A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Nálunk nővérem volt az első (teszt után 2 nappal), akit beavattunk, aztán férjem 30. szülinapját 5 legjobb barátunkkal töltöttük, ott nem bírtunk magunkkal, mert ezek az emberek tisztában voltak vele, mit éltünk át az elmúlt 2 évben. Barátnőm sírva fakadt... Anyira édes volt... Aztán első UH után meglepiként beállítottunk szüleimhez, és hát óriási örömünnep volt az az este (meg persze anyukám is kicsit pityergett). Anyósoméknak 24.én mondjuk el, karácsonyi ajándék lesz. Aztán csak jaunár végén a mhely, meg a tágabb család (unokatesók stb).

Brigi
Jól értem, hogy ti nem nagyon terveztétek a 4. bébit?
emma1976

Gyerekek, én most is elbőgtem magam, ahogy elmeséltétek a bevallásokat, meg hogy anyukák, anyósok, barátnők pityeregtek. Az én anyósom is potyogtatta a könnyeit. Ez annyira megható és gyönyörű, hogy egy ilyen apró kis életke milyen hatással van a családokra!
Nagyon szorítok a félősöknek, hogy ott is meghatódjanak a szülők, ez egyszerűen annyira gyönyörű!!!!

Kép
nenoke

legjobb barátnőm nekem is elpityeregte magát :D el sem akarta hinni, de aztán... :D már tervezi, hogy hozzá megy nyaralni a picúr!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emma! Tervezni terveztük, csak néhány évvel későbbre! :oops:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Termésetesen a szülőknek, tesónak, legjobb barátnőnek mondtuk el legelőször. A tágabb család (nagynénik, -bácsik, uncsitesók) nem tudja még, meg a nem túl közeli barátok. Aki kérdezi, annak nem tagadjuk le.
Én idegeneknek könnyebben mondom el, mint ismerősöknek...

Karácsonyi leleplezés: a pénteki UH képet szeretném megcsináltatni képeslap formájában, és azt adni mindenkinek. Meg valami verset, amit molkata (???) írt.
Vendég

Brigi :)
Le a kalappal előttetek! Tizenévesen én is 4 gyermekről ábrándoztam, csak nem volt belekalkulálva, hogy az első nem akkor jön, mikor szeretnénk, szóval most 3 a terv :)

Szarvasbori
Hol csináltatsz ilyet? Engem is érdekelne...
emma1976

nemtom még, csak tom, h lehet vhol. talán ahol pólóra, meg bögrére csinálnak?
vagy ez külföldön láttam?

legrosszabb esetben kartonra fénymásoltatom és felvágom (vagy vágatom)
Vendég

ez nem ér!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

én is így akartam, de nincs uh képem!

:cry:

mi lenne, ha elmennék jövő héten még egyszer dokihoz, de valaki máshoz, aki tud...és kedves és...
nem kötelező betatanom az 1 hónapos kontrollt ugye? miért kéne? ti milyen gyakran mentek orvoshoz?

lynia-

asszem rossmannban csinálnak pólót+bögrét+egérpadot, de azt már szerintem ezen a héten mindenképp meg kell rendeni!

lynia-

meg nyugodtabb is lennéh, ha most is tudnám, hogy nődögél :)

lynia-

sziasztok.
úgy néz ki, hogy a 2007 júliusban babázók csapatába én is felvételt kell kérjek...)))
üdvözlet Mindenkinek!
Azonnal egy kérdéssel élnék. Én most a 10. hétben vagyok, és nekem egy picit látszik a hasamon, már nem tudom titkolni, ez normális? Olvastam hogy sokan el sem mondtátok még pl. a munkahelyeteken.
Üdvözlettel,
Ildi
lidikoka

Szia lidikoka, üdv a csapatban!

Hogy-hogy nem tudod titkolni? Én egy számmal nagyobb gatyában járok, és kötött vastag pulóverben. Így nem látszik. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Üdv Lidikoka a csapatban!
Én meg arra fogom, hogy itt a tél, és már nem járunk a férjemmel biciklizni, és ez a téli háj. :lol:

Kép
nenoke

Én is arra gondoltam, hogy majd az uh képet mutatom meg a szüleimnek. És mivel ők külföldön laknak e-mail ban küldöm el :roll: :lol:
Ildi! Üdv közöttünk! Egy bő pulcsi mindent eltakar még jó sokáig :wink:
Lassan készülődök a dokihoz, mindjárt apósom is itt lesz. Ma ő vigyáz a srácokra. Remélem itthon is minden rendben lesz!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Lynia
a 12. hétig 2 hetente megyek uh-ra. 7.én, 22. én majd január 3.án.

Lidikoka
A legjobb időszak ez a december-január, nyáron nem nagyon lehetne titikolni :)
emma1976

ilyenkor szupik a pulcsik, nyáron a kis trikókban nehéz lenne...

többiek is 2 hetente mennek?
még egy érv a dokinő ellen, nekem meg kontroll 1 hónap!
akkor most be is jelentkezek magán dokihoz

lynia-

Hát, ahol lehet bő pulcsiban járni. Nálunk fél-business-like az előírt, vagyis lényegében szoknya-blúz. És nekem csak szűk, testhezsimuló blúzaim, topjaim vannak.

Kép
nenoke

Lynia, én havonta járok a magándokimhoz. És bármennyire is izgulunk, meg szeretnénk naponta látni a babát, ez ez előírt, nem a két hét.

Kép
nenoke

Nekem is havonta kell majd mennem. Én is szívesebben látnám sűrűbben Babócát, de valahogy nem tetszik az a gondolat, hogy akkor viszont túrkálnak bennem. Ezért inkább amennyire csak lehet, én inkább ritkítanám a nőgyogyis találkákat...

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Egész héten suliban ülök. Ma volt egy vizsgám, éjfélig tanultam, erre nem ott volt, ahová ki volt írva, és sehol nem találtam őket. :shock:

Egy órát lődörögtem, kérdeztem a to-st, a portást, a tanszéken mindenkit, sehol semmi infó.:evil:
Végül a tanár szembe jött a folyosón kezében a dolgozatokkal, én meg elkaptam és szerencsére volt olyan rendes, hogy beültetett egy irodába és utólag megírhattam a dolgozatot.

Doki: én még nem voltam, majd vasárnap megyünk először, utána gondolom majd csak a 13. héten tarkóredőre. Hüvelyi uh-ból ennyi bőven elég. :shock:

Vonalzó: elvileg jól működik, csak valamikor dél körül vált, nem reggel, így a nap első felében le van maradva, délután pontos :roll: . Mi még csak 7+5-náél járunk, vagyis már ott, úgy tűnik, az előbb még 4+ valamennyi volt. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Megjöttem a dokitól, és mindek OKÉ! Köszönöm a drukkokat :lol:
CRL 16mm és pont akkora mint a vonalzó is számolja :lol: Látszott a két kis keze is. Olyan édeske volt, teljesen fel vagyok dobva :lol:
Megpróbálom feltenni a képet, hátha látszik!
Kép

brigi73

Hú Brigi!

Én holnap megyek, már ilyen nagy.... Te jó ég! Meg se fogom ismerni! Még jó, hogy annyiszor látogatom, hogy van már eg kis táblácskája is : "Kössz, hogy benéztél!" felirattal.

Uxi! Milyen suli?

Én nem látom nagyobbnak magam, csak kaja után szűkül be a nacim :oops: Ami zavaró viszont, hogy nem ehetek annyit amennyit szeretnék, vagy amennyit eddig ettem,mert egyszerűen nem fér be! Morcos vagyok! A szemem nem lakik jól :?
Vendég

Orsi, ez a Bárczi, gyógypedagógia.
Szervezetlenség a köbön az egész suli. :shock:

Gratulálok a babákhoz, jövő héten remélem már nekem is lesz fotóm.

Lidikoka, nekem is látszik már a hasam, akkora a méhem, mint Emivel a 13. héten, ki tudom tapintani rendesen. VEnnem kellett kismamaövet, hamarosan nem tudom begombolni a gatyómat, pedig ezt még szülés után vettem.

KépKépKépKépKép
uxi

Halad a lepkém a vonalzón, már rámászott a második zonknira :wink:. Nagy esti eszmefuttatásom :wink: : a lepkének már előrébb kéne járni, mint a cicának, a lepke október 20-án startolt, a cica meg csak 28-án, akkor volt Emi szülinapja... :mrgreen:

KépKépKépKépKép
uxi

Uh ról: csak a 12. hétig van így (5,5 7,5 9,5 11,5 heteken) aztán természetesen havonta egy. Én ragaszkodtam ehhez, mert egy barátnőmnek 5 hetesen láttak petezsákot, utána csak 6 hét múlva hívta vissza a doki, és akkor derült ki, hogy 6 hete csak azt hiszi, hogy minden OK........

Brigi
Gyönyörű a babád! :D
emma1976

Emma! Köszi :wink:
Én jövő hét csütörtökön megyek vérvételre, utánna a dokihoz majd csak a 12. héten. Még ezt a vérvételt nem tudom hogyan oldom meg, mert reggel 7.30-ra kell a kórházba mennem :shock:

brigi73

Brigi, és ott lent, az nem egy lábacska? :) Vagy pontosan mit kell látni? :?

Kép
nenoke

De igen az lábacskakezdemény :lol:

brigi73

Hihetetlen, hogy egy ilyen kis ködös foltocska hogy elt udja bűvölni az embert, nem? :lol: :lol: :lol:
nenoke

Demégmennyire. Most néztem végig a Marciról és Mátéról készült uh videókat :lol:

brigi73

Daniról még nem voltak?
nenoke

sziasztok!

rossz napom van, isten se akarja, hogy nálunk minden simán menjen!
elmentem a védőnőhöz, mondtam, hogy nem a bejelentett címen tartózkodom, erre lepattintott (meg is értem, azért kedves volt, sajnálom), persze amikor a dokinőt kérdeztem erről azt mondta, ide menjek mindenképp!!!, majd átteszik az anyagomat közben! hát köszönöm szépen, 1 perc alatt végeztem, várhattam 2 órát a buszomra! :twisted:

nagyon ari a kép, imádom ezeket nézegetni!

lynia-

Sziasztok!

Megfáztam. :cry: Orrfolyás, torokfájás, kis köhögés. Még jó, hogy lázam nincs.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!!

Elöször is, nagyon sajnálom Moni!! Sok sikert a következő babóhoz!

Üdv. az újaknak!

Brigi!!

Cuki a baba, látni már a kezecskéket és a lábacskát is :lol:
Egyem meg.

Én tegnap voltam laborban, ma megyek az eredményekért.
Volt vércsoport nézés is. Nekem egyébként A RH negatív, szóval nézik az ellenanyagot is. 4 kémcső vért vettek, volt cukor terhelés is. Amúgy az a lötty amit meg kell inni nem is olyan vészes.
Az EKG sztem jó lett. (már amennyire én meg tudtam ítélni)
Jövő héten megyek vissza a dokimhoz.

Amúgy jól vagyok. Tegnap elkezdtem a karácsonyi ajándékok vásárlását, 4 órát mentem..aztán irány haza és jó nagyot aludtam.
Tegnap viszont kiött belőlem a reggeli, ilyen még nem volt, nem hányinger volt hanem elkapott az undor wc tisztítás közben :?

Puszi
torolve_20131003125716

Lynia, fel a fejjel! Bár már én is kivagyok a pingpongalbdaszereptől, amit játszanak az orvosok, meg laborok. Körzeti nem vette le a vért, mert nem tud vércsoportot venni, az sztk-ban levették, de közölték, hogy még egyszer vissza kell mennem, mert a toxoplazmához külön beutaló kell, irány a nőgyógyász a külön beutalóért, ma levették az sztk-ban, de majdnem elájultam, mert kétszer szúrt meg, mire jött valami (bár még messze elmaradt a csúcsomtól, amikor 7* szúrtak meg, és nem jött semmi). Ja, és 11-2 között lehet menni a leletért. Csakhoyg a belvárosban dolgozom, hogy menjek ki munkaidőben a külvárosba??!! :twisted:
Uxi, küldök egy kis gyógyenergiát, hogy mielőbb gyógyulj meg! :lol:

Kép
nenoke

Daninál összesen 1uh-ot csináltak kb a 23. héten. Én abból semmit nem láttam. 14éve még nem volt olyan technika mint most :cry:
Lynia! Védőnőhöz ada kell menni ahol tartózkodsz nem ahova be vagy jelentve. Sajnálom, hogy feleslegesen mentél és vártál.
Gurgula! Hogyhogy neked már a terheléses cukorvizsgálatot megcsinálták? Én úgy tudom azt a 23. hét környékén kell :shock: Sajnálom a hányást. Én szinte minden nap hányok :evil:

brigi73

azért nem mertem, mert papíron sehol sem szerepel az í cím!
direkt ezért faggattam a doktornőt :(

lynia-

Uxi! Jobbulást!

Nem tudom, Ti hogy vagytok ma, de nekem nagyon rossz a hangulatom. Mindenen sírva fakadnék, minden mindegy érzésem van. Olyan elegem van mindenből. Fáradt, enervált vagyok. Semmi nem akar összejönni.

Na, most jól kipanaszkodtam magam Nektek. :)

kétfiús anyuka
babdorka

Lányok, itt van az átcímkézett termékek listája, amiket nem szabad venni (na persze, akinek van türelme végigböngészni vásárlás közben).

http://www.fvm.hu/doc/upload/200612/meg ... rmekek.pdf

Dorka, fel a fejjel! Én tegnap voltam teljesen magam alatt, ma meg már semmi bajom. A holnap Nálad is szebb lesz! Vagy ha teheted, dőlj le egy kicsit, hátha az is segít!

Kép
nenoke

Sajnos ledőlni nem tudok (íróasztal mögött ülök). Majd talán este, bár akkor meg a pluszba bevállalt munka vár rám. :(

Mindig van valami. De remélem, holnap tényleg több energiám lesz, mert ez a mai napom... :(

kétfiús anyuka
babdorka

Hello Lányok,

köszi a gyors reakciót és az üdvözlést. Sajna az öltözködéssel az a gondom, hogy eddig általában szűk, csini ruhákban jártam, amit a munkahely meg is követel (mondják ők: mire adjuk a ruhapénzt???) Nem nagyon tudok váltani munkahelyi elvárások miatt, de rájöttem, hogy nem titkolom, hadd tudja meg az egész világ a boldogságunkat!!

Örülök, hogy egyenlőre ebben a formában megismertelek Titeket.

Üdv Mindenkinek,
Ildi[quote][/quote]
lidikoka

Brigi!

Ezen én is csodálkoztam. Mármint a cukron. Azt mondta a dokim, hogy háromszor fogják csinálni. Most az elején, hogy ha van vmi. bibi, az hamar kiderűljön.
Ennek csak örülök..hát nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz az érték.. :roll:

Nenoke!
de jó, hogy feltetted ezt a listát, már kattintok is rá.

Én ma viszonylag jól vagyok, picit talán fáradtkás-álmoskás.
Cicifájás nálam még mindig van.
Amúgy meg kimozdulni sincs kedvem.
torolve_20131003125716

tegnap én is elsírtam magam este, világvége hangulatom volt, ma már jobb :)

uxi jobbulást!
párom is megfázott, remélem rám nem ragad át (talán a vitaminok...)

lynia-

Én a karácsonyi jutalom miatt sem verem még nagydobra a munkahelyen. Ha megtudják, tuti nem kapok semmit.

Nekem a cicim nagyon feszülése hamar csökkent, viszont az émelygés még mindig megvan. :(

Szerintetek mennyivel kell hamarabb időpontot kérni a védőnőtől? Azért kérdezem, mert jövő héten szabin leszek, és szeretném szabi alatt elintézni.

kétfiús anyuka
babdorka

nálam pl. nem kellett időpont, attól függ szerintem, milyen nagy a körzete, próbáld meg felhívni, az a biztos!

lynia-

Nálam sem kellett. Odamentem fogadási időben. Mondjuk majdnem egy órát kellett várni, de végig egy kismama volt nála. Velem végzett negyedóra alatt.

Kép
nenoke

Nem kell rögtön éhgyomorra menni, meg reggeli vizeletet vinni a beutalón kívül?

Gondoltam, ezeket is megkérdezem telefonon.

kétfiús anyuka
babdorka

nekem nem kellett. Ott is elég volt WC-re menni, és éhen is haltam volna, ha addig nem ehetek (11-kor kerültem sorra). Ez azért nem olyan komoly vizeletvizsgálat, épp csak beledugott egy papírt, olyat, mint a ph-papír, és az elszíneződése mutatta, hoyg elég-e a C-vitamin, meg ez , meg az.

Kép
nenoke

mármint a védőnőhöz? nem kell semmi csak a rákszűrésről valami meg a beutaló + taj kártya

lynia-

Brigi, most vettem észre, milyen nagy korkülönbség van az első és a második gyermeked között. Utána jönnek az "orgonasípok" :wink: .Nem fura a nagyanak, hogy "hirtelen" ennyi tesója lett?

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: