A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni

Szia Lilo!

Néhány topikkal alattunk van az "ABO összeférhetetlenség" topik, most írtam én is. Neked is hasonló problémád van? Miről van szó?

Kép
dijcsi

Sziasztok lanyok,

Hizas tema: szerintem is ez teljesen alkat fuggo, en eddig 8 kilo plussznal tartok. Mi 2 hete voltunk parommal otthon Magyarorszagon es anyukam isteni foztje miatt hamar felszedtem plusz 2 kilot, de miota hazajottunk ezt le is adtam ugy hogy eszre sem vettem. Nekem mindig is jojozott a sulyom felfele-lefele 3-4 kg-ot, gyorsan hizom es gyorsan is adom le, nincs ez maskepp most sem. A baba elveszi ugyis ami neki kell, tehat szerintem nincs mit nyugtalankodni ha veszit az ember par kilot, ha amugy a baboca rendben fejlodik. :)

Babamozgas: nekem a 22. het korul valt biztossa, hogy erzem, mivel az elso baba eleg nehezen tudtam elotte eldonteni, hogy amit erzek az belmozgas vagy a kicsi. Most mar olyan erovel rugdos, hogy neha meg kell allnom venni egy nagy levegot! :D :D :D

Koszonom a segitseget mindazoknak akik irtam a korhaz csomag osszepakolasarol! Nekem nagyon sokat segitette, el is keztem osszekesziteni.

:?: Korkerdes

Tegnap este ota mikor jarkalok, vagy allok akkor egy feszito erzest tapasztalok "ott lent", olyan mintha szakadnek szet... (mintha spargaban uldogelnek, pedig teljesen ossze vannak zarva a labaim, iszonyu furcsa erzes!!!! :shock: ) Nem nagyon fajdalmas, csak inkabb kellemetlen. Meg az zavar, hogy nem teljesen ertem, lehet, hogy a picur fejecskejet egyre lejebb nyomja? :?

KépKép
KépKép
pannica

Sziasztok!

Tegnap voltunk a 18 hetes uh-on és mindent rendben találtak.
A picink nagyon kislányos képet festett a doki szerint!
De a lényeg, hogy egészséges!

Este olyan mocorgást rendezett, hogy Apa is érezte, hogy a kicsi lánya milyen erős....

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Pannica nem tudom te is azt érzed amit én ,a hüvelybemenetnél sz okott fura érzésem lenni mintha kicsit fájna de csak pár másodpercig.De én sem tudom mi ez az érzés. Ma voltam az uh-n és nagyon csalodott vagyok mert nem tudták megmondani a bébyke nemét,majd 2-3 hét múlva.Nektek mikor mondták meg? Meg bejött velem az apuka is és végülis nem mondták neki mit kell nézzni meg nekem se mutatták meg a monitort!!!:( Veletek ez,hogy volt? Csak nagyon rossz mert annyira vártam azt semmi nem volt! De az afp az jó lett:) legalább ennyi jó történt ma ,na meg a béby is jól van !!!!!!!!:) Tudja valaki,hogy hol lehet megnézzni hogy mi mit jelent az uh-s papiron? Ja és vissza raktak 17hét és 2 napra:((((
Vendég

ja es meg valami..
nem akarok panaszkodni de itt aztan semmifele karacsonyi hangulat nincsen. Odakinn 18 C, hetagra sut a nap es a bugainvilleak viragoznak a teraszon!

Tegnap felraktam a karacsonyi dekoracio egy reszet a lakasban es enyhen hulyen ereztem magam... :? valahogy hozzaszoktam a borus, hideg otthoni idohoz ilyentajt es szinte hianyzik...

KépKép
KépKép
pannica

Szia Bacsbern,

nem en nem a huvelybemenetnek erzem hanem az osszes izomnal korulotte ("pelvic foor"). (Korabban nekem is volt ez a huvelybemeneti hirtelen fajo erzes, de mar regota nincsen)

Ne idegesitsd magad, neha nagyon bunkok tudnak lenni az ultrahangon tudom, de valoszinuleg meg nem lattak a baba nemet, nalunk a 25. het korul derult csak ki. Mindenesetre ne legyel nyuszi, legkozelebb amikor mesz ultrahangra kerd, hogy mutassak meg a monitort mert latni szeretned a babadat! Orulok, hogy jol vagytok mindketten!

KépKép
KépKép
pannica

sziasztok.27 hetes terhes vagyok.4d uh-n észre vették,hogy nincs minden rendben a babám szivével.Aki hasonló problémával küzd vagy van tapasztalata ezzel kapcsolatban legyenszíves ossza meg velem.egy aggódó anyuka.

köszi.Anikó.
szenasianiko

Sziasztok!

Tegnap voltunk a védőnőnél és teljesen lelkibeteg lettem azóta!
A múltkor örültem,mint majom a farkának,mert csak fél kilót híztam majd két hónap alatt,mostmeg másfél hónap alatt felszaladt 3,5 kg.Ha belegondolok mi lesz még a végére....Bár igaz,hogy az elmúlt hónapban sok csokit ettem meg somlói galuskát,pedig mindet utáltam régen.De most ezekkel leállok!Itthon mindenki nyugtat,hogy nem is látszik,hogy híztam csak a hasamon,de engem nagyon zavar,mert ugye nem indultam nádszálként!

Pannica:
Karácsonyi hangulat???Évek óta nincsen.Idén sem,főleg,hogy a párom szenteste éjszakás!!!Majd visszatér a hangulat,ha már meglesz a baba,meg nem ártana hozzá egy kis hó is.

Babcsern:

Nekünk a 13. hetes uh.-n mondta először,hogy fiút lát,de ne vegyük biztosra,aztán a 19. hetesen biztossá vált!
El hiszem,hogy csalódtál,mi az,hogy nem mutatja meg a monitort?
A te babád! :evil: Nagyon sajnálom.Szerintem se hagyd magad legközelebb! :(

Ancsa:
Nálunk már nemcsak,hogy érzi apa a mozgást,de ma figyeltem meg,hogy már kívülről is látszik!Próbáld ki.Feküdj le és figyeld a pocit,amikor rúg,látni fogod!

Na jó,leállítom magam!
Vendég

Nekem is van ez a feszítő érzés de tudom hogy a babám fejjel lefelé van már nagyon régóta inkább a medencét feszíti szerintem.de ha szólok neki hogy forditsa el a fejét akkor enyhül :):):)

Én 30 hetesen tudtam meg hogy kisfiú igaz én mintha láttam volna a 18 hetes genetikain is valamit lifegni :) de a 30 héten már tuti volt.

nika70
Salgótarján

Sziasztok!!

HIZÁSról az a véleményem, hogy a védőnök meg a dokik legtöbbször csak azt érik el, hogy idegeskedjünk emiatt, ami ugye nem tesz jót a bébinek...Persze mondják meg, hogy mi lenne az optimális hizás, de ne csesztessék már ezzel a kismamákat. :evil:
Az ex dokim pl igy kezdte: "látom magácska hizásra hajlamos, ajjjjaajjj, majd nem fogja tudni leadni...mit fog szolni a férje" na majdnem elküldtem a tudjátok hova........ Lényeg a baba egészsége és igenis lemennek azok a kilók gyorsan a szülés után.

Korenáról ne tud senki semmit? Naaagyon réég eltünt!!!!!!! És FENIX? tessék irni!!!!

elizabeth, remélem mostmár rendeződtek a dolgok!!??
Vendég

Elizabeth:
visszatérve a vérzéshez, dehogynem paráztam, minden alkalommal, amikor úgy tűnt, hogy végre elmúlt, újra jött egy kis vérzés. Egyszer meg sugárban az utca kellős közepén. De mint ha elvágták volna, a 12. hét után nem jött semmi. Szerintem akkor vándorolt feljebb a méhlepény, addig félig a méhszáj felett volt.
Viszont azóta két alkalommal is volt egy pici vérzés, amikor a doki megvizsgált. Rá is kérdeztem és azt mondta, ez normális, mert ilyenkor vérbővebb minden ott benn. De hidd el, még most is megijedtem, ez szerintem normális reakció.

Pannica:
itt is 12 fok van és nincs sok karácsonyi hangulat, a boltok is üresek, szerintem az emberek kicsit el vannak kenődve a szar gazdasági helyzet, meg a megszorítások miatt. Vagy majd utolsó napokban fog mindenki rohangálni és beáll a város. Szerintem a Karácsony már nem ugyanaz, mint régen, de talán gyerekkel más lesz, már nagyon várom, hogy jövőre hármasban ünnepeljünk.

A feszítő érzés nem tudom, mi lehet, nekem inkább égő, nyilaló fájdalmaim vannak legalul, de olvastam, hogy ilyenkor normálisak a medencefájások.

Kép

Kép
rekanna

Anikó!

nagyon sajnálom, hogy a babádnál valami rendellenességet észleltek, én nem tudok mást tanácsolni, mint hogy esetleg menj el egy másik ultrahang-ra, hogy ott mit mondanak.

Kép

Kép
rekanna

Szia Aniko,

en is csak azt tudom neked tanacsolni menj el egy masik orvoshoz is es vizsgaltasd meg a babat. Az orvos is ember, ok sem tevedhetetlenek. Probalj meg minnel tobbet kideriteni arrol mi is a baj es (tudom ezt konnyu mondani) de ne idegeskedd magad halalra.

A ferjem unokatestvere mikor a harmadik babajaval volt terhes kideritette valamelyik vizsgalat, a terhesseg korai szakaszaban, hogy a babanak igen nagy eselye van a down korra. Az orvos azt javasolta vetesse el a babat, o persze hallani sem akart rola. Ket masik orvoshoz is elment, akik megerositettek abban, hogy tartsa meg a babat, mert ugyanakkora eselye van egeszsegesnek szuletni mint betegnek. Ma van egy 2 eves gyonyoru makkegeszseges kislanya! Bizz magadban es a kicsidben! :D
Es mindenkeppen szamolj be a fejlemenyekrol!

KépKép
KépKép
pannica

Szia Anikó!Nagyon rossz lehet,de szerintem is menjél el másik dokihoz!!!A másik dolog,hogy mit mondtak mi a baj és hogyan tovább?Van valami konkrétum?De ne gondolj egyből a legrosszabra,volt kolleganőmnek is azt mondták,hogy az ikrei közül az egyiknek valami nincs rendben a pici szivével(valami kamratágulat)!Ma már fél évesek és nagyon jól vannak!puszi

KépKép
vicuska

Sokszor írtátok,hogy nektek valami nem stimmel a táppénzel,nem minden hónapban küldik!Igazából nekem nincs problémám ezzel,csak kíváncsi vagyok nektek mi is a probléma?

KépKép
vicuska

vicuska,
Mivel TB kifizetőhely a munkahelyem nálam is minden ok a táppénzzel, minden hónapban ugyan úgy utalják, mint addig a fizetést. Viszont azt hallottam, hogy aki közvetlenül az OEP-től igényli, tehát nem tb kifizető hely a melója, akár néhány hónappal később kezdi folyósítani az OEP...

Tud valaki olyan boltot, ahol viszonylag olcsón lehet kapni 4 részes baba ágyneműgarniturát? Én már megnéztem egy párat boltot, és eléggé magasak az árak.... Ami jól is néz ki, az min. 13 E ft... Nagyon tetszik a Brendonos, de hát az árak...

Kép
dijcsi

Vicuska:

Nekem az a problémám a táppénzzel,hogy augusztus 23 óta vagyok itthon és azóta csak egyszer (Októberben) kaptam pénzt, valami előlegnek nevezett valamit,ami 28.000 ft.- volt!Azóta egy fillért sem kaptam,csak utazom abból a kevésből ami van,hogy mindíg rendszeresen felérjenek a táppénzes papírok!!!
Én úgy képzeltem,hogy majd mindíg rendesen kapom,aztán azt egy az egyben félretesszük a babóra.Na hát ehhez képest.....
Vendég

Sziasztok!

Anikó! Én is azokhoz csatlakozom, akikazt mondják,fordulj másik dokihoz! Állítólag ahány orvos,és ahány UH készülék,annyi diagnózis,ami mondjuk elég gáz. Van egy ismerősöm,neki egyszer azt mondták a 20. hét körül,h a babának vese gondja van,nem tudom pontosan mi,de majd műteni kell,stb. Na azóta se látta egy orvos se,pedig nemsoká megszületik,és mindenki más szerint teljesen egészséges.

Táppénz téma: Az én munkahelyem sem kifizető hely, és azt mondták, h leghamarabb febr. elején számítsak valami pénzre,hamarabb nem fogja az OEP folyósítani. Nov. óta vagyok itthon, és már most szűkös kicsit. Nem tudom,mi lesz,ha elfogy a megtakarítás,ráadásul el kéne kezdeni vásárolni Samunak...
Örüljetek,ha TP kifizető melóhelyetek van!

Ja, és Korena és Fenix tényleg eltűntek,remélem mnden ok. velük! ÍRJATOK,HOGY JÓL VAGYTOK!!!

Kép
babzsák

Üdv!
Én itt új vagyok.
Érdekelne, hogy kinek mértek 2000 értéket a vizsgálatok során. Ami azt jelenti, hogy megrövidült a méhszáj, de zárt. És hogy hányadik héten mérték. Nekem a 19 héten. Az is érdekelne, hogy kit érint a haskeményedés, és hogy hányadik héten jelentkezett, milyen gyakran van. Köszönöm.

Kép
rita623

Sziasztok Lányok!

Megvolt a genetikai uh, és minden ok!!! Dávid Viktor nőtt egy csomót 1 hét alatt :lol: és már 360g 8)

Táppénz! Mivel ez a munkám tudom, hogy a TB max másfél hónap után folyósít, ha minden papír rendben van!!!! Szóval akik még nem kaptak azok érdeklődjenek magánál a folyósító szervnél, mert akkor vmi nem ok!!!! Előleget csak akkor adnak, ha vmelyik papír hiányzik.
Rita nekem is 2000 et írtak a 18.héten, de semmi gondot nem említett a dokim.
Én most tartok+3 kg-nél, de én nagyon oda figyelek :)
Dia

[link=Kép

Kép
dia1

Sziasztok!

Irigykedek, mindenki erzi mar a babat, en meg olyan bizonytalan vagyok, hogy inkabb azt mondom, szerintem meg nem erzem. A vedono ma azt mondta, semmi gaz, raer, egyenfuggo, meg hogy probaljak hanyadtfekve ernyedt hasfallal figyelni ra. Probaltam. Semmi :cry: , beragtam. Majd megerzem, amikor meg kell, nem?

Bacsabern, eleg durva, amit az UH-rol irtal. OK, hogy a doki ert hozza, neki kell latni, de azert egy kis joszandek szorulhatott volna bele!

http://www.babaszoba.hu/topics/9month/week/16
Itt talalsz a roviditesekre magyarazatot (jobbra), meg minden aktualis hetre egy-ket jo dolgot.

Ti szoktatok magazinokat olvasni? (Kism., AL, Bm.) Eleg gagyi nemelyik, 5 perc alatt atlapozhato. Meg a Kism. a legjobb talan. Viszont van a Heim Pal korhaznak egy olyan gyujtogetos lefuzos kiadvanya.
Na, ez nekem nagyon tetszik, minden kartya kesz haszon, es erzodik, hogy szakemberek allitottak ossze.
Ha esetleg vkit erdekel: http://www.dashofer.hu/?fejezet=1&alfej ... roduct=ELT

Szep estet!

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok lányok,

sajna csak párnaponta kerülök net elé, ilyenkor meg alig győzöm végigolvasni az irományokat.

Klassz, hogy újabb rugdosók lettek köztünk, sztem is csodás érzés, éés nem csak az első, én mindig ha tehetem megállok abban amit csinálok és a pocimra teszem a kezem, meg néha megpaskolom, hátha felbuzdul folytatni a tesit. Sztetek nem bántom vele? Ugye nem??!!

Anikó sztem is menj el msáhova is, ne add fel elsőre, hátha nincs is baj!

A hízásról anniyt, hogy aki nem átlag, okés, ne zabálja agyon magát, de sztem aki nem duci, nyugodtan egyen, amit kíván. Ne már, hogy pont terhesség alatt koplaljunk!!! Én eszek mindent, csokit is, az is beletartozik a napi egészséges szükséges kaják közé, a két kocka csokesz. Mellesleg én eddig 3,5 kilót híztam, de gondolom lesz ez több is...

Puszi mindenkinek!!

Arra lennék kíváncsi, hogy ki meddig tervezi/te a meló erőltetését? Én gondoltam szülés előtt 1-2 héttel abbahagyom, de már néha most megerőltető (Elsősorban a gondok miatt, mindig azon jár az eszem, nem a melón. Csak ülök a szobámban és nézek ki a fejemből...)

Na télleg puszi, vigyázzatok magatokra!

Zsó

Kép
[/url]
gypsophila

Sziasztok!

Csajok veszélyes ha bekeményedik a has?
Nekem ma bekeményedett kétszer is, mit kell ilyenkor csinálni elég ha pihenek?

Rena
Kép
rena12

gypsophila
én úgy voltam vele, hogy majd idő közben eldöntöm, hogy meddig birom.nem voltam még 7 hónapos amikor inkább itthon maradtam. el sem tudom képzelni, hogy valaki hogy birja az utolsó hetekig, pedig nálam semmi gond nem volt a terhesség alatt, de eszerűen most már semmi nem jó, főleg nem huzamosabb ideig...se állni, se ülni se mászkálni... :roll:
Vendég

Anikó!
Gyorsan menj el másik dokihoz!!!
Az a doki, aki itt a lakóhelyemen van, eddig kétszer mondta azt, hogy "jó lenne ha meggondolnánk, hogy mi a szándékunk ezzel a babával!" Egyszer a tarkóredőt mérte túl korán, ami miatt korionbiopsziát kellett csinálni, aztán meg cisztát talált a baba fejében. Az első eset borzasztó volt, senkinek sem kívánom azt a 2 hetet, amikor azt hittem beteg a kisbabám. Másodszor már rutinosan nem is foglalkoztam vele, még aznap elmentem inkább 80km-rel arrébb, hogy egy másik doki is nézze meg. Tényleg volt ciszta, de jóval kisebb és 2 hét múlva felszívódott. Ja, és az a doki rögtön megnyugtatott, hogy ez gyakori, ne ijedjek meg. Azóta nemigen járok a helyi orvoshoz, csak ha vmi kötelező dolog van.
Szóval, menj és nézesd meg még legalább egy másik orvossal, mert lehet, hogy nincs is baj, csak jól beparáztat ez az orvos.
Addig pedig ne idegeskedj!!!

Pusz: Judit

sch.judit

Macsek,

nyugi a babamozgással, engem annak idején behülyített a védőnőm, hogy mivel karcsú alkat vagyok, akár már a 14. héttől is érezhetem. Egyfolytában vártam, de végül csak a 19. héten éreztem és akkor sem annyira biztosan. De az is teljesen normális, ha csak a 22-23. hétben kezd el mocorogni. Eleinte csak keveset fog, főként este meg kaja után, aztán már majdnem mindig, hogy néha már jó lenne egy kis pihi is. Nálam ráadásul valemelyik testrésze be szokott szorulni a bordám alá, gondolom ő elvan ott, de engem nyom.

Az újságokról annyit, hogy én nagyon egyszerűen megoldom a dolgot, mindig elmegyek a Brendonba havonta és begyűjtöm ingyen a régi Anyák lapját meg a Babamagazint. És Pesten két üzletben is kaptható régi Kismama is. Szerintem nem rosszak, csak a tesztek lehetnének kritikusabban meg elvileg ismétlődnek a témák, tehát ezért nem fontos a legújabbat drága pénzért megvenni.

Kép

Kép
rekanna

Rita623:Nekem az elejétől fájt a hasam, kb. a 16. héttől mondta a doki, h meg van rövidülve a méhnyak 2 cm-re és egy jó pár ideje keményedek rendesen!Pihentem pedig sokat, igaz 2 hónapja újrakezdtem a tornát, ami nem tett jót! % napig befektetett a kórházba a dokim, kedden jöttem haza, Seduxent és nagy mennyiségű magnéziumot is szedek hónapok óta, de igazán nem nagyon tudok semmit csinálni, mert egyből fáj a hasam!! Hát ennyi! :lol:

Kép
gyanixi

Rita623: Nekem az orvos végig 2000 mért, tegnap voltam és akkor is, eddig nem említette hogy gond lenne.
A poci keményedés 22 hetesen volt először akkor voltam is kórházban ,de elmúlt.
Múlt héten megint jelentkezett, úgy hogy pihi van itthon.
Ha túl mozgom magam vagy hajolgatok akkor keményedik.
Leálltam minden házi munkával,szalad a lakás!
De a hátra lévő időt nem szeretném kórházban tölteni.

Ha gyakori a keményedés fordulj orvoshoz,jobb utánna járni mi okozhatja!
Üdv Zsu

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.

Sziasztok!

Nekem a keményedés miatt pihit javasolt az orvos, illetve 3x2 Magneb6-ot. Ez a minimális adag, mert annál kevesebbet állítólag nincs értelme bevenni, különben semmit nem ér.

Üdv: Panna

Kép
pannabab

Sziasztok!

Ma voltunk UH-on,és KISLÁNYT VÁROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hát nem tudom elhinni! Annyira szerettem volna az elejétől fogva kislányt! Bár azt mondta a doki,hogy 80%,de remélem,hogy ezután se nő ki már ott semmi..... Tök jó érzés,hogy tudom,hogy kislány van a pocakomban! (A "nagy"lányomnál csak a szüléskor derült ki a neme...) Pont a korának megfelelő méretű,valószínűleg akkora lesz,mint a testvérei (3 és fél kiló körüli).

Pannica:
A feszítő érzés nagyon rossz... Attól van,hogy a medence tágul. Nekem már most sokszor még a combcsontomba is nyilall a fájdalom. De a végefelé a legrosszabb.

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Rita 623 : nálam egyfolytában 2000-t mérnek és már a 34. hetet nyomom :)ne aggódj
keményedés meg lehet a sok mozgás hirtelen mozdulat stb de ha túl gyakran van és pihenésre sem múlik mutasd meg dokinak

gypsophila: A hyzással kapcsolatban ne haragudj de nem értek veled egyet. én eleve 103.8 kg-ról indultam és nem diétázom nem fogom vissza magam a kajában sem az édeségben és most 110.5 kg vagyok és még 6 hetem van hátra ez pontossan 6.7 kg és nem vagyok átlag súlyú ellenben a barátnőm 58 lkg-val kezdett ponosan egyidős velem és már +17 kg-nál tart és nem eszik mindent.Szóval ez nem függ attól ki mennyivel indul az elején sőt a sogórnőm 50 kg.ról25 kg.t hízott. Bocsika :D

Barbamami gratula a kislányodhoz :)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

ma voltunk ctg-n a szívhang jó, és már voltak ritmusos összehúzódások reggel a gép szerint, én csak annyit éreztem, mintha meg akarna jönni.
Képzeljétek volt ott egy cigány csajszi, aki 24-ik héten volt és eddig egyszer ment el uh-ra, a doki le is cseszte. kiderült, hogy össze kell varrni a méhszáját, mert kinyílt.

Barbamami
Gratulálok a kislányhoz, van már nevetek?

Rita
nekem már a 22-23. héttől 2000-t mértek, pihiznem is kellett, meg magnét szedni én 2*2-t szedtem, késöbb a foggyulladásom miatt 3*2-t, ezektől olyan méhszájam lett, hogy már lassan robbantani kell. Onnantól keményedett is, erre is magnét és pihenést szoktak javasolni.

Rekanna
nekem is tapossa a bordáimat, néha elég kellemetlen. A lábaival a bordáimat tapossa, meg oldalt fent a hasam érzékeny részét, alul amit útálok, mikor a kezeivel bökdösi a hasam legalsó részét. Ahogy nől egyre rosszabb. Viszont ha nem mozog meg parázok.

Anikó
Szerintem is menj el másik dokihoz is, mert velem még a 23. héten egy barom a Baross utcában el akarta vetetni, de ott volt a kezében a jó amnio eredmény.

Kép
Kép
bbeti

Barbamami! Gratulálok, hogy a kislányosok táborát növeled Te is! Örülök az örömödnek.

Nekem még nincs ilyen feszítő érzésem. Ez baj? Nekem még nem készül a csontozatom, a medencém? Vagy lehet a farfekvés miatt?

Gypshophila! Én most fejezem be a melót, de azt hiszem, már nem is bírnám tovább csinálni. Tényleg így van, sehogy sem jó már: hosszabb ideig nem jó egy helyben ülni, sokat nem bírok már mászkálni, az utazás is fárasztó már... Én tutira nem bírnám a szülés előtti 1-2 hétig a munkát.

Rena! Szerintem beszélj a dokiddal mindenképpen!

Dia! Örülök, hogy minden rendben volt az UH-on.

Pannica! Hát ilyen melegben nekem sincs egyáltalán karácsonyi hangulatom. Hihetetlen, hogy két hét múlva karácsony és olyan, mintha tavasz lenne.

KépKép
nanett

Voltunk nődokinál. Nem kellett sokat várnom,csak 1 ember volt előttem. Míg várakoztunk kifújtam a nozim,és erre elkezdett vérezni. Sose vérzett még életemben így,kicsit megijedtem. A doki megmérte a vérnyomásom,és minden rendben volt. Az orrfújástól megpattant egy hajszálér valószínű.

Megvizsgált,minden ok, a baba is nagyon aktív és már 80 dkg,és a doki is ugy látta,hogy kisfiú,bár nagyon zárta a lábait. Legközelebb majd január 4-én kell mennem. Vittem mikulást is a dokinak,nagyon örült neki.

Volt ott egy kismama,aki tegnapra volt kíirva,de semmi,pedig már nagyon szenved,és a nyákdugó is elment nála.

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

barbamami, Üdv a kislányosok körében :-) gratulálok!!

bbeti, a romasztori nem semmi... ÉS tökjó, hogy már vannak összehúzódások!!mit mondanak mennyi van még?

Tényleg semmi téli hangulat nincs... eshetne a HÓÓÓ, az úgy szeretem!!!!!!!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Pocikeményedés...Nekem is szokott keményedni de valamikor kb.3-4 alkalommal egy nap.de szerencsére nem mindem nap. Szerintetek ez nagy baj lehet!?? :oops: Mert eddig nem tulajdonitottam neki nagy jelentőséget,de csak azért mert az olvastam hogy ilyenkor edz a méh.
De eddig minden rendben van a pocaklakommal és mindennel!

Dica
Vendég

Jó reggelt lányok! :lol:

Január 2-án megyek 4D-re a Schöpf Méreibe! Megkérdezték,hogy akkor hány hetes leszek,mondiom,hogy közel 31. Erre a dokinő megkérdezi,hogy nem-e lesz az késő már? A 31. hét után is szoktak 4D-t csinálni szerintem,azért sem értettem.
Idén semmiképpen nem tudnék menni,mert a párom az ünnepek miatt sokszor 12 órázig még 7végén is,és vmikor pihennie is kell.

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Boszibaba nekem azt mondták hogy a 25-30 hét között a legjobb de szerintem attól hogy te 31 hetes leszel csak annyiban más hogy kissebb részletekben látod majd a babódat.Ne aggódj:)

nika70
Salgótarján

Sziasztok! Gratula Barbamaminak a kislányhoz,én is lányt szeretnék jobban! Nem tudom volte valaki a 17. és a 20.hét között 4d-n? Én nagyon szeretnék menni de azt mondták ,hogy ilyenkor még nem érdemes mert még kicsit ugyis "ufos" a baba? Köszönöm lányok a tegnapi megértéseket az uh-val kapcsolatban,nagyon jól esett,hogy megoszthattam veletek ezt a szörnyű dolgot! Este majd megprobálok én is pocis képet felrakni,mert már azért látszik rendesen! 1-2 hete méd azt írtam hogy nem igen látszik ,de most hirtelen nagyon megindult eddig mindenki megjegyezte milyen szépen gömbölyödik már!!! Nektek is ilyen hirtelen indult meg a poci nővés?
Vendég

Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy csak most írok, nem tudok mindennap netezni, otthon nincs hozzáférésem, csak a munkahelyemen, lyukas órában (tanár vagyok). Februártól otthon leszek (a 3.harmadtól), így beszéltem meg a munkahelyemen, az orvos is mondta, hogy így lesz a legjobb. A munkát egyelőre elég jól bírom, de később biztos nehezebb lenne. Én is kíváncsi vagyok, rendesen utalják-e majd a táppénzt, nekem elég fontos lenne, bár a férjem egy angyal, mindenről gondoskodik.
4D ultrahangon mi is voltunk a 18. hét végén, ott derült ki egyértelműen a baba neme (nem végig volt 4D, a 2D-n mutatták meg, hogy mit kell nézni.) Akinek elege van az unott orvosokból, akik fél perc alatt lezavarnak a kötelező ultrahangon, annak csak javasolni tudom a 4D-t, igaz, 10.000-Ft-ba került, de egy komplett uh-s szűrést is tartalmazott, és a doktornő nagyon kedves és készséges volt. Mi a MediMomban voltunk a Mom Park Bevásárló Központban. Előtte pár nappal voltam a SOTE I.sz. klinikáján genetikai tanácsadáson, 8-ra volt időpontom, ehhez képest 12.15 lett vége. Az egészből az akció kb 6-7 perc volt, a többit vaspadokon várakozva kellett tölteni a folyosón, elég rosszul lettem. Nem találtak semmi rendellenest, minden korábbi leletem rendben volt, kombinált önköltséges down-szűrésen is voltunk, amit a vérből végeznek, a SOTE-n mégis azt mondták, hogy csináltassak amniocentézist a korom miatt, és mikor közöltem, hogy ha minden arra utal, hogy rendben van, akkor inkább nem vállalnám a vele járó kockázatot, megkérdezték, hogy akkor minek jöttem el a tanácsadásra. Elég lehangoló volt. Egyszerűen csak megerősítést vártam és szerettem volna tudni, hogy ők nem láttak-e valamit, amit a korábbi vizsgálatokon nem vettek észre.
Úgyhogy szerintem is érdemes több dokit is megkeresni, és nem kell mindjárt mindenbe belemenni gondolkodás nélkül.
Az én orvosom is mondta, hogy szedjek Magne B6-ot, de én csak napi egyet szedtem eddig, mert iszonyú étvágyat csinál, pedig így is szép egyenletesen és megállíthatatlanul hízom. Tényleg csak 3x2 használ? Eddig még nem volt haskeményedésem, de még csak a 21. hét elején vagyok, és később szokott jelentkezni.
A baba mozgását a 17.hét óta érzem, de eleinte elég gyenge volt, és mostanra sem sokat erősödött, olyan, mintha apró buborékok pattannának szét belülről. Eddig összesen csak 2-3 erősebb rúgása volt, ezeket szerencsére a papa is érezte. Vannak napok, amikor szinte egyáltalán nem érzek semmit, ilyenkor parázok rendesen, hogy minden rendben van-e a drágámmal.
Jó volt olvasni, hogy már készültök a karácsonyra, nekem is olyan karácsonyi hangulatom van, pár ajándékot már be is csomagoltam és sütöttem egy adag hókiflit.
Na, elég sokat locsogtam!
Aniko, Elisabet, írjatok, hogy rendbe jöttek-e a dolgok.

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Hú Betti! Akkor már tényleg mindjárt meglesz a manó! De jó neked!!Szorítunk, majd írj!

Nekem, mióta itthon vagyok,alig keményedik,inkább húzódni szokott,ha sokat sétálok,vagy házimunkázom. Viszont a magne B6-tól olyan gyomorgörcseim voltak,hogy egyszer majdnem mentőt is hívtam,na azóta nem szedek semmit...Igyekszem a hintaszékemben tökteni az időt,meg kímélő sétákat tenni.

Bacsbern! Igen,nekem hullámokban nő a hasam, most éppen intenzív növekedésben van. És kb. a 18. hét körül volt egy gyors növekedési fázis.És én voltam 4D-n a 18. héten,az AFP után, és egyáltalán nem ufó-s a baba. És ha az is,akkor is a ti babátok,ne féljetek látni! Nagyon édes akkor is, Samu arca ráadásul már akkor is husi volt,szóval én ajánlom.

Kép
babzsák

Sziasztok kismamik!

Köszönöm,hogy velem örültök,hogy kislány!! Én annyira örülök neki!! Ma az volt az első dolgom,hogy vettem egy gyönyörű rózsaszín plüssrugit... 62-est persze,mert 59 cm-rel születtek eddig a babáim,szerintem ő sem lesz kisebb.. (Ilyen kis méretben egyáltalán semmilyen rózsaszín dolgunk nincs,mert a Napsugárnál csak a szüléskor derült ki,hogy kislány. Meg akkor nem is tetszettek a rózsaszín dolgok,hiába,öregszem... :roll: ).
Ma összefutottam a szomszédunkkal,(ő a gyerekorvosunk asszisztensnője, két lánya van)kérdezte,hogy kiderült-e a baba neme. Nagy boldogan mondtam neki,hogy valószínűleg kislány. Tudjátok mit mondott?? Azt, hogy "NEM BAJ". Mi az hogy "nem baj" :?: :?: :?: :?: :?: Jó ég,hogy némely embereknek milyen hozzáállása van! Ezek szerint egyeseknek még mindig "értéktelenebb" egy kislánybaba? Ezt én személy szerint sose tudtam felfogni..

Bbeti:
Végre kegyeskedett nyilatkozni név ügyben a párom. Mivel a Fanny nem tetszik neki, a Dorka és a Boglárka között vacillálunk. (A Peti fiam Boglárka lenne,ha lánynak született volna)..

Boszibaba:
Sajnos az én párom is rengeteget dolgozik,szinte alig látom. És nem is ez a legrosszabb,csak tegnap este már annyira láttam rajta,hogy kimerült,alig élt szegény. :(

Bacsbern:
Hát egy kicsit mások az arányai még ilyenkor a babáknak,de azért 17-20. hét között már távolról sem UFO-sok,max. nem valami kövérek... Nézd vissza az Elizabeth képeit,szerintem tündéri a kisbabája,pedig messze van még a 20. héttől!!

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Barbamami
Ne foglalkozz az ilyen maradi hülyékkel. És ha három lányod lenne akkor mi lenne, semmi. Az a lényeg, hogy egészséges legyen. Az ilyen engem is feldühít. Én ezzel ellentétben sok olyan nővel találkoztam akik lánypártiak, mindenki irigykedett, hogy de jó , hogy kislánylány és nem fiú lesz. Viszont a férfiak körében inkább a fiú a népszerűbb, mert a vezetéknevet továbbviszi, míg a lány nem. Szerencsére a párom nem ilyen.

Ha gondolod dobd fel népszavazásra a dolgot, ez eddig itt bevált. :wink:

Kép
Kép
bbeti

barbamami
Már mint a neveket szavaztathatod meg.

Kép
Kép
bbeti

sziasztok!

Barbamami: Gratulálok a kislányhoz!!!
Már van egy lányom/Rebeka/ és másodikra is azt szerettünk volna és nálunk is Boglárka vagy Dorka lett volna!!
A férjem kicsit elkenődött az elején hogy fiunk lesz, ő is a lány pártiak közé tartozik!
Sok emberrel találkoztunk mi is aki előnyben részesíti a fiú gyereket
na a férjem adott nekik!Azt gondolták hogy el lesz ájulva hogy trón örökös lesz!
A közeli ismerőseink félve kérdezték a baba nemét, nagyon vicces volt.
Akadt olyan aki csak ajaj-gatott, és félve gratulált a páromnak a fiúhoz!
De a kezdeti sokk elmúlt most már nagyon várjuk Bencét!!
A lényeg már elcsépelt mondás, de igaz!: Mindegy fiú vagy lány csak EGÉSZSÉGES LEGYEN!!!

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.

Ja,még annyi,hogy megvan a terheléses cukor leletem. A cukor teljesen jó,viszont van egy jó kis vérszegénységem,sápadt is vagyok. (a nevem Moby Dick, a fehér bálna :lol: )
Azt szeretném tudni,hogy van-e olyan vaskészítmény,ami nem okoz szorulást... Kinek mi a tapasztalata? Vagy úgyi az van,amit a doki ír???

Kép
babzsák

Bbeti, Zsu:

Tudjátok,a véleménye különösebben nem érdekel,csak ez a hozzáállás háborít fel... Egyébként a kislánnyal az apa "jár jobban",mondtam is a férjemnek,hogy gyarapítja a háremét. Ugyanis a Napsugár úgy néz rá,mint valami "félistenre",tiszta apás. A Peti viszont állandóan rajtam "lóg",elképesztően anyás tud lenni. Persze,büszke a fiára az apja,és folyton viccelődik tegnap óta,hogy most aztán "kétlyukas" vagyok :D ,de látom rajta,hogy nagyon örül. Végül is teljesen mindegy. De én személy szerint akkor is nagyon örülök,hogy kislány... Hát ez van...

Bbeti,gondolok ám rád,és szorítok!! Annyira jó,hogy bármelyik pillanatban elindul kifelé a kismanótok!!! :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Edi5: Engem küldtek a genetikaira a korom miatt de a legrosszabb az volt hogy sokat kellett várni.Én kb 10-15 percet voltam bent az uh-n.Dokinő aki értékelte velem nagyon kedves volt sőt támogatott is hogy nem csináltatom meg az amniót.
Szerintem mindenkinek más volt a tapasztalata eddig a genetikán.

Barbamami ne foglalkozz az ilyen emberekkel.Tényleg semmi köze hozzá.Van aki a kislánynak örül jobban van aki a fiúnak.Én kislányt szerettem volna de fiam lesz és ennek ugyanúgy tudok örülni:)Én csak azt szeretném hogy egészséges legyen és ez a fő.

nika70
Salgótarján

Barbamami
Köszönöm drága vagy. Én még szeretném, ha 13-ig kibírná, mert onnantól lesz a párom szabin. Amúgy már nagyon várom, hogy milyen lesz a baba, hogy fog kinézni.

Kép
Kép
bbeti

Nika
Egyébként nem olyan vészes az az amnio. nekem megcsinálták és az eredmény 99.9 %-os biztonságot ad, a főbb betegségekről, míg a vérvételes vizsgálat csak olyan 80-90 körül van. Csak mérlegelni kell azt is, hogy a szövődménye 1-2%-ban gyulladás lehet és elmehet a baba.

Kép
Kép
bbeti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: