A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Eddig nem müüködött a babanet. Nálatok sem?
Móni! Nagyon fogok szorítani és utána gyorsan írd meg, mi volt.
molkata

nálam se akaródzik működni.most csak egy hozzászólás jelent meg és le van lassúlva.

moniá

Sziasztok Lányok!!! :lol:

Ancsa00!
Nekem nyáron nézték UH-n a tüszőt és akkor kaptam repesztőt és másnap-harmadnap volt akció, ami eredményes is volt bár nem sokáig. 6ik héten tök pici volt, aztán a 8ikon már 2 petezsák volt amiből egy üres volt a másikban pedig nem volt életjelenség.

Most spontán sikerült. :lol:
Igaz ovulációs tesztem az volt és hőmérőztem is. Elég régóta hőmérőztem és nekem bejött ez a módszer.

Lynia!
Ez jó!! Pöccre egyezzünk! :lol:

Babdorka!
Én is elmennék a dokihoz mindenképpen.
Nekem a nyáron sajnos volt barnás folyásom az 5ik héttől szinte folyamatosan és pici görcsizés is. Kaptam is rá Utrogestant (progeszteron pótlást) de sajnos én egy szemtől allergiás lettem.
Van amikor semmit nem okoz de jobb félni, mint megijedni.
Mindenesetre nagyon vigyázz magadra, pihenj sokat.

Én ma kicsit tompa vagyok. A reggeli öklendezés az meg volt.
Beleszagoltam a kávés dobozba és kész. :? pedig nagyon szeretem a kávét, bár kb. 2 hete nem iszom. 1-2 laza kávé megengedett..de vhogy nem megy le.
Nekem pl. a mellbimbó érzékenység változó, van olyan nap, hogy hozzá sem lehet érni.
Tegnap is ma is szorulásom volt. Nyuszibogyóztam. :)

Mi holnap megyünk dokibácsihoz délután.
Kis izgalom van bennem.

Kispiskóta!
Én is a Péterfyben fogok szülni Dr. Hegedűs Tibornál. Nagyon kedves ember és segítőkész. Nagyon dícsérik a Péterfy szülészetét.

[url]www.peterfyszuleszet.hu

A szégyenlőséggel nekem nincs bajom. Vhogy természetesnek érzem a helyzetet.
Női dokival egyszer volt szerencsém..hát, inkább férfi legyen én arra szavazok.

Moniá! Megy a szorítás holnapra!

Nekünk is plíz.

Puszi minden babavárós kismaminak
Gurgula
torolve_20131003125716

Kata, akkor "kollégák" vagyunk :wink: :D .

Neked megvan a szakvizsgád?
Én elkezdtem a klinikai szakképzést a SOTE-n, mert köteleztek rá, de csak 2 évet végeztem el, a gyed miatt nem lehetett folytatni.
Nem is igazán szeretném, nem szerettem ott dolgozni, ha nem muszáj, nem mennék vissza.

Most a tanácsadóit végzem, az ingyér' van :wink:, meg megfertőztek a gyógypedagógus kollégák, úgyhogy elkezdtem gyp-t is, bár az elég nyögvenyelősen megy, a Bárczi egy katasztrófa a szervezést illetően... :shock:. Főleg baba mellett.
Pedig az sokkal jobban érdekel, mint a szakképzés.Ha sikerül, szeretnék pályát is váltani.

Mandarka, Péterfybe jársz? Ott van még Versényi T. ?
Ha igen, nagy ívben kerüld el, ő küldött majdnem abortuszra Emivel, a Péterfy mellett a mi sztk-nkban garázdálkodott, de innen már elment :twisted: .

Én úgy tudom, terhestorna az első trimeszter után lehet, de sok helyen kérnek orvosi engedélyt.

Nenoke, szilvalekváros uborka :shock: :D :wink: .

Babdorka, én is ilyen szégyenlős fajta vagyok. :oops:
Egy idő után elmúlik, a szülés körül egyáltalán nem voltam szégyenlős, aztán megint az lettem. Remélem majd megszokjuk. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi! Ez tök jó. Hát, nekem sem tetszik a helyem, a légkör miatt. Engem nem engedtek el a klinikaira, mondván, hogy túl fiatal vagyok. :evil: Sok volt a stressz és most babásan pláne nem szeretnék ott lenni. Egyébként, a munkám nagyon szeretem.
ìrtad, hogy jársz egy családterápiás képzésre. A kollegáim is járnak, lehet ismered ööket (ha egy helyen vagytok). :-)
Sok mindent csinálsz egy csöppség mellett és egy pocaklakóval. Ügyi vagy.

Gurgula! Neked is megy a szorítás!

Èn az útóbbi egy-két évben annyit voltam nőgyogyinál, hogy már megszoktam, bár nem kellemes.
molkata

Sziasztok,

Teljesen új vagyok, de kicsit már beleolvastam a topic-ba :D
6 hét 4 napos vagyok, és már halálra izgultam magam.. A múlt héten voltam nőgyogyónál, láttuk is a petezsákot és egy nagyon apró babát is :D
Mivel elég redszertelem volt a ciklusom, kérdeztem, meg lehet-e állapítani hogy rendben vannak a hormonjaim. /progiszint/ Azt mondta, sajnos nem. Időnként görcsölget a hasam, ami eléggé aggaszt. Szerintetek van lehetőség valahol megnézetni a hormonszintjeimet?

köszi

:D
blur

Szia Blur!
A görcsölgetés normális. Nekem is volt, sőt még most is van néha.
Azt nem tudom, hogy ilyenkor lehet-e hormonszintet nézni. Progeszteront, szerintem igen.
molkata

Gurgula!

Ez tök jó, lehet, hogy egyszerre leszünk bent és egyszerre fogunk szülni! :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

[quote="kispiskóta"]G írta:kispiskótaurgula!

Ez tök jó, lehet, hogy egyszerre leszünk bent és egyszerre fogunk szülni! :lol: :lol: :lol:
Hisz majdnem egyidősek a Babócák! :wink:

kispiskóta

Lányok!

Gondoljatok rám is. Holnap védőnő és doki választás előtt leszek. Ígérem, ha rendeződnek a dolgok, sokkal inkább be tudok kapcsolódni majd! De mindig olvasom a sztorikat és örülök, ha örültök, és sok bizakodást annak aki csügged valamin!
Mi vagyunk a legtündéribb kismamák, és mi leszünk a legjobb anyukák :? :wink:

Blur!

üdvözöllek. A hormonokkal kapcsolatosan nem igazán tudok tanácsot adni, azonban nekem is fájogatott a pocim, és szerintem többőnknek. Nem kell mindjárt nagyon rosszra gondolni. Főleg azidőtájt fájt a hasim mint most Ti jártok. Nem tudom az okát, nem is mondom, hogy normális, de nem vagy egyedül. A dokim azt mondta, hogy pihizzek, ha fáj. Vérezni nem szabad, akkor kell rohanni hozzá.
baba24

Sziasztok!
Szorítok a holnapiaknak és én is kérek egy picit!! :)

Badorka: nekem igazán nincs hányingerem, de ha van egy pici az is esténként. Ma volt az első nap, hogy reggel is volt kb egy fél percre.

Kispiskóta: Remélem neked beválik a doki. Én is hozzájártam kb 3 évig. Eleinte a kórházba, majd a "magánrendelőjébe". Voltál már ott. Én egy lyuknak hívnám inkább. Amennyit fizettem azért már színvonalat vártam volna. (Most ahová járok ez megvan). Ráadásul én állandó fertőzéssel küszködtem. 3 év alatt beszedette velem az összes gomba ellenes szert + kliont, stb. Soha eszébe nem jutott tenyésztésre levenni mintát. Én váltottam, de neked lehet, hogy bejön.

Ancsa
Kép
ancsa00

Drága Ancsa! 6+1-en nincs rosszulléted? Még lehet :twisted:
Bár nagyon irigyellek érte, azért is gonoszkodom!! :)
A reggeli rosszullét egyébként nekem is egésznapos. Pluszba kb 2 hete jöttek a szagra adott heves reakciók: kátrányoznak az utcában, sült hús tettem a hűtőbe, párom tejeskávéja, párom szaga cigi után, hal stb. Huh, szerencse, hogy taccs nincsen. Az öki visszakézből érkezik....

Ti nem lettetek már most hiperszenzitívek? Egy kicsi konfliktus, és egyből bőghetnékem van. Ma úgy kiakadtam, hogy a könyvelőm elcseszte a járulékaimat... Életemben nem produkáltam még ilyen kiborulást. Aztán elmúlik hipp-hopp.

Terhestorna: aki eddig is sportolt, az viheti tovább (kivéve lovaglás, és testi épséget fenyegőt, vagy erős rázkódással járó sportok). Akik csak most kezdik, annak leginkább a 2. trimesztert javasolják, amikor a Baba már jól megkapaszkodott.
Budapestieknek: Arany 10. művelődési házban van sokféle spéci torna (aktivszules.hu asszem). Én kismama jógát tervezek, mert abban egyben benne van a kismama torna is. Légzések, relaxáció. És elvileg megtanulható, úh. talán otthon is csinálható, nem kell mindig fizetni érte.

Uxi, Kata? Ti is? Én is piszológus vok. Bár, aktív pályaelhagyó...

szép álmokat mindenkinek...
B

(11+5, Főni 73 napja készült, 187 nap múlva várható)
Vendég

Bori, nem törvényszerű, hogy lesz rosszulléte, ha 6+1-en még nincs. :D Nekem Emivel nem volt, csak émelyegtem, de nem volt vészes. Egyelőre most sincs, néha elkap az émelygés, de a kifli csodát tesz :wink: .

Kata, nem járok családterápiás képzésre, csak a szakképzés része egy ilyen óra. Nem is nagyon szeretnék terápiát csinálni, nem az én világom. A nevtanban is inkább a pedagógiai határterületeket szerettem.
Itt nem is vesznek fel szakvizsga nélkül, vagy ha felvesznek, kötzelez a munkahely, hogy azonnal kezdd el, ahogy indul. Persze nem fizették. :roll:

Szia Blur!

Pont egyidősenk vagyunk, már hárman vagyunk Mandarkával együtt :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

Ancsa!

Én protekciós vagyok! :lol: Apósom is ott szülész.
A fertőzésről, ha gombás sajnos akkor a várakozás van és a gyógyszerek kipróbálása. Tesóm is ezzel küzd most és az apósom megmondta, hogy lehet, hogy csak a sokadik gyogyi fog segíteni.
Nem voltam magánba, de nem is kell odajárnom.

kispiskóta

Sziasztok!

Tök kóma vagyik, Emi 4-től 6-ig műsorozott. :cry: :shock: :roll: Most bezzeg még húzza a lóbőrt, lassan megdönti a rekordját.

Ma megpróbálom elérni a dokimat, lassan itt az ideje. Jó lenne a héten elmenni.

KépKépKépKépKép
uxi

Helló Lányok!

Ma megyek ultrahangra, szorítsatok nekem is!!! :lol:

Kép
nenoke

Sziasztok lányok!
Szorítok minden uh-ra és dokihoz menöösnek.
Hányinger, nekem is inkább csak este jelentkezett és a napközbeniek elviselhetöök (kivéve mikor az elevitet veszem be) :roll:

Szarvasbori! Nem is gondoltam vona, hogy ennyien leszünk :D

Nekem továbbra is fáj a baloldalom, de egy hete a doki azt mondta, hogy nincs semmi gond. Szerintetek mitööl lehet?

Lynia! A telefonszám: 70/3795238
molkata

Köszi Molkata, kicsit megnyugodtam. :wink:

Jövő hét végén megyek vissza a dokihoz, remélem addigra már látunk szívhangot is! Szerintetek hányadik héten várható?

Nektek volt hányingeretek a 7. héten? nekem semmi, csak egy kis gyomorégés :) /mondjuk nem hiányzik

Hogy kell ilyen jó kis sticker-t csinálni?
blur

Addigra lesz szívhang is. Elvileg a 6.-héttööl már van.
Nekem volt hányingerem, mindig a gyomorégés után, de ha eszem vmit elmúlik.

Menj be a babafalva.hu-ra. Ott lehet vonalzót készíteni. A kódját elküldik emailben és azt kell az aláírásodba bemásolni.
molkata

Sziasztok!!

Nemsokára indulunk a doktor bácsihoz.

Mindenkinek mennek a drukkok!

Görcsizések normálisak, ahogy feszülnek a méhszalagok, nő a méh, stb.
Nekem a jobb oldalam szokott tompán fájdogálni..de nem is fájás hanem olyan tompa kis nyomás.

Nekem tegnap szinte egésznap fájt a fejem, éjszaka és még reggel is azzal ébredtem. Aztán el kezdtem nyomogatni a nagy lábujjamat és minhta elvágták volna..

Hyper érzékenység nálam is meg van..bár én alapból érzékeny vagyok de most aztán megaérzékeny..állandóan meghatódom.

Kispiskóta!
Ki tudja lehet, hogy együtt szülünk :lol:

Ja igen, nekem sajnos kijött a gombás fertőzés az 5ik héten, 2 hete amikor először voltunk le sem tudta venni a citológiát a doki, kaptam rá Pevaryl G hüvelykúpot 3 db-ot és el is múlt szépen. Azóta szerencsére nem jött vissza..Bár a doki azt mondta, hogy ez sűrűn előfordul a várandósság alatt illetve a bővebb hüvelyváladék is. Azt is mondta, hogy a gombás fertőzés nem káros a magzatra.
Nőklapja szakértők is ezt mondják a nőklapja.hu-n.

Blur!
Progiszintet lehet nézni. Nekem néztek nyáron. Mivel 12 hétig azt tartja fent a terhességet, amig kialakul a méhlepény és átveszi a működést, szal nem árt ha megnézik. Nekem a barnás folyás miatt kellett. Úgy tudom, hogy HCG szint is sokat elárul. Nem szeretnék hülyeséget írni de asszem a progi szabályozza a HCG-t i ilyenkor.
:roll:

Lányok!
Ti milyen könyveket vettetek, olvasgattok??

Puszi.. doki után ha tudok jelentkezem!
G.
torolve_20131003125716

Sziasztok!
megjöttem!sajnos a babám szíve 7 hetesen 4 naposan megállt.láttam a kis testét,de a szíve nem vert.hétfőn kell visszamennem addig még van egy kis remény.a remény hal meg utoljára.látjátok én megéreztem.iszonyú érzés és nem tudom ezt mivel érdemeltem ki.ez a 3. terhességem,ami így végződik.nem tudom lesz-e erőm ujból elindúlni az úton.egyelőre nem.búcsúzom tőletek.nagyon vigyázzatok magatokra és majd benézek hozzátok.köszönök minden jó tanácsot.
további gondtalan pocakoskodást!!!!!

moniá

Sziasztok!
Hát moniá levele után nem is tudom, hogy mit írjak. Ez iszonyú. Nagyon sajnálom (ha még olvasol minket) :( De ne add fel a reményt!
Az én UH-om ma szerencsésebb volt. Van egy 2 mm-es csupaszív babám. Még nagyon fiatal, valószínüleg visszaleszünk "minősítve " egy héttel. Így még csak az 5. hétnél járunk a hosszú ciklusaim miatt. Így át fogunk csúszni augusztusra. Remélem azért maradhatok köztetek.
Tehát még az sem biztos, hogy kimaradok az émelygésből. lehet, hogy a java még csak most jön. De inkább jöjjön és dobogjon az a szív!!!

Ancsa
Kép
ancsa00

sziasztok!

nagyon sajnálom moniá, nem is tudom, mit írhatnék... :(

blur 6. héttől lehet elvileg szívhang
én még nem vettem könyveket....majd ha betöltöm a 11. hetet, majd akkor elkezdem
engem pl. érdekel, és ajánlottátok itt is a B.nőim a terhességről c. könyvet + még vmit, de hirtelen nem jut eszembe, + majd babamagazin

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

szia ancsa

2 mm az stimmel? nem 20mm? mondjuk nem vagyok nagyon tisztába a méretekkel + mindenkinél más is

lynia-

vagy kismama magazin? belezavarodtam:)

lynia-

molkata, te hol fogsz szülni? kinnt, vagy hazajössz előtte?

lynia-

Moniá, szívből sajnálom!
Korábban sem láttak nála szívhangot? Nem lehet, hogy fiatalabb, mint ahogy számították?

KépKépKépKépKép
uxi

sajnos a lombik miatt nálam pontos időt számolnak.
köszönöm mindenkinek.
Ancsa a 2 mm az teljesen jó méret.5 és 6 hét között vagy valahol.

moniá

Ancsa, maradj nyugodtan!
Lehet, hogy mi is átcsúszunk, Emit is túlhordtam. Még simán szülhetsz júliusban, a babák 38-42. hét között bármikor világra jöhetnek. (Persze máskor is :cry: , csak ekkora érettek)

Nekem Emi 6+5-ös ultrahangon 5 mm volt, 5 hetesnek nyilvánították, a következő uh 9+0-kor volt, akkor meg már 9+1-et írt ki a gép, és utána is mindig pár nappal többet, szóval simán behozhatja.

Nem tudom elérni a dokimat. Végre jó a telefonjuk, erre a műtőben van :? . Remélem az idén még eljutok hozzá. :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Moniá, én azért drukkolok hétfőre!

KépKépKépKépKép
uxi

Móni! Nagyon-nagyon sajnálom, de azét ne ad fel a reményt. Hátha, hétföön minden rendben lesz. Sajnos, lombiknál amúgy is nagy a veszély, 5-ször nagyobb a vetélés esélye, mint normálisan. Próbálj meg bízni és ne add fel. Most vagy késööbb, de sikerülnie kell!!!
molkata

Lynia! Még nem tudom, hol fogok szülni. Ha itt nem kapom meg a biztosítást, akkor biztos, hogy Veszprémben. Ha megkapom, akkor még átgondoljuk. Szerettük volna, hogy itt, mert akkor nem kellene egy kicsit sem külön legyünk a párommal.
molkata

Na, sikerült elérni a dokimat.
December 17-re kaptam időpontot. Hát, ez nem mostanában lesz. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Gurgula!
Neked hol nézték meg a hormonjaidat?
A dokim nem nagyon mozdult rá mikor megkérdeztem..

Molkata!
Te melyik országban vagy?

Kép
gabi
blur

Uxi, vasárnapra? Akkor ügyeletes?
Jaj, Lányok, most lesz a féléves értékelésem, 3-kor kezdődött volna, de még az előző kollegám van bent. És egyrészt ideges vagyok miatta, másrészt meg lélekben már 5 óránál járok, a dokinál, amin még sokkal jobban izgulok, de hogy fogok így 5-re odaérni??!! Mondjuk szerencsére 5 percre van a doki magánrendelője a cégtől.

Kép
nenoke

Hűha, azt hiszem valamit elrontottam :D

Mit is másoljak az aláírásomba?

Kép
gabi
blur

Blur, engedélyezted a html-kódokat? mert én csak a html parancssort látom, de vonalzót nem.
nenoke

Blur! Próbálkozz még. Több kódot is elküld, de azt hiszem, hogy csak az egyikkel müüködik.
Egyébként, Németországban vagyok.

Uxi! Jó késööre kaptál idööpontot. :( ès ez a magánrendelööje vagy csak hivatalosan tud ilyen késööi idööpontot adni?
molkata

nenoke, most bekapcsoltam csak most meg nem tudom bemásolni a szöveget az aláírásba :?
egyszer csak sikerül

Kép
gabi
blur

Gyanítom, hogy a magánrendelésére hamarabb is lettt volna időpont :wink: .
13-át mondta először, de az nekem nem jó, így lett 17-e, mindig akkor megyek, amikor ügyeletes. Így ingyen van (elvileg).
Végülis nem sürgős, úgyis azt mondta nov. elején, mikor mondtuk, hogy tervezzük a kistesót, hogy elég akkor menni, ha már 2 menzesz kimaradt.

Legalább nem uh-zzák annyira a babát, Emivel 9 hetesen már 4 uh-n voltunk túl.

KépKépKépKépKép
uxi

Szorítsatok, most indulok az ultrahangra!!!!

Kép
nenoke

Sziasztok!

Először is Moniá, nagyon-nagyon sajnálom! :cry:

Megjöttünk az UH-ról. (már korábban de nálam nem ment a babanet)
Na szóval. Minden rendben van, 14 mm-s (normális mérete van) a fejét és a popsiját ki lehetett venni..a szívecskéjét is láttuk.
7+6 napra tett a gép.
Jövőhéten megyek laborba, képzeljétek lesz cukorterhelés is..csodálkoztam, hogy ilyen korán de azt mondta az asszisztens nő, hogy 3szor kerül erre sor.
12ik hetire pedig január első hetében kell mennem de akkor be a kórházba, mert nagy UH-n nézik és még hüvelyi lesz akkor is (megkérdeztem).

Blur!
Nekem nyáron a SOTE I-en nézték a hormonokat.
Várjál csak, nem is progeszteront néztek hanem prolaktint..Ohh, bocsánat.

Nenőke!
Megy a szorítás.
torolve_20131003125716

Gurgula! Gratulálok! Nagyon édes lehet.
Valóban fura ez a korai cukorterhelés. Èn nem is tudnám meginni még az a cukros löttyöt.... :roll:

Nenoke! Nagyon szorítok neked!

Èn is beszéltem ma a dokival (vagyis az aszisztensnöövel) és jövöö szerdára kaptam idööpontot 12. hetire.
Nem tudjátok, lehet kérni a babáról videót is? Kell vinni valamit hozzá? Olyan jó lenne!
molkata

Molkata!! Kösziiiii.

Van ám képünk is róla..de majd csak a 12ik hetit fogom feltenni.. :lol:

Azt mondták, hogy jobb ilyenkor is megnézni a cukrot..
Hát nem tudom, hogy fogom éhgyomorra meginni..
Kaptam receptet és ki kell váltanom..glukosum.
Otthon kell meginnom és 2 óra múlva kell, hogy levegyék a vért..
2dl vízzel kell higítani és egész citromot kell belefacsarni.
Szerintem lehet kérni videót, bár lehet, hogy csak a 18ik heti UH-ról adnak..általában..asszem. Szerintem kórháza és orvosa válogatja.

Figyuszka!
Ki fogja megmérni a súlyomat???? Engem még nem mértek le.. :roll:
Bár lehet, hogy jobb is..Nem vagyok kövér de a hasam az hájas..
torolve_20131003125716

Moniá! Nagyon sajnálom, nem is tudom, ilyenkor milyen vígaszt lehet mondani / írni. Héftőben azért még lehet reménykedni, sokat tévednek az orvosok. Ne add fel! Pihend ki magad testileg, lelkileg először, és ne hagyd magad, úgyis Te leszel az erősebb!

Én a Terhesség hétről hétre című könyvet vettem meg. Ebben minden hétre van valami írva, hogy azon az adott héten mi történik éppen a kismamával és a babával.

Ti hogy vagytok émelygéssel? Nekem még mindig van, és már nagyon fárasztó... :(

kétfiús anyuka
babdorka

Nenoke, megvolt az uh?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi! Korábban írtál arról a hülye sztk-s orvosról. Elárulod a nevét? Melyik kerületben volt (ahonnan tudom, hogy elment)?

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka, elküldtem priviben.:wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Ti tudtok aludni? Mostanában rendszeresen felébredek 4 körül, aztán virrasztok reggelig. Próbálnék visszaaludni, de csak forgolódom, sehogy sem jó. Úgy szeretek hason aludni, de már nem kényelmes, máshogy meg nem az igazi.

Persze Emi is ilyenkor szokott felsírni, ha ébred, szóval tiszta kóma vagyok :(.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Moniá sajnálom... :cry:

Uxi, én se nagyon tudok aludni reggel mostanság. 5-6 között felébredek és csak forgolódok. És én is csak hason szeretek aludni, de ez a "tőgyeim" :lol: miatt már nem megvalósítható! Nekem hihetetlen mekkorát nőttek a cickóim, nektek is? Már a párom is megjegyezte! :lol:

Én a Terhességem naplója című könyvet vettem meg, de ez túlképp inkább napló, amibe Kedves is szokott írni. Kifejezetten könyvet nem szeretnék venni, mert az interneten minden megtalálható, sokszor még több infó, mint kéne.

Gurgula, a Péterfyben voltál?

Nenoke, mi volt az uh-n?

Tök furi, hogy 30 párhét múlva majd a születéstörténetek iránt érdeklődünk majd ennyire! :)

Mindenki Nagyon Vigyázzon Magára!

kispiskóta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: