Sziasztok!
Borsika,
nem untatsz, sztem ezek a dolgok majdnem mindenkit érdekelnek.
Sztem az is normális igény lenne, h apuka ott lehessen, amikor csak tud. Elvégre nem csak baba születik, hanem család is. Hátha egyszer majd itt is lesz erre is lehetőség, a lényeg, h jó úton haladnak/tok.
Seriff,
Hanna
Thymi,
jól emlékszem, h vendéglátós vagy? Mikor végeztél?
Balim,
remélem ok lesz a pisi! Mostanában Leona is nagyon rosszul alszik.
Kob,
köszi! Jól vagytok?
Hajni,
mi is összefutottunk a Mikulással és Leona sem ijedt meg. Szerencsére a szaloncukrokat nem ette meg.
Én meg mindig fiút akartam.
Nana,
igen, az lenne az álmom, h itthon szülessen, de nem hiszem, h belevágok, apuci tart tőle
Potyka,
nem tágultam volna ki, a végén kiderült, h az oxitocinra se igazán reagálok. Biztos eltartott volna vagy 2 napig a vajúdás, abban meg kifáradtam volna. Most már tudom, h mi volt a gond, mégpedig hogy minden fejben dől el. Az egész szülés sztem egy pszichés folyamat. Én pl. nagyon nem akartam a kórházban vajúdni, így mikor reggel be kellett mennem a kórházba, mert meg volt beszélve, leálltak a fájások, amik hajnal óta tök jól haladtak. Ahogy kiléptünk a kórház kapuján, újraindultak.
Aztán a kitoláskor meg az volt a gond, h tudtam, h Leona nagy lesz hozzám képest és az utolsó 3 hétben végig azon aggódtam, h nem fog kiférni és oxigénhiányos lesz. Amikor odajutottunk, h eltűnt a méhszáj, megrepesztette a burkot és hopp, a fájások elmúltak, mert féltem attól, ami következett és még nem akartam. Szóval nálam minden az agyamban dőlt el. A férjem meg is jegyezte a végén, h "na látod, ezt otthon nem lehetett volna, amire azt válaszolta a dokim -engem ismerve- hogy otthon nem biztos, h így történt volna". Ezekre a dolgokra csak hetekkel a szülés után jöttem rá. Pedig olyan egyértelmű.
Egyébként sztem így is necces volt a műtő.
A homeopátia annyiban segített, h sokkal gyorsabban kitágult a méhszáj tőle. Egyetlen adagot vettem be, majd írok róla bővebben pü-ben, 9-től 13.30-ig nulláról eltűnt a méhszáj. Hajnali 2.30-tól reggel 9-ig meg semmi nem történt, a doki azt mondta, h legkorábban éjjel, de inkább csak holnap, de az is lehet, h csak holnapután lesz belőle baba. Csupán ennyire hatékony a homeopátia. Ő is meglepődött (velem együtt), mikor 13.30-kor megvizsgált, csak annyit mondott, már nem kell a nagylabda (ami az autóban volt és megbeszéletm vele, h viszem), futás a szülőszobára.
Seriff,
küld át légyszi' Potykamanónak, ha megvan, ne kelljen beírnom! Köszi!
Karácsony, Mikulás: Úgy látszik, mindenhol más a szokás. Nálunk (Nógrád) mindig 6-án este jött a Mikulás, akkor tette a csizmába a csomagot.
Nem akarom én elvenni a Karácsony csodáját! Dehogyis! Pont most is úgy tervezzük, h apa elmegy Leonával a mamáékhoz és mire hazajönnek, addigra ott lesz a fa az ajándékokkal. Tavaly is olyan jó volt látni a csodálkozó pofiját, amikor meglátta a fát. Már alig várom!
A saját ajándékai persze, h meglepetések! Csak azt nem tudom eldönteni, h ki hozza az ajándékot neki. Az igazat mondjam, vagy a mesét. Most még mindegy, de 1-2 év múlva már érteni fogja. És mi a jobb, ha végig tudja, h tőlünk kapja az ajándékokat, ennek ellenére úgyis várni fogja a meglepetést és hogy megkapja-e, amit szeretne, vagy pedig ha majd X évesen jön a leleplezés. Nem tudom eldönteni. Nekem pl. hiába mondták gyerekkoromban, h a Jézuska hozza, nem hittem el. A Mikulást sem, ki akartam lesni, ott ültem a csizmám mellett és vártam. persze nem jött, csak mikor vmi ürüggyel nagy nehezen át tudtak küldeni a szomszédba. Rögtön tudtam, h nincs Mikulás. Azt nem tudom, h van-e ennek értelme.
Bocs, h hosszú voltam