Sziasztok!
Csak sikerült egy nap egy kicsit hosszabban aludni a lánykámnak

Bár nem csodálom hogy napközben nem álmos, 12 alvással töltött óra után nekem sem lenne kedvem aludni

Először is mindenkinek boldog és főleg egészséges új évet kívánok. Csatlakozom az előttem szólóhoz, minden betegség mondjon le de rögvest

A szülinaposokna, névnaposoknak, sok-sok puszi
A tegnapi este tanulságos volt számunkra. A 18 órás evést átaludta, én meg úgy gondoltam hétkor már nem keltem, fél nyolckor úgyis fürdünk.
Nem is volt igazán nagy nyafi az evésért, meg álmos is volt, de azért megette a szokásos mennyiséget, ami nem kevés, elvégre ő napközben szi meg az egész napi mennyiségét.
Most még ráhúzott egy kis extra adagot, de úgy hogy azt hittem már baja lesz. Hát lett is üvöltés, mi meg felváltva hordozgattuk hogy fáj a hasa azért üvölt. Majd másfél óra után kínomban adtam neki kamilla teát... hát úgy vetette rá magát mint aki egy hete nem evett. Na akkor adtunk neki még egy kis tápit. Pont az aznapról hiányzó mennyiséget ette meg, egy cseppel sem többet, majd bevágta a szunyát mintha mi sem történt volna. És mi a tanulság? Ha egy baba adagja egy nap 27 adagolókanál tápszer, akkor azt meg is fogja enni...
Gira:
A sógornődnél minden rendben volt az első babánál? Sokan vannak akik az első kudarc után már inkább bele sem vágnak a szopiba, elkerülendő az újabb kudarcokat és csalódásokat. Hát rajtuk az a tabló nem fog segíteni, arra lennének a védőnők, de mit mondjak, a felvételinél náluk sincs semmi nemű pszichilógiai alkalmassági és ezzel most azt hiszem mindent elmondtam...
Tudod erre írtam én régebben egyszer, hogy kötelezővé kéne tenni a terhesség alatt az ultrahanggal történő tejmirigyvizsgálatot. Ezzel ki lehetne szűrni azokat akiknél ilyen jellegű probléma van, őket máshogy kezelve szopiügyben. Mellesleg most olvastam az egyik orvosi portálon egy cikket, hogy a tejmirigyelégtelenség (nem teljes hiány!!) sokkal több nőt érint mint eddig gondolták, mivel ehhez elég egy tüneteket nem okozó enyhe pajzsmirigy alulműködés serdülőkorban. Ami pedig tudva mennyire jódhiányosak a vizek Magyarországon valószínűleg elég gyakori.
Alvás. Amit én erről tudok, az alváshoz minél ingerszegényebb környezetre van szükség (elrakni a játékokat, hogy ne is lássa, nem telezsúfolni a falat képekkel, az ágyat alvósjátékokkal, csökkenteni a fényerősséget stb.) mert az unatkozó gyerek ha tényleg álmos eleszik. ha meg van valami érdekes dolog akkor mi sem szívesen alszunk el, még ha fáradtak is vagyunk
Romy:
Örülök ha hasznosnak érzed csak kicsit amit írok. A szilveszterrel egyetértek, őszintén szólva nem vágyok valami zsúfolt discóba, vagy hasonló helyre. Sajnos nekem az ami ott folyik kívül esik a tánc kategórián, mióta megtanultam úgy igazán táncolni

Bár még van pár dolog amit ebben a témában ki akarok próbálni

A klasszikus tízest már tudom, tervbe van még véve egy kis salsa, argentín tangó, és lehet kacarászni hastánc

Ha tényleg normális táncos helyek lennének oda szívesen mennék
Mi odáig "süllyedtünk", idén hogy rajzfilmet néztünk és éjfélkor már csak arra ébredtünk durrogtatnak odakint. Félálomba jegyezte meg a férjem, hogy jah már elmúlt éjfél

A picike egyetlen mozdulat nélkül vészelte át a kinti zajokat. Hjah, jó alvókája van mint a papájának
Dancsi:
Sajnálom azta borzasztó kirándulást, olvasni is hátborzongató volt...
Eszter:
Tündéri Barni ebben a szerelésben, azért egy sapi még nem csinál majmocskát a picikéből, szerintem mindannyiunknak van egy-egy hasonló képe a gyerkőcökről. A fiam ezeket élvezi a legjobban amikor nézegeti a kicsi kori képeit, folyton el kell neki mesélni mi is történt akkor pontosan
Klzsuzsi:
Mint írtam is, nincs gondom azzal ha valaki csinál ilyen tablót (vagy kikerül rá), nehogy rosszul érezd magad emiatt. Csak tartok tőle akik eleve eldöntötték azokat ez úgysem befolyásolja, akiknek meg nem sikerül stb... már leírtam.
Szerika:
Babaholmit használtan érdemes venni. A picik még úgysem tudják új vagy használt ami rajtuk van , vagy amivel játszanak és a babkocsi is csak addig érdekli őket hogy belekerüljenek.
Nekünk mint írtam pelenkázót kellett csináltatni, de tévés komódot mindenképp csináltattunk volna, így most az a pelenkázó, ha leherül róla a felső része tv kerül rá (azért is van kihagyva egy üres rész a fiókok fölött hogy oda kerül majd a videó dvd

. Kettő az egyben
A kiságyat örököltük a húgoméknál nagyon közel született az első két gyerkőc, mindenből kettő volt, így azt onnan kaptuk. Babakocsit sajnos újonnan kellett vennem, ami nekem minden szempontból megfelelt volna az akkor használtan nem volt, a légzésfigyelővel ugyanígy jártam, szóval az újonnan van.
A kocsinál nem érdemes csak az ár miatt az igényeidből engedni, azt sokat fogod használni. Pl. hiába olcsó egy kocsi ha pl olyan nehéz hogy egyedül nem tudod feltenni a buszra, vagy olyan nagy hogy egyik boltba sem tudsz bemenni. Érdemes mielőtt bármit is megnézel összeírni mik az igényeid (pl, legyen könnyű, hogy emelni tudd, beférjen a liftbe, kocsiba, vagy legyen nagy kerekű, mert ahol laksz ott a kicsivel elakadsz.) A hgom lemérte a kocsija csomagtartóját, majd bevonult a brendonba, összecsukatott vagy 10 kocsit, lemérte, és a két leginkább esélyest lecipeltette az eladóval, és szó szerint belepróbálta a csomagtartóba, mint kiderül csak az egyik fért bele

.
A ruhák egy része az angol turiból van, de ott nagyon alaposan meg kell nézni mit veszel. Nem a minőséggel van a gond, de van egy két darab ami itt ott el van szabva (pl a csuklónál túl szűk), vagy az anyag alatt olyan közbélés van ami nem nyúlik. Ezen kívül meg érdemes többfajta rucit beszerezni mindból 1-2 darabot, mert használat közben fogsz rájönni neked mi a leginkább jól használható. Pl én könnyebben adom rá azt a bodyt, aminek elöl van a patentja mint aminek a nyakánál, illetve nem szeretem a csónak nyakút, mert az nagyon szabadon hagyja a mellkasát. Ugyanez van a rugival. Nálunk olyan meleg van h ogy csak egy ujjatlan rugi + hosszú ujjú body van rajtunk, éjjel meg ujjatlan body, hosszú ujjú rugi+ zsák. Na meg a lány nem is szereti ha maceráljuk az öltözéssel, így a lehető legegyszerűbb cuccok kellenek neki. Na ezért vegyél inkább egyet minden fajtából. Ha meg öröklöd akkor nincs gond használod amelyik bejön. Egyébként én a használtban is olyat szerek venni amin látszik hogy használva volt és nem vadiújnak néz ki. Az gyanús, vajon miért nem adták rá a gyerekre?
Az meg sosem baj ha egy számmal nagyobb rugi van a picúron, akkor adok rá egy zoknit és nem húzza ki a lábát belőle
Én itt szoktam a Szillérin vásárolni a bababizományosnál szinte fillérekért lehet babaholmit kapni, épp tegnap vettem egy Chicco csörgőt ami plüss nyuszival van összekombinálva. Kimosom szépen és spóroltam szerintem kb 500-1000 ft körül. Tudom sokan idegenkednek a használt dolgoktól, engem nem zavar, talán mert tudom, hacsak nem azonnal kerül a gyerkőcöm kezébe, nem lehet róla semmi betegséget elkapni. A legtöbb vírus alig 3 órát bír ki a legvegőn a bacik kicsit többet, de nem napokat és úgyis kimosok mindent
Babaholmi. Abból meg nem kell mindenből márkás. Pl. cumisüveg mosó (bocsi de hirtelen ez jutott eszembe), de üvegből megéri a márkásat venni, a húgom 5 éve gyűri az egyik aventes szettjét, naponta főzi, stb, de még mindig tökéletesek.(Ezt kivételesen tudom hol a legolcsóbb, és az a tescó

(emiatt is bocsi mindenkitől, de én már csak biztonságból is beszereztem egy garnitúrát, úgy voltam vele, max már csak akkor használjuk ha főzelékezünk). Szóval elég sokat lehet spórolni ha valaki ügyeskedik egy kicsit

, esetleg tudsz varrni vagy a családban valaki.
Ha gondolod tényleg összedobjuk itt neked mit vegyél és mi az ami totál fölösleges (mert van olyan a listán amiket az ember talál a neten
Melinda:
A tehéntejet lehet helyettesíteni rizstejjel, amit lehet lehet készen venni, de lehet is csinálni otthon, és nem okoz allergiát.
Tojás helyett meg a következőt találtam:
Sütemények
A tojásnak kétféle funkciója van. „Összeragasztja” a tésztát, és a tojáshab megemeli, lazítja, könnyűvé teszi.
A lazításra sütőport használhatunk. 1 teáskanál sütőpor 1 tojásnak felel meg.
A „ragasztásra” többféle dolgot lehet használni.
• keményítő
• lenmag
• tofu
• zabtej
• 1-2 alma reszelve
• 1 banán pürésítve
Kevert tészták:
Egy receptet ideírok – ez alkalmas akár születésnapi tortának is:
Barna “piskótatészta”
11/2 bögre liszt
1 bögre cukor
3 nagy evőkanál kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
6 evőkanál étolaj
1 evőkanál ecet
kis vanilia, rum stb
1 bögre tej vagy víz
Száraz alkotókat összekeverni, fakanállal hozzákeverni a többit, csak addig míg sima lesz. Élőmelegített 180 C sütőben (gázsütőben közepes fokozat) kb 30 percig sütni, amíg már nem ragad a tészta a beleszúrt tűre. A tepsiben hagyd kihűlni, mert melegen törik,morzsolódik. Nem lesz nagy adag, 20x20cm-es tepsiben 2-3cm vastag lesz. Én az egészet a teflontepsiben keverem össze, nem kell keverőtálat mosogatni. Természetesen nagyobb tepsihez dupla adagot keverj ki.
Lehet enni magában, vagy tölteni bármivel pl lekvárral, vajas krémmel, pudinggal.
A tésztát lehet variálni: A kakaót kihagyni és egy kis vaniliával meg citromhéjjal ízesíteni. Lehet bele tenni 1 marék darált diót.
Hát ezt lehet variálni, kihagyni esetleg ezt az, vagy hozzátenni. Búzaliszt helyett lehet esetleg kukorica vagy rizslisztet megpróbálni.
Ezen kívül én még muffin receptet tudok tojás és tej nélkül.
Enikő:
Számomra ez az emberi felelőtlenség csúcsa. Gyereket álló autóban sem hagyunk soha magára, nemhogy lejtőn álló, járó motorú kocsiban.
Niki:
Miért ne lehetne ennyi idősen ekkorka egy baba? Ha hozzávesszük hogy +- 2 hét mindig benne van egy számolásnál, és lehet hogy ha időre születik 60 centis és 5 kilós lett volna. Ez nem vicc, amikor én szültem egy ekkora babó is volt bent, komolyan a mieink mellett úgy nézett ki mintha már egy hónapos lett volna

És a picik súlyát az anyaméhben uh-al a lehető legnehezebb (szinte lehetetlen) meghatározni, mivel nem mindegy hogy hájacska vagy izom van a babón (van amelyik több tartalékkal születik). Vagyis lehet hogy a tiéd is nagyobb, súlyt csak a comcsont és a fejátmérő alapján lehet becsülni de rettenetesen nagyok lehetnek az eltérések. A lánykám a fejátmérő (102 mm) és a comcsontja alapján (erre nem emlékszem) saccra 4200 g-al kellett volna szülessen erre 3640 lett "csak". És hát császáros volt a baba, szóval az a születés ideje amikor kiveszik és hát egy perc ide vagy oda... A 38. héttől meg időre születettnek tekintik (mintha 40 lenne), szóval inkább volt az 37, mint 34 (ezt könnyű félrehallani) de minden lehet, nagyon egyediek a babók. Az "óriásbébink" mellett akkor az osztályon volt egy 40. hétre született 2650 g-os kismanó is, aki makkegészséges volt
Jajj csajok lőjetek már le már megint csak írok és írok és írok....
Ági
Ui.: Alacsonypadlós buszok menetrendje kint van a volán honlapján, de aki kéri annak el tudom küldeni egyben, válaszoltak a volánosok emailben, én már csak ilyen vagyok, őket is zaklattam ezzel és meglepő módon válaszoltak is rendkívül udvariasan mellékelve. Elküldhettek volna símán hogy olvassak honlapot