A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok Lányok!!!
Szeretnék csatlakozni hozzátok. 30 éves vagyok, 3,5 éve álmodozunk babáról, aki végre - lombikos rásegítéssel - novemberben megfogant. Most vagyok 6 hetes és 2 napos várandós kismami :) Még alig bírom felfogni, hogy a csoda tényleg megtörtént. 1 UH-n voltunk, ahol láttunk petezsákot meg benne egy pici fehérséget, ez a múlt héten volt, jövő héten hallgatunk szívhangot. Aug 5-re számoltam a szülést, de lehet, hogy július lesz, szóval szerintem jó helyen vagyok itt köztetek.
emma1976

Szia Emma! Üdv itt és gratula a pocaklakódhoz!
Na én mégis csak itt maradtam, de úgy látazik mindenkit elriasztottam :oops: Lányok! Merre vagytok? Addig is ha megengeditek teszek egy képet a srácokról, most ilyen jó gyerekek szépen gyurmáznak!
Kép
és ennyire szeretik egymást :lol:
Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Helló Lányok!
Üdv az újaknak!
Kicsit eltűntem, de mentségemre legyen szólva, túl vagyok az Ekg-n, vérvételen, védőnőn, és este meg jön a körzeti orvos (eddig csak az ekg-beutalóért voltam nála). Mondanom sem kell, hogy a vérvételen nem vették le a toxoplazmát, mert az orvos arra nem írt külön beutalót, úgyhogy vissza kell mennem hozzá egy spéci beutalóért. Hurrá.
Brigi, nagyon édesek a fiaid, és olyan kis ártatlanoknak néznek ki, ahogy gyúrmáznak. Amúgy milyenek? Mert ahogy mondtad, hogy 2 perc nyugtot nem hagynak, inkább kis ördögfiókáknak képzeltem őket. :wink:
A hármas ikrekhez csak egy érdekes történet: nővérem kollegájának lett lombikkal hármas ikrekje. És képzeljétek, utána természetes úton is született még kettő (egymás után, ők nem ikrek voltak). Úgyhogy most már öt kis lurkó csinálja a rumlit náluk! :lol:
nenoke

Jaj lányok nekem ma olyan szar napom volt!

Lehet, hogy a hormonok és azért vagyok túl érzékeny,de annyira rosszul estek ma olyan dolgok, amikért máskor csak visszaszúrok!
Nagyon rossz volt! A suliban karácsonyi húzás volt! Jaj de szép gondolat! Mindenki örül ,jöhetnek a kézzel készített ajándékok! Persze fűzzünk hozzá kedves gondolatokat is! És én kaptam egy darazsat, hogy állandóan szúrkálódom, meg zsongok és csak magammal foglalkozom és mindenkit csak bántok...
Hogy mondhatnak ilyent! Főleg karácsonykor-- Szeretet ünnepe meg minden! jó persze ti nem is ismertek, hogy állíthatnátok ennek ellenkezőjét, vagy érthetnétek ezzel egyet, de el kellett mondanom.
Ja és még hányingerem is volt délelött! :( :cry:
Vendég

remek és a vonalzóm se sikerült :cry:
Vendég

remek és a vonalzóm se sikerült :cry:
Vendég

Tessék! Van kérdés a mai napommal még :D
Vendég

Sziasztok!!!

Itt vagyok, nem tűntem el.

Brigi!
Bocsi, nem tudtam, hogy már ilyen korán elkezdenek mozgolódni a babucik :)
Nagyon édesek a fiúk, hogy szeretik egymást. :P

Szia EMMA!
Üdv. köztünk, tényleg jó helyen vagy, úgyhogy gyere!

Én ma álmoskás vagyok, bár most ettem..reggel volt egy kis öklendezés :lol: az éjszakám viszonylag nyugis volt, 2szer volt pisi.

Ti hogy vagytok?

Puszi mindenkinek
G.
torolve_20131003125716

Orsi! Ne is foglalkozz az ilyen beszólásokkal :wink: A vonalzót meg úgy tudod betenni, ha miután megcsináltad a 2. hivatkozást az URL-est bemásolod a profilodban az aláíráshoz!

Nenoke! A fiaim tényleg kisördögök :lol: Ritka az amikor ilyen nyugodtan játszanak. Most a Mikulástól kaptak gyurmakészletet és az hat az ujdonság erejével, de inkább az egész napos ugrálás és egymás nyúzása a jellemző :lol:

Gurgula! Semmi gond! Sokan nem tudják :lol:

Nekem ma egész napos a hányinger. Meg amit észrevettem, nem bírom megenni a húst, pedig imádom. Igaz ma a férjem hozott kínait abból bírtam enni egy kicsit, de azt is csak azért mert édes volt :roll: Viszont megkívántam a káposztáskockát :shock: Már vagy egy éve nem ettem, most meg muuuuszáj. Már készül is :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!

Én is nagyon holdkóros vagyok ma, lehet, hogy az időjárás miatt? :?:

Én általában egyszer szoktam kimenni pisilni éjszaka.

Már nagyon várom a jövő hetet. Egyrészt a 12. heti vizsgálatok miatt, másrészt hogy már elmúljon az émelygés.

Ti hogy bírjátok ki, hogy nem mondjátok meg senkinek? Én alig bírom ki.

kétfiús anyuka
babdorka

Szia Babdorka!

Nálunk a szoros barátok-barátnők tudják na meg persze a szülők.
A tágabb ismeretségi körnek még nem mondtuk el..kivéve egyet-kettőt.
:wink:
Persze akadnak pletykások is, pont az előbb kattintott rám egy havarom, hogy igaz a hír?...most mit mondjak erre, nem fogom letagadni..naná, hogy igaz. :lol: Bár ezt a srácot kimondottan kedvelem.

Ti hogy vagytok ezzel az elmondás témával?
torolve_20131003125716

Huu de ennék káposztás tésztát. Az egyik kedvencem. nyami
De nem ehetek mert borzasztóan hájas a hasam..nekem minden odamegy..nemsokára már büszke lehetek a nagy hasamra! hihi :lol:
torolve_20131003125716

szia mindenki!

fürdőszobatükör=Orsi?
tényleg ne törődj ilyesmivel! most meg még érzékenyebb is vagy!
nekem is rosszul esett főnököm egyik mondata, de inkább nem reagáltam rá, na de azért még mindig zavar :(
milyen suli amúgy?

ari a kép brigi, így tényleg nyugisnak látszanak!

én sem bírom a húst, max akkor gyűröm le, ha nem n csinálom!
én most épp a savanyúkáposztát kívánom de nagyon...hívom is a párom! nem nyert :(

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

elmondás, még mi is csak nagyon közeli barátoknak mondtuk, de nem mindnek!

szülők majd karácsonykor, de mivel nincs uh képem (be akartam keretezni és úgy...), nem tudom, hogyan lehetne...valakinek tipp?

lynia-

Még mi sem mondtuk el senkinek, kivéve anyóst. Ő vigyázott a srácokra mig dokinál voltunk és mikor hazaértünk rögtön levágta a dolgot mert ki voltam borulva rendesen :oops:
Gurgula! Küldhetek káposztástésztát. Az én hasam is rettenetesen hájas :cry: Nem mentek le rólam a +kg ok a szülések utánn. Most számolgatok és 4és fél éve folyamatosan terhes vagyok vagy szoptatok :lol: Jó mi? :lol:

brigi73

Köszi Lányok!

Ne hari, hogy így kibuktam. Szegény anyunak is csak bőgtem itthon.
Nálunk már sokan tudják. NEm nagyon tudunk titkot tartani :D És a csoporttársak is tudják, úgyhogy lehetnének igazán jobb fejek is!!

Tanítóképző egyébként... De már utolsó év, és Babussal is pont belefér. Június államvizsga...
Vendég

Kedves Fürdőszobatükör! :lol:

Ne legyél szomi, ne foglalkozz velük.
Most csak magaddal törödj...
Nézd csak bele szépen a tükörbe és mosolygjál :lol:

Brigi!
Káposztás tészta jöhet.
De legalább te rá tudod fogni, hogy 4 és fél éve babázol folyamatosan..de én..aki pár éve még kis kárcsúúú voltam.. :?
Naná, hogy hozattam a férjemmel egy kisbécsis szendvicset.
No, ma még mazsolás túrókrém+ gyümi.
Esetleg titokban egy szem szaloncuki.. :roll:
torolve_20131003125716

Sziasztok csajok!

Ne haragudjatok!! El vagyok havazva. Teljesen. Sok a munka. Örülök, hogy van akivel együtt járunk éjjel pisilni, és mindig eszembe is jut ám! :lol:

Üdvözlöm az újakat!

MONÁ-ról mit tudtok?????????

HOLNAP nagyon nagyon gondolni rám! Meg a babóra. Megyünk reggel laborba. utána megyünk belgyógyászatra (tuti fél nap :? ) De ami a lényeg, hogy megyünk uh-ra. Nyaki redő-re. Annyira félek, meg izgulok, meg ideges vagyok, hogy egy nap alatt mindent, dehát nem tudom máskor.

Gondoljatok ránk, hogy minden rendben legyen. Akinek nagyobb aggályai vannak, tőlük őszinte elnézést kérek! Nagyon jót tett nekem hogy ezt leírtam!

Mindenkinek puszi, és nyugodalmas éjszaka, és gyönyörű nap holnapra!!

Baba.
baba24

sziasztok!
megjöttem.túl vagyok rajta.most már csak a lelkecském kell rendbe rakni,de az is menni fog.3 orvos nézett meg tegnap,de sajnos egyhangú volt a diagnózis.nem nőtt sőt kisebb lett az 5 nap alatt.genetikai elváltozást nem láttak tehát minden mehet tovább.január 5-én kell mennünk egy genetikai vérvételre és márciusban mehetünk vissza a fagyasztott embrikért.
Búcsúzom tőletek.vigyázzatok magatokra és szép és főleg gondtalan baba várást kívánok mindenkinek!
puszi

Brigi, miért voltál kiborulva, amikor megjöttél a dokitól? Nem terveztétek?
Lynia, még valamikor az elején valaki idézett egy tündéri bejelentő verset, esetleg visszakereshetnéd azt. De tudok egy nagyon bárgyút is. :lol: Én költöttem annak idején, amikor nővéremék bejelentették az első babát, aki nem tervezett volt, és tudtuk, hogy a szüleim rosszul lesznek a hírtől:
Ha helyzeted már ülő,
S kedélyed nem bőszülő,
Elmondom, mi készülő:
Állapotod nagyszülő.
Gyermekedet ne szidd le,
S búdban magad se idd le,
hisz a megoldás ügyes:
állásgond helyett van gyes. :lol:
Amúgy mi újság a pároddal? Ne vedd tolakodásnak, ha nem akarod, ne írj róla, csak érdekel, hogy halad-e a feldolgozással.
Elmondás: nálunk a szülők, testvérek tudják, és 4-5 barát. Múlt csütörtökön nem bírtam tovább, és elmondtam a mellettem ülő kolleganőmnek is, akivel nagyon jóban vagyok, és akiben tudom, hogy bízhatok. :oops:
Baba, szorítunk nagyon! Milyen belgyógyászatra mész? Nekem a körzeti orvosom vizsgál meg, csak ekg-ra kellett kórházba menni.
Gurgula, Te mondtad az Istenhegyi Klinikát? Most kaptam időpontot, január 4-re, de csak ultrahang lesz, meg vérvétel. Korionboholy, meg egyéb nem.
Ja, amúgy a védőnői diszkrécióról annyi, hogy amikor bediktáltam a címemet, megkérdezte, hogy ismerem-e a kettővel odébb lakókat, mert ikreket várnak. Szóval úgy látszik rájuk nem vonatkozik az orvosi titoktartás. :twisted:

Kép
nenoke

Kedves Móni!
Tudom, hogy ilyenkor semmilyen vigasztalót nem lehet írni, úgyhogy tényleg csak annyi, hogy nagyon-nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen márciustól, és sokat fogok imádkozni az angyalkádért is, de még inkább Érted. Abból, amit leírtál, nagyon erősnek tűntél, és igyekszünk, ha csak virtuálisan is, de minél több erőt küldeni Neked, hogy még több legyen.
Sok-sok szeretettel: Nenőke

Kép
nenoke

Szia Móni!

Nagyon sajnálom! :( Kívánok nektek mielőb egy egészséges kisbabát!

KépKépKépKépKép
uxi

Mielőb=mielőbb.

KépKépKépKépKép
uxi

Móni! Annyira sajnálom :cry: Kívánom Nektek, hogy a fagyibabákból legyen egy vagy két gyönyörű karácsonyi ajándékotok jövőre!

brigi73

Moniá! Nagyon sajnálom. Sok erőt és egészséget, kitartást kívánok!

Uxi! Neked működik rendesen ez a zoknis vonalzód? Nekem úgy tűnik, mintha hetek óta 7+ lenne... vagy csak én vagyok figyelmetlen?

kétfiús anyuka
babdorka

Ma az egyik kollégám lázasan jött dolgozni. Kép

És ez már nem az első eset... Hogy vigyázzak én így magamra az első 3 hónapban, amikor a legjobban kellene??? Utálom az ilyeneket, akik hősködnek![/img]

kétfiús anyuka
babdorka

Bodborka! Ne dühöngj, árt a babának! A lázas kollegádat meg próbáld kerülni!

Nenoke! Terveztük, csak néhány évvel későbbre. Mikor már anyagilag is kicsit helyrerázódtunk volna. Most vettünk házat, jó nagy adósság, meg ugye két pici itthon... Tetszik a versed :lol:

Én ma délutánn megyek dokihoz, és tökre be vagyok sz@rva. Légyszi szorítsatok, hogy minden rendben legyen!

brigi73

Dorka, ez tényleg tök nagy szemétség. És ugye a kollegák meg nem tudják, hogy babát várunk, ezért nem is tudunk mit tenni. Nekem is ugyanez volt a bajom a skarlátos gyerek szüleivel. Amúgy 10 hetes a babád a vonalzód szerint. :D

Kép
nenoke

Igen, és ráadásul idejött "engem szórakoztatni"... annyira megmondtam volna neki, hogy ha már lázasan jött be, akkor legalább ne jöjjön a közelembe, de ugye nem indokolhatom most még meg... na mindegy

Máris nem dühöngök, mert legalább írtok, és itt vagytok nekem, és ez jó érzés. Kép

Igen, a vonalzó elvileg azt mutatja, hogy már hány napot éltünk meg sikeresen. Tehát 10 héten és két napon már túl vagyunk, ez a 11. hét 3. napja.

Jaj, olyan jó, hogy Ti itt vagytok nekem! Olyan nehéz lenne nélkületek!

kétfiús anyuka
babdorka

Én meg el is felejtettem mondani, hogy képzeljétek, a körzeti orvos talált valami zörejt a szívemben, úgyhogy elküldött szívultrahangra. Mert nem járok így is eleget orvosokhoz. :roll: A hétfőt-keddet kivettem, hogy mindent elintézzek, de persze nem ment. A körzeti orvos átküldtött az sztk-ba, hoyg vércsoportot csak ott tudnak nézni. Az sztk-ban levették a vért, de a toxoplazmához nem, mert előbb kell egy másik beutaló a nőgyógyászomtól, úgyhogy mehetek a nőgyógyászomhoz, hogy írjon egy spéci beutalót, akkor mehetek vissza az sztk-ba, hogy megint vegyenek vért. És akkor most még ez a hülye szívultrahang is! :( Pedig azt mondta, minden 10. embernek van, és a terhességre semmi veszélyt nem jelent.
De legalább a védőnőnél nem volt semmi az egyórás várakozáson kívül, és most már kiskönyvem. Igazi, dokumentált KISMAMA vagyok, bebebeee! :lol:
Brigi, szorítunk! Meg Babának is ma kell szorítani, ugye?

Kép
nenoke

Azt nyugodtan megmoindhatod neki, ha már lázasan dolgozik, tőled tartson 3lépés távolságot, nem szeretnél elkapni semmit. Nem kell indokolni :wink: Ha megsértődik... :twisted:

brigi73

Ha még egyszer erre jön, az lesz. :)

Szorítok én is ma! Holnap mindenképpen írd meg, hogy mi volt!

Nenoke, gratulalok a dokumentumhoz! ;)

kétfiús anyuka
babdorka

Nenoke! Én is gratulálok a kiskönyvhöz! Nekem gyerekkoromban volt szívzörejem.Semmi tünetet nem produkált, azóta meg kinőttem.
Remélem nekem nem fog kelleni ennyit várnom, mert az megoldhatatlan :oops: Mindenhova cipelhetem magammal a srácokat :cry:

Én nagyon szarul vagyok megint. Husilevest főzök, mert a gyerekek imádják, és hát enniük is kell valamit, nekem viszont forog a gyomrom tőle :cry:

Ti hogy vagytok?

brigi73

szerencsére körülöttem nem betegek a kollégák, mondjuk az ügyfelekről meg nem tudom, mi bajuk van! :evil: remélem ebből nem lesz problémám, de nem tudok ellene mit tenni

lynia-

Nekem enyhe arritmiám van (nem tudom, hogy kell írni, de azt jelenti, hogy szívritmuszavar), és direkt emiatt tavasszal elmentem a kardiológiára, és kértem, hogy vizsgálják ki, mert gyereket tervezünk, és nem tudom, ki fogom-e tudni hordani. Mindenfélét csináltattak velem, terhelés alatt is megnéztek, és azt mondták, hogy minden ok, jöhet a gyerek.

Úgyhogy remélem, most nem küldenek még oda is. Én ma este telefonálok a dokinak, hogy mikor hova kell menjek a jövő héten.

kétfiús anyuka
babdorka

Én meg pont most kaptam egy letolást a főnökömtől, mert nem úgy csinátlam meg neki egy munkát, ahogy elvárta. most hogy mondjam meg neki, hogy bocsi, de jelenleg egymilliószor fontosabb dolgokra koncentrálok? Egy kis Gumimacira. :lol:
Na, de azért igyekszem összeszedni magam, csak annyira nehéz koncentrálni, amikor épp csoda történik velem: édesanyja leszek egy kis tündérbogyónak! :oops:

Kép
nenoke

Én pont az ilyen letolások miatt irattam ki magam anno táppénzre. Pedig az én főnököm tudta az első perctől kezdve. Mondjuk vele nem is volt gond, de volt egy "kisfőnök" Na ő ellehetetlenítette az életemet én meg nem voltam hajlandó kitenni magamat és a babámat az örökös stresznek!

brigi73

Ne is törődj vele nenoke! Nekem is hülye főnököm van, olyan feladatokkal bíz meg, ami abszolút nem az én dolgom lenne. De én már magamban mindig hozzámondom, hogy "már nem sokáig tudod ezt velem csinálni..."

Kitartás!

kétfiús anyuka
babdorka

Miért nem akajátok elmondani a munkahelyeteken?
Vendég

Nenoke
Jaj megértelek, és is próbálom elvégezni rendesen a munkámat, de hát egész álló nap a baba jár a fejemben! Ráadásul a kezdetektől iszonyatosan álomkóros vagyok, ami csak nehezíti a dolgot...

Szarvasbori
Általában a 12. hét után szokás ilyesmivel előállni... Ha csak nem családias mhely. Nálunk mindenki a 12. heti viszgálat után közölte csak a hírt. Nem is szeretném, hogy addig tudjanak róla.
emma1976

Én csak akkor akarom elmondani, ha betöltöttem a 12. hetet. Valószínű babona: tudod, akkorra mondják, hogy már biztosan megkapaszkodott a baba.

Kép
nenoke

Azért nem jó a 12. hétig elmondani, mert ha elmegy, márpedig ennek addig nagyobb az esélye, mint utána, akkor ne is tudjanak a tervemről! Mert akkor ha most nem jön össze, már úgy állnak hozzám, hogy tudják, hogy el akarok menni szülni.

Ma sokkal gyengébbnek érzem magam, mint eddig. Nagyon fáradt vagyok. Ti?

kétfiús anyuka
babdorka

én pl azért nem akarom most elmondani, mert oltári leépítések vannak nálunk (tőlünk is megy el 1 fő), és nem szertném, hogy kapjanak az alkalmon, és leépítésre hivatkozva...!

na meg még gyűjtöm az erőt a főnökömhöz (kedves, aranyos, de ebben a témában csak egy nézete van: munka munka munka, aztán a többi)

lynia-

Én egyáltalán nem tudom magamban tartani.Jó, a nagy családnak még nem mondtam el. Plusz az előző helyemről én jöttem el, még mielőtt tudtam volna, hogy ketten vagyok. Azóta meg nagyjából szabadúszóként leledzem, deíez gyakorlatban most pl. napi 8 órás rendet jelent.

Csakazértmerthogy extra nehéz lehet titkolózni ilyen állapotban...
Vendég

Fura, hogy a család hátrébb van, mint a munkahely. Nekem összesen egy, a legjobb barátnőm volt, aki előbb tudta, mint a család. De nekem pl. fontos volt, hogy a szülők tudják meg legelőször, mert hiszen ők lesznek a nagyszülők! Hadd örüljenek neki. Anyósom sírva fakadt az örömtől, olyan jól esett!

kétfiús anyuka
babdorka

én mondjuk egy kolléganőmnek elmondtam, benne bízok, ő is azt tanácsolta, hogy csak januárban mondjam el

de én is nehezen bírom, szétkürtölném a világnak, de...még visszafogom magam egy picit :)

lynia-

irigyellek babdorka!

én nem tudom, mit fognak szólni a szülők!

nekem csak anyum van, de ő tuti nem fog először elájulni az örömtől (pont nemrég mondta, hogy még ne), pedig már hímezgetett is régebben a picúrnak falvédőt, meg képeket, szóval csak meglágyul!

anyósomék szerintem majd jobban veszik a dolgot, de a sírva fakadást még nem tudom róla elképzelni (nem olyan típus, pedig ténylg jól esne a bíztatás)

lynia-

Azt, hogy mikor, nem a szülőknek kell eldönteni, hanem Nektek!

Nekem Anyum és Apósom nincs már sajnos. :(

Anyósomat pedig Apósom halála óta nem láttuk ilyen boldognak! Újra kedvet és értelmet kapott az élethez.

kétfiús anyuka
babdorka

tudom, hogy nem nekik kell eldönteni, de ha nem örülnek, az azért picit le fog lombozni

lynia-

A szüleimnek én félek elmondani, tuti kiakadnak :cry: Épp tegnap mondta a férjem, hogy kiváncsi rá hogy mondom meg nekik :shock:

brigi73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: