A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Köszi Brigi!
Közben egy kicsit visszaolvastam és láttam a te képeidet is. Tündériek a gyerekek és a kis pocaklakó. Nagy gratula!!!
molkata

Kata! Nagyon édi. Csak azt áruld el, miből látjátok, hogy tiszta apja? :?

Kép
nenoke

A fejformája az övé. Az enyém hosszukás, persze még változhat, de én ööt látom benne :D
molkata

molkata
Milyen formás kisbaba :D

Brigi
Köszi az érdeklődést, nem csináltam végül semmit. Ma van émelygés, meg jobban is feszül a cici, meg hát úgy döntöttem, hogy nem hisztizhetek be minden UH előtt :D
emma1976

Emma! A visszaolvasásból úgy láttam, hogy a te babád is lombik. Az enyém is. Sok gratula hozzá!!! Hanyadik sikerült?

Ami az aggódást illeti: szerdán voltam 12. heti uh-n. Ott minden kérdésemet tisztáztuk, listát vittem :D
Szombaton meg bementem a kórházba és megvizsgált az ügyeletes is. Nem volt nagy gond, kicsit fájt a derekam, de akartam, hogy nyugtasson meg egy orvos. :oops:
molkata

Molkata :D
Igen! Nagyon szerencsések vagyunk, elsőre jött ő :D Nagyon jól alakultak a dolgaink, 17 tüszőt leszívtak, 11 megtermékenyült, így blasztó állapotig hagyták őket. 6 lett, kettőt kértünk vissza, 4 ment a fagyiba. És ti? Meg az is érdekelne hogy jutottatok a lombikig...
Ha akarod, privibe!
emma1976

Sziasztok!
Kicsit eltűntem, mert megmutattam babszinak az osztrák hegyeket és nagyon "lájtosan" még síeltünk is. Gratulálok mindenkinek a szebbnél-szebb babákhoz. Én ma voltam Uh-on. Íme a 16mm-es Babszi, akit 2 hete 5 hetesre, ma viszont 8 hetesre datáltak. :D Most fogom hívni a védőnőt, mert jan 13-ig meg kell csinálnom minden vizsgálatot és persze dolgoznom is kell folyamatosan. :(
Kép

Ancsa
Kép
ancsa00

Ancsa, nagyon drága babád van. :lol:
Lányok, ha megrángatja a gyerek a köldökzsinórt, hogy "ANYA, CSOKIT KÉREK!!!!", akkor küldjön neki csokit az ember anyja, vagy kezdje meg nevelni, hogy de az nem egészséges? :? :lol:

Kép
nenoke

Ancsa! Nagyon szép a kis Babszi!

Nenoke! Szerintem egy kis csoki nem árt, bár engem is eltiltott a dokim. :( Azért, egy keveset eszem. Ès dobos tortát tervezek az ünnepekre :oops:

Emma! Küldtem neked privit.
molkata

Aludtam 2órát :lol:
Kata! Köszi!
Emma! Oké :lol: Mondom én nincs itt semmi gond, péntek meg végülis mindjárt itt van!
Ancsa! Nagyon édi babóca! Én ugyan így jártam 2hét alatt 3hetet nőtt :lol:
Nenoke! Szerintem egy pici csoki nem árt. Nevelni ráérsz ha majd kibújt :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

A legfontosabb: a kismama magazin szerint (amit elvileg szakértők lektorálnak) jobb most egy kicsi csoki, mint 3 óra múlva egy egész tábla...

Gurgula: egyél teljes őrlésű gabonát! Azzal bemegy a szénhidrát, de nem ártasz vele az egészségednek! És vannak teljesőrlésük kekszek is. Az finom édesség, de a sok rost miatt jobban tudjuk hasznosítani.

Védőnő: az enyém határozottan azt mondta, hogy csak a 4 alkalom a kötelező, és ajánlott ugyan a 12. hétig elmenni, de egyáltalán nem baj, ha csak később. Én 13+6 voltam (ma!) először, és egy szóval sem említette, hogy ez probléma lenne.

Kata: én is tiszta apjának látom már a 2D-s kép alapján Főnit. Lehet azért ebben valami...

Fizetés: a magándoki szépen mondja meg, hogy mennyit kóstál egy szülés. szerintem így sokkal tisztább, mint boritékozni... Vsz ugyan annyit adunk így is úgy is, akkor inkább mondjuk ki nyíltan! A kórháznak sztem most nem kell adni, merthogy a doki szerződéses viszonya miatt neki nem kell a termeket bérelnie, hanem a mi TB kártyánkra terhelik.
Én pl. magándokihoz járok, de nem fizetek akkor, ha beutal a kórházba UH-ra, vérvételre, stb. Akkor a szülésért miért kéne?

Persze ez megváltozik, ha megszűnik a szabad orvosválasztás. Nem mintha nem venném észre azt a 25-50e ft-ot, de én egyáltalán nem sajnálom érte. Ha a társadalom érdekei szerint ez egy luxus, akkor fizetek érte. És ha belegondolok, tényleg luxus egy kicsit...

Bori
(13+6, Főni (Ádám ;) ) 12+4, június14-re van kiírva)
Vendég

Sziasztok bébik!!

Megjöttünk az dokitól. Minden leletem rendben van. Kaptam beutalót a védőnőhöz is. Január első hetében megyek.
Megnéztük a babát, 3cm-es láttuk a kezecskéket, lábacskákat, sőt a dokibácsi megmutatta a köldökzsinórt is és képzeljétek mocorgott rendesen a babóca :lol:
2 hét alatt duplájára nőtt a kis drágánk.
Teszek is fel képet róla.
Ja a méhszájat is megnézte, szép, zárt.
Engem mindig megvizsgál kézzel is.
Azt mondta férfi ököl nagyságú a méhem. :D
Amúgy jól vagyok, pisi még mindig van meg cici érzékenység is. 2 napja elég jól alszom.
Legközelebb 2 hét múlva megyek de akkor a kórházba, ott lesz a nyaki tarkóredőmérés, aztán január 17-én megyek vissza a dokimhoz.

Szarvasbori!
Köszi a tippet a szénhidrátra. Most elég jól betartom a várandós diétát. Szal semmi édesség, semmi kenyér, tészta ilyesmi..

Molkata!!
Gratulálok a jó leletekhez, értékekhez. Édes a babucitok nagyon :lol:

Ancsa!
Cuki a babuska..ugye milyen jó érzés látni őt az UH-n?..

Nenoke!
Adjál csak neki csokit, amúgy a csokiban van magnézium.. :wink:

Nem fogom vissza magam karácsonykor az biztos. Imádom a bejglit. Nyami. :roll: Kép babuci [/img]
torolve_20131003125716

Gatulálok Gurgul a Babához! Tényleg jó látni, meg hallani, hogy van!!
Már alig várom a 28át!

Nem akarok senkit idegesíteni a hülye kédéseimmel, de pontosan mi szerepel a várandós diétában?

Én ma makarónit csináltam ebédre, majd csokit majszolgatva próbáltam/lok tanulni a holnapi vizsgámra, vacsira meg ettem pár katona kolbászt kenyérrel... Ez így gáz? :oops: :D
Vendég

Hmm Orsi!

A várandós diétát én Az a 9 hónap című könyvben néztem:
sok főzelék, gyümölcs, zöldség, teljes kiőrlésű cuccok, ilyesmi..

makaróni naggggyon jóóó de nem éppen diétás de egyél csak ha megkívánod, olykor-olykor szerintem megengedhetjük magunknak..waze :lol:

Kolbász? Hmm..ne is mondd de ennék..még szalonnát is, jó kis fürtös paradicsommal..
torolve_20131003125716

A szalonna sajnos elfogyott már! :D
És a hétan a főzelék is megvolt! És most vagyok túl egy túrórudin, csakis a tej miatt!! :lol:
Vendég

És Gurgula! Sikerült újra felfedeznem, hogy a vonalzónk zserint egyidősek vagyunk. Te mikortól számolod. Utolsó mensi. 1-nap? Mert ugye a szüléskalkulátorokba azt kell megadni és az alapján mond sok okosat...

hétan= héten de gondolom nem okozott nagy fennakadást..
Vendég

Szépjóreggelt! :lol:
Megjártam a kórházat! Jól megkínoztak a vérvétellel :cry: Mind a két kezemet megszúrták az egyiken eldurrant a véna, én majdnem kidobtam a taccsot, de azért mégse :lol: Szóval gyönyörű reggelem volt :shock: Most fáj mindkét karom, a Mátét alig bírtam felemelni, de legalább túl vagyok rajta :lol:

Gurgula! Gratula a jó eredményekhez. Nagyon édes a babód. Én kb 2-3 hét múlva fogom csak látni. Nem is tudom, hogy fogom kibírni addig :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok Lányok!
Brigi! Sajnálom, hogy megkínoztak. Egyszer velem is történt olyan a kórházban, de akkor béna volt az aszisztensnöö. Èn majdnem elájultam és mivel ágyuk nem volt, lefektettek a földre és közben folytatták a "kínzást"... :cry:

Te szegény, rossz lehet várni, de legalább a vérvétel eredménye már megnyugtathat.

Èn pár napja nagyon kívánom a mustárt. Mindenhez mustárt eszek :D
molkata

Helló LÁnyok!
Brigi, miért a kezedből vettek vért? Az olyan horrorisztikusnak tűnik. A karodban már nem jó a véna?
Kata, érdekes karácsonyotok lesz: milyen lehet a mustáros-mákos bejgli? Vagy simán mustárosra tervezed ? :lol:

Jaj, annyira irigylek mindenkit, aki mostanában volt vizsgálaton, nekem még két hét :cry: Addig halálra izgulom magam.

Lyniáról tudtok valamit?

Kép
nenoke

Szia Nenoke!
Eltelik valahogy az a két hét is. Èn is pont úgy voltam, mint te és most valóban nagyon megnyugtatott a vizsgálat. Próbálj meg másra koncentrálni, pl a karácsonyra. Persze, ezt könnyüü mondani, én pl el is felejtkeztem róla, mert már csak hetekben számolom az idööt. :D

Lehet, hogy beigliból kihagyom a mustárt :lol: Holnap dobostortát sütök (lehet, hogy abból is kihagyom) :wink:

Èn is hiányolom már Lyniát.
Lynia hol vagy???
molkata

Kata, Nenoke Köszi az együtérzést.
Sajnos elég rosszak a vénáim, mindenhova szúrtak :cry:

Kata! Tényleg érdekes lesz majd az ünnepi vacsora mustárral :wink:
Én még mindig semmit nem kívánok :cry: Közbe viszont már mar gyomrom annyira éhes vagyok :shock: Most hozott a férjem salit a mekiből remélem az bennem marad.

Nenoke! Én is még sokára megyek vizsgálatra. Majd együtt izgulunk :wink:

brigi73

Brigi
Jaj, nekem is nem egyszer szétcseszték már a vénámat! Rövidujjas időszakban még cikibb, tisztára narkósnak tűntem :)
Tegnap én is rákívántam a mekire, de nem akartam rongálni a szervezetemet, így premium saliztam, de nem esett jól...

Molkata
Tök megértelek, én most nem hetekben, órákban számolom: 20 óra múlva látjuk a kicsi drágát! :) Naggyon nehezen megy az idő
emma1976

Emma! Te hány hetes is vagy? Tegyél fel vonalzót. Tök jó látni rajta, hogyan telik az idöö.
molkata

a holnapi uh után, ha minden rendben, csinálok vonalzót.
Most 7 + 4.
emma1976

Akkor szorítok holnap! Már a szívverését is fogod hallani. Tök jó lesz. :P
molkata

Emma! Én is csak cézársalit ettem meg almáspitét :lol: A hambit én sem vállalom be. Nem a szervezetem rongálása miatt, inkább mert nem bírom most a húst :oops: De a sali is itt liftezik a gyomromba :cry:
Szorítok a holnapi vizsgálathoz!

Mi most megyünk megvenni a karácsonyi ajándékokat. Hát nem lehet mondani, hogy elkapkodtuk :shock: :lol:

brigi73

sziasztok!

orsi!
az utolsó mensi első napjától számolom, igen.
tegnap a doki is azt mondta, hogy 10 hetes vagyok, az UH szerint is.

brigi!
köszi..soxor megnézem a babucink fotóját :lol:
sajnálom ezt a vénás dolgot, basszus én lehet, hogy elájultam volna.

végre ma délután befejeztem az ajándék vásárlást..
főztem finom lencsefőzeléket, aztán jól elaludtam de a telefon felébresztett, kissé kómás vagyok még.
a pislés mintha szünne..
ja reggel kidobtam a taccsot, ismételten wc takarítás közben..egyszerűen nem bírom..rám tör az öklendezés és kész..

Emma!
drukkok a vizsgálathoz, biztos minden rendben van.

Nenoke!
Ne aggódj, tuti szépen növöget a babucid a pocakodban!!

Puszi
torolve_20131003125716

Csajok ma volt a legnagyobb élményem terheségem folymán :lol:
18,3 mm-es, dobogó szívű, gyönyürűséges, formás kis babánk van! :D
Kívánom mindenkinek, hogy mielőbb érezze azt, amit én most! :D

ja, estére lesz vonalzó, megszabadultam a félelmeimtől :)
emma1976

Emma! HURRÁ! Gratulálok! Remélem most már azért megnyugodtál :wink: Képed van róla? Szivesen megnézném!

brigi73

Sok-sok gratula Emma!!!
Tegyél fel képet. Kiváncsiak vagyunk! :D
molkata

Emma, gratulálunk! És várjuk a képet, ha van róla!
Gurgula, köszi, remélem, tényleg minden OK. Ma főnöki engedéllyel farmermben jöttünk, és ha leülök, muszáj kigombolnom. :lol: Remélem, ebben a baba keze is benne van, nemcsak a tél háj. :wink:

Kép
nenoke

Jó reggelt lányok!

Egy kérdésem lenne: Mikor lehet megállapítani hogy kisfiú vagy kislány lesz-e a bébi? Gondoltam tudjuk itt a fórumon, nem nagyon van időm kutatgatni most.

Remélem mindenki jól van, és már hangolj a szívét az ünnepre! :lol:
baba24

Àllítólag a 12. hét körül már látszik, ha a kisfiúknak leszáll a heréjük. Ekkor még nem szoktak az orvosok mondani semmit. Nekem azt mondta a dokim, hogy következöö alkalommal megmondja. Az a 16. héten lesz. Már nagyon várom :D

Lányok! Mostanában szoktam érezni valamit a pocakomba. Szerintem a babóca az. Tegnap este pl nagyon viszketett belül (a méhem). Ilyenkor szoktam beszélni hozzá és megnyugszik, de tegnap csak apa kezétööl nyugodott meg. Olyan jó érzés.
ès a hasam egyre nagyobb :D
molkata

Baba, ez azért valamennyire lutri kérdése, hoyg hogy helyezkedik a baba, megmutatja-e. Az egyik kolleganőm kisfiának a 10 hetes ultrahangon már látszódott a heréje, az orvosnak nem is kellett semmi mondani, annyira egyértelmű volt. De pl. nővérem kislánya a lába közé kapta a köldökzsinórt, és végig úgy tűnt, mintha kis fütyis lenne, és nővérem nem is hitte el, amíg meg nem mutatták, hogy ennyire szerencsés, hoyg a két fiú után végre megjött a kislány. :lol:
És érdemes kisgyerekeket is kérdezni, hogy lát-e valamit, ők még sokszor látják az aurát, és van, hogy ezt is látják. Unokatesóméknál egy 4 éves kisfiú látta, hogy fiút várnak. Nekem is látta az előző terhességemnél egy auralátó rokonom (ő felnőtt), hogy fiú. Bocsi azoktól, akik nem hisznek az ilyesmiben. :oops:

Kép
nenoke

szia mindenki!!!!!!!!!!!!!! :D

végre itt, szabadságon voltam a héten, azért nem voltam!
látom hiányoltatok, nagyon jól esett!!! fülig ér a szám! :D

gratulálok minden uh-hoz és aprósághoz és jó hírhez! mindenkiét jól megnéztem! nagyon édik!

én kedden voltam a védőnőnél, szerdán laborban + háziorvosnál (belgyógyász szakorvos is, mázli)
szerencsére engem nem szúrkáltak agyon, elsőre sikerült a vérvétel! a laboreredmény is megvan (az egyik), mindenem teljesen normális, ahogy néztem,
1 dolog van: vizeletben: hámsejtek-sok. ez mit jelenthet? elsőre nem tűnik komolynak!

molkata, a védőnő tanácsára a kórházba megyek 12 heti uh-ra (jan 4-5én vmikor, tehát 12+3-4),
neked ő a fogadott orvosod is???? arra gondoltam, hogy kontrollra viszont hozzá mennék, meg utána is
csak kazettára veszi fel??? cd vagy dvd nem lehetséges???

az émelygés csak nem akar múlni :( pl már kenyeret sem tudok szelni, mert a sima kenyér szagától futottam a wc-re, szerencsére ki nem jött semmi, de nem sokon múlt!

jól láttam, hogy valakinek 13+x-n már meg tudták mondani a nemét? de jó lenne!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Szia Lynia!
A kórházban is lehet, hogy hozzá kerülsz, mert csak ketten csinálhatják ezt a vizsgálatot. Igen, nekem öö a fogadott orvosom, vagyis magánba járok hozzá, de eddig úgy gondolom, hogy a szülésre nem akarok orvost fogadni (egyelööre nem is lehet).
Èn úgy láttam, hogy a monitorhoz csak egy videó volt kötve. Kérdezd meg tööle, amikor idööpontot kérsz.
Az émelygés nekem is csak a 12. hét után kezdett múlni. Már egészen jól vagyok :D
molkata

Hogy mikor tudja megmondani az orvos mi a neme a babának, ez nagyban függ attól is, hogy fexik. Marci már a 16. héten megmutatta magát Máté viszont csak a 30. héten :shock:
Lynia! Jó, hogy jelentkeztél és minden rendben van nálatok :lol: Legalább kipihented magad a szabi alatt?
Nenoke! Én hiszek :wink:

brigi73

szuper, most még jobban megnyugodtam, hogy lehet ő fogja így is csinálni! akkor jó kezekben leszek!
ma meg szerintem fel is hívom, hogy kontrollra már hozzá mehessek januárban! vagy ráérek 1 héttel előbb időpontot kérni? szerinted!

brigi, azért ég pihiztem volna, de jól esett! volt 2 nap amikor 13 órákat aludtam :oops:

lynia-

Idööpntot tud adni késööbb is, de nem árt, ha felhívod, mert akkor tudni fogja, hogy ki vagy. Kedden és szerdán lehet hívni azon a számon, mert akkor rendel és az asszisztensnöö adja az idööpontokat.

Lányok, ti gondolkodtatok már a köldökzsinorvér levételérööl?
molkata

Egyébként, bármikor lehet hívni, ha kérdésed van. Èn volt, hogy vasárnap hívtam :oops:
molkata

Kata, én pont most olvastam a Kismama magazinban, szerintem nem lenne hülyeség. Bár ne lenne sose szükség rá, dehát ki tudja. Csak eléggé súlyos költségei vannak. Több százezer forint, ahogy néztem.

Kép
nenoke

Van egy honlapjuk, ahol minden információ beszerezhetöö.
http://www.sejtbank.com/index2.html

Valóban elég költséges.
molkata

Kata, köszi a linket.
Na helló csajok, szerencsére minket délben hazaküldött a vezérigazgató, majd igyekszem itthon is ránézni a netre, de nem ígérem a nagy karácsoniy készülődébsen.
MIndenkinek áldott, békés, émelgyés és hányingermentes boldog karácsonyt kívánok!!! :lol:

Kép
nenoke

Nenoke! Ez tök jó! Rendes föönököd van. :D
molkata

A főnököm hagyján, de maga a vezérigazgató írt körbe, hogy mindneki hazamehet! :lol:

Kép
nenoke

mi is számítottunk ig asszony levelére, de csak nem jött :(

köszi az infókat kata, akkor jan. első szerdáján kérek időpontot, gondolom jövő 7en ne zargassam :?

lynia-

Lassan letelik a délután és ig asszony levele nélkül is haza lehet menni. Azért, nem szép tööle. :(
Azt elfelejtettem írni, hogy kedden és szerdán délután rendel. Ha jól emlékszem, 14-19 között.
molkata

az szuper!!!! köszike

lynia-

boldog karit mindenkinek!

jövő 7en jövök csak újra :(

puszi

lynia-

sziasztok,

két napja irtam egy tök hosszút és most nem látom sehol... :evil:
még mindig nyomom az ágyat.. iszonyatosan beteg vagyok és nem akar múlni... tippetek van? hörghurut tipusú, lázas taknyos torokfájós... lánykáim már kaptak antibiotikumot (sajna nem tudtuk megúszni) de nekem az algopirynen kívül van még a bioparox,méz, citrom, cvitamin.... és még mi?

a másik ami miatt még ideültem félholtan... :? , okulás képp (ha vki nem lenne tisztába vele, mint én sem..) leírom, hogy mi történt velem, ami iszonyatosan felidegesített:

van egy amerikai kismamaruha oldal, ők az egyetlenek, akik szállítanak europába is(bár megjegyzem 70usd a szállktg!) és nagyon jó kínálatuk van, a hazai felhozatalnak azonos minőségéhez képest 1/4-ed áron. 12db-ot vettem, nadrágok, szoknyák többségben, 1-2 felső,1ruha és ez volt 180usd(kb35eFt)
meg is érkezett a csomag, ups-szel, igen ám, de felhívott a ups előtte, hogy töltsem ki a vámkezelési megbízást a csomaggal kapcsolatban, melynek értéke 250usd!! köpni, nyelni nem tudtam, hogy miröl is van szó, de kiderült, 170 euro-s érték felett magánszemélynek vámot kell fizetnie a nem EU-s csomagokra, ez még talán érthető(bár ezt is furcsálom, mert ha sima postával jönne, nem kellene vámot fizetni ! ?!) ... NA DEHOGY a vámköltség megállapításánál az értékbe a szállítási ktg IS BENNE VAN! tehát még a q..rva magas szállítási ktg-re is vámot fizetek!!
ez a módosított jogszabály....elképesztő..... :evil: :evil:

KépKépKép
mütyürke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: