A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html

Ez majd később lesz jó, ha tudunk fejátmérőt,combcsonthosszat, haskörfogatot meg hasonlókat.
Be kell írni a méretet és kiírja a kort.

Tök vicces amúgy, a bpd-vel (fejátmérő) leteszteltem, 46. hétig is el tud menni. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Próbáltam utánanézni ennek a 4 pecsétes dolognak, de sajnos nem találtam semmit sem erről, sem arról, hoyg van-e szabály, mikor kell védőnőhöz menni.
Viszont elküldöm ezt a linket, ahol egész jól össze vannak szedve a hivatalos tudnivalók, nemcsak a tgyás-ről, gyedről, hanem olyanokról is, hogy hogy kell apasági elismerő nyilatkozatot tenni, ha nem házaspár várja a babát stb.
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... ll20050802
Gurgula, mióta feltetted a kérdést, hogy járunk-e pisilni, én msot megyek másodjára. :oops:

Kép
nenoke

Köszi Uxi!

Csak, azt hiszem Blur írta, hogy 7.hét és 18mm... de már ebben sem vagyok biztos!!

Holnap drukkoljatok mert vizsgázom!

És éljenek a normális bugyik! Bár a nővérem az előnél mg tangában nyomult,akkor akadt ki igazán,amikor anyum meglepte egy terhestangával! Ha láttatok már idétlen ruhadarabot,akkor az az!
Vendég

Jól felpörgött a topk, dejó! :lol:
Uxi! Szerintem még nem változott meg a tej íze, legalább is Máté nem jelezte. Én a 16. héttől várom az áttörést. Akkor kezd termelődni az előtej és szerintem akkor változik az íze is. Mikor Mátét vártam és még Marci szopizott ő is a 16. héten választotta el magát szinte egyik napról a másikra! Remélem Máté is elválasztódik, mert már most elég kényelmetlen szoptatni, de drasztikusan nem akarom elvenni tőle. Egyenlőre kivárok! :lol:

Pisilés: Én is sokat járok, és éjszaka is 2-3*

Bugyi: Hát nekem még soha nem volt terhesbugyim :shock: Mindig a normál volt hasalatt. A hasamon semmit nem bírtam elviselni. Ha itthon voltam a nadrág is a hasam alatt volt :lol:

Orsi! 18.3mm teljesen normális. Nekem 8+2 volt 16mm és a doki szerint és gép szerint is teljesen jó!

És akkor elrettentésnek a méretei: 158/77 :shock: :evil: Viszem a pálmár hájhasban :cry: :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

fürdőszobatükör!

drukkolunk a vizsgádhoz!!

Brigi!
Én meg azt nem szeretem ha a hasam alatt van..a háj miatt :cry:
Ha nem lennék hájdagáj lehet, hogy el tudnám viselni, hogy alatta van.
Aztán amikor már nagy lesz a pocakom nem tudom, hogy jó lesz-e a nagy tundra bugyi..

Sok zöldséget meg gyümit kéne enni..de annyira nem esik jól a zöldség...szendvicshez igen..inkább a főzelékeket kívánom.
A sült krumplit ki kéne iktatni vhogy. :roll:

Nekem a dokim azt mondta, hogy teljesen felejtsem el a szénhidrátot és az édességet. Biztos azért mert láttam a hasamat.
:cry:
Nagyon nehéz teljesen kiiktatni, nekem pl. a reggel szükségem van vmi. szilárdabb kajára, zsemle, pirítós, stb.
Különben szénné égne a gyomrom.
torolve_20131003125716

Sziasztok lányok!!!

Megint nagyon későn tudok írni!
De mindig olvasom, kivel mi a helyzet. olyan jó. :wink: Erőt ad.

Röviden:
Voltunk vizsgálatokon. A laborban szétszurkálta a nő mindkét kezemen a vénát, és még majdnem ő haragudott. De tudott a kézfejemből vért venni... Fájt. De semmi gond nem lett, az eredményeket illetően. Majd indultam a kórházban tovább, épületről- épületre, a hidegben felgyűrt pulcsival, beragasztgatva, persze segíteni nem tudtak, vagy ha igen akkor ennyi: ott jobbra. Csak ott jobbra a halottkiadás volt.. Szóval zokogtam az idegen épületek között....

A belgyógyászaton egy mogorva nő jól szétnyomkodta a hasamat, meg nagy flegmán csinált EKG-t.

Az ultrahangon kb. 3percig voltam bent, öltözéssel, vetkőzéssel törölközéssel, papírintézéssel mindennel együtt, persze képet nem kaptam. Tehát ott meghatódni nem volt időm:
-vetkőzzön, bugyi lentebb, még, még....
-öltözhet, küldje x.y.- t....
Mivel nem volt csak az sztkban ilyen gép, hát ide kellett menni... Nagyon rossz volt a nap. Megviselt, de nem hagytam magam.

De: 4,8 cm a kis picuri, és mozgott össze vissza, kapálódzott a kis kezeivel. a nyaki redő rendben van. Több adatot így fejből nem tudok, de gond nincsen. Olyan volt mintha ülne, és közben magyarázna.
Az apukája már az arcából látta, hogy férfias (fiús) vonásokkal van megáldva, tehát kis kukacos lesz... :lol: Meg persze hogy nagyon jóképű, azt is felfedezte.
Szóval hihetetlen volt látni, hogy a kis babszem jankóból egy pici emberke lett. És ma éjjel olyan érzésem volt, amit még sohasem éreztem. Mintha Őt éreztem volna... :D

Szóval a fáradtság megéri, bármekkora is.....
baba24

emma1976

Tök jó Emma!

Köszi! Nagyon örültem ennek! :D

köszi Gurgula!

A dokid meg nem gondolhatta komolyan, hogy teljesen felejtsd el a szénhidrátot, pláne az édességet! Így karácsony elött! Ez felháborító és betarthatatlan!

Szép estét Lányok! Jó mulatást az éjjel is pisilőknek! Én aludni fogok :lol: Remélem nem kiabáltam el semmit!
Vendég

Na nekem megint 2x kellett kimenni éjszaka.

Figyeljetek, tegnap reggel óta tényleg nem feszülnek a cickóim! Annyira fura! 5. héten nőttek meg akkor feszültek a legjobban, utána meg beállt, tök érzékeny volt, rossz volt melltartót felvenni, meg a mellbimbó tök más volt, mint normálisan. Na ebből egy kicsike érzékenység maradt csak. Úgy olvastam, nektek még a 10. héten is ugyanúgy feszül! Mi ez most szerintetek? Ideiglenes dolog? Vagy vmi gáz? (főként hogy napi 6 utrót szedek, szóval ettől is kellene rendesen feszülnie)
emma1976

Szépjóreggelt!

Emma! Sajnos nem tudok segíteni, nekem nem feszültek soha, de mondjuk én még szoptatok! Szerintem, ha nagyon izgulsz hívd fel a dokidat! Egyébbként mikor kell menned hozzá?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Emma, már nekem sem feszülnek, hanem beálltak egy kicsit nagyobb méretre (mondjuk nekem alapesetben cseresznyenagyságú, most meg kicsi nyári alma :wink: ), de nem feszül, nem fáj, nem kényelmetlen.

Kép
nenoke

Nenoke :)
Hihi :) Én is csak egy 75B-s mérettel büszkélkedhetek. Még most nagyobban is beleférek ezekbe, csak max. több lóg ki a melltartóból :) Egy fokkal jobb a dekoltázs :)

Brigi
Nem merem ekkora baromsággal felhívni a dokit, úgyis azt mondaná, hogy majd az UH-n mindent látunk
emma1976

ja és péntek reggel megyek, de lehet, hogy kikönyörgök vmi korábbit :)
emma1976

Emma! Magánorvoshoz jársz? Mert ha igen, akkor mindenképp hívd fel. Ezért fizetsz neki, hogy mindig rendelkezésedre álljon! Egyáltalán nem hülyeség az izgulásod. Az én nőgyógyászom azt modnta, hogy egy nőgyógyász 20%-ban nőgyógyász, 80%-ban pszichológus, mert ilyenkor a nők ugye teljesen megváltoznak, és nagyon-nagyon sokat kell foglalkozni a lelkükkel, a megnyugtatásukkal. És hát nekünk az első (már akinek), neki meg az ezredik, nyilván sokkal nagyobb tapasztalata van!

Kép
nenoke

Emma! Szerintem is nyugodtan hívd fel! Hátha megnyugtat, vagy már most megnéz és nem kell várnod péntekig! 3nap még sok idő azért hogy szétizguld magad! Hány hetes is vagy most?

brigi73

Nenoke, Brigi
7 hetes és 2 napos. Még ez az UH a Kaáliban lesz, január 3-ra jelentkeztem be a magánorvosomhoz.
Ja, az tutti, hogy szétizgulom magam :)
emma1976

sziasztok!

pár napig nem birtam jönni a rosszullét miatt és annyit irtatok, hogy alig bírtam átfutni..:)
köszönöm a köszöntéseket :)
irtatok hasfájásról és szúrásról. én kifejezetten a jobb oldalamon hátul érzek szúrás-fájást. leginkább vesére emlékeztető... vajon ez is normális?
érdekes, hogy ez a 3.terhességem, de olyan érzéseim, fájdalmaim vannak, mint egyiknél sem volt... :roll:
ma hívom fel a doki aszisztensét a leleteim miatt, remélem legalább azok jók lettek...
jah.. és velem is most fordult elő először, hogy nem híztam idáig, hanem fogytam.. semmit nem kívánok, egész nap émelygek... pedig aztán háj nekem is van a hasamon, 170/68 ellenére ha kinyomom a hasam, simán el tudnék bújtatni egy 5hónapos gyereket... :D :D
mütyürke

Emma! Szerintem, ha felhívod őket és elmondod, hogy mit érzel és izgulsz biztosan megnéznek! Próbáld meg kisirni, a te érdekedben, hogy ne izgulj :wink: Egyébbként tuti minden rendben van :wink:

brigi73

na egy próba vonalzó...
mütyürke

na mégegyszer...

KépKépKép
mütyürke

A vonalzónak az URL-jét kell bemásolni a profilba az aláíráshoz! Csak segítség :wink:

brigi73

köszi! azt bróbáltam :wink: , csak a html kódos változatot, de csak most vettem észre, hogy ez e phpBB-s forum...

KépKépKép
mütyürke

Édes a vonalzód, Mütyürke. :-)
Baba, Neked meg gratula a 4,8 centis Picurihoz (az enyémhez képest Óriáshoz :wink: ), és fel a fejjel! Reméljük, többet már nem küldözgetnek össze-vissza hullaházak között!

Kép
nenoke

Sziasztok!

Most jöttünk meg a 12. heti UH-ról:

CRL:55mm

össze-vissza rúgkapált Kép

tarkó redő vastagság: 0,7mm

szóval minden normális, apuka is látta

Nagy kő esett le a szívemről, mert azért én is az izgulósak közé tartozom, még akkor is, ha az egész napos émelygést érzem.

Amúgy én 165/64-gyel indultam, de már közeledek a 65 felé...

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok Mindenki!!

Sikerült a vizsgám! 5t kaptam!! Zseni vagyok! Ahhoz képest, hogy tegnap egész délután itt paráztam a fórumon....

cici feszülés: Néha olyan belenyilalósan feszül és tök érzékeny a bimbi! Még a törölközőt is utálja! És undok mert nem nagyon hagy hason aludni :? Melltartón nem látok semmi változást.. De ugye ezen nincs semmi izgulni valóm?

Ma felvettem a vizsgázósnacim és az egyik csoporttársam felkiáltott, jaj a pocid :twisted: mondtam remek az még a sajátom!
És igen Mütyürke itt is lehetne bújócskázni az 5hónapos babáknak! :oops:
Vendég

Sziasztok Kismamik! :lol:

Gratula azoknak akik megjöttek a 12ik heti UH-ról!!
Éljenek a babák!! :lol:

Fürdőszobatükör!
Gratulálok a vizsgádhoz, ügyi vagy!

Mütyürke!
Huu nagyon jó a vonalzód..cuki

Emma!
Ne izgulj, nekem is enyhültek a tünetek, bár tegnap este megint bedurrant de nekem főleg a mellbimbóm.

Ja, tegnap este majdnem behánytam a Matchba pedig nem vagyok egy rosszullévős fajta..Egyik pillanatról a másikra a semmiből jött, kicsit még öklendeztem is..
A wc-re járkálás este megint a toppon volt..viszont végre jól aludtam.

Nemsokára útra kelek még megvenni a maradék ajándékokat..
torolve_20131003125716

Sziasztok,

Végre magamhoz tértem, egész hétvégén nyomtam az ágyat!
Köhögés+torokfájás.. :? Remélem a babuci nem érzett ebből semmit :)

Fürdőszobatükör,

Nekem a 18 mm-re 8-9 hetet mondott a doki, úgyhogy ne izgulj!

Kép
gabi
blur

Blur!

vigyázz magadra, biztos minden rendben a babával.

többiek hol vagytok? biztos mindenki vásárol.. :)

szép estét!
puszi
torolve_20131003125716

Blur, jobbulást!

Én is a múlt héten estem át egy ilyenen, próbálok nem köhöni, de nagyon rossz elnyomni.

Én is levizsgáztam tegnap :D . Hát, nem könnyű egy 13 hónapos mellett tanulni, leginkább csak este 8 után lehet, addigra meg már álmosodom. :shock: Már csak 6 vizsga, és kész.

KépKépKépKépKép
uxi

Szépjóreggelt mindenkinek!
Uxi! Gratula a vizsgához! Ügyes vagy, hogy van erőd tanulni is. Jobbulást!
Blur! Neked is jobbulást! Ne izgulj babuci biztosan jól van!
F.tükör! Nagyon ügyi vagy az 5-ös vizsgával. Gratula!

Képzeljétek nem voltam az éjszaka pisilni. Nem is értem mi történt :roll: Mondjuk nem hiányzik, csak ez is furcsa. Nálam most minden furcsa :shock:

brigi73

Bodborka! Gratula a jó eredményekhez. Jaj de szeretnék már én is itt tartani, de én majd csak 3hét múlva megyek dokihoz. Nem is tudom, hogy bírom ki addig :shock:

Na megyek adok valami reggelit a srácaimnak mielőtt éhenhalnak itt nekem :oops: :lol:

brigi73

Jó reggelt!

Szép napra ébredtünk, nyertem mára egy gyereket 2,5 éves kislány, főzök, mosok és holnap még vizsgázom! Így csinálják a nagyok? Elég ijesztő! De legalább süt a nap!

Uxi! Én is gratulálok! Nekem a holnapival együtt elméletileg 3 vizsgám van még. De elég UV gyanús vizsgák.....
Vendég

Napsugaras jó reggelt Mindenkinek, Mamáknak, Babáknak, Gyerkőcöknek, Kölcsönkislányoknak! Gyógyulást a köhögősöknek, gratuláció a vizsgázóknak! :lol:
Brigi, én meg nem émelygek, és emiatt agódom. :cry:
Már csak 3 napot kell dolgozni, és itt a Karácsony!!!! Én nem dolgozok a két ünnep között, úgyhogy lesz sok alvás, meg pihenés!!! :lol:

Kép
nenoke

Sziasztok Lányok és üdv az újaknak! Örülök, hogy ilyen sokan vagyunk.
Megjöttünk végre. Nagyon fárasztó volt az és így már Babóca 7000 km körül jár :-)
A 12. heti uh, ahogy írtam, nagyon jó lett és annyira boldog vagyok. A laboreredmények is jók. Egy kicsit magasabb a fehérvérsejt szám, de a dokinöö azt mondta, hogy ez terhességnél normális.
Az egy hét alatt nagyott nöött a pocim és ennek is nagyon örülök.
Jó hír: rosszullétek szempontjából sokkal jobban vagyok. :D

A védöönöö nekem adott olyan magazinokat (ezt mindenki megkapja), amiben benne van, hogyan kell igényelni a különbözöö juttatásokat és elmondta, hol kell apasági nyilatkozatot tenni.
A decemberi kismama magazin különszámában is sok minden benne van. Nagyon ajánlom, én megvettem. Azt olvastam az úton :D

A jobb oldali szúrás (ezt az egyik magazinban olvastam) lehet attól, hogy a máj is nyomódik, ezért ezt jelezni kell a dokinak.

Még nem tudtam mindent visszaolvasni, de igyekszem. :P
molkata

Én most azon kezdtem el agyalni, hogy végülis most van-lesz szabad orvos és kórházválasztás? Ti mit tudtok erről? Nem szivesen váltanék, de ha fizetnem kell külön a kórházért is meg a választott orvosomért, +az orvosnak is, hát...

brigi73

Úgy tudom, nem fogadták el a kórháztörvénynek azt a részét, ami megakadályozza a szabad orvosválasztást, úgyhogy szerintem nem kell fizetni.
Kata, hurrá a jóhíreknek!!!!

Kép
nenoke

Kata! Gratula a jó eredményekhez! 7000km :roll: nem semmi!
Nenike! Ez jó hír :P És arról mit tudsz, hogy az orvos nem lehet bent a kórházba munkaidőn kívül? :shock:

brigi73

Nenike=Nenoke BOCSI :oops:

brigi73

Kórházba-kórházban. Nem vagyok a toppon :lol:

brigi73

Èn úgy tudom, ha elfogadják, az sem segít sokat legalább is rajtam). Az orvos szerzöödést kell kösön a kórházzal és fizetnie kell a müütöö és minden használatáért. Vagyis, azt is mi fizetjük ki. Ha eddig került 100ezrekbe a fogadott orvos, akkor ezútán... :roll:
Szóval, én lemondok róla, akkor is ha megszavazzák.
molkata

Nem tudom, de szerintem ez ámblokk nem ment át, onnan, hogy szabad orvosválasztás van, nem megoldható szerintem az, hogy megtiltsák a dokiknak, hogy bent legyenek munkaidőn kívül. De ezt sajnos pontosan nem tudom.
Kata, nem félsz, hogy a végén mozdonyvezető lesz a gyerekből? :lol:
Engem meg úgy felidegesített ma egy kollegám, hogy ha nem várnám a babát, és tudnám, hoyg nem szabad stresszelni magam, átmentem volna hozzá, és szétüvöltöttem volna a fejét. Ahhoz, hoyg ennek átérezzétek a súlyát, ismernetek kéne, hogy nem vagyok egy hangos, höbörgős természet, Csak annyira bosszantó, hogy amikro december 5-én jeleztem, hogy van egy programozási feladat, és nem leszek két ünnep között, hogy teszteljem, akkor direkt keresztbe tesz, és úgy intézi, hoyg két ünnep között tesztelnem kelljen, és még ő a jófej, mert lehetővé teszi nekem, hogy otthonról csináljam.
Na, bocsánat, hogy ilyenekről írok, de most nagyon felbosszantott, és muszáj volt kipuffognom magam. :twisted: Szerencsére a főnököm is mellém állt, és ő is felszólította, hogy csinálják meg a héten, dehát sajnos nem fűzök hozzá sok reményt.

Kép
nenoke

Kata, dehát minden dokinak van szerződése, aki szülést vállal, nem? Vagy Nálad mi a gond? Gondolom, itt van TB-d, nem?
És egyébként mennyit kell adni? Én úgy tudom, hogy a normál vizsgálat 10-szeresét. Nálam ez 6000 ft, tehát 60 ezret kell adni.
Én a vetélésemnél konkrétan megkérdeztem, mennyit kell fizetnem neki, és azt mondta, semmit. Pedig hát két napig foglaltam az egyik szülőszobát a Klinikán, amivel szerződése van, volt epidurális érzéstelenítés is a végén. Ha neki ezért fizetnie kéne, nyilván megmondta volna, nem? :?

Kép
nenoke

Nenoke! Ez valóban elég szemétség volt a kollegád részérööl. Különben, én úgy gondolom, hogy amikor nagyon kell, ki kell engedni a göözt :) Ez amúgy is hozzá tartozik a terhesség egyik tünetéhez. :D
Szerencsére, nekem nincs ilyen mostanában, de hát nekem könnyüü, mert nem dogozom. Most jut eszembe, hogy én is szoktam bosszankodni, még nem kiabáltam senkivel, de lehet, hogy fogok...tegnap ittam egy kávét a gyööri Mozart cukiban (a vérnyomásom miatt kell). Azért válsztottam cukit, mert ott nem cigiznek. Hát, tévedtem... Gyorsan lehörböltem a kávét, szóltam, hogy fizetek, amit észre is vett a csaj, csak éppen nem csinált semmit, bámult maga elé. Hát, az felbosszantott. Akkor kicsit (nem nagyon megmondtam neki a magamét) és eldöntöttem, hogy többé nem megyek oda. :twisted:
molkata

Valóban van szerzöödése, de ez lesz az újítás benne: fizetni kell a a kórháznak minden használatért. Ha nem választott orvosnál szülsz, akkor nem kell.
Ott van biztosításom, ezzel nincs gond.
molkata

Akkor ezért küldött a körzeti orvoshoz a vérvételért, és nem a Klinikára, mint az előzőnél? Mert neki az pénzbe került volna?

Kép
nenoke

Ezt nem tudom. Azt hiszem még nincs meg ez a törvény csak tárgyalnak róla és jövööre....
molkata

képzeljétek, nálam az érzékeny-korszak toppant be: kemény napom volt melóilag tegnap + amikor hazaértem megláttam, hogy drága kiskutyánk kiborította a kukát és cafatokra szedett mindent az udvaron, és ez volt a pont mikor elsírtam magam (nem vagyok egy sírós fajta). Szegény uram, mikor zokogva felhívtam, halálra rémült, hogy a babával van baj.
Aztán 10 perc keserves zokogás után, ugyanolyan nyugodt voltam, mint előtte :D
emma1976

Kata, Nenoke, Köszi! Megvárom akkor az új évet és majd meglátom mi legyen :shock:
Nenoke! Ez tényleg szemét húzás volt a kollegádtól :twisted:
Kata! Sajnálom a cukis dolgot :cry:
Emma! Nekem is vannak ilyen hangulatingadozásaim, ez normális :lol: Végül beszéltél az orvossal vagy kivárod a pénteket?

Nekem mintha kezdene múlni az émelygésem. Már lenyomtam egy nagy adag salátát, és még semmi rosszullét. Örülnöm kéne, én meg ideges vagyok miatta, hogy most akkor ez mi... :shock:
Most megyek lefektetem a srácokat és én is alszom velük egy picit. Persze ha tudok, itt tornyosúl a sok vasalnivaló :oops:

brigi73

Itt van Babóca. Ez a kép pont egy hete készült róla. Akkor volt 5,47 cm. A tarkó redöö 1,5 mm.
Szerintem tiszta apja.

Kép
molkata

Kata! Nagyon szép babóca!!!

brigi73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: