A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ma megnéztük Dominóval és Bubicsekkel Lencsi szülinapi DVD-jét, olyan jó volt! Vica még pocakosan, Angi icipici baba és naaaagyon sokan voltunk :)

indianyo

Sütöttem muffint apjuknak (mert mondta a telefonban hogy nincs jo kedve), erre B azt mondja rá, hogy "nyufin" :lol:
fibi

2 éve ilyenkor jött az első igazi fájás. :)

Ma meg Eszterrel Zanzáztam és Rékáztam a Camponában és jó volt. :) Azt is beleszámolva, h Réka keveset aludt és nyűgösködött, Eszter meg kitépte pár szál haját... sztem ha jobban formában van, Eszter nagyon pórul jár, ugyanis az első odacsapás-próbálkozásánál Réka is rendesen visszavágott. :)
Ja, és hogy min ment a harc? Hogy ki hova üljön a 2 személyes autókban... :lol:

Blaye,
köszi, és nektek is jó ünneplést Vincével!! :)
neet
neet

Indi,
nekem is eszembe jutott ez, és pont a jelentése miatt van versenyben a Martina, túl lágy az Emese. Csodálni szoktam ugyan a nőcis lágy nőket nagyon, távolról :-) nehezen megy nekem a rucitéma (és sok más), ezért lettem gépész.
Ez a baba úgymond már meggyógyított, rendet rak körülöttünk lépten-nyomon. A férjem informatikában szabadkultura harcos, free szoftverek. Kettőnk közül Ő a lágyabb gyengédebb gondoskodóbb. Fura lenne egy kis "anyácskás" kislány mellettünk. Nem is érzem, hogy a baba ilyen. Inkább huncut boszika. Én abban hiszek, bizonyos értelemben mi tanulunk többet a gyermekeinktől és nem ők tőlünk. A nőcis lányka hatalmas lecke lenne :-)

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Szép estét Mindenkinek!

Fibi, Denizsa!
Köszi az infokat a tornával kapcs., az jó lenne, ha tudnám vinni lánykámat, bár nem tudom, hogy a "gyereknélküliek" mennyire vennék jónéven?!

Kisün!
Köszi az "üdv"öt.

A havi egyszeri kismamaklubbról tud vki vmit (ahol a szülésznőkkel lehet találkozni)?

Pocakról még egyelőre nincs sok mesélnivaló, a 9 hetes uh-on akkora volt (mármint benne a babó), hogy 1 héttel idősebbnek mondta a doki, de az nem lehet. Édesen mocorgott, lánykáőm nézte egy darabig a monitort, majd közölte, hogy neki nem tetszik. Gondolom mást várt, maikor azt mondtuk neki, hogy megyünk megnézni kistesóját.
Most mennem kell, mert itt szekál...

Kép
szonibaba

éljen, elszállt minden.
alényeg:
Szonibaba,
ez az előadás a legjobb, ne hagyd ki. Érdekes, talizol a szülésznőkkel, elmesélnek midnent, lehet kérdezni, esetleg a szülőszobába is be lehet kukkantani, ha úgy van még, mint régen.
Nagytesó édes lehetett. :D
neet
neet

Fibi :) Akkor apa biztos jókedvre derül, ha meglátja a meglepit! :D Újabb pöttyök :( :( :(

Ildi :) Timi ennyire beteg? Bulást neki!!! Sztem köztük is érdemes tartani a 4 órát, de nem tudom biztosan :roll:

Indi :) Csak nem nosztalgiázol? Jó is az :wink: :lol:

Eszti és Réka édesek lehettek az autókban! :D

És ma meg tegnap annyi puszit kaptam a fiamtól, hogy már számolni sem tudom, és ez ollllyan jó :D :D nagyon tud ez a csibész a nőkkel (legalábbis anyával) bánni :lol:
denizsa

Neet, jó volt! A közös hányást még összehozzuk, csak aludjanak a kőcök. :wink:

Hűha, holnap nagy bababulik lesznek! :wink:

Jelentem kőc alszik, apa elment buliba. Egyedül itthon, na ki iszik meg velem virtuálisan egy sört? :wink:
zanza

Den, az volt édes, amikor Réka felébredt, akkor Eszti eléállt, hogy a közelben lévő fagyis pultot díszítő fagylaltmatricáról hozott játékból két fagyit. Ott tartotta a kis markában a "fagyit". Erre mit csinál a lányom, mikor Eszti megkinálja? Kiveri a kezéből, hogy hozzá nem érhet senki. :roll: :lol:
zanza

Zanza,
én ugyan nem komálom a sört ellenben mivel rohadtul ég a gyomrom, egy bögre tejjel becsatlakozom a sered mellé :wink: :lol: ded alszik itten is (hú, bakker, de nehezen aludt el... :roll: biztos a fogacskák) én meg itten kómában vagyok :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Festőállvány, aki szeretne az IKEÁ-ban van 995 Ft-ért. Fém olyan 2 m-es összecsukva, ekkora dobozzal kell hazamenni :-)

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Ez a két balettos öregúr pont olyan, mint a muppet showban a páholyos nagypapák - még véletlenül se értenek egyet :lol:

Szrek :) mitől vagy kómában?

Én csatlakoznék bárkihez egy sörre-borra! Mi a változatosság kedvéért még nem alszunk.

Jó fejek lehettek a lyányok ma, erős, önálló egyéniségek, ha találkoznak, de klassz :)

Hű micsoda dömping van most ünneplőkből :) Éljen Vince, Eszti és Istók és anyukáik, apukáik, tesók, kutyok, macsok, halacskák ÉS legyen mindenkinek sok öröme!

indianyo

Gyűlik itt a nép a virtuális vigasságra. :wink:

Indi, én sokat vigyorogtam, de ezzel asszem sikerült is elásnom magamat Eszti előtt, hogy komoly probléma esetén - nevezetesen épp fejmosást kapott a hajtépésért - ilyen idétlenül viselkedem, nagy felnőtt létemre. :lol:
Másik aranyos eset, mikor Rékát többféle módon próbáltam elrángatni a kismotor játéktól, mire ő hisztiben tört ki. Aztán felkelt és hívta Neetet, hogy akkor ő tegye fel a motorra. :wink:
zanza

Indike,
mert vmiket dolgozgatni kéne gépen, de nincs kedvem ill ehhez túl fáradt vagyok, de aludni meg nem tudok, meg mostanság túl sokszor tör rám az önsajnálhatnék.... :roll: :wink:

Kép

Kép

szrekuc

Indi,
by the way, az azért beszédes, nem, hogy pont Te, Zanza meg én vagyunk fent sokáig... :wink: :lol: vagy nem? :wink:

Kép

Kép

szrekuc

bocsi, én is fent voltam :mrgreen:
próbáltam dolgozni, de Isti végigordította az egész estét/éjszakát, félórás alvásszünetekkel. totál kétségbe estem, ilyen a fogak óta nem volt! szélgörcs kínozta (soha többé lencsét! pedig csak kóstolót kapott két kanállal), masszíroztam, ringattam, bekentem a pociját, kapott espumisant, colocynthist, végül 3-kor jobb híján egy kis panadolt, ekkor tudtam végre elaltatni. a munkának lőttek, nyitott szemmel aludtam a gép fölött, így inkább felkeltem hatkor, és mindjárt befejezem - az egyik részét. finoman szólva tele a tököm, és mintha egy percet se aludtam volna. nem jó ez így, jövő héttől legalább pár órára/egy délutánra kellene neki vmi felügyeletet szereznem, hogy ne éjjel dolgozzak folyton, mert ez baromi kellemetlen, és jó nagy fasság részemről.
bocs a kiborulásért, csak zombi vagyok :roll:

ami sokkal fontosabb:
BOLDOG 2. SZÜLINAPOT ESZCI ÉS VINCE!!!
Kép

votiv 8)
votiv

2 évvel ezelőtt ilyenkor 41+5 naposan orvosi elrendelvényre szépen bebattyogtam a H-ba. a vizsgálóban ott volt Neet is, akinek már igazi fájásai voltak!!
nemsokára talákozom a Szánthóval, majd saját felelősségre távozom a kórházból :twisted: :twisted:

de délután mégiscsak visszaszivárogtam, arra már szívesebben emlékszem! :wink:
négy óra körül mentem nst-re a szülőszobára, és Neet férje teljes transzban, az egész éjszakás vajúdástól kialvatlanul ott tipródott a folyosón :D ekkor Neet már a kitolásnál tartott, és nemsokára megszületett Eszci :D :D :D :D

votiv 8)
votiv

EsztI, Isti, Vince
BOLDOG 2. SZÜLETÉSNAPOT!!!!
kisün

Szrek :) valami rejtett mondanivaló van, amit én nem tudok megfejteni ebben a beszédes fentlevésben - vagy idegen nyelven beszédes ? :wink: önsajnálat fincsi, olyankor lehet az embernek jól leenni magát - mert hát alkoholt én hosszú ideje nem láttam, pedig egy jó kis borocska is megtenné :)

Votivia :) áááá lencse így megviseli Istikét? ajjaj.. tényleg újítsál be csakládtagokat délutánonkánt Istivigyázásra. És apafej szülinapi vacsija hogy sikerült?

Zanza :) jó fejek a lányok, na! majd beíratom Dét hozzájuk továbbképzésre, mert szerinte a magas hangon nagy hangerővel aktívan kommunikáló lények borzasztóan idegesítőek - és ebbe pillanatnyilag minden beszédesebb-sírósabb 0 és 3 év közötti lény beletartozik :lol:

Fibi :) nyufin :)

Unokahúgom szerint a virágok ősszel elszirmodnak :)

Deni :) száz puszikát adó Bálint édes :)

indianyo

Isten eltesse a szulinaposokat!
Kép

Gretinek meg jobbulast!!!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

küldök nektek pacákokat :)

http://www.flickr.com/photos/kramerton/

indianyo

egy baba-mama magazinnak kötelező ostobának lenni??? Feltételezzük, hogy minden gyesen lévő 2-es személyi számú egyed síkhülye, tudatlan és sekélyes gondolkodású?

indianyo

ESZTINEK ÉS VINCÉNEK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KIVÁNUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

ESZTINEK és VINCÉNEK és ISTINEK nagyon nagyon boldog 2.szülcsinapcsit :wink: kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

puszi
gigike
Vendég

Vince, Eszti boldog szülinapot! (elvégre 2 éve így történt a célbaérés!)

Kép

Kép
zanza

Sziasztok,

Ne haragudjatok, de megint nincs időm visszaolvasni csak kérdezni szeretnék, mert most már nagyon aggaszt a dolog.
Adél baba nyakán piros nagyon apró pöttyök jelentek meg, olyan mint a pattanás, csak kicsiben. Ezekre a pöttyökre azt mondta egy héttel ezelőtt a védőnő, hogy az izzadságtól vannak. Kenjem neki babaolajjal, csak ne hintőporozzam. Most viszont már továbbterjedt a kis fejére is és gyógyulni persze nem gyógyulnak. A testén sehol máshol nincsen és úgy veszem észre, hogy Adél babát nem zavarja, nem fáj neki, viszont nagyon csúnyák a pöttyök. Szerintetek ez tényleg az izzadságtól van? Találkozott már valaki ilyennel? Ha igen, nincs valami hatékonyabb módja az elmulasztásra?

Kép Kép
curse

ESZERnek és VINCÉnek Nagyon Boldog 2. szülinapot kivánunk!!!
fibi

Bocsánat:
ESZTERNEK!
fibi

Curse :) Az olajtól eldugulnak a pórusok és nem tud szellőzni a bőr. Ilyen kiütések gyakoriak, ha Adélt nem zavarja, én nem kenném semmivel. Pont a hintőpor az, ami az izzadságon segítene szeritnem. Ha zavarja, akkor a köldökcsonk-hintőport használnám, ha a kényes köldökcsonkra jó, akkor biztosan a kevésbé kényes egyéb tesfelületekre is... ha pedig híve vagy a természetes dolgoknak, akkor a körömvirágos vagy kamillás lemosás minden bőrbajokra ajánlatos :)

indianyo

Sziasztok!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT A LURKÓKNAK, ESZTINEK, ISTINEK, VINCÉNEK!!! :D

Curse,
a doktornéni könyvében találtam olyat, hogy újszülöttkori pattanások (tényleg pattanásszerű középpel stb); második hónap végére elmúlnak és csak a szülőket zavarja állítólag, bébit nem; az anyatejben levő hormonok miatt van és nem igényelnek kezelést, pláne vmi aggresszív alkoholos lemosást, akármit, mert az viszont árthat, begyullaszthatja a bőrt, miközben a pattanásoktól nem lett vna baja; magas víztartalmú krémekkel lehet kenni, de tényleh magától elmúlik :)
lehet biztos melegtől is; Adél még valszeg pici hozzá, de én Ábel hajlatait nlha szoktam fürdéd után hintőporozni, amit aztán egy komolyabb krémes masszázs követ :lol: (dehogyis; csak megpróbálom seperc alatt bekeni, mielőtt még ő tépi ki a kezemből a krémet :D )
remélem, ez segít; a lényeg, hogy semmi probléma :)

Kép

Kép

szrekuc

Indi,
úgy értettem, hogy ha jól sejtem, mi vagyunk az átmeneti pasihiánnyal küzdők... vagy nem? :?

Kép

Kép

szrekuc

Curse,
a köldökre való hintőport használjuk mi a hajlatokra; tesómnak mondta a védőnő, én meg tőle vettem át :D

Kép

Kép

szrekuc

Lányok!

Szerintetek hova vigyem az összekészített gyerekrucikat,cipőket és pár női ruhát?Valami olyan helyre szeretném ahol tuti,hogy jó kezekbe kerül.
Ha nincs más akkor megy a CORA-s gyűjtőkbe.

Köszi a tippeket!
20170114224602

Curse,
Bálintnak is voltak ilyen pattanásszerü pöttyök az arcán, és magátol elmult. Némely dokik adnak rá vmi jo kis krémet, szerintem is felesleges kenegetni...

Indi,
a MüPA-ban minden vasárnap van ilyen kreativ játszoház??
a jövö szombatot meg nem eröltetem, mert Rajtad kivül senki nem szolt, hogy szeretne... pedig nem én vetettem fel eredetileg az ötletet.

Mi ma kihasználtuk a napsütést, és átkompoztunk a Szentendrei szigetre, aztán sétakocsikáztunk, dejo volt :D

KépKép
fibi

Indi, Szrekuc, Fibi,
Nagyon köszi, most megnyugodtam. Azt hittem, hogy valami komoly baj, mert hogy múlni nem múlik, viszont egyre több lesz szegényemen :(

És most látom, hogy vannak szülinaposok :lol:
Boldog Szülinapot a nagy babáknak!!! :lol:

Kép Kép
curse

Juc,
én azon filóztam, h a Mikulásgyárba viszem a mieinket, csak azt nem tudom, h ruhaneműnek örülnek e... :roll:
de sebaj, holnap elvisszük, meglátjuk...
felvonulási téren van...

Curse,
az anyatejes pattanás legtöbbször a baba arcán van, és tényleg elmúlik, és tényleg csak az anyukát zavarja. Bnek és Iginek is volt, ma szépségesen szép a bőrük, SOHA SEMMIT nem tettem rá, mert semmi nem múlasztja el a pöttyöket csak az idő (mire hozzászokik a testük a brutál hormonjainkhoz) és őket meg nem zavarja, tehát minek??? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ZSan!

Játékot én is oda,de ruhát nem írnak :roll:
http://www.mikulasgyar.hu/

majd számolj be róla,oksa?
20170114224602

Juc,
most jutott eszembe,h az oviban gyűjtenek ruhákat romániai árvaházak számára 1-22 éves korig.
Ha nem találsz "jobb" helyet, szivesen elviszem!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi, Szrek, engem a gyerekdokink csúnyán lebakerolt, mikor elárultam, hogy a köldökhintőprral porozom a kis hajlatait, mert hogy az szerinte nagyon összetöri/karcolja az érzékeny kis bőrét.

a bábakönyv meg azt írja, eleve száműzni kellene minden poralakú cuccot a kiscsecsemők közeléből, és inkább megtörölgetni a hajlatokat, és csak tiszta vízzel kezelni a bababőrt, max a gyógyszertári fürdetőkenőccsel.

Curse, nekünk is voltak ilyen pöttyök, méghozzá ijesztően sok! :wink: anyatejes babáknál szinte mindegyiknél előfordul időnként, aztán elmúlik, néha visszatér, megint elmúlik... sztem sem érdemes kenni/porozni.
de ha nagyon aggaszt, csak mutasd meg Adél babát a gyerekdokinak.

votiv 8)
votiv

Curse,
sokan elmondták már, én is alátámasztom: pöttyökkel semmit se kell csinálni. Majd elmúlnak.

Mindenkinek köszönjük a köszöntést! És Vincének is mégegyszer boldog 2. szülinapot, remélem, kihasználtad a trónfosztás előtti utolsó tortás napot, ami csak a tiéd. :D

Szóval igen, terveztem, h pár óránként bejelentkezem némi nostalgy féleséggel, de se időm se energiám nem volt semmire. Mármint szgéppel. Egy pici helyesbítés Votiv felé: amikor a H-ban taliztunk, még igen messze volt a kitolás, Eszter végül fél 4kor buggyant ki. Apa kb 2ig bírta bent, aztán mindketten megkönnyebbültünk, h kiment végre. :lol:
Ma meg megpróbáltunk vponatozni a Camponában, de az valami félelmetes, hogy nekünk mennyire nem sikerülnek az ingyen dolgok!!!!! A kisvonat pont akkor robbant le, amikor felszálltunk volna....... ennyit erről.

Réka akkor volt a legcsúcsabb, igen, amikor látva anyja elszántságát, h indulás haza és nem a motorra, segélykérően fordult felém, h majd én biztos felteszem.. :D :D :D

Jucus,
mi a máltais konténerbe szoktuk tenni, és szeretném elhinni, h oda kerül, ahova kell. De végül is, ha bezúznák, miért csinálnának ekkora macerát neki? Szóval én elhiszem.

Eszter szeme meg 2 nap alatt tökéletesen meggyógyult (leglábbis annak tűnik, de még kenjük plusz egy napig), FLOXAL krém és csepp csodát tett! Köszi a gyógypusszancsokat. :D

neet
neet

Nem értem, miért mondhatta Zuzi multkor, hogy levették müsorrol a Szabadság, szerelmet? :roll: még mindig játszák, igy viszont nem tudok dönteni, hogy ezt vagy a Téglát nézzük e meg holnap. 8)
fibi

Mi a hónaljat poroztuk és a nyakat is. Olyan édes finom puha babaillata volt!!! Gyógyszertári cucc.
És nekem azt mondta a védőnő, hogy ha a köldökre már nem kell, dobjam ki a csonkport, mert az másra nem jó. :?
neet
neet

Neet!

Komolyan,már 2 éves Eszti?

ÉS Vince is?Örület!Boldog születésnapot nekik!

ÉS konténerből képzeld,használt ruhások kiszedik a cuccot :evil: pont ma olvastam erről egy cikket.Botrány!
éS sajnos Vöröskeresztes gyűjtésből már én is tudtam volna turni ,mert vannak helyek ahol ezeket a cuccokat árulják szóval nem adják oda a rászorulóknak. :roll:
20170114224602

Jucus,
na, pont ezt nem akartam hallani. :( Akkor mától a kukában végzik a cuccok. :x
És igen, nőnek ezek, mint a gomba. :D

Ja, és a nap beszólása:
(Eszter nagy hal és hajóimádó, ha még nem mondtam volna.. eleget.. :D )
Ma a citromokkal játszik, szedegeti ki őket abból a sárga hálóból, tudjátok, lehet ilyenben kapni. Kiszedi mind, nézi-nézi az üres hálót, majd mormogja: NINCS HAL!
:lol: :lol: :lol:
neet
neet

Jucus, nem tudnád belinkelni azt a cikket? nagyon érdekel!

Eszti nagyon édes :D :D közben visszaolvastam ám én is, 83-84. oldal :shock: :lol: és látom ám, hogy fél négykor született a már kétéves nagylány :D
és mit kapott ajándékba? hajót vagy halacskát?

két éve ilyenkor én még nem is fájtam, éjfél körül jöttek az első jóslók :D

votiv 8)
votiv

Votiv!
igazi újságban olvastam apósnál,de keresem neked 8)
20170114224602

Neet,
ezt csak Neked, csak itt és csak most: :lol:

"Freedom is not the absence of commitments, but the ability to choose - and commit myself to - what is best for me."
fibi

Esztinek és Vincének nagyon sok boldog szülinapot Kívánunk!!!! Szülőknek jó nosztalgiázást!
Anyukám szerint ilyenkor igazából az anyákat kellene ünnepelni, és amióta szültem (2x :lol: ), azóta igazat adok neki, szóval: Neet, Blaye, Isten éltessen Titeket sokáig!!!! :D

Votiv!
Neked is boldog nosztalgiázást, holnap Titeket ünneplünk! :D

Fibi!
természetesen csak abban a moziban és csak aznap este vették le a filmet :wink:

A Máltai Szeretetszolgálatról én is tudnék mesélni, az első férjem dolgozott ott fél évig...........

Mi jól vagyunk, csak tudnék éjszakánként többet is aludni :wink: :D
És kezdek elfáradni a családi látogatókba!
zuzmo1

Isten éltesse a kétéves Esztit és Vincét!!

Istinek is boldog szülinapot!! (már mindjárt holnap van :) )

Kép

Fibi :) Nagyon király programotok volt ma! :D

Neet :) Örülök, hogy Eszti szeme rendbe jött!! :D Édes lehet, ahogy "halászik" :D Láttam már játékboltban olyan kis "horgászcuccot": bot és vele műhalacskákat lehet kifogni, csajodnak bizti bejönne :wink: Kár, hogy lemaradtatok a Campis kisvonatról, Bálint nagyon élvezte :) sztem próbáljátok meg később is, mert még karácsonyig megy :wink:

Votiv :) A lencsétől szenvedett így Isti?! Szegényke :( lehet, hogy érzékeny erre is? Mert Bálint már többször kapott és imádja és semmi baja nem lett tőle. :?

Curse :) Írták már, de nálunk is voltak pötyik, így én is csak megerősíteni tudom, hogy elmúlnak maguktól, kár bmivel is kenegetni! És ha néha kicsit több van, akkor se ess pánikba, nálunk "hullámokban" jöttek.

Zanza :) Élelmes a csajod, hogy ha Te nem ugrasz neki, akkor keres mást :D :D

Zuz :) És mi lenne, ha egy kis "szabadságot" vennétek ki és majd később jönnének a látogatók? puszi Nektek :D
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: