A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi,
Gastroenteritis = gyomor-bél hurut, enyhe lefolyású fertőző betegség. Heveny hasmenés (3 vagy több laza széklet/24 óra) + az alábbi panaszok közül egy vagy több jelenléte: hasi fájdalom, hányinger, hányás, láz, véres széklet, fájdalmas székelés vagy tartósan fennálló, sürgető székelési inger.

Okozhatja baktérium (pl salmonella), vírus (pl rota, calici vagy coronavírus)

Kezelés: orális rehidráció/folyadékpótlás a WHO által ajánlott folyadékokkal ill. anyatejes gyerekek szoptatása
nem szükséges a koplalás, csak a tej, alkohol, koffein fogyasztása nem ajánlott, ezek fokozhatják a hasmenést és hasi görcsöket okozhatnak.
tápszert a szokásosnál hígabbra kell készíteni.
igyunk hűtött, forralt vizet.
mossunk gyakran kezet, hogy ne terjedhessen tovább a fertőzés.

ha a testsúly 10%-ánál nagyobb a folyadékveszteség, ill hányás esetén, ha nem megbízható a folyadékbevitel, a folyadékpótlást intravénásan kell megoldani, és a javulással párhuzamosan folytatni kell az orális foly.pótlást.
votiv

Votiv:
Isti nagyon klasszul néz ki és milyen nagy már.
Petinek már junior ágya van ( hülyén hangzik, de így írta a szerelési útmutató - szóval szétszedtük a rácsos ágyat). Simán legurul róla. De bármekkora ágyról legurulna, pedig nagyon nyugodtan alszik. Én tettem az ágya mellé egy másik matracot (ez nekem se jön rosszul) és így fel se ébred a lepottyanáskor. Viszont arról is legurul a hajópadlóra (arra se ébred fel.)
(Mielőtt azt hinnétek, hogy szegény gyerekem a földön alszik - mielőtt lefekszem átviszem magamhoz és ha le akar esni mellőlem visszahúzkodom. A nyaralások, majd a betegségek alatt alakult így az alvásunk. Ráadásul így a reggeli felkelést kicsit ki tudom tolni, vagy legalábbis ezzel áltatom magam.)
Egyébként ő nem mászkál éjjel - békésen ordít, ha szüksége van rám.

Lindi:
De jó, hogy hazajöttetek. Nekem talán a legnehezebb ebben az egész anya-projektben, hogy fontos döntéseket kell hoznom, amik nem rám vonatkoznak (magamról igazán könnyebb döntenem). Beadom a gyógyszert, vagy nem adom be, keresek új orvost vagy nem. És akkor hol vagyok még az óvoda vagy iskola kérdéstől...
Gyors jobbulást lányodnak!

Neet:
Sztem a rózsaszín jó szín. Peti régebben a szeme környékén kente össze magát kék tintával. Én hülye megpróbáltam lemosni, de csak elmázolódott és olyan megvert kisfiús külsőt adott a gyerekemnek jó pár napra.

Denizsa:
Én emelgetem a majd 13 kilós fiút, de próbálom nem tenni. Az első pár hónapban volt, hogy megfájdult az emeléstől - konkrétabban a cipeléstől a hasam - akkor jól meg is ijedtem. Azóta megpróbálok mindig leülni Petivel, ha fel kell emelnem pl. vigasztalásra vagy csak úgy. Persze elég nehezen érti meg, hogy az anyja, aki 1.5 éven át cipelte, mint egy teve, most nem teszi. És nekem is hiányzik a cipelése.
És a babakocsit is újfent viszem magammal. Peti havonta kb. 1x ül bele, de akkor úgy érzem életmentő. Mondjuk kicsit hülyén érzem magam, hogy egy tök üres babakocsit tolok feleslegesen, de akkor elég csak arra gondolnom, mikor elaludt a bkv-n és hazáig cipelnem kellett.

Fibi:
Nem tudom más hogy bírja (pl. Votiv, aki képes dolgozni) én egy mélyhűtött lepényhalnak érzem magam. És állítólag most kellene fészket raknom a második fiamnak és csinosítanom a lakást és örülnöm, hogy már nincs hányingerem és kihasználnom, hogy még nem nehezültem el teljesen (asszem így írják a könyvek), de én legszívesebben csak feküdnék és pislogni se pislognék. Mondjuk az elsőszülött 5-6 fele kel reggel, lehet hogy ez is közrejátszik a jelenlegi életérzésemben.

Tényleg - nem tudtok vmi élénkítő szert vagy módszert? (Ami nem tea - azt iszom és nem kávé - azt nem szeretem, meg nem is akarnám pont most megszeretni. Kb. 10-15 éve a fejenállás nagyon hatékony volt, de most nem aktuális, és már nem is menne.) Du-ra már annyira elfáradok, hogy tényleg csak ülni tudnék, ehelyett kisautókat kell tologatnom a földön.

Móni
Kép
Kép
monisa

Ancsi! Azért kell a branül, mert még nem jók Gréti eredményei és a lórúgás adag antibigyót csak vénásan tudják 1 órán keresztül beadni. Ha kicsit jobb lett volna az eredménye, akkor szuriban kapná, szerintem is emberségesebb, de ma végül is mindegy volt,mert vért így is úgy is kellett venni, és akkor egyúttal betettek egy branült is.

Én már annyit sírtam csajok, hogy nem is tudom, honnan van még könnyem. És a legszörnyűbb, amikor Gréti előtt se tudommár tartani magam, mert oylan kis édes, egyáltalán nem úgy viselkedik,mint aki beteg, egész nap csak csacsog. Most is, hogy hányt, leültem vele a nagy kényelmes fotelba, és korgott meg morgott a kis gyomra és ő meg csak mondta, hogy "Gyomra korogott Géti babának, gyomra ott van pocakjában kicsi babának" És máris hamikát kért, és szegénynek egészen estig nem lehetett adni semmit.
És most is fürdésnél olyankis ázott veréb volt, hogy eleredtek a könnyeim, ő meg olyan hangsúllyal, ahogy én szoktam neki mondani elkezdte a kis cérnavékony hangján,hogy " Ne sírjál, nincsen semmi baj, hagyd abba sírást"
:cry: :cry: :cry:
lindicita

És közben itt van egy másik baba is a pocakomban, akire meg semennyi idő meg odafigyelés sem jut, sőt. Grétit mostanában egyfolytában cipelni kell, és már nagyon nehéz, meg babusgatni és hát olyankor szinte a teljes súlyával a hasamon van, és tegnap óta olyna kemény a pocakom, mint a beton, szóval félek,nehogy valami baj legyen, de valahogy első helyen akkor is Gréti áll, és ő a legfontosabb, és emiatt is olyan lelkiismeretfiurdalásom van, mert Grétit ilynekor már annyit simogattam, meg Peti is, és most nem is tudom, ps i mikro simogatta meg utóljára a pocakom.
És biztos ennek a sok sírásnak meg idegeskedésnek sem örül Barnabás, szóval őt is úgy sajnálom.
És persze most is csak bőgök meg bőgök.
lindicita

Csajok, köszi a cipelős válaszokat! :D

Fibi :) És mikor kezditek a hitelintézést, vagy még vártok vevőre? Este már én is nagyon várom a "felmentő sereget" (ill. apát)...

Ancsi :) Franciaágy rulez, csak nehezen (=sehogy sem) férne el a gyerekszobában :)

Votiv :) Ajtónyitogató Isti :lol: Hú, ez a korszak nekünk is vészesen közeledik, a fürdőszoba kilincsét már pont eléri Bálint :roll:

Indi :) Gratula a kenyérevéshez! És igazi kenyér= Te sütötted?

Zsan :) Ez a pocaktorna hol és mikor van? Jövőre lehet, hogy én is csatlakozom :wink:

Móni :) Sajnos nem tudok ilyen szert, de ha találsz, szólj nekem is! :wink: :lol: De ez a hajnali 5-6 óra... jaj :roll:
denizsa

Lindi :) Sok +++++++ Neked és még egy nagy ölelés!
denizsa

Lindi, nem is tudom mit írjak, hogy ne tűnjön okoskodásnak és hülyeségnek.
Biztos Gréti attól is vidám, csacsogós és nem levert, hogy klassz anyja van. A betegség meg most már tényleg előbb-utóbb elmúlik neked meg marad egy lelkileg (is) tök egészséges lányod és ez miattad van. A normális anyából (még ha most nem is így érzed) meg a fiad is jó sokat fog még profitálni.
Barnabás szerintem tökéletesen jól elvan a pocakodban.

Egyébként én is hasonlóan éreztem, amikor 3 hete Petiről kiderült, hogy bárányhimlős - napokig másra sem tudtam gondolni, nemhogy a testvérére. (Mondjuk te és Gréti és a családod igazi hősök vagytok, mert a mi bárányhimlőnk nem volt olyan félelmetes, ahogy a bárányhimlőt képzeltem, meg amilyen nekem volt gyerekkoromban.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Lindi: sírj csak nyugodtan, ha így kijön a feszkó és nem hiszem, hogy a sírás valaha is ártott volna bárkinek. Sokkal inkább a benntartott dolgok. És ne kínozd magad mindenféle bűntudatokkal, igazán. :roll: Gondolj arra, hogy a legjobbat teszed és a legjobban, ami csak tőled telik.
(Még egy közhelyes dolog jut csak eszembe, de nekem sokat szokott használni, ha erre gondolok, hogy nem tudjuk a szeretteinket megvédeni mindentől, és nem is lenne jó... Ugye, érted, hogy mire gondolok? :wink: )

Kép
Kép
tinu

Köszi Deni, köszi Monisa! Aranyosak vagytok.

Deni, végül is én is válaszoltam a cipelős kérdésedre (először cipellőnek olvastam :shock:
Szóval én egyfolytában Gréti popóát cipelem, mostanban azért meg szoktam kérni,hogy a fejét hajtsa a vállamra,mert úgy könnyebb (ő most 11,5 kg, a kórházban hízott kicsit :roll: , 11,1-gyel vették fel)

Moni! Múlt szombaton még én is reménykedtem, hogy bárányhimlős lesz Gréti,mert anyósnak övsömöre van. De te most hanyadik hétben vagy? Rád nem veszélyes?
lindicita

Indi,
a mostani bio infóban van egy cikk a zöld pontosokkal a karácsonyfákról, és azt nyilatozza a pasi, h:
"a karácsonyfának arusitott fenyőket kimondottan ebből a célból KARÁCSONYFA telepeken termesztik. NEM AZ ERDŐKET VÁGJÁK KI ILYENKOR, EMIATT NEM FOGYNAK AZ ERDEINK....Nem baj, ha kivágja az ember a fákat, ha ültet is a helyükre másikat, akkor erélyesen cselekszik."
"UGYANAKKOR MINDEN MŰ MEGOLDÁS PÓTMEGOLDÁS. A műfenyő a közhiedelemmel szemben NEM KÖRNYEZETBARÁT: fémből vagy műanyagból készül."

ezt most csak a hozzászólásod fenyőfás részére értem, a többivel egyetértek.
:wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Den,
keddenként van 11-től bártfai utcában. És ha csak jövőre jössz, jól jársz, mert most iszonyú sokan vagyunk, de januárban kb 5 kismama fog szülni...

Lindi,
:cry:
sztem Barnabás tudja,h gáz van, és nem fog rosszalkodni, ne izgulj emiatt. A gondoskodást meg majd bepótolod, ha itt lesz... SENKI nem tud uannyit foglalkozni a második, sokadik pocaklakójával, mint az elsővel. És ehhez még komoly betegség sem kell...NINCS idő...
de ők ezt tudják...hidd el...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi: újabb tudósítás a kötésbeni haladásomról - már két tenyérnyi. Lassan el kell gondolkoznom rajta, hogyan is kell befejezni... :shock: Ja, szerintem elég nagy lesz, de sebaj. Vettem rózsaszín fonalat is, abból kötök egy kisebb méretet. Remélem, azzal is kész leszek időben. De abba kötök egy kis mintát is, és majd ha elmondod, hogy hogyan is kell fogyasztani, akkor esetleg megpróbálom azt a szabást, amit felrajzoltál nekem.
És most viszont megyek aludni, mert már megint korán kell kelnem. :? Ma reggel is vérvételen nyitottam, az utolsó szerencsére.

Kép
Kép
tinu

Mondjuk most biztos közrejátszanak a hormonok is, mert amikor nem volt még semmi baja Grétinek, akkor is csak néztem, és eleredtek a könnyeim, hogy én nem tudom,mit csinálnék, ha történne vele valami, annyira imádom.

És ezek után én biztos nem akarok több gyereket, elég emiatt a kettő miatt is izgulni.
Zsanci! Te egy bátor nőci vagy!

Tinu! Csak arra gondolok, hogy oké, hogy nem tudom megvédeni mindentől, de esetleg ha jobban figyeltem volna és hamarabb jó dokihoz kerül, esetleg nem durvult volna el ennyire a dolog.

Képzeljétek, a mostani branült a kézfejébe kapta és olyan édesen mondogatja, hogy milyen szép kesztyűje van, és benne van a kiscica, aki szomjas (azt mondták neki a nővérkék, hogy a kiscicát kell megitatni, azért kötik rá a csövet)

KépKép
KépKép
lindicita

Jaj, Lindi,
ettöl az irástol nekem is könnybelábadt a szemem :cry: nem is tudok mit mondani.... Monisa és Tinu jol szoltak mindketten.

Deni,
még tolodik az ügyintézés, mert Zsoló nem ér rá ezzel (sem) foglalkozni (évvégi hajtás, stb....) :( ált-ban 8 körül ér haza, és emiatt B csak fél 10 után hajlando ágyba menni, mert ugye ki kell használni minden csepp idöt apával.... én meg már egyre kevésbé birom ezt.....

na megyek aludni, mielött még szarabb kedvem lesz....
fibi

AFP-t mikor kell pontosan levenni????
engem doki 15-re küldött, akkor 16+4 leszek. Nem késő az??? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan!

Te jösz holnap Bártfaiba?Elvinném a rucikat ha neked is jó és menne Erdélybe.

Jucus
20170114224602

Juc,
igen, 11-re megyek...hol találkozzunk?? Én a 3. emeletre megyek, és kocsival a Plus mellett fogok megállni...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Viszont ha arra gondolok, mennyiféle bajú gyereket láttam ez alatt a pár nap alatt, akkor hálát adok Istennek, hogy mi ennyivel megúsztuk.
Ma, miközben csurgott Grétinek az infúzió, befektették az egyik kisfiú mellé,akinek nem fertőző betegsége volt, 5 hónapos (2-nek néz kis) és gégemetszése van,mert valami kis porc nem fejlődött ki neki rendesen. Szegénykének pont nem volt benn az anyukája, és biztos megijedt tőlünk és elkezdett sírni. Viszont hang nem jött ki a torkán. :cry: Én rá se bírtam nézni szegénykére, de Peti megsiratta, és ment oda hozzá simogatni a pocakját, meg mutogatta neki a játékokat.
De olyan rendesek itt a nővérek,hogy azonnal jött egy, kivette a kisfiút és kivitte magához ringatni a kis popóját.

Zsan! Szerintem 16-17 hetesen veszik az afp-t. Én egyszer sem foglalkoztam vele,mert tudtam, hogy az utolsó mensi alapján nekem sehogy nem jó az időpont, mert mindkét gyerek 1-1,5 héttel hamarabb készült,minta hogy a dokik számolták.
lindicita

ZSan!

Én is a Plusnál állok meg,és találkozzunk ott és 11 előtt picivel?Mondjuk 3/4 -kor vagy legyen 1/2?

8)
20170114224602

Juc! Ma felavattuk Pannikó kókuszmatracát, mert a Grétié még szárad. Mit nem törtem rajta az agyam, hogy hogy szárítsam meg gyorsan az átmosott kókuszmatracot, vagy mit rakjak be helyette az ágyba, mire eszembe jutott, hogy hát vannekünk egy ugyanilyenünk.
lindicita

Juc,
legyen 3/4, addigra talán odaérünk... :oops:

Lindi,
ez SZÖRNYŰ!!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Juc! Ma felavattuk Pannikó kókuszmatracát, mert a Grétié még szárad. Mit nem törtem rajta az agyam, hogy hogy szárítsam meg gyorsan az átmosott kókuszmatracot, vagy mit rakjak be helyette az ágyba, mire eszembe jutott, hogy hát vannekünk egy ugyanilyenünk.
lindicita

Na, ez 2x is sikerült.

Egyébként nem alvatlanságban szenvedek, csak egy múlt héten elvállalt fordítással kínlódok, amivel megvártak engem (pedig még múlt héten extra sürgős volt). Csak mellette meg hallgatom a télapó ajándékomat, az Igazából szerelem filmzenéjét, de legalább ettől kicsit jobb kedvem lesz.
Még van fél oldal, bele kellene húznom.
lindicita

Szép, jó reggelt mindenkinek :)

Lindi,
minden együttérzésem a tiéd, sokat gondolunk rátok és küldjük a +++++++++++++++-okat!! Klassz anya vagy és a Gréti is egy remek csajó. Nemsokára teljesen meggyógyul! :) Kép

Fenyőfát mi mindig béreltünk, amedig lehetett, idén veszek egy cserepeset, aztán elültetem a leendő kertben. A további karácsonyokat még nem tudom, mert icipici a leendő kert, de nem szeretném, ha miattam egyetlen csodaszép fenyőfát is ki kéne vágni, akkor se, ha direkt ezért nevelték. A nagyobb baj pedig a fenyőfa-lopókkal van. Akik tényleg az erdőből, meg mások kertjéből, közparkokból lopják a fenyőket, hogy szintén eladják. A fóti coránál is megnézhető, hogy az egykor szépséges fenyők tetejét néhány éve levágták és eladták karácsonyfának. Igen furcsán festenek a megmaradt, élő részei. De sajnos elég sok homoki fenyvest tudok, Gödöllő környékén pl., amit nem karácsonyfának ültettek, hanem egy erdő (volt) és rengeteg derékbavágott fa maradt a helyén, mert egyszerűen a felső része ment a piacra... :( :( sőt :evil:

minden betegecske gyógyuljon!! :)

szép napot mindenkinek

csók

Macsek
macskanyu

Jó reggelt!

Lindi,
kitartás!!!!és rengeteg ++++++ Grétinek

Zsanci,
Fenyőügyben épp ezt akartam írni, hogy ezek a fák épp ezért lettek telepítve, és nekem semmiképp nem kellene semmi mű dolog, a kert meg tele van már fákkal :D

Indi,
Az a baj a mai világgal, hogy amíg D-nek csak Te vagy addig bármit bele tudsz nevelni és mindennel azonosulni fog csak amikor az első ovinapja után hazajön, hogy neki is kell GI Joe :D :D :D akkor hogyan tovább?? A gyerekek nagyon tudnak "gonoszkodni" egymással és semmi sem fontosabb egy időben mint "megfelelni" a többieknek. Ezt hogyan lehet kezelni?? Amúgy az elveddel mélyen egyetértek csak sajnos szerintem ez már egy másik világ. Sajnos.

Kép
akata

MINDEN GABINAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!

neet
neet

Titkos és és nem titkos Gabijainknak boldogságos névnapot :):):)

Kép

Kata :) nem gondolom, hogy a mai világban élni azt jelenti, hogy rtékeinket a sutba kell dobnunk, sőt! Én azon leszek, hogy a kisfiam is így gondolja majd :)

indianyo

Tegnap már olyan hasmenése volt, hogy kb. 1 deci víz úszott a pelusban, meghallottuk a hangját és már állva vettük le róla a folyamot. úgyhogy nagy nehezen beletettem a tápiba a Smectát, eddig (kopkop) nincs azóta fosti. most reggel is adtam neki egy zacskóval. Tudom, hogy azt írták, hogy napi 2-3 részre kell elosztani, de nálunk az nem megy. Ha megint elkezdődik ez a nagy vizes hasmenés, akkor du. csak elvisszük a dokihoz. Az a gáz, hogy ma hitelszerződéskötés, és viszem BKV-val Lencsét, mert nem tudom senkire se bízni. :(

Votiv!
Bele se gondoltam, hogy akár calicink is lehet! Köszi a pontos leírást. Az a szerencse, hogy a tegnapi 4 hasmenés mellett azért állandóan iszik. Reggel is megivott 2 deci tápot (Smectával), és azóta vagy fél deci vizet.

Lindi!
a keményedés ugyebár a stressztől van, viszont ettől eltekintve jól van Barni, csak ő is érzi a hangulatodat. Lencsi se lett lelkibeteg, pedig én nem szoktam rá a hassimire, meg a kommunikációra a hason keresztül. úgyhogy most tényleg koncentrálj Grétire, Barnabás meg elveszi magának, ami kell ;-)

Gabiknak boldog névnapot!

ancsipancsi

Sziasztok!

Eszti, Isti, Vince

Kép

Kép

Gigi, Jucus, Gabik
Kép

Kép

20anvizsgazikesezertreadonlyKriszta
bkrityo

Kriszta!
drukkolok a vizsgádhoz!
ancsipancsi

Lindi,
29. hét és állítólag rám nem veszélyes. Két gyerekorvos szerint, ha én már voltam akkor nyugodtan ápolhatom. Én nagyon nyugodtan álltam a betegség elé viszont aznap éjjel, hogy Peti bárányhimlős lett levert a lábamról egy vírus, valszeg a calici (egy éjjelen át járni se tudtam, de szerencsére 1-2 nap alatt átment rajtam). És annyira megijedtem, hogy a legyengült bárányhimlős gyerekem elkaphatja, hogy kihívtam - életemben először - az ügyeletet hozzám. Nem tudom miért tettem, gondolom az agyamat is megtámadta a vírus (hiszen mit tud tenni az ügyelet egy vírussal??).
Az ügyeletes (egyébként nagyon kedves nő) nem izgult a hányásos-hasmenéses vírusom miatt, viszont halálra stresszelt azzal, hogy Petit rögtön el kell vinni, mivel megfertőzhet és akkor jaj lesz a babának... Ez hajnalban történt és én hiába tudtam, hogy egyrészt ez a legtöbb doki szerint nem így van, másrészt ha mégis megfertőződhetek többször is, akkor már tök mindegy, de azért rossz volt. Aztán felhívtam a szülészorvost is, ő is megnyugtatott. És persze nem kaptam el a bárányhimlőt, Peti is meggyógyult, az én klassz kis vírusomat se kapta el.

Viszont egyik barátom elkapta Petitől (ő még nem volt és találkozott vele, mialatt Peti már fertőzött, bár még nem tudtunk róla). Azóta ő is jól van, ő is megjárta az ügyeletet, ahol külön felhívták a figyelmét, hogy a kismama ismerőse (én) veszélyben van. És én megint tök ideges lettem 1-2 órára, de persze tőle se kaptam el. Azt hiszem soha többet nem hívom ki az ügyeletet (bár tényleg olyan segítőkészek és kedvesek voltak).

A bárányhimlőről szól egyébként a www.baranyhimlo.hu oldal - megegyezik azzal, amit Peti gyerekorvosa mondott a betegségről.

Móni
Kép
Kép
monisa

Ancsi!

Draga vagy, koszonom!

Par kep Akosrol:

Kép

Kép

Kép

Es igy kapok puszit:
Kép
bkrityo

Sziasztok,

Nagyon régen nem jártam erre, és sok-sok mindenről lemaradtam, ahogy így szemezgettem az oldalakról.

Zuzi,
Még egyszer gratulálok a kis Pannához :D:D:D
Nagyon meglepődtem, hogy ilyen hamar hazaengedtek, de nagyon örülök is neki, gratulálok hozzá, bár tudom, már lassan két hete volt. És nagyon jó volt olvasni a szüléssztoridat - nem lehetett nem észre venni :lol: -, tényleg nosztalgiáztam, bár az én szülésem talán - biztos :roll: - nem volt ennyire szépséges.... De megkönnyeztem, és tény és való, ahogy Deni írta, én is vevő lennék a könyvedre :wink:

Curse,
Boldogságos 1 hónapos születésnapot kívánok a kis törpédnek, raksz fel róla képeket? :)

Nem felejtettem el, hogy tartozom nővérem szüléséről néhány szóval, meg azt sem, hogy Fibi érdeklődött, mit csinál már Máté :D

Remélem, ma tényleg tudok még jönni,

Vica
vica94

Juditoknak utólag is boldog névnapot!!! :D

Gabikat is Isten éltesse! :D

köszönjük a gyógypuszikat! Sajna még mindig váladékozik Pannám szeme, de remélem, elmúlik. És tudom, hogy semmi komoky baja nincs!!! Olvasva Lindi HSZ-eit kicsit el is szégyelltem magam hogy mit parázok én itt! Szegény Gréti! És milyen stramm kislány, hogy ilyen jól viseli! Lindi! pihenj, amennyit csak tudsz, és semmiképp ne legyen lelkifurid!!!! Tudom, mit érzel, én is ezt éreztem Pannával szemben. De ez teljesen természetes! És Barni tudja, hogy szereted, csak mot a nővérkéjének nagyobb szüksége van rád!!!!

Cipelés:
B-t végig cipelnem kellett, tekintve, hogy most 19 hós, a terhességem alatt tanult meg járni, nem mondhattam neki, hogy bocsi, old meg egyedül :lol: És mint kiderült, Pannát is túlhordtam (hámlik a bőre, hosszú a körme, és ohne magzatmáz), és nem is tágultam gyorsan 8) Persze azért kíméljétek magatokat, de a szervezetetek sokkal edzettebb, mint az első terhesség idején, és szülés után is sokkal fittebbek lesztek, mint az első után!!! Puszi minden pocaknak :D

Ruz!
Alkotmáyjog??? Az nem másodévben van? húúúú, de nem irigyellek a vizsgaidőszak miatt!!!!!

Monisa!
terhesség alatt nekem is volt hányós-hasmenős vírusom, és kihívtam az ügyeletet, és kiötöttek be infúziót! tök rendesek voltak, mert ettől nagyon megnyugodtam!!!!

Ancsi!
Lencsédnek is gyógypuszik! Rémesen hangzik ez a hányás-hasmenéses dolog :cry: Kitartást nektek, és még ez a hitelügyintézés is :roll:

Votív!
sztk-szemüveges mikulás :lol: :lol: :lol: De Istid továbbra is szívtipró 8) Ti jobban vagytok?

Kriszta!
Ákos hihetetlen nagy! És csudaédes! mindig eszembejut, amikor Lencsi szülinapján kameráztam, és ahogy bohóckodott :lol: Kitartás a vizsgákhoz!

Deni!
jó ágykeresgélést!!!! Én múltkor egy barátnőmnél látta nagyon szép faágyat, kerettel, brendonos, úghoy valószínűleg horroráras....

Fibi!
Fáradtság :cry: Sanja, ez végig így lesz! Én is azt csináltam, amit Votív, de Bazsó is egy idő után rámugrált! :? :roll: :lol:

Indi!
Már kenyeret eszik a fiatalúr! Gratulálok! Tegnap felavattam a kendőt, MOM parkba mentünk DM-be, amikor még nem volt tömeg. Férjem meg jól kiröhögött, hogy 1 órán keresztül tekergettem magamra, de sikerült!!!! :D És tök kényelmes volt, és Panna szinte ki se látszott, jót durmolt rajtam :D

Zsanci!
relaxra nem jársz?
múlt héten dokibá felolvasta a szüléstörténetemet (szülés után megkért, hogy menjek majd be elmesélni, de ha nem tudok, akkor írjam le), és állítólag megkönnyezték. :lol: :oops:

hú, annyi mindent akartam még írni! de ezt is balkézzel sikerült szoptatás alatt! Vigyázzatok a bretegecskékre, puszi!
zuzmo1

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánok,

Lindi,
Gréti hogy van ma?

Ancsi,
és Lencsi?

Kriszta,
Ákos nagyon szép még mindig :)
Drukkolok 20-ára, miből vizsgázol?

Zuzi,
nagyon csodállak, hogy így tudsz írogatni két gyerkőc mellett, én még egy mellett sem :oops: . Szopi közben, ha mással foglalkozom - pl., olvasok, vagy váltok két szót párommal -, akkor méltatlankodva jelzi, hogy most ő a fontos...., mint mindig :lol: .

Indi,
Itt van egy kép az etetőszékről, dec 2-a óta zömében lent vagyunk a házban, pofozgatjuk, hogy karácsonyra maradhassunk, és végre le tudtam kapni.
Igen, szomszédok leszünk, Ráckeve felett van egy kis falu és oda fogunk leköltözni :D:D
Kép
Hát a kép elég mikroszkópikus lett, de így sikerült. És megnéztem, szíj nincs rajta, tehát bekötni ebbe se lehet a bébit, de a két lába között van egy heveder az nem engedi kicsúszni.... annyira.
Az ajánlatom még mindig áll..., csináljunk tálcát a Ti etetőszéketekre?

Utólagos köszönet mindenkinek a büfizésben adott tanácsokhoz, ötletekhez, néhányat még nem próbáltunk, kalandra fel :) Mostanában egészen véletlenül rájöttem egy gyors büfizési megoldásra: ül a térdemen, zötyögtetem, ami nagyon tetszik neki és szépen kiengedi a levegőt, néha kajával együtt, de sebaj, legalább kijön és egy kicsit megkönnyebbül.... egészen fél órán át 8)

Deni,
még anno kérdezted, hogy bírta a dugót Máté. Végig aludta az utat, a vége felé kezdett ébredezni, és mire a házhoz értünk, már követelte az uzsiját :)

Macs,
most visszanéztem a képet és tényleg nagyon édes Füli a fehér overállban :) Írsz nekem egy láb hosszt?

Most megyek etetni a csöppet, szegénykém nyűgös, mert a hét végén meghűlt és szörcsög. Vasárnap megvolt életünk első orrszívózása, ami után nem vagyok hajlandó - egyenlőre - porszívóval csinálni. Hanem - azt hiszem Zsanci csinálja így - szájjal szívom a kis szipkát, amit adtak a szetthez. Így nem fáj neki, és még élvezi is, hogy tisztul az orra. Orrcsepp is van, bár úgy vettem észre az anyatej jobb.

Vica
vica94

Hello!

Zuzi, Vica
Koszonjuk a dicseretet.

Zuz :)
Drukk, hogy elmuljon Panna szemenek a valadekozasa.
Akos hetekig hamlott szuletes utan, foleg a feje.

Ma viszem oltasra Manot, kivancsi vagyok,hany kg. Magassagra mar szerintem veri a 90 cm-t.

Vica :)
Penzugybol vizsgazom, 50 tetel. Es jo lenne,ha jol sikerulne,mert ez az alapja a sulinak(PSZFK)

No,megprobalom lefektetni Akost...
bkrityo

Sziasztok!

Lencsinek gyorgy gyógyulást kívánunk, a lényeg tényleg, hogy igyon jó sokat.

Gabiknak boldog névnapot!

Grétikém ma megint egy fokkal jobban van, már csak egy kis jajgatás volt, ahogy meglátta a kórházat és a csőbekötést is könnyek nélkül tűrte. Sajna még mindig nem túl jók sem a vérvétel eredményei, sem a pisieredmények. Holnap megint kell vinni pisimintát, ha kicsit javulna, akkor már csak péntekig kell kapnunk a vénás antibiotikumot, utána átállítanak szájon át szedhetőre. Remélem péntekig kibírja még ez a branül.
Szegénykémet a tegnapi hányás jól kifáraztotta, 3-kor hányt, 4-ig rajtam pihengetett, aztán hazajött az apja, és a fotelben rajta aludt 6-ig. Aztán ettünk egy kis kekszet meg reszelt almát, és 8-kor már ásítozott, úgyhogy tulajdonképpenegész délután aludt.
Viszont fontos lenne, hogy péntekig megint rendesen egyen és ne hányja ki, mert a szájonkeresztül szedhető gyogyóra csak így állhatunk át.

Monisa! Nekem is azt mondta egy gyerekdoki, hogy a 30-ik héten nem lesz semmi baja a babának, ha esetleg elkapnám a bárányhimlőt (én nem tudom, hogy voltam -e).

KépKép
KépKép
lindicita

Gabiknak nagyon boldog névnapot!!!

Kép

Zsan :) Köszi az infót! :D Remélem jövőre kevesebben lesznek, bár én pocaktornán mindig nagy lelkes tömeggel találkoztam :lol: Az afp-t nálam 17hetesen vették le, de lehet hogy ez már késő :roll:

Lindi :) Nem csodálom, hogy elsírod magad, olyan édes Gréti! Sok puszi neki!

Ancsi :) Lencsinek mielőbbi bulást! Hű, így fogtok bkv-zni? Remélem nem lesz már több kaksi!

Kriszta :) Nagy drukk a vizsgádhoz! Képek nagyon jók! Ákos már olyan nagyfiú és nagyon édesen ad puszit! :D :D

Fibi :) Fél 10-ig pörög Bálint? de legalább este már apát fárasztja! Még 2 hét és itt a karácsony, kitartás! Akkor lesz Zsoloéknak is egy kis szünet, igaz?

Vica :) Bulást a kis Máténak! Az anyatej tényleg sokkal jobb, mint az orrcsepp :wink: Büfizési módszer rulez, lényeg, hogy használjon! :D És Ráckeve? Akkor anyósomékkal is szomszédságban leszel :lol:

Zuz :) Látod, mondtam, hogy van kereslet a könyvedre! :wink: Panna szemére továbbra is gyógypuszik! Infót köszi, a Brendonos ágy nem is olyan drága a többihez képest, persze előszörre én is sokaltam, de abban minden benne van, ráadásul nagyon jól le van kerekítve, de még futunk pár kört ezügyben... És Te tényleg nagyon fitt vagy, ha már kendőzve mész vásárolni!! Ez olyan jó :D
denizsa

Lindi: jaj szegény Grétike!!! ++++++++++++ nektek és, hogy mielőbb vége legyen ennek a betegségnek!!
Az jutott eszembe, hogy lehet, hogy az első ilyen lázas betegségnél már Grétinek ilyen fertőzése volt, csak akkor ez nem derült ki! Szal szerintem most mindenképp váltsál orvost, mert lehet, hogy ha nálunk se kér a doki vizeletmintát akkor nem derül ki a húgyuti fertőzés! Nekünk remélhetőleg a héten lesz az utsó pisiminta.
Barni miatt meg ne aggódj! Tudja most ő pontosan, hogy mi a helyzet és ő is érzi, hogy mi a helyzet a Nővérkéjével és ezért nem "haragszik" rád!
++++ nektek!

Ancsi: szegény Lencsike is benyelt valamit?? :roll: REmélem a smecta megteszi a hatását!!! +++++ nektek is!

Továbbá: minden szülinaposnak és névnaposnak utólagos BOLDOG MINDENFÉLE JÓT !! :)

Zuz: remélem Panna szeme rendbejön. Mi cseppet kaptunk rá.

Votiv: Isti a Mikivetkőztető :) :)

Szerencsére Kamilla meggyógyult hála Oscillonak és Drosétou nevű nálunk még nem kapható homeo ccunak! Kb 3 nap alatt kizavartuk Kamillából a bacikat :)
Én pénteken és szombaton voltam dögrováson! Fáradtság (mert Kamilla persze idegen helyen többször kel éjjel)+takonykór. De már én is jól vagyok.

Suli: nem kaptam felmentést kommunikációból, hiába volt belőle szigorlatom :evil: igy erre is lehet majd leutazni?!
És volt szombaton egy óránk amire azt hittem, hogy majd ilyen tingli-tangli lesz ehelyett írtam vagy 30 oldalt és egy csomó kötelező irodalom fel lett adva !

Tényleg igaz a hír, hogy januártól megszüntetik a diákkedvezményt a MÁV-nál??????

Ma megyünk színházba és első alkalom lesz, hogy Anyunak kell majd Kamillát elaltatni...háááát.... :roll:

Rylie
rylie

Deni! Mi is sokat gondolkodtunk ezen az ágy dolgon, de végül átgondolva úgy döntöttünk, hogy Gréti még marad a saját kiságyában és Barni kap egy másikat. Így megörökölte Jucus Pannikójának az ágyát, amiben az a pláne, hogy ugyanolyn,mint a Grétié, és elvileg átakalítható kisággyá, gyakorlatilag nem hiszem, hogy megvalósítjuk,mert nagyon tetszik a Kikás Flexa, úgyhogy majd akkor kapnak mindketten olyat.
Most a babaszobán hirdetnek egy kókuszmatracos kiságyat 15.000 ft-ért.

Rylie! Amikor a múltkor Gréti lázas volt, akkor egyértelműen a 3 napos láza volt, mert 4-ik napra teljesen elmúlt a láza és előjöttek a pöttyök, amik 2 nap múlva el is múltak. Ez előtt meg után nem volt lázas, csak most.

Ezt a vesemedencegyulladást én azzal hozom összefüggésbe, hogy összenőtt neki a kis puncija, és akkor, amikor ez kiderült, a kenegetés mellett kellett volna egy pisivizsgálatot is csinálni. De hát nem én vagyok az orvos, hogy ezt javasolnom kellett volna. És akkor talán mi is megúsztuk volna egy kis hugyúti fertőzéssel.
De most már iylen, mi lett volna ha ... dolgokkal nem is idegesítem magam, mert ezt már annyiszor újrajátszottam magamban, hogy mit hogy csinálnék másképp, hogy már elég volt.

Zuzi! Grétinek is sokáig csúnya volt a szeme, illetve többször visszajött neki, én kamillás vízzel mostam le reggel és este, aztán, hogy ettől -e, de meggyógyult.
lindicita

Minden születésnaposnak és névnaposnak sok boldogságot kívánok utólagosan és mai nappal is :)

Zuzi,
Máténak is volt ilyen szemproblémája és én ötvöztem a védőnéni és a doki néni javaslatát. Előszőr kamillás vattával kívülről befelé lemosogattam a váladékot, majd kis pipettával - nem tudok jól célozni :lol: 8) - cseppentettem anyatejet a szemébe. Eleinte elegendő volt, aztán egy hét múlva visszatért, ekkor kaptunk rá Neomicint - azt hiszem, így írják - és az véglegesen rendbe hozta.
És Máté a bokájánál és csuklójánál hámlott nekem, azt hittem, valamit rosszul csinálok, aztán megnyugtattak, hogy minden okés.
Túlhordtad.....?????? :shock:

Deni,
Köszönjük :)
És jó az nekem, hogy szomszédságban leszek velük :wink: ?
Hogy van a pocakod?

Votiv,
Isti nagyon édes a szülinapi tortájával, őt is Istenke éltesse sokszor :)
Mikulás csizma eltulajdonítási kísérlet :lol:

Vica
vica94

Kriszta,
kíváncsian várom a mérés eredményét :)
nem semmi sulit választottál :shock: , jó kemény lehet.

Vica
vica94

Lindi: igazad van tényleg kár már visszafelé sápítozni, az nem változtat a dolgokon. Tényleg nagyon oda kell figyelni a kiscsajszik berendezésére! Én is amikor kérdeztem a dokinkat, hogy honnan jöhetett ez Kamillának, akkor mondta, hogy sajna a lányok berendezése ebből a szempontból eléggé ki van téve minden nemű fertőzésnek, merthogy nagyon kis rövid a húgycső és rögtön felszalad rajta mindenféle baci, ha le van gyengülve az immunrendszer :(
Mindenesetre nagyon szép formás a pocakod ;) irigylésre méltó - ezt még akartam mondani 8)

Szem: állítólag a mostani álláspont szerint a kamilla allergizálhat, szal nem igazán javasolják már szemlemosásra! :roll:

Ja és ezzel nem is dicsekedtem:
szerda óta Kamilla tud puszit adni !!!! :lol: Annyira édi!!!

Ezt meg kérdezni akartam: szójatej, rizstej az vajon adható-e már Kamillának??? vagy várjunk vele? véleményetek?

Rylie
rylie

Indi,
Persze hogy az elveket ne adjuk fel, csak tudjuk megvalósítani amikor a gyerkőc először szocializálódik :) nem könnyű, de ezért vagyunk. Azzal együtt nekem belefér egy kis Jézuskázós csomagolópapír zizegés, én is imádok ajándékot kapni :D :D
Vöröslencséset köszi, még a héten kipróbálom, én is megkóstolom még sosem ettem ilyet.
Kenyérhéj evés meg hűha!! :D

Annyi apró madárka röpdösi körös körül az ablakainkat - és persze a 3 madáretetőt hogy csuda. Nagyon nagy öröm őket nézegetni, én IMÁDOM a telet!!!!

Vica,
Ráckeve szép hely, nekünk biciklivel gyakori célpont a Romantika cuki, szerintem a legjobb fagyikehelylelőhely. :D

Kép
akata

Kata,
osztom a lelőhely lelkesedést :) Csepel sziget legjobb cukija :):)
Ezek szerint Ti is arra felé laktok???? Nem Dh-n?

Vica
vica94

Vica, csúcs ez az avatar!! :D
én már nagyon várom a szüléssztorikat! :D(még a Tiédet se olvashattam :(:wink:)

Zuzi, ez nagyon klassz, hogy már ilyen ügyesen mászkálsz!! szuperul csinálod :D

Krityó, imádom Ákost, olyan édes gyönyörű huncut és kedves kisfiú :D :D :D
vizsgádhoz megy a drukk!!!
és persze Ruzinak is és Rylienak is!

Lindi, nagyon átérzem a helyzeteteket!! szerintem mindent nagyon ügyesen csinálsz, és nem is lehetnél ennél jobb édesanya. ezt mindkét gyermeked tudja és érzi!
sokat gondolok rátok és szorítok értetek! remélem legkésőbb karácsonyra elfelejthetitek ezeket a rossz élményeket és nagyon boldog és gondtalan lesz a család! :D

Ancsi, szerintem lehet többet is adni smectából! a haszn.ut. szerint napi 2 tasak az 1-2 évesek adagja. jobbuljatok, és írj, hogy vagytok!

Isti ma már kicsit jobban van, ez az új köptető nagyon hatékony. de még mindig taknyoz, és hát ha elköhhinti magát, lebukunk, szóval még pár napig tuti "szobafogság" van. csodás lenne, ha csüt. vagy pént. már tudnám vinni a fejlesztőbe.

Neet, rózsaszínszájú Eszci hogy van?

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi jókívánságokat :D
Viszont kívánok minden jót a rég eltünt Gabriella topiktársnak :lol:

Zuz:
köszönöm az sms-t,csak nem tudok éppen írni,mert a telefonom szara@ik :?

Gréti,Lencsi és a többi kisbetegnek továbbra is gyors gyógyulást kívánok.+++++++++++++++++

petergabi

Vica,
Mi Taksony, Dh szomszédja :) de bicajozni szeretünk, Ráckeve 2-3 órányira van. Pihenőidőktől és útvonaltól függ :)

Ez pedig a fürdőkarika:
és már semmi ötletem nincs, hogy hogy kell csinálni, hogy ne legyen ilyen ronda a felbontás. :?

Kép

Kép
akata

Péter Gabi, nagyon boldog névnapot!!

Kép

ha van még rejtőzködő Gabi, neki is :)

votiv 8)
votiv

Votiv,
készül már mindkettő gondolatban, de egy ilyen sikersztori után, mint Zuzié, már le sem merem írni pl a sajátomat :). Könnyebben megy a nővéremét megfogalmazni :D
Köszi az avatar bókot :D

Vica
vica94

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: