A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Nahát, de jó kispinty! Akkor legalább már összefutottam valakivel a topikról. Te vagy az első szerencsés!! :) Már nagyon jól összebarátkoztam egy pár lánnyal, de ők nem járnak itt a topikon. Legközelebb már megismerlek és nem menekülsz :)
Nem kössz pénteken uh-ra?

Nóczi, ne aggódj tényleg minden rendben lesz. A Dévai dokibácsinknál pedig nagyon-nagyon jó kezekben vagy.

Mindenkivel minden rendben lesz. Ezt megígérhetem nektek, ez lesz az én karácsonyi ajándékom a dévai fun klubnak.
cyprus

Cyprus,
akkor Te egy igazi Angyalka vagy:) :D
szpandi

Cyprus, a próféta beszéljen belőled! :D

Szpandi, ha minden igaz, pénteken mehetek a leletek egy részéért, utána kicsit már nyugodtabb leszek.
Eddig nem is számoltam, hogyan is alakul a január mensiügyben, de most, hogy kérdezted, utánanéztem: január 5-én kell megjönnie, vagy valahogy úgy... A listán szinte mondhatom, hogy rajta sem vagyok, ahogy láttam, a második lap hátoldalára írtak fel, ahol már számozás sincs :lol: / :cry: (= nem tudom, hogy ezen sírjak vagy nevessek...), de párommal úgy döntöttünk, hogy inkább kicsengetjük az első próbálkozást, csak ne húzzuk már az időt...
noczi

Sziasztok!

Beber, akkor ez bejött:-))) Gratulálok!:-)))

Cyprus reggeli hozzászólása után köpni, nyelni nem tudtam:-( Megint olyanok döntenek a fejünk fölött rólunk, akik vagy nem érintettek, vagy mellényzsebből kifizetik az egészet. Kérdem én, mi a francért kell egészségbiztosítást fizetni évtizedeken keresztül úgy, hogy orvos nem is látott... kicsit nagyon dühös voltam. Mostanra sikerült kicsit lenyugodnom, mert eszembe jutott, hogy eddig nekem, nekünk még nem sikerült semmi könnyen. ezek szerint ez se lesz egy sétagalopp (nem, mintha arra számítottam volna, csak rossz szembesülni vele)
modrooka

beber

gratulálok a kis kukishoz :lol: :lol: :lol: :lol:
Apuka örül?

Cyprus
Ez borzalmas. Én annak az embernek ugyanzt kívánom, aminek nekünk kell keresztülmenni. Undorító :twisted: :twisted: :twisted:
És mi van azokkal, akiknek sikerült 3-ra és szeretnének kistestvért majd késöbb és az már 4 lenne? :cry:

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

Beber
Nagy-nagy gratula! Ismerem az érzést!

Lányok
Én is továbbküldtem a peticiót, sajna nem tudom hányan írták alá! Mi ketten tutira, és Anyumék is! Remélem gyorsabban fog pörögni a számláló.

Mindenkinek kitartás!

Kép
übi

sziasztok nekem a kolleganőm az 1639. volt.
Ági28

ezt a Kaális topikon találtam

Elküldve: 2006 November 29 Szerda - 20:38

--------------------------------------------------------------------------------

Csökkentenék a támogatott lombikbébi-beavatkozások számát
2006. november 3. 12:19
Csökkentené a társadalombiztosítás által fizetett lombikbébi-beavatkozások számát a kormány - tudta meg az origo. Az Egészségügyi Minisztériumnál megerősítették: felülvizsgálják, hány támogatott beavatkozás indokolt, és ez a szám várhatóan kevesebb lesz a jelenleginél.
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) jelenleg páronként öt beavatkozás árát - ez kezelésenként 250-300 ezer forint - téríti meg a meddőségi centrumoknak. A tervek szerint ezen kezelések számát faragnák le.

Az Egészségügyi Minisztérium sajtóosztályán az origo.hu-nak elmondták: felülvizsgálják, hogy hány támogatott beavatkozás lenne indokolt, ez a szám azonban várhatóan öt alatt lesz. A minisztérium ezt azzal indokolta, hogy Nyugat-Európában átlagban két kezelést fizet a biztosító, Nagy-Britanniában pedig mindössze egyet.

Steven G. Kaáli, a hazai lombikbébi-kezelések 70 százalékát végző Kaáli Intézet alapítója szerint, ha a kormány jelentősen csökkenti az OEP által támogatott kezelések számát, az már nem csak egészségügyi, hanem a népesedéspolitikai kérdés is lehet. Kaáli elmondta: ha csak egy kezelés járna térítésmentesen, akkor az jelentősen csökenntené a születésszámot is. Jelenleg ugyanis évente kétezer gyerek születik a lombikbébi program keretében, ami a hazai születések két százalékát teszi ki.

A professzor szerint az OEP-támogatás csökkentése esetén a betegeknek kezelésenként minimum 600-800 ezer forintot kellene fizetniük. Szerinte ahhoz, hogy továbbra is kétezer gyermekhez tudják hozzásegíteni a hazai párokat, arra lenne szükség, hogy a térítésmentesen járó öt kezelés helyett 35 évesnél fiatalabb nők esetén legalább három, a 35 év felettiek esetében pedig legalább 4 kezelést fizessen a társadalombiztosítás. Ha a támogatott kezelések számát mindössze egyre csökkenne, az intézet öt magyarországi meddőségi centrumát valószínűleg nem tartanák fent.
Ági28

sziasztok
Ági :D
Ezt én találtam!
És rengetek féle van evvel kapcsolatosan fent, de semmi nincsen lefixálva. Ezért gondolom én, hogy mire el lesz küldve, amiket alá írunk, már talán késő is lesz, hiszen nagyon gyorsan zajlot le a vízit díj is!!!!!
Hamarabb kellene lépni. És mint ti is tudjátok nagyon kevés embernek lenne kevés a 2. lombik beavatkozás sikere!!! Sajnos!!! :(

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Jól van na, de én másoltam ide hamarabb!! :-) :evil:
Ági28

Sziasztok!

Az a baj, hogy ez a kaális cikk már elég régi, legalábbis a Dévai pr napos infóihoz képest, ami minden képpen rosszabb mint, amit Kaáli előre vetít. Összesen 1, vagy 2 támogatottra lehet számítani, hacsak valami csoda nem történik!

Az az ilyesztő, hogy nagyon nagy a csönd e körül a médiában.

amit nem értek: miért nem elég az intézményeknél meghúzni a támogatott kezelések mennyiségét? Mivel csupán 10 vagy 11 ilyen intézet van az egész országban, ha ezeknél megmondanák, pontosan 2007-ben hányat támogatnak, akkor tökéletesen előre tervezhető lenne ez a kiadás az OEP számára. A személyre szabott támogatásokat érintetlenül hagyhatnák. Így annyi történne "csupán", hogy jó hosszú várólisták alakulnának ki, de ugyanakkor nem kellene 1, vagy 2 beavatkozás után feladni.

Sajnos azonban agyatlan idióták döntenek erről is mint minden másról az egészségügyben. És sajnos nem látom az össztársadalmi ellenállást sem ezügyben, sem média sem civil szinten. Mindenki hallgat. valószínűleg ezért is tartanak mindent titokban a kormány részéről, hogy ne lehessen mi ellen tiltakozni.

Ezért látnám az egyetlen megoldásnak, ha nem valami ellen, hanem valami mellett állnának ki az emberek. Ilyen ez a petíció is nem azt mondja: ne csökkentsék, hanem hagyják változatlanul a támogatott lombikok számát.

Persze nem gondolom, hogy így nem csökkentik majd. Csak az nem mindegy mennnyit mernek megtenni. Ha mi is hallgatunk és nem teszünk ellene semmit, azt hiszik, mindent lenyelünk. Körülnézve sajnos néha ezt érzem. (politikai szempontokat mellőzve mondom mindezt)

Bocsi, a hosszú kitörésért.

Egyébként mindenkinek szép napot, érett petéket, egészséges pocaklakókat kívánok!
szpandi

Nóczi,

Nekem is január eleje, bár kicsit később 10. kell az első nap legyen...ami azt jelenti, ha Neked is meg lesz januárban, akkor lehet vmelyik ultrahangon talizunk... :)
szpandi

Sziasztok!

Szpandi, remélem is, hogy talizunk januárban! Majd előtte egyeztetünk itt a fórumon, nehogy úgy járjunk, mint Cyprus és Kispinty. :D
noczi

Nóczi,

igen, igen... :D

Jó reggelt és szép pénteket mindeniknek!
szpandi

Sziasztok!

A mai UH-n kb 5-6 tüsző volt és a méhnyálkahártya 6mm, aminek nagyon örültem. Lassan olyan leszek, mint egy pénzelnyelő, mert megint növelni kellett az adagomat :D , mert a tüsszencsek nem nőnek rendesen.

Boszti neked hányadik napon volt leszívás? ha jól emlékszem nem a 14-en, hanem később.

A legújabb parám az, hogy minden rendben legyen a spermiumokkal. Ugye mindenkinek csak egyszer volt a férjénél spermavizsgálat?

Kagyló megnéztem az árakat, este elküldöm e-mailben.

Cyprus drukkolok nektek.

Nóczi, Szpandi ez a december hamar eltelik meglátjátok :D
kispinty

szia Kispinty!

Hajrá tüszők!!!!:))

Ha csak egyszer volt spermavizsgálata a férjednek, akkor gondolom nincs semmi nagy probléma nála...Akkor meg nem valószínű, hogy pont a Nagy Napon lenne teljesen használhatatlan...tudod Dévai egyébként meg nagy mágus, úgyhogy no para, mert az árt a szépségednek:) :D

Nálunk egyébként miután a férjemnél vannak gondok 5 vizsgálat is volt, az elsőben nem volt jó alakú sperma utána pedig mindíg 2% volt jó, tehát egyenletesen nem jó eredmények voltak :cry:
De miután nálatok nem ez a helyzet biztosan tök jó lesz majd akkor is, amikor élesben megy majd...

És köszi a bíztatást! Mázli, hogy Januárban lesz, mert a december sztem egy nagyon jó kis hónap, így, ahogy Te is mondod, biztosan gyorsan elmegy majd :)
szpandi

Beber!

Gratulálok!

Noczi! Mindenrendben lesz ne aggódj. Nekem is januárban lesz remélem talizuk személyesen is.

Szpandi!

Egyet értek veled teljesen.

Üdv a többieknek!
gizmixxx

Wish?

loihi

kagyló

http://www.nam2000.hu/index.html
Ha nem jön a baba
A meddőség okai és kezelése
Én megveszem!!!

kagyló

Kagyló!

Nem tudod véletlenül hol lehet kapni???
gizmixxx

Sziasztok!

Hova tűnt el mindenki?

Én ma voltam UH-n és a tüszők csiga lassúsággal nőnek. 4 db 12mm körüli, egy 10-es és egy 6-os van. Úgy néz ki, hogy csak jövő héten lesz a leszívás ebben a tempóban.

Kár hogy egyedül én vagyok stimun a topikról...
kispinty

Na most nyugtassatok meg. friss pirosat véreztem. Voltam Dévainál, megyek haza táppénzre. lepény egy kis része levált, ágynyugalom. Én nagyon félek. babával minden OK egyenlőre, remélem így is marad. sajna nem tudok írni, otthon nincs net. Azért szoítsatok, de jó lenne ha valaki megnyugtatna, hogy volt ilyen másnál is... :cry: Én nagyon félek.
beber

Beber! Menj haza és pihenj sokat, nem lesz semmi baj, nyugi! Úgy mondanék valami okosat, de én kis kezdő... nem tudok! Gondolunk rád, és szorítunk, hogy minden rendben legyen! :wink:
noczi

Szia Beber!

Nagyon szorítok!!!!! De meglátod minden ok lesz!!!!!!
A pihenéstől ezek a vérezgetések el szoktak múlni!
kispinty

Beber
Nagyon sajnálom szorítok értetek! Jobbulást! :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
bbeti

Beber
Nyugdodj meg, sok-sok pihenésre van szükséged, és minden rendben lesz!

Mindenkinek pusza!

Kép
übi

Bbetti

Írtam Neked privit! Válaszolj!!!

Kati

Kép
übi

sziasztok
gizmixxx
Sajnos én sem láttam könyvesboltban, pedig 3 helyen is voltam. Ezért e-mailen megrendeltem. Hát majd meglátjuk!!!
Kispinty
Várom a hívásodat! :wink:
Beber
Bocsi, de én nem tudok tanácsot adni.
! :oops:

kagyló

Kedves Beber!

Valószinűleg Te ezt már nem látod, de talán kedves férjurad olvassa és beszámol:
egy másik fórumon olvastam, hogy az egyik kismamánál volt részleges lepénylevállás. Szigorú fekvésre volt ítélve. Most már jól van, csak vigyázia kell magára. Kérlek, ne idegeskedj, próbálj minnél többet vízszintesen maradni! Biztosan csak gyorsan nő a méhed, a lepény meg nem bírta követni. Kitartás. NAGYON SZORÍTOK!!!!
modrooka

Beber,

Mindannyian szorítunk, hogy minden rendben legyen!

Kispinty,

lényeg hogy van ott több petesejt is...hanyadik napon volt ez az uh?
szpandi

Sziasztok!

Valaki leírná nekem, hogy a "belgyógyászati vélemény az általános egészségi állapotomról", amit Dévai doki kér a lombikhoz, az pontosan miből áll? Az első találkozásunkkor ugyanis elfelejtette mondani, hogy ilyet is kér, úgyhogy pénteken, amikor másodszor voltunk nála, visszaadta az EGK-t és a tüdőszűrést, mondván, így ezekkel nem tud mit kezdeni... Helyette a fent nevezett véleményt kéri. Holnap megyek a kedvenc háziorvosi rendelőmbe, előre látom a banya (= a helyettes háziorvos) arcát, amikor mondom neki, hogy nekem ilyen kell, tuti, hogy megint elküld. Jó lenne tudni, hogy pontosan mit kell tőle kérnem, még mielőtt keresztbe lenyel... Hülye fejjel nem kérdeztem meg Dévait, hogy mit is takar ez a jókis elnevezés.
(De az a sanda gyanúm, hogy megint pesti út lesz ebből a vizsgálatból is...)
noczi

:D EKG, nem EGK, de úgyis tudjátok....
noczi

Sziasztok,
beber: először gratulálni szerettem volna a kisfiúhoz, de most elég aggasztó amit írsz. Remélem tényleg fekszek. Ha apánk ágynyugalomra intett, akkor azt tartani kell, nincs mese, és minden rendben lesz. Gondolok rád!

Kispinty: nekem a 17. napon volt a leszívás. Azt azért hozzá teszem, hogy nekem ez normális, mert hosszú ciklusaim vannak és 19-21. napon van tüszőrepedésem saját ciklusban. Mivel apánk próbálja a leszívást a természethez igazítani, így nálam még ez is korainak számított. Másrészt a decapeptyl visszafogja a tüszők növekedését, ezért ad több egyéb hormont.
Drukkolok neked!

Rólam: szerencsére minden rendben, holnap megyek tarkóredő mérésre, de parázok ám, és mindenféle hülyeséget álmodom, amit le se írok, annyira borzasztóak. UH régen volt, azt hiszem, hogy a 7. héten utoljára, így jó lesz már látni holnap újra a legkisebbet.
A családnak már elmondtuk, mindenki örült, mert tudták, hogy ezer éve szeretnénk tesót, csak azt nem tudják, hogy hogyan sikerült. De nem is mondom meg. :)
És nekem nem is jut eszembe, hogy lombikkal sikerült, inkább csak a boldogság, hogy érzem a pocakomban, hogy ott van.
Kívánom mindnyájatoknak, hogy minél előbb átéljétek ezt az érzést.

Kép

Kép
boszti

nóczi: tudtam, hogy valamit elfelejtek... :oops:
a belgyógyó ált szakvéleményre én egy A5-ös papírt kaptam, amin az volt, hogy belgyógyászati szempontból állapota jó, lombik bébi program részvételét javaslom.
Hogy másnak mit adnak, azt nem tudom, de ez elég volt. Szerintem a dokinéni (még ha a banya is az) tudni fogja, ez is a dolga.
Az ekg papírt pedig vidd el újra a belgyogyó mellé.

Kép

Kép
boszti

Köszi, Boszti, akkor ezek szerint ehhez a véleményhez nem kell újabb vizsgálat, na, majd meglátjuk, holnap mesélek, mit alkotott a banya... :D
Gondolok rád holnap! :wink:
noczi

noczi: nekem vérnyomást mért és meghallgatta a tüdőmet. de szerintem ezt is csak azért, mert nem látott egy éve :)

köszönöm, ha gondolsz rám, reggel megyek, szerintem dél körül be tudok jelentkezni.

Kép

Kép
boszti

nóczi,

nekem arra kis régi receptszerűségre írta rá, a vérnyomásomat (amit ott mért), ill. hogy pajzsmirigy gyógyszert szedek. Az általános egészségi állapotomra pedig írta, hogy jó az EKG és a tüdőröntgen alapján.

Szóval a pecsét és az aláírás a lényeg! Meg ez a néhány infó. a forma már mindegy is...

No para! A dokinéni van Érted!!!!
szpandi

Szpandi, én is így hittem, egészen addig, amig legutóbb nála jártam! :D Azóta már anyukámat is kiakasztotta egyszer... Hidd el, Szörnyella de Frász kutya füle hozá képest... 8)

Na, akkor mostmár tudom, pontosan mit kell kérnem. Köszi neked is! :wink:
noczi

Noczi,

ha nagyon genyó, csak küldd hozzám pofonért :D
szpandi

Boszti,

Köszönjük a jókivánságokat! És persze aggódásmentes hónapokat Neked is:) Remélem minden rendben lesz az UH-n
szpandi

Sziasztok, két év próbálkozás után összeszedtem magam és jelentkeztem a dokihoz. Megyek januárban. Annyira szeretném, hogy sikerüljön.
Mondjuk nálunk többször sikerült már spontán a megtermékenyülés csak nem maradt meg. Remélem megoldjuk.
szõke

sziasztok
Lányok tessék meghallgatni:http://www.dunatv.hu/dunatv/musor.html?day=1164774600&lang=hun&csat_id=dunatv
Reggeli - Hétfőtől Péntekig címe 6:00
Na itt beszél a mi Dévai dokink!!!!
Azon kívül menjetek fölül dátum szerint, és látni fogjátok, hogy van szó a váró listáról is stb.!!!!

kagyló

bocsi így teszem fel ( videot kell lejátszani!)

http://www.dunatv.hu/dunatv/musor.html? ... _id=dunatv

kagyló

Sziasztok!
Mindenkinek Boldog Mikulást kivánunk!Dia és Domi :wink:
Kép Kép

Kép
Kép
lldicsi

Kagyló!

Köszi az infót!
A várólistás dolgot nem találom :cry: :cry: :cry:
gizmixxx

kagyló

Sziasztok!

Kagyló, köszi a linket!
Szőke, üdv köztünk! :wink:

Boldog Mikit mindenkinek!
Kép
noczi

Sziasztok,
meg volt a tarkóredő mérés, és minden rendben. A kis drága csak úgy kalimpált a kis lábaiva. Méga könnyem is kicsordult... :)

Kép

Kép
boszti

Sziasztok!

Boszti gratulálok! tényleg nagy boldogság lehetett látni és örülök, hogy minden rendben van.

A mai UH előtt nagyon izgultam, hogy mi lesz, mert még mindig nem érzek semmit. De rendben nőttek a tüsszencsek. Úgy néz ki hétfőn a 18. napon lesz a leszívás és rendelnem kell progi szurit is, egyenlőre úgy néz ki, hogy egyedül leszek.

Beber, remélem minden rendben van veletek!

Kagyló! ma későn érek haza, de ha nem leszek nagyon fáradt akkor felhívlak.

Cyprus te aztán jóleltűntél :D !
kispinty

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: