Kavics, ne bosszankodj! Sajnos ilyen világban élünk, sokmindenki hiszi azt magáról, hogy ő tévedhetetlen és egyébként is mindenkinél mindent jobban tud. Kifejezetten élvezem, amikor engem akarnak meggyőzni laikusok a saját szakmámmal kapcsolatban valami bődületes butaságról.
A PCOSról pedig eddig is tudtuk, hogy egy igen kényes téma.
Az orvosi karokon állítólag még mindig a lapar a gyógymód a tankönyvek szerint! Beülnék egy órára, hogy a tanár mit mond!
Amúgy én meg azt hallottam, hogy a metformin miatt nem adhatok vért (nem mintha egyébként adhatnék, de ha véletlenül 50 fölé híznék...). Mert aki gyógyszert szed, az nem adhat. Fogigátlóval se. Lehet, hogy félreinformáltak?
Rambóka, ez komoly??? Tudom, hogy nézik a vért, és lehet, hogy nem szép dolog, de nem szeretném megkapni akárki vérét, ha sor kerülne rá.
Metformin halálos?

Ez is jó! Norka, lehet, hogy kitelne egy egész gyűjtemény a honlapra "a metforminnal és a PCOssal kapcsolatos tévhitek" címmel
Én reménykdem ám, hogy pár éven belül minden nőgyógyász hallani fog az IR és a PCOs összefüggéséről, ill a metforminról. És a netnek nagyon nagy szerepe lesz ebben! Norkáék oldalával az élen!
Egyenlőre kicsit úgy érzem, mintha a középkoran lennénk, és minden újdonság boszorkányságnak számítana. Aki metformint ad, az kuruzsló és méregkeverő.
Szóval Kavics, nyugi-nyugi! amiatt nem szabad elkeseredned, hogy "selejtes" vagy, mert nem vagy az! Tűű is azt mondja, hogy ez nem betegség! Gondolj arra, hogy az őseid a kőkorszak ászai voltak, sikeresen menekültek a tigris elől, és kevés élelemmel is sokáig húzták!