A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Brokkoli: Nagyon drukkolok, hogy már meglegyen a picuri. Hogy érzed magad? Mit mondott az orvos, mikorra várhatod a kicsi érkezését?

Saci: Drukkolok neked, hogy minden rendben legyen a picurral és veled az jó, hogy optmista vagy maradj is az.

Babamozgással kapcsolatban: Ma az én babócám is jóval kevesebbet mozgot mint eddig, én is az idõjárásra gondolok, hogy attól lehet, mert megérzi, hogy jön a rossz idõ a hideg.

Sziasztok
Andy
36+2
andy78

Brokkoli Kép
juj de édes lehetett a kicsilány Kép
Már én is várom az én kicsilányomat, de azért húzza csak ki február végéig Kép Mindenesetre drukk-drukk neked!

Zulu Kép
hová tüntél?

Pussz
Kangi
27+6
kangi

Pocok,
igen mikor bennt feküdtem akkor is sokat és rendesen takarítottak, de azt mondta a dokim, hogy nem lehet kérni az egyágyas szobát, szóval lutri, hogy hova kerülök. Így hát vettem inkább WCülõkét(168,-/10db), ha esetleg más nemzetiséggel is összehozna bennt a sors. Valljuk be van rá esély.Kép

Jövõ héten megyek dokihoz, kiváncsi vagyok mikor lesz a következõ UH. A SOTEn a CTG-t nem a 36.hét után kezdik??? Vagy amiatt mész már most, mert nagyobb a lánykád? Vagy hogy van ez???
Pl. nekem a 30.heti UHn nem csináltak flowmetriát, a barátnõmnek már a 26.héten is és most a 29.en is, mi alapján van ez a kivételezés???

BKV:
szinte mindig állnom kell, pedig így a 32.héten már nagyon is látszik a pocakom. A fiatal lányok mintha észre se vennék, ma is pont egy velem közel egyidõ lány elõtt álltam, õ ült, de nem adta át a helyét, viszont mögötte ült egy fiatal srác, aki felállt...teljesen meglepõdtemKép

Brokkoli,
az jó, hogy minden rendben van, majd elõbb-utóbb kibujik a lánykád, drukkolok.KépKépKép

Omnia,
nálam is a 30.héten volt az UH és nem a 28.on.Kép Remélem azért sikerül valami közeli idõpontot találniuk Neked.Kép

Saci,
vigyázz magatokra, drukkolok, hogy minden rendben legyen.Kép

Mindjárt hazajön a párom és megyünk szomszédolni, jók legyetek, pusssza
Timici
31+6
timici

Sziasztok,

Jól kitakarítottam magam. Kb. 11-kor kezdtem és most fejeztem be. Hulla fáradt vagyok, de nagyon jól esett. Meg tök jó a kedvem. Szerintem azért, mert elhatároztam, hogy nem megyek holnap vizsgázni..hihi...rajtam kivül ki az a hüle Kép, aki inkább takarít egész nap, mint hogy tanulna...

Leszter,
Azon a fürdõrucis képen olyan 19 hetes voltam, de már sokkal nagyobb pocim van..bibibiiii Kép. Majd én is csinaltatok a hétvégén Kispapával pocakbaba képet, és felteszem Nektek..persze kivülröl. Szerintem mostanában tisztára olyan a járásom mint egy kacsamacié Kép

Fúúúú...megint új Kismamekok. Üdv Nektek Kép

Na megyek gyorsan visszarakom még a virágokat a helyükre, aztán egy jó kis zuhany...

..jaj...ezt még elmesélem...reggel mennék laborba, persze a hátsó kerekem le van eresztõdve + a másik is...persze kerékcsere nálam úgy alapban sem jöhet szóba..szép óvatosan elgurultam egy benzinkúthoz...persze a laborról jól lekéstem..de azért anyukámhoz beugrottam, és elhoztuk a nõvérem babakocsiját Kép ...ja és már tegnap is el akartam menni a laborba. Úgy tûnik, nekem ez nem akar összejönni. Talán majd holnap...

ha birok, még jövök,

pusz,

gömb
36+6
gombolyu

Sziasztok,

Olvaslak Titeket szorgalmasan, de alig van idöm írni. Attól nem kell tartanotok, hogy ha otthon lesztek unatkozni fogtok, én legalábbis dolgozni nem járok, mégis annyi dolgom akad. (pedig itt nem is kell a bürökráciával vagy hasonlókkal megharcolni)

Mindenkinek nagyon drukkolok, Brokkoli, Zulu, hajrá, kitartás!!

Saci, Leszter, Urszila, Lolla, Nálatok is legyen minden rendben, és csak optimistán. Kép

Ma másodszor láttam Kamélia kicsi fiát, valami fantasztikus a kissrác. Kép Nem is találok szavakat, olyan aranyos, okosan néz, reagál a mozgásokra...hm, nagyon édes baba.

Védönéninél is voltam ma, megdicsért, hogy pont jó az a 3-4 kg amit felszedtem/tünk (Kép) az elsö 4 hónap alatt (nem tudom teljesen pontosan, mennyiröl indultam). A babó rengeteget mozgott (dopplerrel nézte), szerinte focista lesz Kép. És a szívét is meghallgattuk. Ezen a 18. héten volt olyan érzésem olyan 3*, mintha a baba mozgását éreztem volna, de még nem vagyok biztos benne.

Omnia,
ha ez megvigasztal, én 2 hét múlva megyek UH-ra, aztán viszlát Baba szüléskor. Kép Kép Persze készülök még haza addig egyszer, és otthon is igyexem majd orvoshoz meg UH-ra menni.

Pussz
Pálma
17+6
pálma

Sziasztok,

Brokkoli,Zulu, hajraaaaaaa! Kép

Borsi, megneztem a kepeiteket, nagyon szepek voltatok! Jol sejtem, hogy Balin voltatok naszuton? NAgyon klasszak a kepek! KépKép

Myssnia, Kép
Megneztelek, szép pocid van. Kép Nekem szerencsere nincs koldokfajasom (legalabb ez nincs Kép ).

Ominia, Kép
ha nagyon eroszakosan kered a 28. heti UH-t, biztos el tudod erni, hogy elorevegyenek. De nekem az az asszisztensno elmagyarazta, hogy a 30. heten tobb minden latszik, szures szempontjabol idealisabb, igy aztan nem ellenkeztem.

Leszter, Kép
hajra, ird majd meg, mit mondott a doki. Addig is +++++++++++++++++++++++++++++ KAtushoz nem jutottam el, delutanra a kismama torna utan kipurcantam, es aludtam estig. Kép A RENO udvaros bolt nyitvatartasara pontosan nem emlekszem, csak arra, hogy mi szombaton del korul voltunk.

Norkini, jo pihit! Kép De azert jossz majd, ugye?

KAngi, azert Te se vidd tulzasba a munkat. Tudod, csak szep nyugodtan! Kép

Judo, eleinte en is feltem, hogy mi a szöszt fogok en itthon csinalni? Haaat, most mar inkabb az a bajom, hogy hogy allhat egy nap csak 24 orabol? Egyre kevesebb dolgot birok megcsinalni, mindenhez tobb ido kell, igy a nyugis tempoval eltelik az egesz nap. Kép

Saci, ez az, igy kell hozzaallni. Duphastonnal nem lesz semmi gond! Kép

Ugy latszik, Gombocka meg pont ezt az idot szereti, mert mar reggel ota majd kiugrik a pocimbol. MA kispapi eloszor szabad fullel is hallotta a szivvereset! KépKép Mult heten megigertem, hogy leirom, milyen a tapasztalatom a TIVA-MED-del. Nos lanyok, csupa jo, ma Snoopy-tol atvettuk a rendelt cuccokat, kispapi nem gyoz betelni a megrendelt "kezdokeszlet" latvanyaval. KépKépKép
Lopashoz meg egy adalek. MA reggelre kiloptak a riasztoval stb. felszerelt autonkbol a kodlampat...Egyszeruen kiszereltek...Kép

Pussz,
Gombóc
31+5
gombóc

Halihó!Kép

Mi is egyben... Nem is lennék türelmetlen, de állandóan parázom, hogy keveset mozog a kicsikém, és hát ez így elég idegõrlõ. Ja, reggel szembejött a nyákdugóKép, gondolom a tegnapi vizsgálat eredményeképp.

Gombóc,
úgy látszik, tényleg beindult az alvilág.Kép Reggel telefonált a barátnõm, hogy az éjjel letörték az egyik tükrét. Milyen világ ez?!

Saci!
Vigyázz nagyon magadra, pihenj sokat, és nem lesz semmi baj!

BKV: hát... tudnék írni egy kisregényt. Vagyis inkább rémregényt...
Na rohanok, kezdõdik az esti ceremónia, majd még bekukkantok utána.
Pusz
Zulu
39+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Pocok! Nekem visszafele mennek a heteim? Nem akarok sokáig babás lenni ám. Na csak annyi lenne, hogy a heteim nem 14, hanem már 15. A hétfõi még jó volt. Ja még valami az orvosom neve Dr. Major Tamás.

Látom mindenkit megvisel ez a jó kis idõváltozás, most néztem ki az ablakon, pontosabban néztem volna, mert messzire nem láttam, olyan sûrû a köd. A 13. emeletrõl nem láttam a járdát Kép . Ma én is zárthelyiztem egy jót bent az egyetemen, de a tanár balek volt, mert kiment egy fél órára és csak a gyakorlatvezetõt hagyta velünk. Felkérés volt keringõre Kép . Majd nagyot néz, milyen jól sikerültek, igaz másolni mindenki tud. De most estem igazán kétségbe, hogy fogok leállamvizsgázni jövõre? Az utolsó félévem május 16-ig tart és én elvileg 19-én szülök. Egy vizsga ami húzós lesz, de az május végén június elején lesz, és utána június 15-20 között az államvizsga. Ha nem jönnek össze a dolgok vajon lehet halasztani államvizsgát? Volt valaki hasonló helyzetben? Na megyek mert holnap meg utazunk, és korán kell kelni. Este azért benézek.

Nadine
15+4

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine Kép
úgy tudom, lehet államvizsgát halasztani, módját kérdezd meg a dékáni hivatalban. Szeptemberben pótlólag leteheted, úgy szokták azok is, akiknek nincs meg júniusig a nyelvvizsga-papirjuk.

Pussz
Kangi
27+6
kangi

Sziasztok!Kép

Gomboc: hat meg ilyesmik hianyoznak, hogy fuggony (egen-foldon nincs szep babamintas nylonfuggony 220-as meretben...Kép), lampa (na ebbol is a valasztek tragikusKép), ejjelifeny (valasztek szinten nuku, hogy ki a fene tervezi ezeket???), mellszivo (meg mindig vacillalok a Medela es az Avent kozottKép), legzesfigyelo (itt sem tudom melyiket kene venni, az Angelcare fele hajlok)....Az aprosagok szerencsere mind megvannakKép

Andy: nem tudom, hogy holnap csinal-e mar a szuleszno ctg-t, vegulis 35 hetes vagyok lassan...majd meglatjuk. Azert remelem a szuloszobat meg tudjuk majd nezniKép Jol vagyunk kulonben, ma a vedoneninel meghallgattuk a szivecskejet is a manonak, gyonyoru egyenletesen vert, olyan jo hallaniKép Ti is jol vagytok?Kép

Kakukkfu: en is koran megyek holnap, olyan 9-fel10 fele szandekozom. De ott nem tudom mi lesz a program, majd fel kell hivnom a szulesznot. Jo lenne osszefutniKép

Timici: hol lehet ilyen WC uloket kapni?

Baba neme: ugyebar nalunk is szegyenlos a baba, de en mar belenyugodtam, vegulis szep meglepi lesz, hogy fiu-e vagy lanyKép Es nagyon nem erzem hogy mi lesz, mindegy is, csak makkegeszseges legyenKép

BKV: a 28. hetig kb en is panaszkodtam hogy az istennek nem adjak at a helyet. Na azota ez szerencsere valtozott, most mar tobb a jo esetKép Azon szoktam vigyorogni, hogy azert nem felpattannak, hanem megkerdezik (de szinte mindenki), hogy "le szeretne ulni?" Na mit lehet erre valaszolni: ugyan, olyan jo alldogalni, vagy ugyan mar, uljon csak?Kép

Na jo sok voltam, legyetek jokKép

orsoly 34+5
orsoly

Szép jó reggelt! Remélem mindenki jól van.Kép

Pocok,
igaza van a dokidnak, én sem szeretem, ha turkálnak, fõleg így a vége felé, szerencsére az én dokim sem vizsgál túl gyakran, bár gondolom jövõ héten azért majd megnéz.Kép Inkább én is CTGznék, de õ szerintem más elveket vall.
UHra mikor mész legközelebb???

Gombóc,
meg szabad kérdezni, milyen "kezdõkészletet" vettetek Snoopyéktól, ha gondolod jöhet magánban is.Kép

Orsoly,
a WC ülõke papírt én gyógyászati segédeszközboltban vettem, de szerintem van gyógyszertárba is. Ezt a félét a SANUS gyártja, de biztos van másmilyen is.

Zulu,
most, hogy a nyákdugód eltávozott, remélem nemsokára megláthatod a kislányodat is.KépDrukk megy továbbra is.

Brokkoli, neked is drukkolok már nincs sok hátra!Kép

OFF:
Képzeljétek a szüléssel álmodtam, magáról az eseményrõl nem, csak utána, ahogy bejön hozzám a doki zöld mûtõsruhában és hozza a fiamat, aki szõkés hajú volt és kék szemû és hatalmas dundi gyerek, ránézésre volt vagy 5kg. Odaadja a babát és közben lehord, hogy alkohol volt a véremben. Hiába mondom, hogy nem ittam, erõsködik. Aztán közli velem, hogy jól bírtam a szülést, csak utána hánytam sokat a teától....
Aztán magunkra hagyott én meg megpróbáltam megszoptatni, azt az óriás csecsemõt, persze egybõl ügyesen szopott, na innentõl már nagyon zagyva rész jön, mert már egy lakásban vagyunk, ami nem a miénk és egy kutya mászik állandóan az ágyra, ahol fekszem a babával, stb. szóval innen már tök hülyeség.
De ami érdekes, hogy álmomban sem értettem, hogy hányhattam a teától, mikor nem is ittam és mitõl van alkohol a véremben. Az külön érdekes, hogy a szülésrõl egy képkockám sincs.Kép

Na megyek reggelizini, szép pénteket mindenkinek, pusssza
Timici
32+0
timici

Bocs, lemaradt egy "n": gyógyszertárban.Kép
Még nagyon reggel vanKép
Timici
timici

Sziasztok!
Timici! Elég furi álmaid lehetnek, de azért jó, hogy a vége jó. Azért ez megnyugtató.

Omnia!
Üdv közöttünk, és ne dolgozz túl sokat!

Saci!
Csak így tovább, a pozitív energiákat én is küldöm Nektek.

Brokkoli, Zulu!
Mi újság? Úgy izgulok miattatok.

Sziasztok
buksicica
19+2
buksicica

Timici, nem olvasol más topicokat is? Mert akkor íme: a nagysúlyú babák nem tudom, melyik topicban, de láttam, a teától való hányás lehet a Lactoherbtõl való hasfájás képe a Szoptatás topicból, az idegen lakás a Friss Kismamik lakásfelújítása, a kutya a toxoplazma miatt ugrott be az álmodbaKép
Üdv: ÁlommanóKép
Névtelen

Sziasztok Kismamik!

Nem tudom ki volt az, aki a Cora-s kiságyról írt, de meg tudná nekem mondani, hogy állítahtó-e a magassága, illetve hogy adnak-e hozzá matracot?
Egyébként milyen matracot érdemes venni? Van valakinek valami jó tippje?

Emma
23
emma

Omnia!
Üdv a kismamik között, jó pocaknövesztést.
Ajánlom a Kismama novemberi számában a Munkajogi mindentudót. (pl: a kismama rendkívüli ill. éjszakai munkavégzésre nem kötelezhetõ a terhesség megállapításától a gyermek 1 éves koráig)

Urszila!
Tökéletesen átérzem, hogy nem tudsz felhõtlenül örömködni. Várakozáskor jól jön, ha az ember figyelmét minél inkább lekötik (gyerekek, disznóvágás), csak így tovább.

Manócska!
Egyáltalán nem érzem magam ovisnak a párom mellett. Bennünket sosem zavar(t) a magasságkülönbség (kedden lesz 10 éve). Az elején még mosolyogtak az utcán, de ma már teljesen megszokott, mert a fiatal fiúk is egyre magasabbak.

Saci!
Drukk neked. Pihizz sokat és maradj optimista.

Gombóc!
Engem is érdekelne, hogy miket tartalmaz a kezdõkészlet.

Nadine!
Nem kellene még pihenned? (Vagy rosszul emlékszem, hogy szerdán voltál amniocentézisen.)

Maci_2
20+3
maci_2

Halihó Mamik!

Manócska!
Mint olvashattad is a hozzászólásokat,nagyon sok függ a baba fekvésétõl és mozgolódásától abban,hogy a nemét biztosra megállapíthassák!Bár én azért szkeptikus maradok annak ellenére is,hogy nekem fiút mondott a dokinõ,mert mint tudjuk bármi "kialakulhat" mégis az utsó pillanatban.Mondták,elfogadtam,kész.Nem tartom 100%-nak inkább,minthogy aztán csalódjak!
Ha megkeresed a 3D-s topicot,nagyon sok hozzászólást olvashatsz és címeket is találsz.Én is onnan okosodtam.Amúgy 8000-9000Ft között mozognak az árak,attól függõen mit kérsz (videó,CD-re képek,rendes képek)

Gombóc!
Örülök,hogy tetszettünk,köszi Kép
Igen,Balin voltunk....robbantás utánunk 2nappal,épphogy leszállt a gépünk.Mákunk volt.
Gondolhatod,ezek után még azt is bejelenteni itthon,hogy terhes vagyok!Anyukám azt mondta,erre az évre elég a bejelentéseinkbõl (eljegyzés májusban,szept.-esküvõ,okt- baba+robbantás) Kép

Pálma
Én is pont 18 hetes vagyok! Kép
Neked van pocid?Nekem alig Kép
Tegnap terhestornán szóba került a szülés és lelkesen ecseteltük a dolgokat,mire valaki kibökte nekem,hogy ennyire az elején még mit izgatom magam dolgokon.Megrökönyödtek,mikor mondtam,hogy már az 5-ik hónapot kezdtük,annyira nem látszik.Nekem is mocorog és már nem is keverem össze semmi mással! Kép

Na megyek vissza a hóvégi nagy robotba Kép
Névtelen

Maci2, Timici,
nem az a neve, hogy kezdokeszlet, hanem csak mi hivjuk igy. KépKép Szoval mi vettunk egy AVENT mellszivot es egy kombinalt keszletet (amiben van "egyiranyu rendszer", tejtarolo zacsik, ket ujszulott cumisuveg cumival, egy jatszocumi es egy varialhato cumi - remelem, nem hagytam ki semmit) es egy aksitoltot ceruzaelem meretu aksikkal (ez kell a legzesfigyelobe, meg barhol hasznalhatod, ahol tartos elemet kellene hasznalni).
Ugy gondolom, most megvan egy "kezdocsomagunk", ami akkor is jo, ha sok tejcsim lesz, meg akkor is, ha nem lesz tejcsim, es kispapit eleg lesz bovitesert elkuldeni, ha mar kiderul, hogy Gombockanak mire van nagy szuksege (van nehany napra valo tejtarolo zacsi, ha szereti a cumit, akkor az is van, ha nincs tejcsim, ill. a korhazba vinni cumisuveget stb.). HA meg lesz eleg tejcsim, nyaron ugyis fel fogjuk tudni hasznalni a cumisuvegeket, mert akkor veszunk hozza "csort", es itatospoharkent is hasznalhato lesz. Kép

Emma,
A CORA-s kisagyat is en irtam, ott szivacsmatrac kulon veheto hozza. Mi kokuszt akartunk, ezert a KIKA-ban vettunk hozza, a 60*120-as kokuszmatrac volt 5990 FT. Allithato a magassaga a kisagynak, ugy lattam, 3 fokozatban.

Sziasztok,
Gombóc
31+6
gombóc

Jaj bocsi: elõzõ üzenet névtelenje Borsi volt Kép Kép
Névtelen

Mit gondoltok, 20 hetesen lehet még bowlingozni, csak úgy gurítgatni?
Maci_2
20+3
maci_2

Álommanó, köszi az álomfejtést.Kép
Nem igen olvasok más topicokat, de ettõl függetlenül biztos valami ilyesmi indulkálta a történetet.
*Ugye a cukor miatt mondják a nagyobb babát és hát én most lettem az.Kép
*Aztán van egy kutyám, aki most már anyuéknál lakik, de gondolom a tudatalattimban még ott van ezerrel.Kép
*Mi már hónapok óta lakásfelújítunk.Kép
Szóval azt hiszen mindennek van oka, de mi van az alkohollal, lehet, hogy tudat alatt kívánom.Kép

Buksicica,
igen furi álom volt, de annak minden esetre örültem, hogy tudok szoptatni.Kép Remélem a valóságban is így lesz.Kép

Gombóc,
de jó, mindegy azért jó, hogy leírtad Ti miket vettetek.Köszi.Kép
Én mellszívót kaptam a barátnõmtõl, majd meglátjuk hogy válik be(Medela kézi). Cumit, ha nem muszály nem szeretnék használni, de azért vettem egy NUK üveg cumit, ha esetleg az apja nem hajlandó majd kanállal etetni, míg én suliban vagyok.Kép Bár az anyukája és a nõvére is erõsen érveltek amellett, hogy igen is vagy itassa pohárból vagy kanállal etesse, amíg szoptatok...hi,hiKép olyan jó volt, hogy mellém álltak. Ilyenkor elfelejtem egycsapásra az aszaltgyümölcsöket.Kép
Amit nem tudok, hogy anyatej gyûjtõ zacsit vegyek-e van sem, mert ki tudja, hátha nem lesz annyi tejem, ha meg igen majd veszünk akkor, vagy hülyéket beszélek???
Végül is le lehet fagyasztani kis mûanyag dobozban is, nem?

A KIKÁt jó, hogy mondod, meglepõen jó árai vannak gyerekdolgokat illetõen, nem is hitten volna, de múlkor ott is jártam takaró/pléd ügyben és felfigyeltem rá. Szóval lányok, érdemes egyszer elmenni körülnézni.Kép

Maci2,
nem igen tudok mit mondani, mivel veszélyeztetett terhes vagyok, nem emelhetek 2kg-nál többet.Kép De én szerintem, ha minden OK lenne se mennék. Persze én eléggé parázós vagyok.Kép

Timici
32+0
(hivatalosan is elkezdtük a 8.hónapotKép)
timici

Sziasztok,

Maci 2,Buksicica
Nekem hálIstennek szerencsém van a munkahelyemmel, olyan szempontból, hogy elég rugalmassan kezelik ezt a helyzetet.Amiért Nekem január végéig itt kell lenni annak az az oka, hogy én vagyok a cégnél a fõkönyvelõ és igaz, hogy már itt van az utodom, de az éves zárásunk határideje január vége multinacionális cég révén. Mivel 5 éve itt dolgozom, ezért ezt az évet még megcsinálom. De nem azt jelenti, hogy mindennap itt fogok ülni. Sõt már igy is röviditett munkaidõben dolgozom.

Kismamik:
A Babócátok Nektek is ma nagyon aktiv? Lehet, hogy érzi a frontot?

Maci2:
a bowlingozással azért én vigyáznék a helyedben. Gondolj bele azért az a golyó sem 10 dkg és egy kicsit meggörnyedve guritasz.Ha játszol, akkor nagyon óvatos legyél.

A kókuszmatracot nekem is ajánlották. Sõt a KIKÁ-t javasolták, mert ott a legolcsóbb. Én még nem vettem semmit.Úgy tervezem, hogy majd januárban kezdek el vásárolgatni.

Omnia(26)
Névtelen

Sziasztok lanyok!Kép

Mindenkinek nagyon koszonom a drukkot, tegnap este voltam dokinal, es mindent rendben talalt!Kép
A trutyizasrol azt mondta, hogy sajnos bele kell nyugodnom, tekintsem ezt az egeszet ugy, mint egy nem teljesen "sima" terhesseget, aminek sajnos se gyogyszere, se muteti megoldasa nincs, csak a sok pihenes, ami segithet. En most asszem azt fogom csinalni, hogy nem tornazom, nem cipekedek, nem eroltetem magam, de ha epp nincs "bajom", akkor a pihenes mellett azert elmereszkedek egy-egy rovid setara, vagy celrarepulos rovid vasarlasra (sajna a nagybevasarlasok a kispapamra es a szuleimre maradnak). Aztan ha megint jon a trutty, akkor megprobalok nem parazni (ha-ha-ha, konnyu azt mondani), es megint fekszem par napot.
Ami meg meglepett, hogy sajna en is hiztam, a 11. heti sulyomhoz kepest ramjott 3,5 kg. Bar a 11. heten meg az indulo sulyom alatt voltam vagy 2 kiloval. Jo, tudom, ez nem sok, csak az itthoni merlegunk kevesebbet mutatott.Kép
Es persze volt szivhanghallgatas is, ugy meglepodtem, hogy mar nem az a "surrano" hang (si-su, si-su) volt, mint eddig, hanem igazi dobogas. Olyan jo volt hallgatni!Kép

Pocok,
Ha jol emlekszem azt irtad korabban, hogy Manka a vervetelt is szo (siras) nelkul viselte. Szerintem biztos a CTG-n is nagyon rendesen fog viselkedni, es a noverek meg egyenesen bele fognak szeretni a tunderi kis pofijaba! Nekem legalabbis nagyon tetszik azon a kepen!Kép

Urszila,
Akkor drukkolok, hogy nehogy hireket kapjal dec. 17. elott!Kép
Hat igen, a pihenessel kapcsolatban mar masok is probaltak ezzel vigasztalni, de nem lehetne inkabb megis valahogy ezt a pihenest szetosztani aprankent az elkovetkezo evekre? Naaa, leccilecci...Kép
Amugy ilyen erzesem Nekem is van idonkent, hogy mivel folyton van valami gondom, nem merek igazan orulni meg a babanak, es neha olyan rossz erzesem van (szinte lelkiismeretfurdalas, hogy elkiabalom a dolgot), mikor valakinek elmondjuk, hogy babat varunk.

MyssniaKép
Nekem estere viszont nagyon beindult a baba, most volt eloszor olyan, hogy a kispapa is teljesen hatarozottan egymas utan vagy 8-10 rugast erzett par perc alatt. Ugy orultem neki!Kép
Taskat a hasadba nyomjak? Na ez nem semmi... Szerintem ilyenkor azert tedd felre a kontrollt, es szolj be nekik! Felhaborito, hogy azert, hogy fel masodperccel elobb tudjanak le/felszallni, kepesek akar kart is tenni egy terhes noben!Kép

Manocska,
Hat igen, kell hozza egy nagy adag szerencse is, hogy mar koran latszodjon a baba neme.

PIldi,
A Toxoval kapcsolatban tenyleg mindenki maga donti el, mennyire veszi komolyan a dolgot.Kép Veletlenul sem akarok keretlenul tanacsokat adni...

Judo,
Szerintem egy rovid vasarlast megengedek magamnak vagy most, vagy jovo hetvegen. Vegul is ha kocsival elmegyunk egy konkret helyre, ott felprobalok 1-2 ruhat, attol mar csak nem lesz bajom...
Jo pihenest jovo hetre!Kép
Nekem azt mondta egyebkent a dokibacsi, hogy ha nem lesz semmi gond, akkor a kovetkezo UH csak a 30-32. het kozott lesz, szoval meg csak nem is a 30.-on. Az meg borzaszto messze van, de nagggyon szeretnem, ha addig nem kene menni mindenfele problemak miatt, barmennyire is kivancsi lennek, epp mekkora a babuci.

Charlotte,
Sajnalom, hogy gond volt Nalad is. Szerintem igaza van az orvosodnak, inkabb maradj csak otthon az agyban, mint hogy sorban allj a vizsgalatokra. UH-n mit talaltak?
Nem lesz semmi gond, pihizz sokat, szedd a gyogyszert, es ez az, csak optimistan!Kép

Kangi,
Nyarra biztos ujra formaban leszel! Majd a pici baba leszippant rolad minden felesleget!Kép
A stressz csak menjen batran a tobbi irodaba, ott is vannak emberek.Kép

Brokkoli,
Mar biztos nem tart sokaig, a lenyeg, hogy minden rendben, es drukkdrukk!:0KépKépKép

GombKép
De jo Neked, mar 19 hetesen igy latszott a pocid? Kivancsi vagyok az uj kepedre!Kép Nekem most kezd meg csak latszani, bar ruhaban meg jol palastolhato.Kép
Tenyleg lanyok, nekem mintha a gyomrom magassagaban is none a hasam, nem csak ott lent. Ti hogy voltatok ezzel ilyen idosen? Ugye ez nem csak szimplan hizas?

Palma,
Koszi a biztatast!Kép A mozgast pedig szerintem akkor napokon belul mar biztosan fogod erezni.Kép

GombocKép
Koszi a drukkot!
A nyitvatartassal kapcsolatban akkor legalabb annyit tudok, hogy szombat delelott nyitva van. Ugye ez az az uzlet, ami ha szemben allok a Reno udvar Vaci uti bejarataval, akkor a bejarattol jobbra, es kozvetlenul a Vaci uton van? (Remelem, ertheto volt valamennyire.)
Sajnalom, hogy Ti sem usztatok meg lopas nelkul az utobbi heteket.Kép

Zulu,
Biztos Neked sem tart mar soka! Drukkdrukkdrukk!Kép

Nadine,
Szerintem biztos lehet talalni valami megoldast a vizsgaidra. Hol tanulsz?

Orsoly,
Van egy eleg nagy lampauzlet a Szentendrei uton, de sajna se a nevere, se a cimere nem emlekszem pontosan. Majd megkerdezem Apukamat. Ez igy meg nem nagy segitseg, de talan a tobbiek segitenek.Kép Nincs valaki aki ismeri? Valami magyar iparosok boltja, vagy ilyesmi remlik nekem. Mi par eve vettunk ott lampakat a koltozeskor eleg turheto aron.

Maci_2,
Huuu, 10 ev? Szep kerek evfordulo, gratulalok!Kép

Huhh, ez nagyon hosszu lett, bocsi...Kép
Puszi:

Leszter
21+1
leszter

Gombóc,

Köszi az infót, remélem még kapunk kiságyat ezen a hétvégén.

Emma
emma

Sziasztok!

Köszönöm mindenkitõl a drukkotKépKép, még egy pár napig szükségem lesz rá!!!!!
Ha eddig nem is a nyákdugó jött ki, most már tuti,hogy az! Reggel 5 körül jött ki az elsõ része, azóta meg folyamatosan, ha pisilek találkozom vele. Ha szépen akarnám magam kifejezni olyan mint a meztelen csiga, csak kisebb egy kicsit. Fel is hívtam a dokimat, és azt mondta, hogy igen, ez a nyákdugó! Azt is mondta még, hogy a nyd. távozása után 24-48 órán belül megindulhat a szülés. Kép

ZsuzsiKép
Írtad múltkor hogy nézzek ki egy dátumot ami tetszik, és beszéljem meg a picurral.
Ami nagyon tetszik dátum a dec. 1 és 2., de ha már decemberi az is nagyon jó. A vasárnapot mondogatom neki, aztán majd meglátjuk.....

GombócKép
Kérdezted kb. 2 napja ( na mit szólsz milyen a memóriám?!), hogy milyen tisztítószerrel töröljük a kiságyat, pelenkázót. Nem tudom, hogy ismered-e a FROSCH termékeket. 98%-ban lebomlik, tehát nagyrészben természetes alapanyagból készül, és sem akkor nem károsít, ha belélegzed az egyébként elég kellemes illatát, sem a hatása nem károsít semmilyen felületet. Szóval én ezzel töröltem le a pelenkázót, kiságyat, és egyéb dolgokat. Sokféle van ebbõl a márkából,még mosogatószer is, de én a Frosch Neutral Reiniger-t használom ezekre a babaholmikra. Még Németo-ban szoktam rá, mert ahol laktam család õk is ezt használták. Az ára sem drága, és sok helyen lehet kapni.

Flowmetriához:
Tegnap voltam, és egy UH specialista csinálta, és teljesen ki van akadva azokon a dokikon, akik a 40. hét elõtt csináltatják a kismamákkal ( kivéve akkor persze ha a sima uh-n valamit nem találnak jónak ). Tehát ezen nem kell izgulnia senkinek, hogy kimarad ebbõl a vizsgálatból. Timici, szerintem addig jó, amíg nem küldenek téged flow-ra.Kép Lehet hogy az ismerõsödnek nagyon öregszik a méhlepénye, v. a magzatvíz már elég használt, és azért küldözgetik erre az uh-ra.

A CTG alapján a doki nem tudja megállapítani, hogy mennyire van nyitva a méhszáj, és egyéb dolgok ott bent, és ezért kell, hogy "turkáljon" egy kicsit.

OrsolyKép
Én az Avent mellszívóról csak jókat hallottam, nekem van egy elektromos, de ha ez nem jön be, biztos, hogy Avent kézit fogok venni. Én Avent cumisüvegkészletet is vettem. Drágább mint a Medela, viszont úgy hallottam, hgy jobb is. Persze kinek mi válik be....

PocokKép
Hát tudod, én jobban szeretnék inkább a babás táblában a legalsó lenni,mint pocakos táblában az elsõ. Ez is nagyon jó, de már 2 hete?! Úgylátszik a kicsi lánynak tetszik ez az elsõ hely.Kép

Na most már befejezem, mert egész regényt írtam.

pusz
Brokkoli
40+1
brokkoli

LeszterKép
Teljesen normális, hogy "fent" is van pocakod, ez ugye attól is függ, hogy hogyan helyezkedik el a babó. Nekem elég kicsi pocak volt a mellem alatti részen, mert már a 20.héten lent volt a feje. Ahogy nõ a pocakod, és ahogy közeleg az idõ, úgy fog majd lejjebb menni a hasad.
Elhiszem,hogy izgulsz, de tényleg pihizz, és egy kis séta,v. néha 1-1 bevásárlás biztos nem árt, sõt kell is a hangulatodnakKép

pusz
Brokkoli
brokkoli

Sziasztok!

Omnia! Kép
Nekem is nagyon aktív a kisbabám, igaz, hogy búcsúztattak itt a munkahelyemen, és megkockáztattam kb. 1 dl vörösbort! (Timici - alkohol!!! Kép )

Maci_2!
Én nem bowlingoznék, de elég félõske vagyok.

Most ennyi, megyek pakolgatni az irodai cuccaimat.

Judó
27+5
judó

Leszter a profilomban levõ kép 21hetesen készült, ha ez mond valami, hogy mi-hol-nõ/nõtt.Kép

Brokkoli,
akkor még megy a drukk, a vasárnap is szép nap.Kép
Úgy látszik flowmetria ügyben minden doki más véleményen van.Kép

Bence ma egész nap meg sem áll, nem tudom mi lehet...az orvosmeteorológia szerint melegfront van, eddig mindig a hidegfrontnál volt aktív a gyerek...? Ki érti ezt.Kép
Mi lesz holnap, mikor kettõs fronthatást "ígérnek"???

Házidolgozatot kéne írnom, de úgy nincs kedvemKép.

Timici
32+0
timici

Timici,
Szerezz akkor inkabb egy hazidogat! A Muegyetem MBA konyvtaraban, ahova a parod jar, rengeteg hazidogat talalsz, csak kerj egyet kolcson es add be! Kép
Mindjart megyunk klarinetra, egy kicsit meg ledolok, ha hagynak a kolykok!

Zsuzsi
30+4
zsuzsi74

Sziasztok Csajszik!

Képzeljétek, ma van az utolsó munkanapom! Éljen! Kép Tegnap voltam dokibácsinál, méhszáj szépen zárt, vérnyomásom 110/70, kicsit ugyan többet híztam eddig, mint szerettem volna, mert most plusz 13 kg-nál tartok, ez így 33 hetesen lehetne pindurkával kevesebb is, de a lényeg, hogy minden teljesen oké! Olyan jó! Kép Úgyis mindig parázok minden miatt...

Wécéülõkékrõl: tegnap néztem a Navigátor c. mûsort a tévében, és -többek között- ez is volt a téma, hogy mennyire tiszták és baktériummentesek a WC ülõkék ülönbözõ helyeken, úgymint otthon, iskola, munkahely, nyivános wc, kórház, minisztérium stb. A pontos sorrendre nem emlékszem, de az biztos, hogy a minisztériumi wc-n találták a legtöbb bacit, és a kórház is valahol a lista legvégén volt, márminthogy a legszennyezettebbek között. Kép Szóval nagyon jó ötlet az a papír ülõke!

CTG: nekem csak a 36-ik héten kell majd mennem elõször. Gondolom kórháza válogatja, hogy hol, mikor kezdik.

Leszter,
a Somogyi Béla utcában levõ kismamabolt vasárnap biztos nincs nyitva, de, hogy szombaton délelõtt nyitva tart-e, azt sajnos nem tudom.

Snoopy,
nagyon szívesen. Bár már fogalmam sincs, hogy mit köszöntél meg. Kép

Jut eszembe! Nemrég olvastam a Streptococcus B-rõl, és azt írták, hogy a nõk kb. 20%-a poztitivitást mutat, - minden tünet nélkül- és hogy a 35-37 hét környékén érdemes szûrni, mert a babánál születés után szepszist okozhat. (Nem keverendõ össze a Streptococcus A-val, ami a köhögésért, és taknyosodásért felelõs.)
A Rókusban nem foglalkoznak vele, a többi kórházban mik a tapasztalataitok?

Kispici
33
kispici

Sziasztok,

A szentenderei uton a Tolnai Iparcikk Centrum van, ahol sok szép lámpa van. Helyileg Csillaghegynél.
Ha további info kell, csak bátran.

Omnia (26)
Névtelen

Szisztok Kismamik!!!!

Csak nehany belekotyogas KépKép

Timici
A Klinikan a 4 agyasban csak 1szer mosnak fel es sajnos a furdoben is,pedig 8 csajra van egy furdo.Viszont a szemestest2szer uritik : )

Leszter,
Orulok hogy jol vagy es drukkolok tovabbra is.Majd jelenkezz !!!
Gomboc ma jon hozzam,eppen Ot varaom most.

Puszi mindenkinek akim eg emlekszik ram.
Kataa es a 7es fel hetes Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Zsuzsi: úgy tûnik én már tanulni fogok a nyugdíjigKép. Ez egyébként fizika (fizikus), de most már csak a fejezzem be ha már elkezdtem alapon, mert idõközben megkaptam idebent, hogy nem tartanak rám igényt hosszútávon, szóval azóta csak arra megy a dolog, hogy ha már benne van egy csomó munka akkor fejezzem be. Aztán majd valami egész másba kéne belevágnom (lehetõleg valami idõben laza, otthonról végezhetõ szellemi munka, számgép. lehet benne, ötletek jöhetnek!!! )

BKV: ebben úgyis viszem a csúcsot: napi 4 órát BKV-zom. És most úgy tûnik, kapok egy kis szerzõdéshosszabbítást, hogy mégse kelljen az utolsó hónapokra munkanélkülire mennem, viszont cserébe "számítanak rám", azaz járjak is be... Imádni fogom fagyban, mínuszokban, nagypoci a nagykabát alatt üzemmódban. Semmi esélyem, hogy észrevegyék a bkv-n, mert amúgy is inkább telt típus vagyok, és ezért a ruhatáram a lezser cuccokkal vannak teli, ezekben meg sokáig nem észrevehetõ a tipikus utazóknak.

Alkohol a szüléshez: nekem is van egy álomfejtõ tippem: szokták itt emlegetni a kismamák, hogy ha valaki nagyon keményedik, akkok végsõ megoldásként egy pohár Martini tökéletes módszer. Mi van, ha valamiért a tényleges szülés megindulása is ilyen keményedésnek indult, és azért ittál alkoholt, mert nem is gondoltad, hogy szülés lesz belõle??, Tea meg hányás inkább a babákra szokták szó szerint ezeket elõadni.

Kispici: valahol archívban van, írt ide egyszer egy lány, és egy garnitúrával ezelõtt nagyon téma volt. Miszerint igenis kéne mindenkinek szûretni, mert gyakori, nekünk panaszt nem okoz, de babának akár végzetes is lehet. Jobb helyeken standard csinálják -derült akkor ki-, viszont vannak dokik, akiket keményen gyõzködni kell róla!

Ma voltam védõnõnél, elõadta, hogy csináltassak vércsoport meg ellenanyag vizsgálatot. Pont mint meséltétek. HIába tudom milyen, meg eddig nem kellett, szerinte most már szokás. De érdemben nem tudta megmagyarázni, mégis minek.
Amúgy most egész szimpatikus volt, lelkesen kísérletezett szívhangot hallgatni, nem ment neki, merthogy csibém eltolta a ...fejet, meg odébb ment stb stb, szóval egy idõ után feladta.

Kérdés!!!:nem tudja véletlen valaki közületek, hogy az SZTK (történetesen ez a XVII volt) milyen számot óhajt még egy sima vizelet laborhoz, ha van a beutalón orvosi pecsét (azon a szám), meg az orvos rendelõjének pecsétje (azon is van már egy antsz szám), de neki még valami spéci szám is kell, amit nem tudott ott elõásni, lévén a háziorvosom másik kerületbõl való. Meséltem ma neki a sztorit, és csak tippelni tud, hogy vajon mi az a szám, teljesen meglepõdött a dolgon. Ezután lesz egy újabb próbám, de élmény, mikor félóra sorban állás után közlik, hogy vagy fizetek 3000 ft-ot vagy nem csinálják meg e szám híján a sima vizelet vizsgálatomat. Röhej, nem? (védõnõ 2x is nitrát-ot talált benne, ezért hajtja a témát, panaszom semmi)

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Mégegy, amit akartam: Snoopy: irgum-burgum miket hallok rólad, cumisüveget terjesztesz kezdõ kismamáknak???? Mit szól ehhez Iboly???? Kép

Ildi (akinek sose volt cumisüvege (már a gyerekeinek úgy értem))

Ildi
pildi

Pocok,
en a Bricostore-ban lattam Micimackos anyagot. Hogy Fules is rajta van-e, azt viszont nem tudom.
-Afonya
Névtelen

Sziasztok!
Még teljesen szûz vagyok a terepen, ezért bocsi a bénázásért.
Emmának üzenem,hogy kókuszmatracot vegyen, nem gyapjú "köpenyben".
Mi nagyon meg vagyunk elégedve vele.
Orsoly: mindenki AVENTEZIK, nekem Madelám van arra esküszöm, elektromos.Pik-pakk kifejek vele 100 ml-táés csöppet sem fájós.Igaz úgy emlékszem 15 rongy volt, de ezen aztán tényleg nem jó spórolni.Vegyél anyatejes zacsit is nekem is a férjem rohangált érte amikor hazajöttünk a kórházból.
Amúgy mindenkinek aki ezen aggódik: 52 kilóval indultam a 40. héten már 69! voltam, és nem hitték el a kórházba ,hogy már szülni megyek.A babival leficcent 10 , most 7 hetesek vagyunk és majdnem 4 kiló híján versenysúlyomnál vagyok.
Amúgy Fanni lányom 3.25/55 cm-rel 10/10-es apgarral született a MÁV kórházban, szülésindítással ( már marhára fájt a szeméremcsontom, és megbizniszeltük a dokival) 4 óra vajúdás után ( na az fájós volt) mindennemû vagdosás nélkül.
Szóval kitartás.
Kicsit összevissza vagyok, de szeretnék mindenkinek segíteni.Én már túl vagyok a dolgon és sokat segített az,hogy néha a fórumon az "öregek" megnyugtattak.
Ha érdekel titeket a lányka www.babaszoba.hu albumok közül a Piuk Fanni és a BUCIFEJÛ kisbaba címû a miénk.
: ) Üdv.
ancsur

Anyatejgyujto-zacsko temahoz: szerintem piszkosul draga ahhoz kepest, hogy latszatra egy sima zacsko!!! Jo, jo, tudom, egybol abbol lehet adni a babanak a tejet, de akkor is! En sima legkisebb meretu fagyasztozacskoba ontottem a tejet, megcsomoztam a tetejet, majd beletettem megegy zacsiba, azt is bekotottem, es igy fagyasztottam le. Gyurinak nem lett tole semmi baja, azt nem tudom mennyire volt steril vagy sem, az en higieniai normaimnak igy megfelelt.

Soha nem horkolok, kiveve, ha terhes vagyok...mar epp hianyoltam, hogy hol marad a horkolas, aztan most megerkezett...szegeny ferjem, meg ket honapot ki kell birnia! Valoszinuleg azzal van osszefuggesben, hogy onkentelenul is haton alszom, amit nem tennek, ha mashogy is lehetne! De a hasamon mar vegkepp nem megy ,es par napja az is kellemetlen, ha oldalt fekszem...

Timici, jok az almaid! En mult ejszaka Kubaban voltam a fiam osztalytarsaeknal, es a vizilabdarol beszelgettunk! Kép Kép Kép Egyre nagyobb hulyesegek jonnek!

Leszter,
Szoktam mondogatni, hogy ez mar mindig igy lesz! Amikor mar nem csak magadert vagy felelos, hanem egy masik eletert is, sohasem leszel mar nyugodt! De ennek vannak fokozatai! Anyukam meg par evvel ezelott is az erkelyen varta, hogy hazaerjek, az ocsemet meg mindig igy varja, orankent ratelefonal, hogy hazaert e mar?! De azert nagyon tulzasba nem szabad vinni, hiszen vannak dolgok, amiket mi nem befolyasolhatunk, es nem elore kiszamithatok, ezek miatt nem szabadna elore izgulni, mert beleorulunk!
A babad szerintem orulne neki, hogyha neha jol erezned magad, mersekelten, de elmennel nezelodni, vasarolni, ettol biztos nem lesz baja! Utana meg pihenj egy kicsit tobbet, ahogy jolesik!

Mindenkinek jo hetveget kivanok!

Zsuzsi
30+4
zsuzsi74

Sziasztok Lányok!

Ideje bejelentkeznem hozzátok, ugyanis tegnap voltam UH-n, és 11 hetes a kisbabám. Persze, eddig is tudtam, hogy a pocakomban van, csak a bejelentkezéssel várni szerettem volna az UH-ig.

Pocok, szia! Kép De jó téged is újra látni! Ha beveszel a táblázatba, mondom az adataimat: 11/1; 31 év, 1 gyermek (1 éves lesz holnap Kép ); Budapest XVI.; 2003. 06.13.; Péterfy, Orbán dr.

Azt hiszem, elõször ennyi elég rólam, megyek visszaolvasgatni benneteket.

Sziasztok: Laura 11+1
p_laura

Sziasztok újra!

Pocok! Rögtön az elején el is rontottam, nem 13-ára, hanem 14-ére vagyok kiírva. Kép

Szia: Kelekótya Laura Kép
p_laura

Sziasztok lanyok!Kép

Brokkoli,
De ha ez mar tenyleg a nyakdugo volt, akkor jonnie kell a babamak is hamarosan. Kitartas!Kép
A flowmetriaval kapcsolatban: tegnap nekem azt mondta a doki, hogy a 30-32. heti UH utan mar csak tulhordas eseten csinalnak meg egy UH-t (az Uzsokiban). Utolag nem is ertettem, hogy akkor mikor van a flowmetria, de ezek szerint ez a magyarazata.Kép
Koszi a a biztatast!Kép Na igen, de ha a mehem a koldokom felett par centivel veget er, akkor mi van a gyomromnal?) Haj?Kép

Timici,
Megneztem a kepedet! Igen, Neked is nott a gyomrodnal is!Kép Bar nekem meg sokkal kisebb a hasam, pedig 21 hetes vagyok en is.Kép Hetvegen lehet, hogy csinalunk mi is kepet rolam, es akkor megmutatom.
A hazidolgozat miatt nem irigyellek...

Kispici,
Koszi az infot a boltrol. Jo pihenest!Kép

OmniaKép
Ez az, koszi, remelem segitettunk Orsolynak.

Kataa!Kép
Szia!Kép Megneztem Alexandert a profilodban, hat gyonyoru szep kis arcocskaja van!Kép Meg egyszer gartulalok! De jo Nektek, hogy talalkoztok Gomboccal!Kép

Ancsur,
Koszonjuk a segitseget, mindig jol jon!Kép

Zsuzsi,
Igen, igazad van az aggodassal kapcsolatban. Ha masrol van szo, en is tudom, csak magammal kapcsolatban nem megy sajna...Kép Majd igyekszem, es azert ma egy picit setaltam am!Kép

Laura,
Udv itt!Kép

Puszi:

Leszter
21+1
leszter

Sziasztok!

Már megint szürke szamár vagyok a ködbenKép. Mindíg megígérem, hogy gyakrabban jövök, aztán tiszta leégés, amikor végre elõkerülök. Egyetlen mentségem a mindjárt 14 hónapos lánykám, aki mesterien kezeli a reset gombot a számítógépenKép, ezért kettesben lévén egész nap, esélyem sincs a netezésre. Most a párom játszik vele, így talán elfelejt engem pár percre.

Pocok, teljesen jogos a meglátásod, mert nekem eddig 3 különbözö dátumot mondtak a szülés idõpontjára, nekem meg nem volt kedvem állandóan javítgatást kérni tõled. Most úgy néz ki, a táblában szereplõ dátum jó lesz, csak a koromból vegyél vissza 2 napot, vagyis péntekenként van a heti forduló. Ja és ha úgy is javítasz, akkor a hétfõi táblánál ne 4 csak 3 napot adj hozzá légyszi, mert most abban 1 nappal öregebb a kisleányKép.

Olvasni azért esténként szorgalmasan szoktam, és akkor most én is ÜDVÖZLÖM AZ ÚJ KISMAMIKAT KÖZÖTTÜNK! Jó babavárást és problémamentes terhességet kívánok mindenkinek!

Zulu, Brokkoli nektek megy a drukkolásKépKépKép!

Leszter, szerintem is érdemes néha egy kis laza kikapcsolódást beiktatni, mert különben meggárgyul otthon az ember lányaKép. Meglepõdve olvastam, hogy te, mint állatorvos, nem vagy védett a toxoplazmával szemben. Pedig én, aki már 3 évesen minden kóbor állat nyakába borultam szüleim nagy riadalmára, abban a biztos tudatban éltem végig az elsõ terhességemet is, hogy nem kell egy macskától sem tartanomKép.

Képzeljétek, a múlt hét végén mindenkinek megvettük a karácsonyi ajándékokatKép. Én úúúgy megnyugodtam, mert amúgy is tömegiszonyom van és nem szeretek semmit az utolsó pillanatra hagyni. Ja a tömegközlekedésrõl nekem is voltak az elmúlt héten élményeim Bp-en, de nem sorolnám a pozitívak közé. Már tavaly is csak az idõs nénik és bácsik adták át a helyüket, és ez sajna nem változottKép. Az egyik kikent-kifent középkorú nõ még többszöri végigmérés után meg is állapította a mellette ülõ barátosnéjával konzultálva, hogy terhes vagyok, aztán ültek tovább békésen a tömött metrónKép.

Zsuzsi, nekem azért nagyon jól jött tavaly az anyatejgyûjtõ zacskó, amit az AVENT kézi fejõmhöz lehet csatlakoztatni, mert 3 hónapig alvó és éber állapotban is fejnem kellett, hogy ne gyulladjon be a mellem. Olyan jó volt, hogy az éjszaka kellõs közepén nem kellett töltögetnem a tejcsit ide-oda, csak belefejtem a zacsiba és már ment is a fagyasztóbaKép. Az már más kérdés, hogy az én lányom is azon babák táborát erõsíti, akik belenyalni sem hajlandók az egyszer már lefagyasztott tejbeKép. A kutyánk viszont szép kövérre hízott a hideg tél ellenére és fényesen csillogott a bundájaKép.

Aki matracot szeretne venni, tényleg érdemes elmenni a KIKÁBA, mi is ott vettünk a múlt héten, hogy ne csak az egyik gyerek aludjon egészségesenKép. Szerintem az ottani 5990 forintos matrac semmiben sem különbözik a Novetexestõl, mert nekünk a másik az (13000-14000 forintért árulják mostanában, ha jól tudom).

Jaj, a lányom felfedezett, úgyhogy rohanokKép

Üdv
Momo
26

Momo
momo

Haliho!

Megvolt az elso ctg, a baba nem volt nagyon egyuttmukodo, ugyhogy vagy 30-40 percet uldogeltem a gep mellett, hogy valami elfogadhato ctg legyenKép Viszont pont akkor csaszaroztak meg egy kismamat, es utana hoztak be a babat furdetni, rendberakniKép Csak 3 kilos volt, de olyan oriasinak tunt, hogy fer el egy ekkora (vagy meg nagyobb) gyerek bennunk?Kép Tunemenyes volt persze, es olyan edes ahogy ott nyekergettKép

Kispici! Dokinenim automatice szuri a streptococcust, ez Sote 2.

Koszi a lampauzlet infot, az a baj, hogy az nekem valami irdatlan messze van...

Gomboc! Megneztem a tivamed honlapjat, az Avent Isist annyiert adjak, amennyi ott van? Mennyi a szallitasi ido?

Most hirtelen ennyi, pusza: orsoly 34+6
orsoly

Zsuzsi,
kösziKép de a Tied se volt kutya, méghogy CubaKépKépKép

Leszter,
nõni fog a pocid ne félj, nekem mindig hullámokban nõ, most épp semmi változás a hetekkel ezelöttihez képest.Kép

Momo,
hát ez édes volt, hangosan hahótáztam azon, hogy a kutyus ette/itta az anyatejet a baba meg nem.Kép

A tejgyûjtõ zacsik tényleg nagyon drágák, úgyhogy én egyenlõre kihagyom, majd meglátjuk, hogy alakul...
Ismeri valaki a Medela kézi mellszívót, vélemény???

Orsoly,
nem tudom milyen lámpák érdekelnek, de a Bébikerben(Üllõi õt 115/b) voltak szines fa lámpák-azt hiszem autó mintájú-falikar és mennyezeti is. Láttam ilyet vagy ehhez hasonlót a Brendonban is, az árakról nem tudok semmit.

Függönyt néztetek már a TTLben? A Hungária krt-on levõben láttam babamintás nejlon függönyt, azt nem tudom milyen hosszú, de esetleg hívd fel õket.Tel:303-0747

Laura, üdv. közöttünk, jó pocakosodást.Kép

Timici
32+0
timici

SZiasztok,

Laura, látom, hogy a Péterfy-ben fogsz szülni. Az eslõ babádat is ott hoztad világra? Ha igen, jók a tapasztalataid? Én most állok döntés elõtt, egyelõre mindenki mást monda, sokat szídják a Péterfy-t, de a nõdokim ott fõorvos (Hegedûs doktor), és nekem õ a mérvadó...

köszi
Pocóka
(8 hetes "kisterhes" - ahogy ma szólítottak)
Pocóka (pocóka)

Sziasztok Kép

Hütlen kutya voltam, de nagyon sok volt a meló... viszont most itt a hétvége, lehet lazitani, hurrá! Hurrá!
Ámbár vig kedvemet némiképp szegi, hogy 3 hét van karácsonyig, ajándékoknak meg se hire, se hamva Kép Még 5letem sincs, úgyhogy totál gáz.

Leszter Kép
nagyon örülök, hogy nincs semmi komoly gond, ha pihensz, akkor biztos ez a pici trutyi is végleg elmúlik!

Pocóka kisterhes Kép
üdv köztünk! Jó pocisodást! Kép

Zsuzsi Kép
nekem már a kispapám is furákat álmodik a babával (Diákszigeten otthagytuk a sátorban, meg ilyenek), úgyhogy ezek után semmin sem lepödöm meg Kép

Momo Kép
rémes ez a történet a középkorú nökröl!
Ilyenkor mindig arra gondolok kajánul, hogy amikor ök voltak fiatalok, még nem is járt a metró, ezért nem tudják, hogy azon állni nagyon kényelmetlen Kép Tudom, hogy disznó vagyok, de olyan jól esik a májamnak Kép
Nekem egy (gyermektelen) partner mondta a minap, hogy "Nahát, pedig milyen jó kis helyed van ennél a cégnél, és te igy feladod ezt a karriert, hogy ilyen hosszan mész el anyának!" KépKépKép A neveltetésem tartott vissza, hogy arcba ne kacagjam, meg persze sajnáltam is, hogy nem tudja, hogy anyának nem "hosszú idöre", hanem örökre megy az ember lánya ... De azért elsöre meglepett, csak aztán rájöttem, hogy szegénynek fogalma se lehet az egészröl Kép

Borsika Kép
nem láttam, hogy irtál volna magáról a terhestornáról, csak annyit, hogy pici a pocikád Kép Ami csinike, de milyen volta a torna? Meg a többi kismami?

Laura Kép
neked is üdv! Kép

Gombóc Kép
ne aggódj, nem dolgoztam halálra magam, csak szépen egymás után intéztem a dolgokat (amennyire a telefonok engedték).

Pussz
Kangi
28+0
kangi

Sziasztok!

Laura: Üdv a csapatban.

Orsoly: Én múlthéten voltam CTG-n és az én babócám se akart nagyon mozogni, erre felültettek, hogy háton nem mozog, mire leesett a vérnyomásom és a picinek pedig a szívhangja. Erre lefektetek de az oldalamra és akkor helyreállt minden szerencsére. Most hétfõn kell újra mennem, de már rögtön az oldalamra fekszem le. Már nagyon várom a babócát, nagyon szeretném már látni.

Na kost csak ennyi
Puszi
Andy
36+3
andy78

Na már el is rontottam nem múlthéten hanem hétfõn voltam CTG-n.
Andy
andy78

PIldi,
hagy vedjem meg Snoopy-t, mert gondolom, ram gondoltal cumisuveg ugyben. En akartam (es fenntartom, jo dontesnek gondolom!) cumisuveg keszletet venni. Errol nem szeretnek itt vitat nyitni, ezt az osszeget megreszkiroztam, es akkor tenyleg nyugodtan varom a babat. Ha nem kell felhasznalni, akkor jo, ha fel kell hasznalni, akkor meg nem a kispapit kell ezert is elkuldenem a legelso napokban. Es legkesobb nyaron tutira jol fog jonni...KépKép

Orsoly, tenyleg minden annyiba kerul, mint ami a honlapon van. Kép Mint kiderult, Snoopy-eke a business, es kevesebb, mint egy het alatt megerkezett minden....KépKép

Laura, udv itt! Ugy latom, erkezik az utanpotlas! Kép

Brokkoli, koszi, ujabb beszerzendo dolog...Kép
Brokkoli es Zulu, esteleg friss hirek? Kép

Timici, koszi a multkori tippet a 10 db-os utazashoz hasznalhato pelenkazo alatetrol, ma vettem egyet en is. Kép

Leszter, igen az a RENO udvaros bolt. Kép Szerintem neha nyugodtan elmehetsz vasrolni. Jo, ne gyalogolj meg allj orakat, de azert celiranyosan vasarolgathatsz. Kép

Voltam ma Kataa-nal, nagyon edes baba Alexander. Tok jo nyugis es csondes es olyan kis mosolygos. Engem teljesen levett a labamrol...KépKépKépKép BArcsak Gomboka is ilyen nyugis lenne majd...KépKépKépKép

Jo ejt,
Gombóc
31+6
gombóc

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönöm a megnyugtatást. Most már kicsit nyugodtabb vagyok, bár a keményedések kicsit rosszak, de hiszem, hogy minden rendben lesz. (és dani-babával is megbeszéltemKép)

Én Spiropen-t és Isoptin-t szedek, remélem jól írtam. De az elsõ éjszaka annyira fájt a szívem, hogy másnap reggel szinte sírva hívtam fel a dokimat, hogy mondja, elfog múlni ez a mellékhatás. Mire õ enedélyezte, hogy a 4x1/2 adadot lecsökkentsem 4x1/4-re, így most már szinte tök jóKép

Persze én is úgy gondolom, hogy a kicsiért mindent ezért nem is ágálok ellene, igyekszem sokat pihenni.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a megnyugtatást és pozitív energiákat, és igyekszem majd bepillantani hozzátok.KépKépKépKépKép

Drukkolok minden "nyákdugóeregetésre" kész kismaminak, és könnyû szülést kívánok.

puszi: lolla
24+4
lolla

Andy!

En ma voltam ctg-n es a szuleszno azt a nagy labdat tette a hatam moge, amelyiket a vajudashoz szoktak hasznalni. Igy nagyon kenyelmes volt, szerintem kerd te is ezt legkozelebb. En nem is tudom, hogy birnam ki hanyattfekve.

Emma baba is aludt az elejen, de felkeltettuk, illetve en simogattam es megbeszeltem vele, hogy ebredjen fel es utana mar majd' szetrugta az oldalamat. Ugyhogy elsore sikerult egy nagyon szep gorbet produkalni. Kép

A dokim is feljott, olyan rendes volt, es mikor mondtam, hogy en januarban szeretnek szulni, azt mondta, hogy szilveszterkor jo sokat kell inni, es az leallitja a fajasokat. Kép Kép Kép

sziasztok
Kakukkfu
36+2
35+2
kakukkfu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: