A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Jaj de jó, MJ Moni, gratula a kisfiadhoz!!!! Jó egészséget és sok boldogságot nektek!!! KépKépKép

Franyo
25
franyo

Sziasztok!

Akkor mostantól nem eszem camembert-t. Kép

Köszi az eddigi hozzászólásokat, de UH-nagytesó és kozmetikus felvetett témákban írjatok még tapasztalatokat, légyszi! Kép

Urszila!
Ebben megegyezhetünk, gyerekkel nagyon jó Gödöllõn lakni! Kép

Puszi: Judó
25+3
judó

Sziasztok!

MamuKép
Teljesen igazad van. Nekem nem esett nehezemre ezekrõl a kajákról lemondanom, mert ha nekem nem is, de a babónak lehet bármi baja tõlük a pocakban. DE mint sokmindenben, ebben is változó mindenkinek a véleménye szerintem, ami nem baj.

MJ MoniKép
Gratulálok és sok boldogságot, tejcsit kívánok nektek!!!!!!KépKépKép

Asszem szépen kúszok a dobogó felé a táblázatban, hú de izgi....

pusz

Brokkoli
38
brokkoli

Franyó! Kép

Fogadjunk, hogy szivesebben veszed be a zöld és lila bogyót, mint a fehéret! Kép Kép Kép

Judó
25+3
judó

PocokKép és többiekKép

Bocsi, ha belekotyogok,csak egy ötlet: Mi lenne, ha a táblázatb a születési dátum szerint lenne rendezve, és nem aszerint, hogy ki értesít minket elõbb? Szóval hogy elõbb legyen a nov.7 mint a nov.13 pl.?
Még1x bocsi a belekotyiért, csak szerintem így rendezettebb lenne.

Brokkoli
brokkoli

SziasztoK!

Szerintem ne vigyétek ennyire túlzásba a rettegést, mert a rettegéstõl, meg a kaja elvonástól lesz baja a babátoknak, nem a toxopl. és társaitól. Toxopl. esetén amúgy gyógyítható a dolog. És azt tényleg szûrni is lehet. Régen falun tuti átestek rajta az emberek, ezért nem volt gond.
Szerintem semmi értelme ennyire beijedni, nyugi, lazítás!!!

Ildi

Ildi
pildi

Judó! KépKépKép
Arra jó, hogy ha a férjemnek azt mondom, hogy "légyszi, hozzál be nekem egy pohár vizet, meg egy zöldet!", akkor könnyebben megtalálja, mintha azt mondom, hogy kalciumot hozzon. KépKépKép

Timici!
Mail ment, kettô is...

Brokkoli!
Nem is arról van szó, hogy nehéz lemondani, hanem, hogy az ember nem tudja, mirôl is kéne lemondani... én nagyon-nagyon szívesen lemondtam volna a kolbászról, ha tudom. (Így se ettem túl sokszor, de hát ugye nem a mennyiség számít, tudom én...)

Franyo
franyo

Sziasztok Lányok!

Sajnos mióta velünk van a babócánk nincs idõm "bejárni" közétek.
Most viszont nagy újságom van. Nyulikának szombaton, azaz november 9-én megszületett a kisfia Balázs. :-)
A kiskölök gyönyörû, igazi férfi.
Az én hibám, de csak annyit tudok, hogy 55 cm és 28xx g volt a születési súlya. (Anyukája mondta, de hát elfelejtettem).
Ha hazatérnek biztos jelentkeznek, addig is Pocok -ha jól látom Te vezeted a táblicdskukat- légy szíves írd be Nyulikát és Balázst a táblázatba.
Ha véletlenül már tudtok róla, akkor bocs az ismétlésért, de nem volt idõm teljesen utánaolvasni.

Minden jót és kellemes várakozást kívánok Nektek!

Sziszike
és a majdnem 4 hónapos Réka

sziszike

Figyelem a babas tablazatot, es olyan erdekes, hogy mindig pontosan fele-fele aranyban szuletnek kislanyok es kisfiuk Kép jelenleg 13-13 az allas Kép

kamilla
kamilla

Mj Móni, Nyulika!
Gratulálok a fiatalurakhoz. Sok tejcit és jó egészséget az egész családnak.

buksicica
17
buksicica

Nyulika!
Én is gratulálok a nagyfiúhoz!!! KépKépKép

Franyo
25
franyo

Minden újszülöttnek és Anyukájának gratulálok!
Kép Kép Kép Kép Kép

(Viharos gyorsasággal haladok elõre a táblázatban! Kép )

Judó
25+3
judó

Hát Lányok, most tudtam jönni és alig értem a végére a "szóáradatnak".

MJ-Móni Kép
Gratulálok kisfiadhoz egészséget és soj tejcsit kívánok!

Zsuzsa Kép
Jókat derülök a történeteiden a fiaidról, bár ez a harapdálósdi nem vmi jó, mi ütött abba a gyerekbe?

Judó Kép
Szerintem, bár még közel nem tartok ott ahol Te, nyugodtan menj el kozmihoz. Gondolom a babásság elõtt is hozzá jártál, nem fog kiakadni a kéréseiden.
A Margitba én úgy tudom, hogy nyugodtan be lehet vinni egy hozzátartozót (nincs kikötve, hogy nagykorút), bár a múltkor nekem még fel sem vették videóra, de az azért volt mert du. mentem.

Ritasol Kép
Hogy vagytok? Tudom, a Ruzsi mindig ezen lovagol, bár én is plussz tízzel indítottam.

Timici Kép
Megnyugodtam. Ha Neked ennyi tennivalótól, sulitól, felújítástól nem lett semmi komoly gond, nekem se lesz Kép!
Szorítok, hogy a pénteki UH jó lepényfekvést mutasson!

Jó kis vita lett a kajcsikból. Teljesen elképedtem, hogy mennyi mindent nem lehet(ne) enni. Szerintetek mi a helyzet a kaukázusi kefirrel illetve a joghurtokkal? Egyébként én nyers húson, illetve nyers tojáson kívül mindent ettem. Azt hiszem ezután is fogok Kép. A zöldséget, gyümölcsöt jól megmosva. A kenõmájast meg szerintem nyugodtan lehet, amennyi májat az látott, az nem árthat Kép

Bocs a szómenésért!

Puszi
Ányez
Anyez

Nahát, éppen befejeztem és még egy babás hír!

Nyulika Kép
Gratula kisfiadhoz, sok tejcsit és jó egészséget kívánok!

Ányez
17+2
Anyez

Ányez! Kép

Azt, hogy egy idõben sokszor csak kenõmájast kívántam, meg sem mertem említeni! Kép
Kozmetikust megkérdezem, vállal-e így! Kép

Nekem ma olyan jó kedvem van, azért írogatok Nektek ilyen sûrûn, bocs a szómenésért! Ma egész nap nem keményedik a hasam, és a kicsi meg sokat mozog, szerintem Õ is jókedvû!

Judó
25+3
judó

Minden új babának, és Anyukának hatalmas gratula!!

Kamilla!

Ezek azok az összegek, amit kézhez kapsz. Nekem a munkahelyemen kell igényelnem, de õk a TB-nél intézik.
Kérdezd meg te is a munkahelyeden.
Már pontosan nem emlékszem mi kell hozzá, nekem is rá kell kérdeznem.
Úgy rémlik, hogy a baba anyakönyvi kivonata, (tehát praktikus ezt utoljára intézni, a TB- kártya, családi pótlék stb, mert pár hét, míg visszakaptam), az a papír, amit a doki ad, hogy 4-szer voltál terhesgondozáson, meg valami papírt kellett talán kitöltenem. De mondom, pontosan nem emlékszem.

Táplálkozás:
Ez mind szép és jó, amit leírtatok, de én úgy tudtam, a toxoplazma csak a 13. hétig jöhet elõ.
Valamint akkor az miért van, hogy a kórházba befektetett kismamiknak miért adnak reggelire, vacsorára májkrémet, felvágottatt, lágytojást stb?
Akkor mégsem lehet olyan veszélyes nem?

Heni32+3
heni1979

Mj es Nyulika,
GRATULAAAAA. KépKépKép Sok tejcsit es nyugodtan ataludt ejszakakat kivanok! Kép

Nekem sem csinaltak toxoplazma szurest, bar az is igaz, hogy en egesz gyerekkoromban macskaztam es kutyaztam, volt sajat kiskertem, ahova viragokat ultettem, szoval a szuleim nem nagyon feletettek az ilyenektol. Azert remelem, Gombockanak nem artottak meg a fent leirt elelmiszerek...mert ahogy olvasom az egyre terebelyesedo listat, en ettem fustolt pisztrangot is, meg majonezt is meg rengeteg kolbaszt, szalamit stb. Nem is hallottam eddig arrol, hogy nem lehetne...Kép

Es jelentem, megjottunk UH-rol! Kép
Kepzeljetek, a mehlepeny elnott a mehszajrol, szo szerint idezve a leletemet: "a lepeny a hatso falon tapad, jo helyen, I. fokban erett. BPD 68 mm, sulybecsles 1112 g." Persze, Gombocka szokas szerint megint kb. 1-1,5 hettel kisebb a hivatalos koranal, de azt mondtak, ezen ne aggodjak, belefer, biztosan fiatalabb. Kép Fejvegu fekvesben van (azaz az erzeseim becsaptak, megsem fordult vissza), es azt is mondtak, ne is gondolkodjunk lanyneveken, olyan egyertelmuen kukacos. KépKép
A rossz hir az, hogy UH-n megemlitettem a dokinonek, hogy a jobb vesem fajdogal, megnezte, es egy 35*27 mm-es veseedence tagulatot talalt. Hivhatom fel a dokimat. Kép

Sziasztok,
Gombóc
29+4
gombóc

Nekünk van egy macskánk meg két kutyánk, mind a három kint van a kertben. A macskától nagyon megtartóztatom magam, szerencsére nem is bújós fajta. A dokinak mondtam a toxo vizsgálatot, õ erre meg azt válaszolta, hogy ha nem új állatok, akkor nem tartja valószínûnek, és különben is, naponta lehetne csinálni, mert mi a garancia rá, hogy nem egy nappal a vizsgálat után fertõzõdöm meg? Persze csak ha már nem estem át rajta réges-régen. Mondjuk, akkor lett volna megnyugtató egy vizsgálat, ha egy régi fertõzés derül ki.
Különben tényleg az a baj, hogy enni azért kell, az ember megpróbálja elkerülni a bajforrásokat, de hogyan tudnám elkerülni az E-s, tartósítószeres, mûtrágyás, génkezelt, hormonkezelt, stb. stb. élelmiszereket? A férjem mesélte (mezõgazdász), hogy pl a génkezelt kukoricával etetett pontyoknak semmi bajuk egy kísérleti halneveldében, de abban a medencében nincsenek békák. Miért? Azt még nem tudják. Viszont ki tudja hányszor eszem én is génkezelt kukoricát?
Szóval nyugi, az ember mindig parázik terhesen, de a stressz is árt a babónak!

Jó, hogy szó volt a fetáról, pont tegnap vettem, de még nem ettem belõle, most már nem is fogok! Kép

Urszila
urszila

MjMóni! Nyulika!

Engedjétek meg hogy én is gratuláljak a fiúkhoz! GRATULÁLOKKépKépKép
Móni! Hogy rohan az idõ! A minap jöttél át a megint topikbólKép
Gyönyörü napokat, hónapokat, éveket kivánok és legyetek legalább olyan boldogok mint énKép

sasha&Gabika

Kép
sasha

Sziasztok lanyok!

Kepzeljetek, voltunk mozizni a Praxisban. Minden rendben volt es Emma baba nagyon szep kislany.
Az UH szerint csak 32 hetes, mint ahogy az elejen is mondtak. Azt olvastam, hogy a 9 menstruacios ciklus a varandossag, de az enyem 32 napos, tehat 10 honapbol allna? Vagy akkor hogy van ez?
Na puszi
Megprobaltam feltenni a kepet, de nem sikerul. Magyarazzatok el legyszi!

Kakukkfu
34
kakukkfu

Gomboc,
Kar, hogy a jo hirek melle kaptal egy rosszat is! De a babas hirek tenyleg nagyon perfektnek tunnek!

Gratulalok Nyulika es MJ Moni kisfiahoz!

Latjatok, en balga, a nyers sonkan mindig magam elott latom a felkialtojelet, hogy azt nem ehetek, de a lazacrol eszembe sem jutott volna! Arrol csak a telitetlen zsirsavak jutnak eszembe, ami a baba IQ-jat hivatott novelni!
Szerintem a modern csomagolasnak es etelkezelesnek koszonhetoen ezeknek a fertozeseknek mar eleg kicsi a valoszinuseguk! Gondoljatok csak bele, egy vedogazas-folias csomagolasu felvagott akar honapokig elall! Szerintem akkor eleg steril lehet ahhoz, hogy a karos bacik is elpusztuljanak!
Nekem a szuleszno azt mondta, hogy nyers hust ne egyek, es ne macskazzak! Kerdezetem, hogy a nyers hussal valo erintkezes, darabolas, vagdalas nem veszelyes e, de allitolag az nem! Pedig eleg evidens lenne az is, nem?

Sot, akkor mar felvetnem a temat! Ugye, itt egyesek, beleertve magamat is, eleg sokat csucsulunk a szamitogep elott! Az nem veszelyes? A karos sugarzasoktol nem lesz a babanak baja?

De emlithetnek meg kismillio ilyen dolgot, amit keptelenseg kikuszobolni!
PIldivel ertek egyet! Nyugi, es relax!!!

Anyez,
Vannak harapos gyerekek, idovel kinovik! Csak abban a harapos idoszakban jobb egy kis tavolsagot tartani toluk! Az enyem is harapott, de leginkabb csak a csaladtagjait, foleg engem! Es nem nagyon lehetett lebeszelni rola!

Zsuzsi
28+2
zsuzsi74

Megegy kerdes: mi a baj a Feta sajttal???

Judo,
En mindig viszem magammal valamelyik gyereket, ha dokihoz megyek, mert kettot keptelenseg lepasszolni! A ferjemet lathatolag nem igazan erdeklik a kolykei mielott kibujnak Kép, igy o sosem jon! A nagyobbik fiam (10 eves, 8 volt amikor a kicsi szuletett)kifejezetten erdeklodik a tema irant, nagyon tetszett neki a kisteso, a kicsi 2 eves, o meg nem erti, hogy most mit is csinalnak!

Most egyszerubb, mar nem uh-ra jarunk, hanem a szuleszno jon egy kis dopplerrel, es azon hallgatjuk a nagyszobaban kozosen az ujabb kisocsi szivhangjait! A kicsi tegnap bekisert minket a haloszobaba, es egyenesben vegignezte a vizsgalatot! Remelem nem artott meg neki! Kép
Ha erdekli a nagy tesot, nyugodtan vidd magaddal! Szerintem tetszeni fog neki, es a dokik emiatt nem hiszem, hogy szolnanak!

Zsuzsi
28+2
zsuzsi74

Sziasztok!

Nyulika: gratula a kisfiadhoz.

Kakkukfû: akkor megfoglak elõzni a szülésbe?

Sziasztok
Andy
33+1
andy78

Judo,
en is a Margitba jarok, es akarmikor menetm UH-ra, mindig volt ott egy-ket kismama min. 3-4 eves gyerkoccel. Miutan behivtak oket a vizsgaloba, es a gyerekek soha nem maradtak a varoban, ezert azt kell gondolnom, hogy bevittek oket is a vizsgaloba. Kép
Sot, egyszer, amikor nekem kellett bemennem, egy anyuka volt elottem, o bevitte a gyereket, aztan kiderult, hogy huvelyi UH-t csinalnak neki. En csak azt hallottam a lefuggonyozott vetkozoben, hogy allandoan raszolt a gyerekre, hogy a monitort nezze, ne ot es a gepet...Kép Szoval, huvelyi UH-ra azert en nem vinnem be a gyereket, de sima hasira igen. SZerintem neki is elmeny lehet latni a kistesot. Kép
Gombóc
Gombóc

Moni, Nyulika!

Nagyon nagy gratula a babakhoz! Kép

Gomboc es tobbiek!

Szerintem a Camemebert sajttol egyaltalan nem kene felni.
En Franciaoban hallottam, hogy ott sok sajt van, ami nem pasztorizalt, vagyis teljesen nyers tejbol keszul. Azzal jobb vigyazni a terhesseg elejen. De a nalunk kaphato sajtoknal ilyen veszely tuti, hogy nem all fenn.
A joghurt, kefir meg foleg inkabb jo es egeszseges, minthogy felni kene tole.

na csa
Kakukk
kakukkfu

Andy!

Lehet, mert a tied meg nagyobb egy hettel, nem? Kép
Vagy majd talalkozunk az Ica noveres szobaban!
Kép
Kakukkfu
kakukkfu

Zsuzsi, Gombóc! Kép

Köszi a válaszokat!

Judó
25+3
judó

Sziasztok!
Gratulálok a babákhoz!

Buksicica! Tudod már az AFP értéket? Ma telefonáltam a dokimnak (10nappal a vizsgálat után), és azt mondta, hogy normális, de értéket nem mondott. Majd holnap megtudom, mert akkor kell mennem genetikai UH-ra.
Van köztetek valaki, aki nem kérdezte meg a baba nemét? Mert én szeretném, ha meglepetés lenne, viszont a képernyõt szeretném nézni és akkor lehet, hogy én is felismerem.
A dokinak szóljak elõre hogy ne mondja meg,ugye?

Minden jót,
Tutuja
17+2
tutuja

HAlihó Kismamekok!

Móni, Nyulika, nagy nagy gratula a fiúkhozKépKépKépKép

Heni, szerintem legjobb, ha õszintén beszélsz a védõnénivel, kihangsúlyozva a megfelelõ részeket (hogy pl nem vele nem vagy megelégedve, csak hát..). Igy biztos, hogy nem fog megsértõdni, ugyanis a védõnéni váltás csak az õ jószándékuktól függ.

Kaja ügyben, szvsz megint túlestünk a nyergenKép a túloldalra... Én speciel átestem a toxoplasmózison, tehát ehetek nyershusitKép. Különben a toxoplazmózis az elsõ harmadban okozhatja a baba elvesztését, késõbb gyógyszerrel kezelhetõ. No de ehhez szûrni is kéne, ugyanis teljesen tünetmentesen levonulhat a fertõzés... Májról és egyéb "káros" kajákról az a véleményem, ha rákiván az ember lánya, és eszik belõle, semmi baja nem lesz tõle! Azér nem minde megy át rögtön óriási dózisban a pocokbaKép
Ugyanígy egy-egy pohárka bor sem fog megártaniKép, persze ha kannaszám issza az ember a kannás-tablettást, más a helyzetKép.
Ha megbízható, ellenõrzött, tiszta helyen vásárol az ember lánya, pl. a majonézbõl sem lesz gond. Dehát ezt mindenkinek magának kell végiggondolnia...

Na jó hosszú lettem, pusszantás!
Zsófi (19+6)
Csucsuka

Sziasztok,
olvastalak Benneteket egész nap, csak írni nem volt kedvem. Úgy látszik van ilyen is.Kép Pedig általában inkább szómenésem van...

MjMóni, Nyulika!Kép hatlmas gratula a fiúkhoz! Sok sok tejcsit és jó egészséget kívánok.

Franyó, köszi 1 mail átjött a másik nem.KépKép talán a rendszerrel van gond, ki tudja...

Gombóc,
örülök, hogy a méhlepény jó helyen tapad.KépKépKép
A vesemendence tágulat viszont nem jó hír, remélem a dokid mond valami okosat.

Ányez,
én is azt kívánom, hogy minden OK legyen, de tényleg figyelj oda. Nem kívánom, hogy téged is befektessenek a kórházba fenyegetõ vetélésselKép. Azóta tény, hogy több mindent bevállalok, de a nyaram az az ágyban telt el.KépKépKép
Viszont jó hír, hogy Gombócnál már jó helyen a lepény, így én is reménykedek, hátha pénteken jó hírrel jöhetek.Kép

Pocok,
köszi neked is az infót melltartóbetét ügyben. Ezek szerint Te is az eldobhatóra szavazol. Meg tudnád esetleg mondani, hogy mennyibe kerül a NUK v. Gerber és hány darabos, csak ha emlékszel, ha nem akkor majd megnézem valamelyik boltban. Köszi elõre is.Kép

Kakukkfû,
a terhesség ált. 266nap, a dokik az utolsó mensi elsõ napjától 280nappal számolnak. Ha megnézed a pörgetõs naptárokat(hetek száma/hónapok) ott is úgy jön ki, mintha 10hónapig lennénk terhesek.Kép Szerintem ne foglalkozz vele, a kiírt idõpont +/- 2 héten belül minden baba megérkezik.Kép

Urszila,
nekem is pont ezt mondta a doki a toxo.vizsg.-ról, hogy ha van állatom, akkor már biztos túlesetem rajta, ha nem nincs, akkor csinálhatnák naponta, szóval hagyjuk.
A fetával mi a gond??? az is gombákat tartalmaz, vagy mi, olyan kis tudatlan vagyok. Én azt ettem nyáron többször is.

Kaja ügyben pedig szerintem az a fõ, hogy a tényleg fertõzõ vagy veszélyes dolgokat kerülni kell(nyers tojás,nyers hús, penészes sajt, máj), de pl. a szalámi szerintem nem olyan gázos. Elvileg felvágottat se ehetnénk, hiszen tele van tartósítóval, szinezõvel meg minden, de akkor mi marad a lekvár,méz-ami édes, a sajt-de az is szûrve és a vaj.Ennyi? Ja, és nem szabad olajban sült dolgokat enni, szinte minden húst így sütsz, nem? Kivéve sóban sült csirke.Kép

Szerintem itt is a mérték a fontos, nem szabad éjjel-nappal felvágottat enni, nem szabad félkész húst/sajtot/tojást enni. De ami jól meg van fõzve, az szerintem jöhet.

Arról nem is beszélve, hogy sajnos a kisbabák a pocakban bármit is csinálunk veszélyben vannak. Most olvastam, hogy fõleg a 28.hét és a szülés utáni elsõ hét között.Kép Ez a legveszélyesebb. Persze meg kell tenni mindent, amit lehet, de van amit nem irányíthatunk. A lényeg, hogy az ember lelkiismerete rendben legyen, mert akkor a mama is nyugodt és a baba is.KépKépKép

Na, most meg kisregény írtam.Kép
Pussssza,
Timici
29+5
timici

Sziasztok!

Minden új babának és mamának nagy-nagy gratulaKép Sok boldogságot és mégtöbb tejcsit kívánok.

A toxopazma vizsgáltatot nekem sem csinálták meg, pedig benti cicánk van. Azt mondták, hogy miért lenne jó nekem hogyha tudnám, hogy átestem-e rajta vagy sem. Azóta nem hozakodtam elõ a témával.

TimiciKép
A Feta sajt valószínûleg azért van tiltólistán, mert tudtommal az eredeti az egy pasztörizálatlan sajt. De amiket nálunk lehet kapni a boltokban azok biztos, hogy pasztörizálva vannak. Nyáron én is ettem belõle többször is.Kép

Puszi, Panka
22+3

panka

Segitsetek legyszi feltenni a kepet!!!!!
Kosz
Kakukkfu
kakukkfu

Mj Moni, Nyulika,
gratulálok a kisbabákhoz! Kép Moni neked nem késõbbre volt kiírva a prog.császár? Várjuk a szüléstörténeteket!

Heni (védõnõ téma):
nálunk két védõnõ van a körzetben. Én felvettem a fapofát, és megkértem a másikat, hogy vegyen át (tájékozottabb és szimpatikusabb volt) , de nem vállalta, mert nem akart összeveszni a másik védõnõvel. Ha van lehetõséged, akkor mindenképpen cseréld le. A gyereked érdeke a fontos, nem az, hogy hogyan érzik magukat a védõnõk.

Anyasági támogatás:
Szükséges: igénybejelentõ lap, orvosi igazolás, hogy min. 4x voltál terhesgondozáson, ezenkívül a baba szül. anyakönyvi kivonata.
A szülést követõ 180 napon belül kell benyújtani az igénylést a munkáltatóhoz. Ez tehát 6 hónap!
Én is szeretném tudni, hogy mi számít az összeg eldöntéséhez: a baba születésének dátuma vagy az igénylés benyújtásának dátuma?!? Nem mindegy!

Csajok, ki marad velem finiselni ebben az óriási babaesõben? Nekem még van egy hetem, és Babóca vlsz. ki is fogja várni.

Pilinke (39)
pilinke

Franyó,
most jött meg a 2. mail.Kép
Köszi,Timici
timici

MjMoni, Nyulika!
Gartulálok a fiúkhoz! Nagyon sko boldogságot és örömöt!Kép

Gombóc!
Ezek szerint nem hiába drukkoltunk neked, ami a lepényt illeti.
A vesemedence tágulat, nem függ össze a terhességgel? Remélem nem komoly!

Engem még az Sztk-s terhesgondozásról küldtek el toxoplazma vizsgálatra. Amit kicsit fölöslegesnek tartottam, mert egy papagájunk volt(sajnos már csak múlt idõ, nem várta meg a babát). Gyerekkoromban pedig voltak cicáink. Az eredmény 1:5 lett. Telefonban azt mondták ez a legkisebb kimutatható mennyiség. Persze a terhesgondozó védõnõ kontrollra is akart küldeni. Közben orvost váltottam, aki az eredmény alapján közölte, hogy már áteshettem rajta.

Maci_2
18+1
maci_2

NyulikaKép

Hatalmas gratula a kisfiadhoz, sok boldogságot és tejcsit kívánok. Hát akkor nem fogunk összefutni a Schöpfiben....
Majd ha lesz idõd várjuk a születésstoryd! Nagyon haladok elõre a táblában, kezdek parázni.

pusz

Brokkoli
38
brokkoli

Maci2, es mindenki, aki drukkolt lepeny-ugyben! Kép
Koszonom szepen a drukkolast, ugyik voltatok, mert lett szep eredmenye is. MAr nem eloszor segit a Forumos lanyok drukkolasa Gombockanak. KépKépKép
Gombóc

PilinkeKépKép

Itt vagyok, veled vagyok!!!!! és Zulu is itt van a startnál!!!!KépKép

PocokKép
Küldöd majd a pocakos táblát is?, mert ebben a babazáporban már nem is tudom, hogy hányadik vagyok.

Brokkoli

38
brokkoli

Kép Kép Kép

Senki sem segit feltenni a kepet
Kakukk
kakukkfu

KakukkfûKép

Timici tud neked segíteni. Szerintem írjál neki egy e-mailt.

Panka
22+3

panka

Moni Kép NyulikaKép
ezer gratula a kisfiúkhoz KépKépKép
Babáknak sok tejcikét, szüleiknek nyugalmas éjszakákat.

Gombóc,
de jó, hogy a méhlepény helyre került. Vesemedence tágulat Kép reméljük, semmi komoly.

Kismamik,
nem kell a kaják miatt rettegni. Mindenki egyen saját belátása és étvágya szerint. Csak megírtam amit én betartok. Kép Ne hari.

Egész délután güriztem, vasaltam, takarítottam, Kép egész kipurcantam. Ennyit egyszerre már nem fogok bevállalni.

Na sziasztok,
Pálma
15+5
pálma

Sziasztok!

Hát 8 nap kórház után végre itthon vagyunk! Köszönjük szépen a jókívánságokat! És minden új babának és anyukájának minden jót és szépet kívánunk mi is!
Ádám november 6-án hajnali 2 órakor, 6 nappal korábban, 12 órás vajúdással nagyon nehezen jött a világra. 4050 grammal és 53 centivel született. Legalább 3-4 centis szõkésbarna hajjal. Tejem rengeteg van, csak Ádi sajnos nem tud szopizni, mert hozzászokott a kórházi cumisüveghez. De próbálkozunk, hátha, addig is üvegbõl jó adagokat megeszik. A szüléssztorit majd legközelebb, mert most még eléggé el vagyok fáradva.
Addig is mindenkinek további jó pocakosodást!

Sziasztok!

Betti és az egy hetes Ádám

Kép

Betti
fodbetti

Haliho lanyok!

Kajakrol: a Kismama egyik szamaban (nemregiben) szo volt a toxoplazmozisrol. Statisztikakat is irtak, a lenyeg az volt, hogy ha valaki el is kapja a terhesseg alatt (kiveve az elso harmadot, mert akkor vetelest okozhat),csak nagyon keves esetben okoz valami gondot. Ugyhogy en emiatt azota nem aggodom, megmosom amit meg kell, plusz ugye a kutya utan a kezem, ennel tobbet ugysem tudok tenni.

Maj: tudjatok ti mennyi majat kene ahhoz enni, hogy az A-vitamin tartalma artson a babanak? Ugyhogy aki megkivanja szvsz egyen is nyugodtan belole, en is ettem neha.

Altalanossagban csatlakozom PIldihez: nem kell itt panikolni, nem lesz semmi gond es keszKép

Andy78: jovo heten lesz tanfolyam? Az lesz, ami a papiron meg van adva?

Jaaaa, nagy gratula MjMoninak es NyulikanakKépKépKépKép

Pusssz: orsoly 32+4
orsoly

Kakukkfû, én felteszem neked a képet, ha mostanáig még senki nem tette fel! Küldjed a mail-emre!
Pussz
Franyo
25
franyo

Timici, küldtem még egyet, de valami hibaüzenetet kaptam, erre elküldtem még egyszer, most vagy kétszer kaptad meg, vagy egyszer sem... Jelezd majd, mert akkor küldöm újra.

Ja, azt nem is írtam, hogy körbejártuk Kispapival a Brumi-maci boltot, a Mária Nagykert, meg a Lehel úti bababoltot babakocsi-ügyben, most úgy néz ki, egy Pierre Cardin-kétfunkcióst szavaztunk meg, remélem, lesz még decemberben is, mert megvenni csak akkor fogjuk. Viszont a Kikában is jártunk, és két könyvespolcot, meg egy vitrinszekrényt rendeltünk... eseménydús hét volt eddig. Ja és a lényeg, a cukorterhelésem is tök jó lett!!! (Ma, úgy látszik, szómenésem van... bocsi!)

Pussz
Franyo
25
franyo

Franyo!

Tetszett a kinalat es a kiszolgalas a Lehel uti bababoltban babakocsi teren?

kamilla (31+6)
kamilla

Sziasztok KépKépKép

Már van itthon is rendes NET! Hurrá! Kép

A hajam rövid, a kapott kismamicuccok édesek, viszint sajnos az éjjel enyhén görcsöltem... Kép
Ma este aztán elpatáztam a dokihoz, aki megtapizott és hálistennek zárva vagyok, csak hát a stressz, meg a sok ülés ... Kép
Biztosan emlékeztek, hogy már hétfön panaszkodtam, hogz keményedem ... na tegnap éjjel aztán felébredtem, és kicsit görcsöltem, meg a hasam szurkált Kép azon merengtem, ez most nagy baj-e, menjek-e kórházba, felhivjam-e a dokimat ... közben meg csak sóhajtoztam, mint egy szerelmes viziló, forgolódtam az ágyban, aztán mikor félóra múltán enyhült a dolog, elaludtam, és csak reggel telefonáltam védönönek, dokinak ... mondták, pihenjek (ha!ha!ha! utód nélkül!), meg magnézium. Ja, meg kaptam Terbutalint, napi egy kapszula, és ha javulok, akkor 10 nap-két hét múlva abbahagyhatom (utálok bogyókat szedni).
Hát ennyi velem. Kispapi aranyos volt az éjjel, úgy fordult, hogy jól hozzábújhassak, ne szenvedjek annyira.

Gombóc Kép
ha bocsánatot kért, akkor bocsáss meg neki Kép

Zulu, Maci_2 Kép
köszönöm a vigasztalásotokat! Kép tökjó ...

Nyulika, MJMoni Kép
gratulálok a picifiúkhoz! Hurrá, lesz a lányomnak kik közül válogatnia Kép Legyetek egészségesek! Kép

Fodbetti Kép
remélem, sikerül a fiatalurat rákapatni a cicire Kép Ha meg nem, akkor ayt olvastam, hogy ha fejed, akkor termelödik rendesen ... nem tudom, igaz-e, mindenesetre ha üvegböl kapja, akkor is anyatej Kép

Kaják téma:
te jó ég, semmi penészes, finom büdi sajt?! Én meg tömtem magamba eddig Kép tegnap is rántott camambert-et ettem! Áfonyalekvárral! Nyami! Meg Párizsból is hoztam, illetve majdnem magától jött Kép
Hogy a félig véres bélszinröl meg a tatár beefsteak-röl le kellett mondjak, azt még csak kibirom, de a büdi sajt ... brühühü ...
Na mindegy, majd megkérdem én is védönénit a kockázatról. Mert az világos, hogy ezekben a cuccokban LEHET csira, de a kockázat a kérdés, asszem.
Buáááá! Büdi sajtikák!!! KépKépKép

Pussz
Kangi
25+5
kangi

Kamilla!
Egy kicsit meglepõdtem a bolt méretén, ennél azért nagyobbra számítottam. Kispapi meg is botlott egy babakocsiban, szegény majdnem orra esett. Az üzletben rajtunk kívül még volt két-három vevõ, az eladó azokkal foglalkozott, mi nem mentünk oda kérdezõsködni, szépen végigjártuk a helyiségeket. A külsõ részben voltak a háromfunkciósak, amik szerintem csodaszépek, de tényleg nagyok nekünk, nem férnek be a liftbe, azon kívül a párom meg is emelte némelyiket, és hát nagyon nehezek is voltak. A kétfunkciósak közül nagyjából ugyanazok voltak, mint amiket tegnap a Visegrádi utcában láttunk, úgyhogy azokról azért nem is kérdezõsködtünk, mert már jól ki lettünk okítva, hogy mi mire jó. De jó sok fajta van, az tény, ahhoz képest, hogy milyen kicsi üzlet, meglepõen széles a kínálat. Aminek örültem, hogy a Hauck-féle kenguruból, amit a Kismamában is hirdetnek, többféle mintájút is láttunk, nem csak azt az egereset, amit máshol.
Miért kérdezed egyébként? Ti ott vettetek babakocsit? Vagy dolgozik ott valaki ismerõsöd?
Franyo
franyo

Jo reggelt Lanyok!
Tegnap este fel kilenckor, mikor hazaertunk csaladi lofralo korutunkbol, egy hirdetesi ujsagban kiszurtam, hogy ma hajnalban nyilik egy Mediamarkt...olyan Electroworld-hoz hasonlo arakkal, es van egy digitalis fenykepezogepuk is, ami megfelelne a mi igenyeinknek es penztarcanknak...
Szoval most eltepek oda, es megnezem milyen egy boltmegnyito nemet modra!
Remelem kulturalt lesz, mert pocakkal nem fogok tulekedni, akkor inkabb fenykepezo nelkul jovok haza!
Ferjem nem vallalta az 5 orai kelest! Kép
Meg a madarak sem csiripelnek...

Zsuzsi
28+3
zsuzsi74

Sziasztok!

Orsoly: Lesz felkészítõ és a baba elsõ napjairól fogunk beszélgetni. Egyébként mi ujsi veletek, hogy vagytok?

Brokkoli: Már nincs sok hátra láttam pocok írta hogy kb a 4.ik vagy már. Hajrá!!!KépKépKépKép
De ha te a 4.ik vagy akkor én is feljebb kerültem, kezdek én is egyre jobban félni pedig még csak a 33.ik héten vagyok.KépKépKépKép

Lányok egy olyan kérdésem lenne, hogy nekem napok óta a szemérem csontom nagyon fáj, mitõl lehet? Elkeztem volna tágulni vagy mi a fene lehet? Kérlek akinek volt már ilyen érzése az irjon valamit, hogy mit lehetne tenni elenne.
köszike.

Bocs, hogy ilyen hosszú lett.

Sziasztok
Andy
33+2
andy78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: