A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok, köszi mindenkinek a drukkot.Kép

Jelentem túléltük a mai napot, a reggeli utáni értéket leszámítva minden tökéletes. Úgyhogy csak annyi, hogy a reggelit a felére kell csökkentenem, így már csak 180gr CH-t ehetek, de egyébként minden ok. Olyan jó.Kép Legközelebb majd dec.4-5-én megyek a dokimhoz, UH majd csak utána, de a lényeg, hogy minden OK!!!!!!!!!!!!KépKépKépKép

Köszönöm lányok, nemhiába drukkoltatok!Kép

Tüni, örülök, hogy nálad is minden OK és nem kell indítani.
Ha nem nagy kérés leírnád, hoigy mit mondtak a polgármesteri hivatalban apasági ügyben. Nálunk is lassan esedékes s dolog. Köszi elõre is.

Bocsi lányok, hogy most máshoz nem szólok hozzá, de hulla vagyok. Jók legyetek, pusssza
Timici
30+6
timici

Nyuszat! Irtam neked mailt, most mar ez az emilcimem el.

Manocska! Hat oszinten szolva nem nagyon jottek be, de azert megnezem majd megegyszer, koszi.

Pilinke nagyon nagy gratula.

Pusza: orsoly 33+5
orsoly

Timici,
Orulok, hogy jo hireid vannak, meg akkor is, ha jol megnyirbaltak a dietadat! Tudod tartani? Irigyellek! En biztos nem tudnam!

Tuni,
Neked is csupa jo hired volt mara! Tok jo, hogy van ilyen laza tanarod is!

Jo ejt Lanyok, mostanaban nincs valami jo hangulatom, azert sem irogatok tul gyakran!

Zsuzsi
29+3
zsuzsi74

Szép estét Mindenkinek,

Köszönöm a drukkolást, megvolt az eredménye. 5-öst kaptam pénzügybõl Kép, bár szerintem most is figyelembe vette a tanárnõ, hogy kismama vagyok. Egy feladatot kellett csak megcsinálnom, azután elméletet kérdezett, de csupa vastagbetûset Kép
Most meg éppen a számítástechnika-statisztika házi dolgozatomat csináltam meg. Holnap meg rohangálok (kozmetikus, fodrász.. Kép)+ egy kicsit mindenféle ügyeket intézni, aztán szombattól jön a számvitel tanulás...ja nem..szombaton megyünk kiságyat venni Kép

Apasági nyilatkozat...Tegnap megkérdeztem a dokitól, hogy milyen réginek kell lennie, aztán nagy nehezen utána jártak, hogy nem számít a dátum, mert ráírják a szülés várható idõpontját, úgyhogy minél elõbb, annál jobb. Persze azt nem tudom, hogy hol kell intézni. De majd ráindítom kispapát.

Na megyek megnézem mit is csinál az én Kispapám (szerintem biztos Õ is netezik Kép)

pusz,

gömb (35+6)
gombolyu

TimiciKép

Örülök én is, hogy minden rendben van. Mennyi lett most reggeli után?

Apasági nyilatkozat: Nálunk a gyámhivatalnál kell intézni. Kell hozzá egy igazolás az orvosodtól, hogy terhes vagy, és mi a szülés várható idõpontja. Kell még az okmányirodából egy hajadonsági igazolás, kell a kispapa, és a Te személyi igazolványod. Elvileg ennyi, ezekkel a papírokkal kell bemenni a gyámhivatalhoz.

Most már én is elteszem magam holnapra. Jó éjszakát mindekinek!

Üdv
Tüni
tüni

D.ZS!

Nagyon jó a titatitatutum !!!!

Kép Itt röhög a kisfiam rajtaKép

LadányiKata
LadányiKata (ladán

Ladanyikata,
Az enyem az elso masodpercben rohog, aztan ordit, hogy kapcsoljuk ki, mintha felne tole! Nem igazan ertem, mi baja, tegnap meg el is bogte magat!
Kép

Par napja alig mozog a babam...csak csuklik...feszkelodik neha, de nem rugdos...ez baj, kezdjek el aggodni, vagy ne?
Lehet, hogy azert, mert nekem sincs valami jo kedvem, es allandoan felidegelnek a testverei?

Ma este kirugok a hambol, a kilenc kilo plusszomat megfejelem meg eggyel, magyar csajok vacsi lesz, pizzazni megyunk!

Zsuzsi
29+4
zsuzsi74

Sziasztok Pocakosok!Kép

Zsuzsi,
ma az én babám sem akar mozogni, kicsit én is beijedtem. De csuklik, mint mindig(mostanában kb. 4-5xfél órát naponta) de nem nagyon mocorog, remélem csak az idõ teszi.

Jó is, hogy mész este vacsizni, egyrészt a pizza fini másrészt talán a csajok felvidítanak.Kép

A diétát tudom tartani, bár jó lenne néha enni valami igazán finit, meg sokat egyszerre és nem 3óránként csipegetni, mint a madárKép,de mindegy, ezt a 9hetet már kibírom.Kép

Tüni,
éhgyomri:5,6
reggeli után(40CH):7,5
tízórai után(20CH):5,5
ebéd után(50CH):5,9
uzsonna után(20CH):4,0(ez egy átlag érték, ugyanis 3*nézte meg, az elsõt meg se várta, mert túl sok vér ment a papírra, a 2. 4,1 lett, szerinte túl alacsony, a 3. pedig 3,7 lett, így szerinte az átlag 4,0Kép)
vacsora után(40CH):5,6
Ezek mind étkezés után egy órával levett értékek.
A pótvacsi 30CH, de azt már nem kellett a klinikán megenni, így is 18,15h lett mire végeztünk. Mivel a reggeli utáni érték magas lett, így most reggelire csak 20CH-t ehetek, ennyi.Kép
Köszi apasági ügyben az infókat, ideje nekünk is lassan elkezdeni intézni.KépKépKép

Gömb,
gratula jó jegyekhez, meg a rendes tanárokhoz. Sajnos én nem hiszem, hogy ilyen könnyen megúszom, nálunk ugyanis minden vizsga írásbeli lesz és csak januártól indul a vizsgaidõszak ill. jogból lehet dec.12-én menni. De azért jó tudni, hogy van ahol ilyen rendesek.

Most megyek, majd még du. benézek.Pusssza,
Timici
31+0
timici

Sziasztok!

Koszi lanyok a biztatast!Elkelt! Kép Hetfore lesz meg az eredmeny!

Andy Kép
Akkor TE is keszulhetsz lassan a nagy talalkozasra! Mar nem kell olyan sokat varni!!

Timici!
Nagyon drukkoltam Neked! Es ugy orultem,mikor este olvastam,hogy minen ok! Kép Szuper!

Zsuzsi Kép
Pont multkor beszeltunk itt arrol,hogy mindi osszefugg az idojaras es a babamozgas! Itt mostanaban meleg front volt, a babam majd kiugrott a babahazbol az elmult 3 napban! Lehet,hogy a Tied ezt csondesen viseli, es ha jon a hideg, akkor pedig majd o ficankol 1000el! Szoval szerintem ne aggodj! Kép Egyebkent tegnap este mi is pizzaztunk, csak mi hazarendeltuk. Olyan hulla faradtak voltunk+EHESEK! Kép

Bocsi,ha hosszu voltam!
Jo penteket mindenkinek, aztan 7vegen tessek pihizni is! Kép

Norkini
26+6
norkini

Halihó!

Timici, örülök a jó híreknek.

Most egy kicsit nyafogni fogok.
Reggelre ellopták az autónkat a ház elõl.Kép Mondjátok, milyen ember az, aki gyereküléssel, babakocsival, cumikkal, játékokkal együtt elvisz egy autót? Ráadásul pont most.KépKépKép A családból ugyan többen felajánlottak kölcsönbe kocsit, de nem merem elfogadni, mert még a végén azt is elviszik...Kép Na, most el kell rohannom gyerekülést venni.
Pusz, és mindenkinek szebb napot!
Zulu
38+1

Kép

Kép

Kép
zulu

Jaj, Zulu, annyira sajnalom! Olyan szar lehet, raadasul igy napokkal szules elott! Probald meg nem nagyon izgatni magad, bar tudom, ez a leghulyebb dolog, amit lehet mondani, olyan elkeserito ez az egesz! Kép Kép Kép
Kuldok egy kis pozitiv energiat, hogy ne legy elkeseredve! Nekunk betores utan ket nappal probaltak meg a kocsit is elvinni, de beletort a csavar, amit az inditoba vertek bele, hogy kicserelhessek! Persze a biztositotol lakas betores ugyben egy fillert sem lattunk, pedig evekig fizettuk! Akkor hataroztam el, hogy nem maradok otthon, nem igazsagos, hogy az ember dolgozik, mint a hulye, es utana emberek buntetlenul, sot a hatosag beleegyezo korrupt tamogatasaval megtehetik, hogy kifosztanak, elviszik mindenedet, azt is, ami nem nagy ertek, de kedves szamodra!
Azota megegyszer betortek, akkor, amikor mar nem laktunk otthon...
Kivanom, hogy nektek legalabb a biztosito megteritse a karotokat!!!
zsuzsi74

Zulu!
Nagyon sajnálom! Kép Pont valamelyik nap mondtam a páromnak, mikor leparkoltunk, hogy jó, hogy benne van a gyerekülés, akkor csak nem viszik el! Sajnos nincs helye a naivitásnak és a jóhiszemûségnek ezek szerint! Kép Kép
Azért hátha megkerül! Kép

Judó
26+5
judó

Judo,
Ehhez meg annyit, hogy lakasbetoreskor siman elvittek a gyerek zsebpenzet is a perselyebol!
Zsuzsi
29+4
zsuzsi74

Sziasztok!

ELõször írok, aztán visszaolvasok. Szóval még egyben vagyunk, tegnap voltam CTG-n, szülésznõ azt mondta, hogy meglesz a hétvégén, hát meglátjuk mit akar a pocaklakóm.
Már vannak fájásaim is, de ritkán jelentkezik még.

PilinkeKép
Gratulálok a kisfiadhoz, hatalmas méretei vannak, gondolom nem volt egyszerû megszülni. Sok tejcsit és boldogságot kívánok!!!!!

ZuluKép
Hogy vagy?

OrsolyKép
Az én babóm fejecskéje most a 39. héten 92mm, neki meg kisebb az átlagnál. A lényeg, hogy ha nagyobb v. kisebb az átlagtól, hogy egészségesek!!!!

Maci2Kép
Egyszer benéztem az Asti bababoltba, ami a Soroksári úton van, hát elég drága. Babakocsiból asszem akkor csak Inglesina-k voltak 100.000 és még több pénzért, de szerintem minden más is elég húzós áron van.

Most kicsit nagyon rossz a kedvem, mert anyuékkal lakunk és összebalhéztunk reggel, ami nagyon jól esik így szülés elõtt egy pár nappal. Egyszerûen nem fogja fel, hogyha hajnalban felkapcsolja a villanyt az elõszobába, bevilágít hozzánk és felébredünk rá, ráadásul 20-30 percig, én meg mindig felkelek és lekapcsolom, és ezt nem fogja fel, hogy nem tudok visszaaludni. És ezt minden héten eljátsza, és minden héten megkérem, hogy csak addig égesse a lámpát amíg leér a földszintre, de nem érti…… Elegem van. Na mindegy, nem akarok panaszkodni, csak szegény pocaklakóm biztos érzi, hogy rossz a kedvem Kép

pusz
Majd jövök még, próbálok megnyugodni.
Brokkoli

39+6
brokkoli

Sziasztok
Gratulálok mindenkinek. Igaz én még nem vagyok kismama de nagyon szeretnék az lenni.
A segítségeteket szeretném kérni ugyanis a dokim azt mondta hogy hõmérõzzek amit én még sosem csináltam és nem tudom hanyadik naptól kellene felfele menni a hõnek. Ma vagyok a 13. napon de nagyon furcsán alakul ugyanis nekem olyan 36,2-36,5 között mozog csak minden reggel. (felkelés után rögtön mérem)
Köszi mindenkinek elõre jó lenne ha leírnátok a ti görbéteket ha nem gond hogy nektek hogy volt (mármint akik hõmérõztetek)

Kép
cinci

Sziasztok!

Jajj, szegény Zulu! Nagyon sajnálom! Kép De tényleg hátha megtalálják. A szüleim Ladáját anno kétszer is ellopták, és mind a kétszer megkerült. Hátha a tietek is elõkerül. Itt egy kis pozitív energia. +++++++++++

Judó, Az egyik barátnõmnek nem a kocsiját vitték el, csak a betörték a kocsi ablakát és a gyerekülést lopták ki belõle. Semmi sincs biztonságban. Kép

Kispici
32
kispici

Cinci, van egy topic, "Megint megjött..." címmel, ott sok sorstársad van, ott segítenek biztos sokan. A topichoz kattints ide.
Névtelen

Pilinke
NAGY NAGY GRATULAAAAAAA! KépKépKép Huhh, mekkora baba....

Timici,
nem semmi, ahogy kibirod a dietat! Ugyi vagy! Kép

Brokkoli,
en meg mar azt hittem, babazol. Kép Nem jo egyuttlakni a szulokkel, az biztos. KépDe ha jol emlekszem, nemsokara Nektek elkeszul a hazatok es koltoztok, nem? Ez tartsa benned a lelket, hogy mar nem kell sokaig ego lampara felkelned...KépKép

Zulu,
ez borzadaly! Uuuutalom, hogy Magyarorszagon egyeseknek a lopas a kedvenc megelhetesi forrasuk! Attol felek, hogy mi normalisak hiaba tanitjuk a gyerkoceinket tiszteletre, munkaszeretetre meg normalis eletvitelre, egyre tobben inkabb lopni, cslani, hazudni tanitjak a gyerekeiket. KépKép
Sajnos, azt sem tudom, hogy lehetne ezen valtoztatni, csak latom az utakon a sok tarfeju Merdzsos, BMW-s, Mercedeszes embert, es gyanitom, hogy nem a tisztesseges alkalmaozotti berukbol elnek...KépKép Bocs a duhongesert, de az ilyentol minidg felhuzom az agyam. Kép

Cinci,
szerintem a "...ma megint megjott.." topicban sokan jarnak hasonlo cipoben. Szerintem ott sok segitseget (infot, lelkit) kaphatsz. Ebbol a topicbol is sok lany onnan indult, koztuk en is. Kép Egyebkent en nem homeroztem (csak 2 napig)...Kép

MA voltam hasi/vese UH-n, es eltunt a vesetagulat! KépKépKépKép FAjni faj meg egy kicsit, meg erzekeny, de a dokino nem latott tagulatot. Azt mondta, a panaszaim elmondasa alapjan, lehet, hogy vesekovem volt, es a het elejen kiurult (akkor ittam is vagy napi 6 liter vizet, es iszonyuan gorcsolt a vesem) vagy nagyon megnyomta GOmbocka a vesevezeteket es most lemaszott rola, es ki tudott urulni. KépKépKépKép JAj, en olyan boldog vagyok! Kép Az elet apro oromei...Kép

Zsuzsi,
Gombocka kulonbozo fronthatasoknal maskent mocorog. Melegfrontnal sokat, hidegnel, szelnel keveset. VAloszinuleg a Te kisfiad is eppen "erez" most valami frontot...Ne aggodj! Kép

Pussz,
Gombóc
30+6
gombóc

Sziasztok!

Zulu, én is nagyon sajnálom, küldök egy kis jókedvet a poz. energiák mellé! Kép Kép Kép
Nekünk anno a ház elõtt törték fel a Wartburgot, a 2 gyerekülésért plusz ülésmagasítóért. A kocsi úgy tûnik, nem kellett nekik. Azóta én szándékosan nem hagyok ilyesmit a kocsiban, mindig csomagtartóba -láthatatlan helyre- tesszük, és úgy általában azt hiszem, ennyit meg kell tenni, hogy semmi ne látszódjon, amiért érdemes feltörni. Olyat is hallottam, hogy valakinek a szemüvegét vitték el a kocsiból... Aki ilyesmit csinál, az már nem nézi, hogy kitõl lop, nincs ezekben betyárbecsület.

Ildi

Ildi
pildi

CINCIKép
gyere át hozzánk a "megint megjött..."-be, szivesen látunk, ott kapsz infót is a hõmérõzésrõl. Várunk.

Sorry a bepofátlankodásért a többiektõl.

KnéRita
knérita

Gomb,Kép
gartula a vizsgadhoz!

Tuni, Kép
jo hallani, hogy ilyenkor rendesebbek a tanarok. Ki tudja, meg en is kedvet kapok ilyenek hallatan es beiratkozom valahova ujra..KépKép
gombóc

Sziasztok!

Na, akkor mindenkinek vannak Kép tapasztalatai lopás ügyben...

Gombóc!
Gratulálok a jó eredményekhez, és hogy elmúlt a tágulat!

Jó hétvégét mindenkinek!

Judó
26+5
judó

Pocok,
visszakerestem, es aug. 02-an kerultem be az (akkor meg Sasha altal keszitett) tablazatba, 55.-kent...
Most meg 17. vagyok! Jajjjjj...KépKépKép
Gombóc
Gombóc

Senki nem tudja mi van Urszilával???
Kedden reggel 8-ra kaptam idõpontot a genetikai tanácsadóba.

Myssnia!
Örülök, hogy tisztázódtak a dolgok a munkahelyeden és nem kell túlórázzál.

Judó!
Inkább elhalasztanám a bárányhimlõsök látogatását.

Zulu!
Én is hallottam már olyat, hogy megismétlik az AFP számítást (sõt a vérvételt is). Nem tudom nálam miért nem.
Nagyon sajnálom a kocsitokat. Azért drukkolok, hátha megtalálják.

Tüni!
De jó, hogy a cukor miatt nem kell hamarabb megindítani a szülést!

Gömb!
Gratulálok a jó jegyhez!

Brokkoli!
Az én szüleimnél is hasonló a helyzet. Mi egy plédet raktunk az ajtóra (de sötétítõ függöny is jó), így legalább a fény nem jön be.

Cinci!
Vannak ovuláció jelzõ tesztek is, amik a terhességi teszthez hasonló elven mûködnek ( pár csepp vizelet kell hozzá).

Gombóc!
Szuper, hogy eltûnt a vesetágulat!Kép

Maci_2
19+3
maci_2

Sziasztok KépKépKép

Gombóc Kép
nagyon örülök, hogy nincs baj a veséddel! Kép

Brokkoli Kép
hajráhajrá, a "pici" fej miatt meg ne aggódj, majd megnö idekint, és legalább könnyebb lesz megszülni Kép

Zulu Kép
ne idegesitsd magad, tudom, könnyü ezt mondani, de hidd el, nem változtat semmin, ha mérgelödsz ... Undoritó dögök, akik ilyet tesznek, függetlenül attól, hogy pucér-e a kocsi vagy van benne gyerekülés ... persze még direkt rothadt lelküek, ha látszik, hogy GYEREKnek kell.
Olyan sokszor elkeseredem én is, hogy milyen világba születik majd a kicsikém, és hogyan fogom tudni megvédeni (sehogy), vajon sikerül-e úgy nevelni, hogy ö ne ilyen legyen (minden bizonnyal), tudok-e rá úgy figyelni, ahogy kell, nem lesz-e narkós, fiatal- (vagy felnött-)korú bünözö, gyermek-anya, mániás-depressziós, agressziv Kép
Aztán mindig belegondolok, hogy én is viszonylag normálisra sikeredtem, a párom is, talán a gyerekünk is normi lesz Kép
Csak egészséges legyen!

Gomb Kép
vizsgádhoz gratula!!!

Pilinke, Robi és Büszkeapa Kép
sok boldogságot kivánok!!! Kép

Timici Kép
én is nagyon örülök, hogy minden rendben!

Norka Kép
ügyi vagy, hogy nem taccsoltál ki!!! Remélem, jó lesz az eredmény, majd ird meg hétfön!

Most muszáj dolgoznom, úgyhogy akinek nem irtam, attól bocs Kép

Sokpussz
Kangi
27+0
kangi

Brokkoli, Zulu!
Hajrá-hajrá, ez már a finis ideje Kép!
Mi meg már 7-ikek vagyunk Kép.
Írjatok feltétlenül, ha megvan a pici baba Kép.
Hayimpapa (35+0)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!

Köszönöm a vitaminos hozzászólásokat.

Pocok!

Elírtad 1 héttel a babus korát. Nem 14/3 vagyok, hanem 15/3( ma). Ja és a terheskönyvem szerint május 12-én fogok szûlni.

Jövõ hét hétfõre írak AFP-re, de szerintem csak szerdán megyek mert kedden töltöm a 16 hetet és nehogy emiatt legyen rossz az eredményem.Nem értem miért nem figyelnek jobban oda arra, hogy mégse 16 betöltött hét elõtt menjen levetetni a vért a kismama. Vagy hülyeségen aggódom és nem számít ez a pár nap?

Beus 15+3
beus74

Köszönöm szépen a vígasztalást, nagyon jól esett. Sajnos nem sok remény van, hogy megkerül a kocsi, mert minden jel arra mutat, hogy "rendelésre" vitték, profi munka volt, kulccsal, nem sokkal a kötelezõ éves szervíz után... Az autó egyébként mindig ponyva alatt állt, szóval nem véletlenszerüen szúrták ki.

Zsuzsi,
nekem is elég sokszor megfordult mostanában a fejemben, hogy lépni kellene, mert így nem jutunk egyrõl a kettõre. Hiába tanultunk, dolgoztunk, mire egy kicsit egyenesbe jönnénk, tuti, hogy jön vmi, pl. egy aljas tolvaj, aki rögtön áthúzza a számításainkat. És ráadásul pont karácsony elõtt. Ja, a biztosítónál közölték, hogy a bébiülés nem számít bele a poggyászkárba. Mondtuk hogy jó, akkor az autóhoz csapják hozzá. Közölték, hogy oda sem. Remekül ki van ez találva. Azt hiszem, ha mégegy biztosítási ügynök felhív telefonon a közeljövõben, hát elküldöm a fenébe.
Ez a malacperselydolog nagyon durvaKép Az ilyeneknek tényleg nincs szíve.

Gombóc!
Örülök, hogy eltûnt a vesetágulat. Mostmár aztán tényleg csak csupa jó jár nektek a maradék kis idõre.Kép(miután gyakorlatilag az összes terhességi nyavalyát kipipálhatod már...Kép)

Brokkoli!
Hajráhajrá!!!Kép Mindjárt elsõ helyre kerülökKép! Kiscsaj is pici fejileg, BPD 91, de hát ez van. A kisfiamnak nagyon helyes kis fejecskéje volt, mindenki csodálta szülés után, mint egy kis kugligolyó. Egyedül az orvosom jegyezte meg, hogy még szerencse, hogy nem volt nagyobb, mert annyira nem alakult a szülõcsatornához, hogy ha mondjuk 10cm, akkor tuti, nem bírom megszülni.

Kép

Kép

Kép
zulu

Na, már totál behülyültem.
Szóval
Zulu
38+1

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Minden új babának és családjának sok boldogságot, kitartást és türelmet kívánok! Mi már tudjuk... szüléssztori is jön, csak még egy kicsit el vagyunk maradva idõvelKép
De küldök Nektek egy tündéri képet!
Kép
Mindenkinek további jó pocakosodást!
Puszi!
Betti és Ádám baba

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok!

Zulu: Nagyon sajnállak benneteket én nem tudom, hogy az emberek miért ilyenek.

Brokkoli: Hát mindjárt itt a hétvége. Vigyázz magadra és ne idegeskedj. Neked jó mert nemsokára elköltöztök.
Mi ugye, hogy a tetõteret építettük be igy rosszabb a helyzet. Igaz nem azért veszekszünk anyósékkal mint te a családoddal de mindenkinek csak baja van ha a szülökkel lakik.

Gombóc: örülök, hogy minden okés nálatok.

Na most csak ennyi
Sziasztok
Andy
35+3
andy78

Zulu,
nagyon sajnálom, ami történt veletek.Kép Ez nagyon szemét dolog volt, sajnos a tolvajok mind ilyenek, nem nézik, hogy kinek okoznak kárt és bosszúságot. A biztosítokhoz no comment, egyik olyan mint a másik.Kép

Próbálj a jó dolgokra koncentrálni, a babád szépen növöget és nemsokára a karodban tarthatod és ott van a kisfiad is.KépKépKép

Gombóc,
örülök, hogy elmúlt a vesetágulat. Most már tényleg reménykedjünk, hogy nem jön semmi közbe...Kép

Pocok,
gratula a szoknyához, nagyon ügyi vagy.Kép

Kangi, köszi és is örülök. Azért ne dolgozz sokáig, péntek van!!!

Betti, nagyon helyesek a Mikulások.Kép

Pussssza mindenkinek,
Timici
31+0
timici

Micsoda pangás!!!

Timici Kép
öt óra után eljöttem, azóta már a terhestornán is túl vagyok, és mindjárt megyek egyet fürdeni Kép

Myssnia Kép
én is nagyon örülök, hogy ügyesen elrendezted a dolgot a fönököddel.

Már én sem nagyon izgatom magam, csinálom a dolgom, ha nem megy, nem megy, ami fontos, azzal igyexem végezni, ami megmarad, azzal küzdjön az utód Kép

Zulu Kép
remélem, megnyugodtál kicsit ... én is küldök pozitiv energiát KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Pussz, jó éjt mindenkinek!!
Kangi
27+0
kangi

Sziasztok Lanyok,
Mi tortent, hogy ma senki sem ir?

Tenyleg nem jo szulokkel lakni! Tisztelet a kivetelnek, a legtobb helyen csak veszekedes forrasa! Es kell, hogy legyen az embernek egy privat szferaja, onallosaga. Az en szuleim mindenbe beleszolnak, a mai napig is, igy 1000 km tavolsagbol is! Otthon meg aztan...!!!

Megnyugodtam, Miki baba tegnap eleg rendesen mozgolodott estefele! Lehet, hogy jot tett neki egy kis kimozdulas!
Jot vacsiztunk egy olasz etteremben a magyar csajokkal, egy salit ettem, de teljesen megteltem tole...persze a salatat egy jo kis majonezes ontettel kepzeljetek el!!!
Viszont az egyik csajon kiakadtam. Kozolte, hogy o most ragyujt, es nem akarok e kimenni...marmint, hogy en menjek ki, ha akarok, mert o most ragyujt...azota sem igazan terek magamhoz!
Negy kismama is van a tarsasagban, meregettuk egymas pocakjat! Persze mindenkinek osszejon masodszorra a vegyes paros gyerekbol, csak nekunk nem! En meg mindig nem tudtam megemeszteni, hogy nem lesz lanyom!!!

Megegy kerdes...ketszer egymast kovetoen ha az ember lanya gyedre megy, akkor masodszorra mar csak a minimalber ketszerese utan kapja a 75 szazalek gyedet, akkor is, ha ez elsonel jogosult volt a felso hatar br.85 ezerre a fizuja alapjan? Mindezt azert, mert nem dolgozott a szulest megelozoen 180 napig? Nem igazan igazodom el ezen, ezt mondtak tobben is, de szerintem ez igy allat nagy szivas! Miert erek most kevesebbet az allamnak, mint anya, mint ket evvel ezelott? Nem gurizek legalabb ugyanannyit, sot tobbet? Minek dolgoztam elotte evekig, ha gyorsabban "leamortizalnak", mint egy szamitogepet?

Kangi, Myssnia, igy assatok bele magatokat a meloba, hogy ez lebegjen a szemetek elott, ennyit erunk nekik! Kép Kép

MEgyek cserkeszinget vasalni, aztan ha idom engedi, elhuzok egy oracskara csavarogni, es megnezem, lehet e kapni azt a konyvet konyvesboltban, Timici!!! Kép (Eddig sem felejtettem el, csak nem nagyon jartam nagyobb konyvesboltban...az Amazon.de-n egyebkent nagyon pozitivan ertekelik!)

Irtam mar, hogy tegnap Gyuri az emeletes agy tetejen ugralt, es egyszer csak szaltozott egyet, ugy, hogy a hatara erkezett? Szerencsere az erkezes is az emeletes agy tetejen tortent, kulonben hivhattam volna a mentoket!!! Es hogy mostanaban imad a szekreny tetejen ucsorogni?
Mi lesz itt, ha lesz meg egy baba is??? Kezdek panikolni!!!

Zsuzsi
29+5
zsuzsi74

Zsuzsi!

Én 3 évig dolgoztam és a gyedem a mai napig 30, azaz harmincezer forint, azaz, nagyon, de nagyon messze van a minimálbér kétszeresétõl. De azt mondták, hogy az utolsó ledolgozott 180 munkanapom átlagának 70 %-át fogom most is kapni, azaz még két évig 30 ezer forintot....
És mostanában nem is fog változni a helyzet.
Most nem siránkozni akartam, de szemétség ez szerintem az államtól. Egyébként az egészségügyben dolgozókat fizetik meg ilyen "nagyon " meg.

Heni
33+6
heni1979

Én jelenleg egyéni vállalkozó vagyok, persze minimálbérrel jelentettem be magam, arra gondoltam, hogy megemelem a fizetésem, hogy több legyen majd a GYED, de nem igazán értek az ilyen dolgokhoz. Szerintetek ez járható út?

SAci
charlottee

Szia Saci

Nyugodtan emeld meg a pénzed ez az egyedüli módja annak, hogy rendessen kapj gyest vagy gyedet nem tudom melyik mikortól jár.

Szia
Andy
35+4
andy78

Saci,
De meg ugy emeld meg, hogy a szules elotti evben egesz evben magasabb legyen a fizud, mert annak az szamit!

Heni,
Hat igen jol meg vagyunk becsulve allam bacsi altal...pedig akarhogy is vesszuk, a "tarsadalom dimmenziojaban" az allamnak neveljuk a kolykeinket, hogy legyen, aki majd kitermeli a nyugdijukat, meg a mienket...

Timici,
"Unverbindlich megrendeltem" a konyvet, amit kerdeztel, jovo kedden hozzak, meg lehet majd nezni, de nem muszaj megvenni! Mi legyen?
Akkora dugo volt szombat ebed utan a bevasarlokozpont iranyaban, meg a parkoloban is sorba kellett allni helyert! Kezdodik a karacsonyi orulet!

Egyre tohonyabb vagyok...ha leulok, utana alig birok felallni, menni! Szur a szemeremcsontom, vagy mi?!
Pedig meg a neheze hatra van, pl. egy karacsonyi hazarepules, meg vissza!!!

Zsuzsi
29+5
zsuzsi74

Sziasztok!

Még mindííííííg 2in1 vagyok. És elsõ a táblázatban. wow !! Látom karácsonykor babazápor lesz! Csak rajta! Raktam fel képet a profilomba, majd nézzétek meg, kettõt akartam, de nem sikerált, majd még próbálkozom. Szóval most így nézek ki esténként, nyúzottan, a holdvilágos képemmel.

ZuluKép
Nagyon sajnálom,Kép ami az autóval történt, elég szomorú sajnos, hogy kénytelenek vagyunk ilyen helyzetben élni. Hiába minden kormányzár, sebváltózár.... ezeknek semmi sem akadály. A barátnõm is megkapta még 3 éve a vadiúj Fiat puntoját, és 1 hét után ellopták a háza elõl, ráadásul be volt pakolva, mert másnap ment volna Prágába.

Amúgy... remélem jól vagy, és még egyben vagy?

Köszönöm mindenkinek a drukkot, csak így tovább tessék nekem drukkolni, mert szerintem ezek a legnehezebb napok!!!

pusz

Brokkoli
még 5 nap a kiírásig
39+1, vagy 40+1
brokkoli

Brokkoli,
Huuuuu, de allati nagy pocakod vaaaaan!!! Kép Kép Kép

En azon izgulok, hogy hogy huzzam majd be, amikor visszafele jovok majd ugy 36 hetesen, hogy felengedjenek a repulore!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok Lányok!
Ne haragudjatok, hogy ilyen sokáig várattam magamra, de szerencsére teltház volt, ami azt jelenti, hogy elöször az apukám jött el minket meglátogatni (ö hozott haza minket a kórházból a férjemmelKép), aztán anyu jött a "mostoha"apámmal...
Mégegyszer megköszönöm a sok gratulációt, nagyon jó volt olvasni öket!KépKépKép
Gratulálok a "távollétem" alatt született babákhozKépKépKépKépKépKépKépKép be fogom pótolni az olvasást és elöbb-utóbb csak lesz idöm jelentkezni és találkozunk "elsö hetek"-ben is!
Minden újonnan érkezöt üdvözlök a topikban.Kép Higgyétek el, fantasztikus csapatra bukkantatok, nekem nagyon sokat jelentett, hogy megosztottuk egymással a gondjainkat és örömeinket!

Lucababa születéstörténete:
Luca pontosságra hivatkozva, épp a kiszámolt idöben, november harmadikán úgy döntött, hogy elöbújik. Másodikán este még írtam ide a topicba, akkor még arról számoltam be, hogy nem jönnek igazán egyenletesen a fájások. Nos, késö estére sem lettek egyenletesebbek, "csak" sokkal gyakoribbak és fájdalmasabbak. (Délután öt körül elkezdtem írni öket.) Este 9 körül elmentem fürödni, amitöl nem múltak el, így már eléggé biztos voltam a dolgomban. Olvasással próbáltam lekötni magam, ami 3-4 percekre sikerült is, de aztán négykézláb, egy kispárnával a fejem és a fal közöttKép vártam ki a míg lecsitultak a kedélyek. 23:30-kor kezdtünk el készülödni (a férjem húzta fel még a zoknimat isKép), 23:45-kor indultunk el a kórházba. A félórás út után kb. 4 fájásom lehetett, mire felértünk az elsö emeleti szülészetre, a növér már el sem tudta képzelni, hol maradunk. Azt mondták, egy fél órán át kell CTG-znünk, így én abba a meggyözödésbe ringattam magam, hogy azután még megyünk a kádba "ellazulni" (erre az esetre még a férjem fürdönacija is a táskában lapult, hogy együtt mehessünkKép). Mikor a doktornö megvizsgált, azzal kezdte, hogy "jó lelet", ugyanis 1/2 1-kor 8 cm-re nyitva volt már a méhszáj. Én még ekkor sem kapcsoltam, hogy elmarad a pancsi! Ekkor már olyan gyakorisággal jöttek a fájások, hogy arra is alig maradt idö, hogy hárman lecibálják rólam a hosszúujjú pulcsimat, a már elökotort pólómat pedig fel sem tudtam már venni. Az oldalamon feküdtam (minden más elviselhetetlen volt), erre mindenáron azt akarták tölem, hogy feküdjek a hátamra. Ök "látták", hogy elmúlt a fájás, pedig nem(!) és ezért megmozdulni sem tudtam, így alkudoztam. Eröszakoskodtak egy kicsit, így elkezdtem fontolóra venni a dolgot, már épp mozdultam volna, mire elfolyt a magzatvíz. Erre az volt a reakció, hogy épp burkot akartak repeszteni... Azt hittem, akkor megúsztam a hátamra fordulást, no persze véletlenül sem... Amikor már arra számítottam, hogy leveszik lassan a CTG-s tappancsokat (mert a fél óra már böven megvolt), akkor a szülésznö beszólt, hogy a következö fájásnál nyomjak. Olyan készületlenül ért a dolog, hogy azt hittem, leesek az ágyról. Még vissza is kérdeztem, hogy biztos-e a dolgában, ugyanis azt hittem, még 2-3 órába beletelik, míg annyira leszünk... Tehát: nyomtam, nyomtam és ismét nyomtam. Ök is besegítettek, megmondom öszintén, nem is bántam a könyöklést, ugyanis annyira nem hittem akkor el, hogy ki tudom préselni a babát. A férjem nagy segítség volt, állandóan a karomat simogatta vagy szorította és szinte csak azt ismételgette amit a doki vagy a bába mondott, csak ezerszer meggyözöbben, mert ugye neki hiszek, míg egy "idegennek"Kép... Csináltak egy gátmetszést, aztán nagyon izgatottak lettek a következö fájásnál, holott tudtam, hogy a babából még semmi sincs kint. 1 óra 40-kor, a második nyomásra, egy az egyben kicsusszant a kicsilány, azonnal hallottam a nyöszörgését! Csak azt hallottam, hogy nagyon "fitt"-nek tartják, biztos nagyon kapálózott. Megpróbáltam felemelkedni, hogy meglássam, persze nem sikerült, erre lenyúltam a jobb kezemmel és sikerült megfognom a lábát! Akkor kezdett átjárni az a hihetetlenül jólesö érzés, ami hosszú napokig meg tudott ríkatni... Valami felülmúlhatatlan pillanat volt!!!KépKépKépKépKép Viszont ami meglepett, ahogy elöször megpillantottam a "lapos" hasamat! Elsö zavaromban nem is tudtam felfogni, hogy a baba tényleg kint van már, miért is lenne a hordóm a megszokott helyén? A férjem vágta el a köldökzsinórt, aztán pillanatok alatt bebugyolálták Lucát és azonnal a hasamra fektették, miközben ki kellett még nyomnom a placentát. Annyira tetszett, hogy egész idö alatt nézelödött a kicsi, olyan jó érzés volt, hogy állandóan úgy csinált, mintha a szemembe nézne! Már majdnem be is meséltem magamnak, hogy szemez velem, de hát túl sokat olvastam már az újszülöttek látásáról... Amikor a doktornö elkezdett összevarrni, még mindig ott volt a hasamon, de mivel csak a babára figyeltem, nem-igen müködtem együtt, így addig megfürdették, lemérték (3290 g, 51 cm) és felöltöztették. (Ja, a gátmetszés ellenére mégis beszakadtam egy kicsitKép, amit én azzal magyarázok, hogy a lányka egyetlen nyomásra repült ki, így egyszerüen megsemmisítette az akadályokat.) Amikor újra megkaptam öt (még mindig a szülöágyon), elkezdett tátogni és kapkodni a kézfeje után, így megpróbáltam mellre tenni. Hála Istennek bejött a növér, aki így meglátta, hogy mit ügyetlenkedünk és segített. Luca pedig profi módon szívta magába az elötejet, olyan erövel, mint ahogy azóta is szopik. Már néha az az érzésem, hogy többet eszik mint én, ami idöben stimmel isKép!

Minden jót kívánunk Nektek:
Csipkebogyó és a ma éjjel 3 hetes Luca
csipkebogyó

Tyüüüü Brokkoli Kép
Ez aztán a pocak! Kép Drukk-drukk!

Zsuzsi Kép
remélem, hazajöhetsz majd gond nélkül, mert a repülöstársaságok nagyon nem szeretik a nagypocisokat ...

Fáradt vagyok, kispapa fenn a hegyen a bort bizgeti, én meg anyuéknl voltam, meg a húgommal mászkáltunk (13 éves), most értem haza, de mindjárt hanyattfexem Kép

Pussz, jó éjt!
Kangi
27+1
kangi

Csipkebogyó Kép
köszi a történetet Kép ez hamar ment Kép
Juj de jó, hogy Lucababa szépen eszik... nekem is van már kicsi elötejem, tegnap folyattam a lepedöre Kép

Továbbra is minden jót, jó egészséget!

Pussz
Kangi
27+1
kangi

Kangi!
Én meg még aggódtam is, hogy semmit nem éreztem, elötejnek nálam soha nyoma sem volt, és tessék, a szülés után 15 perccel már úgy lógott rajtam a kicsi, hogy eszembe nem jutott kételkedni.KépKépKép Köszi a jókívánságokat, Nektek is csak a legjobbakat!!!
Csipkebogyó
csipkebogyó

Csipkebogyo,
Megegyszer gratulalok, ha sms-ben tobbszori probalkozasra sem sikerult! Orulok, hogy jol vagytok, es siman megy a szopi! Csodalom, hogy ilyen jol birod a latogatokat!
Remelem a gatsebet azota meggyogyult, vagy legalabbis jo uton van affele!

Kangi,
Klassz lehet, hogy van egy kistesod! Kép Nekem mar a fiam majdnem akkora!!!

Ugy nez ki, hogy Dani nelkul megyunk haza, o meg marad, mert beszerveztek egy betlehemes produkcioba Menyhert kiralynak. Van kedve hozza, hat hadd maradjon, majd valahogy megoldjuk...lehet, hogy otthon szilveszterezunk? Ugy viszont mar nagggyyyyon huzos lesz visszajonni!
En viszont tutira megyek haza 9-10-e korul, mert egy csomo mindent el kell meg intezni, es kulonben is mar megint faj a fogam!!!

Zsuzsi
29+5 nemsokara 30!!!
zsuzsi74

Sziasztok Lanyok!Kép

Mindenkitol bocsi, hogy ilyen hosszu idon keresztul nem adtam eletjelt magamrol, bar kozuletek a legtobben biztos nem is emlekeznek ram (kiveve akik meg korabban az eskuvos forumrol ismertekKép), de nem alakultak olyan egyszeruen es zokkenomentesen a dolgok, ahogy eloszor elkepzeltem.
A dolog ott kezdodott, hogy a legelso idokben (<12 het) meg babonabol nem akartam ide irniKép Aztan mikor ez eltelt, es epp kezdtunk volna megnyugodni, hogy tul vagyunk a legkritikusabb szakaszon, es mar rosszul sem ereztem annyira magam, elkezdett belolem idonkent egy nagyon kicsi rozsaszines trutyi jonni. Innentol kezdve aztan szinte rendszeresse valtak az ultrahangok, es allandoan fekvesre voltam itelveKép (Mivel allatorvos vagyok, a munkat a terhesseg kiderulese utan azonnal abbahagytam, ugyhogy ebben nem hozott valtozast, de az otthoni idotoltesemet kozel sem igy kepzeltem el azelott:-/). A helyzetet nem egyszerusitette, hogy a 15. heten az egyik ultrahangon egy veromlenyt is talaltak, ami tovabb garantalta a fekvesi kenyszert.
Mostanra betoltottem a 20. hetet is, a veromleny szep lassan a maga modjan csokkenget, persze meg van belole. A trutyi emleke is frissen el meg bennem, a legutolso par napja volt, de most mar az orvos is kezdi megszokni;)
Mivel itthon nincs normalis netunk, a forumot csak hetente utolag olvastam, igy igyekeztem kovetni az esemenyeket. Bar most is vagy masfel het lemaradasban vagyok, nem akarom mar tovabb halogatni az irast, es ezentul megprobalok lehetoseget talalni ra, hogy maskor is jelentkezzem. Ha lehetseges, szeretnek bekerulni a tablazatba is, amikor utoljara irtam, meg Sasha tartotta karban, most ugye Toled kell kernem, Pocok?Kép Tehat az adataim: Leszter, 27 eves, utolso menses: 07.04., orvos: Dr. Kalocsai Geza, korhaz: Uzsoki, kiiras: 04.11., lakhely: Budapest XV., elso baba:D

Gomboc, CsikKép
Orulok, hogy Veletek is - kisebb-nagyobb nehezsegek utan - minden rendben van! Ha mar kicsit mobilisabb leszek, olyan jo lenne talalkozni!

Brokkoli, ZuluKép
A drukk tolem is megyKép

Aki meg ebren van, annak jo ejszakat, a tobbieknek jo reggeltKép

Leszter
20+3
leszter

sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek.

Leszter: Örülök, hogy mostmár te is ide fogsz írni hozzánk. Drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek.

Brokkoli: Mi a helyzet egyben vagytok még vagy már már babázol?

Csipkebogyó: örülök, hogy nálatok minden rendben van, és hogy nagyon gyorsan meglett a kislányod. továbbra is sok tejcsit kívánok nektek és sok boldogságot.

Kakkukfu: Mikor kell menned CDG-re? jó lenne még találkozni, hogy már nem lesz felkészítõ ígyx esetleg csak a korházba tudunk találkozni UH-gon vagy a CTG-n.
Majd írj.

Most csak ennyi
Sziasztok
Andy
35+5
andy78

Andy!

Jovo heten megyek valamikor, szerintem csutortokon, legalabbis az lenne a legjobb.
Meg beszelnem kell a szulesznovel is. Irj, hogy te mikor mesz,

Kakukk
35+4
kakukkfu

Sziasztok Kép

Brokkoli Kép
továbbra is megy a drukk!!!

Zsuzsi Kép
mivel a hétvégéim eddig eléggé elfoglaltak voltak, meg a húgom is edzésekre járt (atléta), volt rendesen lelkifurdaláso, hogy elhanyagolom. De tegnap olyan jó volt vele lenni!
Amúgy édesapámnál is van egy közel vele egykorú húgom, meg egy 9 éves öcsém is, úgyhogy el vagyok látva kistesókkal Kép
Na és persze ez azt is jelenti, hogy csecsemögöndozásban is van már gyakorlatom, ennek ellenére kiver a viz, ha arra gondolok, mi lesz, mikor a saját kicsikém fog itt fesztiválozni Kép De majdcsak lesz valahogy Kép

Leszter Kép
üdv közöttünk. Vigyázz magatokra, kivánom, hogy minden rendben legyen Kép

Zulu Kép
neked is drukkdrukk!!! Kép

Andy Kép
Kitartást a nagy pocid mellé! Kép

Pussz
Kangi
27+2
kangi

Sziasztok csajok!
Nincs valami nagy pörgés péntek óta...Kép

Csipkebogyó,
gratula még egyszer nagyon ügyes voltál, örülök, hogy ilyen gyorsan túl voltál rajta és sok sok tejcsit kívánok.KépKépKép

Leszter,
vigyázz magatokra és gyere gyakrabban. Fel a fejjel, minden OK lesz, nálunk is volt ilyen, de ki emlékszik már rá...Kép

Zsuzsi,
könyv ügyben írok magánban.Kép

Képzeljétek(el is felejtettem mesélni) kispapám a csütörtöki vizsgálat után meglepett azzal az IKEÁs kék csillag lámpával, amit annyira szerettem volna a gyerekszobába, olyan jól esett, annyira figyelmes tud lenni.Kép Imádom.

Tegnap voltunk a dunakeszi Auchanban, hatalmas...alig találtam meg, amit akartam, de nagyon segítõkészek voltak az eladók.Kép Párom teljesen kész volt, mire bejártuk az áruházat, közben egyszer el is kerültük egymást(kb.10percig keringtünk, de nem találtuk meg egymástKép).

A lényeg, ha valakit érdekel:
volt fehér hosszú ujjú pamut Kenguru Gold body 399,-Ft/db áron, volt mindenféle méret, de csak fehér. Egyet nagy nehezen kisírtam, de már nagyon bánom, hogy nem csempésztem be titokban még párat a kosárba.KépKépKép

Aztán vettünk még plüs Mici Mackós csörgõt 999,-ért, Baby Bruin mûanayg lepedõt 299,-ért, 3elõkét 399,-ért, cseh tetra fürdõlepedõt 599,-ért. Nem tudom ezek milyen árnak számítanak, de nekem jónak tüntek.KépKépKép

Anyutól kapott a gyerek egy plüss pizsit 1299,-ért, nagyon helyesek voltak, alig tudtam választani...Kép

Kipróbálni pedig vettem Fixies eldobható melltartóbetétet 399,-/30db. Ez szerintetek milyen ár???

Láttam a Zulu által említett Dorina szoptatós melltartót is 2999,-ért, de arra már nem mertem célozgatni, hogy megpróbálnám, mert párom türelme igencsak az utolsókat rugta.Kép

Hát ennyi, most megyek, mert csináljuk a gyerekszobát, majd jelentkezem. Jók legyetek, pusssza
Timici
31+2
timici

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: