A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni

Te joooooo eg, Ozi,, de majdnem hogy arra gondoltam... :oops:
Meg jo, hogy rakerdeztem... gondoltam, talan mar a terhesseg alatt jobb lett volna "mashova vinni" a cicat :roll: , es valszeg azert nem kapcsoltam, mert Bacilivinek irtad, es vele nemreg targyaltuk az igazi cicak sorsat terhesseg alatt :lol: :lol: :lol:

Meg jo, h. tisztaztuk. :D

A becsi korhazrol annyit, h. sajna az nem megoldhato, hogy kispapi benn aludjon, mig mi benn vagyunk. Baratnomeknel igy volt Finno.-ban, 5 napig egyutt voltak harmasban, sajat szobaban, TV, kaja minden, es minimalisat fizettek erte.
De ennyi baj legyen. Barmikor johet kispapi, ra nem vonatkozik a latogatasi ido. Amugy igen, teljesen egyezik a hozzaallas a korhaz reszerol. Tobbek kozott ezert szulok itt... Otthon megkerdeztem, jo, videki korhaz, de akkor is, hat ott minden rutinszeru, tehat ne is kezdjek kulonckodni...kb igy alltak hozza. Par perces babat cukrosvizzel itatni termeszetes dolog stb....meg ki tudja meg mit csinalnak veluk a tudtod nelkul....

Nem sajna, nem sokat tudok a koldok apolasrol... De addig meg megyek szulesfelkeszitore es megkerdezem. Meseltek mar rola, de elfelejtettem :roll:

Luisa,
OK, nem panaszkodom tobbet, de bakker akkor is nagyok es hihetetlen!!! Raadasul olyan naracsborom van, h. lassan Hohes C-t lehetne facsarni belole... Tegnap nezegettem az aug.-i kepeimet, bikiniben, rovidnaciban, semmi sem latszik...Meg jo, h. Picur febr-ban jon, talan szezonra mar csini lehetek ismet. (Abban is bizom, h. sok a viz benne :roll: ) Na errol ennyit...

Amugy marha jo lett a hajad, a hosszusaga is jo, es a szine szupi! Neked hogy csinaljak a melirt? Irok meg ma mailt, csak most epp fotokonyvet csinalok... :D Imadom csinalni!

Nanett,
Tessek bekukkantani!

Mary79,
Kitartas, neked sincs mar sok hatra!!!!

KépKép
KépKép
vitte

Edi5,
Ha nem a meretevel, akkor valszeg a kiterjesztessel van gond.
Nem irja, h. mi a hiba?

KépKép
KépKép
vitte

Sziasztok!

Köszi mégegyszer mindenkinek a jókívánságokat.

Őzi Kérlek küld el az email címedet, én meg küldöm a képeket, köszi előre is.

Boszi
gratulálok a recepthez

barbamami
erről a tabletta dologról nem is tudtam, de még tényleg nagyon bevett szokás, ez van meg az oxitocin infúzió. Miért van betiltva azt tudod? Egyébként az az érdekes, hogy nagyon bíztam a dokimban, és a másik háromban is, csak tesznek valamit. Akkor ott abban az idegállapotban csak az számított, hogy megszületett az egészséges gyönyörű baba. Ha eszembe jut még most is elbőgöm magam hihetetlen csodálatos dolog életet adni, a sorsom nem érdekelt. Már most ha így fel kellene feküdnöm újra tiszta aggyal szerintem szétpánikolnám magam.

Benkoka
Az nem én voltam, én rózsaszín köntösben mászkáltam és kórházi hálóingben. A fájás rettentő erős menstruációs fájáshoz hasonlít, én kiabáltam tőle rendesen, de ott amúgy mindenki, mert előttem ketten szültek és hallottam. Kérhetsz EDA-t , de én nem akartam a gerincem összeszúrkáltatni.

Nikky
A férjem bent volt végig, a varrásnál kizavarrták, hogy ne lássa a káoszt. A jelenlétével sokat segített nekem, a kitolásnál pedig tartotta a fejem, hogy tudjak nyomni, és vezényelt a levegővételnél, foghattam a kezét is. Egyedül nem tudtam volna az egészet végigcsinálni. A külső varratszedés megvolt kedden, hát az sem jó, mikor húzza kifelé. A belsőket nem szedte ki, hogy tartsanak még, majd maguktól kijönnek. Egyenlőre a hüvely belső fala egy darabon húzódik ha sokat mozgok utánna.

rekanna
A baba 3.5 kg 101 mm volt a bpd és 53 cm.

Vitte
A baba fejét tudták, hogy mekkora, csak azt nem, hogy kőkemény lesz. Mondjuk sok csonterősítőt is kellett szednem Tovitát. nekem az is a bajom, hogy a szülésznő szerint gyengék ott a szövetek, mert nem sportoltam, és szűk a hüvely fala. Ezek így együtt volt a probléma. Egyébként max. 7-10 napot várnak túlhordásnál, de ott volt a karácsony, és kellett hozzá az osztályvezető engedélye, aki ünnepkor nincs bent.

Luisa
6.00-kor kaptam a tablettát, utánna órákig csak menstr. hasfájás volt erősödött, igazából olyan 11 óra után fájt rendesen 14.50-kor jött ki. Szerintem nem volt sok. Két fájás közt van pár perc pihenni, a végén csak egy perc de az is sokat számít.

Kérdezzetek nyugodtak válaszolok, ha a lányzó alszik, szerencsére délután sokat pihen. Egyébként varrás után odaadták etetni, és hihetetlen vákum van a pici szájában.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!Képzeljétek most kaptam a hírt az egyik barátnőm megszült tegnap este-együtt pocakoskodtunk!Pedig csak február 8-ra volt kiírva-de minden rendben ahogy én tudom:2200gr és 50cm.Még nem tudom mi volt a baj,nem akartam hívni csak üzenetet küldtem.Kicsit irigylem,ő már láthatja a kisfiát.....
Vitte:ne aggódj én már egy zsíros narancsnak érzem magam!!!

KépKép
vicuska

Hú Bbeti,neked aztán van erőd!És még most is tudsz írni,nagyon kedves csendes,nyugodt babád lehet!!!Gratulálok!!!Már úgy várom én is ezt az egész élményt!

KépKép
vicuska

Betti:
köszi az infókat, és tényleg le a kalappal, hogy ennyi enegiád van, hogy még minket is tájékoztatsz...

Vicuska:
ha tudsz valamit a barátnődről, írd meg légyszi, kb most az én babám is akkora, ja és február 12-re van kiírva...

Kép

Kép

Kép
luisa

Vitte:
várom az emiled, és majd a hajamról írok emilt, nem akarom a többieket ezzel untatni... :), vannak most itt fontosabb dolgok:)

Kép

Kép

Kép
luisa

Ja és elfelejtettem írni:voltam a cukorterheléses eredményemért:nagyjából minden rendben,egy-két eltérés van de nem vészes-szerintem..
Vörösvértestszám:3,81 és 3,90 az alsó határ
Hematokrit:35,4 és 36 az alsó határ
Neutrophyl granulocyta:75,6 és 70 a felső határ
Lymphocyta:19,6 és 25 az alsó határ
Ha valaki tud segíteni megköszönném,csak jövő hétfőn van védőnőm-elutazott

KépKép
vicuska

Sziasztok,
Köszi az érdeklődést, most, hogy már itthon vagyok, és lenne időm, nincs gépünk. (sajnos sikerült leloccsintanom egy kis vízzel, úgyhogy még javítás alatt) Ha sikerült netközelbe jutnom, rögtön olvasgatlak titeket.

Betti,
Sokat gondoltam rátok, örülök, hogy otthon vagytok, nagyon jó érzés lehet, és biztosan gyönyörű a baba. Ha sikerül, tényleg nagyon örülnénk fotóknak. Nem semmi amit átéltél, de hamar regenerálódni fogsz. :D A szoptatás teljesen simán ment? Én ettől is tartok egy kicsit.
Mégegyszer gratula és nagyon sok boldogságot Nektek!

Őzi,
Láttam, hogy beteg voltál(vagy), de nem tudtam írni, azért gondolatban küldtem gyógyító energiákat. Te is erős vagy, minden rendben lesz a szüléssel, és teljesen fel is készültetek rá. (Levivel és a Pároddal együtt). Ha addig már nem tudnék jönni, nagyon szurkolok!

Boszibaba, nagyon jó képek, gratulálok!

Szívesen válaszolnék a többieknek is, de sajnos már mennem kell, puszilok mindenkit, remélem pár nap és már lesz gép.
Lilo

Kép
Kép
34372

betti nem semmi szüléstörténet. Stramm csajszi vagy minden tiszteletem a tied :)

Ma voltam nst-n újra semmi húzódás.Gergőke nem nagyon akar kibújni:)de mondjuk még két hét van hátra elvileg. :)

nika70
Salgótarján

Bacilivi:
Már hajnali 1-re teljesen kitágultam,de "csak" a "sima" fájások jöttek,tolófájás nem. Persze szünet nélkül,3 órán át. Ez különösebben nem keltette fel a doki érdeklődését,hogy "miért". Hajnali 4-kor aztán a Napsugárnak elege lett,totál elmentek a szívhangjai. Hát rohamos császár lett belőle..

Betti:
Azt mondta a szülésznőm,hogy azért tiltották be ezt a tablettát,mert nagyon drasztikus. (Mármint a hüvelytablettára gondolok). Azt mondta,hogy ez a babára is hat, és valószínűleg a császáromban is közrejátszott. Igazából azt nem értem,hogy a 10 cm-es fejátmérő teljesen normális,arányos újszülött méret! Ha te is ezt a hüvelytablettát kaptad,valószínűleg a hüvelyedre így hatott!!! (mert ezt méhszáj puhításra használják,mint szülésíndítási előkészítést!Nekem a tabletta felhelyezéstől számított 1 óra múltán az összes magzatvizem elfolyt,pedig csak egy felet kaptam.) Hát neked a hüvelyedet sikerült így "megpuhítani"). :roll:
Épp ma voltunk a dokimnál viziten.. Nagyon aranyos volt,részletesen kikérdezett,stb. Próbáltuk megnézni a nemét,mert hát ugye a múltkor 80%-ra mondta,hogy kislány. Hát,akárhogy nézte a doki,nem talált herezacskót.. Hüvelyivel is megnézte,erre ezt már megelégelte az én kis szégyenlős lányom,és odarakta a kezét.. A pofiját meg befúrta a lepénybe,elege volt a rivaldafényből.. :)

Elizabeth:
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Betti:
Az egyik kérdésedre elfelejtettem válaszolni: Artner Attilának hívják. Épp ma nézegettem meg a rendelőjében,van egy nagy faliújság,rengeteg baba- és gyerekképpel, akik nála születtek,hozzácsatolva az anyukák köszönő sorait. (Az én kis Petikém képe is kinn van :D )..Meg egy csomó gyerekrajz,ami neki szól. Nagyon aranyos! :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!

Köszönöm szépen a hiányolást.

Betti! Szívből gratulálok, hogy így végig tudtad csinálni ezt a nagyon nehéz szülést. Én nem tudom, hogy bírtam volna ki a végét. Egy kicsit meg is ijedtem most, az az igazság. Örülök neki, hogy Niki jól van, egészséges és szépen szopizik. Várjuk majd a képeket. Én tudok egy ingyenesen letölthető programot: www.picasa.google.com. Az exportálásnál lehet tömöríteni a képeket.

Őzi, Vitte, nagyon jó nektek, hogy ilyen "mama-baba-barát" kórházakban szülhettek. Nálunk szerintem még fényévekre vannak a nővérek és az orvosok ettől. Nem hiszem, hogy a tárgyi feltételeken múlnának ezek a dolgok, inkább a régi beidegződések meg a saját kényelmük a főok.

Hát, lányok, én azt hiszem bepánikoltam. Most döbbentem rá, hogy BÁRMIKOR szülhetek már. Amióta kedden hazajöttem a CTG-ről, azóta a méhem állandóan keményedik, szinte semmit sem tudok már csinálni, egy csomó ideig csak fekszem, mert ülni sem jó. (Egyébként ez a jósló-fájás?) Nagyon fáradt is vagyok állandóan. Kicsit mensiszerű érzéseim is voltak/vannak. De mivel még nem szültem, nem tudom, hogy ez most lehet már komoly jelzés is vagy ez így lesz hetekig. Meg azon morfondírozok, hogy honnan fogom tudni, ha igazán itt az idő és indulni kell. Szóval nagyon megijedtem.

Ja, és a szobát most már a hétvégén tényleg be kell fejezni, mert félek, hogy nincs több időm. Persze lehet, hogy ez csak az én hülyegésem, nem tudom.

Ja, Őzi, én is azt hittem, hogy cicát öltél. :D

Vicuska, gratulálok a barátnődnek! Én is kiváncsi lennék rá, miért jött ilyen hamar a babája.

Nika, Te még nem érzel semmilyen jósló-fájást?

KépKép
nanett

Jaj, bocs, Elizabeth: nagyon boldog szülinapot kívánok!!
nanett

Betti,
Elkuldtem a cimem priviben!

Vitte,
Hat akkor meg jo hogy rakerdeztel! :) Vicces lett volna, ha pont egy ilyen biozoldallateskornyezetvedot mint en nezel hmmm, nem is tudom minek :D !
Amugy meg az en hibam, bocsi a szohasznalatert, a mi tarsasagunkban ez megszokott, azt hittem masok is ismerik... :oops:

Amugy ha akarmikor bemehet a parod az ugyanojan jo! A lenyeg, hogy ne szeparaljak el a csaladot. A koldokcsonkrol meg azert kerdeztelek, mert hogy otthon alkoholozas es/vagy hintoporozas a szokas, de itt azt mondjak: Better leave it alone. Na mindegy, majd mondod ha mar tudod...

Lilo,
Koszi a gyogyito energiakat ;) es a drukkokat ! Azert remelem hamar meggyogyul a geped, mert hianyolunk am!

Nanett,
Na vegre jottel. Ne haragudj, de most hogy beteg voltam nem voltam a helyzet magaslatan es nem emlekszem... az utolso infom az, hogy megint keresztben van Dominika. Valtozott azota valami? Remelem hamar elmulik a mostani ijedtseged es megnyugszol... elvegre meg akar egy honapod is lehet hatra.
Baba-mama barat korhaz... Epp ma olvastam hogy a WHO es az UNICEF kozos allasfoglalasa (amit egyebkent Magyarorszag elfogadott!!!) tartalmazza, hogy minden ujszulottnek joga van ahhoz, hogy a korhazi ellatas soran is folyamatosan az anyja mellett legyen es szukseglete szerint szophasson. Apolastechnikai okokra hivatkozva sem lehet az ujszulottet elhelyezni. Persze mas a helyzet, ha beteg vagy ilyesmi, de ebben az esetben is segiteni kell az anyaval valo kapcsolatat. Jo lenne ha ez mindenhol megvalosulna, de meg jobb lenne az a mamak tudnak errol es nem csak sodrodnanak az esemenyekkel a korhazban. Az egyik baratnom most szult, tok elegedett volt mindennel, kiveve, hogy a parjat a szules utan 3 oraval jol kirugtak, es meg latogatni sem johetett. Marha jo. Emellett halalra idegesitette magat, hogy miert nem akar szopni a gyereke, es hat azert mert jol volt lakva cukorral, hisz nem kototte a csecsemosok lelkere, hogy ne cukrosteaztassak a gyereket, ugyhogy alapbol kapott minden ejjel. Kiakaszto ez a hozzaallas. Egy masik ismerosomnek, meg azt mondtak szules utan, hogy most elviszik a gyereket a csecsemoosztalyra, hogy tudjon pihenni, o meg meg sem mukkant, merthogy itt biztos ez a szokas. Reggel latta ujra a babajat, jol beteazva. Szoval mint altalaban, itt is ketton all a vasar, de errol mar beszeltunk...

Luisa,
Igen, most mar bevallalom a szulest, meg ha az orrommon meg nem is kapok levegot :D .
Orulok, hogy jol vagytok es lassan minden visszaall a regi kerekvagasba.

Elizabeth,
Boldog szulinapot!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Őzi
Köszi. Egyébként a Jánosban is szokás az itatás cukros vízzel. Itt ez addig van, amíg az anyának nincs rendesen teje, akkor nála maradhat éjszaka is. Ha leadod a babát c.vízzel itatják, mert éjjel úgy is éhes lesz. Mikor hoztuk el én rettentően felháborodtam. Este kint maradt nálam Hajnal 3-kor evett, hétre kellett visszavinnem vizitre, hogy eldöntsék jöhetünk-e haza. Akkor még aludt, gondoltam max fél 8-ra vége a vizitnek (mindig így volt addig) és etetem újra. Hát persze, hogy első munkanap volt, a dokiknak 8-ig eligazítás volt, gyerekorvos sehol, a csecsemőosztályra nem lehetett bemenni, magukra csukták az ajtót. Már egy csomó anyukával toporogtunk 9-kor a folyosón, és 10-kor engedték a babákat kihozni, amúgy azt mondták, hogy majd szólnak ha lehet értük menni. Mikor bementem érte, az összes baba üvöltött, mint a sakál, az enyémnek a sírástól, olyan vörös volt a kis arca, hogy hazáig látszott, hogy sírt, hajnal 3 óra óta nem evett. A csecsemős közölte, hogy lehetett volna már régen jönni értük, csak várták, hogy az irodán egy picsa (nem tudok mást erre mondani) hozza a zárójelentéseket. A papírt persze elrontották, és nagy kegyesen sok szájhúzogatással átírták.

Kép
Kép
bbeti

Betti,
Ez azert kemeny, hogy NEM LEHET bemenni a csecsemoosztalyra a gyerekedhez, NEM LEHET szoptatnod ot amikor ehes, es NEM LEHET hogy kihozzak neked? 7 oran keresztul nem eszik egy ujszulott? Nem is tudom mit mondjak, kesz vagyok!

Rogton jonnek a kepek!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Betti:
Ezek szerint semmi nem változott a Jánosban a 6 év alatt,mióta ott szültem.. Ügyesen szopizik a kisbabád? Van tejed? Hogy érzed magad? Tudsz fejni (szoktál?). Bocs,hogy ennyit kérdezek,de tényleg érdekel! És tényleg le a kalappal előtted, nagyon ügyes mami vagy!!! Tündéri,ahogy leírtad, hogy toporogtatok a csecsemős szoba előtt :D . Hát,ezek után már mindennel meg fogsz birkózni!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok kismamik!
Régóta olvaslak benneteket, és együtt izgulok veletek minden izgalmas pillanatban :)
Én 15+6 hetes kismama vagyok, aminek nagyon-nagyon örülök. Ez a 2. nap, hogy táppénzen vagyok, remélem nem fogok unatkozni itthon.
De amiért most elsősorban írok, az az, hogy ha képet szeretnétek feltenni, nem kell letölteni semmiféle programot, a start/programok/kellékek/paint programban könnyedén lekicsinyíthetitek a képeket, a kép, majd a nyújtás, döntés menüponton belül. Ott a vízszintes és a függőleges értékeket kell kisebbre venni. Remélem segítettem, és ezentúl még több képet nézegethetünk majd! :) Köztük Bettiék képeit is :) :)
Üdv: Kinga
kinga26

TE JO ISTEN, BETTI!!!!!!
Szegeny kicsi lany.... Hat igen, eleg sok mindennek kell otthon valtoznia. En a videki korhazon ezek szerint jogtalanul akadok ki, a tietek megis csak fovaros... Hat igy aztan nem egyszeru...

Ozi,

:D :D :D (Kismacska) :wink:

Baratnod sztorija sem egyszeru... Huh, legalabb ebbol kimaradunk...

Nanett,

Nyugi, minden rendben lesz !!!! Tudni fogod, h. mikor kell menni. Ha elfojt a magzatviz, egyertelmu, hogy azonnal menni kell, ha a fajasok jonnek hamarabb, akkor szamolgatni, beleulni egy kad meleg vizbe, ha elmulik, akko joslo volt, ha nem mulik, irany a korhaz! Es a joslokkal szemben az igaziak nagyon hamar a csucson vannak, es lassan megy vissza. Mig a joslo fokozatosan erosodik majd rovidebb ido alatt elmulik. Javitsatok ki, ha rosszul irnam....
Idaig vartam a csoppseget, most meg megfutamodnal? :D Relaxalj egy picit, bizti jobb lesz...

En most csak azon izgulok, h. nehogy egy heten belul akarjon kijonni Noah, mert apukaja uzleti uton van, en meg teljesen egyedul... ill. kettesben babaval :D

KépKép
KépKép
vitte

Sziasztok lányok!

Most megyünk nemsokára a fogdokihoz! :(

Köszönöm mindenkinek a szülinapi köszöntést! :)

Pusy

Kép
elizabeth25

Niki baba:

Kép

Kép

Kép

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Kép

Kép

Kép

Őzi
Kép
Kép
Õzi

TÜNDÉRIEK A KÉPEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NAGYON-NAGYON ARANYOSAK!!!!!! GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Elizabet:
Hát te aztán tudsz ünnepelni,hallod! Pont fogászatra menni a szülinapodon! Ez az önsanyargatás magas foka! :(

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Bbetti:nagyon szépek vagytok!

KépKép
vicuska

Betti nagyon nagy gratula nektek, nagyon bator vagy es tenyleg stramm kismama! Ez tenyleg naggggyyyon durva, hogy nem engedtek be a babadhoz, nem kapok levegot annyira kiakadtam ezen! Itt az ujszulott a kezdetektol fogva a mamaval van, nem viszik el csak ha kifejezetten kered, hat en nem fogom az biztos, inkabb osszerogyok a faradsagtol, mint hogy engedjem, hogy elvigyek es aztan ki tudja mit adjanak neki. Mindenesetre orulok, hogy tul vagy mindezen, most mar minden szep es jo lesz, kivanok Neked sok erot es kitartast meg nagyon sok oromet es boldogsagot!

Es egy kerdes (ha van idod valaszolni ket szoptatas kozott), milyen konnyen megy a szoptatas? A baba siman tudja mit kell csinalni? es te raereztel mar a dologra? Vannak mensi jellegu fajasaid amikor szoptatsz? (azt olvastam ez elvileg normalis)

Elizabet: Boldog Szulinapot!!!

es mindenkinek koszonom az egyutterzest, ma tok jo volt, ferjem jobban van, azt hiszem buntudata volt egy kicsit mert elvitt egy puccos helyre ebedelni :D Na mindegy en orulok, hogy jobban van es ugy nez ki nem kaptam el a nyavajat.

Ozi: ezt a cica dolgot en is felreertettem de egy percig sem gondoltam, hogy macskat oltel volna csak azt hittem elvittetek valahova rokonokhoz :oops: en milyen kis naiv vagyok!

Kepzeljetek ujjabb hulyesegem van, ma nem tudtam osszezarni a labaimat mert akkor faj, seta kozben tobbszor meg kellett alnom, mint a sajat nagyanyam ugy jarok, itthon pedig "terpeszjarasban" kozlekedem :D es torokulesben uldogelek mert csak ugy kenyelmes :D :shock: Mi a fenetol van ez? egyre lejebb kerul a baba feje????

KépKép
KépKép
pannica

jujjjjjj de edes! gyonyoruek vagytok Betti!

KépKép
KépKép
pannica

Udv Kinga, gratula! Nezz be sokszor es meselj hogy vagytok. Tutira nem fogsz unatkozni en is otthon vagyok kb a 12 hettol, de unatkozni meg nem volt idom :)

KépKép
KépKép
pannica

Betti, most megint megijedtem, hogy milyen állapotok vannak nálunk a kórházakban. Szegény Niki, jól kiéheztették.

Őzi, nem változott azóta sem a babám fekvése, keresztben nyomakszik azóta is, nem maradtál le semmiről. Az utóbbi napokban úgy hullámzik néha a hasam, mintha ott akarna kijönni :D

Vitte, köszi a bíztatást. Nem akarom feladni, csak eddig nagyon távolinak tűnt a "vég", most meg már mindjárt itt van és eddig még jósló fájásaim sem voltak, hirtelen pedig állandóan fáj a hasam. És még meg kell erősítenem magam lelkileg, azt hiszem. Reméljük, Noah még türelmes lesz.

Kinga, gratulálok a babádhoz. A mi gépünkön sajnos nincs paint program, de a többieknek biztos segítség, köszönjük.

KépKép
nanett

Betti, Niki baba nagyon-nagyon aranyos és szép! Milyen csinos pofija van!

KépKép
nanett

Ez a cukrosvizes,teázatós,babaodanemadós "rendszer" engem is teljesen felháborít!!! :evil: :evil: Tény hogy M.o-on van mit változtatni a szemléleten. Én az Újpesti szülőotthonban szültem volna, ott NINCS rooming in...ráadásul a csecsemők a Fsz-en vannak, míg az anyuka a 2.-on...Ráadásul az Apa csak monitoron keresztül nézheti meg a babát :evil: (pesrze a szülésnél azért bent lehet, de utána marad amonitor...) No és persze rutinszerű gátmetszés...stb. NA NEEM!! Az Istvánban azért lényegesen jobb a szemlélet, remélem nem fogok csalódni bennük.

Betti, FANTASZTIKUSAK A KÉPEK!!!!!!!!!!!!! Kérünk mééég!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vitte,
remélem a próféta szól belőled és meglesz a héten a bébi... :D már apa is nagyon türelmetlen.

mary,
jóslófájások inkább akkor vannak ha fekszem, vagy pihizek. teljesen rendszertelenek és nekem nem is sürűsödtek mostanában.

Őzi,
iigen csináltunk tegnap képet :wink: rakok majd fel, remélem te is!!!
szoval nálatok semmit nem csinálnak a köldökkel, csak hagyják begyógyulni??

barbamami,
a dokidról én kérdeztem, nem Betti :D
Nem lehett semmi a szülésed!!! Azthiszem el is ájulnék, ha elmenne szívhangja a picinek!!!nem lehett egyzserű!!!
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Betti!
Gratula nektek és sok tejcsit,erőt és egészséget kívánok nektek!Hát nem semmi amit átéltél Niki születésekor,na és hogy nem adják oda és 7 órán keresztül éheztetik!Ehhez már pofa kell! :evil: Ez már durva!!
Amúgy meg nagyon belevaló mami vagy!A képek pedig nagyon nagyon tündériek! :D
Aranyosak vagytok Nikivel! :D
És egyébként fájsz még ott?Az első szoptatásod milyen volt?Egyből ment minden?Annyi kérdés van még a fejemben de nem akarlak most ezzel terhelni!!

Elizabeth!
Happy birthday!! :D

A finisben levőknek meg kitartás!!

Pusszancs mindenkinek!!

Dica
Vendég

Betti,

Nagyon formas a kislany, meg kell zabizni! Edesek vagytok a kepeken!!!!

Kinga,
Neked pedig udv!

KépKép
KépKép
vitte

Barbamami!
Ja, a babakocsinkra visszatérve nem Bergon hanem Toma márkájú!De nagyon hasonlít a Bergonhoz!Nekem ez tetszett meg,árban is elfogadható volt!

Dica
Vendég

Pannica:
Amennyire én tudom,ez azért van,mert a medencecsontok tágulnak, ahogy beékelődik a baba feje. Ez (hát persze így hülyén hangzik,de) jó,hogy van,mert ez azt jelenti,hogy nagyon szépen készülődik a szervezeted a szülésre,hogy a babának minél könnyebb legyen kibújni! :D

Bacilivi:
Bocs :roll: .. Egyébként velem ezt nem közölték,nem mondtak semmit... Miután felébredtem,és totál kétségbeesetten kérdezősködtem,hogy él-e a kisbabám,azután voltak szívesek közölni velem a történteket.. :evil:
Hát az Istvánban nagyon aranyos mindenki,a szülészeten és a csecsemőknél is! Ott még ha kifejezetten kéred,akkor SEM adnak cukros dzsuvát (már bocsánat,mert ezt én se innám meg,nemhogy a kisbabám!) a babának. Helyette segítenek mellre tenni,szoptatni,fejni... Ja,és ahogy lekerülsz a csecsemőosztályra, azonnal odaadják a babát,és nincs ilyen hülyeség,hogy "le kell adni". Hogyisne!! Minél többet mellre teszed,annál hamarabb megindul a tej! Amíg meg csak az előtej van,az sokkal többet ér,mint akármilyen lötty.. Én még az ágy melletti kiságyba se raktam be soha. Komolyan,egy pici babával együtt aludni maga az édes bűnbeesés!! :D :D (Már azok szerint,akik azt vallják,hogy ne szoktassa az ember magához a babát.. Hát szerintem ezt mindenki döntse el maga...)

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Tényleg,Elizabet,túlélted a fogdokit? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

halika!!
ma megint voltam NST-n ma rengeteget mozgott a drágám meg végig 170 közelben dobogott a szivecskéje:)!!fájdogáltam is közben rendesen.megvizsgált a doki 2 ujnyira nyitva vagyok:):)de aszt mondta 90%hogy még van egy hetem :(:(de ott a maradék 10% és azóta is fájdogálok rendesen:):)de a bokám már a régi!!viznek semmi nyoma!:)fogytam is 2 kilót!!!!!!kiváncsi vagyok mi lessz hétfőn,akkor megyek megint NST-re!
bacilivi:mizu veled?
kismama18

Sziasztok Lányok!!

Bbeti!!! Gratulálok! GRATULÁLOK!!!!!! Sok Sok boldogság következik most! És ez fantasztikus! A rossz élmények multban maradnak! És ezen túl csak jó dolgok történnek Veletek! Ezt kivánom!
Nagyon erős nő Vagy! Hihetetlen!!!

Lányok... Valami észbontó sebességgel haladnak előre ezek a vonalzók! :shock: :D :shock:

Elizabet! Nagyon boldog születés napot kivánok! :D És egy fogdoki látogatást kaptál ajándékba!!??? :lol: :lol:

edi5
Köszönöm szépen! 200 km az egy kicsit sok... mert családokkal megyünk... és mindenhol van pici baba... vagy kettő...)))) igy ők nem akarnak nagyon messzire menni...

Juj... és most szólt a Barátom.. Talált közben egy helyet... 100 km BP-től... Az egész vendégház a miénk lesz! Sok sok szoba... társalgó, nappali... borpince... lovak./juj de kár már nem lovagolhatók../ kert.. szép vidék... és 300 méterre ott a HELY... a disznónak... No de oda csak a pasik mennek... Itt is ugy van, hogy meg kell venni a disznót... stb.. Remélem jó lesz! Köszönöm még egy szer, hogy gondoltál rám!
Képet kicsinyiteni és neten szoktam egy orosz programmal... sajna... de a Paint ötlet nemis rossz!

Kinga Üdv!

Kép

Kép
fenix

Sziasztok!

Betti!
Ez a kiscsajszi gyönyörű!!!!!!!!!! :P Most, ahogy a képeket néztem, teljesen felelevenedtek bennem a kisfiam megszületése uáni percek. Istenem , de jó érzés hallani a sírást meg a hason érezni a kis testét... Teljesen elérzékenyültem a képek láttán. :oops: Már alig várom hogy újra átélhessem ezt az érzést.

Jó Bettinek hogy egyből szopizott Niki. Nekem ezzel voltak problémáim. Mint utólag kiderült a 20 órás vajúdás során nyelt szegénykém a magzatvízből, amibe előtte belekakilt. Attól a ragacsos kakitól ( bocsika, de ez volt) a nyelőcsöve egy kissé ragadt. Nem tudott rendesen enni, infúzióra kellett kötni. Tiszta idegbeteg voltam..... Gondolom etették is bennt valamivel, mert amikor végre megkaptam 1 nap után, már nem akarta elfogadni a cicit, csak bimbóvédővel volt hajlandó szopizni. Akkor még nem értettem miért...Azzal meg nem ürítette ki a tejcsatornákat, így mellgyulladást kaptam. 40 fokos láz, stb. Sajnos a tejem is ráment , így tápszereztük a 3. héttől kezdve. Nagyon mérges voltam, de a dokik azt mondták hogy az antibiotikumokat be kellett adni a babának, ahhoz meg ügye folyadék kell, nekem meg még nem volt tejem, kénytelenek voltak neki adni valamit. Remélem most nem így lesz. Bár a szoptatástól talán ezek az emlékek miatt egy kicsit félek.

Nanett
Az egyik ismerősömnek végig harántfekvéses volt a babája. Teljesen felkészült a császárra. A kiírt időpont napján ment ultrahangra, és képzeld a baba elkezdett befordulni, de még nem volt biztos benne a doki hogy be is fog rendesen fordulni. 4 nappal utána megindultak neki otthon a fájások, bement a korházba, és a gyerkőc teljesen be volt fordulva. Így rendesen meg tudta szülni. Úgyhogy mégnálad is bármi lehet! :lol:

csajok, a kórházi hálóingben szerintem ne nagyon bízzatok. Vigyétek inkább a sajátotokat. A szülésnél úgyis korházit kell felvenni, de utána kényelmesebb a saját. Főleg ha olyan jó kis hálóingeket kaptok, mint én kaptam az 1. sz. klinikán Bp.-en. Komolyan mondom, nem nagyon tudtam eldönteni hogy hogyan kéne felvenni. ( a seggem legyen kinnt, vagy elölről csináljak sztriptízt.) Elméletileg kötősök, de a kötőket nem nagyon találtad. Maximum 1-et kettőt, persze még véletlenül sem lehetett azokat összekötni. Ha szerencséd van, kifogsz egy "jobbat".

Na megek egy kicsit pihenni, mindenkinek szép estét!

berzkat

Sziasztok lányok!
Nemtudom ti hogy vagytok vele,de én olyan keveset alszom,hogy nagyon idegesítő!Minden áldott nap felkelek hajnali 5körül és csak fekszem,forgolódok nem tudok vissza aludni.Délutánra elfáradok,de nem merek aludni,mert félek,hogy még ennyit sem alszom majd éjszaka.Annyi gondolat jár az eszembe,türelmetlen vagyok nagyon!Ti hogy vagytok ezzel?

KépKép
vicuska

Sziasztok!!!

Betti!!!!

Nagyon gyönyörű kis hercegnőtök van!!!! Óriási gratuláció és sok puszi nektek!!! De jó lenne már nekünk is itt tartani, ugye csajok!!!???

Eliza!!!

Boldog születésnapot utólag is!!!Fogdoki nem volt túl rossz?

MINDENKINEK!!!!

Szerdán délután Zsebi babánk megmozdult (15 hét és 6 naposan). Nagyon furcsa, de fantasztikus érzés volt!!!!!!!!!!!:D :D :D :D :D :D :D
Előtte éjszaka, s azóta sem tudok aludni, mindig arra kelek, hogy nyomom a pocim. :(
Hétfőn megyünk AFP-re, remélem minden ok lesz!!!

Szép napot mindannyiótoknak!!!

Kép
Kép
judithappy

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek, már akinek jó, nekem nem :(, de nem a fogdoki miatt, de ez hosszú! :( Azt túllehetett élni, meg nekem van a világon a legdrágább fogdokim, ráadásul fiatal, és még helyes is :)

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a köszöntéseket, nagyon jólestek, aranyosak vagytok, tényleg! :)

Kinga26 üdv. közöttünk, biztos jól fogod itt magad érezni, a lányok nagyon-nagyon aranyosak és segítőkészek...csak jókat tudok nyilatkozni mindannyiukról! Szerintem ez az egyik legjobb topic! :) (Na jó, befejezem a fényezést! :lol: :lol: )
Te amúgy merre fele laksz és mivel foglalkoztál?

Pusy

Melinda

Kép
elizabeth25

Ja lányok, azt elfelejtettem mondani, ha minden igaz, tegnap már kértem szemészetre beutalót, úgyhogy ma megyek az SZTK-ba és meghozzák a "halálos" vagy nem halálos ítéletemet csaszi kontra sima szülés ügyben! Úgyhogy szorítsatok, nagyooooooooooooooon!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Betti: Tündéri a kislányod és nagyon sok boldogságot nektek!! ♥♥

Tegnap voltunk az ultrahangon. A nőgyogyim számolt rosszul és nekem volt igazam :D Nem 5 hetes hanem 7 hetes és 5 napos volt tegnap. :) Szülés várható ideje aug. 18. Gyönyörűen ver a szive. Bár úgy néz ki mintha odatüsszentettek volna. Ja és 14.5 mm :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Jo reggelt lanyok! Nem akarok total ellenszenvet kivivni magamnak, (azoknal akik nem tudnak rendesen szundizni) de mostanaban ugy alszom, mint akit fejbelottek es csak 10 korul ebredek fel :)

Barbamami: koszi a valaszt "terpeszjaras" ugyben :D megnyugtattal!

Elizabeth: ne aggodj nagyon ha csaszi lesz, az lesz nem erdekes, lenyeg, hogy a babanak es neked a legbiztonsagosabb legyenen. De azert szoritok, hogy teljesuljon a vagyad!

KépKép
KépKép
pannica

Sziasztok!

Betti! Csuda édes kislányod született! És igazából te sem tűnsz megviseltnek,pedig nem lehetett semmi a vége...Tényleg nagy gratula nektek!!

Eliza! Tegnap olvasgattam egy másik topikot,ahol egy USA-ban élő,és ott praktizáló doki válaszolgat. Azt írta,a világon sehol máshol nincs olyan,hogy a "rossz" szeműek csak csaszival szülhetnek. Csak azokat császározzák,akiknek a szemfenéki erek állapota rossz,vagy a retinájuk leválófélben. Szóval szerintem a szemész engedni fog szülni,max. rádparancsol,hogy csukd be a szemed a nyomás miatt...Szorítok!!

Kinga! Üdv köztünk!

Judit! Gratula a mocorgó babához!

Péterfysek(már ha maradt még rajtam kívül..)Hétfőn előadás a szoptatásról!!!

Kép
babzsák

nanett: Én még azt sem érzek bár nagyon ritkán valami halovány mensis érzés van de nincs közben keményedés.de hát az nst szerint sem húzódik még a méhem :9

Nálunk itt Salgótarjánban már 94 óta 24 órás room-in szolgáltatás van :
Niki baba gyünyörű.Szép család vagytok :lol:

Elizabeth: BOLDOG SZÜLINAPOT de ez a fogdoki kimaradhatott volna :)

Betti : ez nem semmi hogy ilyet egy fővárosi kórházban megtehetnek hogy éheztetik a babákat felháborító :(

Pannica ezzel nem vagy egyedűl.Amilyen stresszes volt az elmúlt hónapom :( annyira jól alszom az elmúlt pár nap óta néha szégyenlem is magamat :)

nika70
Salgótarján

Sziasztok kismamik!

Berzkat:
Hát neked se volt semmi ezeken keresztülmenni! Szívből remélem, és kívánom is,hogy most nagyon szépen,simán menjen minden!!! :D Te hol is fogsz szülni?

Vicuska:
Én pl. ma 2 körül felébredtem,és reggel fél 6-ig forgolódtam.. Akkor aludtam vissza,és úgy keltem,mint akit éjjel agyonvertek..
De a finish-es kismamik szuper,ha sokat tudtok aludni!! Használjátok is ki.. :roll:

Judithappy:
Gratula a mocorihoz!! :D :D

Elizabeth:
Szorítok!....... :)

Bacilivi,Őzi:
Hogy vagytok???? Nagyon szorítok nektek!! :!: :!:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Hello Lányok! Remélem mindenki jól van ! Csak bekukkantottam! Betti le a kalappal elötted,nem semmi lehetett a szülés :shock: Judit gratula a baba mozgáshoz,szerintem is nagyon fantasztikus érzés.És majd minden nappal csak jobban fogod érezni csúcs szuper! :D Melinda neked nagyon sok drukk a szemészet miatt,remélem csak jót mondanak ,ne haragudj hogy tegnap nem tudtam menni msn-re késön értem haza ,anyukám nem volt valami jól sajna :( pusz mindenkinek
Vendég

Betti!!!

Gyönyörű a kislányod, Te pedig nagyon ügyes vagy, hogy ezt így képes voltál végigcsinálni!!!

Tegnap férjecskémnek is megmutattam a képeket, meg elolvasta a szüléstörténetet és eléggé elborzadt.

Ja, gondolom az élmények hatására: azt álmodtam, hogy szültem én is, láttam a kisfiamat, persze gyönyörű volt. :D
Nálam jól ment minden, bár az elején nagyon féltem a szüléstől, de aztán bevállaltam másik két gyerkőcöt is, hogy majd én megszülöm más helyett. (azt hiszem tegnap kicsit későn vacsiztam, azért álmodtam ilyeneket!!! :roll: )

Judit

sch.judit

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: