A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Kedves Mindenki!

Köszi mindenkinek a gratulációt, kis családom ha minden jól megy szerdán jön haza, szerintem a héten, talán a hétvégén már PM is le tud ide ülni, és egy kicsit részletesebben írogatni.

Mégegyszer köszi mindenkinek a sok-sok gratulációt és jókívánságot!

Panka(és Zsófi)papa
PM

Zsuzsi!

Köszi a tanácsokat!
Megpróbálom õket, aztán, majd írok az eredményrõl!

Heni
32+0
heni1979

Annyit irtatok mar a fozocskerol, hogy en is belevetettem magam, es eletemben eloszor csinaltam ma este turogombocot (kizarolag Canderellel Kép ). Szerintem fini lett, es meg az edesseg iranti olthatatlan vagyamat is lekuzdottem vele.... KépKépKép
Gombóc
gombóc

PANKAZSÓFIMAMA!
Pont tegnap érdeklõdtem felõletek!!!
Minden jót, és jó egészséget!
Csi /a MÁVos topicból/
Névtelen

Még benéztem, hátha van új babás hír.Kép

Zsuzsi,
nem olyan extra, majd holnap megírom, mit is szeretnék kérdezni, most nincs hozzá erõm.
4 hónapos baba és 10kg, nem semmi!!! Igaza volt Gyurinak, hogy nagy baba.Kép

Norka,
sajnálom, hogy nem ment át, de a lényeg a pocakos képed a képtárban van.Kép
Most kicsit már jobb, de valahogy, most a babát is nehezen viselem. Ma szinte egész nap csuklott és ha végre lepihentem hatalmasakat rugott belém, hullámzott az egész hasam. Nem tudtam semmit se csinálni, annyira lekötötte a gondolataimat, teljesen olyan érzésem volt, hogy nem az enyém a testem. Imádom õt, nem arról van szó, de most valahogy nem volt olyan happy érzés, holnapra biztos elmúlik. Ja és az is rossz, hogy szerintem megint visszafordult farfekvésbe, mert ma a köldökömnél éreztem a csuklásait. Pénteken UH, majd kiderül, hogy beborul-e.Kép

Kataa, köszi még egyszer és igen nagyon sokat segítettél. Megnéztem Alex-et, csudaszép baba, gratula hozzá még egyszer!Kép

Heni,
evés-nem evés. Nekem ugyan még nincs gyerekem, de én nagyon rossz evõ voltam kicsinek és szinte mindig errõl hallottam a családban. Mikor az anyukám kétségbe esett, hogy alig eszek a gyerekorvos csak ennyit mondott."Anyuka, nyugodjon meg, még egyetlen gyerek sem halt éhen Mo-on. De ha gondolja Magának felírok egy kis étvágygerjesztõt, mert olyan sovány."Kép
Azonkívül, ami bevált az a következõ volt:
már akkor nagyon szerettem a kutyákat és a nagymamámék szomszédjának volt egy foxija:Zsuzsi. A "játék" a következõ volt, a kádban vagy az asztalnál a nagymamám mellém ült, belekanalazott az ételbe, majd elém tette és elfordult, azt játszotta, hogy keresi a Zsuzsi kutyust(Hol lehet a Zsuzsi kutyus? Zsuzsi, Zsuzsi, hol vagy?stb.) én addig mmgettem a kaját, amire az volt a reakció:"Ó, hát itt járt ez a kutyus és észre se vettem..." és ezt így játszottuk, amíg el nem fogyott az étel.Kép Volt, hogy fél órát guggolt a kád mellett mire megettem a tojásos nokedlit, de megettem. Hát ennyi, hátha segít valamit.

Szép álmokat mindenkinek, pussssza
Timici
29+2
timici

Sziasztok!!!

Kedves Brokkoli, koszonom, akkor megnyugodtam Kép bar arra is gondoltam, hogy a baratomnak jo nagy feje van s mar most rautott Kép
azert ilyen nagy gyermek.

Kedves Norkini, most Pesten lakozom, mert Pecsett egy evig nem volt semmi melom, diplomaval felsofoku angollal ismeretseg vagy hianyszakma nelkul semmi eselyed sincs arra, hogy normalisabb munkat talalj. Forditottam (500 Ft AFAval egyutt aron) es ujsagot hordtam, Pesten ket het alatt 2 munkahelyet is talaltam. Sajnos egy csomo pecsi baratom mar itt van, mert csak itt van melo. Pedig ugye egy gyereknek is milyen jo lenne a kert, a fuge meg a Mecsek. S nem egy pesti berhaz tuzfala...

Mindenki: Szerintetek kismamanak adnak lakashitelt vagy leplezzem a pocakom?, meg lehetKép

Liana, en meg neha most is hason fekszem, bar probalom kerulni, s azt nem ertem miert nem lehet haton fekudni...?

Sziasztok
zsurlo
zsurlo

Sziasztok!

Képzeljétek, vettünk komódot, nagyon szép, bár nincs hozzá pelenkázó feltét. Van valakinek ötlete, hogy hol lehetne venni/csináltatni?

A tiramisuhoz nagyon meghoztátok a kedvemet, hó végén jönnek az anyósomék, majd nekik elkészítem. Nyami-nyami Kép

Pusz
Miszike
épp ma 6 hónapos
miszike

Szilcsike, Moxi, PM, nagyon sok gratula a babákhoz!!!
Kép

Miszike
miszike

Sziasztok!
Miszike, ha sima pelenkázó feltétre gondolsz, szerintem olyat lehet kapni pl. a Megatoysban. Én nagyon sokféle minntával láttam, és van több méretben is, úgyhogy azért le kell mérni, hogy mekkora kell.
Szia:
Viki és az 5 hónapos Levike
vikici

Kedves PAnka Mama es Csaladja! Kép

Nagyon gratulalok Nektek,hogy megerkezett a varvavart csoppseg!Kép Sok tejcit es minden csupa jot Nektek! Kép

Zsurlo!
Hat sajna ez mostmar egyre inkabb igy lesz a melohelyekkel, ahogy latom..Kép Nekem szerencsere meg van helyem, de nekem is mar tobb baratom van Pesten mint itt..Kép

Lanyok
A sogornom talalt itt pecsett babahordozo kendot 4600 Ft.ert. Azt mondja nagyon, nagyon szepek. Igaz kotos, pedig es karikasat szerettem volna, de meglatjuk! Most megyek megnezni! Kép
Ja, ma megint extra hosszu nap lesz, igy ma mar csak este jovok olvasgatni (ha lesz erom..)

Pussz
Norkini
25+2
norkini

Sziasztok!

PM! Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Nagyon sokszor gratulálok Zsófihoz, és jó egészséget Nektek!
Majd írd meg, Panka mit szólt!

Puszi: Judó
25+1
judó

Timici Kép
Tetszett a Zsuzsi kutyas tortenet! Hat igen, az ember a rossz evo gyerekenek a megeteteseert mindenre kepes! Mi is naponta talalunk ki hasonlo 'jatekokat', mindegy mit, csak meg egy kanalnyi lecsusszon 'eszrevetlenul'!
El birom kepzelni hogy rohoghettel, amikor nagymamad kereste a Zsuzsi kutyust, kozben oda-oda sanditva rad, hogy eszel e?!
Engem is a szomszedba vittek kajalni, az unokatesoimhoz, mert szerintem ott jobb volt a tejbegriz (amit anyukam fozott es atvitt velem egyutt)!
Gyurinak meg pont az egyedullet jon be, ami az evest illeti!

Olyan aranyos, egy par napja kerdezget, hogy 'Ez mi?'! Mar ugy vartam! Aztan nemsokara jon a 'Miert?' az mar kicsit nehezebb!

Norkini,
Ne hajszold tul magad azert! A kendoert tenyleg jo ar, ennel csak dragabban lattam! Remelem bejon! En ugy erzem a mi karikas kendonk az elso este behozta az (igencsak huzos) arat, amikor orditott Gyuri, a kendoben viszont csend volt!

Nekunk is kell majd pelenkazo feltet, meg nem tudom honnan lesz?!

Akar majd valamelyikotok homeopatiaval foglalkozni a baba aprobb nyavalyainak gyogyitasat illetoen? Van valakinek mar tapasztalata ebben? Olyan regota tervezem, hogy kicsit utanaolvasok a temanak, mert komolyan erdekel, de valahogy soha nem jut ra idom!

Zsuzsi
28
zsuzsi74

Halihó!Kép

Zsuzsi!
Én használok homeopátiás cuccokat Malackánál (meg magunknak is azt szoktam elõször elõkapni) Eddig nagyon bejött, igaz, komolyabban még szerencsére nem volt beteg a kölök, de fogzás, hõemelkedés, torokfájás, stb. azért volt a praxisunkban. Van egy nagyon jó könyvem, angol nyelvû, jó vastag, és szinte minden benne van, amolyan családorvos típusú könyv. Szoptatásnál is bevált nálunk a homeopátia, most is beszereztem már a "szülés utáni" kegyszereimet.
Zulu
36+3

Kép

Kép

Kép
zulu

Ja, elfelejtettem, van egy olyan lap, hogy www.homeopátia.lap.hu, azon érdemes körülnézni, több nyelven, mindenféle témában találsz rajta jó dolgokat.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Hali kismamekok!

Moxi, nagy gratula Vikilányhoz!Kép És persze Pankamamáéknak is ZsófikáhozKépKép!

Jó sokat írtatok a hétvégén, nem gyözöm bepótolniKép. Mi ünnepeltük apát (30 éves öregember lett belõleKép).

Panka, mi Danónak kölcsön kaptunk kiságyat 120x60-as. Most a kicsinek veszünk egy 70x140-est, mert kényelmesebbKép. De ha csak a kisebb fér, akkor sincs gáz, DAnónak sisncs semmi baja tõleKépKép

Franyó, nevek már lassan 12 éve megvannak, csak a gyerkõcõket kell hozzá megcsinálniKépKép. Ha tényleg fiú lesz Tamás András lesz, ha mégsem Anna ZsófiaKép

Liana, nekem az egyik ismerõsõm még a szülés elõtt is hason tudott csak aludni, igaz volt ott még egy párna isKép. Én már az elejétõl nem tudtam Danóval, most pedig álhason alszokKép. De nyugtasd meg a kispapát, hogy ezek a kis pocaklakó pockok nagyon erõszakos kis ösztönlények és nem hagyják a kismamának, hogy olyat csináljon, ami nekik nem tetszik!Kép

kamilla, a kék úthálózat a börödön teljesen normális jelenség, ne izgulj miatta!Kép

Na befejezemKép Pusszantás!
Zsófi (19+4)
Csucsuka

Hello! Kép

Aszondja a pénteki UH, hogy KISLÁNY!!!! KépKépKép
Egyébként szépen fejlödik, kiirás napja változatlan Kép

Ja, és most az orvos is szimpi volt ... lehet, hogy mégse váltom le? Na még meggondolom.

Moxi, Pankamama Kép
nagynagy gratula! Sok boldogságot! Kép

Zsurlo Kép
ha nagypocival háton fexel, elnyomsz egy fontos vénát. Általában neked ez hamarabb okoz kényelmetlenséget, mint a babának bajt, de ellenjavallt. Amig tudsz, nyugodtan alhatsz hason, majd reklamál a kismanó, ha kényelmetlen neki.

Megint sok a munka, az archivot nem tudom elolvasni Kép viszont hét végétöl otthon is lesz rendes Net, úgyhogy valszeg áttérek majd az esti fórumozásra! Kép

Pussz mindenkinek Kép

Kangi
25+3
kangi

Sziasztok!
Szilcsike, Moxi, Pankamama! Gratulálok a kislányaitokhoz. Sok tejcit, és jó egészséget az egész családnak, és jó lenne olvasni a szülésbeszámolóitokat.

CSütörtökön délután kellett mennem AFP-re, de mikor odaértem, közölték velem, hogy elromlott valamilyen gépük, úgyhogy menjek vissza pénteken 9-10 óra között. Majd falra másztam "örömömben", de hát mit tudtam tenni. Szóval pénteken volt a vérvétel. Most már csak izgulni kell az eredmény miatt. Nagyon hosszú az a két hét.

Sziasztok
buksicica
16+5
buksicica

Sziasztok!

Buksicica!
Nem lesz az két hét, én 5 nap múlva telefonáltam, és megmondták! Szerintem pénteken már érdemes lenne rákérdezned!

Judó
25+1
judó

Franyó!

Kösz a részletes választ. A Scudotexet ismerem, azt hordtam mindkét elõzõ babónál, csak akkor még nem volt kismama változat. Azt vágtam szét elõl, hihi! Nagyon jó, tényleg! És valahogy olyan a szövése, hogy nem is látszik vastagnak, még színházba is fel lehet venni miniszoknyával! Csak az a baj, hogy kevés helyen lehet kapni!

Liana!
A természet egyik legnagyobb találmánya a magzatvíz! A víz ugyanis gyakorlatilag összenyomhatatlan! Amikor már kényelmetlen hason feküdni, az sem azért van, mert nyomjuk a babát, hanem mert a méh egyéb szerveknek nyomódik, és az kelti a rossz érzést. A rossz érzésig nemcsak aludni lehet hason, hanem még mást is lehet nyugodtan csinálni a kispapival Kép! Olyan jó volt a szülés utáni második éjszakán (az elsõn még érzékeny a poci) végre hason aludni!

Háton fekvéskor meg elnyomódik valami gerincközeli véna és romlik a lepény vérellátása. Van ennek egy orvosi szakkifejezése is. Lehet enyhébb vagy súlyosabb tünet. Nálam az elsõnél odáig fajult úgy a 8. hónapra, hogy éjjel is úgy fordultam át egyik oldalamról a másikra, hogy négykézlábra álltam, mert ha a hátamra feküdtem, úgy éreztem, hogy rögtön elájulok.

Pocok!

Légyszi, tegyél be a táblázatba engem is!
17+0, 41/3b., Gödöllõ, 2003. ápr. 21., SOTE I, Dr. Silhavy Mihály

Judó!
Most vettem észre, hogy te is gödöllõi vagy!

Urszila
17+0
urszila

Sziasztok kismamak,

Szilcsike, Moxi, Pankamama gratulalok a babkhoz. Sok-sok egeszseget nemcsak Nekik, hanem a Szuloknek is!

Kedves Mindenki,

Ha tudtok segitesetek legyszi! Ma reggel tortent, hogy az egyeves fiam felrenyelt egy kenyerhejdarabot.(amit adtunk Neki mar nagyon sokszor.) Mi a felesegemmel probaltunk segiteni Neki, ahogy tudtunk, de nem igazan ment a dolog. Utottuk a hatat szegenynek, elore dontottuk, probaltuk kezzel kiszedni es vegul elkezdett kohogni, aztan kihanyta.(Hala isten.)
Megijedtunk mert, akar tragedia is lehetett volna belole.
Tudja valaki, hogy ilyen esetekben mi a pontos teendo?

Elore is koszonom, ZoliApu.
28+1

UI: Ha van errol topic, azt is szivesen elolvasnam, csak nem talaltam.
Névtelen

Zoliapu,
Az en kisfiam is allandoan felrenyelt, egeszen mostanaig, de talan mar ritkulnak ezek az idegborzolo dolgok mostanra, hogy ket eves!
Ujszulott koraban a tejet is, es kesobb barmit ivott, evett, cumisuvegbol, poharbol, kanallal, felrement. Soha nem lehetett egyedul hagyni kajaval, mert hang nelkul is fuldokolt neha!
A doktorno mindenaron el akart kuldeni minket valami gasztroenterologiai vizsgalatra a Heim Palba. Ez egy ket napos bentfekvos vizsgalat lett volna, ami alatt vizsgaljak, hogy van e valami nyelesi rendellenesseg, hogy nem zarodik valami, vagy nem mukodik osszhangban!
De en ugy ereztem, hogy kisfiam egyszeruen csak ugyetlen. Lenyeg az, hogy nagyon kell ra figyelni, ha eszik, soha nem szabad egyedul hagyni! Nalunk foleg az alma okozott mindig galibat! A kocsi hatso ulesen soha nem engedtem majszolni, barmilyen kenyelmes is lett volna, ha utazas kozben megkajal az amugy rossz evo gyerekem!
Mindenesetre, ha ez gyakran elofordul, nem art megtanulni a mufogasokat, hogy hogyan lehet kiugrasztani a gyerekbol a falatot (elsosegely tanfolyamon is tanitjak, ugy remlik)!
Ha meg tenyleg korosnak erzitek a dolgot, akkor kerjetek beutalot a vizsgalatokra! De ha nem ismetlodik gyakran, akkor csak veletlen baleset volt (teletomte a szajat es nem birta megragni, vagy felrenyelt), mindenkivel elofordul, nem erdemes a gyereket 'kinzasnak' alavetni!

Zsuzsi
fuldoklo Gyurika anyukaja
zsuzsi74

A haton fekvos erelnyomos dolog a vena cava superior syndroma, ami a gerincoszlophoz kozel fut, s ha komprimalja a baba, akar haton fekve el tud ajulni a kismama, es a lepeny verellatasa is romlik. Ezert nem ajanljak. Nem tudom, ki hogy oldja meg a hason fekves probalkozasait, de en ha csak egy kicsit is a kelletenel jobban az oldalamra fekszem, mar kopogtat, hogy neki ez egyaltalan nem jo. Minden este legalabb egy fel orat helyezkedem Kép

Csucsuka!

Akkor abbahagyom az aggodast. Az a baj, hogy erre egyaltalan nem voltam felkeszulve. Meg hallani sem hallottam ilyesmirol , hogy ennyire atlatszodhatna a boron az erek a kismamaknal. Mondjuk ez a legkevesebb, hiszen 75B-rol 90C lett a meretem... Kép

kamilla (31+4)
kamilla

Zoliapu!

Az elsösegélytanfolyamon tanitják (pl. vezetéshez), ugy hivják, hogy Heimlich-féle mûfogás. Találtam egy helyet, ahol megmutatják képben is:

Heimlich-féle mûfogás

Ezt gyerekeken persze nem igy kell csinálni. Ott felnõtt két térdére kell fektetni hasra, és a hátát kell ütögetni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,
Most jovok a haziorvosomtol, matol hivatalosan is tappenzen vagyok. Hurra. Kép
Neztek olyan ujjszurkalos vercukor szintet, az most teljesen jo lett (mar masfel hete mindenhez Canderel-t hasznalok, nana, hogy jo lett Kép ), vernyomasom OK, viszont vizesedek. Kép
Meg kaptam beutalot a vizelet laborba, mert elmondtam azt a multkori vese dolgot a haziorvosomnak (meg azota is volt egyszer-ketszer ilyen fajas), ugyhogy holnap vihetek pisit az SZTK-ba. Kép

Kangi,
gratula a kisleanyhoz. Mi lesz a neve? Kép

ZoliApu,
sajna, em tudok segiteni, meg csak kezdo anyuka leszek...Kép

KAmilla,
en is kek csikos terepasztal lettem, eleinte kicsit idegesitett, mar az sem. Kép
Ez a hanyattfekveses dolog nekem nagyon erdekes, ugyanis, az utobbi idoben szinte minden reggel arra ebredek fel, hogy hanyatt fekszem. Nem tudom mikor fordultam a hatamra, csak azt tudom, hogy reggelre mar ugy fekszem. Ez okozhat valami gondot?

Azt hiszem, Gombocka visszafordult. Kép Alul erzem a rugasokat es felul a kaparaszast. Pedig a legutobbi UH-n mar fejjel lefele volt, es ereztem is, hogy felfele rugdos nagyokat. NA mindegy, szerdan megyek UH-ra, majd megmondjak, mi van..Kép

Timici, Hovirag,
Ti nem kuzdotok legszomjjal idonkent? Nekem ez teljesen uj tunet, kb. 3 napja azt veszem eszre, hogy neha nagyon lihegnem kell, nem kapok levegot. Kép

Sziasztok,
Gombóc
29+2
gombóc

Koszonom lanyok!

Zsuzsi74, Nalunk hala isten nem szokvanyos a fuldoklas. (Legalabbis eddig nem nagyon volt.)
Beszti, mar ki is nyomtattam.

Megegyszer kosz, ZoliApu.
28+1
Névtelen

Lanyok: Mit jelent az alairas utan, hogy "X+Y"? (Pl: Gombocnal: "29+2". Ugyanakkor Gomboc azt is irta, hogy meg nem anyuka. Nem ertem.)
Mert ha nem az en(X) es a gyerek(Y) eveinek szamat, akkor hulyeseget irtam.

ZoliApu.
Névtelen

Kozben azt hiszem, rajottem.
Mindegyik kisebb, mint 40.
Tehat HetehSzama+NapokSzama. (29+2)

Jol irtam?

ZoliApu.
Névtelen

Sziasztok,
Lenne egy kis problémám nem tudom tud -e valaki tanácsot adni, hogy mi lehet ez.
2-3 hete napközben néha olyan érzésem van órákon keresztül folyamatosan, mintha fel lennék fázva. Szinte görcsösen kell pisilnem(rendesen fájdalmaim vannak), de nem jön semmi, 2 percenként nem is jöhet. Szóval már voltam felfázva, de ez annyiban különbözik, hogy nem véres a vizeletem és van, hogy napokig nem jön elõ.
Köszi, ha valaki hozzá tudna szólni. Ja, ezen a héten megyek a nõgyógyimhoz, de azért elõtte megpróbálok tájékozódni.

Beus 13/6
beus74

ZoliApu:
Jól látod (hetek+napok) Kép.

Szilcsike, Pankamama, Moxi:
sok-sok gratula!!! Kép

Sasha:
majd azért ugye irogatsz ide is? Úgy hiányzol innen Kép.

Üdv: Hayimpapa (33+3)
Hurrá, mi már a 14-ek vagyunk a listán, nemsokára TOP10-esek leszünk KépKépKép!!!

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok, látom mindenki jól van, remek!Kép

Gombóc,
én is ma voltam a körzetinél táppénzes papírért,hi-hi.Kép
A vizesedés miatt ne aggódj, én pont 2hete vizesedem, vagy hogy is mondjam...szóval a lábamon meglátszik a ujjam helye, ha megnyomom, ezen kívül néha bedagadnak az ujjaim a kezemen, de semmi több, eszegetek almát és kerülöm a sót és a felvágottatakat és azóta sem lett rosszabb.KOPP,KOPP.
Nézetem a vizeletem és naponta mérek vérnyomást, ennyi.

Légszomjam alapban nincs, de lépcsõt mászni nem tudok, majd belehalok mire felérek a suli II.emeletére, ahol többnyire az elõadásaim vannak, itthon szerencsére van lift.

Majd UH után várom a beszámolódat, mi pénteken vagyunk hivatalosak Bencével.Kép
Ja, és Bence is visszafordult szerintem farfekvésbe.KépKép olyan kis disznó, hiába gyõzködöm, hogy jobb lenne, ha megfordulna. Szerencsére még van idõnk, addig nem adom fel.Kép

Körzeti dokim egyébként elég érdekes nõ. 2hete mikor meglátott közölte, hogy akkora a hasam, hogy akár szülhetnék is(28.héten), most meg azt kérdezte, hogy biztos egy baba van-e a pocakban. Nem normális, ha laikus lenne még megérteném, de így...

Kangi, gratula a lányodhoz.Kép
Örülök, hogy most szimpi volt a doki, szerintem menj el még egyszer hozzá és aztán dönts. Az elején nekem is voltak fenntartásaim a dokimmal, de aztán megtaláltuk a közös hangot és most minden OK, leszámítva, hogy órákat kell várni rá.Kép

Norka, ne dógozz sokat, inkább gyere dumcsizni.Kép

Kamilla, ne aggódj, nálam is látszik minden ér, a teszt csík után ez volt az elsõ terhességi tünetem és ez azóta is tartja magát. Ja és a méret nálam is 90C.Kép

Zsuzsi,
na igen a szomszédban minden finomabb.Kép
Én is ott ettem rendesen, otthon ált. megreggelizetem, majd átmenten a barátnõmhöz, aki mindig késõbb kellt mint én(istenem régi szép gyerekkor, most a medvét is lekörözném) és ott még egyszer megreggeliztem.KépKépKép
Minden esetre most megint ott tartunk, hogy anyumnak kéne az étvgygerjesztõ, mert olyan sovány, én meg...

Zulu,
beavatsz minket is a titokba, szülés utáni kegyszereket illetõen???Kép

Anita szoptatós melltartó??? Kb. mennyibe kerül és milyenek? Holnap megyek a Kékgolyó utcába körülnézni, de nem tudom mihez viszonyítsam az ottani árakat. HELP ME PLEASE!

Gombóc, nem feledtem a pelenkatáblát, mindjárt bepötyögöm és dobom.
Pussza addig is,
Timici
29+3
timici

Timici, Anitából a kékgolyó a legolcsóbb, legalább is tavalyi piackutatásomnak ez lett az eredménye. Nekem nagyon bevált...

Pussz!
Zsófi
Csucsuka

Pelenka árak! Brumi Maci Bababolt(érv.2002/10/28-tól)

Méret Márka Mennyiség Ár Ft/db
Micro Betétpel. 20db 380 19
(2-4kg) Bogipel 50db 1450 29
Pampers 56db 2300 41
Mini Betétpel. 40db 760 19
(3-5kg) Bogipel 50db 1750 35
Babyfun 35db 1390 39
Fixes 50db 1950 39
Ecopack 50db 2000 40
Libero 24db 990 41
Pampers 92db 3988 43
Midi Betétpel. 35db 760 21
(4-9kg) Bogipel 50db 1900 38
Babyfun 35db 1344 42
Ecopack 2 50db 2200 44
Olasz 32db 1480 46
Libero 70db 3490 49
Pampers 74db 3590 49
Maxi Betétpel. 30db 760 25
(8-13kg)Bogipel 50db 1950 39
Babyfun 28db 1260 45
Ecopack 2 50db 2250 45
Olasz 28db 1380 49
Libero 62db 3490 56
Lib. Up&Go 18db 1290 72
Pampers 68db 3590 53
Junior Betétpel. 30db 760 25
(12-20kg)Bogipel 50db 1950 39
Babyfun 26db 1274 49
Ecopack 2 50db 2450 49
Olasz 26db 1380 53
Libero 54db 3490 65
Lib. Up&Go 22db 1650 75
Pampers 56db 3988 71
Akciós mini 31
pelenka midi 31
280db/dob. maxi 36
légáteresztõ junior 36
Textilpelenka magyar 170,-/db cseh 220,-/db
Kifogó magyar 760,-/db
cseh 990,-/db
Zsákos Up&Go maxi 63,-/db
junior 66,-/db

A listához hozzátartozik, hogy nem számoltam utána, cska becopyztam ide, amit a Brumi Maciban adtak.
Pusssa,
Timici

U.i.: remélem nem esik majd nagyon szét a tábla.
timici

Gombóc Kép
Angélát szeretnénk, bár most az Adrienn is bejött a képbe Kép

Timici Kép
legközelebb december elején megyek hozzá.

Asszem ma elég sokat keményedek. Ti is? Az idötöl van?
Hótt depi vagyok a fénytelenségtöl ...

Na pussz
Kangi
25+3
kangi

Teljesen zagyva lettKép, sorry, azért remélem nem túl érhetetlen, majd kérdezzetek, ha valami nem ok.
Timici
timici

Sziasztok!

Eddig dundikáltam. Mostanában olyan vagyok, mint akit megcsípett a cecelégy. Kezdek aggódni.

Timici!Kép
Mikor Malacka kicsi volt, szoptatásilag nem voltunk a topon, akkor "okosodtam" ki homeopátiaügyben.
Otthonról tudok részletes listát írni, mert fejbõl nem tudom a potenciálokat, de általánosságban azért tudok mondani néhány szert, pl. Aconitum, közvetlenül a szülés után, kimerültségre,(babának is!) Ha nem indul meg idõben a tej, akkor Acidum Phosphoricum, cicigyulladásra Phytolacca. Ja, és vajúdás alatt (elõtt) chaulophyllum(lehet, hogy nem írom jól), olyan kb. a hatása, mint a málnalevélteának, segíti a tágulást. Vannak még biztos, most fejbõl vennyi jutott eszembe, mejd megnézem a mindentudó banyakönyvet!

Kangi!Kép
KislányKépKépKépÉs a lényeg, hogy minden Ok.

Urszila!Kép
Lelki szemeimmel láttam, ahogy megfordultál éjszakánkéntKépKépKép Szoktam hasonlóakat csinálni, sokszor elég idétlenül kalimpálok, mire meg tudok fordulni. A férjem a múltkor hátárafordított katicabogárhoz hasonlított.
Hiába, bókolni mindig is tudott...
pusz
Zulu
36+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Zsófi(Csucsuka), köszi akkor meglátjuk ott mennyiért vesztegetik. Ha nem titok Neked melyik típus vált be, mert ha jól tudom van több féle is?

Kangi, mindjárt itt a december, már mindehol karácsonyi kirakatok vannak.Kép
A sötétet én is útálom, régebben ezért jártam télen szolizni.Kép A keményedésre MG, hisz tudodKép, és szinte tuti, hogy az idõtõl vanKép.

Na lelépek, mert ma még nem csináltam itthon semmit, pusszantás mindenki pocakjára(Hayimpapa, Zoliapu kivételévelKép)
Timici
29+3
timici

Sziasztok!

Voltam ma CTG + nõdoki, a CTG már kimutatja a jóslófájásokat, babóval minden rendben, a magzatvíz és lepény okés, szívhang szintén rendben. Azt szeretném kérdezni tõletek, hogy a méhszáj nyitottságánál mit jelentenek a számok? Valaki régebben leírta, csak nem tudom ki. Hátha esetleg tudja valaki közületek és leírná, mekköszönném. A múlt héten 3110 volt, most 2111. És persze itthon néztem csak meg a kiskönyvem, ezért nem tudtam mekkérdezni a dokit.

Na megyek visszaolvasni, aztán majd jövök.

pusz

Brokkoli
38
brokkoli

Brokkoli!
Méhnyak 2 cm, külsõ méhszáj 1 cm, nyakcsatorna 1 cm, belsõ méhszáj 1 cm. Mindjárt szülsz!KépKépKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Gomboc!
Nem tudom okozhat-e gondot, en is ebredtem mar arra, hogy a hatamon fekszem, pedig nem lenne szabad...

Beus!
Szerintem tuti fel vagy fazva abbol amit elmondtal. Nekem is volt ilyen erzesem, kb 2 cseppet tudtam csak pisilni, de azt is iszonyu nehezen, es tokre fajt...
Az a legjobb ha sok mezes teat iszol, es furdeskor beaztatod magad langyos Kalium Permanganatos vizbe ( az a lila). En eskuszom ra, mindig segitett, bar elegge meg tudja fogni a kezem...

Olyan hanyingerem van 2 napja minden etkezes utan Kép

kamilla (31+4)
kamilla

Timici KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!

TimiciKép
A csillagos lámpát a Budaörsi IKEA-ban vették anyuék tegnap, de biztos lesz majd az Örsön is. 1990 pénzbe került,és szerintem nagyon hangulatos. Ezt akár a párod is megveheti majd egyedül.
Szerintem az elsõ napok.... topicban is "összefutunk" majd!! Ez egész biztos, és akkor folyt. köv.KépKép!!!!!!
Az Anita tényleg a KÉkgolyó u-ban a legolcsóbb. A szopis melltartók 4000Ft-tól kezdõdnek asszem.

OrsolyKép
Kádállványt én spec. a MegaToys-ba vettem, asszem 3000 -ért. Igen, én is úgy tudom, hogy a cseh textilpelenkák a legjobbak, szép fehér, és puha. A Cora-ban lehet kapni kifogót is ( szintén cseh ), ráadásul itt többféle méret is volt. Az árára már nem emléxem. Cseh textilpelust az Auchanba vettem még a nyáron akciós volt 700 Ft/5db. Itt is érdemes megnézni.

ZsurloKép
igen, adnak lakáshitelt,!!! ( én/mi is kaptam/tunk a férjemmel )

AndyKép
Lehet, hogy megnézem a Megaban is.

KamillaKép
Jó neked, én a 75B-rõl csak a 85B-ig jutottam el.

Az "eresedés" teljesen normális dolog, na meg a csíkozódás isKépKép sajna.

Háton fekvés? De jó lenne! Mi az? Már nagyon régóta nem tudok, sõt nekem is kész akrobatika, ha a jobb oldalamról a balra kell fordulnom. Egyszerûen ha hanyatt fekszem egybõl légszomjam lesz. Én viszont sosem szerettem hason feküdni.

ZsuzsiKép
Bámulom az energiád!! Még semmi karácsonyi ajándék nincs meg, pedig milyen jó lenne már azt is beszerezni, de hát van még 2 hetem rá, persze egy bevásárlás is ki tud már készíteni, csak rohanok az üzletekben a párom után mint egy fóka.

KataaKép
KösziKép

ZuluKép
Te iszod a málnalevél teát? ÉN most fogom majd elkezdeni.

holnap jövök

pusz

Brokkoli
38
brokkoli

ZuluKép
Nagyon köszi. Ez komoly? Kezdek izgulni! Te is tágulgatsz? Jóslófájások?
A mensim szerint 16-ra lennék kiírva, az UH szerint 28-ra, ki érti ezt?! Most délután hogy megvizsgált a doki nem múlik a derékfájásom, a WC-ben pedig a nyákdugót keresem, de éjszaka is belerakok egy fél tekercs papírt, annyiszor kell pipilni. Hát ez van.

pusz

Brokkoli
brokkoli

Brokkoli,
Osszekevered az energiat a vasarlasi szenvedellyel! Kép
Sajna energiabol ugy erzem nincs annyi, amenniy kene!
Viszont nezelodni, csavarogni szeretek, igy ha lattam valamit, amirol ugy gondoltam, jo lenne ajandekba valakinek megvettem mar szeptember vege ota!
Igazabol nem szeretnem az otthon toltott 2-3 hetet ajandekvasarlasi stresszben tolteni, ugyis rengeteg elinteznivalom lesz, es szeretnek egy kicsit baratokkal talalkozgatni!

A dietat amit magamra szabtam ki nem igazan sikerul betartani, mar megint csokizom! Kép Es gondolom hizom is rendesen, feltetelezhetoen nem a baban van az a 8 kilo!

Zsuzsi
28
zsuzsi74

Sziasztok Lányok!

Hiányoztatok, sokat emlegettünk benneteket PankamamávalKépKépKép Sajna nem kerültünk egy szobába, pedig én mindent megtettem az ügy érdekében, de 1 órával hamarabb hoztak oda mást. Üdvözöl Mindenkit, és üzeni, hogy nemsoká jön õ is

Kislánykám gyönyörû 2 cm-es fekete hajjal született, óriási körmökkel, sírás nélkül két krákogással és rögtön nézelõdött apukája karjában. Szilvia Anna nevet kapta, egyébként pedig a paraméterei 3550 g, 53 cm.

A szülésrõl késõbb majd hosszabban, most csak annyit, hogy elég nehéz volt a vége, mert beszorult a drágám buksija. Arcom bevérzett, szemem monoklis, és piros mint a nyuszinak, orromból ömlött 3 napig a vér, de MEGÉRTEKépKépKép

Most megyek, mert nagyon elfáradtam, mióta hazaértünk egyhuzamban sír szegénykém, pedig a kórházban õ volt a legnyugodtabb. 4 óránként evett, és aludt is tovább. Remélem hamar megszokja itthon is az ágyikóját.

Itt megnézhetitek az én lánykámatKép
www.zsolo.hu/syme/kisszilcsi

Puszi Mindenkinek!

Szilcsike és Szilcsianna
szilcsike

Brokkoli,
eddig még nem ittam, majd a héten elkezdem, talán még nem késõ. Tudja valaki, hogy mennyit kell inni belõle?
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Szilcsike,Kép
gyönyörû a kislányotok, gratulálok még egyszer!
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Kép Szilcsike, PM, nagy gratula a mamáknak és sok tejcit a babáknak! Kép

Voltam ma a védõnéninél, hát nem loptam be magam a szívébe, az biztos. Kinek van kutyája közületek? Mert nekünk van kettõ és teljesen kiakadt a védõnõ, hogy mi lesz ha megszületik a baba, mert az veszélyes és fertõzõ, és a végén megkérdezte, hogy biztos maradnak a kutyák? Visszakérdzetem, hogy fél e tõlük, és kiderült, hogy nagyon, majdnem hogy betegesen fél tõlük. De könyörgöm, két szobakutya mi kárt tud tenni? Ráadásul "teszteltük" õket és az egyik kifejzetten imádja a gyerekeket, a másik meg közömbös (neki már minden minegy, csak a kaja és az alvás a fontos, lusta dög Kép ). Mindegy majd ha jön és nem kap szívinfartus majd meglátja azt a két harapós vérangzõ vadállatot. Kép
És kérdeztem mit szól a UH lelethez, azt mondta, hogyha gond lenne azt ráírják mindig. De nekem nem írták rá, tehát csak meg akarják nézni mégegyszer azt a területet, nyugodjak meg.

Valakinek közületek csináltak AMNIOCENTÉZIST? Mert nekem lesz majd és szeretném tudni, hogy mennyire fájdalmas ez a vizsgálat?

Írtátok, hogy nektek 3-szor néznek terhelése cukrot, én ma megkérdeztem és itt csak 2-szer a 24 és 28 héten. Most csütörtökön csak egy sima cukorvizsgálat lesz. Ez kórházanként változhat?

Pocok
A pénteki táblázatba kérlek javítsd ki a koromat 23-ra mert csütörtökön már megint öregszem egy évet Kép . Köszi.

Bocsi a kisregényért.

Nadine
13

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,
Miert kell nalad megcsinalni az amniot? Ha jol tudom, a korodnal fogva nem esel a rizikocsoportba! Van valami orokletes csaladi betegseg? Vagy a 'gyanus' ultrahang lelet miatt?

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok Lányok!

Kihasználom azt a néhány szabad pillanatot az élménybeszámolóm megírására, amíg se a kispapa, se a lányom nem akar tölem semmit! :-)
Gondolom még emlékeztek a múlt szerdai kétségbeesésemre. Na az egyszerüség kedvéért most onnan folytatom:
Szóval 6-án du. 3-ra beértünk a kórházba a szokásos 5 percesekkel. CTG-n is volt végre egy kis látnivaló, így szerencsére nem küldtek el. Elzavartak viszont 2 órát sétálni, a séta végére már 5 cm-re volt nyitva a méhszáj. Újra CTG, ami egyre brutálisabban nézett ki. Mivel azonban a szülöszobákban teltház volt, egészen éjfélig szenvedtem. Addig a páromnak sikerült annyira megnyugtatnia, hogy nem bolondultam bele a fájásokba, söt a végére egész könnyen viseltem. Ezt nevezik önbecsapásnak, de ha igyekszik az ember, egész jó segítség is lehet ilyen helyzetben.
Éjfélkor bekötötték a hormonkoktélt, mert a fájások ugyan erösek voltak, de nem sürüsödtek. Kértem a biztonság kedvéért egy PDA-t is (peridurale anestesie), ami csak harmadszori szúrásra jött össze: elöször eltalált az altatóorvos egy eret a gerincemben, így emberesen vérezni kezdtem, másodszorra az idegeket sikerült telibe trafálni, így hirtelen minden idegpályát érztem a lábamban, harmadszorra némi csalinkázás után a vezényletem alatt aztán összejött. A PDA miatt tudtam még két órát aludni a szülöágyon. Sajnos az ágyon kívül más alternatíva nem maradt, mert a PDA-val annyi müszer jár együtt, hogy az ember lánya leginkább egy karácsonyfára hasonlít. Folyamatosan megy a jobb karba az infúzió, a hormonkoktél, amit idönkét még erösebbre tekernek, bal karon vérnyomásfigyelö, hason CTG, háton PDA-kanül, alul pedig katéter... Hajnali kettö felé lekapcsolták a PDA-t, hogy tudjam mikor kell nyomni és kezdödhetett a kitolási szakasz.
Mi nagyon megszenvedtünk egymással: a kicsim feje két fájás között mindig visszacsúszott, a bába és az orvos kezdett izgalomba jönni, én meg tempósan fáradtam. Az orvos már a fogó után akart nyúlni, mert aggódott a kicsiért, de mi lebeszéltük öt erröl (a férjem is és én is ilyen módszerrel születtünk, aminek köszönhetöen én halva születtem, reanimáltak, agyvérzést kaptam a látóközpontban, minek következtében 18 évig szemüveget hordtam és háromszor operáltak, mire újra látni tudtam) rossz emlékeink miatt. Erre ö a gátvágáshoz folyamodott, ami szintén elég brutálisra sikeredett, mivel én alul szokatlanul izmos vagyok. Mindenesetre 4 óra 46 perckor kicsusszant Enikö, aki rögtön felsírt, majd nekiállt szokásához híven dagasztani a talpaival és lesni. Az orvos teljesen el volt ájulva!
Enikö 52 cm és 3760 gr.-os volt a születésekor. Kifejezetten szép csecsemö elfogultság nélkül is.
A doki a gátsebet egy órán keresztül varrta, az erös vérzés megnehezítette a munkáját.
Egy napot bírtam csak ki a kórházban a párom nélkül, gyorsan kiszabadítottuk magunkat az orvosok karjaiból. Olyan viccesnek tartom azt a kijelentést, miszerint az ember csak a kórházban tudja kipihenni a szülés fáradalmait. Nem nagyon értem, hogy ez hogy lehetséges, mert ott állandó a nyüzsgés éjjel-nappal. Növérkék jönnek-mennek, méricskélnek ezt-azt, orvosok vizitelnek, látogatók jönnek és a kicsivel is ugyebár foglalkozni kell. Nem nagyon akartak hazaengeni a gátseb miatt, meg mert még nem volt tejem, meg elsö gyerek és egyáltalán, de csak elértük a szabadonbocsátásunkat. A párom rettenetesen boldog, rólam nem is beszélve. Nagyon tetszik neki a kiscsaj, imádja! Apai büszekesége nem bírta ki, hogy ne faxoljon az anyósoméknak, de ök még egy írásos válaszra sem méltattak minket eddig. Le vannak akkor...
Barátaink egymásnak adják a kilincset. Némelyiken nagyon látszik az irígység, remélem a példánk sokaknak meghozza a kedvét a családalapításhoz.
Enikö az elsö itthon töltött éjszakát kettönk között az ágyban töltötte, a saját ágyában nem érezte jól magát. Mivel már rögtön a születése pillanatától kezve jó étvágyú, sokat kellett az elsö napokban itatnom. Az elsö nap megivott 100 ml 5%-os Glükózoldatot, második nap már 300 ml-et ugyanabból, aztán átáltunk a cukormentes teára a harmadik nap, amiböl szintén legalább 300 ml fogyott. Szombatról vasárnapra virradóan aztán beindult a tejtermelésem, azóta csak engem eszik. Egyébként nagyon rendes baba: eszik és alszik. Ha ébren van és éppen nem éhes, akkor nagyon figyelmesen les. Tündéri, ahogy figyel. A köldökcsonkja ma esett le. Holnap pedig megyünk oltatni. Szegénykémet már megint megszúrják! :-(
Mennem kell, mert kifolyok és már ébredezik a lelkem.
Még zárásképpen annyit elkotyogok, mert a táblázat szerint még nem ismert tény, hogy fodbetti is világra hozta Ádám nevü babáját feltehetöen múlt szerdán. Ádám 4080 kg nyomott születésekor és hosszú tömött aranyosbarnásszöke haja van.
Bettinek szintén nehéz szülése volt, de ö majd elmeséli biztosan, részleteket én sem tudok.

Gratulálok a többi fiatal anyának a babákhoz és sok tejet nekik!

Puszi nektek és kellemes pocakoskodást, nagyon megéri!

Barbi + Enikö
bmaass

Haliho Lanyok!

Hatonfekves: ez a tema is felmerul havonta minimum egyszerKép Szal nalunk a doki azt mondta a szulesfelkesziton, hogy ha el is nyomod a hasi venat, nalad sokkal hamarabb jelentkezik mint a babanal. Illetve ugyebar ha a mama rosszul lesz, eleg ha oldalra fordul es elmulik. A baba pedig meg sem erzi. Ja es nem minden kismamanal jelentkezik, nalam pl nem. Ergo nyugodtan aludjatok haton, nem lesz gaz. Ha rosszul lennetek, forduljatok az oldalatokra!

Kadallvany: koszi a tippeket, sejtettem hogy lehet kapni, csak mi szombaton kocsival maszkaltunk, es nem volt sem az Arkad Babybelljeben, sem a Lehet teren sem a Mariaban. Hat pech, de majdcsak meglesz valahogyKép

Timici! A mult heten volt csillagos ejjelifeny az Ikeaban, a problema csak az hogy nekem nem jon be, ugyhogy keresgelek tovabbKép

Brokkoli! Igen, tudom hogy van cseh kifogo is, de ahol mi talaltunk, ott csak ilyen fura meretekben volt mint pl 110x140-es. En pedig mindenkepp 140x140-est akartamKép

Szoptatos melltarto: en az Arkad Babahazban vettem mult heten egy Anitat, szerintem tok jo, meg tartja a cicit is, 3840 penz volt. Ez akkor eleg jo ar, nem?

Azert jo am itthon lenni, aaannyi dolog lenne, csak ra kene magam venniKép

Pusza: orsoly 32+2
orsoly

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: