Sziasztok!
A receptre kapható tápszerünk árát is meg fogják emelni

. Még jó hogy már csak egy havi adagot fogunk aranyáron venni, a jövő havit gyorsan egyben felírattam meg ki is váltottam. Most olvastam a neten hogy a cég ami forgalmazza az Algopirint üdvözli a szer receptkötelessé tételét, a marhák az azonos hatóanyagú bogyók közül úgyis csak a legolcsóbbat lehet felírni az meg nem az termékük. Nem számolták ki még mekkora bevételtől esnek el? Néha komolyan nem értem én ezt az egész nagy átalakítást...
Megmértem magunkat itthon, pont ma vagyunk 4 hónaposak ha jól mértem akkor 67 centi és 6800 g-ok vagyunk

Tanácsadásra meg védőoltásra csak jövő héten megyünk.
A szülinaposoknak névnaposoknak sok boldogságot és éljen minden kismamink
Zsuzsu:
Én csak nyers almára tudok szert, de azt szinte azonnal kell rátenni és ez a citromsav, akkor nem tud bebarnulni és nem hagy foltot. Én minden almaleves etetéshez ugyanazt a cumót adom rá

Egy régi már 3 gyerek által összealmázott répázott garnitúrát, abban kenheti nyugodtan:-)
Hogy éred el hogy ne akarjon többet enni 100 ml-nél? Nálunk az esti evés olyan akármennyire is akarom hogy csak a neki előírt adagot egye meg (4 hós babánál ez 210 vízből tápi ami 233 lesz készen) Alexa erre rendszeresen ráhúz még 30 -60 milit. Pedig napközben nem eszik meg ennyit, vagyis nem a gyomra űrtartalmával van a baj. (azt hiszem éjjelre eszik, azért ez a nagy mennyiség.
Azt olvastam valahol, hogy olyan nem túl sűrű méz állagúnak kell lenni a főzeléknek, hát nemtom az talán 1/3 - 2/3-ad arány? A fiamnál mi ezt próbálgattuk, na még egy kicsi tej, na még minidg sűrű stb.
Gyógyszertéma. Elmész az orvoshoz egy megfázással, tuti kapsz kétféle antibigyót, köhögéscsillapítót, hörgőtágítót, és még sorolhatnám. Az orvos tuti nem mondja hogy menjen haza, szedjen be egy nagy adag C-vitamint, igyon hársfateát, és max ha nagyon lázas vegyen be 1 db hatásos lázcsillapítót, és maradjon szépen 2 napig ágyban. Szóval ha elmész az orvoshoz akkor tuti több gyógyszert eszel mintha nem mész, plusz a meglévő nyavajádra még összeszedsz egy kettőt amíg vársz a váróban, mert olyat még nem láttam hogy időpontra mész és ne kelljen várnod másik hat beteggel. Arról meg ne is beszéljek, az orvos jutalékot kap ha adott cég termékeit írja föl, vagyis föl fogja neked írni ha kell ha nem (tisztelet a kivételnek mert van ilyen orvos is).
A gyógyszer iszonyat nagy üzlet, a gyogyszerlobbi pedig kiterjedt, és ebből a beteg soha nem jöhet ki jól...
Fogzásra meg van gyógyszertári készítmény helyi érzéstelenítő csupán, igaz fel ell íratni, de töredékébe kerül a gyári cuccosnak és hatékonyabb is. És tényleg segít, a manók olyankor rágnak mert nem érzik következésképp hamarabb áttör a fogacska és akkor már ez a kence sem kell.
Exi:
Remélem anyukád jobban van már!
Hát mit mondjak, nekem nem tudnának annyit fizetni hogy ekkora ökörségeket próbáljak beadni embereknek pláne olyan szöveggel, hogy ez csak és kizárólag miattatok van. Én már csak azt nem tudom, mivel fogom a saját lázamat csillapítani ami sajna még egyszer sem reagált, se paracetamlra, se aspirinre se ibuprofenre... Nem baj, remélem megtartja jó szokását Szegeden az egyik patika, ott ugyanis még akár fogigátlót is szerezhetsz recept nélkül, ott tuti kapható lesz...
Timika:
Igazad van, valamivel rá kell hogy vegyék az embereket hogy orvoshoz járjanak, ugyanis a vizitdíj ottmarad az orvosnál, a tb járandóságukat pedig megkurtították. Valamit adni is kell nekik ha már elvették a jövedelmük egy részét. És naná hogy a legtöbbet vásárolt gyógyszerrel teszik, nem lenne nagy üzlet hogy aszpirint tegyenek vénykötelessé, abból töredék fogy csak az algopirinhez képest.
Zozó:
Grat a babához, úgy irigyelek minden kismamit. Sajnos nekünk mindenképp várni kell a csaszi miatt, de remélem addigra a párom is megbékél egy harmadik gyerek gondolatával
Nekem volt egy trükköm erre, igaz csak a kaja ellen kellett. Vettem a patikában mentholos orrkenőcsöt, ez is készül gyógyszertárban és egyszerűen belekentem az orromba mint megfázáskor, No onnantól kezdve csak azt éreztem, az meg nem bántotta a gyomromat

Hátha bejön esetleg nálad is.
A családnak meg mondd meg kerekperec, ne is kérdezzenek, majd havonta egyszer tartasz fogadónapot, addig bírják ki

Nálunk bejött, bár a végére majdhogynem én nem bírtam betartani, hogy ne meséljek
Romy:
A múltkor láttam egy olyan előkét, ami tulajdonképpen nem is igazán az, hanem egy inkább ujjatlan bodyhoz hasonlít. Át kell húzni a gején és oldalt bepatentozni vagy megkötni. Egyébként műanyaggal bélelt előkeanyagból volt, de most azon töröm a fejem hogy hol láttam. Gondolom Dávidnak nincs kifogása ha adsz rá még egy "bodyt" ami persze nem ám egy előke
Niki:
mérleg előtt döntsd el mit szeretnél. Ha csak egyszer kétszer megnézni az első 1-2 hónapban akkor elég bérelni. De ha úgy gondolod hogy az első évben hetente kíváncsi vagy a súlyára, akkor érdemesebb venni egyet, mindig hirdetnek használtat, mert bizony 4 havi bérleti díjból már majdnem egy újat vehetnél. A húgomék bérlik és brutál horror a bérleti díj. Én szeretem hetente egyszer megmérni, habár nem visz a kétségbeesésbe ha egy hét alatt alig nő a súlya, a következőn mindig bepótolja, de nem szeretem a rendelőben levetkőztetni totál meztelenre, inkább előtte itthon megmérem és bemondom a súlyát.
Ha olyan vagy aki megijed egy kisebb súlyingadozástól akkor fölösleges beszerezni csak az első hónapra kellhet. Amúgy pedig az éhes baba sírós baba, ha alszik, van elég pisi kakis pelenka akkor biza eleget evett

És szopás mérésére már csak azért sem alkalmasak, mert rettenetesen érzékenyek, és már annyi elég hogy ha kicsit máshova kerül a baba súlypontja, máris akár 50 gramm eltérést mutathat kipróbáltam mert 10 mili tápi 10 g, és bizony hiába tudtam centire hogy 100 milit evett, a mérleg 50-150-ig mutatott mindent annyiszor ahányszor ráraktam
Enikő:
Nagyon jó hogy leírod mi történt veletek, milyen tapasztalataid vannak, mert te tényleg tapasztalatból mondod és főleg jószándékkal írod a hozzászólásokat, de sajnos vannak akik teljesen tudatlanul merő "jóindulatból" adogatják a tényleg sületlen tanácsaikat. Az hiszem a többiek rájuk értették a hülyét.
Hát eddig ahány ismerősöm volt terhes, mindig a lányokkal voltak sokkal rosszabbul, a fiammal semmi bajom nem volt a lánnyal a 20. hétig puszipajtások voltunk a wc-kagylóval
Megnéztem a neveket, nekem van egy csomó ami tetszik, de nem tudom a vezetéknevetek úgy meg olyan vicces nevek jöhetnek ki

Pla mi vezetéknevünk Rózsa, így vicces lenne ha valaki Ibolyát javasolna
Eszter:
Én Dm-es Babylove pelenkát veszek. A kaki amíg folyós addig általában kificánkolják, nálunk most az vált be hogy egy számmal nagyobb pelust adok rá reggel, mert mi általában egyszer, délelőtt kakilunk. De az biztos hogy a legkissebb méret ebből a pelusból 25 deka pisit bírt el mert egyszer megmértem reggel, amikor nagyon tele volt. A pampers talán kicsit puhább belül, de nálunk semmi gondot nem okozott, és száraz a kicsi bőre. Lehet belőle mintadarabot is venni akármelyik dm üzletben, abban 2 db van. És méretre is elég jó, a pamperst meg a liberót rövidebbnek találtam az adott méreten belül.A Lidl-s és Tescos meg nem sokban különbözik árban a liberótól. A Dm-es kapta egy pelenkatesztben ugyanazt az értékelést a neten mint a Pampers.
Én popsitörlőből sem veszek túl drágát. A lidl-ben 299 Ft-ért van és egy kakis pelus cserénél van hogy 10-et elhasználok arra pedig kicsit drága lenne valami nem noname márka. Persze szerencsés vagyok, semmi gond nem volt eddig a popsinkkal. Kopp-Kopp...
És remélem elírtad, dessztilált vizet nem szabad inni még felnőttnek sem (én legalábbis ezt tanultam mind az élettan, mind a kémia proftól a fősuliban) a picinek felforralt és visszahűtött vizet javasolnak. A húgom pl mindhárom gyerekének babaásványvizet adott (most nem tom melyik márka), de azt nem forralgatta. Semmi bajuk nincs és nem volt tőle. Ha meg nem issza meg a vizet akkor elég volt neki a tejcsi, a szomjasan maradt gyerek a vizet is megissza.
Cseppek:
Védőoltás után lehetnek nyugtalanabbak a gyerkőcök, azért csak egy más nap volt, orvos megpiszkálta, lefogták, megszúrták, szóval túl sok élmény is okozhatja, meg persze azért csak egy vakcina ami beindítja az immunrendszert, de ne aggódj, nem lesz tőle semmi bajuk, pár nap és minden visszaáll az eredeti kerékvágásba. Mi még lázasak is voltunk a legutóbb, mert még megkapta a meningitis elleni oltást is.
Azt hiszem leírtam mindent amit szerettem volna.
Puszi: Ági