A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi!
enyém is tej és tojásmentes volt, azért kérdeztem, hogy te tudsz-e jobbat, mint az én manósom (ez is olasznak rémlik), mert ez 800 Ft volt és csak 10 deka. de majd csak az új kicsinygyermeknél fog kelleni, mert L. már két pofára falja a kiflikét, amit - nem is emléxem pontosan - kb. 12-13 hósan kapott csak először, mert folyton öklendezett mindentől, amit rágni kell. de pogácsát már kapott 10 hósan is, mert az puha és széjjel olvadt a szájában, mint Mrs. Lipton meggyeslepénye Lady Levenderében :).

Ezt Lencsi írta, míg telefonáltam:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,fyyy m x b xxxxxxxxxxxxy

+ leszedett 2 billentyűt a laptopról, úgyhogy megint elragadtattam magam és kapott a kezére. az a gáz, hogy nyújtotta a másik kezét is, aszitte játszunk. :(
ancsipancsi

Szia Fibi,
van Terry's csoki a tescoban. Egyél meg egy egészet, és egy hónapra feltölt endorfinnal.:D
neet
neet

Neet,
francba :) de kár hogy nem korábban olvastam, most jöttünk meg a teszkobol. :wink:
fibi

Fibi,
menj vissza, megéri! :D

Indi,
holnap bent járok a city-ben, nem jó neked valahol valamikor? Priviben részletek.

Zuz,
írj még, én meg olvaslak! :) Tökjóó!

Ildi,
a pech-sorozat mikor akar már véget érni...???? ++++++++++++++ okat küldök, hátha segít...

Macska,
lányom imádja nézni a macskás aláírásodat, mindig utánozza, alszik, vakarózik, stb. :D

Rájli,
jó pécsezést, bár ezt már nem látod...

Lencsi mikulása. :D :D :D

Akata,
mi az a fiacskó?

Den,
kép vicces. :D

Curse,
popsikrém nálunk is bevált orrocska alá, meg úgy általában mindenre. A gyógyszertári kevert.

neet
neet

Tinu!
Írtad, hogy pszichológus vagy, lehet hogy tudsz nekem segíteni egy teljesen nem erre a topick-ra tartozó témában (bocs a többiektől). Hol lehet szerezni férfi pszichológust vagy pszichiátert? (Ez most úgy hangzik, mintha pl egy különleges babakekszet keresnék, de nem tudtam jobban megfogalmazni.) Gondolom a pszichológust is, mint általában a magánorvosokat egymásnak ajánlják a páciensek. Csak pszichológushoz kevesebben járnak, mint fogorvoshoz vagy nőgyógyászhoz.
Ha esetleg bármi ötleted van és nem sajnálod az idődet megadnám a mail címemet.

Móni
Kép
Kép
monisa

Mikulás story Zöldéknél:
Bálint megtalálta az ablakba felakasztott (anyagbol varrt) csizmában az ajándékot, egy piros sportkocsit. Reakcio: "nem kibontod", aztán visszatette szépen a csomagot a csizmába, és: "visszaakasztod anya" :o . És azota is ott csücsül az ablakban a meglepi :lol:
Éééés reggel meg lebuktatott... férjem megtalálja a bakancsban a mikulás csomagot, és kérdezi, hogy "vajon ki tette ezt ide?" erre kisfiam válaszol: "Anya" :D
fibi

Neet,
hát a fiacska - olaszul :D :D :D

Most jutottam vissza az aszalóhoz :) nem vagyok túl gyors :D szóval nekem van és az idén 10kg szilvát aszaltam vele de már csak a fele van meg a többi elkopott. Szoktam narancsot, almát a fára de megenni is tuti jó. Az enyém is ilyen akcijós aszaló volt de megérte az árát - ha az aszalt gyümik árát nézzük, főleg.

Curse,
van orrváladék lazító spray erre a célra, de nem tudom milyen mi eddig még megúsztuk. keresztbetettujjúszmájli

Kép
akata

Gabi :) Lovas képek nagyon szépek! :D :D

Curse :) Nem tudom, hogy taknyos-e Adél vagy ez még a "normális" kategória, mert anno Bálint is szörcsögött újszülöttként, és nem sikerült semmit leszivogatni, de a doki szerint nem is kell szipácsolni, mert ez természetes ebben a korban :? És Macs javaslata a popsikrémről sztem is jó ötlet, de valszeg a Neogranormon is ugyanolyan jó a nózija alá! :wink: Ancsi anyatejcsis tanácsa meg szintén rulez, állítólag szinte mindenre jó!

Lindi :) Hú szegény Gréti :( :( :( Bulást neki!!! És ez a "futószalagos" doki :evil:

Fibi :) Azért nem írtunk, mert tudtuk, hogy suliban vagy! És még csak nem is mesélted, hogy milyen volt! :( Már elvesztettem a hetek fonalát, most gyakorlati vagy elméleti hét volt? Mikulásotok :lol: Mi a Camponában látogattuk meg a Mikulást, de Bálint nem nagyon akart odamenni hozzá, bezzeg a Mikivonat rettentően tetszett neki :D
denizsa

Móni: próbáltam neked privit küldeni, de nem ment át, ugye?

Kép
Kép
tinu

Deni,
nem suliban voltam, most a Mikulás miatt jövö hétre tolodott :) homeos dokinál voltunk ujra, meg könyvelönél, meg hugomnál, és karácsonyi ajándékokat szereztünk be részben :)
Mi Bálintunk sem fogadta el a Mikulástol a szaloncukrot multkor Gödöllön :wink: és a nevét sem akarta megmondani neki, pedig már tud válaszolni, hogy "Ződ Bájint" :lol:
fibi

Fibi :) Látod, milyen jól neveltek a fiaink? Nem dőlnek be a cukros bácsiknak :lol: (Remélem megtartják ezt a jó szokásukat! Persze nem a Mikulásra gondolok...) És mit mondott a homeos doki? Sikerült most a vizsgálat?
denizsa

Ezt a képet muszáj feltennem :lol: Ilyen képet vág Adél baba büfiztetés közben :lol:
Kép

Kép Kép
curse

Igen, reméljük, ez igy marad :lol:
Igen, sikerült a vizsgálat, szépen végigfogdosta az összes bogyot, kiderült hogy ihat tejet, csak mérsékkel. Viszont kakao és cukor kizárva, vagyis csokit abszolut nem ehet..... nem lesz könnyü ez sem...

na, látom, mindenki nagyon ünnepel, igy vagy ugy :lol: , ugyhogy én is eldölök :D
fibi

És köszönöm a tippeket az orrdugulás elhárításra :lol:

Kép Kép
curse

Curse: tényleg nagyon cuki. :D

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Zuzi, gyönyörű születésetek volt! :-) Olyan jó ilyet olvasni, még jó sokáig elolvasgattam volna! Sok boldogságot még egyszer!

Ma voltunk uh-n, és megmutatta magát! Kislányunk lesz!
Olyan hihetetlen, egyre kézzelfoghatóbb, nemsokára szülők leszünk.
Nem tudom elképzelni, nagyon jó ez az állapot, én lassítanék kicsit, a napok repülnek. Nem tudom még mit kezdünk egy kislánnyal, fiúval sem tudtam volna...de ha lehet a kislány még távolabb esik lelkileg. Lehet pont ezért kislány :-)

A baba egyre mozgalmasabb tornákat mutat be, hosszú percegig tart, néha az az érzésem a hasam is legurul vele együtt. :-)

Na megyek aludni, mert az elmúlt két napban nem sokat sikerült...

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Eszter szeme begyulladt :( Szerencsére nem komoly (egyenlőre...) de bölcsi és suli (city látogatás...) helyett dokibácsi a program.

Adél baba is tud komolyan nézni! Édes! :D

Kisherczeg,
most aludd ki magad, mert később nehezebb lesz... :wink:

Fibi,
megszorítások: :( de az jó, hogy tej (KALCIUM!!) mehet!
neet
neet

Andi :) újabb kislánybaba születik hamarosan, de jó :) Úgy látszik, vége a héborús időszaknak, mert most nagy számban lapulnak a pocakban leánykák :) Ne feledd: 36. hét után kötelező a napi egy rövid bejelentkezés :wink:

Esztinek csók a szemecskéjére!

Gréti, Istók, Kamilla hogy vannak?

Fibi :) hát ez jó hír! Márminthogy csak a kakaó és cukor.. így könnyebb is lesz megelőzni az édességrohamokat, emrt ezt azért meg lehet egy kicsi gyereknek is tanítani. Legalább tejecskefélék mehetnek :)

Adél baba egy komoly filozófus :)

indianyo

Szia Mindenki!

Neet,
akkor te most kamillázhatod Eszci szemét.. :( gyógyulást neki!!!!
Örülök, hogy tetszik az aláírásom :D nekem is tetszik, bár én nem szoktam vakaródzni :mrgreen:

Fibi,
Bálint miért nem akart játszani az autójával?

Andi,
és van már neve a lánykának? :) egyébként meg gratulahegyek :D

Füles kapott a Mikulástól egy búgócsigát, ami remek mulatságnak bizonyult :D egy fél óra alatt rájött, mit kell csinálni vele, hogy muzsikáljon :mrgreen: persze mutogattuk neki... most pont úgy ölelgeti lelkes sikolyokkal, mint a kedvenc Medvéjét :)

csók
Macsek
macskanyu

Jó reggelt!

Lindi:
ez szörnyen hangzik :( ,szegény Gréti!
Ha nem a mandulája,akkor a hugyuti dolgok tudnak ilyen makacs és magas lázat produkálni.Jó lenne minél hamarabb a vizeletvizsgálat,hogy célirányos legyen a gyogyó.Rylieéknál is az után kezdett jobb lenni a helyzet.
Drukkolok nagyon nektek,mert ez borzasztó lehet++++++++++++
A dokiról inkább nem is írok semmit :?

Ancsi:
mi is Cib,mivel a számláink is ott vannak.De...már ott elakadtak,hogy nem kérünk hozzá hitelt./mivel ez nem olyan nagy buli nekik :shock: /
A precízséggel nincs baj nálam sem,felkészülve egy vastag paksamétával mentünk be.Mindent rendben találtak elvileg,csak az örökölt lakásunk adásvételiét kell pótolnunk.Viszont azt mondták,hogy ezt elkülik az államkincstárhoz és ott ülhetnek rajta1-6hónapig is :shock:
Ha ott rábólintanak akkor a bank 2 hét alatt utalni fog.
Mi is azon vagyunk,hogy még az idén beadjuk,mert... :wink:

Macs:
én is pont így gondolom a lovaglást,mint Te.Nem akarnám,hogy versenyezzen,csak szeresse!!! :D

A mikulás nálunk is nagy öröm volt,de Dorka nagyon megijedt az"igazitól"szombaton.

petergabi

Neet,
Eszcinek jobbulást :( képzeld, Dóci napi legalább 1x mindig felemlegeti, hogy "eszci meghajap ojjom" :lol: azért vannak tragédiák az életben :mrgreen:

Andi,
tökszuper, hogy kislányod lesz, gratulálok! :D

Ancsi,
Lencsi és a csokimikulás :mrgreen: Nálunk is hasonló történt...

Lindi,
szegény kicsi Gréti, remélem, gyorsan elmúlik ez a nyavaja!

Tegnap délelőtt a játszóházba is jött a Mikulás... ne tudjátok meg, Dóci először elbújt a labdák közé, aztán anya ölébe, de amikor kapott "andi"-t (ajándékot), és elmajszolt belőle egy kicsit, rögtön hozta az autókat és játszott is a csúnya nagyszakállú bácsival :lol: De azért nagyon gyanakodva figyelte végig :lol:

v
kisün

Sziasztok!

Itten újra, tegnap kissé besűrítettem az életemet. :D

Pénteken szeretne vki talizni velünk? :roll:

Adél nem semmi, nagyon komoly! :wink:

Betegeknek sok-sok gyógypusszancs. (Neet, direkt így írom, hogy hülyét kapj :wink: )

Tegnap kaptam munkahelyen mikuláscsomagot, kölkömnek csak a zacskó tetszett belőle, azt hurcolta a lakásban. :wink:
zanza

Lindi: Grétinek jobbulást, óóóóó szegényke, ez borzasztó magas láz, elképzelem milyen bágyadt lehet, engem már a 38 is leterített. Nekem nem sikerült Fannitól pisimintát venni egy pár hete, de Gréti már ügyesebb, Ő talán hajlandó bilibe vagy bárhová pisilni. Enyém gyerek menekült a biliről, a zacsiba meg nem volt hajlandó pisilni, igy zacsit használtunk el, de hiába. Gyors gyógyulást nektek. Azt hiszem a tóvárosi lakóparkba költözött T.I. gyerekorvos, aki nagyon jó, homeós, lelkiismeretes és szuper. Azt hiszem Zsanciék járnak hozzá, én is gondolkodom rajta.

Curse: Adélbaba nagyon édibédi.

Zanza: én szívesen taliznék, de brekeg vagyok. :-(

Andi: nem semmi, hogy neked is csajod lesz, most tényleg sok kiscsaj lesz.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Curse!
édes! és utána még egy hó hangosat büffent, ugye? én megpróbáltam videoval felvenni, de nem adja vissza azt a hatást. :D

Gabi!
én azt csináltam, hogy írtam az ügyvédnek egy faxot, hogy küldje el az érkeztetett adásvételi másolatát faxon (mivel nála kell lennie letétben) , mivel kell szocpolhoz, és kb. 1-2 nap alatt meg is kaptuk, így nem kellett talpalni érte. még tul. lapot is kértek, hogy a fene egye meg őket :), 4eFt-ba került/db. :( (sőt, a vidéki még drágább volt)
hát igen, ez így nem olyan buli nekik, de fizetsz érte, hiszen folyósításkor kell fizetni vagy 20 eFt szocpolfolyósítási költséget. :/ bízzunk a legjobbakban, én nagyon drukkolok nektek. meg szerintem gyéeff már csak nem meri még ezt a változást is beköpni januárban, fél a tömegektől.

Vera!
klassz lehetett a Mikulásos sztori. én akartam, hogy L. lásson, de nem sikerült, férjem meg örül, mert szte félt volna. (mint Dóci)

Zanza!
mi akarhatunk, de nem tom mikor, mert 4-5 között indulunk el itthonról vidékre. csinálhatnánk már egy nagyobb talit, a 7-es busz vonalán.

képzeljétek! még a kiruccanás előtt vettem gyerekhámot!!! :D :D :D a Rossmannban tök véletlen akadtam rá, és egy ezresre volt leárazva. azt hittem valami gagyiság, de nagyon jó a minősége, elég strapabíró is, ugyanis mikor feltettem Lencsire, az folyton eldobta magát, de én megtartottam a szalaggal. nagy és veszélyes helyeken fogom használni. a szállodában akkor tettem rá, mikor egyedül mentünk le az usziba, és az egyik kezem totál tele volt az úszócuccaival, a másikban is valami fityegett, így csak a kantár fért el benne.
amúgy -nem is meséltem- Lencsi marha jól fejlődik beszédileg, tegnap végig azt mondogatta a kocsiban, hogy "hitta pajitta, csüccs". :D :D ezen kívül mindent utánoz, mint Gréti akkor, mikor bulin voltunk náluk.
ancsipancsi

Johi!
mintha Recca is említette volna ezt a tóvárosi figurát.
ancsipancsi

Zanza,
keversz valakivel, tán Jucussal, nekem semmi bajom a gyógypuszi, gyógycupp és egyéb szavakkal. :D A pusszancs kimondottan jó.
nyusszancs. :lol:
neet
neet

Zanza :) mi akarhatunk veletek talizni, úgyis megyünk be a városba valószínűleg. Te mikor szeretnél? Részünkről fél 11 előtt szó se lehet róla :wink:

indianyo

Indi, Ancsi, szuper!
Indi, fél 11 előtt mi se nagyon érünk oda sehova, hiába kezdünk készülődni 9-kor. :lol:

Neet, nyusszancs, az olyan, mint a nyuszifüles mamusz? :wink:

Ancsi, hámon már mi gondolkodtunk, de lassan verbálisan is irányítható Réka. :wink:
zanza

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, csak gyorsan leírom, ami még tegnapról a fejemben van!

Gabi!

Jók a képek! A lányod már felnőtt, a lovak is györnyörűek! :) Hol volt ez? Hol voltatok?

Curse!

Adélnak nagyon cuki feje van!:)

Lindi!

Szegény Gréti!:( Remélem hamar rendbejön! Pisimintát sikerült venni? Ha ilyen magas a láza, szerintem ne aggódj az antibio miatt, szükség van rá sajnos, hogy segítsen leküzdeni a bacit!:(

Den, Neet!

Köszi a +-okat! Ránk fér!
Ráadásul most Timi is elkezdett megint melegedni, meglátjuk mi lesz belőle!:(
Párom egyébként kezdi unni a gipszet azthiszem! Most azt tervezi, hogy párnát és takarót varr Timi babájának! :D

Rylie!

Úgy rémlik múltkor Te készítetted azt a kézlenyomatos ajándékot Apjukotoknak! Ha nem, akkor bocsi! :roll:
A kérdés: Agyagból volt? Hogy csináltad pontosan? Kedvet kaptam hozzá, hogy Timi kezéről is csináljak egy olyat! Esetleg pü.-ben is jó, ha hosszú! Meg ha esetleg a képet is el tudod nekem küldeni még 1x! Ha nem kérek túl sokat! Köszönöm!:)

Betegeknek jobbulást! Délután, ha Timi elalszik visszaolvasok!

ILdi
ildi76

Ildi!
én is készítettem ilyen kéznyomos izét, de hát.... szóval a Móriczon vettem egy kis darab levegőn száradó modellmasszát, 850 Ft-ért. Rylie ennél sokkal olcsóbban vette, terrakotta színben. az enyém fehér volt. először is túlzottan rugalmas, alig maradt meg benne L. kéznyoma, pedig vagy ötvenszer próbálkoztam. azután most száradt meg igazán, de olyan púposra, hogy az eredetileg szánt képkeretbe be se fogom tudni tenni, mert csak négy kis sarka ér le az odaragasztandó felületre, szerintem nem fogja meg a ragasztó. most technokollal próbálkozom, ha nem jön be, még egy pillanatragasztónak adok esélyt. na és a minta nem jött ki jól a fehér színen, így kis festékport szórtam a mélyedésekbe, így jobb lett. csak kár, hogy nem egyenesre száradt. (úgyhogy inkább ne a Móricz Zs. körtéri művészboltban vedd a hozzávalókat)

Zanza!
nekünk meg inkább a délelőtt lenne jó, úgyhogy akkor most ez sztornó.
ancsipancsi

Ildi :) szeritem sima agyagból is elkészíthető ez a kézlenyomat, azt könnyű kezelni és a sütőben ki is tudod - teljes száradás után - égetni (normáél esetben nem elég a sütő hőmérséklete, de erre elég lesz) Az agyag 4-500 ft-ba kerül kábé - mármint kilója. Ha elkészült, hagyhatod natúr, de festheted/lakkozhatod is.

Nekem így készült "bronzszobrom" :)

indianyo

Indi!
kár, hogy ezt nem tudtam előbb. az agyag sokkal olcsóbb volt, és emlékeim szerint sokkal jobban lehet vele dolgozni.

erre a masszára is azt írják, hogy lakkozható. nem tudod véletlen, hogy mivel? nem akarok nagy beruházást, csak hogy éppen a festékpor (ami mondjuk nem hullik róla, de tapintásra fog) kicsit fixálódjon. gondolom a hajlakk no way :)
ancsipancsi

Ancsi :) szeintem a hajlakk is tök jó - én azzal szoktam a szénrajzokat fixálni :) de attól nem lesz fényes, éppencsak megfogja a port - milyen porfesték egyébként? ezért érdemes vennia három alapszínből akrilfestéket, emrt azt midnenre lehet használni és nem kell utána lakkozni.

Nekem most kell kiégethető massza ehhze a hógömbhöz, majd veszek egy színt és ételfetékkel fogom színezni - ha sikerül...

indianyo

Indi!
van sok akrilfestékem, mert a dekuhoz használtam, de most ide olyan lehelletnyi kis fújás illett. tudod milyen porfesték??? hát szemfesték :D. ebből a masszából lehet kapni kiégethetőt is, de ne tudd meg! kb. akkora darab, mint 4 cerkaelem egymás mellett és marha drága! amúgy kiégethető kerámiafestékem is van, üvegfestésnél néha azt használtam, ha használati tárgyra került.
szerintem a Margit krt. elején jobb az a művészellátó, mint a Móriczon, sokkal több márkát tartanak, így van miből válogatni.
ancsipancsi

Ancsi :) szeritnem szemfestékhez jó lesz. és igen, drága a kiégethető, de ez kell, mivel vízben fog állni idők végezetéig,a többi nem bírja a strapát, illetve még kis vicik-vacak műanyag figurák jók lennének, de nekünk nincs se lego se egyéb kis vackunk se, pedig msot bezzeg milyen jó kis dolgokat lehetne azokból! Én az Üllői úton vásárolok a Művészellátóban. de a Mammutban is klassz a bolt - mindkettőben a népek is hozzáértenek, ha kell.

indianyo

Curse :) Büfiző Adél baba nagyon cuki! :D :D :D

Fibi :) De jó, hogy legalább egy kis tej maradhat! Kakaó helyett eddig is karobport használtál, ugye? És meddig kell ezt a "diétát" tartani? Akkor ha Bálintod ilyen ügyesen megfogta a fiolákat, már csak kontrollra mentek vissza legközelebb?

Neet :) Eszti szemeinek bulást!! Mit mondot a doki?

Kisherczeg/Andi :) Gratula a kislányhoz! :D

Johi :) Bulást Neked!! De azért el tudtok utazni, ugye? Végül voltatok tegnap Mikizni a játszóházban?

Ancsi :) És Lencsi hogy viselkedik a hámban, mintha rajta sem lenne? Nagyon ügyesen dumál már a csajod, gratula neki! :D

Ildi :) Hú, drukkolok, hogy Timi ne legyen beteg!! Párod nem semmi,tényleg nehezen viselheti a gipszet, ha már varrni akar! És Te hogy viseled? :wink: Én is kipróbáltam a kézlenyomatot a modellmasszával, hasonlóan jártam, mint Ancsi, csak én nem kegyelmeztem a megvetemedett műremeknek és a kukába irányítottam. Ha ilyen masszát akarsz venni, inkább a Camponában vedd (ott van egy Kreatív Hobbi bolt a fszt-en), mert ott legalább olcsóbb, ill. több kiszerelés van. És ha Indi ötletét fogadod meg, akkor agyagot is tudsz venni ezekben a boltokban!
És ha már az ötleteknél tartunk: végül én szines temperákat kevertem ki egy kis vízzel és abba nyomtam B. pracliját, ő meg rányomkodta az előtte fekvő papírra, nagyon jó színes lett és jól is látszik a lenyomat. Aztán száradás után a jól sikerült részeket levágtam és ráragasztottam egy kartonra (most szárad a súlyok alatt), majd még képet kell ragasztanom a közepére, láncot kap és kész is. Nagyon egyszerű, csak a festékezést a fürdőben vagy vmi jól takarítható helyen érdemes csinálni :wink:

Indi :) Ez a bronzszobor nagyon klasszul hangzik! Nem is gondoltam volna, hogy agyagot lehet a sütőben égetni, úgy tudtam vmi 1000 fok (?) kell neki. Mekkora hőfokon és mennyi ideig égetted?
denizsa

Macs, Füli, Pocak,
nagyon örülünk hogy itt voltatok :D :D tényleg gyertek máskor is, hosszabb idöre is!!! :D

Neet,
Eszti szemére gyogypuszik!!! mit mondott a doki, mitöl lehet? :(

Indi,
igen, az nem baj hogy nem fog (tul sok) édességet enni, csak kár, hogy a fruktozt is kizárta a doki :? a bio sütikben az van többnyire, ugye? és hát valamilyen édességet azért néha szeretnék neki adni, mert imádja. és sokszor a napközbeni szopi elterelésnél ez az, ami mindig beválik (hogy "cici helyett kérsz egy kis kekszet?") :oops:

Zanza,
mi holnap nagyjábol ráérünk, de ez az egyetlen nap a héten, amikor kicsit pihizhetek (meg takarithatok...), ugyhogy asszem maradunk itthon.

KépKép
fibi

Fibi!
azért furcsa, hogy kizárta a fruktózt, mert mit képzel az az okos doki, a gyereked nem fog ezentúl gyümölcsöt enni? :( azért ezt kérdezd meg tőle! (szegény Bé!)

Indi!
ahá! akkor ezért kellett volna a hasas üveg? :) köszi a Mammutos tippet, sose mentem még be eddig oda, csak császkáltam előtte, mert ott a kajás :)
ancsipancsi

Fibi,
köszönjük a vendéglátást :) Remélem legközelebb résen leszek, amikor Füles mandarint lop és nem várom meg, amíg formatervezi és mintát rág bele... :mrgreen: Bálintod igen jól viselte a játékai elzabrálását :D
macskanyu

Ancsi :) bizony, a szép kerek pocakos üveg ideális lenne :lol: csak msot nem kapok olyat. Sebaj, majd jól belejövök és később... majd lesz egy egész hadseregem :lol:

Deni :) az én szobrom nincs kiégetve, ez egy fej és nem férne be meg más a technika, viszont "bronzolt" száradás után :) De képnek elég az a 300 fok, amit egy sütő bír(valóban, 800 és 1200 között égetik a szobrokat-edényeket), csak az a lényeg, hogy előtte száraz legyen már, tehét 2-3 napig hagyd száradni (ja, agyagot legalább oylan alaposan meg kell gyórni, mint a kelt tésztát, hogy ne maradhjon benne buborék, emrt akkor ott törik-reped). Száradás után jól kiégeted, hagyod kicsit pihenni és aztán festheted, de szeritnem az már szép lesz natúr is, lehet rá kis olajos ronggyal némi "patinát" vinni, az is klassz. Vagy cipőkrémmel - nem vicc! és utána kis olajjal vagy lakkal.

indianyo

Macs,
nagyon szivesen :D a mandarint nem sajnálom, csak remélem Fülinek sem lesz baja a héjátol :wink: Tényleg egész jol viselte B (egyre okosabb ezen a téren is), csak a mandarinnál volt sirás, még jo hogy beszereztem sokat belöle, és mindenkinek jutott :lol:

Ancsi,
gyümölcsöt ehet B, csak hozzáadott fruktozt nem nagyon. amit én is kissé furcsállok... és a mézre azt mondta hogy 1 héten max. egy csapott evökanálnyi... ami sztem csak a magán véleménye, ezt nem a "vizsgálat" mutatta ki. amugy mi teljesen elégedettek vagyunk a dokinénivel, tarthat bárki bármilyen csodabogárnak emiatt :lol:

Deni,
igen, eddig is karobporral sütöttem, és B még sosem ivott kakaot amugysem szerencsére :) "diétát" nem tudom meddig, 1 honap mulva kontroll, és meglátjuk :)
fibi

nem jol irtam: 2 kanál méz...
fibi

Hali,
Eszter ismét hozta a formáját a dokinál. Mostanában éli az "egyedül" korszakát, nekem sem enged semmit, nos, a dokinak is ő mondta el, h PIJOS ESZCI SZEME és maga nyomta le a fémizét a nyelvén, h doki lássa a torkát. :D
ÉS 2 matricát is kapott a végén, egy delfinest és egy hajósat. :lol:
Bár a delfint végig cápázta, aranyos volt. :)
Egyébként bármitől lehet, elég, ha a buszon megfog valamit, majd a szeméhez nyúl, de a 2 házzal odébb lakók is ugyanebben szenvednek, lehet az is, h vírus... bár láza nincs meg semmi egyéb.
Krémet és cseppet kapott, a krém még csak-csak, cseppet nem bírom belevarázsolni, asszem nem is erőltetem, vagy ha apa hazajön, egyikünk (én) lefogja, másikunk csepegtet. Amilyen rendesen beszedi a gyógyszereket, annyira nem enged közel a szeméhez. Olyan, mint Rachel a Jóbarátokban. :wink:

Többieknek is jobbulást! Pisilevétel "nagyoknál": a bilibe semmiképp nem akarnak? Mesével, magyarázattal, maci-, baba-, stb utánzattal sem?
neet
neet

Amíg E alszik, felülvizsgáltam a miki-csomagjait, mi az, ami adható neki, és mi az, amit jobb, ha én eszem meg. Édességundorom kezd kialakulni... :D
neet
neet

Neet :) akkor ezek szerint nem kötőhárya-gyulladás? Ügyes Eszci, igaza van, az ő szeme, ő jobban tudja, mi a a baja :)

indianyo

Neet,
Eszti tök ügyes meg öntudatos, okos csajszi :D szemcsepphez drukk! mintha Rachel-t ketten-hárman kellett hogy lefogják, de lehet h rosszul emlékszem :lol:
fibi

Votiv, Zsanci,
merre vagytok? ugye minden rendben? :)
fibi

Votivékat biztos szétszedik a fiúk. :wink:
neet
neet

Szopival kapcs. az a "legujabb ötletem", hogy azt mondanám Bálintnak, hogy a nagyfiuk már cici nélkül alszanak el, és esetleg példáloznék az unokabáty(j)aival, akikre nagyon felnéz, hogy pl Zsombor is egyedül alszik már el, ö is nagyfiu, stb... ezeket a dolgokat teljesen megérti már. Mert ma délután is sétáltunk nagyot a környéken kézenfogva, és 2-3x beprobálkozott, hogy vegyem fel, én meg megöleltem, és mondtam neki, hogy a nagyfiuk már sétálnak, nem cipelik öket, Barnus (utcában lakik 2,5 éves fiu) is egyedül sétált az elöbb, stb. És elfogadta, harmadszor már elég volt egyszer elmondani, és jött szépen mellettem.
Csak azt nem tudom, hogy ezzel nem okozok e olyat, hogy "kényszert érez", hogy ö nagyfiu legyen, és esetleg korábban csináljon dolgokat majd..... ez lehet h hülyén hangzik, de ..... SZERINTETEK????
fibi

Macs,
ma már ezerrel játszik B a Mikulástol kapott sportkocsival :D és ugy hivja, hogy mikulásauto :lol:

na, megyek fözni, mert ma is kevés volt a FE-es ebéd :oops: :lol:
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: