A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok Lányok!
Andu! Elööször neked reagáok, bár valószínüü már többet tudsz. Lombik esetén az is számít, hogy mekkora hcg-t mértek, ez mutatja, hogy mennyire tapadt meg a babó. Àllítólag 50 fölött az ideális. A dokik nem nagyon szoktak gratulálni, ha nincs minden teljesen rendben. Persze, bármi megtörténhet és mindenképpen beszélj az orvosoddal. A vérzés még nem feltétlenül jelent bajt, van akinél 2-3-szor is jelentkezik a menstruáció, de menj el az orvoshoz. Majd írd meg, hogy mi volt.

Ancsa! Jó, hogy itt vagy! Már hiányoltalak.

Brigi, Emma és Lynia! Nagy gratula a babákhoz! Fantasztikus lehetett látni ööket!!
Lynia! A képet egyenesen lemezre tették? Èn úgy tudtam, kinyomtatják. Kellett érte fizetni?
Nagyon örülök, hogy már a párod is másképp gondolja. csak meg kellett néznie a kis picurt :D

Jovi! Örülök, hogy vagy köztünk. Egy csomó mindent tanulunk tööled. :D
Barbamami! Gratula a gyerekekhez és kis babóhoz!

Ancsa! Nagyon megnyugtattál a kajákkal kapcsolatba, mert én azért eszek "tiltott" kajákat is néha.
Mi van az édességgel? Mindig elcsábulok :( Az orvosom szerint, ne egyek semmit, amiben cukor van, de a véreredményem jó lett. :?

Gurgula! Nagyon szorítok!

Mütyürke! Nekem is volt derékfájás, de állítólag normális. Ilyenkor száll elööre a méh és azért van. Most is szokott itt-ott fájni, de már nem parázok. Gondolom nöö a hasam, a méhem.

Azt nem tudtam, hogy afp-re kell külön beutaló. Èn nem kaptam. De lehet, hogy a hepatitis miatt kell. Nekem az nem lesz, mert a lombiknál mindent megcsináltak. :D
molkata

Brigi! Vérnyomásvéröö van pl a tescoban is, 5000 ft-ig már lehet találni elég jót.
molkata

én a kaják miatt nem aggódom :D meg sem tudom enni, úgyhogy...
párom ha tojást süt, én elbújok a szobában, mert rosszul vagyok a szagától! a nyers húst eddig sem szerettem, szóval mázli!
tejet így sem iszok sokat, most viszont joghurtozok, ez legalább simán lemegy!

jovika, jó a kép! a bal oldalán a 10cm mi??? nekem is ez van rajt, tényleg, meg is keresem a jelöléseket, mert a leleten annyi minden van, de nem tudom mi micsoda!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Molkata: Köszi, jól esett, hogy hiányoltál. Nem tűntem el, csak elég sok a munkám, illetve most a párom otthon van és olyankor nem ülök a gép elé, hanem inkább egymás társaságát élvezzük.
Az édességről annyit, hogy nem tilos, ha nem vagy terhességi cukros, de mivel az ember ilyenkor hízékonyabb ezért javasolt visszafogni magad. Mondjuk ne egyél meg mindennap egy szelet tortát és ne az édesség legyen a főétel.

Ancsa
Kép
ancsa00

A vérnyomásmérővel kapcsolatban csak azt szeretném írni, hogy bár drágább a karon használatos, mint a csuklónmérő, de sokkal-sokkal megbízhatóbb is.

Ancsa
Kép
ancsa00

kata a kép kinyomtatott, én tettem lemezre, hogy ide tudjam másolni, de valami nem ok ezzel a hüle géppel!
egyébként 500 Ft volt, de megéri!

segítsetek nekem, már rákerestem, de nincs meg minden jelölés jelentése!

crl 55mm bpd 20mm fl 5,8mm ezeket értem
thq 16,7mm kl 6mm nt 1.3mm ez lenne a tarkóredő????
orrcsont hossza 4,6mm (ez jó, van neki! szóval down kór "kizárt")

és csak 11+6 ra tettek, végül is 3 nap csak a különbség

lynia-

javítás a kl az HL

lynia-

Az NT a tarkóredöö. Nekünk az 1,5 lett. A thq és a kl-t én sem értem.
molkata

thq: mellkas harántátmérő

Ancsa
Kép
ancsa00

köszike!!!!

lynia-

a hl valószínűleg a fej hossza (head long), de nem biztos

Ancsa
Kép
ancsa00

csak hc-t találtam, az a fej kerülete
molkata

Sziaztok!

Molkata és a többiek köszi a szorítást. :)

Megjöttünk! Minden a legnagyobb rendben.
CRL: 62mm NT: 1.6 mm BPD: 20 mm
Jó magzatmozgás, jó szívműködés, ábrázolodó végtagok.
Viszont képet sajnos nem kaptunk, előre kellett volan szólni..emiatt kicsit szomi vagyok, mert már nagyon látványos a babuci. Nem is értem, hogy az UH-s dokinak ez miért nem jut magától az eszébe..én meg nem tudtam, hogy előre kell szólni :cry: a lényeg, hogy minden rendben, nagyon örülünk :lol:

Brigi és Lynia! örülök, hogy minden rendben veletek is meg Jovikával és Emmával is. Szupeerrrrrrr!

Majd kiugrom a bőrömből annyira jó érzés volt látni ŐT!
torolve_20131003125716

Kata! De jó, hogy írtad hogy mostanában kezdett fájni-feszülni a hasad neked is. Mi majdnem egyidős terhesek vagyunk, és nekem is most feszül a legjobban... Megnyugtat, hogy neked is. Egy újságban láttam, hogy az eredeti citrom méretről már sárgadinnye nagyságú a méhünk a 16. hétre......... szóval biztos természetes ez a mostani fájás.
ugye? :lol:

B
16+0
Vendég

Gurgula! Örülök, hogy minden ok. Hát, ténleg furi, hogy miért kell ezért külön szólni, vagy miért nem kérdeznek rá.

Bori! Akkor egy cipööben járunk. Nekem most is feszül fáj a hasam, a csípööm és néha a derekam is. Végül is, jó nagyot kell még nöönie. :D
molkata

mi is menet közben szóltunk, és az asszisztens szólt a dokinak
itt azért kellett, mert nagyított egy kicsit rajta és olyan pózt kapott el

lynia-

Hízással hogy álltok, lányok? Én kezdek félni, mert már 2 kilót híztam. :shock:

Valahogy muszáj lesz visszafognom magam. Csak hát amikor émelyegni kezdek....

Kismama cuccokat még korainak tartok venni, úgyhogy a leleményes párom spárgát kötött a melltartóm kampói közé, így meghosszabbítva a melltartó körfogatát, és persze a párom gatyáit hordom, mert az két számmal nagyobb az enyémeknél. Így most még bírom egy darabig vásárlás nélkül.

Ti hogy álltok ezzel?

kétfiús anyuka
babdorka

Hát egy ilyen othoni uh-ot én is el tudnék képzelni magamnak :lol:

Köszi a hozzászólásokat vérnyomásmérő ügyben! Lehet, hogy délutánn apával szétnézünk a tescoban :lol: Ha tényleg nem több 10.000 akkor bevállalom :wink: Mégiscsak nyugodtabb lennék ha tudnám mérni. Most emiatt izgulok :oops:

Lynia, Gurgula! Gratula nektek is az uh-hoz! Dejó, hogy mindenkinél minden ilyen jól alakul. Csak így tovább :lol:

Nekem már van kismamanadrágom, és hordom is. Sokkal kényelmesebb mint a farmer :lol: A hízást nem igazán tudom, tegnap a dokimnál 2.5kg-al voltam több mint az itthonin :cry: Minden esetre én az itthonit veszem figyelembe és aszerint nem híztam :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Èn nem használnák itthoni uh-t. Szegény babóca azért legyen minden nap uh-zva, mert én parázok :shock:
Szerettem volna venni egy készüléket, ami a baba szivét mutatja, de nagyon drága volt (36 ezer ft) és az is uh. Àllítólag a 16. héttööl már sztetoszkóppal (remélem jól írtam) is hallható. Azt lehet, hogy veszek.

Èn már 4 kilót híztam, de nem bánom, mert sovány vagyok. :D
molkata

én sem híztam, fogytam 2kg-t

a ruhák még nálam sem problémásak, csak az övet mellőzöm!

szorítsatok nekem nagyon nagyon nagyon az elkövetkező 30 percben!!!! bevallom a főnökömnek, épp kettesben vagyunk! tuti kiakad, én is gyeses helyén vagyok, és most ...

lynia-

Lynia, megy a drukk!!!
molkata

Lynia! Veled vagyunk!!!!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!
Levizsgáztam :) .

Tényleg, igazatok van, elfelejtettem, hogy az AFP-vel együtt nézik a Hepatitis B-t is.

Emma! Nekem is így természetes. Ha beteg, akkor is a mi gyerekünk, neki is joga van az élethez. Ez hitbeli kérdés is, én ellenzem az abortusz minden formáját.
Ennek ellenére persze nem fogok vitatkozni ezen senkivel, ha valaki nem tart meg egy beteg babát, neki magának kell eldöntenie, hisz ez egy nagyon nehéz kérdés.

A gyülekezetünkben van egy család, ahol a középső kisfiú Down szindrómás. A tarkóredő szűrésen már sejtették, mert 3 mm lett. Most kétéves, egy tündér kisfiú, nagyon tud szeretni. Emi is szokott vele játszani.
Ha már szó volt az AFP-ről, ennek a kisfiúnak pl. teljesen normál értéket mutatott.

Barbamami, én nem láttam a filmet, csak részleteket, de olvastam egy könyvet, amiben voltak képek is... szörnyű volt. Ráadásul amerikai könyv, és az USÁban a terhesség végéig, mind a 9 hónap alatt (!!!) engedélyezett az abortusz (legalábbis mikor a könyvet írták, akkor még engedélyezett volt, nem tudom, változott-e). Teljesen kiakadtam rajta.

Gratulálok a babákhoz (meg a képekhez) :wink: !
Kis ufókák, nagyon aranyosak. Majd én is lefotózom, csak új fényképezőnk van, azzal nem tudom még, hogy kell áttenni a számítógépre a képet. :oops:

Mütyürke, nekem is így volt: egy darab csíkom nem lett, pedig nem kentem semmivel, aztán a 41. héten a köldököm alatt lett egy függőleges repedés, azt hitták a szülésnél, hogy valami régebbi műtéti heg. :oops:

Viszont nekem megint kijött az az undormány köldöksérvem. Most mát tuti megműttetem szülés után.:x

Csajok,a 16. hét körüli hasfájás normális, akkor nyúlnak meg jobban a méhszalagok, annak a feszülését érezni.

Kata, lehet, hogy addigra már nem is lesz szükség sztetoszkópra, a 18-20 héttől már úgyis mozog. Ha meg mozog, biztos dobog a szíve is. :D :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Már olyan rég akarom írni, csak mindig elfelejtem: a Brendonban vettünk kismamaövet, rá lehet húzni a nadrágra, és akkor nem kell becipzározni, sokáig hordható a sima gatya, és már kisebb hasnál is használható, nem úgy, mint a kismamanadrágok.
Nem volt olcsó, több, mint 4 ezer Ft, de szerintem nagyon praktikus.

Volt 2500 körül is, de az elég silánynak nézett ki, hasonlított egy sztreccs miniszoknyához.

KépKépKépKépKép
uxi

Kata! ha toleráns emberek között ülsz (vagy egyedül vagy), próbáld ki, minden fájás elmúlik:
feltérdeltem a székre, és előre dőlök az asztalra. isteni. nem fáj sehol (kivéve a könyököm, de az nem ijeszt), kapok levegőt stb. valahol olvastam, hogy a kutyapóz sokáig mentsvár lesz a levegővételhez. az izomfájdalmakra is jó!!!
Vendég

Uxi! Igazad van! El is felejtettem, hogy addig a mozgás úgy is megnyugtat majd. :D
Kismama övet én is szeretnék. Jelenleg használok egyet, emit én kötöttem, de tavasztól már túl meleg lesz. :D
molkata

Bori! Ez tényleg tök jó. :D
molkata

Lynia, megvolt a bejelentés?
Mit szólt a főnök?

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok,

Mindenkinek gratulálok!! Nagyon cukik a babucik :)

Én nem tudom mit csinálnék ha megtudnám hogy beteg a baba. Azt hiszem megtartanám, ha van esélye az életben maradásra.

Uxi, láttam én is kismama övet, tök jó! Így lehet hordani a régi nacikat.
Milyen az a kismama farmer? Gumis derekú? :)

Kép
gabi
blur

A régi nadrágjaimai én már nagyrészt nem tudom hordani, mert csípööben sem jönnek rám :oops: , de amiket most vettem, azokkal még sokáig kihúzhatom. :D

Lynia! Mi a helyzet?
molkata

Lynia! Mi a pálya??

Én most nem híztam, inkább mintha picit fogytam volna.
Én is az otthoni mérleghez viszonyítok.. a védőnőnél lévő mérleg tuti többet mér.
Én vettem 2 csipőgatyát, abban járok, azok kényelmesek..meg le lehet húzni őket a has alá. Egy számmal nagyobbak.

Kismama öv nagyon jó sztem.
2000 Ft a C & A-ban.
Amúgy meg általában 2500 Ft-ba kerül.
torolve_20131003125716

Én is csípőgatyákat hordok, de gondolkozok a fehérneműkészletem felfrissítésén
A védőnő nekem azt mondta, hogy a szoros fehérnemű/ruha miatt kialakuló viszerek nem tűnnek el. :?

Jár valaki úszni? Hova?

Kép
gabi
blur

Fehérnemű: én főleg kisgatyákat hordok meg van tundra bugyim is de az a legkényelmesebb..nyúlik rendesen..s-xl-ig..szal jó a soványakra is meg a nagyon ducikra..nagyon kényelmes.
A melltartóim még jók de abból is vettem egy sportosat, ami nagyon kényelmes.
torolve_20131003125716

Mütyürke!

A vérvételre privátban kell bejelentkezni.
nézd meg ezt a linket, minden részletesen le van írva:
http://www.downszures.hu

Istenhegyi Klinkiára megyünk hétfőn.
torolve_20131003125716

most mondtam el, egész jól ment, majd holnap leírom, köszi a drukkot, jól jött!

lynia-

molkata: zavarba hozol :oops: Messze nem vagyok olyan tájékozott, mint azt gondolnád, szerintem :) Max. a gyermekeim száma, ill. az eü.-i munkám miatt tudok többet, de sok dolgot csak nagyon érintőlegesen, felületesen ismerek.
A hepatitist akkor is meg kell csinálni, ha lombikbabád van.
Neked is vmi eszement cukrosbácsi a dokid? :lol: :twisted: Legközelebb kápráztasd el, mondd neki, hogy odafigyelsz, hogy alacsony glikémiás indexű ételeket fogyassz :D Sajna ezzel azért vagyok képben, mert bercivel diab.-os voltam. Így nekem tényleg oda kell figyelnem, mit eszem. Ill. az én dokim azt mondta, a 16. hétig ne parázzak. Ő a másik véglet ebből a szempontból, úgyhogy én azért, ha nem si diétázom, azért igyekszem odafigyelni.

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Lynia! Örülök, hogy jól ment!
Jovi! Biztos nem mondom el a dokimnak, hogy miket eszek. Különben, próbálok figyelni és minden "eset" után lelkiismeretfurdalásom van. :oops: :D
molkata

Javítás: "alacsony glikémiás indexű ételeket fogyassz " = fogyasztasz.

[quote]B írta:iztos nem mondom el a dokimnak, hogy miket eszek
Nem is azt mondtam, hogy mondd meg, hanem, hogy mondd azt, hogy alacsony gli.indexűeket eszel :D

blur: ezt nem értem...szoros ruhanemű miatt kialakuló visszér??? Nem hiszem, hogy egy kismama tud szoros cuccot hordani :shock:

lynia: kíváncsian várom én is, mit szólt a főnököd :)

Még egy rövid visszatérés a beteg gyermek vállalásához, mert nem bírom ki. Ne gondoljátok, hogy én egy szívtelen dög vagyok, hogy képes lennék megfosztani az élettől egy babát. De nekem van 3 egészséges gyerekem, akiknek az életét nem tehetem tönkre azzal, hogy a "nyakukba varrok" egy beteg tesót. Mert akárhogy is lesz, én sem élek örökké. És akkor ki fog gondoskodni a rászorulóról? Mondhatjátok, hogy akár baleset folytán is lehet ilyen helyzet, de ez nem tudható előre és szerintem az is más szituáció. Bercinél a chorionbiopszia és az eredmény megtudása között ezerszer átbeszéltem ezt magammal és a férjemmel. Ha meg tudnák pl. mondani, hogy egy Down-os gyerek milyen fokon sérült (teszem azt 80-as az IQ-ja, fog tudni normális életet élni, max. nem lesz belőle atomfizikus), akkor egy fokkal jobb lenne a helyzet, de ugye ezt nem lehet megmondani.
Természetesen más lenne a helyzet, ha elsőszülöttként érkezett volna egy sérült gyerek a családba.

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Èrtettelek Jovi, és inkább vicbööl írtam, amit írtam.
molkata

nekem az a bajom a kismama övvel, hogy nem elég vastag az anyaga, és pl a nyitott farmer vonala átlátszik rajta, kinyomja a slicc teteje...
Vendég

Nekem úgy egészbe nem kényelmes már a farmer :roll: Ez a naci viszont amit vettem szuper :lol:
Jovi! Mintha én írtam volna a beteg gyerek vállalásáról!

brigi73

beteg gyerekkel kapcsolatban én is brigihez és jovihoz csatlakoznék. tudom, ez most nem vitatkozás kérdése, csak álláspontokat osztunk meg egymással. én pl. elsőre sem vállaltam volna beteg gyereket. sajnos pont láttam példát a távoli családban arra, hogy mi történik egy ilyen "gyerekkel" (aki már felnőtt volt), ha a szülők hirtelen távoznak. de ha nem távoznának hirtelen, azért nagyobb a valószinűsége, hogy normál esetben a szülő hal meg előbb. szóval a fent említett "gyermek" totális ellátásra szorult, tehát otthonba került, vadidegenek közé, fogalma sem volt mi történik vele. ...én a gondolatba is beleőrülnék, ha egy ilyen gyereket kéne hátra hagynom magányosan.
na jó...nem ragozom :(

jovi: a tiltott italról jut eszembe: cola. pedig már nagyon régen leszoktam róla, nem is kívántam. úgy látszik terhességeknél megörülök, mert azonnal cola függő leszek és iszonyatos lemondások árán tudom csak vissza fogni a fogyasztásom... :oops:

nekem a terhes nadrágjaim is farmerek. többnyire. de normális fazonú mind(elől gombos+zippzáras), van köztük csípő is és mind állítható belül a derekánál
gumival+gombbal :)

gurgula, köszi az infot, kedden megyek dokihoz, majd rákérdezek, mert erről még nem beszéltünk. ja és jovi köszi neked is a tájékoztatást :)

KépKépKép
mütyürke

jahh.. kismamaöv: az a kismamaöv, ami úgy néz ki, mint egy sztrecs anyagdarab a derék körül? az arra szolgál, hogy a nadrágokat gombolás és zippzár nélkül lehessen hordani?? :shock:
én amiket láttam pár éve, főleg nyugaton, azok sokszor színes,csíkos, mintás darabok voltak és igazából nem tartott nadrágot, mert sokszor szoknyára húzva is láttam.
inkább olyan volt, mintha divat lenne, hogy hangsúlyozza az amúgy sem kicsi pocakot :D
gondoltam arra is hogy has melegítő ill. hogy a rövidebb felsőket összekösse vhogy a nadrággal, hogy nehogy szabadon legyen a has... :lol:
na de ezek szerint praktikus oka is van... :lol:

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok!

Fáj a torkom, megjött a hőemlkedés...Csak elkaptam valamit. :cry:

Emi viszont tiszta kiütés lett mára, tehát valószínűleg 3 napos láz. A doki azt mondta, ha mára lesz kiütés, akkor az. Remélem tényleg az és nem más :shock: . Lehet, hogy holnap mégegyszer elviszem és megmutatom a kiütéseket is.
A végén beparázok. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok!

én még le vagyok maradva! nem is láttam még kismamaövet :oops: de bepótolom, mondjuk első hallásra, magamon nem tudom elképzelni, inkább kismamanacit!

a fehérnemű frissítés nálam is időszerű4 a melleim már nem olyan duzzadtak, de fájnak és kényelmesebb cucc kellene, na meg az alsónemű! na az már picit feszesebb...

szóval a főnöknőm: azt hittem rosszabb lesz, de végig mosolygott, és semmi gond nem volt, ő is csak a munkaviszonyomat sajnálta! szerintem amióta megszületett az unokája (októberben) azóta másképp látja ezt a dolgot, előtte mindig olyanokat mondott, hogy..ezért nem számítottam jóra!
nagy kő esett le a szívemről!!!

próbálom mellékelni az aprónép első sztárfotóját!

lynia-

jobbulást eminek uxi!
és persze neked is!

én szerencsére csak tüsszögök! mázli...

lynia-

Kép

lynia-

Jóreggelt! :lol:

Uxi! Jobbulást! Ha 3-4 nappal az első lázas nap utánn jelentek meg a kiütések akkor tuti 3napos láz. Ne izgulj!

Lynia! Édi a babád! Jól látom, hogy szopizza az ujját? :lol:

Én az éjjel meglepően jól aludtam, pisilni is csak 1* voltam. Jajj, mennem kell, a srácok most öntik ki a joghurtot :twisted:

brigi73

Jó reggelt :)

mütyürke: én iszom kólát :oops: Mondjuk nem terhesen sokkal többet, többször, de most nem is kívánom. Ha jól utánaszámolok, max. heti 2 pohárnyit. Persze, nem is tudnék többet, ha van itthon, "elpárolog" a hűtőből :wink:
Én nem tudok csípőgatyát hordani. Biztos a hashájam miatt :oops: :? Baromira zavar, hogy bugyivonalban szűk és kibuggyan belőle a hasam. Bercinél vettem a C&A-ban egy kismamigatyát, aminek magas sztreccses dereka van, sokáig belefér a pocak. Egybeszabott az egész naci, ha értitek, hogy gondolom. Azt nagyon szeretem (bár most nem találom).

uxi: gyógypuszik mennek a kis pöttyösnek :D Meg persze Neked is jobbulást!

lynia: Nagyon cuki a kép :lol: Én is úgy látom, hogy szopizza az ujját (vagy integet?). Jó, hogy pozitívan alakult a főnökkel a beszélgetés.

Brigi: biztos megváltozik sokmindenben az ember véleménye egyrészt, a kora miatt (bocs, nem leöregezni akarlak ám!), másrészt, ha a több gyereke van. Nekem pl. eszembe nem jutott volna Virinél, hogy Down-os is lehet, pedig mostanában sokkal gyakoribb, hogy a huszonéveseknél születik ilyen baba (a 30-35 fölöttiek sokkal jobban vannak szűrve). Ha pedig terhesség alatt derült volna ki, hogy beteg, akkor fel sem merült volna bennem, hogy ne szüljem meg.
1szeri kelés éjjel: esz az irigység! Berci szerintem a teliholdat érzi napok óta, ez volt a 3. nyervogós éjszaka, amit már 11-kor kezdett :shock: Mocskosul elfáradtam, ma fél6-kor ébredt, most persze szunyál, de én ilyen korán még nem tudok aludni. Délben nem alszik, 2-3 között bírom csak lefektetni, de addigra már a csajok jönnek hazafelé, úgyhogy akkor meg azért nem tudok hunyni :cry:

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

igen, szopizza :D imádom! folyton a képet nézegetem! teljesen megváltoztak a nézeteim!

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: