatot minden heten kezzel frissited? Vagy felreertettem? Csak azert erdeklodom, mert a kispapam azt mondta, hogy tok jol meg lehetne csinalni ezt egy programmal, marmint azt a reszet, hogy frissitse a betoltott terhessegi heteket (meg persze az idorendbe rendezest is). Nem akarok beleszolni a dologba, es plane nem szeretnenk a Te ertekes munkad egy reszet mindenfele rideg geppel helyettesiteniKép, csak szivesen segitenenk, hogy konnyebb dolgod legyen...Kép

OmniaKép
Remelem, ma mar jobban vagy, es a kedved is rendbejott. A hangulatvaltozassal ne is foglalkozz, ugy latszik, normalis terhessegi tunet!Kép

Brokkoli,
Holnapra hatalmas kalappal!!!KépKépKép Egy emberkent fogunk drukkolni Neked!Kép A kispapadat kitanitottad, hogy hogy kell beirni nekunk az adatokat? Nagyon fogjuk varni a hireket!Kép

Norkini,
En meg baratfulet ebedeltem ma, annyi de annyi porcukorral...Kép Fincsi volt, de azert lehet, hogy nem kellett volna...

Puszi:

Leszter
21+4
leszter

Sziasztok!

Na megjöttünk mi is, hát felemásan telt a mai napunk. Az amniocentézist végül nem csinálták meg, mert az adjunktusnõ elkezdett problémázni, hogy minden leletem tökéletes, nincs semmi rizikó, mert mint kiderült nem örökletes az unokatestvérem Down kórja, hanem véletlenszerû, így várunk az AFP-re, amit ma le is vettek. Jövõ hét szerdán már mehetek az eredményért, és ha az rossz, akkor leveszik a 18. héten. De nekem már tök mindegy, mert most végre nem valami kis "orvossal" beszéltem,hanem a legnagyobb kutyával itt. Kép Ja egyébként az Uh-s doktornõ jól megjegyezte nekem: "Ez 16 hetes???" Ezt természetesen a hasamra mondta, de amikor elkezdte mérni Manót elismerte, hogy tényleg annyi, csak tudná hol tartom Kép .

Brokkoli! Ezer DRUKK!!!!! Sok sikert!

Most megyek, mert ma kicsit elfáradtunk.

Nadine
16

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Brokkoli: Ezerrel megy a drukk nektek holnapra.

Ma voltam a dokimnál és a méhszájam még zárva. Azt mondta, hogy karácsony körül fogunk szülni. Lehet, hogy karácsonyi ajándékunk lesz a pici. Jõvõhéten kell mennem vérvételre és Uh-ra. Már nagyon várom, hogy újra lássam a picurkát.

Kakukkfu, Orsoly: mikor kell menetek a kórházba? Hogy vagytok?

Sziasztok
Andy
36+6
andy78

Nyulika!
Gratulálok a kis Balázshoz!!! Sok boldogságot nektek, és sok tejecskét!!!

Lányok, ma voltunk a doktornéninél, és most már 100%-ra mondta, hogy kislány. KépKépKép És szépen be is van fordulva, a feje áll lefelé. Szerintem most fordulhatott meg, szombat éjjel, amikor fel is ébredtem a hatalmas mozgolódásra. Azóta érzem egész máshogy a kalimpálását. Kép Minden rendben volt vele, láttuk a szívét, a gyomrát, a gerincét, mindene olyan kis szép! Ja, és dokinéni nem szidott le a kilóim miatt, ami nagyon jólesett. Most nagyon jó kedvem van!!!!!

Az édességevésrõl jut eszembe: a hétvégén voltunk a Budafoki úti TTL-ben, vettünk egy nagyon ari mackós tapétabordûrt a babaszobába, és ragasztót, és kaptunk ajándékba egy nagy zacskó szaloncukrot. Na, mondanom se kell... KépKépKép

Nyugodalmas, derék-, csípõ- és pocakfájásmentes éjszakát mindenkinek!
Pussz
Franyo
28
franyo

Sziasztok Lanyok,

Zulutol reggel ezt az SMS-t kaptam:

"Szia Gomb! Megvahyunk, :-), Anna Sarolta, 7.15-kor bujt ki, 3.5/55(!), nagyon konnyu szules volt, Mindenkinek pusz, Brokkolinak kulon drukk! Dobogod vagy :-)! Zulu"

Zulunak ezuton is nagy-nagy gratula Kép

Bocsanat, hogy csak most irtam, de nemreg ertunk haza...

gomb
37+3
gombolyu

...ma voltam az elso CTG-n meg elotte Uh-n. Kicsit magas volt a baba szivverese, emiatt csutortokon ujra kell mennem CTG-re, es ha akkor is magas lesz, akkor be kell fekudnom. Kép
Remelem semmi gond nincs...szerintem csak azert lett magas, mert egyfolytaban ficankolt pocakbaba, es az asszisztens no is azt mondta, hogy inkabb biztonsagbol kell megnezni...volt valakinek ilyen? Majd szoritsatok nekem...ja es emiatt lehet, hogy csaszar lesz...es meg annyi mindent el kell intezni...de azt hiszem, hogy a babonak mar mindene megvan, az apasagi is ok...csak a karacsonyi ajandekok hianyoznak meg...de most akkor csutortokig belehuzok...

pusz,

gomb
37+3

ui: most visszaolvasok...
gombolyu

Sziasztok! Kép

Végre van idõm írni.

Leszter Kép

Igen állítható a kiságy, és letolható az egyik oldala, aminek én külön örültem. Kép
Dúlára azért gondoltam, mert ha valaki tudja mire van szüksége egy kismamának, akkor szerintem õ az. Mivel tapasztalt, és tudna velem egy hullámhosszon lenni, 100%-ig rámerném bízni magam. Ezért gondoltam rá.

Zsuzsi Kép

Nagyon jót nevettem a kisfiad produkcióin, nem semmi srác lehet. Kép Kép Pihenj sokat, és ne aggódj az utazás miatt, majdcsak idõre jön az a tökmag. Kép

myssnia
29+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Zulu Kép

Nagyon gratulálok! Sok boldogságot! Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Brokkoli, én szorítok ámKépKépKép!

Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz gyes-betegség témában. Ez nem azért van, mert az ember lánya annyira unja magát otthon! Én sajna még most is visszaesõnek számítok, mert itt vidéken (bevándorlóként) nincs kire hagyni a gyereket, úgyhogy kimozdulás nukuKép. Tényleg szüksége van az embernek hetente néhány órára, hogy csak magával foglalkozhasson, különben a napi verkli felemészti a türelmét. Majd rájöttök, hogy a ti jókedvetek a gyerekkel is csodákat mûvelKép

Jelentem, az elkószált rágcsáló elõkerültKép.

A 3D UH tényleg nagyon szép, de a Soroksári úton, ahol mi voltunk, igazából csak mozizás volt és nem szûrés. Igaz, arra felhívták a figyelmemet, hogy a babának az egyik oldalon vesetágulata vanKép, azóta is frászban vagyok. De azt mondták, hogy ez igen gyakori és nyomtalanul eltûnik késõbb. Szóval lehet, hogy már a lányomnak is volt a terhesség alatt, csak az senkinek nem tûnt fel. Így jár, aki túl kiváncsiKép.

Manócska, én tavaly áprilisban a Rákóczi úton jártam végig a kis maszek cipõboltokat (egyik kapualjtól a másikig) és kb a Blahánál találtam is egy fehér keresztpántos és nem túl magas sarkú topánt 10.000 ft alattKép. Nekem ez tökéletesen megfelelt, fõleg, hogy azóta sem hordtam és már nem is fogom, mert a szülés után is nagyobb maradt a lábam egy számmalKép. Ja és szerintem még így kispocisan is tartsd szem elõtt a kényelmet, mert nekem bizony 16 hetes terhesen a nagy esemény végére beledagadt a lábam az egyébként kényelmes cipõbe .

Lányok, látom mindenkire rátör néha a torkosság, de én még így is félve merem bevallani, hogy a cég által küldött Mikulás csomag már majdnem üres. Ahogy Gombóc Artúr csinálja a mesében, én is úgy szelektálok ki minden nap valamilyen csokit a gyerek egészségére való hivatkozássalKép.
Szörnyû lenne már karácsony elõtt elhízni, úgyhogy a maradékot biztonság kedvéért föletetem a párommalKépKépKép.

Jaj, megint jön az egérfogó, inkább lelépek.
Üdv
Momo
26+3

Momo
momo

Zulu!

Most olvastam a nagy hírt. ÓÓÓÓRIÁSI GRATULA NEKTEK!KépKépKép

Momo
26+3

Momo
momo

upsz...bocsanat a sok hibaert, csak minel hamarabb akartam Veletek kozolni a jo hirt Zulurol Kép...meg aztan a nem tul jot is Kép Probalom nem izgatni magam, persze eleg nehez...de tudom, hogy most a lazitas tesz a legjobbat pocakbabanak is...

gomb
37+3
gombolyu

Sziasztok!

Zulu!!!Kép
Ezer gratula!!!!!

Omnia!
Hát nem gondoltam volna, hogy Szilveszterre is adnak idõpontot! Kép Még én írtam Neked, hogy biztos megcsinálják Karácsony elõtt!!!
Nekünk már "csak" két hetet kell várnunk, hogy lássuk a kisbabát újra. Nehezen telt el a 12 hét...

UH-ról:
Én maximálisan elégedett vagyok a Margit UH-jával. Lehet, hogy szerencsém van? Ahogy olvasom a rossz tapasztalatokat...
Emma!
Tényleg ezt mondták, hogy majd kiderül, hogy egészséges-e, ha megszületett? Hát nem vagyok egy vérmes természet, de nem álltam volna jót magamért, ha ilyet mond egy orvos!
Gombóc!
Ki csinálta a 12. heti UH-ot? Nem mért bõrredõt? Totál kiakadtam... Kép

A 18. heti nekünk nagyon részletes volt, a kis ujjait is megszámolhattuk, a csontocskáit, veséjét, szivét, mindent részletesen megmutatott az UH-os hölgy, és közben magyarázta is, mit látunk. Aztán kinagyította azt a bizonyos megkülönböztetõ "jelzést". Remélem, hogy most is szerencsénk lesz, és hozzá kerülünk!

Hú! Kép
Ha 8 kilót híztam eddig, akkor én is számíthatok egy adag letolásra? Kép Szerintem ez egyáltalán nem sok, bár nekem mostanában fokozódik az étvágyam. Kép

Zsuzsi!
Örülök, hogy jobban vagy. Nekem a keményedések szinte mindennaposak. És tényleg igaz, hogy nehézkesebben viselem ezt a második várandósságot. Akkor a harmadikba bele se vágjunk? Kép Kép

Én nem vagyok cumisüveg-ellenes, de a kórházba nem kell szerintem. Vagy ha nem indul be a tej?

Mostantól csak este tudok jelentkezni, mivel már nem dolgozom! Kép Kép

Norka!
Hogy telnek az otthoni "semmittevõ napok"? Én ma vasaltam vagy 2 órát... Kép

Na, eldugulok!

Még Brokkolinak drukk!!! Kép

Judó
28+1
judó

Nyulika es Zulu,
NAGY NAGY GRATULAAAAAAAAA! Sok sok tejcsit kivanok Nektek! Kép

Brokkoli,
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Gomb,
Kép a befekvesert. Pont ma a Margit Korhazban az oktatason a foorvos mutatott egy igazi CTG gorbet, es kulon kiemelte, hogy mozgekony babanal es sok ficankolasnal szaporabb lesz a baba szivverese. Remeljuk, Nalatok is csak KisGomb volt tul aktiv. KépKépKép

Gombóc
gombóc

Kangi, Gombóc:
köszönöm a bókokat Kép. Nekem természetesnek tûnik, hogy Hayimmamával otthon legyek kicsit, meg hogy a baba érkezése után megpróbáljak segédkezni.
Persze, amilyen természetû Hayimmama, úgysem tud egyelõre nyugodtan ülni, úgyhogy a házimunka legfeljebb a baba születése után lehet az enyém Kép.

Franyó:
Nálatok a doki bemutatta már a váltótársát? Minket behívott, hogyha véletlenül õ nem lenne, akkor kit kell keresnünk - be is mutatta a másik dokit, akihez el kell mennünk egy rendelésre (illetve Hayimmama megy, én legfeljebb kísérni tudom Kép)...

Üdv: Hayimpapa (36+3)

Hayim Apuka
hayimpapa

Zulu-nak pedig ezer gratula KépKépKép
Brokkoli nem akarta átadni az elsõ helyet, de most már reméljük nemsokára jön a baba. Drukk-drukk!

Hayimpapa

Hayim Apuka
hayimpapa

Kedves Gömb?

Megszeretném Tõled kérdezni, hogy a Szabolcsban (már ha még odajársz) minden nap lehet e menni CTG-re és mettõl meddig van rendelés?

Elõre is köszi
Kata
SFKata

Zulu! Óriási gratula a kis Annához!!!!!!!!!! KépKépKép Jajjjjdejóóóóóóóóóó!!!!!!!!! Sok boldogságot nektek!!!

Hayimpapa!
Nem mutatta be, de hát nekem még van idõm, remélem... ti hogy vagytok?

Pussz
Franyo
28
franyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: