A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Bolognai (remélem, jól írtam) spagettit fööztem. Bocs azoktól, akik nem akarják tudni :oops:
A csoki jó hír. :D
Nenoke! Viszont a táppénzbööl nem vonják az egészségügyi hozzájárulást és még egy csomó mindent. Nem is rossz.
molkata

Molkata, hgggrrrrhhhh. :twisted: :twisted: :twisted: Még legalább egy óra, mire haza tudok indulni, és már csak egy nyavajás joghurtom maradt, ne emlegess bolognai spagettiket!!!!! :lol:
Én meg spenótot tervezek, meg leveles tésztában sült virslit. Sülve lehet enni virslit, ugye?
Nem is tudtam, hogy abból nem vonják. Akkor az tényleg nem is rossz. Főleg, hogy januártól megint emelik, ha jól tudom.

Kép
nenoke

Gurgula, miért kötelező a genetikai tanácsadás? 35 év feletti vagy?

Molkata, én is állandóan éhes vagyok. Ez már túlzás, falánk kis lény lakhat bennem, hogy ennyire etetni akar.
Tegnap este 10-kor megkívántam a bébikukoricát, ma az volt az ebéd. (Rántott hússal, rizzsel, tartárral) :wink: .
Jaj, most olvasok vissza, micsoda kaják! :shock:
Spagetti, virsli, bolognai...húst akarok hússal!!! :wink: Nyaminyaminyami!

Én nem dolgozom... vagyis 24 órában dolgozom, nézőpont kérdése. Az anyaműszak egész napos, és nincs hétvége sem :wink: . Emivel a 34. hétig dolgoztam, utána már nem, mert nem tudtam felkelni, a hátralévő időt egy ikea fotelben töltöttem félig fekve :roll: .
De könnyű volt kihúzni eddig, a 20. hét körül kitört a nyári szünet, és utána már csak egy hetet mentem be szeptemberben.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok,

csatlakoznék Uxi javaslatára.
7 hetes terhes vagyok, épphogy kiderült, amúgy itthon vagyok gyeden 15 hónapos szerelmemmel, Kevin-fiammal.

örülök, hogy ti ilyen jól birjátok a terhességet, hogy spagettire gondoltok, én a hütőt sem birom kinyitni, nemhogy főzzek vmit.
Enni szivesen, akár minden órában is. Például a sütőtököt megutáltam most, érdekes, hogy Kevin-terhességemmel szerettem meg. Nálatok is van ilyen, hogy amit eddig imádtatok attól most hánynátok(már elnézést) ?

Bár gondolom már alszotok, de azért jó éjt kivánok!
Nekem is aludnom kellene már, de ilyenkor tudok több időt a számgép előtt tölteni.

Üdv,
Zsu
spanci

Szia Spanci! nem alszunk, sőt, én ált. ilyenkor írok. Nekem a túrórudi alapfelszereltségem volt. Ám 3 hónapja nuku. Gondolni sem... Pedig külön-külön a túró meg a csoki nagyon bejön.

Nademostaztán kimutatom a fogam fehérjét: LÁNYOK! (bocs, Asszonyok) AZONNAL FEJEZZÉTEK BE AZ ÁLLANDÓ PARÁZÁST!!!! Csak egymást riogatjuk (-átok) a sok ki-tudja-honnan-származó infóval. Egyetek józan ésszel bármit. Menjetek vizsgálatra akkor, amikor a doki javasolja, vagy ha meg Nektek úgy megnyugtatóbb, akkor sűrűbben. De kérlek Titeket, vegyétek észre, ahány orvos, annyi elmélet, hogy hogyan kell működnie a terhesség kísérésének. :?

Én vagyok "legrégebben" terhes 12+0, Főni is már vagy 6-7 cm, 75 napja készült. Nem voltam vérvételen, nincsen védőnőm, a többi vizsgálatról nem is beszélve. De nem vagyok hajlandó ezek miatt parázni. Szeretnék veletek társalogni itt minden nap, de ahhoz az kellene, hogy vmi nyugtató inger is érkezzen innen....

Bocs, de ez most kicsúszott. Léci, ne haragudjatok meg rám, hanem próbáljátok megérteni, miért írtam ezeket.

Könyv: Kismama magazin + Különszámai; Csodálatos utazás (9e, jaj), ebben az elején napról-napra, majd később hétről-hétre benne van, hogyan néz ki a Baba, mi történik vele. Főleg aki még az elején tart, és megengedheti magának, vegye meg, Apának is jót tesz feldolgozni. Libriben kapható.
Meg olvasom az Ivonie (?): Barátnők a terhességről-t is. Elég amerikai, de sokmindenben megnyugtató tud lenni.

Álomkór: ilyen "öregen" bízvást állíthatom, határozottan csökkent a mértéke. Nem tudom, ez általános-e, de én spec vissza mertem menni dolgozni (szabadúszok, eddig nem vállaltam el megbízatást, de most igen).

Na, így. Valaki egyszer elnevezett szigorúlány-nak. Lehet, itt is fel kellene vennem ezt a nickname-et :oops:
B
Vendég

Bori, azért te sem vagy még olyan öreg terhes :wink: :lol: .
Na jó, hozzám képest most még igen, de vannak itt még 11-12 hetesek :wink: .

Szerintem -főleg az első terhességnél- természetes, hogy parázik az ember. Itt többeknek volt vetélése, akár több is, vagy lombik a baba, stb. Nem csak úgy az "ölükbe pottyant", mint pl, nekem :oops: . Amiért jócskán megszenved az ember, azt sokkal jobban félti, bár a gyerekéért nyilvén mindenki aggódik.

Pl. mi is úgy indultunk, hogy nem lehet természetes úton gyerekünk, hónapokig olvasgattam az inszeminációs, lombikos stb. könyveket, fórumokat, honlapokat, beszélgettem ismerősökkel, akik benne vannak. Aki nem csinálta végig, nem is tudja, hogy mivel jár. Sokkal jobban félteném a babámat utána.
Végül máshogy alakult, elsőre jöttek a gyerekek, de ez más téma.

Én is paramama voltam Emivel, főleg amiatt, ahogy indult a terhesség, pl. nem pucoltam húst, nem ettem ezt-azt. Most igazán ezek nem foglalkoztatnak, olyan kevés "tiltott" kaja van, azokat amúgy sem szoktam enni, de ha lecsusszan egy kis téliszalámi, kecskesajt, vagy el kell készíteni a rántott húst, nem csinálok belőle ügyet. Kiolvastam 6 évre visszamenő Kismamát, elhittem minden szavát, aztán horror lett a szülés utáni időszak is, mert nekem nem úgy ment, hogy azt a Kismamában ideálisnak tartják. Annak sem minden szava szentírás, pedig anno azt hittem :oops: .

Nem kötözködni akarok, szerintem sem jó, ha folyton az aggodalmainkról írunk, de azért valahol érthető is. Igazából nem rajtunk múlik, megmarad-e a baba, de pl. amikor valaki azon aggódik, mit ehet és mit nem, nyilván csökkenteni szeretné ezzel is a kockázatot, megtenni mindent, ami esetleg rajta múlik.

KépKépKépKépKép
uxi

Spanci, nekem a fokhagymától fordul fel a gyomrom, pedig szerettem. Meg midnentől, amiben fokhagyma van, pl. kelkáposzta főzelék. Pdig az volt az egyik kedvencem.
Nagy csokifüggő voltam, ez most csökkent, nem esik annyira jól az édesség.

Viszont még nem tudtam, hogy babát várok, megkívántam a halat. Pedig utálom, de venni kellett halrudacskákat és befaltam egy csomót :oops: .

Könyvek: az Iovine könyv tényleg jó, sokat lehet nevetni rajta. Nekem megvan az Az a 9 hónap, meg a Hétről hétre a terhességről, a Nézd, hogy növök (ebben 3D Uh fotók vannak), meg még valami nagyalakú kismama könyv. Egy barátnőmtől kaptam ezeket, de most még ki sem nyitottam. Eminél sokat olvastam, még volt időm, most csak szeretnék...

KépKépKépKépKép
uxi

Emi megtalálta a tisztasági betéteket a szekrényben, most fosztja ki a dobozt. Készül a nagylányságra :D.

KépKépKépKépKép
uxi

Jó reggelt mindenkinek!

Nem tudom, Ti hogy bírjátok, de nekem felfordul a gyomrom. Nagyon erős az émelygésem. Pedig elvileg lassan múlnia kéne... Pedig mindig próbálok valami kaját bekapni ilyenkor, de hiába. Már az sem segít. Tegnap hazamentem munkából, rögtön leraktam magam vízszintesbe, és már az sem segített.

Már semmi nem segít! :((

Adjatok erőt! Lehet, hogy hisztis vagyok, de már nagyon nehezen bírom ezt a hányingert. :(

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka, kefír pirítóssal?

KépKépKépKépKép
uxi

Jó reggelt lányok!

Bocsi attól, akit zavart, de este én kérdeztem a "mit főztél"-t :roll: Molkatától.

Babdorka!
Nekem eddig rengetegen azt mondták, hogy reggel (mégha nem is vagy éhes, még az ágyban falatozz valamit. pl: háztartási kekszet, babapiskótát, de nekem például az epres joghur jött be.-pedig utáltam...) Amit este oda tudsz készíteni, azt tedd oda, a joghurtot, meg szervírozta a párom. Mostmár túl vagyok ezen a korszakon, hidd el át lehet vészelni. Bár olyat is mondtak, hogy 4. hónapban elkezdett hányni a kismama, addig csak hányingere volt az elején, aztán egy hónapig semmi... Ez ilyesztő, de én most "jó stádiumban" vagyok. Tehát kitartás.

Lányok!
Tegnap annyira, de annyira fájt a fejem, hogy az őrület határán voltam. és a masszázs segített. finoman simogatta a fejem a párom, az ujjaival, mintha a fodrász mosná a hajad, olyan kellemesen üdítően, meg a tenyeremből maszírozta ki a görcsöt. csodákat tettl. Meg gondolom az alvás utána. De ma már jól vagyok, tehát jót pihiztem.

Hogy vagytok ma lányok?
baba24

Sziasztok Lányok!

Üdv közöttünk Spanci!

Szarvasbori! Lehet, hogy vannak dolgok, amivel megíjjesztjük egymást, de szerintem jó beszélni róla, mert ezzel a szorongásunk is csökken. Mindig jönnek megnyugtató szavak valahonnan.

Ami a hányingert illeti, én kezdek jobban lenni, bár egyes szagok most is kikergetnek a világból. :oops:
Megutáltam a tojást és a gombát, pedig eddig szerettem és a fokhagyma szaga engem is kikészít.
molkata

Uxi, ma abszolút szolidaritottam Veled: 4-kor felébredtem, és 5-ig vissza sem tudtam aludni. :( Pedig eddig sosem ébredtem fel, csak ha WC-re kellett mennem, de utána már 2 perccel aludtam.

Bori, bocsi a sok parázásért, azt hiszem, én vagyok az egyik legparázósabb, bátran szóljatok csak rám, visszafogom magam. Csak én tényleg nagyon félek, rendszeresen sírok a félelemtől, az ultrahangra is úgy mentem szerdán, hogy végig ott csöngött a fülemben az áprilisi mondat, amit az utolsó uh-n mondott az orvos: Nagy baj van. És láttam, hogy az orvos is halál ideges volt, amíg meg nem láttuk a kis dobogó szívecskét, mert az első voltam a 14 éves praxisában, aki ennyire későn veszítette el a babát, és mivel ismerős, még fokozottabb fájdalommal vett részt azon az utolsó héten történtekben, meg a kétnapos vajúdásban. Igyekszem visszafogni magam, és hidd el, a félelmeim negyedét sem osztom meg Veletek, csak kivel beszéljek arról, hogy milyen vizsgálatok vannak, miylen tapasztalatok vannak, ki mit tud, és milyen ötletekkel rendelkezik különböző esetekre (rosszullét, émelygés stb), ha nem Veletek?
De még egyszer megígérem, hogy visszafogom magam, és most beszéltem ezekről utoljára.

Kép
nenoke

Sziasztok!
Mindenkinek gratula a kis pocaklakóhoz!
Én is szeretnék csatlakozni hozzátok, persze ha befogadtok :)
Brigi vagyok 33 éves és a 4. babánkat várjuk. Dani 13 éves, Marci 3.5éves Máté meg januárban lesz 2 éves! Remélem most egy kislányt kapunk a 3fiú mellé, de ha fiú lesz természetesen őt is hazavisszük :lol:
Röviden ennyi, még megpróbálok visszaolvasni!
Sziasztok, és vigyázzatok magatokra!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Üdv Brigi!

Jó, hogy van még egy tapasztalt mama, aki meg tudja osztani tapasztalatait! Ráadásul 3*-os tapasztalatait, ez már döfi! :lol:

Kép
nenoke

Szia Brigi! Üdv közöttünk és nagy-nagy gratula a 4 babához. Ez fantasztikus!

Nenoke! Èn is nagyon izgulos vagyok. Biztos az átélt dolgok miatt. Próbálom magam nyugtatgatni és néha el is hiszem, hogy sikerült. Viszont, minden uh elött majd kiugrik a szivem a helyérööl és ízzad a tenyerem....Látva, hogy nem vagyok ezzel egyedül, nekem segít.
molkata

Nem tudom. Már odáig fajult, hogy ha ránézek bármilyen kajára, bocs a kifejezésért, de hányhatnékom van. Semmi nem megy le a torkomon. A kefírt korábban sem szerettem, de most sem kívánom.

Annyi mindennel próbálkoztam már. A reggeli keksz is közte volt. Úgy érzem, nem segít már semmi. Belefáradtam, de nagyon. :(

Sosem fog elmúlni. :(

Már emiatt is türelmetlen, hisztis vagyok. Lehet, hogy azért, mert péntek van? Már olyan elegem van mindenből.

kétfiús anyuka
babdorka

Tényleg, a három kisfiúról jut eszembe, Ti már beszéltetek arról a párotokkal, hogy kinek mi a titkos vágya, fiú, lány?
Molkata, majd priviben beszéljük meg a dolgainkat, és akkor tényleg nem ijesztgetjük a többieket.
:wink:

Kép
nenoke

ok
molkata

Mi beszéltünk róla és abban maradtunk, hogy teljesen mindegy. Mindig úgy képzeltem, hogy kislányom lesz (az elsöö :D ), de most úgy érzem, hogy kisfiú.

Nektek van megérzésetek?
molkata

Én úgy vagyok vele, hogy ha egy gyerekem lehet, akkor kislány legyen, de ha kettő vagy több, akkor vegyesen, és akkor az első fiú. Rengeteg tündi-bündi fidres-fodros lányruhácskát örököltem nővérem kislányától, fiút kevésbé, mert ők elszaggatják a ruháikat. :lol:
A páromnak meg tök mindegy, hogy a szavaival éljek: neki mindegy, csak lassan nőjön. Szerinte ugyanis csak 3 éves korig gyerek egy gyerek, mert addig hagyja magát puszilgatni, gyömöszölni. :lol:
Megérzésem semmi, bár azt mondják, hogy ha sok húst kíván a mama, fiú lesz, én meg tegnap is sült császárszalonnával zártam a napot (ja, és hiába kívántam meg Molkata ínycsiklandozó leírása alapján a spentót, csak sóska volt otthon, úgyhogy azt csinálta, dehát végül is folsav, folsav). :D
Ja, és egyszer megjósolták, hogy 3 gyerekem lesz, két fiú és a harmadik egy kislány, a kínai horoszkóp szerint viszont kislány lesz. Na, ebből következtess bármire. :lol: :lol: :lol:
Még jó, hogy mindkettőnknek igazából teljesen mindegy.

Kép
nenoke

Hát én nagyon kislányt szeretnék, és most valahogy úgy is érzem, hogy az lesz, de nem merem beleélni magam :lol: Végülis mindegy, csak egészséges legyen! A kisfiút is nagyon fogjuk szeretni
:lol:
Nenoke! Hol van ez a kinai naptár? Megnézném csak kiváncsiságból is, meg hogy eddig is 3 fiam van e szerinte :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi: a http://www.nlcafe.hu/index.php?id=18 oldalon van középtájt jobb oldalon: kínai fogamzásnaptár. Kíváncsi vagyok, a fiúkra mi jön ki!
De ne éldd nagyon bele magad a kislányba azért! Nagymamám 44 évesen a 4. fiú után adta fel, hogy kislánya legyen, a nővéremék, meg amikor végre összehoztak egy kislányt harmadiknak, a szomszédjuk is teljesen beindult, hogy kéne a 3 fiú után egy kislány, és fiú lett a negyedik is. :lol: De persze szorítok, hogy teljesüljön az álmod!!!!

Kép
nenoke

Üdv. Zsu és Brigi! Gratulálok a Ti pocaklakótokhoz is!

Nenoke, Molkata!

Én igenis hogy szeretném az aggodalmakat is hallani, hát hol merjem én is elmondani, ha nem itt, olyanoknak akik megértik? Ha privibe mentek, akkor írhatok én is nektek ilyesmiket majd? :oops: Sajnos muszály. Rajtam igen sokat segít, hogy itt beszélgetünk.

Babdorka!

Sajnálom ezt a kajálós dolgot. B6-ot próbáltál ilyenkor bevenni? Bár nekem is csak javasolták, mivel a kis bogyóra gondolva is rosszul voltam. (amúgy is problémás vagyok gyógyszerbevételileg... :wink: )
baba24

sziasztok!

szia spanci és brigi, garatu a babákhoz és gyerkőcökhöz!

babdorka, én is erősn émelygek, igaz hétköznapokon lefoglal a munka, talán azért nem érzem annyira! na de a 7végék4 egy falat is alig csúszik le! (bolognai :cry: , múltkor csináltam és rosszul lettem tőle, szegény párom jó sokáig ehette!)
és a hiszti is stimmel :roll:

mi fiút szeretnénk nagyon, én arra is tippelnék, már alig várom, hogy tudjam! (persze lány ruháink vannak :D )

jövő csüt. megyek a védőnőhöz, most beszéltem vele, és végre szerencsésnek érzem magam (a doki után rámfért), egy nagyon nagyon aranyos fiatal, kedves...igaz személyesen még nem taliztunk, de nagyon szimpi

én sem tudtam aludni 12-kor és hajnalban is ébredek, de alig tudok visszaaludni! de szerintem ez most még a telihold miatt lehet! (alvajáró vagyok :lol: )

szarvasbori, irigyellek nagyon, próbálok nem aggódni, de néha nem jön össze

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!

Persze, hogy lehet parázni. Én is tudok durvákat álmodni. Tegnap attól pipultam be, hogy végre, egésznapos émelygés (1 db zsömle, és fél zacskó mogyoró) után tudtam enni: szalonnás, szalámis zsömlét paradicsommal. Alig bírtam kimenteni ennyit a konyhából, úgy forgott a gyomrom... Szépen megeszem, végre csökken a szédülés, és akkor itt azt olvasom, hogy minden mérgező, amit megettem. Én spec örülök, ha tudok vmi táplálót enni....

Uxi! Az öreg terhességet úgy értettem, hogy nekem volt (meg Evicának, de ő vhogy eltűnt) a legrégebben a menzeszem. De tudom, hogy Te csak kb. 5 nappal később csináltad utoljára, ami tényleg nem számít. Nem akartam ám fellengzős lenni. Bocs, ha úgy tűnt.

Brigi! 4. Babó? Respect!

Szerintem nekem fiúcska nő a pocimban. Ezt érzem a foggantatása óta. Kérdeztem a dokit, számít-e a megérzés. Rámnézett, felcsillant a szeme: Nagyon is! Olyan lelkes volt, pedig addigra 12 óra ügyeleten, és 4 babán volt túl.
Meg az összes babona (amikben igyekszem nem hinni, és amik annyira fel tudnak húzni, h hülyeségeket írkálok... :oops: ) szerint fiús vagyok. Ezeket elfelejtem, csak ha hallok egyet, akkor mindig fiúsanyukaként viselkedek.

B
12+1, Főni 77 napja készült
Vendég

Az alvással én is ugyanígy vagyok!

Hajnali 4 óra, az azt jelenti ébresztő. Visszaaludni az esetek 50%-ában tudok. Bár ma sikerült (bár ma fel sem keltem... :D ), gondolom ez a tegnapi fejfájásomnak volt köszönhető. Úgy bedőltem az ágyba mint egy darab fa. 9-től aludtam reggel 6-ig, és nem esett nehezemre felkelni sem, tehát nem lehetett rossz éjszakám.
De nagyon sokszor én is kelek. Felkelek pisilni. Egyszer tuti, de van hogy éjfél körül is és 4körül is, és ha kétszer kelek, akkor nincs alvás. Csak forgolódás, gondolkodás, reggel a hiszti (keményen).

Mire oda jutunk, hogy kelni kell éjjelente többször is a babánkhoz, akkorra edzettek leszünk. :lol:
baba24

Hát a kinai naptár szerint nekem csak lányaim vannak :shock:
A parázás szerintem természetes. Nekem ez a 4. babám és az 5. terhességem, és én is állandóan parázok, hogy minden rendben van-e? Szerintem jó, hogy van a net, és vagyunk egymásnak, meg tudjuk osztani egymással aggályainkat, örömünket és bánatunkat is! Ja és szerintem mindent lehet enni ami jólesik :oops: :lol: A szervezet ugyanis tudja mi kell a babának, és alapból azt kivánjuk meg :lol: Én jelen pillanatban semmit :roll:

brigi73

Na, örülök, hogy ilyen jól megértjük egymást parázásban. :lol:

Legközelebb 12+1-en leszek uh-án. Szerintetek, akkor már lehet sejteni, hogy ki van odaben?
Azt hallottam, hogy a tarkóredöö mérésnél, ha az alacsony határérték felé közelit az eredmény, akkor fiú és fordítva lány. De ez nem túl biztonságos módszer. Csak már annyira kiváncsi vagyok.
molkata

Az éjszakáim nekem is szörnyűek :roll: Máté még szopizik ezért éjszaka legalább 3* ébred, és persze az ő ébredései nincsenek öszhangban az én ébredéseimmel, ezért néha úgy érzem, nem is aludtam semmit :shock: Most ebédelnek a srácok, én persze megint nem bírok enni, utánna tömeges alvás :lol: Ilyenkor legalább van 2óra alvásom ami tuti :wink:

brigi73

Szerintem változó, hogy lehet-e tudni. De nemcsak az elején, hanem végig. Kolleganőmnél a legelső uh-n lehetett látni akét kis golyót, nővérem kislánya pedig a lába közé kapta a köldökzsinórt, ezért végig azt hitték, fiú. Amikor megszületett, nővérem nem is tudta elhinni, hogy ennyire szerencsés, hogy kislány. :lol: Nekem az előző kisfiam a 18. heti ultrahangon megmutatta. De vannak szégyellős babák.

Kép
nenoke

Akkor lehet, hogy jövööhéten már tudok valamit :D
molkata

Én inkább lányt szeretnék, de az az érzésem, öcsi lesz. Bár végülis mindegy. Szerintem is számít a megérzés.

Megnéztem a kínai naptárt. Ezek szerint Emi nem tudta, hogy neki kisfiúnak kellett volna lenni :wink: . Nem is mutatta, mije van, csak a 28. héten, addig szorgalmasan takargatta.

Van egy ismerősöm, ahol volt két lány, szerettek volna harmadiknak fiút, erre mi lett? Iker lányok. :wink:
Viszont a lányoknak eddig csak fiaik születtek, szóval az unokák terén jött a fiúsereg. :lol:

Én is virrasztottam megint 4-6-ig. Nemevősökhöz is csatlakozom, alig tudok valamit letuszkolni a torkomon, de közben szédelgek az éhségtől.
Nem baj, túlleszünk rajta.

KépKépKépKépKép
uxi

Aludtam kb 1 órát és még mindig nagyon álmos vagyok. Pedig egy csomó dolgom van/lenne... :oops:
molkata

Sziasztok Csajok!

Uxi!
Azért kell mennem genetikaira mert most fogom tölteni a 35-öt.
2 nap múlva :wink:

Szarvasboirval egyetértek. Tényleg nem szabad túlparázni a dolgokat és mindenfélét fantáziálni. Nyugisan, odafigyelve, ez a babának is sokkal jobb.
Viszont nagyon át tudom érezni Nenoke "régi problémáját" hisz mi elvesztettünk 2 babát(ikrek) a nyáron, bár Ő még picuri volt és akárhogy is de vhol. ott lapul az előző vetélés okozta félelem, stb., bár én azt hiszem nagyon pozitívan állok a dolgokhoz, hamar túltettem(tük) magunkat rajta és csak előre néztünk és hittünk a sikerbe, ami elég hamar jött 2mensi után. Most vhogy sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok és persze boldog is, ehhez persze hozzájárult, hogy már 2szer láttuk mazsolát akinek szépen pulzált a pici szívecskéje.

Üdv. köztünk Spanci és Brigi! Szépséges babás hónapokat kívánok!

Babdorka!
Küldöm az erőt :lol:

Lányok!
Én meg mindenen meghatódom.
Ma bejelentkeztem a 12-ik heti UH-ra és azt mondta az asszisztensnő, hogy beírtam ANYUKA és várjuk. :shock: Kész, sírás hegyek. ANYUKA LESZEK, ill. ANYUKÁNK LESZÜNK LÁNYOK!!! Csodás érzés.

Csajszik én nem tudom mi van de én is 6kor felébredtem és összevissza forgolódtam, egyébként sem aludtam vmi. jól.
Képzeljétek, hogy mostanában horkolok..tiszta vicc. a férjem szokta mondani és néha még én is felébredek rá.. :roll:

Arról, hogy kislány vagy kisfiú, nekünk mindegy, bárminek nagyon örülünk..viszont a megérzésem kislány :D

Kellemes hétvégét! És NO PARA, boldogság van és punktum :P

Puszi
Gurgula
torolve_20131003125716

Én is aludtam vagy másfél órát :)
Nekem ma alig volt hányingerem, amit mondjuk nem bánok, de ilyenkor mindig megijedek, hogy nincs e valami baj :cry: Sajnos nekem is volt már egy vetélésem, igaz azóta már született 2 egészséges gyermekem, de akkor is ott motoszkál bennem :oops:
Jövő héten megyek dokihoz, remélem megnyugtat :wink:

brigi73

Sziasztok!

Móni vagyok, és szeretnék csatlakozni hozzátok. 9. héten vagyunk és első baba lesz.

Az alvással nekem is vannak gondjaim, egyszer tuti, hogy felkelek 1/2 1-kor, és van úgy, hogy hajnali 4kor is. Ez utóbbi esetben már nem tudok visszaaludni olyan könnyen.
Hál'istennek az émelygést én teljesen megúsztam. Eddig semmiféle rosszullét nem talált meg, azt hiszem nagyon szerencsés vagyok. Nem bírnám ki, ha nap mint nap rosszul lennék. Minden tiszteletem azoknak, akik ezt jól viselik!

Lenne viszont egy kérdésem hozzátok. A következő fura dolog történt velem: az orvosom mondta, hogy menjek el a lakóhelyem szerint illetékes védőnénihez és ő majd elküld laborvizsgálatokra. Én szépen elmentem, majd a védőnéni mondta, hogy ő nem küld sehova, menjek vissza az orvoshoz, majd ő beutal. (Felhívtam a dokit, és mondta, hogy másnap menjek éhgyomorra és megcsinálunk mindent).
Nálatok ez hogy történt? A védőnő utalt be vagy az orvos adta a beutalót?

Előre is köszi a választ.
monccs

Csajok, nem lehet, hogy ez a kínai naptár fordítva működik? :D

Kép

Kép
monccs

Szia Móni! Üdv közöttünk. Valóban nagyon szerencsés vagy. Nagyanyáink szerint a fiúkkal könnyebb a terhesség :D Lehet, hogy kisfiú lesz?
Èn még nem voltam védöönöönél, de én is azt hittem, hogy öö fog ide-oda küldözgetni. Mindenesetre, az orvostól is kérek beutalókat!
molkata

Szia Móni!

Üdv közöttünk. Kb. akkor ugyanakkor botorkálunk a sötétben éjjel, és forgolódunk... :D

Engem a dokim a védőnőhöz utalt, akihez hétfőn megyek, tehát nem tudom ő küld -e tovább. De elvileg igen. Gyakorlatilag, meg sokminden megesik... Olvass vissza, vannak már sztorik.

De ne aggódj, majd kialakul :wink:

Lányok megyek! 6-ig vagyok. Jók legyetek, aludjatok jól, és sokat és nyugodtan.

Mindenkinek minden jót!

Holnap talizunk! Ha jöttök :wink:

Baba.
baba24

Sziasztok!

Orsi vagyok elsőbabaváró. Nagyon megörültem, amikor megtalátam ezt a fórumot, ahol kb. egyidős babavárókkal oszthatja meg az ember lánya a tapasztalatait, érzéseit.
Én remekül tudok aludni,a nap bármely szakában és kopp-kopp a héten nem keltetem émelyegve!!
És támogatom a húspártiakat! Húst a levesbe is!

Amit mondjuk furának találtam, hogy bár 8. hetemet taposom, már kétszer voltam ultrahangon /jobban mondva 3szor,mert 3hetesen is elküldött,amikor persze még nem látszott semmi és én ettől csak jól megijedtem/ és megyek jövőhéten is. Ez eddig ok,de a dokim még egyszer sem vizsgált meg. Ezzel ugye nem kell még nagyon törödnöm?
Köszi előre is! És úgy örülök nektek!
Vendég

Szia Orsi! Gratula a babához!
Miért kell olyan gyakran uh-ra járnod? Egyébként, még nem vagy lekésve semmirööl, lesznek még vizsgálatok. De mit értesz azon, hogy uh van, de vizsgálat nincs?
molkata

Molkata: Én kislányt érzek, de a kisfiúnak is nagyon örülnénk. :D

Baba24: :D Majd gondolok rá, ha felébredek, hogy nem vagyok egyedül forgolódó!

Visszaolvastam, és látom, hogy volt már néhány variáció a védőnő kontra doki beutaló témában. Én csak azt nem értem, hogy miért kell küldözgetni az embert ide-oda? Nincs valami egységesen kialakult rend? Mi van azokkal, akinek nincs orvosa, őket ki utalja be? :?:

Szép álmokat mindenkinek!

Kép

Kép
monccs

Sziasztok!

Orsi, jó a nicked! :wink: :lol:

Üdv az újaknak!

Valami lehet abban a bűvös hajnali 4 órában, ha ennyien ébredünk. Még Emi is rászokott, pedig ő nem vár babát. 8)
Tuti, hogy fogja a radarjaival, ha felébredek, mert 10-15 percen belül ő is, pedig meg sem moccanok.

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok

udv az ujaknak, jo sokan vagyunk mar:)
az en tapasztalataim a kovetkezok: amikor nem volt valasztott orvosom, hanem az sztk-ba a terhesgondozasra jartam, mindig ugyanahhoz az orvoshoz, akkor a nogyogyasz adta a beutalokat. Most maganorvoshoz mentem, o nem adott beutalot, hanem a haziorvost kerte meg a beutalo irasara, de az is lehet, hogy azota valtozott a rendszer, ez mar 4 eve volt. A vedono csak sulyt es vernyomast mer, szivhangot hallgat, tanacsokat ad, ha kered. De elofordulhat hogy ez is helyenkent valtozik. (Mivel belgyogyaszhoz is kell menni a haziorvossal ez is le van tudva).
Bocs, ha a laborral megijesztettem valakit, de van egy protokoll, es szerintem minden szulesz-nogyogyasz azt koveti, ezeknek a vizsgalatoknak a 12. hetig meg kell lennie, mi pedig a jovo heten kulfoldre utazunk egy honapra es addig minden papirt be kell szereznem. Furcsaltam miert van ismet vercsoport meghatarozas, 4 eve volt, de a laboros elmagyarazta, hogy az ellenanyag miatt van, mindig tanul valamit az ember.

Uxi, meg nem talaltam meg a regi kiskonyvemet, pedig jo lenne elohalasznom az osszehasonlitas kedveert, az UH-s doki egyebkent azon akadt ki (nekem senki sem mondta), hogy az AFP-eredmenyt nem vittem el neki, persze nalam sem volt, es csak egy telefonjaba kerult , hogy megkerdezze az egy tombbel arreb talalhato asszisztensnot. Azert nagyon ideges volt vegig.

sziasztok

mandarka

Nem is tudtam, hogy ezeket a vizsgálatokat meg kell csinálni a 12. hétig.
Nekem úgy volt, hogy 9 hetesen mentem védőnőhöz, ő nézett többek között vizeletet is, és vért talált benne. Erre mondta, hogy hívjam fel a háziorvost, hogy utaljon be laborba. A háziorvos meg mikor megtudta, hogy babát várok, magától elvégzett mindenféle vizsgálatot,amit kell, meg beutalt laborba, ekg-ra is.

Szerintem ahány ház, annyi szokás.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Nos én sem voltam még semmilyen vizsgálaton. 18-án megyek dokihoz újra és azt mondta, majd akkor átvisz a védőnénihez és akkor kapok meg majd minden papírt a vizsgálatokra. Tehát ahány ház annyi szokás.

Csatlakoznék a hajnalban kelők táborához. De velem ez azóta van, mióta terhes vagyok, tehát elég rég. Mondjuk az is igaz, hogy elég korán be szoktam ájulni. :lol:

Én nem érzek semmit a nemét illetően. Én annyira várom már ezt a kisbabát (pedig első teljes próbálkozós hónapban sikerült), hogy teljesen lényegtelen számomra, hogy lány vagy fiú. Pedig annak idején kislányról álmodoztam.

Szerintetek, mikor kell elkezdenie kenni magát az embernek, hogy ne legyen csíkos? Tudom már kitárgyaltuk, hogy ez egyén és gén függő, de az jutott eszembe, hogyha az elején elkezdem kenni akkor nem lehet, hogy a bőr nyúlékonyabb lesz? Vagy szerintetek ez az elmélet hülyeség?

Mindenkinek Kellemes Karácsonyi készülődést a hétvégére!

kispiskóta

Sziasztok!

Egy kis érdekesség:
A 2005-ben adott 100 leggyakoribb újszülött név:

http://www.nyilvantarto.hu/new/letoltes ... ev2006.xls

KépKépKépKépKép
uxi

Ha nem jön be:
www.nyilvantarto.hu -> statisztikai adatok -> közérdekű lakossági számadatok (itt van mindenféle "csemege" a nevekkel kapcsolatban).

KépKépKépKépKép
uxi

molkata! Imádoma blognait. Marad még nekem is egy adag? :lol:
Nagyanyáink szerint akkor nekem fiam lesz (de jó lenne), bár egy barátnőm meg 5 hónapig hányt a fiával. 8)

kispiskóta! Én se alszom túl jól. Bár ma pl. "csak" 4x keltem fel éjszaka pisilni, az 5.-nél már kikeltem az ágyból. Egyébként se voltam sose az a jó alvó, mindig is felébredtem legalább 1x pisilni éjszaka de 2 részletben azért ment az alvás. De így 5-6 darabban elég vacak.

monccs! Miből érzel kislányt?

uxi! És te miből érzed, hogy öcsi lesz?

orsi! Ez az UH mennyiség kicsit sok, nem? Van valami előzmény nálad, ami miatt jobban kéne figyelni? Mert ha nem, elég havi egy, max 3 hetente, de már az is sok picit.

KépKép
evica76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: