A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Eni! Az én anyukám gyerekpszichológus... :lol: És akkor most csakazértis leírom: én 11 éves koromig szoptam az ujjam... :oops:
Lehet, hogy ezért zabálok ennyi csokit???

Léna végül negyed 4-kor ébredt, már szopizott, most küzd a nyuszijával. :lol:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziazstok Zokniban szülők! Én megértelek benneteket, mert én pl nyáron, amikor ki kell takarózni a melegben, zokniban szoktam aludni, mert nem bírom, ha alábfejem kint van :oops:
És ujjszopásügyileg is én is ott voltam a szeren, 7 éves koromban csak azért hagytam abba, mert jött helyette egy bazi nagy fogszabályzó a számba :evil:

Veronikusz, üdv viszont! Nem tuodm, mi kell a fiú összehozásához... én majd kislányra gyúrnék :)

mtunde

Sziasztok!

Monacs
Mivel Dani érzékeny hasú, csoki kizárva, ennek ellenére kénytelen vagyok zabálni, mivel ha nem tömöm magam, nincs tejem. Tudom, hogy ez így picit drasztikus, de eddig 3x ettem egy nap normálisan és csak azt éreztem, hogy egyre kevesebb a tejem. Így tegnap 3x vettem este a tésztából, ma reggel meg 5 bundáskenyeret vágtam be, így ma megint egy mellből tudok szoptatni 120-at, ami már 4 napja nem sikerült! :) Azt hiszem a 3 kilótól nem hogy nem fogok tudni megszabadulni, de még fel is fogok szedni párat hamarosan... :?

Cukorfalat
Herpesz biztos nem para, barátnőmnek volt a száján és teljesen egészséges lett a babája!

Veronika
Én azt is hallottam, hogy az se mindegy, előtte a pasi .... khm... heréje melegben van-e vagy se (pl forró fürdő). Most nem tudom, hogy melyik eredményez fiút, de majd utána nézek :D

Zsófi
A babád nagyon cuki!
Én is kezdem betegnek érezni magam, fáj a torkom, de azt mondta a doki, hogy állítólag a baba a szopival beszívja az ellenanyagot! Remélem így van!

Györgyi
Én a helyedben azért megpróbálnám megtartani legalább a két órát napközben, én is az első héten pár napig igény szerint szoptattam, aminek az lett a vége, hogy gyakran evett keveset. Aztán egyszer megerőltettem magam, egyre inkább sikerült kitolni és most már nappal óramű pontossággal 3 óránként jelez, hogy éhes! Persze éjjel meg ez néha 4 vagy 5 óra is lehet!

Ancsa
Megmentetted Danika önérzetét, mivel a fürdős képre egyedül Te írtad, hogy ari! :twisted: :twisted: Na jó, megbocsátok a többieknek, az üzenetáradat miatt nem várhatom el, hogy mindenre reagáljanak :)

Steffi
Elfelejtettem reagálni arra, hogy igen, láttuk egymást a kórházban, ott voltam akkor is, amikor a családod meglátogatott, plusz a párod családja. Azt hiszem anyós elkezdett parázni azon, hogy fullad a gyerek vagy volt valami ilyesmi sztori és ott mutogatta a férjedenk, aki mondta neki, hogy csak ásít :lol: Te meg csak legyintettél, fel sem álltál a székből :D

Már nem tudom ki írta, de teljesen igaz, vettem Baba újságot, de a régi izgalom helyett unottan lapozgattam és inkább feljöttem ide olvasni Titeket! Szerintem ki kédne adni a beszélgetéseinket, nem? Jól megszedhetnénk magunkat :lol:

Flipflop-ot amúgy ismertem, bár nálunk tangapapucsként fut :D És én is imádom, a legkényelmesebb viselet a világon!

Na megyek vasalni, mivel nem sikerült lebeszélnetek továbbra se! Sebaj, elhatároztam, hogy 6 hónapos koráig vasalok, aztán game over!

Puszi:
Barbi

KépKép
barimami

Sziasztok!

1.
Én is szopiztam az ujjam 8-10 éves koromig! :D
2.
Lucának körülbelül 1 óra alatt nőtt a foga 3-4 milimétert! :shock:
3.
Én semzokniban szültem. 30valahány fok volt kint, bent meg én irányítottam a légkondit, szóval nem kellett...
4.
Gabi!
Valóban közénk férkőzött néhány év! Én sem tudtam, mert ki nem néztem volna, hogy 30 fölött vagy! Remélem, én is ilyen csini leszek!!

Ja, mindenkit visszajelöltem wiw- en, köszi!
Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Barbi!
Tényleg? Hű, de ciki :oops:
Dehát Ő mindig mindent elnagyol! Amikor itt volt 'segíteni', akkor is itt osztotta az észt! Nem tudom ki, hogy csinálja nekünk a gyerekorvos azt mondta (és mindenhol ezt is olvastam utána), hogy fürdéshez elég olyan 20valahány fok, erre a párom befütött a fürdőbe, mint az állat plusz még bevitt egy villanyventilátort is! Mondanom sem kell, hogy mindenkiről szakadt a víz, Martin torkaszakadtából üvöltött,érdekes mikor bevittem a szobába egyből elhallgatott... No comment.
Még mindig fel tud idegesíteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja és én is megdicsértem Danidat! :P

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Ancsaboszi
Textilpelust mi sima bababoltban vettünk és igazából csak büfizéshez használtuk, meg a dokinéninél. A barátnőm javaslatára néhány darabot elnegyedeltem és beszegtem a szélüket (jó kis program anyunak, anyósnak, ha van varrógép) így lett egy csomó büfis, bukis, utazó, stb kicsi pelus és így nem kell egy buki uátn egy egész nagyot kimosni! Ma is használom őket sminkelésnél, otthoni kozmetikánál, stb..

Cukorfalat
Mi köze a szádon lévő herpesznek a terhességhez? Nem tudom mitől fél a doki. Vannak erre is homeopátiás szerek, kezeld azzal. Ha elmész egy homeopátiás gyógyszertárba segítenek.

Györgyi33
Sztem akkor teljesen jól haladsz a szoptatással, lassan beáll a rend biztosan! Tudom gáz ilyet írni, de bmitől sírhat egy 3 hetes babuci. A vizsgálati sorrend nálam kb. ez volt mindig: éhes, álmos (cumi?), pisis/kakis, fázik/melege van, fáj a hasa (büfi, torna, masszás), frontok, telihold, stb. Na, ha a stb-nél tartasz és még mindig sír, akkor csak egyszerűen ölben akar lenni! Pár hetes babát nem tudsz elkényeztetni, úgyhogy vedd csak ölbe. Azt mondják, nem mindenki vészeli át olyan könnyen a világrajövetelt és az új élethez való hozzászokás neki lehet, hogy tovább tart, ezért nagy szüksége van rád. Ha felveszed és tovább sír, akkor persze vmi más baja van és olyat is sokat hallottam már, hogy vannak sírós babák és kész. Persze ezt én sem fogadtam el soha, ne tedd te sem !

Ildi35
Semmivel, illetve én egy idő után észrevettem, hogy semmivel, kivétel aha azonnal lerángatod róla a rucit és kimosod. Ezen kívül ecetes olló és jó nagyméretű előkék, abból sok és csak tépőzáras! Nekem azért a Vanish szappan egészen jól bevál.

Zsofizsofi
Hát bocsánat, de a nutellás kenyér, meg a nápolyi sokkal durvább  sztem, mint néhány kocka csoki. Azt hallottam, hogy a csoki akkor okoz elvonási tüneteket, ha más helyett eszed. Szóval ha beebédelsz, utána nyugodtan ehetsz néhány kockát és nem lesz semmi bajod és jó eséllyel meg is tudsz állni fél tábla előtt. Van a Norbinak egy 100%-os gyümölcs rudacskája, (Sunsweet Gyümölcskosár), ami nagyon finom. Szárított gyümikből van semmi káros benne, próbáljátok ki azt csoki helyett.

Snowwhite
Nekem ez marha erős szívdobbanásokkal párosult, mikor Olival voltam terhes. Szinte fájtak a szívdobbanásaim (hallottam őket a fülemmel) A doki azt mondta, hogy a több vér miatt, meg egyáltalán bmiől lehet, a hormonok, stb.! Azért a dokinak mondd el!

Monacs
A barátnőm 4éves fia porszívózik, takarít, portöröl, felmos, főz (saját készlete van). Az én férjem igaziból is ilyen szerencsére. Nem baj az!

Lilluska
Nem akarlak megrémiszteni, sztem inkább az ügyeletet hívjátok ki, ilyen doktornőben én már nem bíznék. Egy ideje (kb. fél éve) minden oviban skarlát járvány van. De ha az is, az nem olyan veszélyes, amennyire tudom. Gyógyulást nektek!
Cancan
A fülzúgás valószínüleg attól van, hogy a fülkürtöd begyulladt. Nekem is sokszor volt, az idő tett csak jót neki, meg az orrcsepp vagy orrspray, mert azzal minden tisztul.

Marcsim
Már nem emlékszem de ebben van az, hogy leteszed ébren aludni a gyereket hagyod sírni, de azért bemész hozzá 5 percenklnt majd ritkítod, stb? Nálam ez működött Olicska félévesen 3 nap alatt megtanult ébren elaludni. Első nap 30 perc, másnap 15 perc, harmadnap 5 perc sírás és kész. Nagy önfegyelem kell hozzá, de hajrá!

Barimami
Nekem tejem inkább az ivástól (sok víz) volt és az el is tömött!

És köszi a sok jelölést, megyek visszajelölni az iwiw-en!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Zsófi, verlek egy évvel! Én, azt hiszem, 12 voltam. :lol: :lol: :lol:

Barbi, pedig nem is tudom...hm. Nagyon tetszettek a képek. Én bocs, amiért nem mondtam hamarabb. Dani édespofa a képeken. :oops:

Györgyi, az imént nem is írtam, milyen hálás vagyok a szavaidért, és a biztatásodért. Majd jövök hozzátok sírni... :roll: Tényleg nem ringatom magam hiú ábrándokba azt illetően, hogy milyen lesz szülés után. Ismerem magamat. Imádom ettől függetlenül a gyermekemet, aki bennem van, de tény, hogy magát a terhességet sem egy rózsaszín felhőbe burkolózva éltem meg.
vbea

Nyugi Eni! Benedek csütörtökön lesz 4 hónapos és még most is el tudom magam bőgni ha a szülésről van szó. Az milyen???????? És majd ha te szülsz, akkor is "végem" lesz, meg mindenki aki a szülésről mesél. De nálad azért leszek érzékenyebb rá, mert az a két ember lesz melletted, aki nekem nagyon sokat jelentett.
Szerintem még mindig szórakoznak velem a hormonok........

Heni

Kép

Kép
cancan

Eni

Szerintem ha felkészülsz rá, akkor nem lesz semmi gáz.

Egyébként Vida doki csinált fényképeket a szülés közben, döbbenetesek és ma már megtudtam úgy nézni, hogy nem bőgtem el magam a meghatottságtól. Ez már valami!

:lol:

Kép
gyorgyi33

Nincs köztük olyan , amelyik publikus????? :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Györgyi!
Én is pont ezt akartam kérdezni!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Hú, megint van mit olvasni... :)

Nem gondoltam, hogy ilyen vihart kavarok a flipfloppal... :) én is imádom, van egy csomó ilyenem. gumiból, bőrből, magas és lapos.... jó a tangapapucs, jót virultam rajta. a flipflop kifejezés gondololm hangutánzó akarna lenni....

Nálunk is májusban indul a 2. babaprojekt! Satuk, Veronikusz (dejó, hogy itt vagy megint, gratula a szigorlathoz) együtt szülünk?

Dóri,
szerintem is muszáj tanulni. És nagyon ügyes vagy, hogy Luca mellett is kitartasz!

Durca,
sokat gondolok Rád, kérlek írj, ha van egy perced ránk.

Eni,
aranyos vagy, hogy még emlékszel a farmervásárlásomra! :D Kellemes trottyos gatya lett, nagyon szeretem, tök kényelmes.

Eszti,
olyan ritkán jössz!

Satuk,
szívesen sétálunk Veletek! Mostanában ugyan a Városmajorba megyünk a babahintához, de tehetünk kivételt! :)

szép estét,
jube

Kép

Kép
jube

Györgyi, képeket ide!! :lol:

Steffi, én ezt a sztorit pozitív értelemben mondtam, az én anyósom dettó ugyanilyen!!! Csak vicces volt, hogy rögtön tudtad, hogy nem kell komolyan venni őt! :D És bocsi, hogy átfutottam a dicsérő sorok felett :oops: Amúgy elöltelek wiwen! Monacs, téged is! Meg Mercit!

Danit megpróbáltam lerakni, 15 percet bőgött teli torokból, felvettem, most itt durmol az ölemben! Éljen az anyai szigor :roll:

KépKép
barimami

Zsófi!
Az oltás után Kolos is sokkal többet szokott aludni.
A könyv lényege, amit eddig kihámoztam, hogy nagyon magabiztosnak kell lenni, nem szabad meginogni. MIndig ugyanugy kell lefektetni, ugyanabban az időben. Fürcsi, evés és utána 5-10 perc ének-vagy versmondás és aztán letenni a saját ágyába és odarakni mellé valamit, amit ha felkel és meglát akkor megnyugszik tőle. AZtán amig még nem alszik el addig kijönni és lekapcsolni a villanyt. Ha elkezd sirni akkor először 1 perc után bemenni, megnyugtatni, de csak úgy hogy beszélsz hozzá, nem veszed fel, nem simized. Aztán kimész és utána 3 perc mulva mész be aztán 5 percenként, ha még sír. Ezt 1 hétig eljátszani és állítólag utána átalussza az éjszakát. Biztos, hogy nem egyszerű, pláne éjjel végigjátszogatni ugyanezt, de próba szerencse. Ja és még azt írja, hogy a lefekvés ideális időpontja 20.00-20.30 között.
Nagyon édes Léna, olyan cuki koponyaformája van!!!!

Vbea! Köszi. 3800-al született Kolos. Szóval jó nagy baba volt.
Egyébként én is iskolába kerüléskor szoktam le az ujjszopásról és nekem a fogam sem és a lelkem sem látta kárát.
A csíkos térdzokni nagyon tuti! Majd kérünk róla képeket!!!

Barimamai!
Nálam is úgy működik, hogy zabálnom kell, mint állat és akkor van tej a kis "zabagépemnek"! Úgyhogy tessék sokat enni!!! Én szerencsés voltam, vagyok mert a csoki is mehet ezerrel nem érzékeny rá a fiam.

Veronikusz! Megértelek, hogy mostmár fiúra gyúrtok!!! Hajrá!!!
marcsim

Sziasztok!

Próbáltam visszakeresni a választ, de nem találtam (biztosan átsiklottam felette) úgyhogy a gyengébbek kedvéért legyetek szívesek újra leírni, hogy mi az ördög az a flipflop??!! :shock:

Reggel említettem, hogy Apa is elkapta a taknyot a Hannától. Tényleg kiütötte Őt rendesen, de reggel óta mást sem hallgatok, csak: fáj a torkom, nagyon szarul érzem magam, hú de piszok rosszul vagyok, Ildi, nézd meg nincs lázam? Szóval sajnálom, de közben meg majd felrobbanok. :twisted: :twisted: Megnézném mi lenne a pasikkal gyerekszülés közben. Lehet, rögötn azt kiabálnák, hogy hozzatok papot! :lol: :lol: Vagy csak az én emberem ilyen "rossz" beteg??

Hanna már egész jól van, bár néha még köhécsel és kicsit szörcsög az orra is. Lehet, hogy emiatt holnap még sem kapja meg az oltást. Viszont az étvágyával semmi baj, a tápszer mellett csak úgy desszertként benyomott egy fél üveg alma-banán mixet. Úgyhogy határozottan gyógyul a porontyom.

Kép
ildi35

Ildi,

Lábujközti papucs :)

Kép

Kép
jube

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Jube!
Jó esett,hogy hiányoltál!
itt vagyok ám és olvasgatlak benneteket,csak nem volt energiám írni. :oops:
Nagyon sokszor felkel Rebeka éjszaka,íígy valahogy soha nem vagyok toppon napközben.Mióta jönnek a fogai,azóta nagyon rosszul alszik.Még szerencse,hogy nem kell kézben altatni,csak közénk fekszik és megnyugszik.Igaz így is sűrűn megébred és nyöszörög.Van,hogy csak pár korty tejcsi után nyugszik meg.Szóval szopiztatok ezerrel.

Tejcsihez nekem is sokat kell ennem,mert különben nem nagyon van .Szóval fogyi most szóba sem jöhet :cry:

A flipflop kifejezés nekem is ismeretlen pedig nekem is van.De a tangapapucs is nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Olyan jók vagytok csajok!!

Én nem tudom,de szerintem nálam is dolgoznak a hormonok vagymi... mostanában totál ki vagyok, ha arra gondolok,hogy nekem már nem lesz többet ilyen kis picur babám. :cry: Teljesen kiborulok tőle.Hát nem vagyok teljesen hülye????? :shock:
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy irigykedem a kismamákra! :oops:

Na mennem kell,nyűgi van.Sehogy nem bírtam elaltatni délután ,pedig nagyon álmos volt,most meg persze nagyon nyűgi,ami nem csoda össz-vissz 20 percet aludt ma.

mindenkinek pussz!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Ja,csak hogy kicsit irigykedjetek! :oops:
Még én itt ücsörgök a gépnél,a párom a konyhában készíti a vacsit!!! :lol: :lol: :lol:

Eszti

Kép
Kép
mano4

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 11:03-kor.
Vendég

Eszti,

már régen akartam kérdezni, hogy miért nincsen Bogi/Zoli vonalzóján évszám?

Kép

Kép
jube

Na, ezt a sok ujjszopós, zoknis, flipflopos nőcit!!! :lol: :lol: :lol: Mostanában jobban izgulok este. Úgy vagyok vele, hogy amennyiben lefekszem, legalább átalszom a dolgokat, és reggel arra kelhetek, hogy "huh, most sem mentünk szülni". :shock:
vbea

Jube!
fogalmam sincs! Neked van ötleted? Akár mit is csinálok,az évet nem veszi figyelembe,csak a hónapot-napot.

Kép
Kép
mano4

Heni, Steffi, Barimami

Hát... Elég durva lenne feltenni ide. :lol: :lol:

Marcsi

Ezt mennyi idős kortól javasolja? Mármint a könyv.

Kép
gyorgyi33

Basszus, sosem jöttem volna rá, hogy mi az a flipflop.

Vbea, ez a felsorolás tetszett!! Ne izgulj, nem lesz semmi gáz, biztosan pikk-pakk fogsz szülni, ami csodálatos lesz!! (Most milyen bölcs vagyok, bezzeg előtte én is paráztam rendesen) Egyébként megtudod fogalmazni a félelmeidet? Hogy mitől is félsz igazán? Vagy nem is félelem ez, csak izgalom?

Lilluska, szerintem is a legtöbb férfi betegség és fájdalom tűrésében gyári hibásan születik!

Kép
ildi35

Ti egész nap csak írtatok?
Én színházban voltam, de alig bírtam végigülni....leszakadt a derekam, izzadtam, nem volt levegő, úgyhogy ennyit a mai kultúr kirándulásról... :roll:

Eni, a szüléssel kapcs. én is ezt érzem minden reggel, hogy huhh, megúsztam még egy éjszakát. Már csak egy ideig mehet ez...
erre nem lehet felkészülni, és igaza van Györgyinek, ami utána jön, arra nem is szoktak felkészíteni, de talán azrt, mert nem lehet. Egyszerűen kezdődik egy új időszámítás az ember életében, amit a baba előtti élettel össze sem lehet hasonlítani. Csak türelem, kitartás, szeretet. Ezek a kulcsszavak. Nehéz lesz...

Dóri, köszi :oops: , azért közelebbről már látszik a kor rajtam is.

Jelentem csajok, én soha életemben nem szoptam az ujjam! Ugye ezért nem leszek kiközösítve? :cry: :lol:

Tangapapucs....ez annyira jó! :lol:

Merci, most meg foglak keresni a wiwen!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!
Jube, engem kihagynál az együttszülésből? :cry:

Ja a flip-flopot én sem ismertem, én a vietnámi papucsot használom :)

mtunde

Sziasztok lányok!

Mivel én még nem tudok babaképeket mutogatni, ezért teszek fel egy pocifotót, hogy én is büszkélkedhessek valamivel! :)
Remélem nem haragszotok és nem baj! :)

Pusy és jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a megnyugatató szavakat. Györgyi felírtam a krém nevét. Fogok venni és tartani fogok itthon belőle.
Viszont itt a következő para. Ma hívott a sógornőm, hogy a fián kiütések jöttek, ami a bárányhimlő csoportjába tartozik, csak gyengébb. Elvileg nem fertőző, mert a kisfiú óvodába is mehet, nem kell otthon maradnia, mégis félek, hogy valami gondot okoz nekem. Már az is eszembe jutott, hogy ez miatt jött ki a herpesz, mert szombaton találkoztunk velük és esetleg elkaptam. Azt mondta a sógorőm, hogy mindjárt kérdezte az orvost, hogy terhes anyákra veszélyt jelent-e, és azt mondta, hogy nem. Én mégis félek.
Szerintetek?
ne haragudjatok, hogy állandóan "nyafogok" de mindig valami van, ami miatt parázok.
cukorfalat

Sziasztok!

Ezt nevezem! Ez aztán a termés! :) Minden baba ilyen jó volt, hogy hagyta Anyucit írogatni!
Tök jó hogy ennyit írtatok! 8)

Flipflop? Hú, sajna én sem tudtam hirtelen, hogy mi lehet ez :wink:

Manóka,

Ez jó! Télis sport eszköz! Ezt tetszett!!!

Gabboka,Aranyos vagy! Puszika

Kriszta,Neked is köszönöm a biztató szavakat! És sok puszi!

Eni,És ma hogy érzi magát a férjed? Felkészült már?
Sikerült vérnyomást mérned? Beengedett a szomszéd? Otthon volt? És mennyi lett?
Yahoo-s emilt ajánlom, az elég nagy és megbízható! Ott csinálj egy újat, ha van hozzá kedved. Én a freemailt nagyon nem szeretem.
István vett vérnyomásmérőt?
Kár :cry:
Akkor nem látlak!

Cukorfalat,
Köszönöm a privit!
Voltál már bárányhimlős? Mert akkor nem veszélyes!

Dóra,
És mit tanulsz?

Monacs,
Én is bejelöltelek!
Az akkor tényleg jó lesz, ha úgy alszanak majd a babák, ahogy a könyvben meg van írva!
Mi az a zöld bigyó ami megmaradt? :roll:

Cancan,
Vigyázz magadra! És gyógyulj meg minél előbb!!!

Ezzel én is így vagyok, és ha fázik a lábam, akkor pisilni kell! :lol:

Lilluska,
Ez nagyon kemény! Egy gyerekorvos ilyen? :cry: Minek megy az ilyen orvosnak! :twisted: Igazatok van, tuszkoljátok csak be a kocsiba! Szóljatok ha kell és megyünk segíteni!
Borzasztóan sajnálom a gyerekeidet! Sok, sok egészséget kívánok nekik, Neked és a férjednek meg kitartás!

Valentina,
Látod nem kell elkeseredni előre! Minden rendben lesz, és tessék sokat pihenni!

Steffi,
Hát azért indították meg, mert azt akarták, hogy rendesen szüljön, de aztán mivel baj volt, jött a császár.

Veronika
Gratulálok a szigorlathoz!

Zsófi
De látszik a szám! És nagyon édes ez a kép!

Barbi,
Sokan csak azt írták, hogy szépek a babák és a mamák is, és ebbe Dani is beletartozott! De én nem tudtam kihagyni, és mivel egyenként olvasok el mindenkit, miért ne dicsértem volna meg, ha annyira édes! :lol:

Merci,
Ez jó ötlet, ez a negyedelés! Köszi az ötletet!

Mano4,És mi volt a vacsi?
Én a reggelit kapom ágyba, vagy szuri előtt vagy szuri után.

ár Babóka is tudja, hogy ébredés után ha kiülök az ágy szélére jön Apa és beadja a combomba a csúnya szurit. :-( és ez szülésig így lesz, és lehet utána is egy ideig! És már ott rugdossa a pocakot, hogy nem kér szurit. Aztán utána változóan reagál, hol bealszik, hol meg beindul rá!
Olyan ügyes a férjem, és szegény mindig olyan szomorú, hogy fájdalmat okoz nekem, de hát azért ez így jobb, mint ha minden nap mennénk a kórházba beadatni!

Lányok!

Szorítsatok, hogy holnap is minden rendben legyen a vérképpel, mert ugye karácsonykor azt mondta a Hematologus, hogy 2 héttel a császár előtt be kell feküdjek (és az elvileg holnap lesz), de múlt hétre annyit javult a vérkép, hogy ezt nem mondta, így nem is viszek cuccot, mert azt mondta csak vizsgálat lesz! Remélem minden rendben lesz!

Holnap nem jön senki Ctg-re?

Jó éjt!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Cukorfalat!
Nyugodj meg. Csak tudja a doki. Ne izgulj. Legalább is próbálj meg nem izgulni. Az én nagylányomnak is akkor jöttek ki pöttyök rajta amikor egy hónap volt hátra a 2. megszületéséig. Azzal riogattak, hogy így nem tehetem meg hogy a Kútvölgyiben szüljek és esetleg a többi baba is megkapja. Csakhogy van olyan is hogy lázpötty. És Katának is az volt. Még vért is vettek tőle meg tőlem, hogy megállapítsák. Aztán sza... se derült ki, csak az hogy nekem még eddig nem volt. Szegény Katát meg .... jaj .... inkább nem is folyatom mit kellett a vérvételnél kiállnia. És 2-szorra is akartak tőle vért venni, de azt nem engedtem. Szóval ezzel az egésszel csak azt akartam mondani, hogy még az orvosok is néha felfujják a dolgot. Ráadásul ez a doki még nyugtatot is. Szóval biztos hogy igaza van és rád ártalmatlan.

Jube, Satuk, Mtunde! és ki is van még? Lilluska?
Hát akkor hajrá! Gyerekben gazdag 2008-at! (persze a most várandósaknak ugyanezt 2007-re) :lol: :lol: :lol:
JÓ ÉJSZAKÁT MINDENKINEK!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Ancsa!

szivesen!!! Voltam már bárányhimlős. Elvileg ez nem az, hanem ahhoz a csoporthoz tartozó vírus, de gyengébb és mehet oviba is a kissrác.
cukorfalat

Ancsa
Én is szuris voltam, bár csak két hétig szülés után, illetve még régebben a mélyvénás trombózis után 10 napig és a kórházban mutattak egy tök jó trükköt, bár lehet, hogy tudod. A tűt úgy kell beszúrni, hogy a lapos része felfelé nézzen, amikor beadod, úgy kevésbé fáj. Én is a hasamba adtam anno, de most a combomba, mivel a hasamba még szülés után se bírtam beledöfni :?

Elizabeth
Jó a pocakfotó, reméljük hamarosan a tartalmát is megláthatjuk! :D

KépKép
barimami

Szia Cukorfalat,

Ha voltál akkor nincs gond! Csak akkor lenne ha nem lettél volna, szeirntem ha a dokid azt mondja hogy nem gond akkor hidd is el!

De én voltam tavaly ilyen kivizsgáláson, mert Anyukám úgy tudta hogy nem voltam se bárányhimlős sem rubeolás, és kiderült, hogy mind a kettő voltam, és hát gyerekkoromban.. de mondta a doki, hogy van olyan hogy észre sem veszik a szülők, mert két pötty és el is múlik. :-)

És mielőtt lett volna ez a vizsgálat akkor mondta, hogy ha a terhesség alatt valaki rubeolás lesz, akkor azonnal megszakítják a terhességet, de a bárányhimlőre azt mondta, hogy arra már terhesség alatt is be lehet adni ellenanyagot.
és ha ez csak hasonló, akkor nem is biztos hogy veszélyes.
de azért kérdezz rá a saját dokidtól!
De előre ne idegesítsd magad feleslegesen!

Vigyázz nagyon magadra, ne parázz sokat!!!

puszika

jó éjt!

Ancsa

ancsaboszi

Ancsa: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató szavakat. A jövő héten csütörtökön megyek megint a kórházba, akkor megint megkérdezem azért a Hegedűst, esetleg kérem, hogy küldöj el valami + vizsgálatra.

Jó éjt

Brigi
cukorfalat

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 11:03-kor.
Vendég

Sziasztok!

Tünde, nem értem, milyen együttszülésből hagylak ki??? :oops: bocs....

Lányok,

Panni esti szopi után még éhes volt, adtam neki 100 sinlacot, amit simán bevágott. ééééés:

este 8tól reggel 8ig egyhuzamban, szünet, nyafi nélkül reggel 8ig aludt!!!!

azt hittem, ellopták....

nem is hiszem el, muszáj volt kihirdetnem, ne utáljatok nagyon légyszi....

Kép

Kép
jube

hát ezt jól megaszontam... :D :lol: ráadásul még vastagon is... hogy mindenki lássa..... bocs, de értitek, mit akartam mondani....

Kép

Kép
jube

Alvás van még? Hol vagytok?

Elizabeth, szép, formás hasid van! Többi hasasok, mi nem teszünk fel képet?

Lilluska! Annyira át tudom érezni ezt a randa helyzetet! Azért jó, hogy már nincs láz...gyors gyógyulást nekik!

Cukorfalat, ha elengedik a gyerkőcöt oviba, akkor nincs vész, ez 100%!

Én holnap megyek ctg, és Vidarandi...valaki esetleg?

Ancsaboszi, írjál ha hazaérsz, na nehogy má' ott maradj nélkülünk!

Barimami, Dani annyira aranyos, ahogy fürdik, ha nem reakciózom a képekre, nem azt jelenti, hogy tudomást sem veszek róluk, sőt, többször is megnézegetem, a kicsi fiam is mindig megnézi velem, nagyon érdeklik az édi kisbabók mostanában, úgyhogy itthon én magamban jól meghatódom a képeken, aztán elfelejtem megemlíteni, sorrrrry!
Zsófi, ez neked is szólt, merthogy Léna egy kis tündér! Illllyen gyönyörű fejecskét! És hurrá 6,65! Ja, és Léna nevét sosem dícsértem még, pedig nagyon tetszik!

Eni! Mi zújság? Véred nyomása???? Mehetnénk egyforma zokniban is, mint babanetes uniformis. :lol: :lol:

Egy kérdés: Vajúdáskor miért nem lehet inni? Eszembe jutott, hogy én akkor annyira szomjas voltam, hogy majd' meghaltam, de a Gabika nem engedte, hogy igyak, csak a férjem törölgette a számat egy vizes ronggyal.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok CSajszikák!
Hát csak kutyafuttában, hogy az utánam következőknek még többet kelljen olvasniuk :D .

Ancsa
Az a zöld bigyó, ami zokni helyett maradt meg, azt az ember két lábára húzzák. Ilyen műtős zokni, combfix :wink: Sajnálak a szúrik miatt, hát nem egyszerű, de ügyi vagy, a férjedről nem is beszélve, én nem tudom elképzelni, hogy vkit is megszúrjak (pedig szegről-végről egészségügyis vagyok, ezzel a fogászati asszisztensi szakmámmal) bár a muszáj nagy úr!!!

Merci
Az én fiam is azt élvezi legjobban, ha takarítunk. Neki is van porszívója és ha én elkezdek akkor természetesen ő is jön és csinálja, néha engem félrelökve :wink: . Nálunk akkora tisztaság lenne, ha ezek a játék porszik tudnának igazából is szívni :D . Ja,és természetesen az ő játékporszikáját ott kell tartani, ahol az igazit!!!

Most csak ennyi, viszem ki a gyerekeket sétálni, mert már nem bírnak magukkal :) .

Jaj, Veronikusz de jó hogy jöttél , már pont gondoltam, hogy dobok Neked egy mélt. Nagyi van, vagy csak bátor vagy a 3-at illetően? Ezt elég hülyén sikerült megfogalmazni, na mindegy!

Lányok láttam, hogy jelőltetek, de egyszerűen mindig kidob az iwiw, így nem tudtalak még felvenni titeket, majd du. megprobálom.

Kép
Kép
monacs

Jube!
Én nem utállak, nagyon örülök és iszonyat irigy vagyok!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Monacs!
Sajna nincs nagyi. De úgy érzem most van itt az idő 3.-ra. Imádtam várandós lenni és nagyon vágyom még egy kisfiúra. Tegnap volt itt az 23. védőnőnk és neki is mondtam, hogy nézzen utána pótnagyinak. Reménykedem! :D

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jube! Csak annyi, hogy mi is májusban kezdünk bele, de ne soroltál fel... nem nagy ügy, csak poénkodtam :)

Veronikusz, ezek szerint még nincs pótnagyi :( Remélem, találtok egyet.

T

mtunde

Ne haragudj, Tünde. :)

Eszti, kipróbáltam, és a 6. évig írja a vonalzó végére az évet... :( a 7es már nincs ott.

összesen pedig 12 éves korig számol rendesen, mert kipróbáltam a saját szülinapommal is a vonalzót... :lol: mivel én már elmúltam 12 :lol: :lol: :lol:
ezt hozta ki:

jube ma 11 éves 11 hónapos 780 hetes 5 napos.... :D

húúderáérek... :)

Kép

Kép
jube

Jube

De jó Neked! Gratulálok Panninak!!!

Gabboka

Nem engedtek inni? Én ittam egy csomót. Nekem Rákóczi Ági volt a szülésznőm és mindig rámszólt, hogy igyak, mert kell a sok folyadék, hogy legyen energiám. Éppen az ellenkezőjét mondta! Hát ittam is, mert nagyon szomjas voltam. Ja és tegyél fel képet!!!

Monacs
Szurkolj, hogy a kisfiad megtartsa ezt a jó szokását, később nagy hasznát veszed! :lol:

Veronikusz

Én lemaradtam. Milyen pótnagyit keresel? Aki vigyáz a picikre?

Kép
gyorgyi33

Képzeljétek! Megfigyeltem, hogy Jázminnak szinte mindig ugyanabban az időpontokban fáj a hasa. Ez létezik? Éjjel illetve hajnalban 5 óra körül, és délelőtt 11 és 12 között. Szegény annyira szenved ilyenkor. Csak húzza össze magát, még sírni sincs sok ereje, inkább csak nyöszörög. Úgy sajnálom. De ma már lesz rá bogyónk, kaptam a homeopatától. Remélem abbamarad a szenvedése.

Kép
gyorgyi33

Jube!
Ez nagyon jó!

Györgyi!
Nekünk is vannak képeink "nem publikus" mappában: anya a zuhany alatt különböző méretű pocakokkal és persze apa és Vida doki "alkotásai" a szülőszobán. De a legjobb barátnőimnek megmutattam. Nem bírtam ki! De én sem raknám ki ide. :D

Ildi!
Nálunk az a vicces, hogy apa mindent elkap Pankától, én meg - gyorsan lekopogom - nem nagyon, vagy csak nagyon enyhe változatban. Azt nem tudom, hogy a férjemnél azért tűnik-e nagyobbnak a baj, mert férfiból van, vagy tényleg ennyire elkapja a baj. De tény, hogy volt már bölcsivírustól - amit a gyerek kb. két nap alatt kihevert - arcüreggyulladása is.

Elizaberth!
Pocak nagyon OK.

Eszti! Hurcia!
Jelöltelek Benneteket a wiwen.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Tényleg, mi van Hurciával?

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Ancsa! Köszi a dicséretet! Az extra szolgáltatás az úszásnál az edző! :lol: :lol: Miért, mire gondoltál?? :P :oops: Remélem nem tartanak bent!

Barimami! Remélem nem leszel komolyan beteg. Mára engem rendesen elöntött a takony (már bocsánat), ilyen minden évben szokott lenni, remélem Léna tényleg szopizik ellenanyagot, mert még nincs itthon orrszívó-porszívó...

Marcsim, köszi neked is a dicséretet, és Gabboka, neked is! És igen, kérünk pocis képeket is, mi is szeretnénk irigykedni! :lol:

Jube! Tényleg jól ráérsz! Milyen kis fiatalka vagy! :lol: Örülök, hogy jól telt az éjszakátok, Léna is 9-től fél6-ig aludt, akkor gyors szopi, alvás tovább fél8-ig. Azért ez is elég jó... És most is alszik.

Gabboka! Én is ihattam vajudás alatt.

Györgyi! Bár Léna szerencsére nem volt hasfájós, de én azt olvastam, hogy mindig ugyanabban az időben jön elő. Bár a könyvek általában a kora esti időt mondták, vagy az éjjelt, de szerintem biztos jól figyelted meg!

Szép napot mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Jó reggelt!

Gabboka, mikorra mész a kórházba? Én holnap megyek be a férjem munkahelyére, ami közel van a kórházhoz, úgyhogy azt terveztem, hogy beugrok, kíváncsi vagyok a tablóra :), meg Ágival is szeretnék találkozni. Persze ez még csak terv, attól is függ, hogy mikor tudok Pannival elindulni.

Ma sem úgy alakul eddig a napunk ahogy szokott.

Marcsi, itt vagy? A kisasszony még alszik, úgyhogy nem tudom, mikor lesz ebből tízórai, de mindenképp megyünk!!

Orsi

KépKép
osori

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: