A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Igen, Kagyló, részemről is kösz.

Holnap megyünk az első konzultációra, csütörtökön beszámolok, mi volt.
f
február

Kagyló!

Köszönöm.

Február 15-től változnak a gyógyszerárak?
gizmixxx

sziasztok
Vizitdíj, kórházi napi díj, nyilvános várólista, Egészségbiztosítási Felügyelet. Ez csak néhány példa a jövő évi egészségügyi változások közül.
A legtöbb változás 2007-ben az egészségügyet érinti, bár nagyobb részük nem januártól lép életbe.

Dobozdíjas gyógyszerek

Január 15-étől a támogatás csökkentésével egyes gyógyszerek háromszor annyiba is kerülhetnek. Tb-támogatás ugyanis csak a legolcsóbb készítményeknek jár majd.

Az egészségbiztosító a támogatotti körből kivesz több mint 300 készítményt, köztük ismert láz- és fájdalomcsillapítókat, ízületi gyulladásra ható gyógyszert, köhögéscsillapítót és antibiotikumokat. A közgyógyellátottak kivételével mindenki számára megszűnik az ingyenes gyógyszer, ezek 300 forintba kerülnek 2007-től.

Változás, hogy jövőre a szak- és háziorvosoknak az azonos hatóanyagú gyógyszerekből az olcsóbbat kell felírni. Ezt számítógépen kell vezetniük a gyógyítóknak. Ha mégsem a legolcsóbbat ajánlják a betegnek, akkor azt részletesen indokolni kell. Az indokolatlan gyógyszerfelírásért az orvost megbüntethetik.

Gyógyszert már nem csak a patikából

Könnyebséget jelent majd a betegeknek, hogy nemcsak a patikában, hanem benzinkúton vagy áruházláncokban is vásárolhatnak egyes gyógyszereket, például lázcsillapítót, orrcseppet, széntablettát, vitaminokat.

Könnyebb lesz a patikaalapítás, kevesebb lesz a gyógyszerreklám, és a gyógyszergyártóknak is többet kell fizetniük a gyógyszerkasszába. Megszűnik januártól az orvosok és gyógyszerészek kötelező kamarai tagsága, és létrejön jövőre a betegek érdekeit védő úgynevezett Egészségbiztosítási Felügyelet.

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Itt azt írja! :cry:
Szívesen!!! :lol:

kagyló

Kagyló tegnap kerestelek MSN-n, de a férjed ült a gépnél!! :-(
Ági28

Horváth Ágnes közölte: a módosítás következményeként az eddig 90 százalékos támogatási kulcs 85-re, a 70 százalékos 55-re, míg az 50 százalékos pedig 25-re csökken.

kagyló

Sziasztok!

Kagyló! Arról nem tudsz valamit, hogy a támogatott lombikok számát hogyan csökkentették?

Üdv

CseKa

Kép
cseka

Cseka
Még nem csökkentették!!! Csak szó van róla, de nem lett jóvá hagyva, ennyit tudok....

kagyló

Komoly? A multkor a híradóban azt mondták, hogy kettőre csökkentették, és utánna fizetős, de ha sikerül, akkor visszakapod a pénzt.
Ági28

Ha így lenne nem csinálna apánk is 3 felett támogatottat!!!! :lol:

kagyló

kagyló,

megint csak köszi a kimerítő infót :)

Ági!
Te meg istenkirálynővagy :D de komolyan hihetetlen amit itt fogyás címszó alatt összehoztál! Teljesen elszégyeltem magam...
szpandi

Én is úgy hallottam, hogy még nincs végleges döntés...gondolom fokozatosan szoktatnak minket a gondolathoz...
szpandi

Andi ne tedd. A héten rossz kislány voltam, mert minden nap ebédeltem!! :-)

Kagyló nem tudom, én ezt hallottam a híradóban.
Ági28

Ági

Én meg reggeliztem, ebédeltem és vacsiztam is minden nap...ozt csodálkozom, hogy nem fogyok hihi...

nem baj kapok majd apánktól dorgálást!!!
már várom nagyon, a dorgálást, meg azt is hogy megjöjjön, ennyire még sosem vártam...és akkor már tudom majd legalább mi vár rám az elkövetkező 1 hónapban...
szpandi

EGYES HORMONKÉSZÍTMÉNYEK IS DRÁGULNAK!
FIGYELEM!

Akik hamarosan kezdik a stimulációt, és már rendelkeznek a hormonkészítmények receptjével, még 2007. január 16. előtt váltsák ki legalább azokat a gyógyszereket, amelyeken van támogatás, mivel egyes hormonkészítmények és egyéb, bennünket érintő gyógyszerek EOP általi támogatottsága 50-ről 25 %-ra csökken, ami a gyógyszerek jelentős mértékű drágulását eredményezi.

Egy-két gyógyszer jelenlegi és 2007. január 16. utáni körülbelüli ára:

Puregon 300 NE-s patron: 15.432,- helyett 24.973,-
Menogon (10-es kiszereles) 8944,- helyett 13.417,-
Menopur (10-es kisz.) 26.043,- helyett 39.065,-
Ovitrelle (tüszőrepesztő inj.) 4741,- helyett 7112,-
GONAL-f is ugyanilyen mértékben emelkedik.

A nem támogatott készítmények (pl. Decapeptyl, Cetrotide, Choragon, Profasi, Superfact, Orgalutran, stb.) ára nem változik.

Javasoljuk, hogy menjen el a receptekkel a gyógyszerészéhez, és érdeklődje meg, hogy pontosan hogyan változik a felírt készítmények, gyógyszerek ára.

Szerző: Repcsi
Forrás: Magyar Gyógyszerész Kamara honlapján nyilvánosan közzétett rendszergazdai állomány

kagyló

Szia Kagyló!

Neked köszönhetem, hogy ideírányítottál erre a topikra.
És mindig nagyon sok hasznos infoval szolgálsz.
Nagyon nagyon köszönöm.
Most jött meg. Holnap hívom az orvost.
Lehet, hogy már kérdeztem de mikor kell elkezdeni husit enni, és milyet??Hanyadik naptól kell szedni a stimus gyógyszert. Engem nagyon zavar, hogy a Vass dokit a hét három napján tudom csak elérni.
Holnap kérek tőle másik elérhetőséget. Jó lenne ha még péntekig fel tudnám íratni, és ki tudnám váltani a gyógyszereket. Még attól is félek, hogy nálunk nem lesz a patikába valamelyik bogyó, amit felír.
Annyira izgulok, teljesen kész vagyok.

Remélem elnézitek nekem.

Üdv: mindenkinek.
gizmixxx

Sziasztok!

A lombikokat befejezve kiselejteztem a megmaradt gyógyszereimet és szívesen átadok 1 doboz bontatlan Norcolutot, illetve 1 levél Regulont. A Norcolut 2008. 03.-ig, a Regulon 2007. 11.-ig jó. Ha valakinek szüksége van rá írjon és elküldöm.
Kívánom, hogy mindenkinek babás legyen ez az új év.

Üdv.: Zsuzsa
b.zsuzsanna

Szia Gizmixxx!

Hát egy stimuláció tényleg nagyon izgi. A stimus gyógyszereket általában az 5. naptól kezdik és a Déli gyógyszertárban mindig meg tudod venni.

A husit és a sok folyadékot szerintem minél korábban kezded annál jobb. Leszívás előtt ettem húst, de nem olyan sokat mint leszívás után, plusz tojást, túrót és tejet is, meg halat. A sok fehérje segíti a tüszők növekedését és a felesleges hormonok kiürülését, segíti megelőzni a hiperstimulációt. Most nekem a leszívás után Dévisz utasítására napi minimum fél kiló húst kellett eltűntetni és napi 3 liter ásványvizet. Én eddig csak csirkehúst ettem, de a végén annyira meguntam, hogy tarjára és karajra is ráfanyalodtam, pedig nagyon sajnálom szegény malacokat.
Végülis mindegy milyen formában eszed meg a húst (rántott hús, grillcsirke, sülthús) a lényeg hogy megedd.
kispinty

Sziasztok!

Köszönöm az infot, nagyon arik vagytok!

Én ma megyek apánkhoz, szerintetek megírja nekem a hormonokat, hogy ki tudjam váltani akkor is, ha csak februárban kezdek?

Puszi

CsK

Kép
cseka

Szia Kispinty!

Köszi a segítséget. A gyógyszerek felírása előtt nem kell elmenni vérvételre?
Mindegy milyen húst eszek??
gizmixxx

Cseka szerintem nem nagyon fogja felírni a gyogyókat!! Bár inkább ne legyen igazam.
Ági28

Gizmixxx, stimuláció közben kell majd menni vérvételre, hogy megnézzék az ösztrogén szintet.
Szerintem mindegy milyen hús csak színhús legyen.

A gyógyszereket szerintem sem írja fel előre.
kispinty

Sziasztok!

Örülök, hogy lassan újra éledezik a topik, elvégre itt a január beindul megint a menet:)
Én is azt hallottam, hogy még nem csökkentették a támogatott lombikok számát, bár nyilván előbb-utóbb fogják.
Én is alig várom már, hogy megjöjjön és kezdhessem a 4. inszit, bár most annak is örülnék, ha egy pár napot késne, mert ha szokás szerint megjön, akkor az inszem kb. olyan napokra esik, mikor a férjem egyáltalán nem tudja megoldani, hogy ott legyen. Most ezen izgulok a változatosság kedvéért.
cyprus

Hát kösz, akkor nem is nagyon ingerlem őt ilyen kérdéssel:(

Végülis az a lényeg, hogy sikerüljön.

Na most indulok Dévai papához, puszi Nektek csajok!

Kata

Kép
cseka

Cseka sok sikert!! :-)
Ági28

sziasztok
Gizmixxx
Én is csak úgy tudok mindent, hogy rákeresek a netten.
Pl itt: http://www.lombikbaba.hu/index.php?opti ... e&Itemid=1

És álltalában keresőkbe írom be.
A húst meg jobb ha úgy kezded el enni ahogyan Kispinty is írta neked.....stb.
Én nem ismerem Vass dokit, csak láttam már. Dévaihoz járok, nekem nagyon szimpatizál, és szívesen maradnék is nála.

kagyló

Sziasztok!
Hát megtörtént a nagy találkozás, kedden voltunk az első konzultáción. El sem lehet mondani, mennyire másabb érzés innen eljönni, mint a SOTE-ról (aki járt már ott, tudja, mire gondolok).
Szóval. A Doktorbácsi nagyon rendes, szimpatikus, a kérdésekre válaszol, nem néz hüjjének (vagy jól leplezi :) ), és szemmel láthatóan örült, amikor az UH-on mindent rendben talált (na jó, nagy vonalakban – petefészkek kicsit kisebbek, viszonylag kevés tüszővel, de azért vannak).
Már csak az andrológiai szakvélemény hiányzik (hiába volt az emberem többször is, azok sajnos nem hivatalosak, szóval most kénytelen elballagni újra), meg a szokásos mindenféle véres-vizeletes vizsgálat + EKG, meg ilyenek, ezekhez már be is szereztük a beutalókat.
Ha az andrológus másként nem rendeli, akkor elvben FEBRUÁRBAN KEZDÜNK! Legalábbis felkerültünk a februári várólistára.
Szóval most nagyon fel vagyunk dobva, hogy végre történik valami.

(A HSG-t ezek szerint talán megúszom. A SOTE-n annak ellenére, hogy kereken megmondták, hogy lombik, és kész, meg akarták csináltatni, méghozzá a röntgenes változatot, és amikor rákérdeztünk, hogy elfogadják-e az UH-ost, és azt mondták, nem, na akkor jöttünk el. Nem akarom a SOTE-t bántani, tudom, hogy sokaknak sikerült ott, de én nagyon örülök, hogy időben leléptünk.)

Bocs, hogy ilyen bő lére eresztettem, de ahogy már mondtam, eléggé belelkesedtünk.
f
február

Nem baj február így is kell nekiindulni, ilyen lelkesen!! :-)
Ági28

Hát ja. Aztán ilyenkor jönnek a nagy pofáraesések... De egyelőre erre nem akarok gondolni. Tudom, hogy kicsi a valószínűsége annak, hogy elsőre sikerül, de azért persze remélem.
Te is februárban kezdesz? Pár napja megint olvasgatom a régebbi bejegyzéseket, ha jól emlékszem, tavaly márciusnál tartok, szóval még nem tudom, hogy mi történt, hanyadik próbálkozásnál tartasz.
f
február

Nekem volt 6 inszemem, és egy lombikom októberben. Szóval itt tartok!! Ja és kb 700 ezer ft-nél!! :-)
Ági28

Jaj. már a 700 e Ft is jaj önmagában, de a 6 inszem...
Kívánom, hogy a 2. lombik sikerüljön! (Ha jól emlékszem, azt olvastam, hogy előtte több évig próbálkoztatok. Most már muszáj sikerülnie!)
február

Hát igen legalább 5 évig.De most sikerülni fog!!
Ági28

sziasztok !
Végre van egy kis időm írni...eddig csak olvasgattam a leveleiteket amikor volt pár percem.

Tegnap voltunk apánknál a beindító vizsgálaton...A méh vizsgálat mindenkinek ennyire fájt, vagy csak én ugrottam ki majdnem a vizsgálószékről, bár Dévainak remek ellenérve volt (átszúrás, azonnali műtét...hehe)

Nem volt túl elégedett a 2db 6mm-es kezdő petémmel és a sok kicsivel
Rám bízta, hogy akarok-e még egy hónapot várni, vagy kapjak több gyógyszert...
persze, hogy nem akarok várni!!!
felírt:
Decapeptylt (már tegnap be is adtak egyet és ma én magamnak a másodikat - én hőőőőőőőőőőőős)
Fostimont
Merionalt
Prednisolont
Folsavat
Kálium-R

Kiváltottam: 52 000Ft

+ progi injekció Pharmafutártól 50EUR

Azt mondta apánk ez több mint már a fele! hát majd kiderül

Mindenkinek nagyon drukkolok! Rengeteg kitartást kívánok!
Ma megpróbálom átrágn magam a papírokon...
szpandi

Andi szerencséd van, ez a jövő héttől többe került volna.
Ági28

sajna igen, és még biztosan kell majd hozzá venni már a 25%-os támogatással, már amire van egyáltalán...
szpandi

Sziasztok!

Én ma ugrok be Déviszhez egy kenetre a változatosság kedvéért.

Ági nem tudom, hogy bírtad ki évekig ezt a várakozást, én fél év után már feladtam és mint kiderült nem is tettem rosszul. Hány éves vagy? Én most leszek 33, így ez is hozzájárult a türelmetlenségemhez, plusz az összes barátnőmnek sikerült teherbe esni szinte azonnal. Mondjuk ez nem is olyan nagy baj, mert majd lesz kihez fordulnom tanácsokért és megkapom a felesleges babakocsikat:).

Andi a méhvizsgálatot mindenki ennyire élvezi. Nekem mindig egy fő tüsző van az elején, de a Decapeptyllel jó sok lesz.
kispinty

Kispinty, én ,most leszek 30. Igazából már három év sikertelen próbálkozás után a dokimhoz fordultam, akkor még egy nő volt, ő adta a clostyt, de elég bunkó volt, így másik dokit kerestem, ő is clostyzot, meg vérvételekre küldött állandóan, de ő legalább az átjárhatóságit megcsinálta nálam!
Ági28

Sziasztok Kislányok!

Én már elmúltam 35 de még "csak" 2 éve próbálkozunk. Csak az sajnálom, hogy tavaly tavasszal nem Dévainál kezdtem, mert akkom már lehet terhes lennék, de legalábbis 1, vagy 2 lombikon túl.

Kispinty, ez most tényleg bíztató, mert persze apánk ott sopánkodott a két fő tuszőmön...tényleg, Te mennyin vagy már túl, mármint lombikon (bocs ha ez a korábbiakból már kiderült csak nem mindíg vagyok képben)?

Ági, neked mikor jön meg februárban? mikor tudtok kezdeni.
szpandi

Szerintem jan végén fog megjönni. kb 27.-e körül.
Ági28

Sziasztok!

Február, nagyon örülök, hogy te is jó érzésekkel távoztál Dévaitól:)
És ez a megnyugtató érzés, hogy maximálisan odafigyel rád csak erősödni fog ahogy te is megismered és ő is téged. Bár szívből kívánom, hogy ne kelljen sokáig járnod hozzá.

Teljesen elrémlök valahányszor erről a méhtükrözésről olvasok. Jajj, iszonyú lehet:(. Ebből a szempontból még szerencse, hogy van
hátra 3 inszem. Bár az egyik ismerősömnek a 9. inszem sikerült:)
Nem bírta rászánni magát a lombikra és engem is teljesen elbizonytalanított, bár azt hiszem, hogy a 6 sikertelen inszi után az embernek elege van a szinte semmi esélyből. Az időt meg kár vesztegetni. (én 31 éves vagyok)
Ági! Benned felmerült, hogy a 6 inszi után is folytatod inszemmel? Egyáltalán apánk mit szól ehhez?
cyprus

Egyáltalán nem merült fel, hogy inszemmel folytassam. Mert engem baromira izgatott, hogy az én petécskéim, meg apa spermácskái legalább hajlandóak e közösülni, és elindulni!! Szóval én egy percet sem gondolkodtam rajta. Egyébként nekem egyáltalán nem fájt a méhszonda!!
Ági28

Ági, te igazán szerencsés vagy. Én azt mondtam inkább 10 HSG, mint 1 méhszonda!
Egyébként nem tart sokáig ezért ki lehet bírni!!! Csak jó volt valamin kicsit végre nyafogni :oops:

Az első lombiknál hogy mentek a dolgok Neked? hány petéből mennyi termékenyült és mennyit ültettek vissza, esetleg fagyasztottak valamennyit?

Most nekem is van 2 jó inszemes ismerősöm. Az egyik 3-ra sikerült, a másik pedig 1. mert annál a lánynál mint kiderült olyan szorosan zárt a méhszáj, hogy természetes úton nem tudtak szegény kicsávók átjutni rajta :?
szpandi

Na szóval, akkor meséljetek nekem erről a méhszondáról! Mi az pontosan, mire szolgál, ilyenek... Azt hittem, ha már egyszer megúszhatom a HSG-t, akkor csak az öninjekciózáson és az embertelen mennyiségű hús elfogyasztásán kell görcsölni...

Cyprus - igen, nagyon szimpatikusnak találtuk Dévait, de valahogy nem bánnánk, ha nem kéne sokat koptatni a rendelőjét...

szpandi, Te hol kezdtél? Mi is bánjuk, hogy nem ide jöttünk rögtön. A SOTE-n kezdtük, szakmai szempontból nem volt bajunk (főleg, mert nem értünk hozzá, bár az azért nekem is szemet szúrt, hogy minek a HSG, ha egyszer csak lombik lehet...), de egyszerűen nem bírtuk a hónapok óta tartó tötyörgést...

f
február

Andi nekem az első lombiknál 9 petét szívtak le, abból 6 megtermékenyült, bár sajnos ICSI-t csináltak végül, a hat 3 napig gyönyörűen fejlődött, de a 4. napra csak kettő maradt!

Nekem a HSG sem fájt, sőt nem is éreztem semmit az egészből.

Február a méhszonda, az azért van, hogy feltérképezzék a méhet belülről, hogy hova a legjobb visszatenni az embriókat.
Ági28

Köszi a gyors választ!
Aha, szóval ezért. hát jó, ha muszáj... :)
február

Szívesen, ha tudok segítek.
Ági28

Ági,
Nálam is tuti ICSi lesz, gondolom ez csökkenti az esélyeket nálam is majd...de mindegy csak valami legyen. Ezek szerint nálatok a 4. napon volt a beültetés...?

Ja és Neked meg 5 év, 6 inszem 1 lombik és 700000Ft után kijár, hogy ne fájjon a méhszonda! :D

február
Mi a forgácsban kezdtünk Sipos Dokinál. Sajna ott is a szöttyögés volt a gond. addig húzta, hogy a két inszem után, mire végre sorszámot kaphattam október végén lombikra, már csak áprilisra tudtak előjegyezni.
Nekem jó lett volna, mert közel lakom, de persze most utólag már bánom, hogy nem mertem felvállalni azt a kis plusz időt az utazásra...valszínűleg Dévainál nem is erölködtek volna a 2 inszemen sem, mert az andrológiai szakvélemény egyértelmű volt...
egyébként nekünk már előszőr is Őt ajánlotta egy olyan pár, ahol mér 4,5 éves a kisfiú és herebiopsziás - ICSi-s volt.
Persze ez mindig lutri, mármint, hogy hova menj ilyenkor...
szpandi

Szpandi, mi is rájöttünk, hogy az egyetlen komoly érvünk a SOTE mellett, hogy közel van. Aztán gondoltuk, hogy inkább utazgatunk, de beszéljenek velünk normális hangon, és főleg történjen már végre valami!
Ági HSG-jével és méhszondájával kapcsolatban teljesen egyetértünk! :)
február

Na, én elmentem. Jó hétvégét mindenkinek!
február

Sziasztok!

Jó sokat írtatok amíg én Dévainál ücsörögtem "mindössze" 2 és fél órát. Jövő hónapban megint vissza kell mennem, mert két beültetés között ugye 90 napnak kell eltelnie (én ezt teljesen elfelejtettem) akkor is ha fagyibabákról van szó. Szóval csak márciusban kapom vissza őket :? (remélem nem lesz ebből április).
Nem értem miért nem kérdeztem meg, hogy mennyibe kerülne ez nekem, de amikor ott vagyok akkor mindig mindent elfelejtek és tök tavarban vagyok.

Andi ez a második lombik volt. Ez van.

Sziasztok és jó hétvégét.
kispinty

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: