A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Nekem is azt mondta a dokim, hogy az első laboros vizsgálatoknak meg kell lennie a 12. hétig. Gondolom kell egy kiindulási alap, hogy milyenek az eredmények most, hogy aztán folyamatosan össze lehessen majd hasonlítani a következő vizsgálatok eredményével.

Evica!
Egyenlőre csak saját megérzés. Ha hinni lehet nagyanyáink megfigyelésének, akkor fiúkkal húsokat és sósakat kell kívánni, a lányokkal pedig édeset. Inkább az utóbbit érzem, bár az igaz, hogy bármit meg tudok enni, ami elém kerül.. :oops:
Mindezek mellett tényleg nem bánom, ha fiú lesz. Már nagyon kiváncsi vagyok!

Valahol olvastam, hogy az anya véréből 99%-os pontossággal meg tudják határozni a baba nemét. Gondolom hazánkban még nem nagyon van ilyen, vagy ha van, akkor nagyon drága..

Ti érdeklődtetek már, hogy vannak-e előadások vagy tanfolyamok a kórházban, ahol szülni szeretnétek?

Kép

Kép
monccs

Sziasztok!

Már néhány napja olvasgatjuk a fórumot, gondoltuk bejelentkezünk, mert jó társaságnak tűntök. :). A többes szám nálunk mindkét szülőt és a picurt is jelenti, úgyhogy vigyázzatok, miket mondtok. :)

Hétfőn voltunk 9+1-es ultrahangon, vérvételen, eddig minden OK. Eltanultuk a "Kapaszkodj" jelszót, mondjuk is a Picurnak minden nap. :)

Anyucinak stresszoldásra Nektek mi vált be? Kicsit több van most a stresszből (babától függetlenül is), mint kellene, úgyhogy minden jó tanácsot szívesen fogadunk.

Üdv,
Kissajték

Kép
kissajt

No kicsit eltűntem!

Ultrahang van vizsgálat nincs--> Ez úgy működik, hogy a Szent Imre Kórházba mentem és ott nem a doki csinálj az uh-t, henem erre van külön doki, aki csak ezzel foglalkozik.
Előzmény,amiért talán sűrűbben megyek, hogy a prolaktin szintem magas már évek óta, de Babus ezt is rendbe rakta,mert amióta ő van, azóta újra a normál érték körül mozgok,ami eddig gyógyszer nélkül nem ment.

pusz Orsi

Ja és kérdés, hogy lehet ide olyan tuti vonalzót csinálni?
Vendég

Sziasztok!
Üdv az újaknak! Tök jó érzés, hogy így gyarapodunk: létszámban is, meg lassan-lassan pocaknagyságban is. :wink:

Orsi, eddig engem is csak uh-val vizsgáltak meg, nem rémlik, hogy ellenőrzött volna méhszájat, vagy mást. Kenetet meg legközelebb fog venni, a 12. héten, mert akkor lesz aktuális az éves rákszűrés.

Vonalzót a www.babafalva.hu oldalon tudsz csinálni, és a kódot, amit ott kapsz, itt a profilban tudod berakni az aláírásodba.

Monccs, nekem az a bajom az ilyen előadásokkal, hogy a nap közepén vannak, és azért szerintem vagyunk jópáran, akik dolgozunk, és nem tudunk több órára elkéredzkedni. Úgyhogy nem tudom, hogy fogok eljutni, legfeljebb majd az utolsó hónapban, ha már nem dolgozok.

Kép
nenoke

Sziasztok!
Üdv az újaknak!
Én eddig 2* voltam dokinál, és mindkétszer meg is vizsgált és uh-ot is csinált. Legközelebb szerdán megyek, remélem akkor is bekukkantunk hozzá :lol: Nekem az első vizsgálatnál már levette a kenete, már az eredmény is megvan, és minden ok! Gondolom most majd megkapom a beutalót a laborra. Védőnőhöz még nem akarok menni, mert költözés előtt vagyunk, remélem év elején költözhetünk is, és nem akarok kavart. Inkább majd az új védőnővel kezdek. Aki most van egyébbként sem ér sokat :twisted:
Orsi! Vonalzót a http://lilypie.com/create_baby_days.php? oldalon is tudsz csinálni és a 2 hivatkozást az URLt másolod be a profilodba az aláíráshoz!
Én eddig sem jutottam el szülésfelkészítőre és sajnos most sem fogok. Mindegy, remélem már semmi meglepiben nem lesz részem :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Üdv az újaknak!

Nem tudom, Ti hogy csináljátok! Úgy látszik, nekem van hányingerem mindenki helyett, mert a hétvégén tönkrebőgtem magam már miatta. Nem tudom már, hogy viseljem el, nagyon erős. Pedig próbálkoztam fekvéssel, evéssel, ivással, nem-evéssel. Elevitben szerintem van minden, ami kell.

gurgula! Köszönöm az erőt! :) Az mindig jól esik!

Amúgy az alvással nincs gondom (a pisilésen kívül, de mindig vissza tudok aludni). Talán csak annyi, hogy rettenetesen hiányzik, hogy hasra feküdjek.

kétfiús anyuka
babdorka

Bodborka! Próbáld meg a B-6 vitamint. Én 3napja szedem, és úgy veszem észre, hogy használ. Küldök egy kis energiát ++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Dorka!
Nekem is elég nagy hányingerem van. Azok közé tartozom, akik sértődötten visszakérdeznek az érdeklődőknél: Reggeli rosszullét? Viccelsz? Egésznapos!!!
Én úgy döntöttem, nem hagyom magamat. Mondjuk én tuti nem hányok, max az öklendezésig jutok el, de semmi tartalom. Szóval leszídom magamat és a gyerekemet, nagy levegőt veszek, és elindulok. Tom, egy kicsit kegyetlen, de így legalább valamennyire tevékeny tudok maradni.
Nagyon szar, engem is a sírás kerülget folyton. Bízzunk benne, hogy nem fog a 40. hétig kitartani!!!!!!!!!!! Hajrá, hajrá. És mindig legyen vmi a gyomrodban! Ha csak 2 szem mogyoró, már az is tuti.

És vmi teljesen más: MEGMOZDULT! Tapasztalt Babavárók segítsetek! Érezhettem Babót? 12+3 vagyok, Babó 11+1. Vhol azt olvastam, akár igen, dehogy az első babával még nem tudjuk, mit kell figyelni stb.
Feküdtem az oldalamon, tévét néztem, és egyszercsak mintha vki buborékokat fújt volna a hasamban (ahogy a gyerekek szoktak levegőt fújni a kakóba). És ami a legkülönösebb: nem tudom, pontosan hol van a hasamban a gyerek, mindig elfelejtettem megkérdezni. De az összes eddigi fájást, illetve most a bugyborékolást ugyan onnan éreztem.
Szerintetek lehet, hogy ilyen kis hiperszenzitív vagyok???? Végülis már kb. 7 cm-es lehet. 8)

B
12+3, Főni 78 napja készült.
Vendég

Köszönöm az energiát :lol:

Azt írták az elvit dobozára, hogy "Csökkenti a terhesség korai szakaszában gyakori émelygést, hányást és hányingert."

Milyen lenne, ha nem szedném??? :?

Ezen kívül megnéztem, és egy tabletta 2,60mg B6 vitamint tartalmaz!

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!
Ne panaszkodjatok! :)
Örüljetek inkább a hányingernek, mert ez legalább visszajelzés a babától, hogy él és jól működtök. Nekem már tegnap is feltűnt, de ma végképp kétségbe vagyok esve, hogy az eddig mereven álló mellbimbóim leplöttyedtek. :( Tegnap reggel volt egy kis hányingerem, de evés után megszűnt. Ma nem igazán éreztem émelygést, igaz ettem is többször keveset. Meg fogok őrülni 22-éig (köv Uh), ha nem lesznek tüneteim. Szóval nézzétek a jó oldalát a dolgoknak!!!!!!

Ancsa
Kép
ancsa00

Sziasztok régiek és sziasztok újjak!
holnap reggel megyek és bízzunk benne,hogy jövök is.szorítsatok nagyon,hogy verjen a kis szive a babámnak.köszi addig is.
puszi mindenkinek!

moniá

Móni, nagyon szorítunk!
Akik online vagytok, megteszitek, hogy ma este 9-kor egyszerre gondoltok Mónira? Én nagyon hiszek a gondolatok erejében, és ha mindenki egyszerre gondol rá, annak még nagyobb hatalma van! Köszi mindenkinek!

Bori, Dorka, lehet, hogy dinkán hangzik, de próbáltatok már kádban enni? Anyósom csak így tudott enni, egyébként minden kijött belőle. De valahogy a víz nyomása bent tartotta, vagy nem tudom, pontosan mi lehetett a mechanizmus, de nála ez volt az egyedüli, ami bevált. Tudom, hogy hülyén hangzik, de végül is egy próbát megér. :wink:

Kép
nenoke

Nenoke!
nagyon köszönöm.hietelenűl jól esik és koncentrálok 9-kor.
köszi mindenkinek. :) :)
moniá

Sziasztok!

Moni drukkolok en is.

Bori
szerintem a babat erzed, olyan pezsgoszeru erzes, nem?

sziasztok

mandarka

Moniá, miattad kapcsoltam be a gépet.
Drukkolok nagyon!

KépKépKépKépKép
uxi

Bori, még korai a mozgás, de elvileg nem lehetetlen. Bár könnyű összekeverni a bélmozgásokkal, én a szülés után is néha azt hittem, magzatmozgást érzek :wink: Nagyon vékony nőknél mondják, hogy akár hamarabb is észrevehetik.

Sajnálom a hányingert. :(

Nekem nincs, csak enyhén émelygek időnként, viszont az alvás már katasztrófa.Lassan többet vagyok éjszaka ébren, mint amennyit alszom.

KépKépKépKépKép
uxi

Moniá, én is nagyon drukkolok!!!

Mi pont egy hét múlva megyünk a nyakiredőre. Már most izgulok, pedig még van egy kerek hét!

Ancsa, szerintem nincsen semmi gond. Nekem is egyszer didkók eljátszották ezt, és semmi gond nem volt. Igaz, hogy utána visszaállt minden a régi kerék vágásba.

Mikor kezd elnőni a pocak? És honnan? Egész alulról? Mert nekem egy egészen picike párnácska van, és emiatt nem tudom, tudni fogom e, hogy babóca, mikor kezd el így nőni. Értitek???

Mindenkinek Kellemes Hétkezdést!

kispiskóta

Kispiskóta,azt olvastam, a 12-13. héten kezd kiemelkedni a méh a kismedencéből, akkortájt már tapintható.
De mindenkinek más.

Második/többedik gyereknél hamarabb nő és nagyobb is lesz. (állítólag).

KépKépKépKépKép
uxi

Emivel neked, mikor kezdett el nőni?

kispiskóta

Még kádban nem próbáltam, de már annyira nem bírom elviselni, hogy minden jótanácsot szívesen fogadok, úgyhogy ma este ezt is kipróbálom, hátha segít. :lol:

Moniá! Nagyon-nagyon szurkolok, 9-kor is, egész nap is. :)

Kép A hasnövekedésről mellékelek egy képet! [/img]

kétfiús anyuka
babdorka

Már régóta szeretnék ajánlani egy könyvet, de mindig elfelejtem.

Dr. Rákóczi István: gyermeket várunk.
Alapos, részletes, közérthető nyelven írt és mégis tudományos.

Jó ez a kép a hasnövésről.

KépKépKépKépKép
uxi

Szépjóreggelt!
Móni! Drukkolok én is!
Bori! Elméletileg még pici ahoz, hoigy érezd, gyakorlatilag viszont szerintem érezheted :lol: Főleg, ha nagyon vékony vagy!
Ancsa! Ne izgulj, biztos minden rendben van! Ha meg kétségeid vannak hívd fel a dokidat, biztos megnyugtat!
Kispiskóta! Biztosan észre fogod venni mikor kezd el nőni. Ha máson nem, hát a nadrágjaidon :wink:
Lányok tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogy járnék jobban?
Januárban lejár a Gyed-em, és nem tudom mit csináljak. A szerződés szerinti fizum most januártól 68800ft addig 100000ft volt. Mi jobb, ha Gyes-re megyek, vagy apát küldöm Gyes re én meg kiveszem a szabimat utánna meg táppénz? Mennyi TGYÁsra és GYEDre számíthatok? Légyszi! Szorít az idő is, mert már kérni kéne a GYESt :oops:

brigi73

Brigi, ebben nem tudok segíteni, de babafalván van egy tb szakértő és nagyon segítőkész. Írj neki! :wink:

kispiskóta

Sziasztok Lányok! Üdv az újaknak!

Móni! Nem voltam fent tegnap a neten, de egész nap rád gondoltam. Elképzeltem, milyen lehet neked várni és nagyon-nagyon szorítok, hogy jó hírrel gyere vissza.

Eddig én sem voltam nagyon hányingeres, csak egy kis öklendezés, de nem vészes. Aztán még azt is olvastam, hogy a 11. héttööl az anyuka kezdi jobban érezni magát. Ennek nagyon örültem, erre szombaton kidobtam a taccsot és tegnap is egésznap rosszul voltam. :evil:
Nem tud valaki segíteni abban, hogy hogyan vegyem be az elevitet. Már a gondolatától rosszul vagyok és olyankor jön rám a hányás :( Eddig mindig lebírkóztam.

Más: Kb 2 napja elég sok folyásom van és már arra is gondoltam, hogy nem-e a magzatvíz szivárog. Szerintetek ez normális?

Holnapután megyek dokihoz. Már nagyon várom. Sajnos ahhoz holnap egy hosszú utam lesz. Reggel 6:40-kor indul a vonatom, egyszer át kell szállnom Gyöörig és Gyöörben 3 ´rát várhatok egy hülye buszra. Elööre félek tööle. Lehet, keresek egy jó kis kínait addig. Már rég készülök rá :)

Na, jó sokat írtam. Uf!
molkata

Brigi! Èn azt hiszem, hogy jobban jársz, ha kiveszed elöötte a szabadságodat. Ezt olvastam egy ilyen szakértöö oldalon, de jobb, ha megkérdezed. A munkahelyeden is adhatnának tanácsot.
molkata

Molkata! Szerintem gondolj arra, hogy amikor étkezel, akkor a falatok sem kisebbek, mint az a tabletta! Gondolj arra, hogy az egy kis falat kaja! És sok folyadékkal vedd be!

kétfiús anyuka
babdorka

Kispiskóta! Köszi, már írtam is :lol:
Kata! én is holnaputánn megyek dokihoz. A folyás normális jelenség, ha nem változott a színe és/vagy nem bűzös (bocs) Az utazásért nem irigyellek.
Én ma megint szörnyen rosszúl vagyok! Egyrészről jó, mert akkor biztos, hogy minden oké, másrészt meg elviselném hányinger nélkül is :lol: Főleg, hogy a két kicsi itt szórakoztat és mindig kitalálnak valamit, hogy nehogy tudjak pihenni 2percet :lol:

brigi73

Sziasztok!!

Üdv. az újaknak! Jó, hogy ennyien vagyunk. :lol:

Moni!!
Nagyon szorítunk nektek!! Kicsi szív pulzálj-pulzálj!!

Molkata!
Az tuti nem magzatvíz, nyugi. Nekem is bővebb lett a folyásom, teljesen normális. Várandósság alatt ez természetes.

Ancsa!
Ne aggódj, ez is normális. Megkérdeztem a dokimat mert nekem is ingadozik, általában estére durrannak be a mellbimbóim.
Pénteken pl. egyáltalán nem éreztem, mintha teljesen elmúlt volna, aztán szombat estére visszajött.
Képzeljétek!
Én iszonyú sokat járok WC-re..péntek óta..de volt úgy lányok, hogy legalább napi 20-szor és ez nem túlzás.
Mondjuk sokat is iszom.
Viszont a fáradtság nálam csökkenőben van.

Mindenkinek szép hetet kívánok!
Gurgula
torolve_20131003125716

Köszi lányok! A folyás vízszerüü és több, mint eddig, azért íjedtem meg.
molkata

Sziasztok

Molkata, azt olvastam hogy hányinger ellen jó a gyömbértea. Igazi reszelt gyökeret kell leforrázni, egy teáskanállal egy pohárhoz. + egykis méz meg citrom
Még nem próbáltam, de hátha működik :)

Kép
gabi
blur

Köszi Blur! Ki fogom próbálni.
molkata

sziasztok!

én is megijedtem 7végén egy picit...
tényleg "sokkal jobb", ha émelygek és fáj a mellem, mert akkor tuti van valami, viszont szombaton elég jól éreztem magam, meg ma sincs igazán problémám még, szóval .... nyugtassatok meg, hogy ilyen korban már múlhatnak ezek a dolgok?! és csak januárban kell mennem dokihoz

régebbről: a védőnő nem tud beutalót adni, nem írhatja alá, nálam úgy lesz, hogy megírja, és a háziorvos írja alá majd

üdv az újaknak! gyarapodunk, gyarapodunk, nem hittem volna, hogy egyszer ennyien leszünk!

hashajtót lehet ilyenkor bevenni??? el sem merem árulni, mióta nem tudok... :oops: pedig minden másnap eszem csak az elevitet

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

rájöttem, mitől vagyok rosszul, ezért nem tudok 7végén főzni!!! nyers húsok és nyers tojás + az ilyenek látványa, akár tvből is!

lynia-

Molkata!

Szerintem nincsen aggódalamra ok.
Bár nem vagyok orvos de sztem minden rendben van veled.
Nekem is szokott ilyen lenni, hígabb fehéres folyás.. :wink:

Lányok!
Reggeli első vizeletet kell vinni?
Nem emléxem :( Azt tudom, hogy középsugarast kell és kiforázozz üvegcsében, nehogy bacis legyen..
torolve_20131003125716

Nekem is voltak és szoktak lenni jobb korszakaim. Ne íjedj meg, inkább élvezd, mert valszínüü, nem tart sokáig :(

Èn úgy tudom, hogy a hashajtó ilyenkor nem jó, de kérdezz meg egy dokit. Lehet, hogy van vmi enyhébb is.

Volt olyan, hogy én is szívesen kértem volna egy beöntést :D :oops:
molkata

Köszi Gurgula! Már sokkal nyugodtabb vagyok!
Èn még nem volt laboron. Nem tudom, mit kell vinni. :(
molkata

Lynia!
Ajajj, hashajtót tilos!!

Sok rostosat kell enni, aszaltszilvát ajánlok vagy szilvalekvárt és sok folyadékot.

Egyébként megnyugtatlak, vannak napok, hogy szinte semmilyen tünetem nincsen illetve nagyon enyhe.
Aztán másnap megint..de sztem múlóban is lehet..mert nálam a levertség-fáradtság kezd nagyon eltűnni.
Szóval sztem. ez is normális.
No Para!
torolve_20131003125716

Lynia! Nyugi! Mondom én aki ugyanígy vagyok, de tuti minden rendben van :wink:
Próbáld ki a guttalax-ot. Én szülés utánn használtam és nem vettem észre hogy ártott volna a babának. Ez kíméletes hashajtó. De az aszalt barack is segíthet!

brigi73

Jól mondja Brigi, mindenféle aszalt gyümi nagyon jó és nagyon egészséges is!
nyami
torolve_20131003125716

köszike mindenki, megnyugtató....

lynia-

Guttalax:

Terhesség / Szoptatás: A készítmény hosszú múltra visszatekintő alkalmazása során nem észlelték, hogy a terhesség ideje alatt kedvezőtlen vagy ártalmas mellékhatásokat okozna. A terhesség ideje alatt azonban csak orvosi javaslatra szabad bármilyen gyógyszert bevenni - ez alól a Guttalax sem kivétel. Bár nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a Guttalax kiválasztódna az anyatejbe, a készítmény alkalmazásának ideje alatt ajánlott mellőzni a szoptatást.
torolve_20131003125716

torolve_20131003125716

akkor amint lehet megtámadom a boltot! nincs bajom, de idegesít, hogy nem... :?

lynia-

Sziasztok!

Móni! Nagyon-nagyon nagy drukk Nektek!!! (már csak névrokonság miatt is muszály rendben lennie mindennek :D )

Én is irigylem kicsit azokat, akiknek vannak tüneteik. Nekem szinte semmi, és ez elég aggasztó.. Nemhogy hányinger, de még émelygés sem. Sőt, kezdek egyre kevésbé fáradni. Nekem 2 ünnep között kell UH-re menni, hát szerintem addig megőrülök.. Jó lenne már érezni, hogy mozog a baba, mert akkor legalább biztos lennék benne, hogy minden OK..

Lynia!
Javaslom a Fenolftalein (remélem így kell írni) tablettát, ami kíméletes módon segít, és várandósok is szedhetik.

Kép

Kép
monccs

Sziasztok!

Üdvözlök minden új csajszit, minden új babót és apukát :D

Képzeljétek el, voltam védőnőnél. Sikerült. Ma reggel. 6 hetesen voltam dokinál, és most tudtam kifogni a védőnőt.

Nem nézett szívhangot..... Az kellett volna nem???? Annyira aggaszt, hogy nem tudok a babáról ilyeneket már mióta...

Szóval: Szerdán megyek laborba, nyaki redő-s uh-ra és belgyógyászatra. Eléggé sűrű lesz. Nem várom. Az uh-t igen. már annyira kíváncsi vagyok!

A mellbimbóm nekem is kevésbé áll az utóbbi időben. Nem tudom miért.

MÓNI!!!!!

ÍRD MEG AMINT MEGTUDSZ VALAMIT!!! ANNYIRA IZGULUNK ÉRTED!!!!!
baba24

Szia Baba! Èn úgy tudom, hogy a védöönöönek nincs olyan jó készüléke, csak a 12. hét után tud szívhangot hallgatni. Szerdáig már nincs olyan sok. Èn is akkor megyek nyakiredöös uh-ra. :D
molkata

Én jövőhét hétfőn megyek nyakiredőre és már alig várom, pedig én pont egy hete láttam picurkát!

Kérdés: Hasszúrkálás, és feszítés. Olyan, mintha feszítene az alhasam. Nektek szokott lenni?

kispiskóta

Nekem is szokott lenni. Èppen most is. Szerintem ez normális. Biztosan nyúlnak a méhszallagok. A hasszurkálás lehet a babóca is :D
molkata

kispiskóta, neked 10+4en fogják a nyaki redőt nézni? lehet a 12. hétnél korábban is???

lynia-

Lányok!

Én csak január 4-én megyek tarkóredőre..akkor leszek 12+3 napos..de a doki gépe szerint pont 12+0.
:roll:

Az jó még?
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: