Dettus,
én gesztenyét az elsők között adtam, megsütöttem, főztem és anyatejjel turmixoltam. Szerette. A céklát meg krumplival adtam.
Balim,
én már szerettem volna a kistesót, de leona még annyit szopizik, h ciklus a láthatáron sincs
Nagyon örülök, h minden rendben Esztivel.
Nana,
Leona nagyon korán ült, ne hasonlítsd hozzá Botit. Kb. 1 éve kezdett forogni, azaz mintha Boti most kezdené. A hozzátápit is 1 éve kezdtük, az etetőszékes kép is az elsők közül lehetett.
Borsika,
oldalakon keresztül lehetne eszmét cserélni erről a témáról. Csak 2 dolgot említek meg:
1. Lehet rossz az ISO, lehet rossz a rendszer, a hozzáállás iszonyú sokat számít. Mind szakmailag, mind emberileg. Emberileg érthető, szakmailag meg pl. arra gondolok, ha keveset szopizott a baba lehet úgy is vigasztalni az anyukát, h nem baj, tegye csak mindig cicire és menni fog a szoptatás és úgy is, h nem baj anyuka, az a lényeg, h ne éhezzen a baba, majd adunk tápszert, azon is felnő. Emberileg mindkét válasz oké, mégis két ellentétes irányba indíthatja el a szoptatást. És ez csak 1 példa volt.
2. Nagyon megmérgezi az első napok örömét, h folyamatosan résen kell lenni, állandóan kérni kell olyan dolgokat, amik ezek szerint általatok is természetesnek kellene lenni, hogy folyamatosan meg kell védeni szinte a gyerekemet, mert nem mond senki semmit. Ezerszer leírtam már, h hol marad a tájékoztatási kötelezettség?
Sokkal jobb és szebb lenne MINDENKI számára, ha magától értetődő dolgok valóban úgy történnének, ahogyan kell - főleg, ha Ti is így látjátok a dolgokat.
Az meg, hogy ne legyen a "baba kárára"...????? Nincs a kárára az, ha nincs 24 órán keresztül az anyával? Nincs kárára, ha éjjel X-szer felébred és nem tudjátok álomba dajkálni, mert kevesen vagytok ennyi babára, ezért sír szegény? Nincs kárára, ha vizet, cukros vizet, tápszert kap, anyatej és anyához bújás helyett? És sokáig lehetne ezeket a kérdéseket folytatni.
Én a Liptai-féle alvásdologhoz inkább nem szólok hozzá

, merthogy hú de rosszul csinálom ezek szerint a dolgokat. Sebaj, Leonának biztos más a véleménye erről.
Mikor megy egyébként ez a műsor? Hogy van ideje és energiája ennyi idős baba mellett 2 műsort vezetni? Nem értem...
Nana,
majd teszek fel Mikulásos képeket. Lányok, főleg Leona, nagyon megijedtek a Mikulástól, de ahogy elkezdte előszedni az ajándékokat a zsákjából...minden rendbejött
Potykamanó,
válasz ment. A babanet órája 1 órát siet, de valóban későn fekszek, mert csak akkor van időm magamra, férjemre, lakásra, amikor Manóm elaludt. Ez van. Reggel bezzeg alig tudok felkelni.
Roz,
nem semmi vagy! Segítettek a gyerekek a sütikészítésben? Honnan van ennyi energiád?
Köszi a meghívót!