[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
VANNAK ITT TÁRNOKI ANYUKÁK?? - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Helló!

Hogy van mindenki? Tényleg, milyen kihalt mostanában a topic. Senkivel nem történik semmi?

Anna!

5 éve lakunk itt. :)

Judith!

Mesélj, milyen a munka? Pocaklakó szeret dolgozni? :)

Többiek, jelentkezzetek!

eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!!
Én vagyogatok, de teljes a kóma nálam. Ráadásul itthon üldögélve nem sok minden történik.

Karácsonyra a gyerekeknek megvettük amit akartunk, és persze találtunk. Magunknak soha nem veszünk semmit, max valamire ráfogjuk, hogy akkor az a karácsonyi ajándék. Kacatból van elég itthon, amire meg szükségünk van azt úgyis megvesszük amikor kell és nem várjuk meg vele a karácsonyt.

Hát, Szamóca lehet, hogy már nem jutok el hozzátok. Örülök, ha Mátéért elvánszorgok és utána elmehetek vele aludni. Hiába, a macik sem véletlenül alszanak téliálmot. Nekem is azt kéne.

Tényleg Eri, meg Kriszta, azt hiszem máshol nincs ovis, nálatok milyen foglalkozások ill. programok vannak????

Réka
Vendég
 


sziasztok!

Eri: itt vagyok csak úszok a munkában. a munka remek csak én nem vagyok jól. álandóan ájuldozok és kavarog a gyomrom. a Bálinttal nem volt ilyen rossz. remélem nem tart már sokáig :cry:

a karácsonyi ajándékok megvannak, már csak csomagolnom kellene, csak időm nincs, talán majd hétvégén.

szamóca: alvásból nekem is kéne egy hét. :(

megyek mert csörög a telcsike. ügyfelek toporognak

legyetek jók.

judith

Kép
Kép
bagaba
 
 

 
 

Helló!

Nem tudom, miért, de nem mindig sikerül belépnem a saját nevemmel az oldalra...

Réka: ovis foglalkozások Bencénél: foci, tánc, hitoktatás. Ezek különórák, ezen kívül van tornaóra hetente egyszer, énekelnek, verseket tanulnak, kézügyeskednek, néha kimennek sétálni, néha van színház, bábelőadás.

Jó hétvégét mindenkinek!

eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok,


én sem tűntem el. Doli leadva, úgyhogy lehet tanulni :D :D

Bagaba: gratula a babához. Vigyázz magadra. !

Elmentünk a dokinénihez. Tényleg nagyon aranyos . Megismertem az új védő nénit is. Azt mondta, hogy kijön majd családlátogatásra.Hát majd meglátjuk. Kiváncsi leszek.
Amúgy nálunk minden rendben.
NEm tudom, hogy nektek is feltűnt -e , de itt , Tárnokon szerintem egy csomó kóbor kutya van. Legalábbis errefelé . Egyik nap, kint voltunk az udvaron, és egy kislányt üldözött egy kutya a vasút irányába. Alig merek azóta kimenni.
De hát nincs mit tenni.

Erika és Dani
csete erika
 
 


Sziasztok!

Olyan rég szóltam hozzá, hogy már többször körbe kellett kattogtatnom a babanetet hogy megjelenjen a hozzászólás ablak :?

Üdvözlet az újaknak!

Judith, őszintén irigyellek, vagyis a dolog pozitív részét, a hányingert és az ájuldozást kevésbé. Az pedig kifejezetten lenyűgőző, hogy emellett ügyfelekkel foglalkozol. Azt hiszem, ha nálunk is megfoganna egy kistesó, akkor nem mennék vissza dolgozni. Lehet, hogy lusta vagyok :-)

Kóbor kutyák ellen ajánlom a nagytestű vagy nagy hangú saját kutyát. Minket valahogy elkerülnek a többi kutyák, ha elvisszük a kis bullmasztiffot sétálni. Pedig nem vad, nem is ugat, csak jó nagy.

Azért érdekes ez a karácsonyi készülődés úgy hogy napközben 14 fok van, nem? Tegnap este Mikulás buliról mentünk haza és az út szélén csupasz felsőtestű kissrác jött szembe. Azért ez se normális... Mi amúgy nagy mézeskalács sütésre készülünk, ha valakinek van kedve csatkalozni, szeretettel látjuk. Tavaly is hárman sütöttük három gyerekkel, egész jó volt. Most már be lehetne vonni a kölköket a sütésbe, ha nem is segítenek, maszatolhatnak egy jót. Mindez kb egy-két héten belül történhetne valamelyik délután, aki csatlakozna, jelezze itt!

Üdv Nektek: Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Mi Zsuzsival megbeszéltük a kalácssütést, és 14-e csütörtökről volt szó eddig.

Andi
hera
 
 


Helló!

A kóbor kutyákból nekem is elegem van. :evil: Az utcánkban lakik egy, hát hogy is mondjam, hogy nem sértsek meg senkit, szóval egy elég furcsa család. Mindenki munkanélküli alkoholista, és van 4 korcs, ocsmány kutyájuk. Minden nap kiengedik őket, gondolom, hogy vadásszanak maguknal kaját. :? Nekem is görcsbe rándul a gyomrom, ha épp babakocsival jövünk, mikor kint vannak... Múlt héten a szomszéd bácsi egy bottal kergette őket haza, a gazdájukkal meg jól elbeszélgetett (kiabált).

Zsuzsi: köszi a kutyás tippet, de mi nem szeretnénk semmilyen állatot, vagyunk így is épp elegen! :) A mézeskalács sütést mi kihagyjuk, enyéim még túl picik, ráadásul már a ketten-kétfele korszakban vagyunk. :roll:

Én már nagyon várom, hogy karácsony legyen! Meg hogy hamar túl legyünk rajta. Nem tudom, ki hogy van vele, de mi kisgyerekekkel nem szeretnénk körbutazni a fél országot (nem bírják az ikrek az utat, bömbiznek), úgyhogy mindenki hozzánk jön... vendégségbe! :shock: Én nem tudom, hogy fogom bírni enegiával, 3 gyerek mellett sütni, főzni, kiszolgálni mindenkit: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Én nem tudtam vizsgázni.... :( Nem vállalta senki a bébiszitterkedést. 3 vizsgám hiányzik a diplomához, de reménytelennek tűnik. Persze mindig mindenki megígéri, hogy segít majd, de aztán mégse. Ki érti ezt????

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!!!

Most gonosz leszek, de végre még egy ill. két gyerek aki bőg az autóban. Mircsi mindjárt 2 éves és még mindig bömböl. Beszélni persze nem tud, így nem tudjuk, hogy mi az oka. Max. 20 perces útra van kalibrálva, aztis csak úgy, ha folyamatosan eszik-iszik, de mostanában étvágya sincs, így max. iszik. Szóval elég gáz a kiscsaj.

Itten felénk nemigen vannak kobórkutyik, a Kossuth utcából szokott néha eljönni a Zsuzsi kutya, kicsit barátkozik a mienkkel azt annyi.
Ez pl. egy nagy előnye a faluvégnek-temetőnek, szóval itt nincs igazán olyan család akivel gond lenne, tök nyugis ez a rész. És autósokból sincs sok, hiába itt a lehajtó, engem max az zavar, ha túl gyorsan mennek.

Én is szeretnék már túl lenni a karácsonyon, de valszeg nem megy sehova, nem fog hiányozni.

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Nem tudjátok hol lehet karfás szánkót beszerezni?
Mondjuk még hónak nyoma sincs, de hát ugye jobb előre gondolni az ilyesmikre.

Judith nagy nagy gratula a babához, vigyázz nagyon magatokra!

Nálunk minden oké, nem sok minden történik mostanság. Karácsonyi bevásárlás, ajándék vadászat már letudva, mézeskalácsot megsütöttem, sőt nagy részét meg is ettük:). Karácsony előtt újra süthetek egy adagot.
Épp senki sem beteg, Janka szépen növöget és egyszer már átaludta az iccakát!!! Aztán "büntiből" azóta háromszor is felébreszt....
Ábellel voltunk a munkahelyem Mikulás ünnepségén ami nagyon jól sikerült. Volt Halász Judit koncert, játszó sarok miniknek és sok sok foglalatosság a nagyoknak. És mivel a Gerbeudban tartották volt, így rengeteg kaja és pia:). Nagy átalakítások voltak, hívtak is vissza melózni, de én még nem szeretnék menni. Picik még a lurkók. Ábel nem félt a Mikulástól, mondhatnánk, hogy nem is érdekelte, a többi gyerek sokkal izgibb volt.
Tanulgatok is, szombaton vizsgázom:(, úgyhogy már búcsúzom is, mindenkinek üdv:
Hetti
hettus
 
 


Sziasztok!

Hetti!
Én láttam a cora-ban és a Tescoban is karfás szánkót, és nekünk is van. Irreálisan drágán vettük tavaly és még nem is volt lekenve semmivel, én lazúroztam hogy ne rohadjon szét egy szezon után. A kis karfás szán karfája simán leszedhető. Ajánlom, hogy ne a legegyszerűbbet vegyétek, hanem olyat, aminek a talpai szétterpesztenek legalább egy kicsit, mert aminek csak úgy függőlegesen állnak, az nagyon könnyen borul. Ezt tavaly megtapasztaltuk. Még egy keréknyomban is felborult minden további nélkül :-(

Amúgy nálunk semmi különös, üdv Nektek: Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Mi épp tegnap vettünk karfás szánkót a bricostorban. A karfát külön kellett hozzá venni. Úgyhogy mostmár jöhet a hó. Bár nagyon nem úgy néz ki.

Karácsonyi vásárlás úgy ahogy letudva. Annyian voltak tegnap mindenhol, hogy az iszonyatos.

üdv.

Erika
csete erika
 
 


sziasztok!
csak gyors bekuksi.

mindenkinek köszi a jó kívánságokat.
Bálint baba beteg. magas láz, hányás! így most felváltva hányunk. remélem karácsonyig én is helyre jövök, nem szeretnék lemaradni a fini karácsonyi vacsiról..... na elég volt csak rá gondolnom és már öklendezek is. ma a dokinéninél míg vártunk 2x rohantam ki a mosdóba, de ami ott fogadott lett belőle még pár.

legyetek jók lányok és süssetek helyettem is fini sütiket.

üdv judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Helló!

Judith!

Jobbulást mindkettőtöknek! Akkor most táppénzen vagy?

Hetti!

Tök jó ötlet a babakocsi elejére az a villogó! Csak akkor esett le, hogy ti vagytok, amikor bekanyarodtam előttetek. :oops:

Annyira megörültem, hogy be tudtam lépni az oldalra, hogy hirtelen azt sem tudom, mit akartam írni. :?

Mi betegség ügyben jól állunk, eddig egyszer voltak taknyosak a gyerekek, de az sem volt annyira vészes. Amúgy meg minden rendben, szépen fejlődnek az ikrek, Peti már egyedül megáll, próbálkozik a lépegetéssel is, de még bizonytalan. Eszti megerősödött, nem kell már gyógytornára járnunk. Ő is feláll, tesz-vesz, és nagyon szeret bújni (ő egyedül). :)

Na megyek, mert a Bence "vigyáz" rájuk... senki sincs biztonságban! :D

puszi mindenkinek

eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Helló!

Köszi az ötleteket, így hétvégén már célirányosan megyünk szánkót venni. Zsuzsi tanácsát is megfogadjuk, nem szeretném, ha Ábel sokat borulna, amúgy is kényeske, utána tuti nem akarna többet szánkózni. De lesz egyáltalán hó?????

Judith! Ábellel én pont így voltam, szörnyű volt az első 4 hónap, sőt igaziból a 18. hét után értek véget a rosszul létek. Ájulás, öklendezés, hányás, a karácsonyi kajákból egy falat nem ment le a torkomon, betegszabin voltam két hétig, mert nem bírtam ki fél órát öklendezés nélkül. Úgyhogy neked szívből kívánom legyen vége hamar!!!!

Eri! Nekem csak 5 perc után esett le, hogy az a fiúcska a Bence volt az autóban:). Van villogónk, mert mi 4 körül még sétálunk egyet, általában felétek, mert ott a kis utcákban nincs nagy forgalom és Ábel tud sétálni. És még vonatokat is látunk, ha a legutolsó utcába megyünk. És most már 4 körül sötétedik, Apa meg aggódott hogy elütnek minket így kaptunk villogót.

Képzeljétek Ábel mostanában spontán megölelget minket és puszikat is kapunk. Nagyon aranyos, nekem megható. Jankát is állandóan szeretgetni akarja, becsücsül a pihenőszékébe a kezébe kell adni Jankát és ott üldögél vele. Múltkor nagy morgással jelezte, hogy nem akarja még visszaadni:). Majd képek is lesznek újabbak hamarosan.

Szamóca veletek mi van?

Mára ennyi, pápá mindenkinek!
hettus
 
 


Sziasztok!

Rég jártam errefelé, de most is csak beugrom mert csak szeretnék mindenkinek NAGYON SZÉP KARÁCSONYI ÜNNEPEKET és BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNNI!!

én most valószínűleg nem jövök egy darabig, mert tegnap váratlanul meghalt édesapám, így most kell egy kis idő amíg összekaparom magam.

Réka
Kár, hogy nem tudtál jönni, de talán jővőre rendezhetünk közös babakocsi tologatást...

puszi
szamóca
szamóca
 
 


Sziasztok!!!

Szamóca, Őszínte részvétem apukád miatt!!!! Az "ilyen" sosem jöhet jókor, de így karácsony elött, meg pláne.
Lehet, tudni, hogy mi volt az ok? Van egyáltalán valami magyarázat?

Mi megvagyunk, a jelen állás szerint, idén már nem lesz semmi, de a karácsonyt még nagyon úgy néz ki kibekkeljük egyben. Annyira nem is bánom, a férjem kifejezetten örülne egy 2007-es babának. Azt könnyebben meg tudná jegyezni - mondja ő, bár nem ez az elsődleges szempont.

Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új évet!!!

Réka
Vendég
 


sziasztok!

Szamócs Őszinte részvétem!!!

Kicsit enyhűletek a rosszúllétek. szerdán voltam dokinéninél. ő rámnézett és egyből ki is írt. a főnököm még nem tudja! de most nem érdekel csak a baba a fontos.
tegnap néztük az ultrahangot "csak" egy babát láttunk:), de a kis szíve mutatta, hogy Ő ottvan.

Lányok mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeke Kívánok,!!! pihenjetek sokat. egyetek jókat helyettem is :cry:


üdv Judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


eri:

Esztinek és Petinek nagyon Boldog 11. hónapot kívánok!!! :D

Kép
Kép
bagaba
 
 


Hellósztok!

Réka, most zakatol az agyam, hogy írtad-e hogy babát vársz, és nem emlékszem. Tök jó!

Minden kedves kismamának kellemes közérzetet kívánok!

És mindannyiótoknak boldog Karácsonyt és még boldogabb új évet!

Nekem sajnos nincs karácsonyi hangulatom, pedig Veszprémben a nagymamánál már kiskarácsonyoztunk kedden. Talán a hó hiánya teszi :-(

Puszi mindenkinek! Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Szamóca nagyon sajnálom, hogy ilyen szomorú esemény történt a családotokban!

Réka! Az az igazság, hogy lehet figyelmetlenül olvasok, de én sem tudtam, hogy babát vársz...Mindegy a lényeg, hogy minden oké, könnyű szülést neked!

és persze Mindenkinek:

BOLDOG KARÁCSONYT!!!!!!

Hetti
hettus
 
 


Sziasztok!!!

Valszeg csak céloztam rá, tehát konkrétan nem írtam le, de a lényegen nem változtat végülis. Kicsit babonás is vagyok, úgyhogy nem is kürtöltem szét senkinek.

Ma nem fözök, mert inkább a holnapi napra próbálok előre dolgozni, a gyerekeket jól levegtám a Micimackó elé, ilyenkor van egy kis csönd.

Mégegyszer kellemes ünnepeket!!!

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok!!!!!

Üdv: Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Sziasztok!

Igaz hogy az előző üzim óta senki sem járt itt de azért B.U.É.K. Mindenkinek!!!

Üdv: Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik csak magammal levelezek, de bízom benne hogy leskéztek!

Kislányomnak keresek leesésgátlós kiságyat!

Ha tudtok segíteni nagyon megköszönném.

Puszka:Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Sziasztok!!

gyorsan bejelentkezek, mert tényleg hatalmas a pangás. Ha a jó az idő, az a baj, ha trutyi akkor meg az. Valami miatt mindig eltűnik a társaság a topikról.

Anna, mi az ikea-ban vettünk ágyat Máténak és ahhoz volt leesésgátlónk, mondjuk én 3 évesen raktam csak át, mert ő az a tipus aki nemigazán bír magával, így nem akartam lovat adni alá a szabad vándorlás lehetőségével.
Mircsi is még rácsosban alszik, szerintem vele is megvárjuk a 3 évet.

na, a legkisebb felébredt. Hál'istennek olyan érzékkel váltják egymást, hogy még véletlenül se tudjak unatkozni.

Réka
Vendég
 


Réka!

Gratulálok Márk születéséhez! Majd mesélj, ha lesz egy kis időd!

Nem tud valaki egy jó, megbízható bébiszittert?

Eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Réka! Nagy nagy gratula!!! A baba-mama klubban már hallottam a híreket két hete, szép hosszú fiú Márk:)

Eri! Bébiszittert nem tudok, a mienk nem vállal több gyereket már, de a rendelőben egy csomó hírdetés szokott lenni. Hosszú távon mi is gondban leszünk ezzel, a mi Nénink csak alkalmi pár órát vállal, folyamatosan nem és ugye ha én visszamegyek melózni, akkor kell majd valaki pótnagyi.
No de ez még nem most lesz:).

Gyermekeim nőnek növögetnek, Ábel már szépen beszélget velem egy szótagosan, Janka meg igazi nagylány lett:). Sajna neki is lett BCG oltásos szövődménye így már másodszor vágták fel szegénynek a nyirokmirigy gyulladását. Most már túl lesz rajta, ma éjjel is szundizott végre rendesen és nem volt napközben sem nyűgös. Ábel veseműtétes kontrollján is voltunk és úgy néz ki javult a helyzet, már csak 8 hónap múlva kell mennünk. Csupa jó hír, nem?
És én is levizsgáztam:).
Vendégjárásoknak vége lett, nálunk egészen szilveszterig kitartott a jövés-menés, most már a nyugis hétköznapokat éljük. Kicsit megdöbbentő ez a januári tavasz, én szánkózásra számítottam ekkora, de kihasználjuk ezt is. Mivel társaságunk már 0-ra redukálódott az utóbbi hónapokban, elmentünk a baba-mamásokhoz ismerkedni és nagyon jól éreztük magunkat. Ábel játszott, ismerkedett, bár elég kevesen voltak mindig.

Akkor mindenkinek minden jót, majd hamarosan újra benézek.
Hetti
hettus
 
 


Cinicini!

Köszi a tippet, már megoldódott! :D

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Sziasztok!

Cinicini, óriási gratula, az egész családnak sok boldogságot kívánok! A 3 gyerekes családmodell a szívem csücske, úgyhogy kicsit irigyellek.

Mi dec. közepe óta a takonnyal küzdünk. Eleinte nem tűnt vészesnek, de karácsony közben már elég durva volt, akkor viszont nem tudtunk orvoshoz menni. Szilveszter után ráébredtem, hogy az orrszívónk (kis elemes kütyü) sz**t sem ér, akkor beújítottam egy porszívósat, amivel már hatékonyabban lehetett működni. Míra nagyon utálja, bár a napokban már önállóan is használta, igaz, csak tizedmásodpercekig tartotta a saját orrához, a plüssmedvét viszont alaposan kiporszívózta vele. Aztán amikor csak nem bírtunk kitisztulni, akkor kiderült, hogy mindezt okozhatja túlzott tejfehérje fogyasztás is, úgyhogy jan. 8. óta nem fogyasztunk tejtermékeket. (Érdekes adat: azóta sokkal több kakis pelenkát termelünk.) Jan. 9-én korán reggel elég nehezen tudtam megmagyarázni Mircsinek, hogy miért gyümölcslét kap mézes tej helyett, sírt is egy órácskát. Aztán kiderült, hogy a tejfehérje allergia vérmintából kimutatható, szóval újabb vérvétel volt ezügyben, aminek majd jövő héten remélhetőleg megtudjuk az eredményét.

Persze a takony nem javult a tejmegvonás ellenére, sőt. Egy hónap szívás után kiérdemeltük az antibiotikumos kezelést, és ettől nagyon sokat javult a helyzet, de a takony még mindig termelődik. Őszintén szólva már hihetetlennek tűnik, hogy valamikor szelelt rendesen Mircsi orra, és hogy valaha is kitisztul az orrürege. Azért persze folyamatosan próbálkozunk és reménykedem. Már az is tök jó, hogy nem köhögi végig az éjszakát, mert az alatt a pár nap alatt, amikor így volt, eléggé lefáradtam.

Remélem, hamarosan elérjük a fényt az alagút végén, és akkor újra csinálhatunk mindenfélét, amiben most akadályoztatva vagyunk.

Kívánok mindenkinek a legjobbakat, üdv Nektek: Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a részvétnyílvánítást!

bagaba

Még nem volt rá alkalmam, hogy gratuláljak a kis pocaklakódhoz. Szóval, hatalmas GRATULA! Mikorra várod? Hogy érzed magad?

Cinicini
Szóval akkor most mikor is született a kis Márk? 2006-ban v. 2007-ben?

Rólunk: Dorina már 6,5kg kislánnyá cseperedett és tegnap óta hasra is tud fordulni. Csak az a gáz, hogy vissza még nem fordul, így az egész nap arról szól, hogy leteszem, hasra fordul, üvőlt, megfordítom... :lol:

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!

Új vagyok a fórumon. Hamarosan Tárnokra költözünk, ezért szívesen ismerkednék tárnoki anyukákkal és kismamákkal (is). Senkit sem ismerek, Tárnokot sem, az ottani (gyereknevelési) viszonyokat sem.
Magunkról annyit, hogy egyelőre Budapesten élünk, albérletben, 2 hónapja még saját panellakásban. Eladtuk, most építkezünk a focipálya közelében. Máté fiam 1.5 éves, de - sajnos - még nem érkezik a kistesó...

Orsi

:P
berki
 
 


Sziasztok!

Szamóca, Márk 2006 december 23-án született 3750 gr-mal és 60 cm-rel. Iszonyat girnyó volt. Még most is elég soványka, pedig egy kilócskát már hízott, de ugye hosszban is nőtt azóta.

Berki üdv a forumon és Tárnokon egyaránt!! Melyik focipályánál építkeztek? Itt a polg. hiv. mellett vagy az egészségháznál? Az én nagy fiam is Máté.
Van baba-mama klub szerdánként a művházban. Aztán slussz. Sajna nincs igazán játszótér, se park így mindenki kerten belül oldja meg a gyerekezést.
Mikor költöztök??

Zsuszi, jobbulást nektek!!!

Most mis is küzdünk, a héten mindkét nagyobb beteg volt és a én is benyeltem. Hát nagy móka 2 beteg gyerek, meg egy újszülött plusz én is elég kókatt voltam.
Emiatt is jó lenne egy kis tél, akkor eltünne ez a sok baci meg vírus.


Réka
Vendég
 


szia mindenki!

szamóca: köszi a jókívánságokat: ha jobban leszek remélem én is "örülök" majd egy kicsit. most vagyok a 13. hétben ebből 10-t végig hánytam:( most várom apát hogy vigyen be a kórházba mert erősen arra gyanakodnak, hogy kiszáradófélben vagyok. napi 1-2 decinél több ásványvíz nem megybe viszont annál több jön ki!!!

Cini: gratulálok a kicsihez!!! most szívesen cserélnék veled.

berki: üdvözlünk kis körünkben. mi november óta lakunk hivataliosan itt. majd meglátod mindenki nagyon kedves. itt mindig akad segítség bármi is a baj.

megyek lányok, mert jön az újabb rosszúllét roham. ha kijöttem majd írok. gondoljatok rám.

puszi

vigyázzatok a mazsolákra

judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!

Köszi a kedves üdvözlést! :-)

Válaszolva a kérdésekre:
Az egészségház mögötti pályára gondoltam, nem tudtam, hogy van másik is. Tudom, legtöbben a Dózsa környékén építkeznek, de mi ott már nem kaptunk telket. Hogy mikor költözünk? Hát, azt jó lenne tudni, de talan már a nyáron. Az alapozás már kész, most a hitelre várunk...

Próbáltam feltenni képet magunkról, de egyelőre még nem sikerült.

Nem tudom, hogy hatásos-e másnak, de nekem 3*2 B6-vitamint kellett szednem terhességi hányingeremre és segített. Igaz, nem is voltam annyira pocsékul.

Csatlakoznék a gratulálókhoz, csodás dolog egy picúr érkezése, nekem még 1.5 év elmúltával is felfoghatatlan. Emlékszem, a szülés után behozták Mátét, aki nappal egészen nyugodt volt, de éjjelente jól rázendített. Anyukám nem lévén fogalmam sem volt, mit kellene csinalnom, hogy jó legyen neki, a nővérek sem voltak túlságosan segítőkészek, így hát kipróbáltam mindenfélét. Cumim nem volt, járkálni nem tudtam a vérveszteség és a nagy vágás miatt, ezért ráfektettem a mellkasomra és ülve töltöttem az ejszakákat, ezerrel koncentrálva, hogy el ne aludjak, mert akkor közösen esünk le a kórházi ágyról. Akkor elég gáz volt, de így utólag a legszebb emlékeim közé tartozik. Igaz, a tejem csak akkor jött meg, amikor egy ejjel már nem bírtam és iszonyatos lelkiismeretfurdalás közepette leadtam "a szobába". Reggelre tripla méretekkel ébredtem.. :-)

És csatlakoznék a résztvétet nyilvánítókhoz is. Sajnos, ezt nekem is át kellett élnem. 2.5 éve halt meg az Anyukam sok-sok szenvedés utan. Én egy olyan betegségtől szenvedek (PCO), aminek révén minimális esélyem van a spontán teherbeesésre (ovuláció hiánya, stb). De Anya halála után 3 héttel mégis megfogant Máté. Az orvosok szerint véletlen, mások szerint a pszichés stressz okozta sokk segített ki egy petesejtet, megint mások szerint Anya küldte maga helyett. Hát, nem tudom. Mindenesetre az élet elég furcsa. (Amúgy azóta sem működöm..)

Nos, bocs, hogy túlságosan bő lére eresztettem a mondandómat, de - sajna - nagyon szeretek pletyizni. Orsi
berki
 
 


Sziasztok!

Én is itt vagyok ám, csak egy percnyi időm sem volt. :oops: VÉgre túlvagyok az államvizsgán, úgyhogy most már sűrűbben jövök errefelé.
Berki, üdv köztünk.

Cinicini, sok sok gratula.
Amúgy semmi érdekes nem történt a házunk táján. csak annyi, hogy elkezdenek lassan mellettünk építkezni( persze, ha nem jön egy kis havazás). Sorra veszik a telkeket itt a vasút irányába. Lassan már nem szélső ház leszünk :lol:
Mi is túlestünk egy takonykóron, megfázáson. Ma voltunk a dokinéninél méreckedni, erre meg tiszta beteg ő is. Remélem nem kaptuk vissza a bacikat. :evil:

Röviden most ennyi.

Üdv

Danimama :D
csete erika
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak, Orsiéknak minél gondmentesebb építkezést kívánok.

Szerdán azt az infot kaptuk a baba-mama klubban, hogy Barbara nevű anyuka panaszt nyújtott be a védőnőjük közreműködésével kapcsolatban, aminek hatására 8-án (gondolom, a szokásos 10 órai kezdettel) egyeztetés lesz a Művházban Dr. Janóczkyval és a védőnőkkel, hogy mégis mire lehet tőlük számítani, illetve gondolom mindkét oldal elmondja a saját észrevételeit. Tudom ajánlani a programot azoknak, akik hozzá akarnak szólni ehhez. A baba-mama klubban úgy tűnt, hogy minden helyi védőnőre van panasz, és most mindenki igyekszik összekapni magát, hogy ne érje több szó a ház elejét.

Mi amúgy jól vagyunk, bízom benne hogy a hidegnek köszönhetően búcsút inthetünk a mostani takonykórunknak.

Sziasztok!

Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Bagaba
Remélem hamarosan jobban leszel, sajnos tudom mit élsz át, én a Dorival a 21. hétig hánytam minden nap. Nem tudom, hogy van -e összefüggés, de én napi 2db B6-ot és Elevitet szedtem. Ekkor abbahagytam az Elevitet és rá 3 napra megszünt a hányás. A B6-ot végig szedtem, így voltak rosszabb ill. jobb napjaim, de a hányingerem megmaradt a szülés utánig. Én minden terhességem alatt megfogadom, hogy többet nem cseszek így ki magammal, aztán persze megszületik és annyira imádom, hogy most is már tervezzük a 3.-at.
Nekem a párom mindig azt mondta ha rosszul voltam, hogy sokan mit nem adnának érte, hiszen mi is ismerünk egy házaspárt akik már 7 éve próbálkoznak eredménytelenül. Ebből a szemszögből nézve, csak jobban jártunk így is. Persze irigylem azokat, akiknek tényleg örömteli a 9 hónap.
Egyszóval, KITARTÁS ! igazán megéri!!

szia berki!
Tárnok igazi nyugis kis hely, néha talán túlságosan is. Az első évben király volt, mindenfelé elbiciklizgettem a Bogival, de sajnos most már kicsit uncsi. A játszótér nekem is nagyon hiányzik, illetve a Boginak a társaság. Meg igazság szerint unom már a babakocsi tologatást mindig uazon az útvonalon.
Részvétem anyukád miatt. Sajnos ezek azok a sebek, amik talán sosem gyógyulnak be. Én 2004 májusában vesztettem el édesanyámat és ezért is jó volt, hogy lett a Dori, mert a terhesség kicsit begyógyította a sebeket. Már épp ott tartottam, hogy nem fáj a dolog annyira, erre most megint felkavarodott bennem minden. :cry:

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Nekünk most megint új védőnőnk van (Anna). Nekem így elsőre szimpi volt, igaz azt a módszert vallja, hogy bejelentkezés nélkül érkezik, de ez engem már nem igazán zavar. 2 gyerek mellett már kezdek rájönni, hogy képtelenség a lakást tipp-toppon tartani.
Szóval jól elbeszélgettünk, bár én igazán nem vagyok egy problémás anyuka, gondolom annak fontos a védőnő aki egyedül nem boldogul annyira.

Cinicini
Majd írd le légyszi, hogy volt a szülésed? Rohanni kellett a kórházba, mennyire volt más v. gyorsabb az előzőhöz képest?
A dokim szerint 3 terhességből mindig a 2. a legkönnyebb és a 3.-nál ismét hosszabb vajúdásra lehet számítani ill. nehezebb terhességre. Kiváncsi lennék a tapasztalataidra. :wink:

Sziasztok!
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!!!
Bagaba, remélem már jobban van. Én elképzelni sem tudom, hogy milyen vacak lehet hetekig hányni, mert nekem még egy kobor rosszullétem sem volt.

Milyen a 3 szülés? Sokkal intemzívebb és fájdalmasabb és persze gyorsabb. A méh ugyanis használódik a szülések alatt, ezért sokkal keményebben kell dolgoznia ahhoz, hogy kipréselje a gyereket. Mi 5-re értünk be és 7 óra 50-re lett meg a bébi. ehhez hozzátartozik, hogy 7 30-kor volt a burokrepesztés, anélkül ugye nem ment volna.

Megyek mert szülinapozuink és megjött a család.

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Hova tűnt mindenki?

Réka
Köszi az infókat. Jó gyors szülésed volt, egy ilyennel majd én is kiegyeznék :wink: Én a Bogival 32 órát vajúdtam , a Dorival már csak 7-et, de abból is csak az utolsó 4 óra volt durva. Van aki erre is azt mondja, hogy milyen sokat, de nekem az előzőhöz viszonyítva gyorsnak tűnt már ez is. Na mindegy, majd kiderül milyen lesz. Az a jó a terhességben, hogy amíg nem az az ember, addig csak a szépre emlékezik, amikor meg már az akkor úgy sincs visszaút :D

Tegnap a Dori megkapta az utolsó oltását, még csak be sem lázasodott tőle. Imádom, de teljesen kiborít napok óta. Ha leteszem a földre rögtön hasra fordul és vernyákol. Ha az ölembe ültetem, akkor előre huzza magát, elfárad és vernyákol. Így egész nap megy a nyüglődés.

Lelkiekben már készülök az ovira. Beoltattuk a Bogit pneumococcus ellen. Ha ez sem segít és nagyon beteges lesz, akkor már kénytelen leszek beletörődni, mert már szerintem mindent kipróbáltunk.

Na megyek a dolgomra
Írjatok ti is!
Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!!

Szamóca, mikor kezdenétek az ovit? Tényleg voltatok szülőin hétfőn? Nálunk a férjem képviselte a családot azért nem tudom.

Tényleg a többi ovis anyukától kérdezem, hogy mit tudtok erről az ovisbálról, ami csak a szülőknek lesz jövőhéten, valamilyen adakozó bál lesz, vagy mi.

Kriszta, ezer éve nem jöttél, mi van veletek? Noncsi? Munka, meg a többi?

Bagaba, hogy vagy? Most már biztos otthon. Kaptál valami gyogyit, vagy infúzióra tettek?

Eri, te is eltüntél az utobbi időben, csak nem vizsgázol? Nem emlékszem pontosan csak dereng valami sulis dolog, gondolom amiatt kerestél bébiszittert.

Mi megvagyunk. Bár kész káosz az életünk, még egy posta elintézése is hatalmas szervezést igényel. Küzdünk rendesen.

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Még élek én is!

Nem vizsgázom, csak mostanában túl sokfelé kell szaladgálnom. Labor-vérvétel, EKG, Torch, 4 marker... UH...

Mindig jövök olvasni, de sokszor nem tudok belépni. Csoda, hogy most sikerült.

Egy kis helyzetjelentés:

Gyerekek jól vannak, szerencsére minket elkerültek a betegségek. Peti már jár, mint egy kis pingvin. :) Esztinek még bizonytalan a lépése, de határozottan próbálkozik. Fogakkal még mindig cefetül állunk, bár Petinek kibújt a 6., Esztinek még mindig csak 2 van. De azzal mindent elrág!!!

Bencét is megemlítem, nehogy kimaradjon a sorból, bár róla nem tudok semmi újdonságot írni. Újabban nősülni akar. Már szerelme is van, nagyon komoly!!!!

Judith még mindig kórházban van, kapja az infúziót, de nem javul. :( KITARTÁS!!!!

na elköszönök, még megpróbálok csíkot szerkeszteni...

puszi mindenkinek!


eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

eri

Hatalmas GRATULA a kis pocaklakóhoz! :D
Hogy érzed magad?

cinicini
Valamikor márciusban kezdjük az ovit. nem voltunk szülőin (nem is tudtam róla).
Nem csodálom, hogy káosz van nálatok. Már kettővel is minden sokkal bonyolultabb. Pld-ul, ha elmegyünk kocsival és a pici üvőlt, akkor, hogy bemásszam mellé, ki kell venni a Bogi ülését (ergo a Bogit is) a kocsiból. mindehez tél van, hideg, ezer cucc rajtuk. Szóval már nagyon várom a meleget, talán úgy egyszerűbb lesz kimozdulni.
Tényleg, hogy oldod meg most a bölcsibe meg oviba járást. Te mész értük v. más?


Ti, hogy oldjátok azt meg, hogy a nagyobbik gyerkőc játékait, nehogy benyelje a pici? Már most is volt, olyan, hogy a Dori takarójáról szedtem össze a Bogi mütyürjét, de mit csináljak,ha elkezd majd mászni?

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!!!

Eri! ezt nem mondod komolyan, hogy jön a 4. bébi??? Hát hatalmas gratula!! Le a kalappal elötted, én már a 3-mal is küzdök rendesen, úgyhogy a tippeket is szívesen veszem tőled. Inkább nem megyünk sehova együtt mert az egy külön rémálom.

Mégegyszer gratulálok, bár neked ikrek után egy egyeske valszeg üdülés lesz!

Judithnak kitartást és minél elöbbi gyógyulást, felépülést!!

Szamóca, nálunk apa viszi Mirit bölcsibe a Mátét meg felváltva, ő nincs messze, szóval megoldjuk. Én is várom a kevesebb ruhás időt, mert ezzzel a nyamvadt öltözködéssel van a legtöbb bajom.

A játék dologra már nem is emlékszem, szóval passz, talán Eri, ők még közelebb vannak a mindent számba veszek korszakhoz.

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Eri, én is gratulálok. Tervezett baba vagy ennyire szeret Benneteket a gólya?

Bárcsak én is hasonló hírekkel szolgálhatnék, de sajnos még várat magára az utánpótlás. Lehet, hogy így akar az élet türelemre nevelni. Persze az egy szem Mírával is nagyon jól elvagyunk, hatalmas élmény ahogy nyílik az értelme napról napra. Még nincs 2 éves, de már komplett mondatokat mond és választékosan fejezi ki magát.

Szamóca, én lehet, hogy eltenném a legkisebb játékokat, vagy ha Boginak ez nagy sérelem, akkor korlátoznám, hogy hol játszhat azokkal a játékaival, amik veszélyesek a kicsire, és arra a részre nem engedném a kicsit. Könnyen el tudom képzelni, hogy Boginak amúgy is lesz igénye egy kis privát szférára, ha Dorina mobil lesz és bárhová eljut.

Bagabának jobbulást, sajnálom szegényt.

Amúgy pedig üdv mindenkinek!

Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi

Köszi a tanácsot. Én is arra gondoltam, hogy a Bogi szobájának az ajtajára teszünk fel rácsot, oda nem engedem be majd a Dorit. Illetve ha mellettünk akar lenni, akkor meg az étkezőasztalon játszhat majd a Bogi.
Nem tudom mennyire lesz kedve külön játszani, mert egyenlőre nem is igazán használja a szobáját játékra, mindent kihoz a nappaliba a szőnyegre.
Mondjuk már mondtam neki, hogy a Dorihoz nem kerülhet kis játék, mert ha megeszi beteg lesz tőle, és úgy tűnik ezt érti, mert a múltkor én tettem a Dori takarójára egy papírfecnit és erre a Bogi rámszólt, hogy ezt nem szabad. Gyorsan engedelmeskedtem :D és megdícsértem.

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


sziasztok Lányok!

Na itt vagyok! azt nem mondom, hogy újjúlt erővel de végre ma kiengedtek a kórházból! nem gondoltam, hogy 2 hétig nyomom majd bennt az ágyat. küzdöttünk egy nagyot a dokikkal. szegények tehetetlenek voltak. hiába kaptam az infúziót literszámra csak nem akart bent maradni semmi. ekkor jött egy nagy ötlet! beleraktak vmit az infúzióba és attól átaludtam a napot. megkaptam a "koktélt" reggel 10 kor és délután 4-ig aludtam. altattak azért, hogy ne hánnyak. bevált. igaz, hogy nagyon legyengűltem, de mondtam, bármit megadok csak segítsenek.
58 kilóval mentem be ma kíváncsiságból ráálltam a mérlegre, hát lányok kicsit ledöbb 52 KILÓ VAGYOK!!!!! 2 hét alatt leadtam 6 kilót. hát remélem a baba jól van.

ígérem ha jobban leszek írok még de marhára legyengűltem

legyetek jók!!!

judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!

bagaba

Örülök, hogy jelentkeztél. Remélem most már minden rendben lesz!! Próbálj pihenni minnél többet.

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!

Judith, én is jobbulást kívánok. Ha tudok valamiben segíteni, akkor mindenképp szólj!

Volt-e valakinél olyan bilire szoktatás előtt, hogy a csemete a poén kedvéért a szőnyegre pisilt és ez nagyon tetszett neki? Vagy van valakinek ötlete, hogy ilyen jópofa szokásoknak hogy lehet elejét venni? Ma fordult elő először, de már most aggódom, hogy ebből még baj lehet.

Üdv Nektek: Zsuzsi
zsuzsinnyó
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: